2016. június 16., csütörtök

ZSEBBŐL VEZETETT ORSZÁG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.16.


Szanaszéjjel zavarták a minisztériumi háttérintézmények népét, merthogy folyik a Nagy Ésszerűsítés és a Gigantikus Bürokráciacsökkentés, most éppen Lázár vezényletével.
Sok évtizedes múlttal rendelkező intézmények szűnnek meg, ezeknek egy része valódi és fontos feladatokat oldott meg, mint például az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, vagy a Nyugdíjfolyósítási Igazgatóság, vagy az Országos Vérellátó szolgálat - akit érdekel, az
elolvashatja a listát, meglehetősen hosszú.
Természetesen senki nem gondolhatja azt, hogy egy intézménynek örökéletűnek kell lenni, de az se biztos, hogy Orbán rohamosztagainak mindent el kell törölni a föld színéről, ami hatalomrajutása előtt is létezett.
A cél persze nemes, a bürokrácia csökkentése, népszerű is lesz a nép fiai körében, csakúgy, mint a bürokraták üldözése.
Annyira nevetséges, - ahogy megy előre az idő a rendszer egyre inkább Rákosi rendszerére emlékeztet, csak nem a munkásosztályra hivatkozva telepedik az ország nyakára, hanem a nemzetet emlegeti, melyen érdemes lenne azért kicsit rugózni: ki is tartozik ebbe a fogalomkörbe?

Mindenesetre a ló ismét kilóg, mind a négy lábával.
A nagy ellátórendszerek beolvadnak a minisztériumokba, viszik magukkal pénzestarisznyácskájukat is, aztán majd elgazdálkodik vele az, aki maga az univerzális ész, erő és hatalom.
Te pedig - bár idáig se láttál sokat, de ezentúl még annyit se fogsz látni abból, amit adóba befizetsz, a minisztériumok gigaköltségvetéseiben nyomonkövethetetlenné válik a pénz útja.
Amiről azt hiszed, hogy az egészséged karbantartására fizetted be, az - egy-két áttétellel - könnyen kiköthet akár a mészároslőrincnek nevezett orbánviktor családi kasszájában is.
Mindenesetre egy minisztériumi főosztályvezetőt ezerszer könnyebb kézben tartani, mint egy országos intézmény, vagy főhatóság vezetőjét...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR 10 PONTJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.6.16.
 
 


 

 

KÖZMUNKÁSKÉNT FIZETETT HOLDUDVAR, HIÁNYZÓ ELSZÁMOLÁSOK ÉS ÁTLÁTHATATLAN PÉNZÜGYEK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerzők: Becker András - Móricz Csaba
2016.6.16.


A Benefícium által felvásárolt ingatlanok többsége szemetes, gazos, ahol viszont dolgoznak az önkormányzat közmunkásai, ott az elszámolásokkal van baj: ilyenek ugyanis egyáltalán nincsenek. Viszont közmunkásként fizetik az Orosz-féle politikai szervezet aktivistáit, és a polgármester a település egyéb erőforrásait is rendszeresen használja politikai projektjeihez. A képviselőtestület által el nem fogadott 2015-ös zárszámadásban mindenesetre 74 millió forint elköltését annyival intézné el a polgármester, hogy dologi és folyó kiadások.

Mintegy ötven ingatlant vásárolt fel a polgármester által irányított Benefícium Szeretetszolgálat Érpatakon –
állítottuk előző cikkünkben.
Több tucat érpataki ingatlant szerzett meg az Orosz Mihály Zoltán által vezetett “jótékonysági szervezet”

Cikksorozatunk első részében az Orosz Mihály Zoltán polgármester körül szervezeti és személyi hálózatot mutattuk be, és az egyesületet, amely közel ötven ingatlant vásárolt fel Érpatakon.

Az egykor elhanyagolt, lepusztult ingatlanokon ma mezőgazdasági termelés folyik, egyrészt – vágott vissza Orosz Mihály Zoltán a múlt heti, a Parlament előtt tartott
sajtóeseményen -, másrészt csak így biztosítható, hogy az állam ne sajátíthassa ki a munkához szükséges ingatlanvagyont.

A mezőgazdasági hasznosítás bizonyítékaként fényképeket is mutogatott, igaz, ezek egy része pont nem benefíciumos, hanem önkormányzati telkeket ábrázolt. Ettől függetlenül valóban működik kertészet néhány megvásárolt telken, csak éppen a leglátványosabb elem, a Parlament előtt mutogatott fóliás termesztés nem ott, hanem önkormányzati telken zajlik.
Érpataki hazugságbomba: amit az átlátszós patkánymédia elhallgatott!

Orosz Mihály Zoltán minapi cikkünk kapcsán tartott sajtótájékoztatója nem hagyományos sajtótájékoztató volt, hanem „performance” – így aztán a kérdésekre adott tényszerű válaszok helyett is leginkább az Orosztól évek óta hallott patronok durrogtak...
 

MINDENNAPI MOTIVÁCIÓINK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: szakasz2
2016.06.16.


„Gyanítom, hogy elég szokatlan írás lesz az enyém, bizonyára itt-ott túl száraz is. Ugyanakkor rengeteg olyan apró-cseprő szabályozás van befolyással a mindennapi életünkre és motivációinkra, hogy a tartósan rossz elemek tartósan negatív beidegződéseket - és ad absurdum komoly társadalmi problémákat - okoznak.

Három ilyen téma részletesebb bemutatása mellett a végén feldobnék három könnyebb labdát kevés magyarázattal, hogy azokat a kommentekben szabadon lehessen (le)csapkodni. ;)

1. Társadalombiztosítás...

2. Nagycsaládosok támogatása...

3. Ha már a közlekedésnél tartunk...

4. „Nincs ingyen ebéd”...

5. Adótitok csökkentése...

6. Népszavazások jelentős kiterjesztése..."

ITT OLVASHATÓ

MEFISZTÓFÖLD - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.06.16.

 
A Washington Post arra figyelmeztet, hogy nacionalizmus fertőző, mindig is az volt. Amint az egyik ország belevágott, más államok vezetése követte, mert csak így lehetett fennmaradni. Sőt, ez ma is így van, azzal a különbséggel, hogy az érintett hatalmi elitek a nemzetállamot próbálják megtartani.

Napjainkban szép számmal akadnak olyanok, akik a hazai lakosság elsődlegességét hangoztatják, és azon aggódnak, hogy nemzeti kultúrájuk alapján idegenek lesznek a saját földjükön a bevándorlók miatt. Ezt a folyamatot csak megfejeli, ha olyan a gazdaság állapota. Mondjuk stagnál. Na, ott azután felerősödnek a migránsellenes érzelmek. De előfordul az is, hogy nem jönnek nagy számban tömegek, súlyos munkanélküliség sincs, a jobboldali populisták mégis meglovagolják a félelmeket. Amerikában pontosan ez történik.

Vagy itt van Lengyelország, egész Európa legsikeresebb gazdasága az utóbbi 8 évben. Az új, nacionalista kormány mégis azt mondja, hogy nem a szabad piacra akarja építeni gazdaságpolitikáját. Mégpedig arra hivatkozva, hogy a neoliberalizmus megnyitja a gazdaságot a nem lengyelek előtt is. Ehelyett adókat vetne ki a javarészt külföldi kézben lévő bankokra, nagy kereskedelmi láncokra, a hazai cégeket pedig a jegybank hiteleivel támogatná. A lengyel politikai képlet jelenleg a következő: demokrácia – mínusz fékek és ellensúlyok. Orbán Viktor ezt illiberális demokráciaként írta le. Varsóban a Job és Igazságosság éppen ezt a modellt igyekszik lekoppintani. A magyar forgatókönyvnek felel meg a média, az igazságszolgáltatás és várhatóan a jegybank elleni támadás. Egyben mutatja, hogy a nacionalizmus miként terjedhet tovább a legfertőzőbb helyről oda is, ami elvileg sokkal kevésbé tűnik fogékonynak rá. Ne feledkezzünk meg Lengyelországról, mert nagyon közel van. És semmi sem olyan veszélyes, mint egy rossz elmélet, amelynek eljött az ideje...
 

DRÁGA JÓ HONFITÁRSAIM! HÁT MIFÉLE HAZAFIAK VAGYTOK TI?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2016.06.16.


Hajrá fiúk! Mutassátok meg a lelátók népének: nem a zászlólengetés, a kivagyi melldöngetés hozza a gólt, hanem a gyors, pontos passzok, a kemény munkával kidolgozott csapatjáték. De ne feledkezzetek meg a fair play íratlan szabályairól sem. Mégiscsak kínos lenne, egyszer valakitől azt hallani: Ja, ez is magyar, mint az a csapat, amelyiknek a hátvédje orvul kaszál, hátulról…?

Ha meg a következő meccsen mégse sikerülne, nem kell elbújdosnotok. Üljetek le szépen, elemezzetek minden mozzanatot percről-percre: ki hibázott, mit vétett, kinek kellett volna gyorsabban futnia, vagy idejében passzolnia. Nincs harag, hiszen ez csak játék! Azért olyan véresen komoly…

ITT OLVASHATÓ

NEM TUDJÁK ELVISELNI, HOGY EZEK KORMÁNYOZZÁK ŐKET. A FRANCIA FELFORDULÁSRÓL.

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Balázs Gábor
2016.06.16.


...Ki hitte volna pár hónapja, hogy egy országban, ahol a terrortámadásoktól való félelem uralkodik, ahol hosszú hónapok óta rendkívüli állapot van érvényben, ahol a politikai osztály legnagyobb gondja hogy fiatal lányok mit hordanak a hajukon, ahol az országot nem is igazán érintő menekült-kérdés paranoiajában fuldoklik a közélet, ahol a francia identitást az araboktól védik meg minden egyes áldott nap, hogy lesz néhány száz, majd néhány ezer (és egyre több!) ember, aki elfoglalja az utcákat és a tereket, hogy kimondja, hogy ebből elég volt?

Nem is arról van szó, hogy százezrek tüntetnek a szocialista kormány sokezredik neoliberális intézkedése ellen a szokásos szakszervezeti keretek között, pár órás sztrájkokkal megspékelve.

Hanem hogy gimnazisták és egyetemisták tízezrei blokád alá helyezik iskoláikat.

Hogy a gimnazisták olyan eltökélten szegülnek szembe a megfélemlítő rendőri erőszakkal, hogy még a legöregebb gyári munkások és a nem árulóvá vált hatvannyolcasok is elégedetten csettintenek.

Hogy a dokkmunkások blokád alá helyezik Le Havre-t.

Hogy a finomítók blokádja miatt benzinhiány lesz az ország jó részén.

Hogy Rennes-ben vagy Nantes-ban a belvárosi utcák már inkább a tüntetőké, mint a rend erőié.

Hogy Párizs utcáin több ezer gimnazista skandálja, hogy „mindenki gyűlöli a rendőrséget!”.

Hogy fiatal lányok és fiúk, az istentudja honnan előkerült régi harcosokkal, meg persze a mindig mindenre képes akárkikkel, maszkban és gázálarcban állják a rendőri könnygáz és gumibot rohamokat?

Hogy az elégedetlenség olyan szintet ér el, hogy az utcára mennek ki az emberek amiatt, mert nem akarják, hogy ez a kormány kományozza őket. És nem egy politika erőről beszélnek, vagy a kormányzás egy módjáról: erről a példátlan tragikomádiáról, amibe a képviseleti kormányzás torkollott. Megfosztani a hatalmuktól a kományzókat. Hát persze: mi más?

Hogy a düh ereje ilyen hatalmas lehet.

Hogy kitörni a keretek közül ilyen végtelenül szórakoztató és felszabadító érzés: „Qu’est-ce qu’on se marre bien!”

Hogy a „pedagógiájuk” az ELKERÜLHETETLEN neoliberális reformokról már csak nem is érdekel senkit.

Már régen nem erről van szó....

ITT OLVASHATÓ 

A GDP-NÖVEKEDÉS MOST ÉS KÖZÉPTÁVON IS AZ UNIÓS ÁTLAG ÁTLAG FELETT LESZ?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.16.


Az első negyedéves 0,8 százalékos GDP-csökkenés úgy tűnik, csak átmenetileg jelentett zavart a fideszes propagandagépezetben. Orbán Viktor az Európai Beruházási Bank budapesti irodájának megnyitóján már arról beszélt, hogy a GPD-növekedés most és középtávon is az uniós átlag felett lesz. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentése azonban nem támasztja alá, hogy ez könnyen kivitelezhető lenne. A párizsi székhelyű szervezet a napokban rontotta le Magyarország idei gazdaságnövekedésével kapcsolatos előrejelzését mindösszesen 1,6 százalékra.

Bár a jövő évi kilátások az uniós források miatt ennél valamivel pozitívabb, azon egyértelműen változtatni kéne, hogy a magyar gazdaság ne legyen ennyire kiszolgáltatva az uniós transzfereknek. Az OECD megjegyzi, hogy a jobb gazdasági eredményekhez átfogó szerkezeti reformokra van szükség a versenyképesebb vállalatok érdekében, illetve csökkenteni kellene a bürokráciát, javítani az átláthatóságot, a stabilitást és a szabályozói környezetet...

ITT OLVASHATÓ

JÓZAN ÉSZ VS. KOLLEKTÍV ELMEBAJ

MAGYAR NARANCS - KISPÁLYA BLOG
Szerző: Janisch Attila 
2016.06.16.


Megvetem Orbánt, unom a focit. De nem vagyok eszement.
       
Márpedig, ha azt állítja egy baloldali értelmiségi – Dániel Péter –, hogy „döbbenten, dermedt lélekkel figyeltem, amint a szerencsétlen magyar nép egy emberként térdelt le a diktátor előtt”, tudniillik, amikor a 2:0-s magyar győzelemnek örült; vagy amikor Bartus László így fogalmaz az Amerikai Népszavában: „azt kívánjuk, hogy ahányszor pályára lép ez a csapat, 10:0-ra kapjon ki”, és még hosszan sorolhatnám a focigyőzelmet és a győzelemnek örülőket szélsőségesen becsmérlő megjegyzéseket, kommenteket – akkor nem tudok másra gondolni, mint hogy ezek mind megőrültek.
 
Orbán természetesen aljas módon telepszik majd rá erre az igazán partikuláris és provinciális  sikerre, amely persze nem akkora, mintha már meg is nyerte volna a magyar válogatott a Eb-t, inkább csak olyan, mintha a nagy útra készülő vándor az alsóöcsödpusztafaluvégről eljutott volna a falu másik végéig (lásd bővebben a Hetet egy csapásra című mesét). Vagyis ez egy lépés a komolyabb siker lehetősége felé, nem több.
 
De megkérdőjelezni a drukkerek örömét vagy belemaszatolni azt a magyar politikai mocsárba, az legalább olyan minősíthetetlen ostobaság a bal-lib értelmiség részéről, mint ezt a sporteredményt Orbán tetteinek igazolásaként artikulálni a másik oldalon.
 
Ez is mutatja, hogy mennyire beteg lelkű – mert pró és kontra beteg lelkűvé tett – országban élünk. Mentálisan – valószínűleg – már a rendszerváltozás előtt is sérültek voltunk, de az azóta történtek ezt a lappangva meglévő, kollektív elmebajt még jobban felerősítették.
 
Nem csodálom, hogy ott tartunk ma, ahol...
 

A KÖZÖS NEMZETI MINIMUM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.16.


Ezt a cikket azelőtt írom, hogy a verhetetlen tizenegy megkapná az első nagy zakót, vagy megnyerné az Európa-bajnokságot, s Orbán követelné a világbajnoki címet is, mert megüzenné Brüsszelnek, hogy nem sérthetik meg a magyar népet azzal, hogy nem adják át a vb-trófeát is
 
Ezt a cikket még azelőtt írom, hogy Semjén belovagolna Párizsba, hogy nem lehet kettős mércét alkalmazni a magyarokkal szemben, s a lelkész emberminiszter túltolná az ujjongást és beleesne fejjel a távolugró gödörbe. Nem sokkal azelőtt, hogy Rogán Cili felvásárolná a letelepedési kötvények "jutalékából" az Eiffel-tornyot.
 
Amit írok, ahhoz nincs köze ezeknek. Akkor is igaz lesz, ha Messi az Eb után Felcsútra költözik, és akkor is, ha Izland szarrá veri a következő meccsen az aranylábú gyerekeket. A futball lényegéről, ellenálló jellegéről és társadalmi metafizikájáról lesz szó.
 
Azzal szeretném kezdeni, amire a diktatúra csapatának ujjongó ellenzékiek hivatkoznak, hogy a Rákosi-rendszerben is mindenki szurkolt az Aranycsapatnak, pedig diktatúra volt akkor is. Ez a hasonlat jobban sántít, mint Fiola kifordult bokája. Az ötvenes években a futballt nem a diktatúra hozta létre, a diktatúra csak megpróbálta saját céljaira kihasználni. Az ország csapata volt már előtte is, amely egybeforrasztotta a nemzetet. Nem a kommunistáké volt, hanem a népé. A kommunisták csak rátelepedtek a sikereire, s igyekeztek a rendszer igazolására felhasználni. 
 
Az Aranycsapatot nem Rákosi hozta létre, nem ő emelte fel, nem az ő dicsősége volt, hanem a nemzeté. A diktatúra és a politika csak rátelepedett, de a sikerei nem Rákosi sikerei, mert ezek a fiúk a népből jöttek, hozzájuk tartoztak, nem a diktatúra kliensei voltak. Rákosi nem tudta kisajátítani, mert nem az ő nevéhez kötődött, és a nép inkább a rendszerrel szembeni ellenállást látta benne, mint a rendszer csapatát. Valami, ami nem az "övék" volt, hanem tőlük függetlenül is létezett.
 
Általános törvényszerűség, hogy az alulról építkező futball, mindig renitens, ellenálló. Az mindig elitellenes, a zsarnoksággal, elnyomással, politikai diszkriminációval szemben álló, amilyen volt a Fradi. A Fradi rendszerellenes volt, csak a rendszerváltás után lett a nemzeti jellege antiszemita tartalmú, mint minden attól kezdve, ami "nemzeti". Ezért a Fradi ultrák ma már nem a mindenkori hatalom ellenfelei, mert ha antiszemita a hatalom, azt támogatják. De korábban ez nem volt így. A Fradinak el kellett venni a nevét, mert megtestesítette a rendszerrel szembeni ellenállást. Innen a belügyes Dózsával szembeni ellenszenv. A braziloknál is az elittel szembeni ellenfutballból született meg az igazi brazil foci. Varga Zoli a barátom volt, aki azt mondta, hogy ők utcagyerekek voltak, a nép gyerekei, akik a protekciósokkal szemben mutatták meg, hogy jobbak. A pártkáderek ellen fociztak, nem nekik. Albertet azért utálta, mert úgy gondolta, hogy ő átállt a másik oldalra, az ő Császáruk lett. Ezt tartotta a hanyatlás okának...
 

OSZTJÓNAPOTORSZÁG STADIONHERCEGE ELÉGEDETT LEHET

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew:s
2016.06.15.


Az osztrák válogatott elleni nyereség másnapján már szinte mindent elmondtak a témáról. Beleértve a foci-eredmény politikai vonatkozásait. Amely igen változatos képet adhat. Aszerint, hogy ki honnan nézi a politikát. Elvégre az, aki az egykori római császárok szemszögéből nézi, annak minden nagyon szép, és mindennel meg van elégedve.

Ha a kenyér nem is túl nagy, de hébe-hóba akad. Cirkusz meg aztán van. A lelátók alatt, kint az utcán, és a politikában is. Az utóbbiban előforduló cirkuszokat el képes fedni a gyepre vitt cirkuszok. Az utcán meg ott trianonozhatott a feltörekvő hungaristák kicsiny, de markánsan műsovén kórusa. Igazán nem mondhatja senki, hogy nem kapta meg a magáét. Legfeljebb azok a gyermekek nem, akiknek kicsi kenyér jut. Meg azok a családok, akiknek kicsinyke kenyerét a gyakran éhes gyermekek kapják. Akiknek ugyan lehetne kenyeret adni a stadion-beruházások és vezéri kultusz-építkezések árából, de juszt sem. Tanulja meg a jobbágyság, hogy hol a helye. Örüljön, hogy tapsolhat a vezér kedvenc időtöltését beteljesítő gyeptipróknak.

Azért persze lehet, hogy érdemes lenne kiszámolni, hogy mibe került az a két gól az országnak. Kamatos kamattal. Kamatként felszámolva azokat a tömegeket is, akik kirajzottak az országból. Engedve a gazdasági exodus kormánya által hallgatólagos kényszernek. Az ő gyermekük közül sokan, ha egyáltalán futballra adják a fejüket, más országok válogatottjaiban rúgják majd a labdát. Unokáik pedig akkor fognak foglalkozni Magyarországgal, amikor elrepülnek felette. Útban akárhonnan akárhová. De ez a körúton, és egyéb helyeken tapsolókat aligha érdekelte azalatt, míg tapsoltak, és lélekben összeforrtak Orbánnal. Aki kihúzhatja magát: íme, megérte! Neki okvetlenül. A vejének is. De mennyibe is került az a két gól? Kamatos kamattal? S az, aki tegnap, de még ma is lelkesedik, annak nagyobb lett mára a kenyere?

ITT OLVASHATÓ

3 DOLOG, AMIT NE FELEJTS EL MAGADDAL VINNI A NYARALÁSRA

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: SzabóElvira
2016.06.16.


Útlevél, túracipő, naptej – bepakoltam mindent? Ám a nyaralásra nemcsak utazási kellékeket érdemes vinni, hanem pszichés erősségeket is. Néhány sztori arról, hogyan válhat hasznunkra a megfelelő hozzáállás a vakáción.

1. Hagyd el a járt utat a járatlanért

Nyaralás előtt kinyitunk egy útikönyvet, böngészünk az utazási portálok cikkei között, hogy tájékozódási pontot találjunk a helyen, ahova készülünk (kivéve persze ha többször térünk vissza ugyanoda). Megnézzük, az előttünk utazók milyen útvonalakat jártak be – többnyire; s mivel a leggyakrabban bejárt útvonalak a legszebb műemlékek, elámító természeti szépségek mentén vezetnek, alighanem mi is ezeken fogunk közlekedni. Ám vakációzni azt is jelenti, hogy kikapcsolunk a megszokott életünkből, letérünk a megszokott utakról – megengedjük magunknak, hogy bekapcsoljon bennünk a természetes felfedezőkedv, amit életünk rutinjai közepette ritkán tudunk kifejezésre juttatni.

„Vajon hogy élnek a helyiek, milyen ez a város a turistalátványosságokon túl?” – ezt a kérdést teszem fel magamnak leggyakrabban egy külföldi nyaralás során. De a kedves Olvasó talán mást kérdez: „Mi rejlik a kijelölt csapáson túl ebben a gyönyörű erdőben?” Vonatablakból: „De helyes ez a város! Nem olvastam róla, de mi lenne, ha leszállnánk itt egy órára?”...

ITT OLVASHATÓ

"KÍVÁNCSI VAGYOK, SIKERÜL-E VISSZAÁLLÍTANI A MEGOSZTOTTSÉGMENTES HANGULATOT "

7ÓRA7 BLOG
Szerző: DicsukD
2016.06.15.


Trokán Nóra szerint nem szabadna hagyni, hogy a színházi szakmát politikai nézeteltérések mozgassák.

Színész-szülők gyermekeként mostanra vitathatatlanul sikerült kilépnie az árnyékukból, és bizonyította, hogy saját képességei révén dolgoznak vele rendszeresen a legelismertebb magyar rendezők. Állandó vendég Kecskeméten és a Nemzeti Színházban, de szívesen játszana újra egy nagy zenés darabban is. Trokán Nórával beszélgettünk a POSZT versenyprogramjában szereplő Macska a forró bádogtetőnről, a szabadúszó-lét nehézségeiről, a filmezésről, valamint arról, hogy mit csinál az előadások alatt két jelenet között...


ITT OLVASHATÓ

NEKEM MEG TŐLETEK FORDUL FEL A GYOMROM

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.06.15.
 
 

VAN ÚGY, HOGY A BŰNÖSÖK VÉTKÉNÉL CSAK AZ ÁLDOZATOKÉ NAGYOBB

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Bruck András
2016.06.15.


...Sajnálom ezt az asszonyt.

Sajnálom a fejében lévő sötétség és szellemi renyheség miatt, sajnálom, hiszen ő is megint a nemzeti önbecsapás veszélyes útját járja. Azt meg kifejezetten ellenszenvesnek tartom, hogy másokat is erre biztat.

Mert, ahogy minden szavazat, úgy minden egyes vélemény számít. És ha egy mindinkább kritikus helyzetbe kerülő országban hozzá hasonlóan mindenki csak a mának él, akkor ott nem nagyon lesz miért élni holnap.

Magyarország egy veszélyes hely.

És ezek a boldogságkeresésre beállt ifjú és már nem olyan ifjú hölgyek és urak csak még veszélyesebbé teszik, amikor szóval, tettel, minden levegővételükkel azt terjesztik, hogy az úgymond általam képviselt doom és gloom alaptalan, és amire az általuk hirdetett boldogság a legjobb orvosság.

Üzenem nekik: van úgy, hogy a bűnösök vétkénél csak az áldozatoké nagyobb.

ITT OLVASHATÓ

MENNYIT ÉR A GYŐZELEM?

ALAPBLOG
Szerző: SOCRATES
2016.06.15.


Leicesteri focicsoda befektetői szemmel

Hat évvel ezelőtt, 2010 nyarán potom 39 millió fontért vásárolta meg Vichai Srivaddhanaprabha thaiföldi üzletember az akkor még az angol másodosztályban szereplő Leicester City labdarúgócsapatát. Most csaknem ennyiért, 35 millió fontért adhatna túl Rijad Mahrezen, a klub legértékesebb játékosán. És akkor még nem beszéltünk a teljes klubról!

Mindez annak köszönhető, hogy a csapat szenzációsan szerepelve az első helyen végzett a Premier League-ben. Az angol fogadóirodák a szezon előtt mindössze 0,02 százalék esélyt adtak a Rókák (ez a becenevük) győzelmének. Ha a tulajdonos most úgy döntene, hogy eladja a klubot, a Private Company Financial Intelligence elemzőcég számítása szerint csaknem 436 millió font üthetné a markát. Ez ám a befektetés! Tízszeres hozam 6 év alatt! Ha egy tőzsdei átlagos részvényről lenne szó, valószínűleg a klub tulajdonosa azonnal az eladás mellett döntene...

ITT OLVASHATÓ

ITT AZ ORBÁN-KEGYENC TOPLISTA DÖBBENETES MÉRLEGE!

ATLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.15.


Ezekről ne maradj le!
 
Megtudjuk, mit kutatott a Századvég 1,8 milliárdért (Átlátszó)

Ki mennyit szakított? Itt a holdudvar döbbenetes mérlege! (
Index)
 
Hülyén költjük az EU ingyenpénzét (Index)
 
 
Ha van három perced:
 
Megtudjuk, mit kutatott a Századvég 1,8 milliárdért
Az MNB-t immár jogerős ítélet kötelezi arra, hogy nyilvánosságra hozza azt a tanulmányt, amellyel a Századvég legyőzte a Kopint-Tárki vezette konzorciumot egy közbeszerzési eljárásban. A Fidesz-kedvenc Századvég egy olyan mintatanulmánnyal utasította maga mögé a Kopint-Tárki vezette konzorciumot, amely több ponton sem felelt meg a kiírásnak. (
Átlátszó)
 
Welsz Tamás volt nője szerezte meg Welsz Tamás cégeit
A váratlanul és furcsa körülmények között elhunyt vállalkozó öröksége körül joggal lángolnak fel az indulatok. Vagyona több százmillió forintra rúg, számos ingatlan és luxusautó is a tulajdonát képezte. És a gyönyörű fordulat: volt párja egy hamis papírral akarta igazolni, hogy övé az a  Seychelle-szigeteken bejegyzett cég, amely Welsz Tamás cégcsoportját birtokolja. (
Blikk)
 
Hülyén költjük az Unió ingyenpénzét
A vissza nem térítendő EU-s támogatásokról rendeztek konferenciát, és az előadók kifejezetten elégedetlenek voltak. Szerintük ilyen pénzekre a valóban életképes üzleteknek és modelleknek nincsen szükségük, ezért a közepes vagy rossz cégekhez kerül. Állami szinten pedig a korrupciót jelölték meg a legsúlyosabb problémaként. (
Index)
 
Ki mennyit szakított? Itt a holdudvar mérlege!
Simicskáéknak fájt ugyan az Orbánnal való szakítás, de a Közgép továbbra is dübörög. Csányi Sándor agrárbiznisze nem halad az elvárt tempóban. Andy Vajnának viszont jó éve volt, kaszinókoncesszió mellé a TV2-t is megkapta. Szemerey Tamás és Mészáros Lőrinc is jelentősen gazdagodott, Garancsi most annyira nem. (
Index)
 
Családi autóra költik a kkv-k a jegybank hitelét
A jegybank Növekedési Hitelprogramján keresztül fölvett, nagyon kedvezményes vállalati hitelből családi autót is lehet venni. Így a kft-vel és bt-vel rendelkező családok 1,5 millió forint készpénzzel tudnak megvenni 7 millióba kerülő kocsikat, és teszik is szép számmal. Az elvileg a gazdaság élénkítésére és a kisvállalati hiteléhség enyhítésére kitalált NHP egyik legnépszerűbb felhasználási módja, hogy a vállalkozók pickupot vesznek belőle. (
HVG)
 

ORBÁN, AZ IRREDENTA

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2016.06.15.


...És mindeközben az Orbán Viktor Facebook oldalára kitett fotó alapján nyilvánvaló lett az is egész Európa számára, hogy az orbáni rendszerben már nem csupán a migránsokat, menekülteket utáljuk tiszta szívünkből. Hanem immár – úgy tűnik – megengedett, sőt kívánatossá vált a szomszédos országokkal szembeni beteges irredentizmus is. Méghozzá éppen egy sportesemény kapcsán.

Létezett ez persze eddig is mifelénk (gondoljunk csak pl. a románok, izraeliek elleni meccsekre), de legalább mindez nem kapott a hatalom részéről elismerést, bátorítást.

Most viszont már igen.

Máskülönben az 1938-as felvidéki terület-visszacsatolásoktól kezdődően a nyilas hatalomátvételig hivatalosan használt 1915-ös úgynevezett középcímerrel ékesített angyalos zászló mit keres a miniszterelnökünk kezében?

A helyett, hogy Magyarországnak az alaptörvényünkben is hivatalosan elismert címeres zászlajával illegne a fizetett fotósai előtt
...
 

MA VAN AZ '56-OS VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.16.


Június 16-án, az ötvenhatos vértanúk emléknapján az 1956-os miniszterelnök Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezik meg az ország. Az 1958. június 16-án kivégzett Nagy Imrét és mártírtársait, Maléter Pál honvédelmi minisztert, Gimes Miklós újságírót, az 1958. április 24-én kivégzett Szilágyi Józsefet, Nagy Imre titkárságvezetőjét és az 1957. december 21-én a börtönben elhunyt Losonczy Gézát, a Nagy Imre-kormány államminiszterét 1989. június 16-án helyezték végső nyugalomra az Új köztemető 301-es parcellájában. A koncepciós perek áldozatainak rehabilitációja és az újratemetés a rendszerváltó időszak szimbolikus és katartikus eseménye volt.

Nagy Imrét, az 1956. évi forradalom és szabadságharc törvényes miniszterelnökét, Maléter Pált, a forradalom honvédelmi miniszterét és Gimes Miklós újságírót - törvénysértő ítélet után - 1958. június 16-án végezték ki Budapesten. Az 1958 februárjában elnapolt büntetőpert a Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsa Vida Ferenc elnökletével június 9. és 15. között folytatta le. A zárt tárgyalás végén Nagy Imrét, Maléter Pált és Gimes Miklóst halálra, Kopácsi Sándort életfogytiglani, Donáth Ferencet 12 évi, Jánosi Ferencet 8 évi, Tildy Zoltánt 6 évi, Vásárhelyi Miklóst 5 évi börtönre ítélték.

A törvénysértő per vádlottjai közül Losonczy Géza 1957 végén a börtönben, tisztázatlan körülmények között halt meg, Szilágyi József ügyét elkülönítve tárgyalták, őt már 1958. április 24-én kivégezték. A kivégzettek holttestét a börtönudvaron betonba ágyazták, majd 1961-ben titokban átvitték a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájába. Az Igazságügyi Minisztérium közleményét a "Nagy Imre és társai ellen lefolytatott büntetőeljárásról és az ítéletről" 1958. június 17-én hozták nyilvánosságra, és ekkor jelentették be Szilágyi József és Losonczy Géza halálát is. A hírre számos nyugati országban tüntettek a magyar és a szovjet követségek előtt, az Egyesült Államok tiltakozott Nagy Imre és társai kivégzése miatt...

ITT OLVASHATÓ

"TÓTH GERGELY POFÁJA", AVAGY A NÉLKÜLÖZHETETLEN HANG

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.06.15.

 
Van egy különösen erőteljes hangú ember a fideszes szennymédiában; rendre úgy szólal meg, mint aki birkózószarral táplálkozik: nagyon erős, nagyon durva. Orbánnak és társaságának pedig szüksége van rá.

Előrebocsátom: magam is azok közé tartozom, akik nem tudnak szurkolni a mai magyar labdarúgó-válogatottnak: ha valami, akkor a magyar versenysport, elsősorban pedig a profi futball napjaink eszelős, aljas önkényuralmi rendjének integráns, rezsimigazoló részei. Jó volna pedig örülni minden kis sikernek is – persze, nem az utcákat ellepő fekete sereg módjára.

Lehet persze ezért a kelletlenkedésért szemrehányásokat tenni, de nem mindegy ám, hogyan. A hang, amely fölháborodottan reagál a megfogalmazódó fenntartásokra, a legocsmányabb lelátói rigmusok hangja. S annyiban, amennyiben az ocsmánykodás nemzetből való kitagadást is tartalmaz, illik a folyamatosan bűnbakképző, bérencező stb. fideszes-szélsőjobbos retorikához.

Senki sem írhatja elő – mintegy a magyar nemzethez tartozás kritériumaként –, hogy lelkesedjen a futballért – általában sem, különösen pedig a magyar futballért nem. Jogosulatlan minden, „ünneprontásra” „válaszoló” durváskodás, felelősségre vonó, kitagadó indulat: mindaddig, amíg közpénzek milliárdjait öntik a profi futballba – közpénzből egy fillért sem volna szabad –, miközben az oktatás, az egészségügy közembereket kiszolgáló részét, a szociális ellátást lerohasztják, bárkinek joga van a teljesen érthető „fanyalgásra.”

De tévednénk, ha a fanyalgást kizárólag a közpénzek említett felhasználásával magyaráznánk… Van más, egyszerre gyakorlatinak és szimbolikusnak nevezhető oka is: az orbáni hatalom megszáll mindent, elbitorol mindent, a maga képére akar formálni mindent – kifejezetten törekedve minden autonómia fölszámolására. Innen nézve is érthető, indokolt a dacreakció...
 

HAJDÚNÉ ÉS ROGÁNNÉ, A BARINŐK

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.06.15.


Kevés a nő közéletben, a kormányban például egyáltalán nincsenek nők. Ezt halljuk, látástól mikulásig, ezt zúdítják ránk információként és gyanánt. Éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Persze, hogy nincsenek. Mitől is lennének, hülyék volnának lenni, amikor elszipkázza őket az üzleti élet. Ott ugyanis nagyon jelen vannak. Ha eldobsz egy követ, szinte biztos, hogy egy üzleti életben jeleskedő nőt találsz.

Tanulság: ne dobálózzunk kövekkel!

ITT OLVASHATÓ

SIMON BÁ' ÉS A GYŐZELEM NAPJA

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.06.15.


Kedves tömbtársak!

Nagy bajba kerültek a liberalista-baloldalista reakciósok. Olyanok lettek most, mint régen a klerikálfasiszták voltak, azaz nagyon elvetemültek. Rémülten vissza is húzódtak a sötét vackaikba ijedtükben, amikor megtudták micsoda fényes győzelmet arattunk az osztrákokon. Jól is tették! Defetistáknak nem terem itt semmiféle babér! Nem kérünk a kishitűekből!

Ausztria jogosan szomorkodhat. Lemostuk a gyalázatosakat! Oda lett nekik az egész világosi fegyverletétel. Most fejeztük be végérvényesen a Habsburg-ház trónfosztását. Hiába állt Soros György az osztrák labdarúgó válogatott mögött, nem tudtak azok mit kezdeni vele.

Kettő gólt is berúgtunk a hálójukba úgy, hogy ők meg egyet sem tudtak belőle nekünk visszaadni.

Most végre kiderült, hogy a hazai reakciósok teljesen feleslegesen áskálódtak évek óta. Csúfos kudarcot vallottak. A két gólt bizony nem tudták megakadályozni. Pedig micsoda jajveszékelést meg óbégatást csaptak a liberalisták a sok szép stadion láttán. Most azonban jól megkapták a magukét a hitetlen fanyalgók. Bizony hiába próbálják meg takargatni a bűneiket. Eljátszották a becsületüket. Nem érdemelnek semmiféle kíméletet csak még több fedett sportlétesítményt a nyakukba. Nézegessék csak azokat bánatosan kívülről...

ITT OLVASHATÓ

NINCS MEGÁLLÁS: ÚJABB KASTÉLYCÉGET ALAPÍTOTT A TIBORCZ-KÖR

VÁLASZ.HU - ROSTA
Szerző: Bódis András
2016.06.15.


Újabb ingatlancéget jegyeztetett be BDJK-Real Estate Kft. néven a kormányfő vejéhez köthető érdekcsoport. A társaságba rögtön apportálták a felújítandó bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt – értesült a Válasz.hu.
 
...Szűk egy év alatt tehát négy villa vagy kastély „ment át” a BDPST-érdekkör keze alatt, és közben a Tiborczékkal együttműködő török és szaúdi szupergazdagok újabb és újabb ingatlankezelő társaságokat alapítanak. Alighanem arról van tehát szó, hogy a BDPST felhajt relatíve olcsón megszerezhető, lerobbant – ámde patinás – épületeket, ezeket „projektesíti” (vállalja, hogy EU- és hazai forrást szerez a felújításhoz, illetve gyors ütemben beszerzi az átalakításhoz szükséges engedélyeket), és megtartja, vagy gigahaszonnal továbbadja a felértékelődött ingatlanokat, melyekből később szállodák, zártkörű klubok vagy magánlakások lehetnek.

A „köz” meg örülhet, hogy szépül az ország...

ITT OLVASHATÓ

LEHET ÚGY DRUKKOLNI A VÁLOGATOTTNAK, HOGY KÖZBEN HÁNYOK A STADIONÉPÍTÉSTŐL?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.06.15.


Tegnap úgy ültünk le a Szabadság-téren, hogy 30 év után ott vagyunk, küzdjenek jól a fiúk, és akkor minden mindegy. Aztán Szalai góljától kezdve már csak képek vannak, az ünneplésről, kis sírásról, a meccs után álldogálásról, majd a körútról, Deákról, Bazilikáról, a plusz egy sörről, amit levezetésként megittunk. Hogy a taxiban hazafelé még vitatkoztunk egyet a sofőrrel az Uberről. Reggel meg megtaláltam itthon a 23-as keretet ábrázoló magyar szurkolói sálat.

Csodálatos élmény volt, tényleg. És csodálatos volt, hogy bárhova mentünk, mindenhol visszaválaszoltak a ria-ria Hungáriára, és az álé-álé Magyarország áléra. A Soho party slágerét meg már kívülről fújom...

Aztán reggel szembejött a Facebook-értelmiség. Az én nem drukkolok a csapatnak, meg Orbán Viktor, a minek kell a városban az utcára vonulni, mert ezek mind nácik. És ennek az ellenkezője: az aki nem szurkol a válogatottnak, az nem is magyar; Orbán Viktor érdeme a siker. No meg a középutasok, akik persze integritásuk érdekében jól kiosztanak mindenkit.

Én alapvetően sajnálom azokat, akik nem tudtak tegnap örülni, mert nekem életem egyik legszebb élménye volt a tegnapi. Persze teljesen megértem az álláspontjukat. Mint ahogy megértem azokat is, akiket felbasz, hogy életük egyik legnagyobb élményénél közlik velük, hogy hülyék. A lényeg valahol ott lenne, hogy fogadjuk el, másoknak más fontos dolgok vannak az életben, és azért a szolidaritás arról is szól, hogy örülünk a másik örömének, és túl tudunk lépni a saját rossz érzéseinken...

ITT OLVASHATÓ

SZŐKE VAGY BARNA?

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.06.16.


Ma reggel az év legfontosabb jogerős bírósági ítélete fog megszületni a Fővárosi Ítélőtáblán. Nem valamelyik ellenem indított koncepciós per, nem is más ellenállóval szembeni pártállami retorzió. Polgári per, nem büntető, de amiről dönt, az a jogállam maga.

Kocsis Máté beperelte Ungár Klárát, mert utóbbi azt állította róla, hogy meleg. Botrányos körülmények között, egy nettó fideszbíró kétmilliós kártérítésre kötelezte Klárit, meg helyreigazításra, meg nagyjából mindenre, ami épp eszébe jutott. Halálra nem ítélte, de valszeg csak azért, mert elfelejtkezett erről nagy bizonyításkényszerében izgulva. Írtam erről a tárgyalásról, meg ítéletről élő beszámolót, tessenek elolvasni (KATT IDE), tényleg gyomorforgató volt. Klári persze fellebbezett, két hete volt a másodfokú tárgyalás, a Bíróság az ítélethirdetést ma reggelre halasztotta. Ez azért jelent valamit, nem valószínű, hogy az elsőfokú joggyilkot helyben hagyják, ahhoz nem kellett volna kéthetes gondolkozási pauza.

De a lényegről. Ungár Klári azt állította Kocsis Mátéról, hogy meleg. Kocsis Máté pedig azt állítja Ungár Kláriról, hogy ezzel Neki hatalmas kárt okozott, mert társadalmi megítélését, becsületét ez az állítás súlyosan csorbítja. Na, és akkor itt stop. Biológiából, orvostudományból minimáltudással rendelkezők számára világos, hogy a homoszexualitás adottság. Genetikai alapú, nem valamiféle tanult magatartásforma. Ezért is a cím: szőke vagy barna? Mikor megszületsz, Kedves Olvasóm, hozod magaddal szüleid génállományát. Mindkettejükből a fele génállomány kerül beléd, és ott újrakeveredik, ettől leszel egyedi, és mégis hozzájuk hasonló. Nem akarok belemenni a genetika mélységeibe, ennyit elég megérteni: éppoly Tőled független dolog, mint szőkének, barnának, magasnak, kékszeműnek, vagy épp hízásra hajlamosnak születni...

ITT OLVASHATÓ