2016. február 27., szombat

BASEBALL-SAPKÁT A VASALT HERÉRE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.27. Lehet, nincs igazam, de ettől még az én véleményem...
Elvileg könnyű dolgom lenne, merthogy azt a két embert, akikről itt szó van, nemigen kedvelem.
Ha hirtelen dönteni kellene, hogy melyiküket kevésbé, hát meglehetősen nagy bajban lennék, igaz, ezen nem is kellene töprengenem, ha nem állt volna elő egy olyan helyzet, mely a televíziónézőket döntésre sarkallja.
Mondhatnám én is, mint Vujity Tvrtko, hogy nem is tudom, hogy kell-e nekem ebben álláspontot kialakítani,
 de most egy cikket láttam az egyik internetes portálon a TV2 reggeli műsorának videója felettazzal a címmel, hogy Tvrtko kiakadt, hogy így kellett távoznia a csatornától, én meg csodálkozom, hogy csodálkozik.
Aki majd két évtizedig egy kuplerájban dolgozik, az ne bántsa a többi durvát, még akkor sem, ha ő munka közben fintorog.ITT OLVASHATÓ

5 KÖZÖSSÉGI ALKALMAZÁS, AMIT FELTÉTLEN HASZNÁLNOD KELL

BUSINESS & CAFÉ
Szerző: Szkrobó Tamás
2016.02.27.

A taxisblokádnak köszönhetően mindenkihez eljutott a hír Magyarországon, hogy a személyszállításnak van egy alternatív módja, amit Ubernek hívnak. Sokan már azt is tudják, hogy ha utaznak, és nem ragaszkodnak feltétlen a hotelhez, akkor létezik egy Airbnb nevű alkalmazás, amivel a lakásunkat adhatjuk ki. De vajon mik azok a dolgok még, amiket megoszthatunk másokkal?

ITT OLVASHATÓ

A TE GYEREKED MEGY ISKOLÁBA FEBRUÁR 29-ÉN?

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Vakmacska
2016.02.27.

A meglepően gyorsan és széles körben terjedő tiltakozás és kockásing-mozgalom is meglepett az eddig mélyen hallgató oktatási szektorban. Alig ocsúdtam fel, már jött is az újabb meglepetés: rengetegen (huszonhatezren?) csatlakoztak a „Február 29-én nem leszek suliban” szülői kezdeményezéshez is. Olyanok is, akik eddig nem mozdultak, sőt, az se látszott rajtuk, hogy valamennyire tájékozódnának vagy érdeklődnének a témában.
Tanítanék mozgalom (ami kinőtt a Hermanosok, Telekisek nyílt leveleiből) kezdeti pontjaival szerintem mindenféle politikai nézetűek azonosulhatnak, akiknek fontos az oktatás, a fiatalok jövője.
ITT OLVASHATÓ

A MERÉNYI JÓ OLDALA

PRAXIS BLOG
Szerző: Macska
2016.02.27.

Sziasztok Praxisosok!

Nagyon régen nem jelentkeztem, mióta dr.Laikus elment közülünk, fájt felnéznem ide. Persze azért néha-néha mégis megtettem. Most azt a pozitív élményt szeretném megosztani veletek, ami nagyon negatív élményként kezdődött 2011-ben. Úgy ragadtam itt, hogy apukám rákos lett és hosszú hónapok teletk el, de mindenhol csak azért fogadták, hogy átirányítsák máshova és újabb időpontokat adjanak másnál, máshol. Tologatták jobbra-balra, ekkor kértem tőletek segítséget, hogy mit tegyek. Nagyon sokan válaszoltak nekem, de igazából dr.Laikus "fogta a kezem". Röviden a történet eleje: eljutottunk végre a sugárra, kemóra, az egyik kezelésre befekvés alkalmával éjszaka leesett a kisöregem az ágyról. Beütötte a fejét, megröntgenezték, majd hazaadták, hogy semmi gond. Ez volt januárban. Gyakran szédült, teljes egyensúlyvesztése volt, meg "olyan furcsa, nem jó érzésem van" volt, ezzel párszor megjelentünk a neurológián, hogy MOST van rosszul, mi lehet ez, de minden alkalommal elküldtek minket. Háziorvos, beutaló, stb... Két hónap múlva sikerült orvos elé kerülnünk, alig tudtunk kisírni egy vizsgálatot. Javaslatot kaptunk CT-re. Újabb két hónap... Április 4-én maszek úton bejutottunk máshol egy CT-re és nicsak, máris irányítottak minket a műtőbe, ugyanis hatalmas vérömleny volt a koponyában a januári ütés következtében, mert az szépen, sunyin vérzett nekünk és akármelyik pillanatban akár halált is okozhatott volna ennyi idő alatt.

ITT OLVASHATÓ

POLITIKUS KERESTETIK

A PKP BLOGJA
Szerző: Hídvégi Mihály
2016.02.27.


A mai magyar blogos közéletben meg szokott jelenni egy fajta vágya az embereknek: hozzatok létre egy jó pártot, de szupercsapat legyen(!), készítsetek egy jó programot s aztán vonzzatok be sok embert, hogy amikor eljön a nagy szavazós show legközelebb '18-ban, hát nyerjétek meg azt s kormányozzatok úgy, hogy nekem, az átlagembernek is jó legyen.
Mi is ez a hozzáállás? Annak az embernek a sajátja, aki vágyik valami jóra, még érdekli is az, ami őt körülveszi az országban, s azt hiszi neki joga van megkapni azt az igazságos rendszert, amit ő elképzel magának.
Valamikor, még középiskolás koromban volt az osztályfőnökünknek egy korholó szövege felénk, diákok felé, aminek töve ha jól emlékszem, a Napóleon előtti időkből eredeztetett, az akkori magyar nemesek válaszolták azt Mária Teréziának: Életünket és vérünket!... de zabot azt nem. 

KARIBI KÖRKÉP: SAINT LUCIA

VOJÁZSVOJÁZS BLOG
Szerző: DonnaQ
2016.02.26.


Ha Saint Lucia lenne a téma, akkor az ex-ex-munkahelyemen valami ilyesmit írnék: Látványos hegycsúcsok és dús, zöld esőerdő találkozik a hihetetlenül azúrkék tengerrel. Porcukor finomságú, hófehér, homokos tengeröblök, rejtett strandok - ideális tengerparti nyaralásra, vagy akár nászútra.

És persze a fenti két mondat teljesen igaz is ;) de azért következzen néhány kevésbé prospektus-szagú sor is: Saint Lucia vulkanikus szigete 617 km2, a Karib-térség délkeleti részén, Martinique és St Vincent között található. Első európai telepesei a franciák voltak, de a kis sziget igen kapós volt a gyarmatosítás korszakában: összesen 14x cserélt gazdát; francia, brit és holland gyarmat is volt. A hőmérséklet itt szinte állandó - egész évben 27-29C körüli meleg van. Az első bekezdésben részletezett okok (na meg a kiváló szállodák és éttermek miatt is) a szigetet 8x választották a világ legjobb nászutas-desztinációjává.

ITT OLVASHATÓ

FELFEDETT VEZÉRTÁMADÁS??

SAKKOZZ MINDENNAP
Szerző: General Ludd
2016.02.27.


Szóval felfedett vezértámadást kell játszani? Vagy valami más a megoldás?
ITT OLVASHATÓ


Világos lép!
 
 
Sötét lép! (Rövid balhé után egy üdvözítő matt.)
 


BÜDÖS BOGÁRKÉNT RÁZZÁK LE AZ ORVOSOK A DROGOS KISMAMÁKAT

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária
2016.02.27.

 
Az orvosnak kellemetlen felelősség, az állapotos nőnek szégyen és kockázat, ha kiderül, drogfüggőként válik anyává. Esetleges, hogy olyanba futnának az egészségügyben, aki érdemben tudna segíteni nekik. Pedig ha jó kezekbe kerül, egy várandós anyánál nincs motiváltabb abban, hogy lejöjjön a szerről.
 
A célzott program hiányzik a drogos kismamák ellátásában – véli a Józan Babák Klubja. A drogfüggő kismamákat idén tíz éve segítő szervezet vezetője, Oberth József szerint egy normális ellátórendszerben az orvosoknál, a védőnőknél, a szociális munkásoknál, a bölcsődékben, óvodákban is szükség lenne ilyenre, és nem is csak a szenvedélybetegségekkel, de például pszichiátriai betegségekkel “és még lehetne sorolni, milyen más betegséggel küzdők számára”. Csakhogy ilyen jelenleg nem létezik, “kimondottan erre a célcsoportra vonatkozó szolgáltatást hiába is keresnénk”.
 
A Józan Babák Klubja többször is hallatta szavát a drogos várandós kismamák témájában. Legutóbb akkor, amikor Törökszentmiklóson rosszul lett két állapotos fiatal nő, akik valamilyen kábítószert (nagy valószínűséggel dizájner-drogot) fogyasztottak, és emiatt kórházba kerültek, ahol császármetszéssel azonnal megszülesztették őket. Az anyukák azóta hazatérhettek, az egyik gyerek, bár állapotuk még nem állt helyre teljesen, várhatóan teljesen felépül, de a másiknak úgy tűnik maradandó károsodása lehet. A gyerekek várhatóan nem kerülhetnek vissza anyjukhoz, a hatóságok már elindították a nevelésbe vételi eljárást...
 

AZ UNIÓ ELSŐ FASISZTA ÁLLAMA - BARTUS LÁSZLÓ ÚJ KÖNYVE

HUPPA BLOG
Szerző: Amerikai Népszava
2016.02.27.


A Wesley János Lelkészképző Főiskolán február 25-én mutatták be Bartus László: Az Unió első fasiszta állama című könyvét. A kötet a szerző 2010 és 2015 közötti cikkeinek válogatását tartalmazza.

A könyvvel kapcsolatban Bartus László korábban azt mondta, hogy szerkesztése közben jött rá: a cikkek semmit nem veszítettek aktualitásukból, a 2010-ben írott cikkei ugyanolyanok, mintha ma írta volna őket, és hogy ez egy nagyon fontos könyv. A cikkek egyben olvasva egy koherens, elvszerű világképet mutatnak, amely nemcsak az Orbán-rendszer természetét és kialakulását tárja fel, hanem a rendszerrel szembeni ellenállás törvényes és erőszakmentes módját is körüljárja, amely az önkényuralmi rendszer összeomlásához vezethet.

A beharangozó szerint a könyv “üzenet az utókornak arról, hogyan jött létre a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Milyen szerepe volt az ellenzéknek, amely legitimálta az alkotmányos rend megdöntését. Ez a könyv azt a szerepet tölti be, amit a repülőgépek fekete doboza. Megkerülhetetlen lesz azok számára, akik meg akarják dönteni a rendszert, s ehhez kottát is ad akezükbe. Ez a könyv sokaknak kényelmetlen, mert nemcsak az Orbán-rendszert, hanem az ellenzéket is leleplezi. Történelmi bizonyítéka annak, hogy mindent lehetett tudni előre. Semmi nem úgy történt, ahogy az ellenzék állította, de minden úgy, ahogy a szerző évekkel korábban megírta. A könyv mégsem a múltról, hanem a tragikus jövőről szól”...

ITT OLVASHATÓ

BODOR ÁDÁM KONOKUL RAGASZKODOTT KONOKSÁGÁHOZ

KÖNYVES BLOG
Szerző: valuska
2016.02.27.


A héten ünnepelte 80. születésnapját Bodor Ádám, és vele az irodalmi élet is: a Petőfi Irodalmi Múzeumban Parti Nagy Lajos köszöntötte mások mellett, de még a Müpa Literárium-sorozatának hanganyaga is felkerült a netre. A Litera.hu nagyviziten járt az írónál, az eheti Hosszúban ezt a kétrészes interjút (1., 2.) ajánljuk, amiből rövid részleteket szemezgettünk, hogy eléggé felkeltsük az érdeklődést:

ITT OLVASHATÓ

MADELEINE FELTÁMADÁSA

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.02.27.


Amikor az embernek a kezébe kerül egy régi fotó, amelyeken ismeretlen arcokat lát, vagy egy olyan könyvet vesz meg egy antikváriumban, amelyben valamiféle ajánlást olvas, óhatatlanul elkezd gondolkodni azon, hogy ki lehetett az illető, ha van fantázia, akár egész életet elképzelhet köréje. Egy francia újságírónő nemrégiben egy váratlan felfedezés nyomán egész közösségi projektet hozott létre...

ITT OLVASHATÓ

ÓRIÁSI HANTA: ORBÁN VIKTOR SZERINT MINDEN ÉVBEN TÖBB JUT AZ OKTATÁSRA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: hata.mari
2016.02.26.


Miközben ezer sebből vérzik a magyar oktatás, tételes követelések fogalmazódtak meg, a pedagógusok tüntettek, és kockás inges tiltakozáshullám indult a kormány oktatáspolitikája ellen. A döntéshozók nehéz helyzetben találják magukat, hiszen a kifogásolt problémák valósak, megoldásuk pedig égetően fontos volna. Ezeken túl a kormányzati kommunikáció egyetlen szalmaszálba tud csak kapaszkodni: a tanári fizetések emelkedésébe, no meg a hantákba.
 
Hiszen milyen jól hangzó replika a pedagagógusok elégedetlenségére, hogy miért is tüntetnek, ha a pedagóguséletpálya-modellnek köszönhetően évről-évre emelkedik a bérük. Ennek szellemében Pósán László, az országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke, aki szerint a budapesti pedagógustüntetés okafogyott volt, azt mondta, hogy a rendszerváltozás óta soha nem látott béremelésben részesültek a pedagógusok, a demonstrálók újabb bérkövetelése már az adófizetőket terhelné... 

ITT OLVASHATÓ

A NÉPSZAVAZÁSOK ÉRTELME

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON
Szerző: Mikecz Dániel
2016.02.26.


Kormányzati mozgósításra, a nyilvánosság uralására használni a népszavazást legalább annyira káros, mint indítványozásának erőszakos megakadályozása.

A népszavazásra sokan úgy tekintenek, mint alapvető demokratikus intézményre, amely végső soron az állampolgári részvétel beteljesülése. A népszavazással azonban könnyen vissza lehet élni: nem véletlenül lehet a populista kormányzás egyik legjobb eszköze arra, hogy a vezetők csupán egy referenciasokaságot hozzanak létre a saját politikájuk igazolására. Franciaországban a második császárság korában járta az a mondás, hogy a referendum egy latin szó, ami azt jelenti, hogy igen. Természetesen manapság több garancia érvényesül a népszavazások titkosságára vonatkozóan, és több információ is áll az állampolgárok rendelkezésére, mindez mégsem szavatolja, hogy a népszavazás messzemenőkig demokratikus eszköz maradjon.

A probléma ugyanis az, hogy a népszavazás mennyiségi, és nem minőségi értelemben teszi lehetővé az állampolgári részvételt. Különösen igaz ez a mostani esetben, amikor a kormány kezdeményezi a népszavazást. Alapesetben a kormány mögött törvényhozási támogatás van, másképpen nem tudná elfogadtatni például a költségvetést. Kisebbségi kormány esetében elképzelhető, hogy egy lényeges ügyhöz a támogatást a kormány közvetlenül a néptől szerzi meg, de még ebben az esetben is szüksége van a népszavazás kiírásához az Országgyűlés támogatására. A kormánynak tehát megvan a maga eszköze arra, hogy döntéseket hozhasson. Nem véletlen, hogy nemzetközi szerződések ratifikálása (NATO- és EU-tagság) előtt került csak sor eddig a kormány által kezdeményezett népszavazásra. Ezekben az esetekben olyan jelentőségű döntésekről volt ugyanis szó, amelyek hosszú távon és döntően befolyásolták Magyarország helyzetét, ráadásul a népszavazások vitathatatlan legitimációt biztosítottak az észak-atlanti és az európai integrációnak...

ITT OLVASHATÓ

REFERENDUM

TARSKI BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.02.27.


Orbán Viktornak ezen a héten is sikerült nem csupán a hazai, hanem az európai emberek figyelmét magára vonnia, és tematizálnia közgondolkodást. Alább látni fogjuk azt, hogy ez a tette csupán egy volt azon manipulációinak, ami jellemezte eddigi politikusi tevékenységét, és amire sem a hazai, sem pedig a külföldi ellenzők nem tudtak kielégítő választ adni.
 
A kormányfő bejelentette azt, hogy a kvótaügyben népszavazás kiírását fogja kezdeményezni. Fontos már most rögzíteni azt, hogy ez a referendum miről szól. A terv szerint a kérdés ez lesz: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Ez önmagában jó kérdés lehetne, mivel egyértelmű igennel, vagy nemmel lehetne rá válaszolni. De nem is ez a probléma, hanem a tárgya, hiszen az a Lisszaboni Szerződéssel hozható összefüggésbe. Mégpedig arról kér a választóktól akarat nyilvánítást, hogy szembemenjen-e az Unió rendelkezéseivel, vagy sem. Ez önmagában kihívást jelent az Unió ellen, amit bár már megszokhattunk Orbántól, de ilyen formában, tehát a választók bevonásával és jóváhagyásával történő obstrukcióval még nem találkoztunk. Ezért van ennek különösen fontos jelentősége...
 

A NÉPSZAVAZÁS, AMELYRE A FIDESZ FELTESZI A JÖVŐJÉT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Tronbitás Alfréd
2016.02.26.


Ne legyen kétségünk, lesz népszavazás a befogadási kvótáról, a kérdés csak az, hogy mikor. Orbán Viktort nem állíthatja meg sem az Európai Unió, sem az Alkotmánybíróság, sem a magyar ellenzék. Ha ő elhatározza, hogy bemegy a sűrű, sötét erdőbe, akkor nincs olyan erő, amely eltántorítsa ettől a szándékától. Ha jól sül el számára a dolog, felfrissítheti, önbizalommal töltheti el pártja egyre fásultabb szavazótáborát, ha viszont kudarcot vall, az a 2018-as választási vereséget vetíti előre.

Mintha Orbán Viktor David Cameron kottájából játszana. Hosszas tépelődés után ugyanis hasonló lépésre szánta el magát, mint brit kollégája. Cameron persze jóval többet kockáztat, hiszen magát az uniós tagságot tette a szavazás tárgyává, míg Orbán csupán a befogadási kvóta elleni harcában kéri a magyarok támogatását.

Első ránézésre Cameronnak lesz nehezebb dolga, hiszen a legutóbbi brüsszeli csúcson kicsikart engedmények ellenére sem látszik biztosnak, hogy az EU ellen hergelt britek a maradás mellett voksolnak. Orbán magyarjainak többsége ugyanakkor már többször bizonyította, hogy rendkívül elutasító a menekültekkel kapcsolatban, így csak az a kérdés, hogy eléri-e az érvényességi küszöböt a voksolásban résztvevők aránya.

A képlet mégsem ilyen egyszerű a magyar miniszterelnök részéről, hiszen beleléphet néhány csapdába. Például az ellenzék ügyes manőverezéssel kiénekelheti a sajtot a szájából, tovább távolodhat az Európai Unió meghatározó tagállamaitól, végső esetben pedig meg is vonhatják országától az EU-s támogatásokat...   

ITT OLVASHATÓ 

ÍGY FÉLEMLÍTI MEG A KORMÁNY A PEDAGÓGUSOKAT A "NEM LESZEK SULIBAN" TILTAKOZÁSOK ELŐTT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.02.27.


Érdekes levelet kapott kézhez egy pedagógus, péntek este 9-kor. Az iskolája igazgatója küldte, egyrészt figyelmeztetve benne őt is, és minden kedves tantestületi tagot is arra, ha február 29-én esetleg előfordulhat olyan, hogy néhány gyerek nem megy be az iskolába. Ámde az igazgató arra is felhívta a figyelmet: ha ilyesmi történik, az osztályfőnökök dolga lesz, hogy ezt lepapírozzák. Bár nem írta mellé, hogy ő mossa kezeit, csatolt egy levelet, mintegy indoklásként, a sajátja mellé.

A levél tárgya: a 2016. február 29-ei tanítási nap kapcsán kialakult helyzet kezelése

Feladója pedig nem más, mint Sipos Imre. Hogy ki ő? Nos, Sipos Imre a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, ha valakinek nem jutna elsőre eszébe. Legutóbb nagyjából 2013 magasságában hallottunk róla bármi érdemit, ekkor nevezték ki erre a posztra.

Most viszont valami nagyon is lényegeset közölt hirtelen kelt levelében Sipos. Azt, hogy február 29-e tanítási nap. „A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet.” Sipos amolyan „tudd, hogy értsd” módon megfogalmazza azt is: nem lehet rendkívüli szünetet elrendelni, a tanároknak tanítani kell, az iskolának gondoskodni a gyerekek felügyeletéről. Természetesen a szülők a házirendben foglaltak szerint igazolhatják a hiányzásokat. (Baljós kacsintás…)

ITT OLVASHATÓ

KEDVES SZÜLŐK!

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.02.27.


Kedves szülők, mondta a helyettes köznevelési államtitkár, aki elégedett ember volt, mert hát nem lesz mindenkiből helyettes köznevelési államtitkár, és amikor erre gondolt, bohó kiscicák bukfenceztek az álmaiban, bár azért kissé zavarta, hogy csak helyettes köznevelési államtitkár ő, olyan igazságtalan a sors, de lesz ez még máshogy, kedves szülők, ne használjátok eszköznek a gyerekeiteket, mert a gyerek nem afféle csavarhúzó, hogy a rendszer eresztékeit lazítsátok vele, nem reszelő, amit egy veknibe sütve a cellátokba csempészett valami jóakarótok, hogy azzal ássátok ki magatokat, mint valami vakondok Monte Cristo, a gyerek nem azért, nem úgy gyerek, hogy játsszon, tanuljon, kérdezzen, okosodjon, az állam-aszocializmusban nincs szükség az efféle okoskodásra meg kérdésekre, mi kérdezünk, ti válaszoltok, “igen, akarjuk”, “köszönjük szépen”, mert a gyerek nem kis ember, akiben egy kicsit saját magatokra ismerhettek, nagyobbrészt pedig valaki másra, aki ő maga, a gyerek nem a ti jövőtök, és nem a saját jövője, hanem a mi jövőnk, a gyereknek hallgass a neve, a ti nevetek pedig egyetérts, nem szakmátok ez a gyerek, nincs rá képesítésetek, belepiszkáltok, és máris mindenfélét akar, játszani, tanulni, kérdezni, okosodni, szappanbuborékokat fújni, sarat hordani a lakásba, loncsos kutyák füle tövét vakargatni, ellentmondani és akaratoskodni, efféléket, kemény, precíz kéz kell ide, nem a ti suta kezetek; mert, kedves szülők, elmondom én nektek, mi a gyerek: a gyerek kiskorú humán erőforrás, a gyerek a jövő adóalanya, a gyerek figyelemreméltó fogyasztói réteg, a gyerek hatalmunk lerakóhelye, a gyerek gazdatest, amibe érdekeinket petézzük, a gyerek kis focista, gázszerelő, rendőr, tűzoltó s katona, nem valamiféle vadakat terelő juhász, a gyerek számunkra üveggolyó, amit megkapunk, csak einstandot kell kiáltanunk, és mi kiáltjuk, büszkén és dacosan, a gyerek a mi nyersanyagunk, öntőmintákba töltjük, kovácsoljuk, a gyerek egy ellenőrző füzet, intők és dicséretek, jegyek, jegyek, a gyerek minket énekel, nekünk tornázik, a gyerek televény, belé palántázzuk hitünket és erkölcsünket, a gyerek kis csavar, a gyerek apró srapnel, a gyerek szög egy mindent átfogó szögesdrótban...

ITT OLVASHATÓ

BEMUTATKOZOTT DAALARNA FLOWER KOLLEKCIÓJA

GABORSZAKACS BLOGJA
Szerző: gaborszakacs
2016.02.27.


Egy sikkes és végtelenül romantikus gyűjteményt vitt kifutóra Benes Anita. Monet virágos kertjei ihlették a magyar haute couture első számú tervezőjét a legújabb Daalarna ruhaköltemények elkészítésében. Ha lemaradtatok volna a rendezvényről, most elhoztam Nektek a legszebb kreációkat.

A tavasz első jele, amikor - nőnap közeledtével - Benes Anita bemutatja a legfrissebb kollekcióját. Ennek apropóján péntek este zsúfolásig megtelt a Millenáris, mindenki izgatottan várta a 2016-os Daalarna ruhakölteményeket. A színfalakat látványos, rózsákkal printelt drapériák borították, a termet pedig bódítóan édes illet lengte be. Mintha egy mesés tavaszi kertbe hívtak volna meg bennünket:

ITT OLVASHATÓ

.

HÍRFLOW

HÍRFLOW
Szerző: hirflow
2016.02.26.


A hirflow.hu-t azért hoztuk létre, mert úgy gondoltuk, hogy hiányzik a magyar internetről egy olyan weboldal, ahol a legfontosabb híreket egy helyen összegyűjtve, kényelmes felületen lehet böngészni.

Az oldalt egy algoritmus szerkeszti, mely folyamatosan figyeli és több szempontból elemzi a különféle portálokon megjelenő híreket. Célunk egy sokszínű válogatást nyújtani, melyben a nagyobb médiumok mellett a kisebb hírportálok és blogok kiemelkedő cikkei is helyet kapnak...

ITT OLVASHATÓ

BUNKERTÚRA 9 - SOHA EL NEM KÉSZÜLT ÓVÓHELY

SZELLEMVÁROSOK MAGYARORSZÁGON BLOG
Szerző: Zajza
2016.02.26.


A bunkertúra legújabb részében egy soha el nem készült, feltehetőleg csak raktárként funkcionáló óvóhelyre látogatunk el, ahol az üres falak mellett valami egészen elképesztő dolgokat is találunk.

 A második világháború idején Budapest területén számos polgárvédelmi bunker, légvédelmi óvóhely épült, amik fő funkciója az emberi életek megvédése volt. A háború befejeztével a bunkerek funkciójukat vesztették, nagy részüket polgári felhasználásra alakították át...
 

FIDESZES SZTÁROK! EZT AKARTÁTOK?

NYUGATI FÉNY 
Szerző: Első Kézből
2016.02.26.


Drága jó hölgyek és urak! Énekesek, színészek, sportolók, celebek, professzorok!
Ti, akik az elmúlt 15 évben Orbán Viktor minden kampányrendezvényén ott tolongtatok! Ti, akik révült áhítattal ittátok minden szavát és Fényvitézhez, Kossuth Lajoshoz, Vezénylő Tábornokhoz vagy simán a názáreti Jézushoz hasonlítottátok imádott vezéreteket!
Ti, akik a művészetben, sportban, tudományban szerzett népszerűségeteket önként és kéjjel állítottátok egy erőszakos kollégista fiúbrancs szolgálatába! Ti, akik 2010 óta lépten-nyomon a hatalom nélküli ellenzéket rugdostátok és a közpénzeket szétlopó Fidesznek vallottatok szerelmet!
Hova bújtatok most? Miért nem hallani a hangotokat? Hahó! Kiteljesedett az orbáni rendszer, aminek a megvalósulásáért fáradságot nem ismerve agitáltatok éveken keresztül! Tudni szeretnénk, hogy ezt akartátok-e?!
ITT OLVASHATÓ

TŰZSZÜNET LESZ HÁBORÚVAL

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.02.26.


Putyin nagyobb várakozással, Obama visszafogottabban nyilatkozott a szíriai fegyvernyugvásról, amelynek nem részesei a terrorszervezetek. Az is kérdés, hogyan viselkednek a zsarolási pozícióba került NATO-tag Törökország új oszmanista vezetői, akiknek családjai dollár milliárdokat kerestek a háborúval, a fegyver- és kőolajcsempészettel.

Ha a menekült- és az emigránsáradat sokkolja a Magyarországon élők többségét – márpedig állítólag sokkolja –, akkor most feszült figyelem kíséri idehaza, hogy február 27-én, szombaton, 0 órakor életbe lép Szíriában a tűzszünet. Miért, miért nem, mégsem tapasztalni a felfokozott érdeklődés jeleit. Holott hosszú évek után először ez az első olyan esemény, amelynek kedvező hatása lehet a legújabb népvándorlásra. Lassan még az is megtörténhet, hogy a táborokból nem Európa, hanem egykori otthonaik felé veszik az irányt a szenvedők. De lássuk be, a túlzott optimizmus valóban nem indokolt!

ITT OLVASHATÓ

TŰZSZÜNET SZÍRIÁBAN

BAL-RAD BLOG
Szerző: Admin
2016.02.27.


A tegnap déli határidőig csaknem száz szíriai felkelőcsoport egyezett bele abba, hogy két héten át tartja magát az Oroszország és az USA által kidolgozott részleges tűzszüneti megállapodáshoz. Részleges, mert a legbrutálisabb martalócbandák-az ISIS és az an-Nuszra-elleni irtóhadjáratra ez a tűzszünet nem terjed ki. Ezeknek a hordáknak-az ankarai maffia legnagyobb bosszúságára-az irtása továbbra is megengedett.

ITT OLVASHATÓ

MÉG 13,6 MILLIÁRD STADIONFEJLESZTÉSRE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csepregi Botond
2016.02.26.


Diósgyőrben, Szombathelyen, a Vasasnál és Kispesten is örülhetnek: a kormány csütörtöki határozata mindenhol több milliárd forinttal növelte a folyamatban lévő, vagy csak tervezett stadion- és sportlétesítmény-fejlesztéseket.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a szombathelyi Haladás-stadion közbeszerzési eljárásakorkiderült, hogy a korábban tervezett 9,6 milliárdhoz képest milliárdokkal többért, 13,1 milliárd forintért építhet a Swietelsky-ZÁÉV konzorcium. Akkor egy titokzatos kormányhatározatra mutogattak Szombathelyen, hogy abban biztosítják a beruházáshoz a hiányzó összeget.
A Magyar Közlönyben meg nem jelentetett 2041/2015 kormányhatározatot hiába kajtattuk, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) azt a választ kaptuk, a feladatkijelölő határozat eredménye hamarosan nyilvános határozatban is testet fog ölteni. Így lett, és a 1071/2016, illetve a 1072/2016 kormányhatározatokból kiderül, hogy a szombathelyi építkezés mellett még egy sor sportberuházás milliárdokkal bővülhet.


ITT OLVASHATÓ

MA HAJNALBAN PUTYIN ABBAHAGYTA AZ ÖLDÖKLÉST

HÍR24-POSZT ITT
Szerző: Kerner Zsolt
2016.02.27.


Persze még semmi nem biztos, hiába beszélünk múltidőben. Fegyverropogás és háború biztosan lesz. Ami valószínűleg nem lesz, az a tűzszünet, amelyben az USA és Oroszország megegyezett. Pedig elvileg szombaton hajnalban, magyar idő szerint péntek este 11 órakor lépett életbe.
Egyelőre tényleg elcsendesedtek a fegyverek, főleg azokon a területeken, ahol amúgy a kormányerők uralkodnak. Persze már az életbelépés utáni háromnegyed órában is többször megsértették a megállapodást, de ezek apró kihágások voltak, nem bombázások. A latakiai orosz légibázisokon nyugalom volt. De erről még később beszélünk
A fentiek ellenére félő, hogy tűzszünetet pont annyira kell komolyan venni, amennyire elsőre sejtenénk. A megállapodás szerint eleve nem érvényes egy csomó csoportra, mint az ISIS, vagy az Al-Kaidához köthető Jabhat al-Nusra. Oroszország előre szólt, hogy teljesen mindegy, mi lesz, őket tovább fogják lőni. Ezért eléggé lecsökkent azoknak a területeknek a száma, ahol valóban vége lehet a harcnak.
Íme az orosz térkép, amin bejelölték, mely területeket tartják a terrorcsoportok uralma alatt állóknak.

ITT OLVASHATÓ

7 OK, AMI MIATT NEM BESZÉLHETÜNK KÉMÜGYRŐL

HUPPA.HU
2016.02.27.
Szerző: Sebestyén Eszter


Az az álhír terjed a médiában, hogy kémügy van kibontakozóban. Elsőként az Átlátszójelentetett meg cikket a rendőrségi nyomozati szakban lévő ügyről, majd Heti Válasz „cikke”, egész pontosan összeesküvés-elmélete lepte el a webkettőt, majd a HVG-t is álhírgenerátor–vírus támadta meg.
A cikkek rövid lényege:
  • Két magyar állampolgárt kémtevékenységgel gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda
  • A nyomozást az Iroda Műkincsvédelmi alosztálya folytatja.

ITT OLVASHATÓ