2016. január 14., csütörtök

LEHORGONYZOTT BELPOLITIKA, ELERŐTLENEDETT ELLENZÉK?

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Luwoa

2016.01.14.


A bevándorlás tengere elmosta a baloldali liberális pártokat, de a kormány hamarabb dobta le a vasmacskát, mint a jobboldali ellenzék. A migrációs válság a szélsőjobboldalnak kedvez, de a kormánypártban valaki feltette a kérdést: ha elkerülhetetlenül erősödik a radikális jobboldal, az miért az ellenzék legyen?

Tavaly év végére a kormánypárt rekordot döntött; a Nézőpont intézet vezérigazgatója a decemberi kutatási eredményeket ismertetve kijelentette, hogy a Fidesz visszanyerné kétharmados többségét abban az esetben, ha előrehozott választásokat írnának ki. Mráz Ágoston Sámuel szerint a kormánypárt támogatottsága ott tart, ahol 2014 áprilisában, és a biztos pártválasztók körében 48 százalékon áll. A Nézőpont intézet felmérése szerint az LMP nem érné el a bejutási küszöböt – amit a Medián szintén megerősített -, az MSZP és a Jobbik pedig egyaránt 10-10 százalékon áll. Utóbbi esetében ez drámai visszaesésnek mondható; a tapolcai választást követően 20% fölé nőtt a Jobbik támogatottsága, ezzel második erővé vált a kormánypárt után, és megfelelő stratégia esetén elérhető közelségbe kerülhetett volna az országos választási győzelem.

ITT OLVASHATÓSÁNDOR MÁRIA ÉS A KOMLÓI SZEÁNSZ

MONDOM A MAGAMÉT
Szerző: L.Alex
2016.01.14.


Mivel volt szerencsém végigkísérni Sándor Máriát és társait Komlóra és igyekeztem mindent rögzíteni, ezért fényképeken tudom megmutatni, hogy milyen „jobbikos” csapattal kellett együtt utaznom.
A képen az indulás előtti állapot, mint látható, sehol egy turulos árvalányhaj, még egy icipici árpád sávos zászló sincs.Útközben, bár tény, hogy nem vettem fel a hanganyagot, de szó sem esett, Jobbikról, de talán még politikáról sem.
Volt, aki pihenni próbált, mert melóból jött, meg mindenféle fiatalkori élményekkel szórakoztattuk egymást.
Komlón kipakolás után, Kiss Laci szólt pár jó szót a Gagarin emléktáblához, de neki egyébként mindenkihez van pár jó szava. 
Majd a helyi posta előtti útszakaszon a lányok kifeszítették a molinót és páran szórólapozni kezdtek.


PSY SEBÉSZ MARHAKERESKEDŐ AKARJA BETILTANI AZ ABORTUSZT (ANYÁTOKPOSZT)

ÖRÜLÜNK VINCENT
Szerző: jótunder
2016.01.14."Folyamatosan képeztem, képzem magam. Többféle személyiség- és csoportfejlesztő, vezetőképző módszert elsajátítottam
- Rogers, pszichodráma, relaxáció, hipnózis, imagináció, autogén tréning, T-csoport, bioenergetika, psy sebészet, prána-nadi"
"..olaszokkal marhakereskedőként dolgozva, saját jövedelmemből folytattam az iskolakutatást."


TARLÓS: EZEKKEL A VIDÉKI PARASZTOKKAL NEM TUDOK MIT KEZDENI

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.01.14.
Sose gondoltam volna, hogy Tarlós főpolgármester ekkora csibész is tud lenni. Azt tudjuk egy ideje, hogy a szópárbaj elől nem ugrik el, tökmindegy neki a lázárjános vagy horváthcsaba. De amikor csalódottságában Orbánt is együtt leckézteti a többiekkel, az más minősége a szájkaraténak.
Az Index interjújában a kültelki vagány képét festi magáról. Aki nem egy újlipóti lekvár, nem belvárosi zsúrpubi, hanem sokkal inkább angyalföldi Döglégy, aki a századik leütés után százegyedszer is feláll.
Gerinc, becsület, ilyenek. És ha egy kültelki vagány emberileg csalódik valakiben, annak nagyobb súlya van - szerinte mindenképpen - mint mikor a körúton belüli értelmiség hánykolódik valamin. Tarlós pedig csalódott a Vezérben, mert az semmisnek tekinti a BKK - NFM szerződést. Csak úgy, azért mert. Megoldásnak a szokásost választotta, salátatörvényben a fővárosra tolta az elővárosi tömegközlekedés finanszírozását. Oldják meg ahogy akarják. Tarlós pedig megoldja: kiküldte a fizetési felszólítást, nem sürget senkit, sőt hátradőlve várja mi fog történni. Közben pedig hagyja beszélni a lelkében felébredt csibészt, aki úgy vidéki parasztozza le a komplett Fidesz vezérkart, hogy azt különórán fogják magyarázni a Habonyizációs Intézetben:
"olyan emberekkel nem tudok vitatkozni a fővárosi tömegközlekedésről, akik viszonylag szerény településekről a közelmúltban származtak el."

A KOLBÁSZTÖLTÉS DISZKRÉT BÁJA - OV BUKOLIKUS LELKE ÉS AZ IRODALOM

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda

2016.01.14.


Orbán Viktor most éppen azt közölte Tarlóssal bizonyos villanyosok és HÉV-ek okán, hogy számára a főváros nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés, és azt is kijelentette, ha rajta múlna, nulla százalék EU-s fejlesztési forrást biztosítana Budapest számára, az uniós pénzeket pedig vidékre irányítaná.
Első felhorgadásában azt gondolja ilyenkor az ember, hogy ez a Simicska folyadék már megint szórakozik. Kicsit alaposabban mélázva mindezen viszont be kell látnunk, hogy már nincs miért bosszút állnia a bűnös városon, ám az mégsem áll az ő igen nagy szívéhez közel. Vajon miért?
Mert ilyen különös indokot még sohasem lázározott, hogy Budapest irodalmi problémaként jelenik meg hamvas tudatában. Érdekes a dolog, sajnálattal kell azonban fölfedeznünk, ez nem új szint gondolkodásában, ezt is csak úgy dakota módon, mintegy hányavetien csapta mondandója közé, ám így mégis önkéntelen leplezte le magát. Tiszta víz került a pohárba úgymond. Nem irodalom ez, hanem maga az élet.
Mert rájöttem.
Ez az ember nincs otthon ebben a világban Felcsúton kívül, és nem is érti azt. Ezért egyedi kivételként Orbánt permanensen ganajozó életművem e darabja nem a fikázásról, hanem a megvilágosodásról beszél. Az éretlenek örökös miniszterelnöke most vallott végérvényesen, és magam, mint Sziddhartha a Bódhifa alatt váltam minden titkok tudójává, és nem lettem boldogabb a felismeréstől. 

KORMÁNYPORTA-MAGYARORSZÁG A VIDÁM ELÉGEDETTSÉG HONA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Rátesi Margit
2016.01.14.


Nem tudom, mekkora a 888.hu látogatottsága, kedvelői száma e pillanatban 16 ezer, ami azért nem egy akkora truváj egy nehéz pénzekből működtetett médiumtól. Az köztudott, hogy a portált erős kormányzati támogatással hozták létre, hogy ellensúlyozza némiképp az internet döntően inkább kritikus hangvételű hasonló fórumait. Szándékosan nem kormányellenes-t mondok, hiszen a 444.hu, a propeller, meg a hasonló portálok 2010 előtt sem kímélték az akkori kormányerőket, sőt ma sem kímélik az ellenzéket sem.

Mivel híve vagyok a Mark Twain által megfogalmazott velős mondásnak: „Ahhoz, hogy a tényeket meghamisítsd, előbb meg kell ismerned azokat”, úgy döntöttem, körülnézek az eddig inkább lesajnálóan említett portálon. (Az idézett mondás egyébként a méltán népszerű Pupu blogjának a mottója.)

A 888.hu nyitóoldalát végignézve, az biztos: nem vádolható provincializmussal, hiszen az ajánlott cikkek jobboldali hasábjában a tizenhatból tíz külföldi hír. Hat magyar témájú – bár az Orbán-Kaczinsky páros Európa „egységéért” folytatott harcának méltatása mindkét kategóriába beférne. A hatból kettő a Hosszú Katinka ügyet taglalja, egy hírt ad a Golden Globe díjról, egy a Budapesten zajló cirkuszfesztiválról. Az ötödik is csak annyiban belföldi vonatkozású, hogy abban Nógrádi Zoltán közszolgálati szakértő – vagy mi – az mtv híradójában kifejtett véleményét foglalják össze a bevándorlásról. A hatodik is mutatja a „nemzetközi kitekintést”: a címe fele angolul van (shit bucket challenge), nyilván a „vödör szart” címben nem akarták kiemelni, bár a szövegben magyarul is szerepel. A véleménycikknek szánt írás hosszan fejtegeti, hogy a „populizmus” kifejezés nem szinonimája a „bunkó jobboldalnak” – a fene tudja, ez hogy kerül ide, hiszen nem volt vita tárgya sose, hogy baloldali populizmus éppúgy létezik.

Egyetlen érthető mondat világít a dolgok lényegére: hogy a jelenlegi kormányzatot azok vádolják populizmussal, akik „nyakkendőben kefélnek”. Ja, értjük. Bár az továbbra is rejtély, hogy az írás ajánlójának hátteréül miért éppen egy olyan képet választottak, amelyen a római pápa egy gyermeket puszil meg éppen. A mű közepe táján aztán felbukkan az a három rövid mondat, aminek az igazságát lenne hivatva alátámasztani az egész. „Na, ez Orbán. Az ász a gonosz paklijában. Aki azzal manipulál, hogy a „nép” vágyait valóban teljesíti is.” A „nép” vágyairól ugyan lehetne polémiát nyitni – kivéve azzal ugye, aki nyakkendőben szeretkezik –, de hogy jelenlegi első szolgánk ász lenne? Hacsak nem betlire játszunk…

ITT OLVASHATÓ

INNEN NINCS VISSZAÚT - A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY A SZAKADÉK SZÉLÉN TÁNCOL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.01.14.


Takargathatták eddig, mostantól nincs már kibúvó: a magyar egészségügyben bekövetkezett az, amire eddig senki sem mert gondolni. Innen pedig nehéz lesz visszakapaszkodni.

Alapvetése minden kormánynak, hogy az egészségügy és az oktatás két olyan terület, ahol már csak lelkiismereti, etikai okokból is senki sem áll fel. Fenyegetőzhetnek sztrájkkal, sorolhatják a követeléseiket, időnként (nagyon, de nagyon ritkán) kapnak is valami odavetett koncot, de orvosok, ápolók, tanítók, nevelők a rájuk bízott felelősséget (beteget, gyereket) általában nem merik csak úgy ebek harmincadjára hagyni. Épp ezért e két kiemelkedően fontos szakma dolgozói kifejezetten rossz tárgyalási pozícióban vannak. Meg is látszik: tanárainknál kevesebbet az OECD-országokban sehol, senki nem keres. És az egészségügy…

Az bizony a tragikusnál is elmondhatatlanabb helyzetben van. Jelezték ezt már korábban is, az ágazatban dolgozók éppúgy, ahogy mindazok, akik valamilyen okból kénytelenek voltak az egészségügy berkein belülre merészkedni. Lerohadó kórházak, elvándorló orvosok, méltatlan koszton sínylődő betegek – hallottunk már róluk eleget. De történt bármilyen érdemi előrelépés?

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT AKAR A KORMÁNY MINDENHOVÁ PÁRTKOMMISZÁROKAT ÜLTETNI?

KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL BLOG
Szerző: Fedor
2016.01.14.


Bár látszólag visszakoztak a prompt felháborodást látva, úgy néz ki, csak nem akar leszállni a KDNP a szingliadó-témáról. Kering ugyanis a "párton" belül egy konkrét pontokból álló cselekvési terv

Már az alapozásban van néhány hajmeresztő megállapítás, pl. a szerző szerint sérültként nőttek fel az ötvenes évek óta született nemzedékek, mert az anyák mostanában dolgoznak (gondolom a legsérültebbek kötöttek ki a zártosztály helyett a KDNP-ben), de az igazán cifra dolgok megoldási javaslatok között találhatóak: 

 • A 30 évesnél idősebb, gyerektelen nőknek úgy kellene hozzájárulniuk egy-egy gyerek felneveléséhez, hogy anyagilag támogatnak egy sokgyerekes családot. 
 • Erre a másik lehetőség az adólevonás lenne, amit a nő visszaigényelhet, ha „mégis rászánja magát” a gyerekvállalásra. 
 • A 35-45 éves korosztály gyermektelen tagjainál korlátozni lehetne az abortuszt. Ezzel együtt lehetővé tennék, hogy az így megszületett „kényszergyermeket” születése után örökbe adják. 
 • Nemzeti konzultáció kellene ezekről a kérdésekről. 
 • A meddő 38-45 éves nők gyerekeit béranyákkal is ki lehetne hordatni. 
 • Meg kellene könnyíteni a 0-3 hónapos újszülöttek örökbefogadását, akár háborús övezetekből is. 
 • Meg kellene tiltani, hogy a gyerekeket 1 éves koruk előtt bölcsődei gondozásba adják. Benda szerint így lesz harmonikus az anya-gyerek kapcsolat. 
 • Főiskolásoknak és egyetemistáknak házasságkötési és gyereknevelési ösztöndíjakat is kellene adni. 
 • 10 fősnél nagyobb munkahelyeken népesedési megbízottat kellene foglalkoztatni. A megbízott dolga lenne, hogy megakadályozza a 35-42 éves kor közötti nők túlfoglalkoztatását.  
 • Induljon országos médiakampány, benne a 40 évesen szülő nők sikertörténetének filmes, könnyűzenei és képzőművészeti feldolgozásának támogatásával. 
 • Az anyák napja, a nőnap és a gyereknap „társadalomformáló ünneppé emelése”.
 • Család- és Közösségfejlesztő Államtitkárság felállítása. 

 • ITT OLVASHATÓ

  A SZABAD PEDAGÓGIAI GONDOLJODÁS FÓRUMA: ÓVODÁSOK AZ IGAZGYÖNGYBEN

  TANI-TANI ONLINE BLOG
  Szerző: L.Ritók Nóra
  2016.01.03.


  Az alapítványunk, az Igazgyöngy Alapítvány egyik fő célja a mélyszegénységben élő gyerekek életesélyeinek javítása. Köztük is kiemelten a romáké, mert oda még több segítség kell, mint az elszegényedő, lecsúszó családokhoz. Mert ott a képességek még megvannak, nincs generációkon átörökített, mindent leamortizáló nyomorúság, ott „csak” élethelyzet van, ahol a lehetőségek nyújtása még könnyebben visszafordíthat folyamatokat.
   
  Mikor elkezdtem mélyebben foglalkozni velük, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel, először az iskolás gyerekekkel akartam valamit elkezdeni. Aztán lassan egyre jobban értve azt az iszonyú problémahalmazt, amiben élnek, láttam, a változásokhoz a munkát hamarabb kell kezdeni. Először az óvodás korúakig próbáltuk a bevonást, ma már foglalkozunk a három év alattiakkal is.
   
  Mert a szegénységben a hátrányok felhalmozódása hamar elkezdődik. Már magzati korban, amikor nem jutnak hozzá a terhes anyák például a magzatvédő vitaminhoz, és a táplálkozásuk sem megfelelő. Amikor ártanak a piciknek még ott, az anyaméhben a szegénység más hozadékai, például a felelőtlenségben szocializálódott asszonyok dohányzása. Sok a koraszülött. És sok az SNI.
   
  Aztán a születés után sem javul a helyzet. A körülmények a szegénységben nem ideálisak a fejlődéshez. Semmiben. Sem táplálásban, sem fejlesztésben.

  Itt már nagyon látja az ember a különbségeket, azok között a szülők között, akik mindent elkövetnek, és el is tudnak követni, hogy bármilyen fejlődési zavart gyorsan korrigáljanak, és azok között, akik elfogadják, ez így a természetes. És nem tesznek semmit. Sokszor eszembe jut egy-egy gyerek kapcsán: ha időben korai fejlesztésben részesülhetett volna… szakember segítségében, speciális tornában. Talán akkor másképp alakul az élete. De ahhoz utazni kellett volna, messze, ami egy szegregátumból nem egyszerű. Mert nincs pénz rá, nincs tudás sem annak megértéséhez, miért kellene ez, és hova teszi addig a többit? Az utazás oda-vissza egy napba is beletelik. Ráadásul gyakran menni kellene...

  ITT OLVASHATÓ

  KINEK AZ ORSZÁGA EZ?

  PUPU BLOGJA
  Szerző: PuPu
  2016.01.14.


  Hát, hogy nem a kisembereké, az már biztos.
  Ha valamiről elhíresült ez a rendszer - merthogy ma már bátran nevezhetjük rendszernek a magyar politikai maffia uralmát - hát arról biztosan nem, hogy a kisemberért dolgozna.
  Pedig ezt minden normális politikai kurzus megteszi, ugyanis tudja, hogy a vagyonos emberek megállnak a saját lábukon, kastélyt vesznek, lakásokat, földet, még a kedves papa is kipattint a mellényzsebből harminc-negyven milliót földvásárlásra, meg a nagybácsi is, meg a haver, a szerető, a nagybácsi, az unokaöccs - a gazdag ember körül virágok nyílnak és süt a nap, továbbá még a szellentése is ámbraillatú.
  A kisember az más, az, mint a vers is mondja - izzadva lót-fut, robotol, de nincs is nála szebb, sehol, viszont kilóg a segge a gatyából...
  Mondjuk nem vagyok oda a kisember kifejezésért, hiszen a kisember lehet nagyobb ember, mint a jelenlegi tolvajok kilencvenkilenc százaléka, hogy esne beléjük a nyű.
  Talán maradjunk a szegényember kifejezésnél, hiszen róla is írtak költeményt: Aki szegény, az a legszegényebb...
  Mindenesetre nevezzük akárhogyan is, a társadalom legfelső tíz százaléka alatt az élet egyre keményebbé vált, minden tekintetben
  .
  Persze ez így van másfelé is, de nem ennyire durván, hiszen a Lajtán túl azért legalább a látszatra adnak és vigyáznak, hogy a szegénység még elviselhető mértékű maradjon.
  Nálunk ezzel nem törődik senki, és nem Lázár Jánosra kell haragudni, amikor kimondta az igazságot: akinek nincs semmije, az annyit is ér.
  Konkrétan semmit.
  És hogy ez ne maradjon üres lózung, hát a maffia tesz is róla...


  ITT OLVASHATÓ


  19. SZÁZADI BICIKLISEK

  RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM
  Szerző: JTom
  2016.01.14.

  Pár kép. A közös bennük, hogy mindegyik 19. századi, a biciklizés legkorábbi időszakából valók. Persze a BI-cikli szó sem áll meg, hiszen némelyikük három, vagy négykerekű :).


  AMIKOR EGY 12 ÉVES KISLÁNY BERÁG

  SAKKOZZ MINDENNAP!
  Szerző: General Ludd
  2016.01.14.


  POLGÁR LÁNYOK 1988

  Az alábbi feladványunk az 1988-as Szalonikiben lezajlott Sakkolimpiáról származik. Világos bábokat a 12 esztendős Polgár Judit vezényli, ellenfele a bolgár női mester, Pavlina Chilingrova.
  Jól jegyezzük meg a mattképet, mert ha szerencsénk van, nekünk is kijöhet még hasonló állás valamelyik versenyen...
  Világos lép!

  A KDNP, MINT SZAPORÍTÓSZERV

  SZÁJHŐSÖK TERE
  Szerző: Nagypál Anikó
  2016.01.14.


  Az úgy volt, hogy a mai is egy szokványos, csendes, kissé migrénes napnak ígérkezett, sajnos eléggé érzékeny vagyok a frontokra. Aztán leültem kicsit hírfogyasztani, és már megint az orromon jött ki a kávé (elnézést a képletes leírásért). Hiába, a KDNP-re mindig lehet számítani.
  Ugye csak nemrég találták fel ismét a spanyolviaszt a szingliadóval, mert nyilván ez egy ilyen dolog, hogy aki nem akar/nem tud gyereket vállalni, annak rögtön megjön a kedve, ha fizetni kell. Oké, oké, a fél ország felhördült, a másik fele szerint nagyon helyes persze, de ez barátaim, ez most mindent visz.
  Aki nem olvasta volna, annak mondom, a KDNP holdudvarában mozgó Benda József zseniális ötletekkel állt elő, amikkel meg lehet akadályozni (szerinte) a nemzethalált. Például, a 10 fősnél nagyobb munkahelyeket népesedési megbízottat kellene foglalkoztatni.
  Hogy micsodát? És ezt így hogy? Elképzelem, ahogy a munkahelyi teakonyhákba cuki kis rózsaszín pamlagok kerülnek, és a Munkatörvénykönyvébe foglalják a napi kétszer húszpercnyi szaporodási időt. Azért ez végül is klassz lenne nem? Esetleg hangulatvilágítással, gyertyákkal, kis pezsgősvödörrel fel lehetne dobni a hangulatot. A pamlag sarkában meg ott kucorogna egy kis kopasz emberke stoperrel a kezében, és szigorúan figyelne: Naaaaaa, Klárika, ez csak 18 perc volt, két percre még tessék széttenni a lábat! 

  A SZEX SZEREPE A VESEKÖVEK ELTÁVOLÍTÁSÁBAN

  SZÍNEK ÉS FOLTOK
  Szerző: Göbölyös N. László
  2016. 01. 14.

  A szex bekerülhet a terápiák sorába egy tanulmány szerint, amely az Urology szakfolyóiratban jelent meg az ankarai Training and Research Hospital kutatóinak tollából,amely arról számol be, hogy a szex megkönnyíti a húgycsőben lévő kövek spontán távozását..
  A kutatók azokkal a felnőtt férfiakkal foglalkoztak, akiknek vesegörcseik voltak és diagnózisuk a húgycsövi kövekről. 
  A pácienseket három csoportra osztották. Az első csoportot megkérték arra, hogy hetente legalább háromszor szexeljen.A második csoportot hagyományos gyógyszerekkel látták el A harmadik pedig csupán szimptomatikus terápiát kapott. 
  Két hét után az első csoportban a kövek spontán távozása megduplázódott a második csoporthoz viszonyítva / 84 % 41 %-al szemben /.A harmadik csoportnál volt a legalacsonyabb arány,/34 %/A negyedik héten az első csoport 93,5 %-a, a második 81%-a és a harmadik 78 %-a vesztette el a köveit.

  ITT OLVASHATÓ

  KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL II. - ÍGY NYOMOZOTT A RENDŐRSÉG A GONDNOKA ÁLTAL KIFOSZTOTT GONDNOKOLT ÜGYÉBEN

  ÁTLÁTSZÓ - SZOCIO BLOG
  Szerző:  Vitrai Barbara
  2016.01.14.


  A SZENTGOTTHÁRDI INTÉZET
  Az első részben bemutattuk, hogyan forgatta ki vagyonából a hivatásos gondnok a rá bízott gondnokoltat. Az ügyben váratlan fordulatot hozott Szántó Gábor unokatestvérének felbukkanása – Szántó Péter fellépése nyomán vizsgálat indult, és a gondnok részben visszafizette a Gábortól eltulajdonított pénzt.
  A feljelentések nyomán megindult nyomozás lassan haladt, végül a rendőrség megszüntette a nyomozást – most már a pótmagánvád sikerén múlik, lehet-e ma büntetlenül fosztogatni a gondnokoltak vagyonát.


  A gondoksággal kapcsolatos kérdéseket rendező jogszabályok szerint az illetékes gyámhivatal felügyeli a kirendelt gondnok tevékenységét – ha szabálytalanságokat vél felfedezni a gondnok éves számadásaiban, kötelessége hatósági vizsgálatot indítani. A Szántó Gábor új lakcíme szerint illetékes belbudai kerületi gyámhivatal ezt meg is tette. A vizsgálatot lezáró, 2011. november 23-án kelt végzés több súlyos megállapítást is tartalmaz a gondnok vagyonkezelésére vonatkozóan:„ [A gondnok] 2010 március-december között a gondnokolt dán szociális segélyét nem szerepeltette az elszámolásban..” ; „(…) nem tüntette fel a gondnokolt számlájára érkező rendszeres szociális segélyt 2008. március és 2009. február között”

  GUMICSONT

  TARSKI BLOGJA
  Szerző: Tarski
  2016.01.13.


  A balliberális ellenzék ismét meglengette azt a hírt, hogy ebben az évben előrehozott választások lesznek. Az ok szerintük az, hogy ma még erősnek érzi magát a Fidesz, de az egészségügy és az oktatási rendszer összeomlása nyomán ez az előny elapad, és leválthatóvá válik. Az előrehozott választási mócsingot már korábban is előhozta az ellenzék, az újbóli meglebegtetése azonban minimum politikai fantáziatlanságra utal. Az előző alkalommal maga Gyurcsány Ferenc visszakozott azzal, hogy most már nincs remény arra, hogy lehet újabb választás. Bizonyosra vehető, hogy a mostani kampánynak is az lesz a vége, ami az előzőnek: visszakozót fújnak a pártvezérek. Mindenesetre ez az újabb gumicsont is alkalmas lesz arra, hogy a balliberális minipártok mozgásban, állandó feszültségben, harckészségben tartsák a támogatóit, hogy legalább megtartsák azokat a szavazókat, akik (szegény párák) még mindig hisznek a mai törpepártok győzelmében. Az biztos, hogy ezzel a húzással jócskán megdolgoztatják a híveket, mert nem elég számukra az, hogy a Fideszes kommunikáció naponta manipulálja őket, itt van még a saját szekértáboruk gumicsontja is, amin legalább illik komolyan elrágódni. S a hívők tényleg elrágódnak rajta, mert ezzel legalább a saját lelkiismeretüket látszólag megnyugtathatják és kifejezhetik alattvalói hűségüket a vezérük iránt.

  ITT OLVASHATÓ

  TESZÜNK A JÖVŐRE. A FIDESZES ÚTHENGER FÁKON, MADARAKON, FÖLDIKUTYÁKON ÁT HALAD

  TÉNYTÁR BLOG
  Szerző: Hata Mari
  2016.01.14.


  Egyedülálló módon, Magyarországon környezetvédelmi adó sújtja a napelemeket, kampánykerítéssel kihalás szélén álló rágcsálófajt végzünk ki, természetvédelmi területekre és ökogazdálkodásokra fittyet hányva szántjuk be a bioföldeket. Így néz ki a környezettudatosság kis hazánkban 2016-ban.
  Mindeközben pedig Áder János köztársasági elnök, aki európai parlamenti képviselőként a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságban ült, a tavalyi év végén tartott párizsi klímacsúcson mondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy ...ha nem térünk észre, gyermekeink örökségét feléljük, megsemmisítjük, elherdáljuk”.
  Igaza is van Áder úrnak, környezetünk védelme bizony fontos dolog. Kezdjük tehát azzal az összefoglalót, hogy kormányunk miként nem tér észre a környezetvédelemmel kapcsolatban, és hogyan károsította az elmúlt évek intézkedéseivel a környezetet.

  MÁRCIUS 1. KOSSURTH TÉR. ORBÁNBUKTATÁSIG

  TUAREG BLOG
  Szerző: Szabó Gábor
  2016.01.14.


  Nincs itt mit továbbragozni. A Terror Törvényét megszavazza majd szépen a parlamenti bábszínház, onnantól már totális diktatúra van. Aki belenyugszik, tegye, a bátrak, és fölébredtek pedig ellene mennek. Ha elegen, akkor vége a Felcsútinak.


  Az utolsó lépést teszi meg az Orbán Rezsim, hogy a csendes diktatúrát nyíltra, az egzisztenciális fenyegetést, gazdasági függést szabad és törvényesített állami erőszakra változtassa. Aki ezt hagyja, magára vessen. Én nem hagyom, mi nem hagyjuk, az biztos. Nem azért harcolunk jóideje, Narancsok és kollaboránsaik mindenoldali össztüzében, hogy ne vállaljuk be a végső ütközetet. Ha másért nem, hát alelkiismeretünkért. A becsületünkért. A történelem kerekét nem lehet visszaforgatni, Európa ezen részénnem lehet tartósan totális diktatúrát fönntartani, el fogja söpörni ezt a Diktátort is Valami. És mikor ez megtörténik, akkor egyszercsak igazságot szolgáltat majd a jövő mindazoknak, akik harcoltak az önkény ellen, és azoknak is, akik közreműködtek benne, bárminek is álcázva magukat. Ha pedig elegen leszünk, akkor mi magunk leszünk az a Valami, ami elsöpri az egész szemét rablóbandát, meg a mindenféle klienseit is.

  AZ MILYEN MENŐ LENNE, HA ...

  MAGYAR NARANCS - MAGYAR TERMÉK
  Szerző: Schilling Árpád
  2016.01.13.  Most megint sikerül valamiről nem beszélnünk, amiről mintha beszélnénk.

  Ha a család valóban a legfontosabb érték, és nem csak egy kommunikációs eszköz, akkor végre lehetne nyíltan és őszintén beszélni arról, hogy milyen nehéz ma családot alapítani, fenntartani és jól, boldogan, időnként hasznosan élni benne és vele.
  Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a magyar férfiak termékenysége évtizedek óta, drasztikusan csökken: csak minden tízedik alkalmas spermadonornak. A magyar férfi sajnos egy genetikailag gyenge termék. El lehet gondolkodni azon, hogy mióta és miért pusztít hazánkban ilyen erővel a kontraszelekció.
  Társadalmunk, ha úgy tetszik, nemzetünk szerkezetileg rendkívül sérülékeny, mert a kommunikációs gyakorlatok (a tanulás, a társkapcsolatok, a politikai közbeszéd, vagy bármi más) színvonala folyamatosan süllyed. Egyre kevesebb az olyan szituáció, amelyben valamiféle szakmai vagy erkölcsi vagy bármilyen, közösséget érintő kérdés kerül megvitatásra.
  Egyre kevesebb a komolyan vehető kérdés és válasz.
  Hülyülünk, satnyulunk és pusztulunk keményen.

  10 TIPP A STÍLUSOS TERVEZÉSHEZ, SZERVEZÉSHEZ

  ÖRÖMTERV BLOG
  Szerző: ur.anita
  2016.01.14.

  A január nem csupán a nagy fogadalmak, hanem a rendszerezés és rendrakás hónapja is. 10 ötletet hoztam, hogyan lehet a napi teendőket, a heti feladatokat, a hányódó papírfecniket ügyesen, átláthatóan és stílusosan tárolni, rendszerezni, jó hangulatú emlékeztetőként megjeleníteni.
  Miért kellene kitépett papírlapokra feljegyezni a tervezett dolgainkat, amiknek aztán idő előtt nyoma veszik? Miért kellene unalmas jegyzetfüzetbe vagy személytelen és sematizált telefonos applikációkba vezetnünk a teendőinket? Ha személyessé is alakíthatjuk, ötletessé és inspirálóvá tehetjük a saját napi vagy heti/havi rutinunk megtervezését, megszervezését? 10 szuper ötlet, ami a Te mindennapi tervezésedet és rendrakásodat is egyedibbé teheti.

  HONNAN TUDHATOD, HOGY TE MÁR GAZDAG VAGY?

  BUSINESS AND CAFÉ BLOG
  Szerző: Business and Café
  2016.01.13.


  Mikor tekinthetünk valakit gazdagnak? Milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy gazdagnak minősülj? Mit gondolnak erről a legsikeresebbek, és mi is?

  A gazdagság szubjektív fogalom. Eszerint akár mindenki gazdag, aki annak érzi magát? De akkor ki gazdag? Ez akár országonként is eltérő lehet, de legjobban talán mégiscsak személyfüggő. Ha lesarkítom, az a hajléktalan, akinek két almája van, gazdagabb, mint az, akinek csak egy.
   
  Az, hogy ki gazdag, tehát fejben dől el, és az alapján, mihez képest. Nyilván, a világ leggazdagabb embere materiálisan gazdag, ám nem biztos, hogy minden megközelítésből. Hetekig törtem a fejem, vajon hogyan állapítható meg a gazdagság, mint fogalom. Hisz ki ne lenne kíváncsi, vajon gazdagnak számít-e?
   
  De nézzük, mit mond először is az értelmező szótár: gazdag: mn, 1. Anyagi javakban bővelkedő, vagyonos 2. Értékes dolgokban, természeti, vagy szellemi kincsekben bővelkedő 3. Értékes tulajdonságokban, változatosságokba bővelkedő 4. Bőséges, busás.
  A fogalom tehát nem csak külső, anyagi megnyilvánulásban jelentős, hanem belső értékeket is feltételez...
   

  AZ MILYEN MENŐ LENNE, HA...

  MANCS MAGYAR TERMÉK BLOG
  Szerző: Schilling Árpád
  2016.01.13.


  Most megint sikerül valamiről nem beszélnünk, amiről mintha beszélnénk.

  Ha a család valóban a legfontosabb érték, és nem csak egy kommunikációs eszköz, akkor végre lehetne nyíltan és őszintén beszélni arról, hogy milyen nehéz ma családot alapítani, fenntartani és jól, boldogan, időnként hasznosan élni benne és vele.

  Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a magyar férfiak termékenysége évtizedek óta, drasztikusan csökken: csak minden tízedik alkalmas spermadonornak. A magyar férfi sajnos egy genetikailag gyenge termék. El lehet gondolkodni azon, hogy mióta és miért pusztít hazánkban ilyen erővel a kontraszelekció.

  Társadalmunk, ha úgy tetszik, nemzetünk szerkezetileg rendkívül sérülékeny, mert a kommunikációs gyakorlatok (a tanulás, a társkapcsolatok, a politikai közbeszéd, vagy bármi más) színvonala folyamatosan süllyed. Egyre kevesebb az olyan szituáció, amelyben valamiféle szakmai vagy erkölcsi vagy bármilyen, közösséget érintő kérdés kerül megvitatásra. Egyre kevesebb a komolyan vehető kérdés és válasz. Hülyülünk, satnyulunk és pusztulunk keményen...

  A hazai közoktatás, vagy ahogy Hoffman Rózsa szereti azt nevezni: NEVELÉS, eredményei lassan kirajzolódni látszanak. A valódi tudással vagy elképzeléssel nem rendelkező 16 éves fiatalokat közmunkásnak adják a szüleik. Vagyis az egyik lehetséges dimenziója Hoffmann Rózsa elképzeléseinek, hogy a szegény gyerekek lehetnek a helyi önkormányzat csicskásai.

  Miközben mindenki a 10+10 misi mámorában él, azt a kérdést csak kevesek merik feltenni, hogy vajon mi lesz azokkal a gyerekekkel, akiket már eddig is a világra hoztunk. Vagyis mi van a bölcsődékkel, amelyek egyszerű, de hasznos szolgálatot végeznek azzal, hogy lehetővé teszik a felnőtt nők részvételét a munkaerőpiacon. Nem azért, mert a nők princípiuma az, hogy dolgozzanak, hanem mert egy felnőtt ember dönthet úgy, hogy egyrészt szeretné folytatni a munkáját, másrészt szeretné, ha a gyermeke egy idő után élvezné, ha önállóan létezhetne a világban. Vagyis szeretne élni. A gyerek.

  (Az KDNP egy perverz közösség, akik ahelyett, hogy a gyerekek érdekeiről beszélnének, az anyák életét igyekeznek tönkretenni. Hogy akkor állhat munkába az asszony, ha leellett a hazának három kölköt? Harrach Péter, te meg akkor nyithatod ki a szádat, ha elmondtál magadban százezer miatyánkot.)

  ITT OLVASHATÓ

  TARLÓS SZERINT ORBÁN HAZUDOTT, HÁTBA SZÚRTA, ÉS EZÉRT SZÉGYENKEZNIE KELLETT

  MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS
  Szerző: narancs.hu
  2016.01.13.


  A főpolgármester kiakadt, mert a kormány úgy bánik vele, mint mindenki mással. Simicska visszaállít, az EU nekimegy a lengyel kormánynak, Steven Seagalból pedig szerb lett. Hírek.

  Isten hozta a NER-ben, főpolgármester úr!

  A kormány nem tartotta be az ígéretét, hogy finanszírozza a főváros agglomerációjának közlekedését. Sunyi módon, egy salátatörvényben az egészet a főváros nyakába varrták. Orbán több mint egy éve megígérte, hogy közvetlenül konzultál Tarlóssal a fővárosról, de ezt sem tartotta be. A szokásos ügymenet: a felelősség hárítása és gátlástalan hazudozás.

  Ami szokatlan, hogy Tarlós István nem tűrte némán mindezt, hanem kitálalt, és ultimátumot adott a kormánynak. Az Indexnek adott parádés interjújában a külvárosi kocsmák modorában selyemfiúzik és keresetlenül kioszt mindenkit - Orbánt és a kormányt többek között a cikkünk címébe emelt kitételekkel illeti. Tarlós azzal fenyeget, hogy ha a kormány nem tartja be legalább az ígéreteinek egy részét, vagyis nem fizeti ki az agglomeráció közlekedésének költségeit, akkor konkrétan az lesz, hogy a város határán megáll a busz, de még a HÉV is...

  ITT OLVASHATÓ

  NEM ERŐSZAK A MAGYAR GLÓBUSZ

  HVG ONLINE
  Szerző: Tóta W. Árpád
  2016.01.13.


  Kedves Magyarok! Váltanunk kell néhány szót a Saul fiáról.
   
  Igen, ti ott, akik nagybetűvel írjátok, hogy Magyar, és ha kérdezi a tanár, hogy miért, akkor azt sziszegitek előreszegett állkapoccsal, hogy tiszteletből. Ha ezután felmerülne, hogy a tisztelet a nyelv ismereténél kezdődik, akkor jön a toporzékolás, hogy Trianon, és különben is, a magyar nyelv és irodalom zsidó vircsaft.

  Ahogy a magyar film is. A Saul fia, amely először az istenverte történelmünkben Arany Glóbuszt kapott, az zsidó film, hiszen zsidókról szól. Abból ti nem kértek, hanem ugye miért nem készül film a magyarok dolgairól, mint például Trianon; illetve ha készülne, akkor miért nem kapna Oscart úgyse, de hát tudjátok ti, miért: mert ezek megvetnek titeket, lenéznek és semmibe vesznek.

  És ez így is van, és ráadásul joggal vetnek meg és néznek át rajtatok kultúrnépek. Ugyanis éppen most kaptatok ti is egy Arany Glóbuszt, és éppen most haraptok bele a kézbe, ami adta. Meg abba, ami átvette. Órák kérdése, hogy átcsapjon a bűzötök az óceánon, és megmérgezze a magyarok örömét.

  Lehetne az a dicsőség a tietek is, és ehhez nem sok kellene. Csak részesévé válni a gesztusnak, ami egy ilyen film megalkotásához és megértéséhez kell. Vagy legalább érdeklődés, megnézni például a filmet. Senki sem követeli, hogy minden magyar vagy német járjon lehajtott fejjel a holokauszt miatt. Azok nem mi voltunk. Ugyanúgy borzadnak a régmúlt idők aljasságán az elkövetők, a cinkosok, az áldozatok és a kívülállók leszármazottai. Pláne alaptalan a vád, hogy a magyarok ma ugyanazt tennék, mint akkor...

  ITT OLVASHATÓ

  MIÉRT JOBB EGY NYUGATOS MAGYARORSZÁG?

  1000 A MI HAZÁNK
  Szerző: HaFr
  2016.01.13.


  Nem nyugati, nyugatos. Európán belül nyugatiak nem lehetünk, egyrészt, mert földrajzilag sem ott vagyunk, másrészt mert a magyar kultúra nagy átlaga (a Keletnek és a Nyugatnak egyformán a befolyási övezetében élő) köztes kultúra, kimaradt a fejlődésünkből az a legalább kétszáz éves polgári átalakulása, amely felölelte volt nagyjából az egész népességet, és kialakította volna azt a mentalitásszerkezetet (röviden az individualizmus, a realitásérzék, a közbizalom, és teljesítmény intézményrendszerét), amely egyébként Nyugaton is most alakul át, de ami a Nyugatot naggyá és versenyképessé tette -- és már nem hozható létre. Elmúlt felette (mellette?) az idő, nem reprodukálható. Egy adott hely és történelmi korszak eredménye volt, amelyre legfeljebb nosztalgiával gondolunk, de senki sem gondolhatja komolyan, hogy újra lejátszható. Szóval nyugatiak nem lehetünk, de nyugatosok igen...

  ITT OLVASHATÓ