2017. június 14., szerda

AZ MNB FRISS JELENTÉSÉNÉL SEMMI SEM MUTATJA JOBBAN, MIÉRT IS KELLENE TÖBBET FIZETNIÜK A GAZDAGOKNAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.06.14.


1. A háztartások alsó 50 százaléka a nem pénzügyi eszközöknek csupán 15, a pénzügyi eszközöknek pedig csupán 10 százalékával rendelkezik, míg a felső 50 százalék a reáleszközök 85 és a pénzügyiek 90 százalékát birtokolja. Összesítve a nettó vagyon tekintetében az eloszlás 11 vs. 89 százalék.

2. Ha eggyel szűkítjük a kört, és a felső 20 százalékot nézzük csupán, akkor az egyenlőtlenség még egy fokkal láthatóbbá válik.  A felső 20 százalék kezében összpontosul a nem pénzügyi vagyon 54 és a pénzügyi eszközök 75 százaléka. Hogyha a két vagyontípust együtt nézzük, akkor azt látjuk, hogy a nettó összvagyon 67 százaléka van ennek a társadalmi kategóriának a kezében.

3. És hogy még egyet lökjünk a dolgon: a felső tizedé a nettó vagyon több mint fele is (54%), lebontásban ez a pénzügyi eszközök 66 és a reáleszközök 35 százalékát jelenti.

4. A területi eloszlás is hatalmas egyenlőtlenségeket mutat. A legszegényebb és leggazdagabb megye egy háztartásra jutó átlagos nettó vagyona között négyszeres a különbség.

Ha figyelembe vesszük ezeket az arányokat, akkor már sokkal kevésbé diadalmas főcímeket lehetne kerekíteni. Ugyanis a 6,4 milliós fejenkénti átlagvagyon a társadalom szegényebb felében már csak egymillió körülire zsugorodik, az alsó 10-20 százalék pedig gyakorlatilag semmilyen vagyonnal nem rendelkezik...

AZ ÖKÖLBE SZORULT AGYÚ, MEGVEZETETT HÍVŐ AKKOR IS A KORMÁNYPROPAGANDÁT BÜFÖGI VISSZA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: H. A.
2017.06.14.


...És ebben a legszomorúbb az, hogy az orosz propagandával elhülyített, fogyatkozó, de annál fanatikusabb tábor ebből az egészből Sorost, a kerítést és a bevándorlókat fogja fel, miközben ezzel a Putyin nyomdokaiba lépő törvénnyel becsületes embereket aláz meg a felkent hatalom. Tudom, hogy a becsület és a tisztesség fogalmak nagyjából semmit nem mondanak, mióta a tenyérbemászó hazugságok és a mindent átszövő korrupció kormánya hatalomra került, de akkor is ez itt a lényeg.

Ezzel a faék egyszerűségét megszégyenítő primitív mantrával zabáltatja a Fidesz ezt az országot, amióta Orbán önjelölt küldetéstudattal a magyar politika porondján megvetette a lábát: amit Orbán és a Fidesz akar, azt akarják a magyarok. Leginkább mindig azok akarják ezt a legjobban és minden ellentmondást nem tűrően, akiknek halvány fogalmuk nincs arról, amivel kapcsolatban aktuálisan az öklüket rázzák.

Ezt csinálják büntetlenül és röhögve azóta, amióta az állítólagos rendszerváltás megélhetési politikust csinált Orbán Viktorból. Éket vernek nagyon magyar és kevésbé, vagy semennyire nem magyar, a társadalom különböző csoportjai közé, a saját, magyarként elismert híveikre hivatkozva rugdossák a nem (elég) magyarok különféle csoportjait. Rendre, szépen sorban, mikor melyik a kifizetődő a hatalomban maradás szempontjából.

Tolják a ’30-as éveket idéző büdöslábú közleményeiket és fanatizálják a természeténél fogva eleve fanatikus szektájukat. Közhely, vagy sem, a Fidesz soha nem volt egy koherens érték- és elvrendszer mentén szerveződő párt, hanem egy sötét vallás, amelynek a legnagyobb bűne, hogy a moralitást teljesen kiirtotta az agyakból, a lelkekből. A moralitás legyilkolása pedig oda vezetett (mert mindig oda vezet), hogy az egyszerűagyú kisember legsötétebb indulatai kiszabadultak a palackból, nincsen egyetlen olyan mindenki számára alapvetésnek számító erkölcsi zsinórmérték, hallgatólagos konszenzus, ami gátat szabhatna az eszelős, irracionális gyűlölködésnek.

Ezért és így jutottunk ma el oda, hogy hitükből és önmagukból kifordult magyar emberek (ők az 1,6 millió 99%-a, vagyis a többség) a Stockholm-szindróma előrehaladott állapotában teljes magabiztossággal azokat a civileket köpködik, akiknek a finanszírozása és tevékenysége hosszú évekre visszavezethetően nyilvános, átlátható, tiszta és becsületes. Pontosan lehet tudni, hogy mit mire költöttek, és azt milyen forrásból kapták.

Ezek a civilek azok, akik támogatják mindazokat, akikről a kormány lemondott, akik fellépnek azért, hogy a kormány lehetőleg ne lopjon el mindent, amire ráveti a szemét, csak a háromnegyedét, akik jogi segítséget nyújtanak nehéz helyzetben lévő embereknek, csoportoknak, akik védik azokat az egyre vérszegényebb jogokat, amelyek a hatalom lánctalpaival szemben még minden polgárt megilletnek. És az ökölbe szorult agyú, megvezetett hívő mégis a kormánypropagandát büfögi vissza, és azokat védi a civilekkel szemben, akik őt kirabolják, kihasználják, hülyének nézik és a butaságára építenek maguknak zsíros egzisztenciát. Azokat védi, akik a saját keserves adóforintjaiból finanszírozzák az álciviljeiket.

Nos, ez az a morális pöcegödör, amiben az elmúlt évtizedekben még soha nem fetrengett ez az ország. Külön tragédia, hogy ez ugyanaz az ország, amely elküldte a vérbe Gyurcsányt azoknak a dolgoknak a töredékéért, amelyeket a Fidesz maffiaszervezete immár naponta elkövet. Ezen látszik igazából, hogy mennyire mélyen vagyunk.

Nem először és vélhetően nem is utoljára halljuk – kimondva és/vagy kimondatlanul -, hogy hat millió ember itt nem magyar, itt csak a viszkető tenyerű 1,6 millió számít magyarnak, akik eltűrik, hogy a 6 milliós nem magyar kisebbség is itt élhessen. Pedig ezt a törvényt is, akárcsak az összes többit, nem a magyarok vagy a nem magyarok szavazták meg, hanem a Fidesz. Törvényt hoztak arra, amit törvény nélkül is evidenciaként puffogtatnak. Soros-szervezetek, Soros-ügynökök, Soros-hálózat. Nem azért kell feltüntetni, hogy külföldről támogatott szervezet, hogy megbélyegezzük őket, á, dehogy. Hát hiszen mindenféle törvény nélkül megbélyegezték őket, nem? Akkor már miért nem hoznak törvényt arra, hogy civil szervezetek csak azok, amelyeket az állam elismer, az állam hoz létre és az állam finanszíroz közpénzből? Az sem lenne kevésbé szánalmas, mint ez a szarban dagonyázó, végtelenül gyáva, szemforgató tempó.

Igen, ez a Fidesz. A segghülye rosszindulat, a szégyentelen, gátlástalan hazudozás. A háborús pszichózisban gyökerező elmebaj. Árkok, megosztottság, nyomorúság mindenhol, ahol végigmennek. Ahol tényként kezelik, hogy 1,6 millió + a maffia = többség. És azért van háború, mert Soros. Sötétség, reménytelen, áthatolhatatlan, a rohadás bűzét hordozó sötétség.

Utóirat: Szellemileg alultáplált polgártárs! Ha Soros György valóban félkézzel bedöntötte az angol fontot és valóban egyszemélyben térdre kényszerítette Angliát, szerinted mennyi időbe telne neki eltaposni Magyarországot? Ennyire hülye még te sem lehetsz!

POLITIKAI OKOKBÓL TÁVOLÍTOTTAK EL A FŐÉPÍTÉSZI POSZTRÓL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.06.14.


Fideszes nyomásra mondta fel a főépítészi megbízásom Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere. Vass Péter azt közölte velem, hogy szakmai problémája nincs a munkámmal, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben. 

Szégyen, de így megy ez a rákosista rezsimet simán másoló Orbánisztánban.

Június 13-án közölte velem Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere, hogy utasítására Szigetvár jegyzője 60 napos felmondási idő mellett - a meglévő határozatlan időre kötött megbízási szerződésnek megfelelően, indoklás nélkül - felmondta a főépítészi megbízásomat, így már csak augusztus 12-ig vagyok Szigetvár főépítésze.

Szóban elhangzott a polgármester részéről, hogy szakmai probléma nincs a munkámmal, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben.

Nem előzmény nélküli az ügy, hiszen már 2016 február 25-én felvetette a jelenlétemben Vass Péter egy testületi ülés után a Szigetvári Emberekért Egyesület képviselői előtt, hogy ha nem mondok le a főépítészi posztról (amely munkát külsős, szerződéssel megbízott egyéni vállalkozóként látok el), akkor kénytelen lesz nyílvánosan is elhatárolódni tőlem, mert úgy gondolja, hogy a Fidesz miattam nem szívleli a várost, és emiatt akadt el a várprogram és a Zrínyi Emlékév (amúgy erre utalt nekem egyértelműen Hóvári János, a Zrínyi Emlékév bizottság elnöke 2016 február 12-én).

Nem szeretem, ha zsarolnak, ráadásul a városi képviselőtestület többségét bíró civil színekben mandátumot szerzett képviselők továbbra is támogatásukról biztosítottak, ezért akkor nem mondtam le, hanem folytattam a szakmai munkát, ami nem összeférhetetlen a politikai tevékenységemmel. (Ezzel Vass Péternek erkölcsi problémája azért sem lehet, mert ő köztisztviselőként alkalmazza önkormányzati tanácsadóként Fazekas Róbertet, a fideszes Kolovics ex-alpolgármesterét, aki jelenleg a Baranya Megyei Önkormányzat alelnöke is...)

Vass betartotta az ígéretét, 2016 március 7-én közleményben határolódott el a politikai tevékenységemtől:
"Közlemény
Tisztelt Lakosság!
Önkormányzatunk alkalmazásában lévő Berkecz Balázs, városi főépítész úr politikai megnyilvánulásaitól, valamint a megnyilvánulások esetében alkalmazott hangnemétől, mint Szigetvár Város Polgármestere teljes mértékben elhatárolódom. A Képviselő-testület által megválasztott főépítész úr munkájára a döntés értelmében továbbra is számítok. Tisztelettel: Dr. Vass Péter polgármester"
Vass közleményére Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Fidesz szigetvári szervezetének akkori elnöke is reagált a Facebookon:

"Hej,derék polgármester Uram!
Kezdesz magadhoz térni? Félig meg is tetted...? Lassan a másik felét is megoldod... Ejsze,akkor lesz jó világ bátor városodban... Mert,tudod,nemes vadak között nincs helye férgeknek.
..."

ITT OLVASHATÓ 

DEZINFORMÁCIÓ KELETEN ÉS NYUGATON

ÁTLÁTSZÓ - PC-BOLG
Szerző: pcblog
2017.06.14.


A Kreml Európa-, EU- és NATO-ellenes destruktív befolyása aggasztó méretet öltött a krími háború 2014-es kitörése óta. Az amerikai és a francia választásokba történt orosz beavatkozási kísérletek nyilvánvalóvá tették, hogy a Kreml nem csupán az európai elit, a nyugati gazdasági és katonai szövetségek aláásására törekszik, hanem a számára kedvező politikai erőket próbálja hatalomra (vagy legalább a hatalom közelébe) juttatni, az „információs hadviselés” alkalmazásával. A magyar társadalom relatíve kevésbé védett az információs behatolással szemben, hiszen a nyugati integráció a „hamis biztonság” illúzióját hozta el. Eközben Moszkva a kétezres évek elejétől folyamatosan és céltudatosan fejleszti Oroszország határain túli dezinformációs, cyber-hadviselési és politikai manipulációs képességeit a „színes forradalmak” megakadályozására a „közel külföldön”, így például Ukrajnában és Grúziában.

A Political Capital az ukrán Detector Media vezetésével, a grúz Media Development Foundation és a cseh European Values részvételével az orosz információs befolyás potenciálját (befolyás dimenzió) és az arra adott helyi reakciókat (válasz dimenzió) próbálta felmérni két volt KGST- és két volt szovjet tagországban: Csehországban, Magyarországon, illetve Ukrajnában és Grúziában.

A posztszovjet országokban az orosz propaganda/dezinformáció elsősorban a fiatal demokratikus intézmények gyengítésére, az adott országok európai integrációs pályáról való letérítésére törekszik, miközben Moszkvát a „nagy testvér” „védelmezői” szerepébe próbálja helyezni. Ezzel szemben Magyarországon vagy Csehországban az európai integráció, az annak alapjait adó értékek és intézmények megkérdőjelezése történik az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO-val szembeni anti-establishment érzelmek, ügyek és aktorok segítségével...

POLITIKAI ATOMHÁBORÚ LESZ A 2018-AS VÁLASZTÁS KAMPÁNYA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.06.14.


Elbúcsúzhatunk Magyarország - állítólagos - politikai stabilitásától, bárki is nyeri a 2018-as választásokat. Az ősszel élesbe forduló kampányba belepusztul a jelenlegi politikai elit.

Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt előrehozott választás, ami - főleg Orbán terminológiájában – a térségben egyedülálló politikai stabilitást példázza. A valóságban persze mindez csupán annyit jelez: a hatalomhoz a végletekig ragaszkodó mindenkori kormánypártok inkább saját paravánjaik mögött oldották meg az időről időre felbukkanó kormányválságokat. Ismert eredménnyel. Egyáltalán nem vagyunk biztosak abban, hogy az ország bármit is profitált a színfalak mögötti alkukból az időközi választások helyett.

Ennek azonban a 2018-as választás, és annak is elsősorban a kampánya örökre véget fog vetni.

Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy tudjuk: forró ősz elé nézünk. Természetesen mi nem vizionálunk egyetemistákból verbuválódott rongyos gárdákat az utcára, fegyveres összetűzéseket és molotov-koktélt minden középületre – nem szedünk olyan tudatmódosítót, mint Németh Szilárd Fidesz alelnöke és brancsa. És nem is Habony Árpád mondja meg, mit gondoljunk.

Abban azonban biztosak vagyunk: olyan kampány elé nézünk, amilyet még nem látott ez az ország. És talán hosszú ideig nem is fog...

OLVASÓI NYÍLT LEVÉL MÉSZÁROS LŐRINCNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG 
- VENDÉG
Szerző: V. Z.
2017.06.14. Kedves Lőrinc barát!

Van egy mondás, miszerint: „ahogy beszél a párod az előző kedveséről, kapcsolatáról, úgy fog rólad is beszélni, ha véget érne románcotok!”

Namost, úgy gondolom, ez nem csak a párkapcsolatokra érvényes, hanem a barátságokra is.Lőrinc!

Ugye te is tudod, hogy semmi sem tart örökké. Azaz sem a birodalmak, sem a dinasztiák, de még a barátságok sem! Javaslom, játssz el a gondolattal, hogy mi lesz akkor, ha netán te és országos cimborád, Viktor összekülönböztök valamin, avagy ne adj’ Isten (szerintem bár úgy lenne), barátod csillagzata leáldozik, és nem a Fidesz a kormányzó párt, tehát nem ő Magyarország miniszterelnöke.

Értem én, hogy számodra momentán ezek elképzelhetetlenek lehetőségek, de mégis próbálj meg belemerülni ebbe a scifi-be.

Megpróbálok segíteni!

Ha bukik a Fidesz, akkor minimum keresni fogják az eltűnt pénzeket. Még ha a politikusokat védi is a „kéz kezet mos” betyárbecsület, avagy külföldre távoztak a főkolomposok a suskával együtt, de téged ki és mi véd meg? A lóvé nagy részét leadtad, kétes szerződéseken keresztül kifizetted, részvényeid a béka valaga alá zuhannak és nem marad más, mint hogy közszereplővé avanzsáltan rajtad keresik a hiányt. Meglévő tulajdonaid (melyek idekötnek) „kevéske” készpénzállományod lefoglalják, hogy ezzel kártalanítsák az államot, illetve egy töredékét behozzák annak, ami elfolyt a kezeid között. Te leszel a csont, amit a közvélemény elé odahajítanak!

Mi a helyzet akkor, ha összevesztek valamin Viktorral, és kibékíthetetlen ellentét alakul ki köztetek? Nem olyan földtől elrugaszkodott idea ez, amikor a pénz áll a barátság centrumában, elég gyakran előfordult már ilyen a világtörténelemben. Mint azt már tudjuk, egy sima „gecizés” nem fog segíteni, sőt azt is láttuk, hogy szorul egy barát, országos cimbora, katona és kollégiumi szobatárs a perifériára, sőt, ha ebből sem ért, hogyan szabadítja rá a miniszterelnök a létező összes ellenőrzési szervet a delikvensre!

Igen Simicskáról beszélek, aki – ne feled! – az ominózus G nap előtt az akkori Lőrinc barát volt, most meg NAV vizsgálat, fegyveres nyomozók, karaktergyilkosságok, stb! Pedig anno mennyire össze voltak ők nőve! Mint a borsó meg a héja!

Tudod, ekkortájt te, a gyerekkori cimbi, a grundfocicsapat mindenkori kapusa, még a fasorban sem voltál, a neved sem merült fel sehol. Illetve, de! Bocsánat! Amikor meg kellett szerelni az Orbán dinasztia bármelyik bojlerét, gáztűzhelyét!

Szóval ideje lenne elgondolkodnod, hogy Lőrinc vagy, és nem kellene Palira venni téged! Rajtad áll, meddig mész el, és meddig fürdőzöl még ebben a pünkösdi királyságban. Talán már most is késő (nem talán), ellenben soha nem késő kiszállni a fekáliából!

Nem kellene megvárnod, míg átcsap feletted a szarhullám és lehet, hogy csak egymagad fulladsz bele!

Elődöd, Simicska egyszer, még sikereinek csúcsán azt mondta: „mindenkinek jogában áll hülyének lenni!” (APEH elnökként 2000-ben)...


BESZÉDES HALLGATÁS

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.06.13.


Császy Zsolt levelét megírta. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori értékesítési igazgatója - akit a Sukoró-ügyben bűncselekmény hiányában indoklással született másodfokú ítéletet követően a Kúria a minap, Tátrai Miklós volt vezérigazgatóval együtt, több éves letöltendő börtönbüntetéssel sújtott - Molnár Gyulát, az MSZP elnökét szólította meg.

A társával együtt már eddig is éveken át meghurcolt tisztviselő ráérzett a lényegre. Arra, hogy az MSZP valamiért lapít. Helyzetéből adódóan a miért-tel ő érthetően nem foglalkozott, pusztán arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a szocialista pártnak kutya kötelessége lett volna a jogtiprást szóvá tenni. A másodfokú felmentő ítéletnek még a sajtóban megjelent kivonata is elegendő jogi érvet biztosított volna ehhez, ha amúgy nem lenne egyértelmű, hogy a kezdettől koncepciós perről van szó, amellyel mindenek előtt a volt miniszterelnök Gyurcsány Ferencet célozta meg az orbáni (i)gazságszolgáltatás. És ha már vele nem bírt el (ahogy a Parlamentben megígérte: vádlója lett vádlóinak), hát azokon áll bosszút, akik nem voltak hajlandóak, a történteket meghamisítva, ellene vallani...

MILLIÁRDOKAT ADUNK EZEKNEK AZ EMBEREKNEK, HOGY KILÚGOZZÁK AZ AGYUNKAT

444.HU
Szerző: kasnyikm
2017.06.14.


A fideszes megszállás alatt álló magyar államból pénzt szivattyúzó gazdasági ágazatok között kiemelt szerepe van a kommunikációs iparnak (nevezhetjük egyszerűbben propagandának). A Fidesz-kommunikáció szerves részeként működő médiacégek 2016-os teljesítményét már átnéztük, akárcsak a legnagyobb pénzek kilapátolására alkalmas építőipari vállalatokat, most lássuk az igazi háttéremberek terepét:


a főleg állami és állami céges megbízásokból élő kommunikációs tanácsadókat és a politikai elemzőket.

(Azért csak „főleg” állami, mert ezek az emberek/cégek kapnak olyan megbízásokat is, amelyeket legalább részben piacinak tekinthetünk. Más kérdés, hogy általában piaci megbízók is azért fordulnak hozzájuk, mert úgy gondolják, hogy a közvetlen politikai kapcsolatokkal rendelkező háttérembereken keresztül kedvezőbb pozícióba juthatnak egyik vagy másik ügyükben.)

A tavalyi migránsellenes, majd az idei Brüsszel/Soros/akármi-ellenes állami kampányok levezénylői, Kuna Tibor (Young and Partner, Trinity Communications), Csetényi Csaba (Network 360, Affinity Network) vagy az üstökösként feltűnő Balásy Gyula (New Land Media, Lounge Design) trió hűbéri viszonyairól egészen ellentmondásos dolgokat pletykálnak a Déryné-Pasa Park-Palazzo Dorottya háromszögben. Az mindenesetre az elnyert közbeszerzések alapján biztosnak tűnik, hogy Csetényi az utóbbi időben a háttérbe szorult Rogán Antal propagandaminiszternél, miközben Balásy jobb helyzetbe került. De ez csak a cégeik 2017-es eredményein fog látszani, és egyébként is több más szereplő is szeretne helyet az asztalnál.

Elképesztő felfutást láthatunk, még a 2015-ös, akkor bombaerősnek tűnő eredményeket is elhomályosítja a tavalyi teljesítmény...

A KORMÁNY ELISMERTE: ORBÁN TÉNYLEG TÖMEGGYILKOS

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: nocenz_Ura
2017.06.14.


Na jó, nem ilyen nyíltan, csak áttételesen. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ koordinálásával, minisztériumi munkacsoportok által készített felmérés szerint, Magyarországon évente tízezrek (!) halnak meg, mert nem kapnak időben megfelelő orvosi ellátást. Az egészségügy tönkretétele rengeteg halálos áldozatot követel.

Több mint egy éve írtam egy cikket Orbán, a tömeggyilkos címmel arról, hogy az Eurostat jelentése szerint Magyarországon évente több mint 24 ezer ember azért halt meg, mert nem kapott időben megfelelő orvosi ellátást. Ez a halálozások 41,5 százaléka!

Ez persze nem mind a mostani kormány bűne. Törvényszerű, hogy az egészségügyben is előfordulnak hibák.

Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy az egészségügyből pénzt kivonó, szervezeti zűrzavart generáló, az orvosok és ápolók kivándorlását kikényszerítő Orbán-maffia jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy sokan idő előtt meghaljanak. Nem lehet ezért számszerűsíteni, hogy az indokolatlan halálokból mennyi is írható az Orbán-kormány számlájára, de az biztos, hogy több ezres nagyságrendről van szó.

Több ezer ember halálát okozni súlyos bűncselekmény. Akkor is, ha nem lelövik őket, hanem szándékosan, tudatosan megtagadják tőlük a megfelelő orvosi ellátást – írtam akkor.

Mindennek persze nem lett nagy visszhangja. Én is arra számítottam, hogy ha az ellenzék rászáll a témára (amit persze elmulasztott…), a Centrális erőtér szokása szerint lesöpri az érveket, elvégre az Eurostat valami brüsszeli intézmény, bizonyára Soros ügynöke…

Ehhez képest. most állami intézmények – köztük az Emberi Erőforrások Minisztériuma – megerősítették, hogy az egészségügy szétesése miatt nőtt Magyarország lemaradása az európai átlaghoz képest a legfontosabb halálokok terén. Például a rosszindulatú daganatok miatt bekövetkezett halálozásban Magyarország a legeslegutolsó helyen áll az egész Európai Unióban.

A kormányzati adatok bizonyos értelemben még az Eurostat adatainál is aggasztóbbak, szerintük egyetlen év alatt (a vizsgált 2014-ben) 32 ezer megmenthető ember hunyt el.

Az EMMI önleleplező egészségügyi teljesítményértékelése eléggé meglepő, elvégre a Fideszre nem jellemző a bűnök bevallása. Hacsak Balog Zoltán nem Soros-bérenc…

Még azt is bevallották, hogy a halálozásban és a várható élettartamban is brutálisak a társadalmi különbségek. A férfiaknál csaknem 7, a nőknél több mint a 8 év a különbség a legjobb kilátásokat nyújtó közép-magyarországi és a legrosszabbat biztosító észak-magyarországi régió között...

JELENTÉS HAZÁNK EGÉSZSÉGÜGYI HELYZETÉRŐL

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogató
2017.06.14.


Az egészségi állapot mutatói javuló tendenciájúak, de az eredmények nemzetközi összehasonlításban jelentős lemaradásról tanúskodnak, és lényeges országon belüli különbségeket takarnak. Korai, azaz a 65 éves kor előtti halálozás tekintetében 10 000 lakosra 37 halálozás jutott. Mindkét nem esetében kiemelkedően magas a rosszindulatú daganatok okozta korai halálozás gyakorisága (nőknél 11/10 000 lakos, férfiaknál 18/10 000 lakos).

A férfiak születéskor várható élettartama jelentősen elmarad a nőkétől, és az egészségügyi ellátórendszer igénybevétele tekintetében is több olyan mutató található, ahol kedvezőtlen helyzetük érzékelhető. A Magyarországon 2014-ben bekövetkezett halálozások 14 százaléka minősült optimális orvosi beavatkozások időben történő igénybevételével elkerülhetőnek, ami közelítőleg megmutatja azt az arányt, amelyért az ellátórendszer közvetlenül felelős. Emellett hatásosabb népegészségügyi beavatkozásokkal további 12 százalék lett volna megelőzhető.

A lakosság egészségügyi kiadásokkal szembeni pénzügyi védelmét a kiterjedt társadalombiztosítási rendszer hivatott szavatolni. Hazánkban ugyanakkor az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt, és 2014-re elérte a 28,3 százalékot a lakosság közvetlen egészségügyi kiadásainak összes egészségügyi kiadáson belüli aránya. Emiatt magas és növekvő (2014-ben 21,6 százalék) a katasztrofálisnak minősíthető egészségügyi kiadásokat elszenvedő háztartások aránya, különösen az alsó két jövedelmi ötödben.

A kielégítetlen egészségügyi szükségletek indikátora arról tanúskodik, hogy a szükségesnek vélt, de elmaradt ellátás viszonylag ritka (2014-ben a lakosság hét százalékánál fordult elő), a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok relatív kockázata azonban ebből a szempontból többszörös. Vizsgálandó a várólistákról ellátottak átlagos várakozási idejében megmutatkozó jelentős területi különbség is (a szélsőértékeket képviselő régiók között több mint háromszoros az eltérés).

A jelentésben vizsgált minőségi indikátorok eredményei között először is kiemelt figyelmet érdemel az alacsony kockázatú szüléseknél végzett császármetszések magas aránya (35,6 százalék). A kórházi fertőzések tekintetében aláhúzandó, hogy a mikrobiológiai kivizsgáltság arányának további növekedése a célzott, hatékonyabb terápia alkalmazását és az antibiotikumrezisztencia-viszonyok nyomon követhetőségét biztosítaná.

Általánosságban kielégítő, de egyes szakmákban további vizsgálatot igényelhet a sürgősségi kórházi újrafelvételi arány. A finanszírozási adatbázisból számított, iszkémiás stroke-ot és az akut miokardiális infarktust (AMI) követő egy éven belüli halálozási arány egységesen 26,2 százalék. A rendelkezésre álló nemzetközi adatok alapján a stroke halálozás közepesnek számít. Az AMI-halálozás folyamatosan csökkenő tendenciájú, de még mindig magasabb, mint a fejlettebb európai országok értéke. Szintén csökkenő viszont a rákbetegek öt éves túlélési aránya (a 2010-ben megbetegedettek esetében 61 százalék). A csípőtáji törést követő halálozás (egy éven belül 34,9 százalék) jelentős országon belüli különbségeket mutat...

A BÍRÓI ÍTÉLKEZÉSRŐL

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.06.14.


Germinal elsején kezdődött az hébertisták ügyének bírósági tárgyalása. De az ügyész, az esküdtszék, a bíróság elnöke már előre tisztában volt mindennel – az előzményekkel, a következtetésekkel, a büntetés mértékével egyaránt. (Anatolij Levandovszkij:Robespierre).


Mára már kissé elcsitultak azok a hullámverések, amelyek a sukorói ügy bírósági ítéletével kapcsolatban a balliberális oldalon felkorbácsolódtak. Kevés ítélet váltott ki olyan ellenérzést nem csupán a közemberekben, hanem a politikusokban, mint ez az ügy, ami polarizálta egyúttal a politikai életet is. Azok, akik kifejezetten politikai döntésnek, sőt, koncepciós pernek tekintették a Kúria döntését, többségében a baloldali ellenzékhez sorolhatók, míg a döntés helyeslése inkább a kormánypártokra volt a jellemző. Megítélésem szerint mindegyik pártcsoport állásfoglalása politikai szempontból súlyos hiba volt, mert ezek egyúttal a legfelsőbb bírói testület minősítését is jelenthette.

Az, hogy ilyen szélsőséges álláspontok alakulhattak ki, sok okból következhettek. Az egyik, és talán a legfontosabb az, hogy a sukorói ügynek lehettek politikai szálai is, hiszen az abban részt vállaló személyek egyértelműen köthetők voltak Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök személyéhez. Nem maga az adásvételi üzlet volt tehát itt a legfontosabb dolog, hiszen ilyen kaliberű bizniszt sok más alkalommal nyélbe ütöttek. A politikai relevancia akkor kezdődött, amikor ezt az üzletet Gyurcsány Ferenc nevéhez lehetett kötni, hiszen a volt kormányfő egyrészt tudott róla, másrészt támogatta magát a beruházást is, tehát ilyen-olyan mértékben részese lehetett a beruházási tervnek. Az akkori ellenzék, vagyis a Fidesz és az LMP ezzel szemben azonnal csalást szimatolt az ügyben. Persze, ebben is jókora politikai haszonszerzést gyanítottak az ellenzéki politikusok, és ez volt a fő indok arra nézve, hogy útját állják a beruházásnak. Sőt, Schiffer András, az LMP akkori társelnöke addig ment, hogy feljelentette Gyurcsányt. Schiffernek azért jött különösen jól ez az ügy, mert a korábbi ismeretlenségéből végre kiemelkedett a politika látóterébe és ezzel igazi közéleti szereplővé válhatott. A Fidesznek pedig azért kellett szembehelyezkednie a projekttel, mert ők maguk nem szerezhettek sem anyagi, sem politikai hasznot ebből a beruházásból. Az ügy pikantériája az, hogy a 2010-es hatalomváltás után éppen a Fidesz volt az, amelyik játékkaszinóra koncessziót adott el a saját holdudvarába tartozó befektetőnek olyan üzlethez, mint amilyen a sukorói beruházás lett volna. Tehát mindenképpen megvolt ennek a sukorói ügynek egy olyan politikai háttere, ami miatt akár a baloldalnak fájhatott, akár pedig a jobboldalnak örömteli lehetett a Kúria legutóbbi döntése...

AZ ELSŐ HATÁRÁTKELŐS ÉV KÖLTSÉGEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.06.14.


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én egy ideig próbáltam vezetni a kiadásaimat, aztán valahogy félbemaradt a dolog. Egyébként is eljön egy pont, amikor az ember már nem is nagyon meri végiggondolni, mibe kerül az élet. Pedig nem ártana, mert egészen meglepő dolgok derülhetnek ki pláne külföldre (vagy haza) költözés után.

Azért nem mindenki ilyen hanyag, van, aki akkurátusan leült és összeírta, mibe került neki és családjának egy év Írországban. Mivel több mint tíz év után költöztek vissza Ausztráliából, a költségeik nagyjából megegyezhetnek egy határátkelő családéival.

Az összegek elgondolkodtatók lettek, különösen, hogy a meglehetősen drága lakhatás nem is szerepel benne. (Azért gyorsan megjegyezném, mielőtt ti teszitek meg, hogy ennél kevesebből is ki lehet jönni, de gondolatébresztésnek nem rossz.)

James Parnell tehát 16 év után tért vissza Írországba a családjával, és ez rögtön egy fontos kérdés, hiszen, mint ő is írja, amikor a párjával anno kiköltöztek, az fejenként mintegy 1000 euróba került.

Most, három gyerekkel, a rengeteg holmival - 21 ezer euróba. Ezt csak érdekességként írom, hiszen egyrészt Magyarországról Írországba költözni sokkal olcsóbb, mint Ausztráliából, másrészt ők például vitték magukkal az autót is, ami Magyarországról nem valószínű. Ezzel együtt is, aki családdal, gyerekekkel költözik, nagyságrendileg nagyobb összeggel kénytelen számolni.

Az utazás után ott van a berendezkedés. James Parnell és családja mintegy 9000 eurót költött bútorokra, új, az ír időjáráshoz jobban illő ruhákra, az autó átíratására, pár ajándékra az ismerősöknek, barátoknak (ebből az utóbbi két tétel egy magyar határátkelő esetében az elején nem játszik).

Összességében tehát a költözés és a berendezkedés egyszeri költségei nagyjából 30 ezer eurót tettek ki. Ennyit azért egy magyar családnak nem kell költeni, de annyira talán jó, hogy lássuk, egy kiköltözés komoly összegbe kerülhet, attól függően, hányan vagyunk és mennyi holmit viszünk.

Lássuk most a többit!

James Parnell írásában három kategóriába osztotta a kiadásaikat. Vannak, amiket nem lehet elkerülni, mert egyszerűe
n szükségesek, vannak, amiket meg lehet fontolni, és végül vannak a meglepő kifizetések...

ITT OLVASHATÓ

A KÚRIA ÍTÉLETE A LÚGOS ORVOS ÜGYÉBEN A BÁNTALMAZOTT NŐK ARCULCSAPÁSA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PÓSFAI ORSI
2017.06.14.


A Kúria tegnap hatályon kívül helyezte a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ellen korábban másodfokon meghozott ítéletet. Az ügyet azzal az indokkal dobták vissza az ítélőtáblára, hogy nem lett kellőképpen bizonyítva a vádlott bűnössége. Az alaposabb bizonyításra most kegyesen lehetőséget adott a Kúria, így tovább húzódhat ez a rettenetes ügy, és ki tudja, mikor - ha egyáltalán - szolgáltatnak benne végre igazságot. Így továbbra is fennáll a lehetőség, hogy lúgos orvos ügye azoknak az eseteknek a tárházát gazdagíthatja tovább, melyekben bántalmazó férfiak megússzák tettüket, pedig ilyenekből már eddig se szenvedtünk hiányt Magyarországon.

Bizonyára sokakat megdöbbentett a Kúria ítélete, miután első- és másodfokon is elítélték az orvost, hiszen több bizonyíték is alátámasztotta bűnösségét. Ráadásul csak azért fellebbezhetett a Kúriára, mert másodfokon beemelték a vádba a magánlaksértést és az okirattal és készpénzhelyettesítő eszközzel való visszaélést, ezek az elsőfokú ítéletben nem szerepeltek, így biztosítani kellett ellenük is a jogorvoslat lehetőségét. De nem maga a támadás miatt került az ügy a Kúria elé, így mindenki azt várhatta, hogy kedden végre pont kerül a történet végére. De nem így történt.

Ez az ügy négy éve húzódik. Az áldozat, Renner Erika négy éve küzd az igazáért a magyar igazságszolgáltatás árjával szemben úszva. Csak az ő, és az őt támogató jogvédők kitartásának köszönhető, hogy egyáltalán idáig eljutott az ügy, hiszen a Fővárosi Főügyészség egy évvel a támadás után megszüntette a Bene elleni nyomozást, és csak a sértett panasza után emelt vádat. Ezek után pedig elsőfokon az orvos nevetségesen alacsony büntetést kapott (4 év börtönt és 5 év eltiltást az orvosi hivatás gyakorlásától), és csak másodfokon ítélték 9 év börtönre és tiltották el örökre a praktizálástól.

Tehát abban a Kúriának valamelyest igaza van, hogy az ügyészség a bizonyítást nem végezte kellő alapossággal (az ügyészség cseppet sem proaktív hozzáállásáról a tárgyalás során ebben a cikkben lehet bővebben olvasni), és persze ártatlan embert semmiképpen sem szabadna börtönbe zárni. Na de álljunk már meg egy percre!...

MINÉL JOBBAN NYOMUL A FIDESZ, ANNÁL INKÁBB ÖSSZEZÁR AZ ELLENZÉK?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.06.14.


Még a DK-s Oláh Lajost vesegörcse sem tudott segíteni a kormánytöbbségnek, hogy keresztülvigye a Lex Csicskára keresztelt törvénymódosítást, ugyanis egy ellenszavazattal több volt ellenzéki oldalon ahhoz, hogy a Fidesz kétharmaddal módosítani tudja a pártfinanszírozási szabályokat. Az ellenzék mozgósította minden képviselőjét a végszavazásnál függetlenül attól, hogy jobboldali, liberális, baloldali, netán független honatyákról volt szó. Így aztán nem Oláh Lajos veseproblémáján múlt, hogy a Fidesz nem tudta elgáncsolni a neki nem tetsző ellenzéki plakátkampányokat.

Nagyon fáj a Fidesznek, hogy a számára kétharmados parlamenti többséget hozó 2014-es választás után szinte azonnal elvesztette az alkotmánymódosításokhoz elengedhetetlenül szükséges fölényét. Három egymást követő időközi választás elbukása ugyanis elegendő volt ahhoz, hogy a kormányzópárt alkudozni kényszerüljön a sokszor lenézett, és olykor kifejezetten gyűlölt ellenzékével. Ezek a kísérletek azonban nem hoztak eredményt, ugyanis a Fidesz szinte semmit nem kínált, ugyanakkor sokat várt cserébe.

Így bukhatott meg tavaly év végén az az alaptörvény-módosítási kísérlet is, melyet a bukott kvótanépszavazás után akart átvinni a törvényhozáson a kormány, ám nem volt hajlandó záros határidőn belül kivezetni a letelepedési kötvényeket a piacról, így a Jobbik nem is támogatta a menekültügyben előterjesztett javaslatot. Az egésznek egyébként nem sok gyakorlati jelentősége volt, ám ettől a ponttól kezdve a Jobbik és a Fidesz politikája élesen szemben áll egymással, így tulajdonképpen az utolsó potenciális szövetségesét is elvesztette a kormány a parlamenti munkában.

A Fidesz kárörvendése az ellenzék szétaprózottságát és veszekedésit látva egyre kevésbé őszinte, hiszen a mostani kudarca is azt jelzi, hogyha szükséges, minden politikai erő képes összefogni a kormány törekvései ellen. Az igazán fontos végszavazások esetében nem működik az „Oszd meg és uralkodj!” módszere, ugyanis a kormánynak akkor se hinne egyetlen ellenzéki párt sem, ha valamit ígérne a szavazataiért cserébe. De a kormánypárt nem is ígér semmit, de azt legalább következetesen be is tartja...


FULDOKLUNK A HAZUGSÁG TEMGERÉBEN

1000  A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2017.06.14.


...A mai magyar kormánypolitika stratégiai és taktikai hazugságokkal van tele. Stratégiai hazugság orosz zsoldban részt venni az EU aláásásában -- ami nem jelenti azt, hogy ne kelljen bírálni az EU-t akár megfelelő szövetségeseket gyűjtve ehhez. Stratégiai hazugság a migrációról nem a helyi értékén, hanem nemzetközi összeesküvésként beszélni, mert ez lehetetlenné teszi a probléma ésszerű kezelését. Stratégiai hazugság nem a magyar értékteremtő képesség növelését, hanem a sérelmi politika hagyományosan xenofób, önfelmentő vonulatát állítani a nemzetpolitika gerincébe -- ráadásul ez utóbbit szembefordítani az előzővel, ami úgy rombolja a megújulási képességünket, hogy közben legitimálja a korrupciót, ami tovább rombolja az erőforrásainkat. Stratégiai hazugság erről a rombolásról aztán "unortodoxiaként", alternatív magyar útként beszélni, mintha ez bárhova vezetne a lejtő alján kívül. Stratégiai hazugság újabb mélységbe lökni a meghatározó választói többség realitásérzékét és még jobban szétszedni a politikai közösséget ("nemzetet"). Stratégiai hazugság a távlati problémákat (multikulturalizmus) előtérbe helyezni a közeliek (nemzeti képességeink reprodukciója, versenyképesség) kárára.

Taktikai hazugság a hazugságot őszinteségnek nevezni, a hazugot őszintének, vagy fordítva, a dolgokról meg az ellenkezőjüket állítani, a lényeget lényegteleníteni, a lényegtelent felnagyítani, az értelem helyett a szenvedélyekre hatni, a szenvedélyeket pedig kigúnyolni, az erkölcsöt relativizálni, a gyengéket megfélemlíteni, a nemzetet megosztani és az egyik részét ellenséggé tenni stb. (vö. orosz propagandaminták), és ezzel szétvetni a magyar közbeszéd maradék racionalitását. Taktikai hazugság szisztematikusan, visszatérően megvádolni a politikai ellenfeleket azzal, amit a főbűnös követ el annak érdekében, hogy zavartalanul uralhassa a közbeszédet. Taktikai hazugság Alinsky-mintára folyamatosan, egyre nagyobb dózisokban adagolni a mérget, de néha visszavenni belőle, hogy felébredjen a bizalom -- majd bevinni az újabb ájulást okozó adagot. Taktikai hazugság kormányzást mímelni, amikor kormányzás nincs, csak hatalmi harc -- de a közvélemény már elképzelni sem tudja, mi az a kormányzás.Taktikai hazugság nem beszélni az alapvető hiányosságainkról: az önismeretről, az önértékelésünkről, a kapitalizmusról, a piacról, egy nemzet valódi erősödésének alapjairól, az európaiságunkról.

A lényeg azonban, hogy a taktika (döntően a beszéd) a stratégiát szolgálja, a stratégia pedig sosem volt annyira nemzetellenes az utóbbi 60 évben, mint ma. És a nemzet meghatározó része ezt a nemzetellenes politikát támogatja. Ezt pedig élethazugságnak hívjuk.

KREATIVITÁS A SZERELEMBEN

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: kreatív pszichológia
2017.06.13. 


Kezdjük ott, ahol a mesék befejeződnek, az ásó, kapa, nagyharang után, mert úgy tűnik a „boldogan éltek, amíg” résszel van egy kis probléma. Mese habbal ugyanis, hogy a boldog egymásra találást követően a boldog együttélés már csak egy laza félmondatot érdemel, a neheze még csak ilyenkor következik!

A „miért nem” ideje lejárt!

Sokan, sokszor írtak arról, hogy milyen nehézségek és problémák lehetnek egy párkapcsolatban. Ehhez persze különösebb szakértelemre sincs szükség, elég gyakran halljuk barátoktól, ismerősöktől, hogy miért nem boldog a párkapcsolatuk, mivel elégedetlenek, mire vágynának. A probléma meghatározása fontos, de annak ismételgetése, hogy miért rossz az együttélés akkor is rossz, ha ezt „illetéktelen” személyeknek, azaz úton útfélen meséli el valaki, de az sem vezet különösebb eredményre, ha a párjának mantrázza esténként. A „miért nem” helyett ideje azzal foglalkozni, hogy akkor mégis miért igen!

Kreatív problémamegoldás a párkapcsolatban:...


ITT OLVASHATÓ   

MENEKÜLTÜGYBEN BOTKÁT KIVÉVE MINDENKI HÜLYE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.06.13.


Kedden a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztálya ünnepséget tartott Szegeden, ezen megjelent a város polgármestere is. A 209 esküt tett határvadász előtt Botka László azt találta mondani, hogy a déli határon a kerítést addig senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában. Egyben megköszönte a határvédelemben résztvevők munkáját.

Már ez sem hagyján, ám az MSZP miniszterelnök-jelöltje tovább ment. Míg az Orbán-kormány ideiglenesnek nevezi rendeletében a határzárat, Botka kijelentette: ez a határzár életünk része lesz egy jó darabig.

Botka szerint az Orbán-kormány és az Unió a felelős azért, hogy a magyar emberek félnek. Előbbi felelőtlensége miatt, és mert képtelen volt megvédeni a határait – azaz az európai közösséget, még azazabb: a magyar embereket. (Ez mintha ismerős volna valahonnan.)

Az Orbán-kormány pedig azzal veszélyeztette a “magyar embereket”, hogy a menekültválság kirobbanása után több mint 200 ezer embert juttatott ellenőrzés nélkül a nyugati határra.

Ugyanakkor az Uniót – és így a “magyar embereket” – az is veszélyezteti, hogy az elmúlt években 20 ezer embert fogadtunk be a letelepedési kötvényekkel, akik között lehetnek kémek, bűnözők és terroristák – így Botka...


ITT OLVASHATÓ

AZ EU NEM ENGEDI, HOGY MEGKÉRDŐJELEZZÉK A SZOLIDARITÁS ELVÉT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Kárpáti János
2017.06.14.Martin Schulz, a német szociáldemokraták kancellárjelöltje azt mondta egy tegnapi berlini rendezvényen, hogy ha megválasztják, azon lesz, hogy az unió vonja meg a támogatásokat azoktól az országoktól, amelyek nem hajlandóak menekülteket befogadni.

„Nem fogjuk engedni, hogy megkérdőjelezzék a szolidaritás elvét” – jelentette ki Schulz a Politico című amerikai hírportál Brüsszelben szerkesztett európai kiadásának beszámolója szerint. Az Európai Parlament volt elnöke visszautalt arra, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök a németek gondjának minősítette a menekültkérdést.

„Orbán úr azt mondja, ez német probléma. Hadd tegyem egészen világossá. Amikor a mezőgazdasági politikáról van szó,akkor mindig igen, kérem. Amikor a támogatásokról, akkor mindig igen, kérem. És amikor a szolidaritás merül fel a menekültpolitikában, akkor köszönöm, nem. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott Martin Schulz.

Beszámolójában a Politico megjegyezte: mindez akkor hangzott el, amikor az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, mert nem hajlandóan átvenni menekülteket más, e tekintetben túlterhelt uniós tagországoktól, Olaszországtól és Görögországtól.


Ez az egyik olyan magyar vonatkozású téma, amelyet ma széles körben tárgyal a világsajtó. A másik, hogy az Országgyűlés elfogadta a külföldi támogatást élvező nem kormányzati szervezeteket megbélyegző törvényt, amely büntetést helyez kilátásba arra az esetre, ha egy ilyen civil szervezet elmulasztja megemlíteni bármilyen megnyilvánulásában azt a tényt, hogy külföldi támogatásban részesül...

MINŐSÍTHETETLENSÉGE ELLENÉRE RENGETEG PÉNZT HÚZ BE A NARANCSOS PROPAGANDAGÉPEZET

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.06.14.


Úgy tűnik, Soros Györgyről mostanság csak rosszat vagy semmit szabad mondani a kormánypárti médiában. Azt, hogy ezekből az állításokból minden következetesség hiányzik, jól példázza, hogy az amerikai üzletembert egyszerre lehet cionistázni és nácizni is.

Mindeközben csak ömlik a pénz a zsebünkből a narancsos propagandagépezetbe: 2016-ban összesen 48 milliárd forint nettó árbevétele volt a Fidesz-média derékhadát alkotó tíz cégnek. Ide sorolhatjuk a TV2-t, a Mediaworks-öt, az Origot, a Magyar Időket, a Lokált kiadó Modern Media Group-ot, a Ripost Médiát, az Echo TV-t és még néhány kisebb médiavállalkozást.

Tiszta dili

Ahogy a köztévé tudatta, Soros György egy gonosz cionista multi-milliárdos, ehhez pedig eszközül Áli Hámenei ajatollah két héttel ezelőtt Iránban elhangzott gondolatait használták. Érdekes adalék egyébként Soros lecionistázásához, hogy az amerikai-magyar milliárdos által támogatott civil szervezeteket a jelenlegi izraeli hatalom gyakorlatilag közellenségként kezeli és Izrael-ellenesnek tartja.

Ráadásul Ifj. Lomniczi Zoltán, a CÖF szóvivője szerint Soros György nem is különbözik a norvég náci Anders Breiviktől, aki 77 embert lőtt agyon. Ezen kívül még egy csomó mindent tudunk Soros Györgyről: megölte volna az anyját, Botkával bábozik, legutóbb pedig Tusványos rossz hírét keltette. Történt ugyanis, hogy a 444 megírta, egyre többször látnak medvét az erdélyi Tusnádfürdőn. Erre Németh Szilárd, a kormány esze kijelentette: „a Soros-média nekiment Tusványosnak is".

Természetesen ettől függetlenül az Origó lehozta, hogy „Tovább hazudik az Index és a 444”, ezzel szemben a Magyar Idők ragaszkodva a realitásához arról írt, hogy mennyi meleg meg punk jár a Momentum tüntetésére, miközben a Pesti Srácok szerint Fekete-Győr András tulajdonképpen maga Hitler. Vajon mit keresnének melegek és punkok Hitler tüntetésén? Tiszta dili..
.

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ALJAS, ORBÁN FAFEJŰ - NÉMET KONZERVATÍV, ILLETVE LIBERÁLIS LAPVÉLEMÉNYEK A CIVIL TÖRVÉNYRŐL SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.06.14.


- A világsajtó nem tudja hová tenni a civil szervezetekkel szembeni hadjáratot, illetve nagyon is: a fő célpont Soros György meg a liberális állam, de jól jön egy kis burkolt zsidózás is. A külföld pedig csak ne akarjon beleszólni a magyarok dolgaiba.

- Orbán megint a pávatáncot adta elő, hogy átnyomja a civilek elhallgattatására szolgáló jogszabályt

- Az EU-nak elege van abból, hogy a magyarok és a lengyelek bezsebelik a közösségi pénzeket, de adni már nemigen akaródzik érte. (Most a kvótáról van szó.)

- Ég és föld - alapvető kérdésekben. Ez derült ki az osztrák államfő magyarországi tárgyalásain

FAZ


A vezető német konzervatív lap „Orbán alávalósága” címmel arról ír, hogy tisztességes, demokratikus politikusok nem játszanak a burkolt antiszemitizmussal, ám a magyar kormányfő igen. A most elfogadott törvény aljassága éppen a kísérőzenében van, amit a miniszterelnök és emberei szolgáltatnak. Ez pedig nem más, mint hogy Soros a civil társadalom örve alatt akarja a hatalmat gyakorolni Magyarországon. Szélsőjobbosok már jó ideje a zsidó világösszeesküvés kódjaként használják az üzletember nevét.

Magyarország persze nem Oroszország. Errefelé az ellenzéki politikusoknak nem kell félniük, hogy úton a tüntetésre letartóztatják őket. A békés tüntetőknek sem kell attól tartaniuk, hogy százával összeverik és őrizetbe veszik őket. Aki mégis egy lapon említi a magyar és az orosz törvényt, az Orbánnak segít, mert a politikus könnyedén vissza tudja verni a túlzó vádakat. Ám mégis csak van hasonlóság a két jogszabály között. Mindkettő hazaárulásként bélyegzi meg a kormányellenes kritikát. Olcsó kifogás, hogy a magyar szabályozás átláthatóbbá akarja tenni a civil szervezetek ténykedését. Ily módon azután érthető, hogy a civilek zaklatásnak tekintik a törvényt, meg az is, hogy minden lehetséges jogi eszközzel védekezni igyekeznek az ellen...

LIBABŐRÖZŐS: FRANCIÁK TÍZEZREI ÉNEKELTÉK TELITOROKBÓL AZ ANGOL HIMNUSZT A A FRANCIA-ANGOL MECCS ELŐTT


444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2017.06.13.


Franciaország és Anglia csapatai találkoztak barátságos mérkőzésen a Stade de France-ban, a lelátón egymás mellett helyet foglaló Emmanuel Macron és Theresa May társaságában. A meccset 3-2-re nyerték a hazaiak egy szó szerint barátságos meccsen. 

A mérkőzés előtt a francia szurkolók viszonozták azt a gesztust, amit az angolok gyakoroltak 2015 novemberében, Londonban, nem sokkal a párizsi terrortámadást követően. Akkor a Wembley közönsége a francia himnuszt, a La Marseillaise-t énekelte közösen a vendégekkel francia trikolort formálva.

Most - a manchesteri és londoni terror után - Párizson volt a sor, és Párizs nem okozott csalódást. A szervezők kivetítőn feliratozták a God Save the Queen szövegét a britekkel közösen éneklő hazai közönségnek. (Index)

EGY MOZDULATTAL BALTÁZTÁK EL BUDAPEST LEGNAGYOBB LEHETŐSÉGÉT

INDEX.HU
Szerző: FÖLDES ANDRÁS
2017.06.14.


Képzelje maga elé a frissen felújított pesti rakpartot. Ahol eddig parkoló autók álltak, vagy bokros dzsungel terpeszkedett, ott most kellemes park húzódik a Dunával párhuzamosan. Kis társaságok piknikeznek a folyóparton, vagy a vízen lebegő stégekről nézik a Dunát. A fák alatt teraszokon beszélgetnek a városlakók, a parkban pedig biciklisek és gyalogosok haladnak céljuk felé.

Jól képzelje el ezt az idillt, mert Budapest vezetése mindebből semmit sem tudott megvalósítani. Ha kimegy az Árpád híd és a Margit híd közti, frissen felújított szakaszhoz, akkor lekövezett, árnyéktalan sivataggal szembesül.

Mintha az élet jelei zavarnák Budapest vezetőit.

Pedig nem valami hirtelen ötlettől vezérelt beruházás valósult meg a pesti Duna-parton. A rakpartok élhetővé tétele évtizedek óta tartja lázban a fővárossal foglalkozó szakembereket.
Ha nem látnánk naponta, nehéz lenne elhinni, hogy létezhet olyan város, amelyiken a világ egyik legszebb folyója fut keresztül, de vezetői mindent megtesznek, hogy a lakókat elszigeteljék attól.

Budapest ilyen önsorsrontó város: a Duna mindkét partjára kétsávos autópályát telepítettek, ahol pedig nem tombol a forgalom, ott autóparkoló, vagy csak sima rozsdazóna tenyészik. Minden adott, hogy az emberek ne élvezhessék a folyó látványát, közlekedési vagy sportolási lehetőségeit...


A KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁSSAL ELRAJTOLT A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.13.


Brüsszel azért oszt kohéziós pénzeket, hogy a kedvezményezettek közeledjenek, ne távolodjanak Brüsszeltől. Az adhéziós pénzek Moszkvából jönnek.

Kötelezettségszegési eljárást jelentett be kedden az Európai Bizottság (EB) Magyarország ellen a menekültek áthelyezését szabályozó uniós megállapodás szabotálásáért. Ezzel Brüsszelben meghúzták a 2018-as parlamenti választási hadjáratot elindító rajtpisztoly ravaszát. Rá lehet engedni a Habony-művek kazánjaiban megtermelt nagy nyomású gőzt a kormányzati propagandagépezet turbináira, magasabb sebességfokozatba kapcsolva a már eddig is nagy fordulatszámon üzemeltetett „migráncsozást”, brüsszelezést, sorosozás, a hazánkat idegenekkel betelepíteni szándékozó brüsszeli bürokraták alázását, és a déli határon állított kerítés és a nemzetmegmentő Orbán Viktor dicsőítését.

Az EB hazánk mellet még két V4-es tagországgal – Lengyelországgal és Csehországgal szemben is ugyanilyen döntést hozott, de megkímélték Szlovákiát, mivel Pozsony az utolsó pillanatban mégis befogadott néhány menekültet, és kész továbbiak elhelyezésében is részt vállalni. Nem úgy, mint Budapest, Varsó és Prága melyek, mint az EU támogatási pénzek legnagyobb kedvezményezettjei, a szolidaritás minimális megnyilvánulása helyett, a hátukat mutatják Európa annak a felének, amelynek pénzén felzárkózni próbálnak a kontinens színvonalához.

Annak az Európának intenek be, amelynek pénzén Magyarországon az Orbán család és barátai, vazallusai és strómanjai, a Csányi Sándorok, a Mészáros Lőrincek, a Garancsi Istvánok, az Andy Vajnák, a Tiborc Istvánok és társaik a nemzet nagytőke megteremésén fáradoznak, másképpen: akik e pénzek fő kedvezményezettjei, még pontosabban, akik e pénzek jelentős részét a saját zsebeikbe irányítják, vagy ahogy a kocsma őszinte népe mondja, ellopják.

A Brüsszelből érkezett hír teljesen hidegen hagyta a magyar közvéleményt, amely már beletörődött, hogy az ország lakosságának egy elhanyagolható hányada teszi rá a kezét a 10 millió magyarnak járó uniós pénzekre, sőt a migrációs népszavazás eredménye és a közvélemény-kutatások tanulsága szerint helyén valónak érzi, hogy hazánk csak akkor és annyiban tartja magára nézve kötelezőnek az Európai Unió döntéseit, amikor és amennyiben azok nem követelnek tőle áldozatot, hanem kizárólag előnyökkel járnak. Nagyjából ugyanezen magasztos szolidaritás elvét vallják százezrek akkor is, amikor néhány száz háborús menekülttel kellene sorsközösséget vállalni és megosztani velük a saját nyomorunkat, ami a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb statisztikája szerint a magyar családok esetében átlag 22 milliós vagyonnak felel meg...

AZ ORSZÁG AZÓTA SZARIK MAGA ALÁ, AMIÓTA ORBÁN VIKTOR ÉS CSALÁDJA ELKEZDETT JÓL TELJESÍTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.06.13.


Ma is van örömhír, mégpedig személyesen Matolcsy György szállította nekünk, aki már kezdett fájóan hiányozni, annyira elillant az életünkből. De most felbukkant szerencsére, mert hurrá van és teljesítünk. Sőt! Gazdagok vagyunk. Bizony!

„A statisztikák szerint a magyar háztartások GDP-arányos pénzügyi megtakarításai jelentősen növekedtek a 2008-as gazdasági válság óta és nemzetközi összehasonlításban is magasnak mondhatók. A magyar háztartások bruttó vagyona 2015 végén 90 ezer milliárd forint volt, ami átlagosan személyenként 9, háztartásonként 22 millió forintnak felel meg, amelynek csaknem felét a pénzügyi eszközök adták – állapította meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a háztartások vagyonáról és finanszírozási folyamatairól kedden kiadott elemzésében.” (MTI)

Addig is, ameddig megtalálom a gatyásfiókban a 9 milliót, vagy a konyhapolcon a 22 milliót (pontosabban ennek a felét, mert nagyjából ennyi a pénzügyi eszköz a háznál Matolcsy szerint), nézzünk néhány egyéb adatot, nehogy hülyén haljunk meg. És – miután a közlemény végén még megjegyzi az MNB -, hogy 2014 végén az egy háztartásra jutó nettó vagyon Magyarországon magasabb volt, mint Szlovákiában, vagy Lengyelországban (fogalmam sincs, miért kell egy 2017-es statisztikában visszamenni három évet, ha csak azért nem, mert azóta változott a helyzet és már rosszabbul állunk), hasonlítsuk magunkat össze más országokkal, mert a fejlődés így látható igazán. Az adatok az Eurostat adatbázisában bárki számára hozzáférhetőek.

Nézzük például a szegénységnek és társadalmi kirekesztettségnek kitettek arányát – ez talán többet mond, mint az, hogy mennyi virtuális vagyonom van átlagban nekem és Mészáros Lőrincnek, mert az csak zsonglőrködés a számokkal – néhány országban, többféle nézőpontból.

Magyarország: 2009 – 29,6%, 2010 – 29,9 %, 2011 – 31,5%, 2012 – 33,5%, 2013 – 34,8%, 2014 – 31,8%, 2015 – 28,2% (2016-ról nincsenek még teljes adatsorok).

Ez azt jelenti, hogy ahhoz képest, amikor a Fidesz átvette az ország vezetését, az egész világot megrázó gazdasági válságot követően és nyolcadik éve folyamatos száguldva dübörgés után öt év alatt mindösszesen 1,4 százalékkal csökkent a szegények aránya az országban. A statisztika sajnos azt nem mutatja ki, hogy mennyivel járult hozzá ehhez a csökkenéshez a két időpont között külföldre távozott, ott munkát vállalt magyar, pontosabban az általuk hazautalt rengeteg pénz.

Ugyanez az adat Románia esetében – és ne felejtsük el, hogy Románia 3 évvel később csatlakozott az Unióhoz – 43 százalékról 37,4 százalékra, tehát 5,6 százalékkal csökkent. És folyamatosan csökkent, emelkedés nélkül.

Lengyelországban 27,8 százalékról 23,4 százalékra (4,4%) – folyamatos csökkenés mellett.

Csak úgy érdekességként jegyzem meg: Magyarországnak sikerült egyedüliként növelnie az 55 éves kor felettiek szegénységi arányát a társadalmon belül. Igaz, csak 0,2 százalékkal, de nőtt ez a mutató, miközben Romániában 10,6 százalékkel, Lengyelországban 10,2 százalékkal, Szlovákiában 7,6 százalékkal mérséklődött ez az arány...

AZ 5 KEDVENCÜNK A MARGÓ IRODALMI FESZTIVÁLON

KÖNYVESBLOG
Szerző: konyvesblog
2017.06.13.Vasárnap éjjel véget ért a hetedik nyári Margó, mára ki is hevertük, és most nosztalgiázunk egy kicsit. Öt nap, amikor a Petőfi Irodalmi Múzeum kertje volt a legjobb hely Budapesten, és öt program, amiről bánhatod, ha lemaradtál. (A további beszámolóinkat a margó2017 címke alatt találjátok.)
Bródy János

52 év dalszövegei című gyűjteményes kötetét hozta el a Margóra Bródy János, akit egy igazi rajongója, Grecsó Krisztián kérdezett dalköltészetről, szövegírásról, rendszerkritika-formájú allegóriáról.

Alkalmazkodni nemcsak egy előadóhoz, de a cenzúrához is kellett, bár az alkalmazkodás ebben az esetben inkább kicselezést jelentett. Jelbeszédet, ami Grecsó szerint nem csak a cenzorok miatt a Bródy-szövegek sajátja; az 1990 utáni dalok is épp olyan allegórikusak, mint azok, amelyek a hivatalos, bár hivatalosan nem is létező cenzúra idején születtek...

Nádas Péter

Műfajiságról, azonosításról, realitásról vallott Világló részletek című memoárja kapcsán Nádas Péter. Beszélgetőpartnerei Darabos Enikő és Bagi Zsolt voltak.

A Világló részletekben Nádas beszél az én realitásáról; memoárról lévén szó talán ez az egyetlen olyan lehetséges mód, melyben lekaparja magáról azokat az előítéleteket, ideológiákat, belé sulykolt elvárásokat, melyeket a család rétegzett az én realitására. Bár – jegyezte meg Nádas –, „valószínűleg az én realitásához nem lehet elérni”. Mindannyiunknak van egy speciális énje, ami nagyon nehezen meghatározható, de megkülönböztet minket a környezetünktől, és ami kamaszkorban mutatkozik meg leginkább. Bennük a legerősebb a szabadságvágy, vagyis a vágy arra, hogy megvalósítsák ezt a specialitást...

Tóth Kinga

Tóth Kinga Holdvilágképűek című új kötetének fókuszába a betegség miatt megváltozott, átalakuláson átesett test került. A Margón Bartók Imrével beszélgetett stigmatizációról, áldozatiságról.

A gyógyulás mint egyetlen megoldás kapcsán Tóth Kinga arról beszél, hogy a betegségek és a betegségek hatására megváltozott testek nem gyógyulnak meg, az állapot nem múlik el. Olyanok, mint a testvérek, vagy a jó barátok, akik néha kihasználnak, néha bántanak...

Tóth Krisztina

A Párducpompa kényelmetlen, fojtogató kötet, melyben Tóth Krisztina csupa kellemetlen ismerőst vonultat fel a mai Magyarországról. Tízből hányan értenének egyet az izomból migránsozó taxisofőrrel, aki gázkamrába küldené a menekülteket? Schiller Mariann többek közt ezt is megkérdezte.

A Párducpompa tárcanovelláiban tetten érhető ugyan a személyesség, de az indulat már teljesen lefoszlott róluk. A cél nem az, hogy egy szereplő magára ismerjen, hanem hogy a szöveg megmutasson valamit abból, amiben élünk, és aminek olvastán keserűen bólogatunk majd, hogy aha, hát ezt ismerem...

Péterfy Gergely

Tárlatvezetőként próbálta ki magát az idei Margón Péterfy Gergely, és a PIM Önarckép álarcokban című Arany-kiállításán kalauzolta végig a közönséget. Tárlatvezetésében a történetiségre és az alkotáslélektanra helyezte a hangsúlyt.

(...) Arany eleve egy olyan sorsfelfogásba születik bele, amely identitásválságban gyökerezik: szülei teljes vagyonát fölemészti a homályos eredetű nemesség elismeréséért folyó pereskedés, ő maga pedig, amikor a fojtogató szegénységből és kisszerűségből megszökik vándorszínésznek, csúfos kudarcot szenvedve és éhezve kényszerül visszakullogni a szülői házba. E kitörési kísérlet kudarca valószínűleg megerősítette abban a hitében, hogy teljesen felesleges számára valamely rendkívüli életút keresése, váljon csak ő társadalmilag megbélyegzett (egy ügyvéd fattyújaként született) józan, szorgalmas eltartójává a szeretett nőnek és közös gyermekeiknek...