2016. szeptember 4., vasárnap

AKKOR IS, HA CSAK SUTTOGUNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.09.04....Amúgy csak jelzem: forradalom nélkül is el lehet zavarni, vagy észre lehet téríteni a kormányt. Azzal például, hogy a helyi közösségek elhajtják a fenébe a kiskirályokat, akik a köz szolgálata helyett a sajátláb bebetonozásán dolgoznak. Ha az egészségügy kidobja magából a szemetet. Ha a bírói testület kilöki azokat, akik nem a jog, hanem a politika szolgálatába álltak. Ha az oktatási rendszerben dolgozók képesek összefogni egy közös cél érdekében. Ha merjük kinyitni a szánkat szülőként, amikor bazári majmot csinálnak a gyerekünkből a politikusok.

Ha képesek vagyunk akár kimenni az utcára. Nem tüntetni, nem forradalmat csinálni. Nem gyújtogatni, nem rombolni. Nem is ordítani. De ha egyszerre mondja többmillió ember, hogy „elég!” azt bizony meghallja a hatalom is. Akkor is, ha csak suttog mindenki.

ITT OLVASHATÓ

TERÉZ ANYA NŐVÉREI BUDAPESTEN

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.09.04.


...1989-ben érkezett Magyarországra Boldog Kalkuttai Teréz anya, hogy helyet találjon nővéreinek, hogy nálunk is megtelepedjenek a Szeretet Misszionáriusai. Bajzáth Ferenc józsefvárosi plébános – aki azóta segíti a nővérek munkáját – 2009-ben így emlékezett vissza arra az időre.
Húsz éve Magyarország olyan volt, mint egy Potemkin-falu. Látszólag külsőleg rend volt: az embereknek volt munkájuk, nem voltak hajléktalanok, a színfalak mögött azonban súlyos tragédiák rejlettek. Amikor Teréz anya 1989 nyarán idelátogatott, ő meglátta, mi van a „népi demokrácia” kulisszái mögött: szegénység és erkölcsi nyomorúság. Vele együtt jártam a fővárost, amikor helyet keresett nővérei számára. Ekkor tapasztaltam, hogy mélyen a felszín mögé lát. „Népkonyhára lesz szükség, hajléktalanszállóra, és egészségügyi szolgálatra.” Mikor mondtam, hogy van mit enni az embereknek, nálunk nincsenek hajléktalanok és működik az egészségügy, ő csak bólogatott… Ő már akkor látta azt a fizikai és erkölcsi nyomort, amelyről még ma sem hajlandó mindenki tudomást venni…

A Szeretet Misszionáriusai a Józsefvárosban találtak helyet, ahol talán legelőször kerültek felszínre a bajok. Hamarosan hat nővér látott munkához. Teréz anya azt mondta: annyi nővért tudnak majd küldeni később, ahány hivatást ad a rendnek az ország. Jelenleg tizenhatan vannak.

A VIII. kerületben, a Tömő utca 19-ben kaptak telket: először egy kis faházat, majd egy nagyobb épületet emeltek. A nővérek ma is a faházban, annak kisebbik részében laknak. A hajléktalanok és a nincstelenek – de minden hozzájuk betérő ember – azt láthatja, hogy ők maguk is szegénységben élnek, a kevésből adnak – és sugárzik belőlük a szabadság és az életöröm. Egész létük, minden mozdulatuk hitoktatás, evangelizáció. Ők ugyanis nem szociális munkások, hanem szerzetesek: istenszeretet, Krisztus-követés az életük, ebből következik náluk mindaz, amit tesznek. Ezért lehetnek hatékonyabbak más segélyszervezeteknél, szegénygondozóknál...

ITT OLVASHATÓ

PRESSER GÁBOR NAGY BEJELENTÉST TETT

24.HU
Szerző: 24.hu
2016.09.04.


A zenész közösségi oldalán tudatta a rajongókkal, hogy két zenésztársával, Karácsony Jánossal és Solti Jánossal úgy döntöttek, Somló Tamás halála után nem vállal több fellépést az LGT.

"Bármennyire is nehéz ezt kimondani, leírni, de mi hárman, Karácsony János, Presser Gábor és Solti János, az LGT tagjai azt szeretnénk tudatni azokkal, akiket érdekel, akik szerették a zenénket, dalainkat, hogy Somló Tamás halála után zenekarunk többé nem lép fel.

Tomit nem lehet pótolni, és mi nem is gondolunk semmi ilyesmivel próbálkozni.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akiktől a hosszú évek alatt szeretetet, bíztatást kaptunk, azoknak, akik segítették munkánkat, akik eljöttek a koncertjeinkre, akik hallgatták, tudták a dalainkat, akik gyűjtötték a felvételeinket.

 Csodálatos volt nektek játszani."

Karácsony János Presser Gábor Solti János

ITT OLVASHATÓ

CSAK A TILOS SZABAD MÁR

NÉPZABADSÁG ONLINE - KENTAURBESZÉD
Szerző: Lengyel László
2016.09.04.


Józan ész. Nép szava, Isten szava. Életismeret. Nem lakott ez sose cigók vagy niggerek közt. Egyszer se futott az arabok elől. Még sose gyújtották föl a kocsiját. Nem izgult éjjel, hogy leteperik-e a sarkon a lányát. Már a négyéves migránsgyerek is kész terrorista, nem kell ahhoz diploma, hogy valaki lássa! Bassza meg a cirkalmas dumáját, emberi nyelven se tud! Tizenkét órás szar melóért kapok tizedannyit, mint ő az ötperces szakértésért. Húst aprítani, felszolgálni, vasat önteni, kamiont vezetni, az munka, nem is fizetik meg. Hazug híreket gyártani, okoskodó véleményeket mondani, félrevezető könyveket írni, katedráról mindent tudni nem munka, mégis, kurvára megfizetik! Csak a becsapásunkhoz ért. Mit ér a fiam a diplomájával, amit nála szerzett, semmit, mehet világgá!

Magyarországon 2010 óta került értelem és tudás, hordozóikkal együtt, a megvetés szemétdombjára. Minden eddigi tudás és minden eddigi tudós megbukott. A képzettség és a tapasztalat nem előny, hanem hátrány. Egyetlen tollvonással tüntettek el egyetemi tanárokat az egyetemekről, bírókat a bíróságokról, közigazgatókat a hivatalokból. Miért hallgatnánk most olyanokra, akik nemcsak nem látták előre a gazdaság válságát, de mindent megtettek azért, hogy az országot tudományos alapon, szakértőként a csődbe vigyék? Miért hinnénk azoknak, akik ránk szabadították a migránsok százezreit? Nem egyebek ők, mint Európa, a multik fizetett ügynökei, akik okoskodásukkal jól kerestek a válság előtt, majd degeszre tömték magukat azzal, hogy elmagyarázták ugyanazzal a pökhendiséggel, hogy miért volt igazuk, amikor nem volt igazuk. Könyvek gyanúsak. Cikkek gyanúsak. A többség minden hiedelme, előítélete igaz. Nincs közszolgálati tapasztalatom, és erre büszke vagyok – íme, ez az új politika vezérlője. Nekem semmi részem abban, ami volt és van. Ez tesz alkalmassá arra, hogy részem legyen a leszben.

A Brexit, Orbán két kétharmada és mostani népszavazása, Trump, Putyin, Erdogan, Kaczynski diadalai, vagyis a többség rémisztő választása valamennyiünkkel fölteteti a kérdést: hol rontottuk el? Miért nem voltunk képesek meggyőzni a többséget? Mit ér az értelmiségi tudás? Hannah Arendt írja A sivatag és az oázisokban: „Politikai gondolkodásunk hagyománya akkor kezdődött, amikor Szókratész halála Platón számára indítékul szolgált, hogy elveszítse a poliszba vetett hitét, ugyanakkor elkezdjen kételkedni Szókratész tanainak bizonyos alapvetéseiben. A tény, hogy Szókratész nem volt képes bíráit meggyőzni ártatlanságáról és érdemeiről, amelyek az athéni polgárság jobbik és fiatalabbik része számára olyannyira nyilvánvalóak voltak, Platónban a meggyőzés művészetének érvényessége iránti kétséget táplálta. A színjáték, amelyben Szókratész doxáját az athéniak felelőtlen véleményével szemben volt kénytelen prezentálni, s amelyben végig kellett nézni, hogy azt szavazattöbbséggel elvetették, arra indította Platónt, hogy a véleményeket megvesse, és abszolút mércéket követeljen, amelyekkel az emberi cselekedetek megítélhetőek lennének, és amelyek révén az emberi cselekedetek bizonyos mértékű megbízhatóságot nyerhetnének.” Arendt szerint ez volt az a pont, amikor a politikai ügyekről való gondolkodás középpontjába az „uralom” és az „erőszak” került, a „szabadság” és a „hatalom” háttérbe szorult. A tömeg gondolkodásra való képtelensége válik elfogadottá, amely felett csak az „erőszak” és az „uralom” diadalmaskodhat...

ITT OLVASHATÓ

TÖBB MINT NYOLCMILLIÁRDBA FÁJT, S NEM JÁRT VELE CSAK A SZÉGYEN: MÉGSEM KELL AZ OLASZOKNAK A SÁMÁNDOB

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.04.


Sámán, sámán… simán dobták a sámándobot.

Bár egy ideig lehetett reménykedni, hogy az olaszok igényt tartanak a milánói expo magyar csodapavilonjára, de ennek vége. „Az olasz fél meggondolta magát, és mégsem tart igényt a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjára, amely így gond nélkül hazatérhet – tájékoztatta tegnap a Magyar Nemzetet Szőcs Géza.

Pedig volt még némi remény tavaly is, amikor Matteo Renzi olasz miniszterelnök a lap szerint azzal kecsegtetett, hogy sámándob az Olasz Műszaki Intézet egy részlegének ad majd otthont.
 
Nos, mint Szőcs némileg csalódottnak tetsző szavaiból („az olasz fél meggondolta magát”) kitetszik: nem ad otthont. Nyilván nem lesz kőbaltás részlege a tervezett műszaki intézetnek.
 
Lehet hazahozni, s felállítani Karcagon, ahol a kormány újabb elképzelései szerint – micsoda előrelépés az eredeti tervekhez képest, melyek szerint egészségcentrum létesült volna benne Szombathelyen – immár „a magyarok lovas hagyományait fogja bemutatni”.
 
De hát mi a fenét is mutathatna be egyebet a 21. században egy kibaszott sámándob?

Pontosabban egy több mint 8 milliárd forintból összeeszkábált sámándob. Megtanulhatják belőle a karcagi, illetve az ország minden részéről odavezényelt gyerekek, hogyan lehet nyereg alatt puhítani a húst, s hogyan lehet vágta közben előre és hátra nyilazni egyszerre, aminek nyilván maga Szőcs is nagymestere...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY ÉLD TÚL A FIDESZ NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYÁT!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.09.04.


Orbán Viktor nem válaszolt arra képviselői kérdésre, hogy milyen üzleti kapcsolatban van Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel és milliárdos vállalkozóval. Ő tudja, hogyan kell megkerülni kínos kérdéseket, még ha ezzel törvényt is sértett. Nyilván sejti, hogy nem tenne jót sem magának, sem a pártjának, ha kedvenc oligarchájához fűződő viszonyát feszegetné a sajtó, amikor ő az úgynevezett kvótanépszavazás finisébe kormányozza a Fideszt. Arra kíván minden polgárt rákényszeríteni, hogy legalább most egy hónapra felejtsék el pártja korrupciós ügyeit, hogy teljes mellszélességgel gyűlölhessék a menekülteket.

A menekültkvótáról szóló népszavazásnak egyedül a Fidesz részéről van tétje, ezért izguljanak ők, hogy összekaparják-e az érvényességhez szükséges 4,1 millió szavazatot. Ez az egyik legfőbb tanács a kvótanépszavazás igazi kampányának beindulása előtt mindazoknak, akik előre rettegnek a mindent átható gyűlöletáradattól, melyet a kormány készül ránk zúdítani. Márpedig ne legyenek kétségeink, a kormánypárt mindent be fog vetni a siker érdekében, ugyanis a Fidesz és Orbán Viktor politikai jövője múlik azon, hogy sikeres lesz-e a népszavazási kezdeményezésük.Aki szeretné, ha ez a politikai stílus minél előbb tűnjön el a közéletből, már ezért se menjen el szavazni október 2-án. Van azért ennél nyomósabb indok is.
Még nem tudjuk pontosan, milyen újabb gyűlölködő, becsmérlő és várhatóan hazug szlogenáradattal kell számolnunk, de az látszik, hogy a kormánypárton belül is nagy a készülődés, hiszen választókerületi elnökök bukhatnak meg azon, ha a rájuk bízott régiókban kevesen mennek el szavazni.  Fel lehetünk hát készülve arra, hogy a tévékből, rádiókból, a napilapokból, a postaládánkból, sőt az ismerőseinkből is áradni fog a propaganda a menekültek ellen, ugyanakkor a részvétel fontosságát fogják szajkózni mindenhol, ahol csak megfordulunk a következő hónapban.

„Ha nem tudsz ételt adni a népednek, itasd le tüzes vízzel, így legalább másnap reggelig nem hallják a gyomruk korgását.”

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR AZT ÜZENTE: KAPJÁTOK BE, DRÁGA ALATTVALÓK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.04.


Szabó Szabolcs független képviselő kérdezett – írásban – Orbán Viktor fideszes miniszterelnök pedig nem válaszolt. Választ adni a törvény szerint kötelező. A határidő lejárt, de Magyarország miniszterelnöke simán megteheti, hogy a törvények fölött állónak tekintse magát. A kérdés címe: „ Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival?

Orbán Viktor túlságosan elfoglalt ember, éppen Magyarországot, Európát és az Univerzumot menti, valamint védi meg a mindenhonnan támadó ellenségtől. Nem ér rá olyan pitiáner ügyekkel foglalkozni, mint a saját vagyonosodása. Meg egyébként is, kinek mi köze van hozzá? Azt már tudjuk, hogy ő soha nem volt vagyonos ember, most sem az és soha nem is lesz.

Mindenki más ugyan veszettül gazdagodik körülötte. A mangalicatenyésztő-gázszerelő-napi szinten uniós pénzekben fürdő szomszédja, a szomszéd felesége, gyerekei, jövendő veje éppen úgy, mint a saját felesége, szülei, gyereke, veje, valamint Nárcisz kutyája. De mindehhez a miniszterek elnökének az égvilágon semmi köze nincsen, ez csak a vakszerencse és a Jóisten együttes erőfeszítésének köszönhető.

Elszámolnia pedig Orbán Viktornak – valamint Andy Vajnának, Simicska Lajosnak, Garancsi Istvánnak, Lévai Anikónak, Orbán Ráhelnek, Orbán Győzőnek, Kövér Szilárdnak, Tiborcz Istvánnak, a komplett Mészáros famíliának, L. Simon Lászlónak, Matolcsy György rokonságának, Rogán Antalnak, Szijjártó Péternek, Lázár Jánosnak és még vagy száz, közpénzben pancsoló dinasztiának – egyáltalán nem kell. Ameddig Polt Péter a legfőbb ügyész, addig biztosan nem.

Orbán Viktor, aki egy személyben a kormány a Fidesz, az ország és a nemzet, nem kérhető és főleg nem kényszeríthető semmire. Arra sem, hogy teljesítse törvényi kötelezettségét. Arra sem, hogy az ország törvényeit betartsa. Rá, és mindazokra, akiket Orbán Viktor érdemesnek tart erre – tehát akik jól szolgálják őt – nem vonatkoznak a szabályok. Olyannyira nem, hogy szükség esetén akár a törvényeket, akár az alaptákolmányt is átszabják a kedvükért. Bármikor, akárhányszor...

ITT OLVASHATÓ

MAMÓKA MUSZÁJ BANKSZÁMLÁJA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2016.09.04.


Kötelező. Természetesen. Az Orbán-kormány vagy fenyeget vagy büntet vagy kényszerít. Most a nyugdíjasokat: kötelező lesz bankszámlát nyitniuk. Éppen benyalnak a pénzintézeteknek vagy a szokásos módon tesznek arra, milyen áron hoznak döntéseket.

Szeretném látni, amikor a sok-sok mamóka, papóka, fölveszi szép ruháját, fogja kistáskáját, kicsoszog a buszmegállóba, vár és vár… Valahogyan föltornássza magát a lépcsőn, mert megy a bankba a nyugdíjáért. Mennyi kis falu van, ahol a vegyes bolton, kocsmán, trafikon, templomon kívül más nincs. Bankautomata sincs.

Mamókáknak, papókáknak több évtizede a postás házhoz viszi a pénzt. Örülnek, ünnep az a nap. Van kivel beszélgetni néhány szót, kapnak kedvességet, figyelmet, mert különben a kutya sem szól hozzájuk napokig. Csak ugat. Ők egész életükben otthon rakosgatták a kis pénzüket. Biztos, ami biztos. A készpénz legyen kéznél.

Az külön logisztikai feladat lesz, hogy a mamókák, papókák hozzájuthassanak a nyugdíjukhoz. Az alapszámla például csak az ő nevükön lehet. Gyerekeiket, rokonaikat kell mozgósítaniuk. (Persze, majd a család az újabb hülye döntés után is mindent elintéz!) Azt is gondolom, hogy segítségképpen ismerősök, szomszédok, falugondnokok szívesen vinnék haza az időseknek a pénz. Megmondom őszintén, én bizalmatlan lennék, a bankkártya szám bizalmas, személyre szóló adat, senkinek semmi köze hozzá.

Hallani vélem azt a papolást is, hogy biztonságosabb bankban tartani a pénzüket, mint otthon a szekrényben, a sublótban. Nana! A bűnözők mindig egy lépéssel előrébb járnak, megnőhet az őgyelgők száma az automaták körül vagy kilesik a hazafelé tartó időseket. „Gyere haver,ba…meg, az ATM-hez, nyugdíj van!” Ez nem érv, mert semmivel nem veszélyesebb otthon pénzt tartani. Az orvosi rendelők mellett majd az utcán állnak sorba az idősek? Persze van megoldás: nyugdíjfizetési napon rendeljék a pénzintézetekhez, automatákhoz a rendőröket a déli határról. Ott már annyian vannak, mint a kínaiak, meg aztán rájuk férne egy kis pihenés...

ITT OLVASHATÓ

EXODUS. - EGY ÉVE INDULTAK GYALOG ÚTNAK A MENEKÜLTEK, HOGYELHAGYJÁK MAGYARORSZÁGOT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Turay Balázs
2016.09.04.


Épp egy évvel ezelőtt, szeptember 4-én mintegy ezerötszáz ember indult útnak nyugat felé a budapesti Keleti pályaudvarról az onnan kétszáz kilométerre lévő Bécs irányába az autópályán. A Németországba igyekvő, de már napok, hetek óta Magyarországon veszteglő, többségében szír, afgán és iraki menekültek az után döntöttek úgy, hogy gyalog indulnak útnak, hogy a magyar hatóságok leállították a Nyugat-Európába tartó vonatforgalmat. A többségében háborúk és a kilátástalanság elől menekülő emberek így a békés, ám elképesztően nehéz gyalogtúrát választották a tétlenség és a kilátástalan, értelmetlen várakozás helyett. A cikk eredetileg a Volunteers On The Rise blogon jelent meg.

Miután a Nyugat-Európába tartó vonatforgalom felfüggesztése mellett több szerelvényt a menekülttáboráról ismert Bicske város állomásán feltartóztattak, a budapesti tranzitzónákban egyre feszültebbé vált a hangulat. A bicskei akció nyomán többen már az állomáson éhségsztrájkba kezdtek; egy, a pályaudvarról elmenekülő pakisztáni férfi pedig szívrohamot kapott és meghalt.

A vonatforgalom megállítása után, még a kivonulás előtt a menekültek többnapos békés demonstrációba kezdtek a Keleti pályaudvar előtti téren. A többségében szír emberek azt szerették volna elérni, hogy Németországba utazhassanak, ugyanis a német kormány nyilatkozatai alapján joggal gondolhatták, hogy ők ott védelemben részesülnek és letelepedhetnek majd. A tüntetések során egyik fő kérdésük az volt, hogy miért nem indulhatnak azonnal útnak, ha a német kormány biztosítani kívánja számukra az emberhez méltó ellátást és védelmet, később pedig talán a letelepedést is...

...2015 nyarán a háborúk és a teljes kilátástalanság elől menekülő emberek ezrei érkeztek Magyarországra, ahol megfelelő ellátás és alapvető segítség nélkül maradtak volna, ha önkéntesek folyamatosan bővülő csoportjai nem szervezik meg a segítésüket. Mészáros Márta és Turay Balázs célja az, hogy a Volunteers On The Rise blogon az általuk készített filmekkel és interjúkkal bemutassák az önkéntesek önzetlen, szervezettségét és hatékonyságát tekintve a mai Magyarországon eddig példátlan munkáját, amellyel az itt rekedt embereket segítették. Fontosnak tartják megérteni azokat a belső motivációkat, amelyek mentén önkéntesek ezrei fogtak össze, dacolva a kormányzati körök megfélemlítő propagandájával.Szeretnék megmutatni, hogy ezek az eltérő gondolkozású, életkorú, vallású emberek hogyan álltak ki teljes egyetértésben a bajba jutottak mellett, és hogyan dolgoztak és dolgoznak továbbra is együtt a menekülő emberek és a hátrányos helyzetű magyarok segítésért...

ITT OLVASHATÓ

NAGYON SZERÉNY JAVASLAT

NÉPSZABADSÁG ONLINE - VÉLEMÉNY
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2016.09.03.


...Indítványom a következő.

Kötelezze magát a szuverén magyar állam – az Országgyűlés döntésével –, hogy (a kellő ellenőrzések után) lehetővé teszi HÚSZEZER MENEKÜLT magyarországi letelepedését. 

Hogyan jutottam erre a ­számra?

A Magyarországhoz területben és lakosságszámban hasonló Ausztria harminchétezer-ötszáz menedékkérőnek teszi lehetővé a letelepedést. Ausztria gazdagabb hazánknál, ezért ezt a számot durván megfeleztem. 

Igaz ugyan, hogy ez a fölső szám vagy fölső határ (Obergrenze) az osztrák alkotmányjog szerint törvényellenesen (túlzottan) korlátozó. Igaz ugyan, hogy bécsi baloldali barátaim úgy vélik: a fölső határ (Obergrenze) hívei, támogatói fasisztoid fajgyűlölők. (Mellékállásban persze szociáldemokrata és liberális-konzervatív államférfiak és politikusnők.) Sokkal több menekülőt kellene beengedni, egy darabig eltartani és segíteni, majd egyenrangú polgártársként valóban befogadni a baloldal (pillanatnyilag hatástalan) nézete szerint.

De akit a bécsi baloldaliak fasisztoid fajgyűlölőnek titulálnak, az Magyarországon ultraradikális, szélsőbaloldali „migránssimogató", gyökértelen kozmopolita, a Soros György és a Ferenc pápa által megtestesített globális zsidó háttérhatalom ügynöke. 

Mellőzzük most mindezeket a túlzásokat és képzelődéseket, és maradjunk az ismeretes magyarországi politikai valóságban. (Amelyben ezt a számot majd még lefelé fogják alkudni, akár TÍZEZERig. A sok-sok MILLIÓból, akiknek a többsége törökországi, libanoni, jordániai, sőt: iráni menekülttáborokban található – erről a nagy hatósugarú magyar médiákból nem lehetett értesülni, pedig tény.)

Akármi lesz a sokrétű hazugságra alapozott október 2-i népszavazásból és a bojkottjából – bár sejthető, hogy micsoda – , mindenképpen abba kell hagyni, hogy a külföld felelősségéről, Németország és az Euró­pai Unió menekültpolitikájáról locsogjunk ­tovább.

A tét: Magyarország becsülete, a mi tisztességünk.

Az Európai Unió ebben mellékszereplő.

A lényeg a mi kötelezettségvállalásunk.

A húszezres maximum a mi esetünkben: mi­nimum.

Ezt a demokratikus közvéleménynek kellene előbb az olyan nagy szervezetekre kényszeríteni, mint némely települési önkormányzatok, a nem nagyon rasszista, nem nagyon etnicista ellenzéki pártok, a szakszervezetek, az egyházak, a civil társadalom szabad mozgalmai és intézményei. Majd nekik az Ország­gyűlésre és a kormányra. Elvárható lenne, hogy újságok, internetes portálok, blogok, közösségimédia-csoportok, rádió- és tévéműsorok nyíltan az indítvány mellé álljanak. Bizonyára lennének olyan szervezetek, amelyek képesek és hajlandók aláírásgyűjtést szervezni. Ha a Kétfarkú Kutya Pártnak sikerült elég pénzt összegyűjtenie a maga humoros-kritikai kampányára, akkor minden bizonnyal erre is lehet. Valószínűleg a jótékony hajlandóság is megerősödhetnék, nem kellene mindent az államnak fedeznie.

Azok, akik nem szeretnek a külföld nyomására cselekedni – ami nem érthetetlen –, most bebizonyíthatják, hogy nem rasszisták vagy idegengyűlölők, hanem olyan nagylelkű hívei a nemzeti függetlenségnek, akik tudatában vannak a szenvedő emberiség iránti erkölcsi kötelességüknek. Ez természetesen nem csökkentheti saját szűkölködő, nyomorgó honfitársaink iránti felelősségérzetünket se.

Ez a katasztrófa nagyságához képest roppantul szerény jó cselekedet, ha jobban meggondoljuk, merő semmiség.
De még ez is csak akkor ér valamit (nagyon keveset, de valamicskét mégis), ha hátsó gondolatok nélkül tesszük, önként, szabadon, semmi másért, csak az együttérzés és szolidaritás egyszerű indítékát követve.

A sok millióból megmenthetünk húszezret.

Ha ennyivel se próbálkozunk meg, akkor...


ITT OLVASHATÓ

A NER LEGNAGYOBB TÚLÉLŐI VII. - DOBOLYI ALEXANDRA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Papp László Tamás
2016.09.02.


Gondoljunk bele: akárcsak három-négy évvel ezelőtt hogyan is zengett a közbeszéd főárama? Az egyik oldalról az elmúlt nyolc évet, illetve az elszámoltatást szajkózták. Hogy a zavaros idők bukott embereinek a történelem szemétdombján, valamint börtönben a helye. A túloldalról viszont folyamatosan olyan szövegek mentek, hogy ez diktatúra, amelyet meg kell dönteni, fel kell számolni, s amelynek vezetőivel semmilyen alku vagy paktum nem képzelhető el.

Azt hiszem, most bármelyik frázispanelt kezdenék el akármely oldalon tolni, röhögőgörcsöt kapnánk tőle. Az elszámoltatás – miként egymás között a NER-hívők is beismerik – csúfos kudarcot vallott. És a Diktátorbán ellen küzdők hatalmas elvi szilárdsága is odavan már (ha megvolt egyáltalán valaha).

Gyakorlatilag minden hétre jut egy szoclib funkci, akit (ahelyett, hogy a régebbi kánonnak megfelelően az elmúlt nyolc év kiszolgálójához méltó páriastátuszba kerülne) a NER megkínál valami jól fizető pozícióval. A megkínált személy pedig ahelyett, hogy kikérné magának a Zorbán kegyadományát, szépen elfogadja, s még nyugodtan meg is magyarázza, hogy ez így tök rendben van.

Egyik fél sem jön már zavarba a híveik számára ideológiailag összeférhetetlennek minősülő nexustól. Az egész dolog a “maga természetességével” zajlik, hogy klasszikust idézzünk. E héten Dobolyi Alexandra a soros az örök túlélő befolyás-, és hatalomátmentők panoptikumában.

Sorozatunk korábbi részei
A NER legnagyobb túlélői VI. – Fodor Gábor
A NER legnagyobb túlélői V. – Eörsi Mátyás
A NER legnagyobb túlélői IV. – Farkas Flórián
A NER legnagyobb túlélői III. – Zoltai Gusztáv
A NER legnagyobb túlélői II. – Jáksó László
A NER legnagyobb túlélői I. – Fényi Tibor

ITT OLVASHATÓ

MUNKAHELYTEREMTÉS A SZEGREGÁTUMOKBAN

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2016.09.04.


Nos, egy biztos, hogy vidéken, a leszakadó térségekben, az elszegényedett kis falvakban, ahonnan már minden képzett, a mobilitást biztosító anyagi háttérrel rendelkező elköltözött, nem egyszerű termelő tevékenységet végezni.

A lakosság összetételében ez kb. úgy néz ki, hogy aki maradt, azok vagy az elköltözöttek idős szülei (ők már innen mennek a temetőbe), vagy szakképzettséggel, néha alapkészségekkel sem rendelkező, többnyire generációk óta mélyszegénységben élő családok tömege, és még néhányan, aki a folyamatosan gyérülő intézményrendszerben dolgoznak, a fiatalabbjai többnyire rajtra készen, ha valami adódik, az idősebbek meg vágva a centit a nyugdíjig.

Jövedelem tekintetében egyik sem túl fényes, az első csoporté ugye a nyugdíj, a másodiké a közmunka, a harmadikban is csökken a kiszámítható állásban alkalmazottak száma, ahol lehet, ott már átváltották ezt is közfoglalkoztatottra, a takarítástól az irodai munkáig, a konyhán dolgozóktól az óvodai kisegítőig, kevesebb bérért. Vállalkozások, akik vennének fel munkaerőt, jellemzően nincsenek, a mobilitást pedig derékba töri a közmunka. Mert minek menjen el a közmunkabér kétszereséért távolra valaki dolgozni, mikor a felét feléli ott, és még dolgoznia is kell, miközben itthon a közmunka csendességében ellazsálhat, és nincs a családjától sem távol.

Vállalkozást meg ezekre a helyekre épeszű ember nem telepít. Akiknek pénze van, nem ott fektetnek be, ahol a gazdasági fejlődés lehetősége értelmezhetetlen.

Pár önkormányzat büszkén vallja, hogy náluk aztán nincs sunyizás, ott munka van, és nekik sikerül a közmunka becsatornázása a gazdasági fejlesztésekbe. Mindenfele hallani ilyet, fazekasműhely, seprűkötő üzem, kosárfonás, kerítéskészítés, tésztaüzem, savanyító, sajtüzem működik a közmunkaprogramra építve, és fóliáznak is, sokfelé, ahol van önkormányzati földterület. Most is hallottam egyet, 50 közfoglalkoztatott, félév alatt a termékekből 10 milliós eladást produkált. Ez csakugyan szép, főleg, ha azokhoz viszonyítom, akik bele sem kezdenek effélébe, csak mímelnek valami munkafélét. De ha számolunk kicsit, akkor érdekes a kép: ha egy közfoglalkoztatott bérével számolunk, a könnyebbség kedvéért legyen ez egy kerekített átlagösszeg, ne vegyük figyelembe a gyerekekre járó kedvezményeket sem, mondjuk számoljunk 5000 Ft /fő/ nap, járulékokkal (ez többnyire több egyébként). 50 fő az egy nap alatt 250 ezer Ft-ba kerül, 20 munkanappal számolva 5 millió Ft/hó. Hat hónap alatt ez 30 millió Ft. Az eladott termékekből lett 10 millió Ft volt a bevétel, és ez sikeres program. Tehát itt mínusz 20 millióban vagyunk, és még nem számoltunk egyéb ráfordításokkal, a dologiakkal, eszközökkel, a helyszínen elő nem állítható alapanyagokkal, szállítási költségekkel, adminisztrációval.

Ez tehát csak viszi a pénzt, a fenntarthatóságtól messze van a modell, ugyanúgy hamis képet kommunikál, mint az „átkosban”, mikor a nagy üzemek csak a veszteséget produkálták, mégis arról harsogott minden, hogy teljes a foglalkoztatottság, és a szocialista nagyipar hogy fejlődik. És attól félek, ugyanoda jutunk majd, mint mikor a rendszerváltáskor ezek az üzemek bezártak, és tömegek maradtak munka és jövedelem nélkül. Mert egyszer nyilván vége lesz ennek is, egyszerűen nem fogja bírni az állam ezt fizetni, és ekkora tömegeket életveszélyes ebben a munkaformában tartani
...

ITT OLVASHATÓ

ELVAN A PANDA, HA JÁTSZIK

INDAVIDEO
Szerző: INDAVIDEO
2016.09.04.


Bukfencezik naphosszat.

ITT OLVASHATÓ

MOST TESZTELHETI, MENNYIRE ISMERI BUDAPESTET

ORIGO HU
Szerző: Lantos Gábor
2016.09.04.


A magyar főváros tele van szebbnél szebb látnivalókkal, nevezetességekkel. A most következő játékban azt teszteljük, mennyire ismeri ön Budapestet, a magyar főváros nevezetességeit, épített értékeit, műemlékeit, közlekedési eszközeit. Vigyázzon! Lesznek olyan kérdések, amelyeknél érdemes alaposan megfontolni a helyes választ...

ITT OLVASHATÓ

"NEM HINNÉM, HOGY MOST ROSSZABB A HELYZET, MINTHA A PUCCS GYŐZÖTT VOLNA"

LUMENS BLOG
Szerző: lumens
2016.09.04.


Július 15-e óta a világ a Törökországban zajló zavaros eseményekre figyel. Az ország történetében többször is sor került már katonai hatalomátvételre, illetve erre irányuló kísérletre. A török puccsok általában hajnalban történtek, az 1960-as például hajnali 3-ra volt időzítve, és mindössze másfél óra alatt lezajlott. Miben térhet el a júliusi puccskísérlet a múltbéliektől? Valóban benne lehetett-e Fethullah Gülen keze? A hatalomátvételi kísérlet következményeiről, illetve a Törökországot érintő aktuális kérdésekről Egeresi Zoltán Törökország-szakértővel beszélgettünk:

ITT OLVASHATÓ

PEPSI VS. COCA COLA, HÁBORÚ VAGY ÉLETRE SZÓLÓ BARÁTSÁG?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.09.03.[tudtad?]
 
Minden azzal indult, hogy John Stith Pemberton gyógyszerész 1884-ben készített egy borból és kokainból álló italt, egy úgynevezett cocawine-t. Egy évvel később az atlantai alkoholtilalom miatt a bort szénsavas vízre cserélte, így született meg a kóla. Ha minden csepp eddig gyártott Coca-Colát beletennének 2 decis üvegekbe, akkor több, mint 2000-szer oda-vissza elérné a holdat. A sors fura fintora, hogy a ma már 196,8 milliárd dollárt érő Coca-Cola világsikeréből Pembertonnak semmi sem jutott, koldusszegény drogfüggőként halt meg.
gbu-coke-pepsi-big.jpg
A Pepsi Cola története 1893-ban kezdődött, amikor Caleb D. Bradham new bern-i gyógyszerész szénsavas víz, cukor, vanília, kóla olajok és mogyorók különféle vegyítésével kísérletezett, ekkor fedezte fel a Pepsi-Cola elődjét, amelyet Brad’s Drinknek nevezett el. Csupán 1902-ban kapta meg a ma is használatos Pepsi nevet, amely a Pepsin szóból ered, és amellyel annak gyógyhatására utaltak...
 

HAZAVÁGYÓDÁS EGY ÉV UTÁN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.09.04.


Nagyon érdekes végigkövetni, ahogyan egy-egy ember végigmegy a határátkelés különböző szakaszain. Az eheti ajánló két posztja is kötődik ehhez a témához, hiszen míg az egyik írás szerzője lassan egy éve lesz Luxemburgban, és éppen most éli meg a hazavágyódás időszakát, addig a második ajánlatom írója éppen öt éve él Londonban, és teljesen máshogy látja a helyzetét. Végül ajánlok egy írást a hátizsákos kalandozás veszélyeiről is:

ITT OLVASHATÓ

SEMMI BAJ AZZAL, HA ORBÁN MEGNYERI A NÉPSZAVAZÁST

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2016.09.04.


...Láthatóan az EU sok mindent (gyakorlatilag mindent) megengedett Orbánnak az utóbbi években, sőt gazdagon jutalmazta a rezsimet a transzferekkel. Orbánék arra használják a migrációt, hogy nélkülözhetetlenné váljanak az EU-ban akár mintaként, akár migrációs frontországként, amiért hálát várnak. Ez nem utal semmiféle kilépési szándékra, szemben azzal, ahogy Gyurcsány sután és impotensen érvel. Azt majd pontosan lehet látni, ha elkezdenek Európa, és nem Brüsszel ellen érvelni. Akkor majd -- mivel ehhez az eddigieknél sokkal komolyabb, ma még elképzelhetetlen politikai agymosáson kell átvinni a magyarokat --  lesz alkalom az ellenállásra, és az lehet a hatékony ellenzék megszületésének ideje. De az Orbántól olyan melléfogás lenne, amit csak a külpolitikai körülmények olyan kritikus megváltozása indokolna, ami eleve egész Európa sorsát befolyásolja majd. Ilyen nem látszik egyelőre, noha a lappangó trendek összeállása rossz csillagzat alatt eredményezhet ilyesmit.

Tehát mindent összevetve nekem nincs nagy bajom a NEM-mel, bár preferálom az otthon maradást vagy az érvénytelen szavazatot, tekintve, hogy Brüsszelnek semmilyen jogi vagy gyakorlati hatalma nincs a kötelező kvóták érvényesítésére, tehát a népszavazásos cirkuszt leginkább az emberi értelem elleni lázadásnak tartom, és ekként utasítom el. Hogy még cifrább legyen, elutasítom, pedig kerítéspárti és a tényleges menekültek (átmeneti) befogadásán túl bevándorlótömeg-ellenes vagyok. (Az élet bonyolult.) Szóval semmi baj azzal, ha a NEM-ek győznek. A baj azzal van, hogy nincs ellenzék, a baj azzal van, hogy egy Kutyapárt -szerű képződmény a legütősebb szellemi termékünk. A baj azzal van, hogy a népszavazási kampány kapcsán sem egy távlatos ellenzéki vízió és stratégia formálódik, hanem hat-tíz éve változatlanul csak egy issue defenzív gyötrése az Orbán-ellenes oldalon, amelynek veresége "mindössze" az Orbán-rezsim országlását és belpolitikai károkozását fogja elnyújtani. Ez a baj, ez a szánalmas. (Némileg csökkenti az ezzel kapcsolatos mélabúmat a Moma-Együtt-PM-blokk formálódása. Ez egy pici vigasz. Ez lehet egy új logika alapja, van rá egy leheletnyi esély, ha a pártok vezetői felül tudnak kerekedni az eddigi eredménytelenségük okain.)

ITT OLVASHATÓ

ÖSZTÖNÖSSÉG ÉS PONTOSSÁG - WILLEM DAFOE SZÍNÉSZETET TANÍT

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.09.04.


A Velencei Biennálé 44. Nemzetközi Színházi Fesztiválja a rendezők, színészek, drámaírók a fiatal művészek képzését is magukra vállalták. Tizenhét műhelyben folyt a munka. A program vezetését Willem Dafoe vállalta magára. Az amerikai színésszel a La Stampa készített interjút:

ITT OLVASHATÓ

ILYENKOR NEM MI VAGYUNK A VILÁG URAI, PETIKE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.03.


Kósza hír volt a tegnapi sajtóban (egyáltalán nem a kormány propagandalapjaira gondolok), hogy Szíriában rekedt egy magyar nő, aki 16 éve él távol – igen, önszántából! – szülőhazájától. Mónika történetét elsőként a Blikk hozta le és – szerintem kijelenthetjük – közepes érdektelenségbe fulladt.

Röviden: a 41 éves nő Budapesten ismerte meg leendő férjét, és követte Szíriába. Mert a szerelem már csak ilyen: vak. Szíria élhető, normális hely volt. Egészen 2011-ig, amíg be nem ütött az arab tavasz és polgárháborúba nem süllyedt az ország. Három éve férje, Man taxijával összeütközött egy katonai vezető kocsijával, és összeszólalkozott vele. Mónika és a gyerekek azóta nem látták őt, ugyanis börtönbe került, semmit nem tudnak róla.

Hamá, a város, ahol most egyik napról a másikra, magyarországi barátok anyagi segítségével próbálnak élni és túlélni, 2000-ben még ideális választásnak tűnt, ám azóta minden megváltozott, egyre veszélyesebb lett az élet. Mivel Hamá nem egészen Aleppo, azaz a kormánypárti erők kezén van, ezért itt (még) nem bombáznak. Mónika elmondása szerint azonban naponta csak másfél óráig van áram, víz pedig csak éjjel folyik. Az utcán 100 méterenként katonai bázisokat állítottak fel, és ellenőrzik a gyanús személyeket. A folyamatos rettegés mellett súlyosbítja a helyzetet, hogy bármikor elkezdhetik bombázni a várost.

Mindezekre való tekintettel az anya és a gyerekek szeretnének hazajutni Magyarországra, ám a magyar útleveleik lejártak, szír papírjaikkal pedig csak menekülttáborokba juthatnának. És itt kellene a gondoskodó-melldöngető, senkit az út szélén nem hagyó magyar államnak, illetve a hisztéria- és külügyminisztériumnak képbe jönnie. Miután a hír megjelent, a külügy azt üzente Mónikának, fáradjon el a bejrúti (Libanon) nagykövetségre, majd ott megcsinálják az útlevelét. Ennyi. Ehhez 225 km-t kéne megtennie három lányával – nem a verőfényes madárcsicsergésbe borult Nagykörúton – egy bombázásoktól védettebb, de alapvetően polgárháborús területen.

Szijjártó – akit azért tartanak főállásban a külügy élén, hogy az Európai Uniót ekézze, kikérje magának, kioktasson és rendreutasítson mindenki mást – tárcája tehát azt állítja, hogy a magyar állampolgároknak csupán 2012. december 5-ig tudott az állam segíteni a hazajutásban, azóta ugyanis megszűnt a damaszkuszi magyar nagykövetség, és erre állítólag akkoriban figyelmeztettek is mindenkit.

Egyébként Jordániában is segítenek nekik, ezt ma bizonyos Menczer Tamás, a futsalos minisztérium sajtófőnöke is
megerősítette, ám a konkrét esettel, azaz a Mónika kálváriájával kapcsolatos érdeklődést azzal sunnyogta el, hogy nem rendelkezik az érintett beleegyezésével ahhoz, hogy nyilatkozzon. De minden fasza, ilyen esetekben a fantasztikusan teljesítő magyar külügy ahhoz is hozzásegíti a magyar állampolgárokat, hogy beutazási engedélyt kapjanak abba az országba, ahol a képviselet el tud járni az ügyükben...

ITT OLVASHATÓ

HORVÁTH GYULA: MEGŐRÜLTETEK? "CSAK AZ HÍVJON MAGÁVAL, AKI VEZETNI MER!"

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.09.04.


Megőrültetek?
Szeptember elsején nem csak a tanév, hanem a politikai őszi évad is beindul.
Beindultak a barátaink, a politikában és a folyóiratok, újságok, televíziók oldalain egyaránt. Úgy néz ki, (sajnos) hogy a nagyotmondás Magyarországon nem csak a kormány oldal sajátja. Van rá fogadókészség ellenzékben is. Molnár Gyula barátunk, az MSZP elnöke éppen ebben az időben tartotta fontosnak bejelenteni, hogy pártja valójában támogathatónak véli a Fidesz népszavazási kezdeményezését és ők is a kvóta megtagadására ösztökélnék tagjaikat.


Mi van?
Most mire is kampányol a Gyula? Arra hogy maradjanak otthon az MSZP-re hallgató szavazók, vagy arra, hogy - mint most mondta - a párttal egyetemben fogadják el a Fidesz kvótaellenes javaslatát? Mert ez két ellentétes dolog ám! Mégis volt képes ezzel előjönni akkor, amikor elindul a népszavazás elleni kampány. Ebben a kampányban pedig egészen az elnök nyilatkozatáig mindenki úgy tudta, hogy az MSZP a távolmaradásra kéri támogatóit. Most meg a fene se tudja, hogy mi is az álláspontja  az ellenzéki szocialistáknak. Nem segíti, hanem összezavarja támogatóit, szövetségeseit.

Hát úgy látszik meleg volt a nyár!
Nem akarok a más portája előtt söpörni, amikor a magunké előtt is van mit keresni. Kerék-Bárczi Szabolcs egy jól irányzott újságcikkel nyomatékosította, hogy paradigmaváltást akar! Ezzel nem is lenne baj, ha új, és a nép által is támogatott elképzelést talál, és közép felé tendáló elméleteket dolgozott volna ki a nyáron. Ezt a párt illetékes szerveivel megvitatta, demokratikusan előterjesztette volna. Nem pedig – saját csalhatatlanságának tudatát bizton tudva - tartalmatlan frázisok pufogtatásába, és párttársai sértegetésébe kezd. Kerék-Bárczi úgy véli, a DK. EU, és hazai parlamenti képviselői, önkormányzati képviselői, a központi, és a helyi elnökségének tagjai nem is akarnak választást nyerni! ...


ITT OLVASHATÓ

MIT TEGYEN A SZAVAZÓ, HA ÁT AKARJA VERNI AZ ORBÁN-KORMÁNY?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.09.04.


Semjén Zsolt ajánlata

ITT OLVASHATÓ

ELEGE LETT A GYŰLÖLETKAMPÁNYBÓL, SAJÁT PLAKÁTOKAT GYÁRTATOTT A KÜBEKHÁZI POLGÁRMESTER

444.HU
Szerző: Botos Tamás
2016.09.03.


Se kisvasút, se stadion, de Kübekháza jó kis falu, ahol hús-vér emberek élnek, áll a településvezető által kreált plakáton, írja a Délmagyar.hu. Molnár Róbertnek elege lett a kormány gyűlöletkeltő népszavazási kampányából, szerinte „sokkal inkább kell törődnünk a helyieket érintő mindennapi gondokkal, az ő bajaikra kell valami megoldást találnunk. Ez az óriásplakát-mizéria pont ezekről tereli el a figyelmet, miközben az embereket egymással szembefordítja. Ezért kreáltam ezt a plakátot, a rajtuk szereplő nevek valódi, hús-vér embereket takarnak, én velük szeretnék foglalkozni.”

A kübekházi polgármester szerint az iskolákról, az egészségügyről kellene beszélni, nem a migrációról, ami „egyelőre senkit nem érint, de a legegyszerűbb dolog az emberek érzelmeire hatni. A félelemkeltés visszatetsző dolog, egyszer vissza fog ütni.”...
 

MÁSODIKÁN: CSILLAG VAGY FECSKE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.09.04.


„Maradj otthon, nézzél tévét!”

Olvashatni, hogy ez a mi bozontos baloldali lelkünk már megint bizonytalan a drága, mert annyi üzenetet kap a degenerált és imbecillis pártjaitól – akik nincsenek nekünk -, hogy képtelen földolgozni a hatalmas információmennyiséget, és nem tud dönteni, hogy elküldje-é a jó kurva nénikéjébe a fideszkdnp barnaingeseket, ahogyan vannak, vagy még dédelgesse-e az ocsmadékokat kicsinyt.

Addig méricskéltünk patikamérlegen már kétszer is, hogy – ugyan csalással, de mégiscsak – itt tobzódnak már hat éve a vérünket szívogatva, s ha viráglelkű, rövidnadrágos óvodások leszünk, így is marad ez az idők végezetéig. Nekem ugyan már tökmindegy, de élnek még emberek a Földön – és talán a Kárpátok alatt is – az elkövetkező időkben talán, ha meg nem, akkor úgyis fölösleges az egész hacacáré.

„Elemzők” szerint annyi üzenet jelenik meg a kvóta-referendumról a plakátokon a baloldali pártoktól, hogy a szavazók nem tudnak eligazodni, nem tudják, mit kell csinálniuk. Mert az MSZP, a DK és az Együtt külön kampányt folytat, ráadásul az MSZP kettős beszédet alkalmaz. Molnár elnök egyszerre próbál meg üzenni a kvótát támogatóknak és elutasítóknak is.

Mindezt az emegy nevű Orbántévé tolta annak a hülyének a pofájába, aki képes még ilyet nézni, ahelyett, hogy a döngicsélő méheket számolgatná az udvar mélyiben. Aztán tegnap az is kiderült egy ilyen közfelmérésből, hogy a jótékony és igen aljas kampánynak – ami eddig nem is volt az -, valamint a kék csodáknak köszönhetően immár a magyarok nyolcvan százaléka ki nem állhatja a halál elől futó embertársait. Stimmt, helyben vagyunk, újabb popszegecs került Orbán bádogkoronájába.

Pedig olyan egyszerűek a dolgok. A liberálbolseviki szentatya is elmondta, mi az ábra menekültügyben:

„Az irgalmas szív képes megosztani a kenyeret az éhezővel, és nyitott arra is, hogy befogadja a menekülteket és a bevándorlókat Az irgalmasságnak mindig fiatalos az arca. Az irgalmas szívnek bátorsága van, hogy lemondjon a kényelemről, képes másokkal találkozni, mindenkit átölelni. Képes a gyengédségre és az együttérzésre, megosztja kenyerét az éhezővel, nyitott arra, hogy befogadja a menekülteket és a migránsokat. Imádkozzunk azért, hogy az irgalmasság kalandjában részesüljünk, ez a kaland a hídépítés, valamint a falbontás kalandja, azaz a kerítés- és szögesdrótbontás kalandja is egyben.”

Ehhöz képest minálunk a manapság csak a jóisten tudja, milyen minőségben fungáló egykori hóügyi sms-bajnok büszkén jelentette ki, hogy akár már holnap neki tudnak látni az újabb drótfal fölhúzásának, amiből kitetszik, hogy csak a parancsra várnak. Merkel pedig – aki a mi barnaingeseink között maga a patás ördög – kijelentette, hogy nincsen itt semmilyen kvóta, tessenek oszolni...

ITT OLVASHATÓ

VÁRJÁK A HITELEZŐK JELENTKEZÉSÉT A TURAI KASTÉLYT EGY TIBORCZ-KÖZELI VEVŐNEK ELADÓ CÉGNÉL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2016.09.03.


Drasztikus tőkeleszállítást hajtott végre a kastély nélkül maradt Turai Kastély Ingatlankezelő Kft.

125 millió forintról 3 millió forintra szállította le a törzstőkéjét a Turai Kastély Ingatlankezelő Kft. – olvasható az Optenben. Elképzelhető, hogy az ingatlan nélkül maradt cég esetleg be is fejezi majd a tevékenységét.

A Turai Kastély Ingatlankezelő Kft.-ről akkor írtunk először az Átlátszón, amikor 2015 végén a cég tulajdonában álló turai kastélyt megvette egy, az Orbán Viktor vejéhez közel álló vevő, a TRA Real Estates Kft. 200 millió forintért.

Az ügyletet azért kötötték a miniszterelnöki vőhöz, mert egyrészt abban Tiborcz István korábbi üzlettársa, Hamar Endre ügyvédi irodája járt el, másrészt a vevői cégcsoport egyik társaságának százezer forintos bejegyzési illetékét maga Tiborcz István tette le...

ITT OLVASHATÓ