2015. december 14., hétfő

TETTÉL BÁRMIT A FIDESZ ELLEN?

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2015.12.13.


Öntömjénező, a Magyar Dolgozók Pártjának kongresszusaira emlékeztető, bornírtságukban is hasonlóan rettenetes beszámolók érkeznek a Fidesz kongresszusáról. A Facebook-ellenzék háborog, de azért adódik itt néhány kérdés:

Tettél-e bármit, kávéházi olvasó? Kimentél az utcára, amikor ellopták a magánnyugdíjadat? Kimentél az utcára, amikor kiderült, egymást kell feljelenteni a pedagógusoknak? Kimentél az utcára, amikor 80 milliárdért csináltak maguknak állami televíziót? Kimentél az utcára, amikor kiderült, Mészáros Lőrinc, meg Lévai Anikó, meg az Orbán-család földet, bányát vett? Kimentél az utcára, amikor Orbán stadiont épített a pénzedből a háza mellé? Kimentél az utcára, amikor kiderült, anyádat nem operálják meg, mert nincs rá pénz? Kimentél az utcára,amikor kiderült, hogy lábnélküli rokkantakat minősítettek járóképesnek? Kimentél az utcára, amikor Kövér magánhadsereget csinált az országgyűlésben? Kimentél az utcára, amikor elkezdték osztani egymás között az állami földeket? Kimentél az utcára, amikor bevezették a negyven új adót? Kimentél az utcára, amikor tönkretettek trafikosokat, hogy a haverjaiknak adják az üzletet? Kimentél az utcára, amikor televíziós stábokat, újságírókat tiltottak ki a Parlamentből és a Fidesz-rendezvényeiről? Kimentél az utcára, amikor kitették az első gyűlölködő plakátokat? Kimentél az utcára, amikor Horthy-szobrot emeltek és háborús bűnösőket tettek be az alaptantervbe? Kimentél az utcára, amikor tízszeresére emelték a tandíjat és a Te gyereked emiatt nem jutott be? Kimentél az utcára, amikor Rogán eladta a belvárost, amikor Szijjártó a fizetése többszöröséért vett villát? Kimentél az utcára, amikor Vajna adókedvezményt kapott a kaszinóira? Kimentél az utcára, amikor egy harmadosztályú presszótervező alá tolták a kulturális támogatásokat? Kimentél az utcára, amikor Polt el sem indította a feljelentett fideszesek elleni vizsgálatokat? Kimentél az utcára, amikor azt látod: hazudnak a szegénységről? Kimentél az utcára, amikor láttad, hogy az egész Fidesz-vezérkar nyakig ül a Quaestor-botrányban? Kimentél az utcára, hogy megtudd, kiket tiltottak ki Amerikából korrupció miatt? Kimentél az utcára, amikor Orbán veje üzletelni kezdett? Kimentél az utcára, amikor az unió felfüggesztette a magyarországi támogatásokat? Kimentél az utcára, amikor levették az uniós zászlót a Parlamentről? Kimentél az utcára, amikor arról értesültél, hogy ebben az országban egyre több gyerek éhezik? Kimentél az utcára, amikor olyanoknak adtak szavazati jogot, akik nem vállalják idehaza a döntésük következményeit? Kimentél az utcára, amikor megszálltak minden ellensúlynak szánt intézményt? Kimentél az utcára, amikor félni kezdtél, hogy elvesztheted az állásod, mert kiállsz egy ellenzéki formáció mellett? Kimentél az utcára, amikor gyereked, unokád költözött el és Te zokogtál, hogy talán sosem tudod őt már magadhoz ölelni? Kimentél az utcára, amikor hatodszpr adták át a Várbazárt és százmilliárdot tettek félre, hogy Orbán a Várba költözhessen?

Miért van az, hogy a lengyelek ripsz-ropsz összehoznak egy ötvenezres tüntetést a szélsőjobbra forduló kormányuk ellen? A magyar ennyire béna lenne? Azt gondolod, hogy a pártok a hibásak? Akkor miért nem mentél, amikor civilek hívtak? Tudod, hogy ha a pártok hívnak és kimész, legalább az aktív ellenzéket támogatnád?

Mitől félsz még mindig? Polgárháborútól? Hogy Orbán emberei utánad nyúlnak? Tényleg azt gondolod, jobb ez a világ, mint a 2010 előtti? Vagy csak elfásultál? Beletörődtél?

Akkor elmondom: nélküled nem fog menni. Ezek addig maradnak,amíg hagyod. Ha kell, minden törvényt átírnak, hogy Orbán maradhasson. Ha kell, bármire képesek lesznek, Egy dologtól félnek: a tömegtől. Rajtad múlik, alkotsz-e tömeget. Az ország egyre mélyebbre süllyed. A döntés a Te kezedben van, hogy megmented-e, vagy hagyod tovább zülleni és hagyod, hogy egy bűnszövetkezet az unokáid életét is tönkretegye...

ITT OLVASHATÓ

IZRAELI KATONÁK TROLLKODTÁK SZÉT ALLAH AKBAROZÁSSAL A PALESZTIN RIPORTERNŐ BEJELENTKEZÉSÉT

BÁDOG - BAYER ZSOLT BLOGJA
Szerző: Bayer Zsolt
2015.12.14.


Ennek a három önelégült, gyáva féregnek jólesne lebaszni három akkorát, hogy lerepüljön a fejük. Hogy is mondta a minap a Gangsta Zolee nevű fehérjehalmaz, a Blöfből idézve a tutit?

Minden akciót reakció követ. És a dzsipó reakció kurva félelmetes akció.
Na, valami ilyesmi kéne ennek a három zsidónak.

KÖVÉR LÁSZLÓ NAGYON-NAGYON VONZÓDIK AZ ÖNGYILKOSSÁGHOZ

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: Egyenlítő Blog
2015.12.14.


Ez a kedves, bajszos ember nemcsak a nőket csesztette vasárnap a Fidesz-kongresszuson, hanem volt tanácsa a férfiaknak is. Amellett, hogy minden nő legyen tenyészállat, mert az a dolga, azt is mondta, hogy  "Szeretnénk, ha fiaink nem csak tanulhatnák, hanem értenék is Petőfi, Ha férfi vagy légy férfi... című versét, vagy azt a József Attila-i sort, hogy Légy ami lennél: férfi, a fű kinő utánad.
Azt az Index írta meg, hogy ez a 2 sor a szakmai konszenzus szerint egyértelműen azt jelenti, hogy legyen bátorságod megölni magad.
A magunk részéről ehhez annyit tudnánk hozzátenni, hogy különös ez a vonzódás az Országgyűlés elnökétől az öngyilkosság iránt.
Biztosan emlékeznek rá, illetve a fiatalabbak nem feltétlenül, hogy a 2002-es választás előtt azzal turnézta a végig az országot, hogy aki nem bízik a kormány (az akkori, az I. Orbán-) eredményeiben, az "akassza föl magát"...

„Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.”

ITT OLVASHATÓ

ÚJABB 381 MILLIÓ FORINT ROGÁN SZOMSZÉDJÁNAK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ErdélyiK
2015.12.14.


A Nemzeti Kommunikációs Hivatal megint elkölt 381 millió forintot menekültellenes kampányra, és megint Rogán Antal szomszédjánál. Csetényi Csaba cége ősszel nevet változtatott: a HG 360 Reklámügynökségből mára Network 360 Reklámügynökség lett.
Még szinte ki sem hűlt a hír, hogy a Rogán Antal irányításával működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal nettó 1,5 milliárd forintos, kormányablakok népszerűsítésére kiírt kommunikációs tenderét Rogán miniszter úr Pasa parki szomszédjának, a korábban 9 trafikkal és több állami közbeszerzéssel megtámogatott Csetényi Csabának cége, a HG 360 Kft. nyerte, máris itt az újabb megbízásuk.
Az állami tendereken feltűnően jól teljesítő vállalkozás, amely egyike annak a három cégnek is, amelyekkel nyáron szerződött a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forint értékben az állami intézmények kommunikációs feladatinak ellátására, most csak egy kisebb, mondhatni szokásos összegű megbízást kapott a lakóparki szomszédja által vezetett kormányzati szervtől.

TERÍTÉKEN A PAKSI TITOKTÖRVÉNY

A TASZ JELENTI
Szerző: Szabó Máté Dániel
2015.12.14.Az Alkotmánybíróság teljes ülésén foglalkozik a Paks II beruházással kapcsolatos adatok titkosításáról szóló törvénnyel. Az Alkotmánybíróság eljárását az Országgyűlési képviselők egynegyede kezdeményezte: csak pár olyan ügy van, amelyben az ellenzéki képviselők összefogtak egy indítvány erejéig, ez az egyik ilyen. Kivételes az ügy azért is, mert az Alkotmánybíróság hozzáférhetővé tette több szakmai szervezet álláspontját is az ügyről. Az alábbiakban ezeket ismertetjük.

A támadott rendelkezés szerint „[a] Megvalósítási Megállapodásokban és a Beruházással összefüggésben az Egyezmény 3. cikk 1. pontja szerinti Orosz Kijelölt Szervezet és annak alvállalkozói, valamint az Egyezmény 3. cikk 2. pontja szerinti Magyar Kijelölt Szervezet és alvállalkozói által kötött szerződésekben foglalt üzleti és műszaki adatok, valamint az ezen Megvalósítási Megállapodások, szerződések és az Egyezmény előkészítésével, megkötésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok, valamint az ezekkel összefüggő döntések megalapozását szolgáló adatok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (2) bekezdés b) és h) pontjára figyelemmel – azok keletkezésétől számított 30 évig – közérdekű adatként nem ismerhetőek meg.”

Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint természetesen a törvénnyel nincs semmi gond: az megfelel a közérdekű adatok megismeréséhez való jog korlátozása alkotmányjogi feltételeinek.  Szükséges korlátozásról van szó, mert a beruházás „immanensen érinti az állam külső és belső biztonságát és energiaellátás-biztonságát”, „szellemi, gazdasági és iparjogvédelmi ismereteket igényel, amelyeknek védelme a szerződő felek közötti kölcsönös együttműködési kötelezettségének immanens részét képezi.”

ITT OLVASHATÓ

FRANCIAORSZÁGBAN LENYOMTÁK A SZÉLSŐJOBBOLDALT, A NÉMET KORMÁNYPÁRTBAN KISIMÍTOTTÁK A FESZÜLTSÉGEKET

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Kerék-Bárczy Szabolcs
2015.12.14.


Ma két jelentős esemény volt Európában, egyik sem Magyarországon. Merkel német kancellár pártja, a CDU kongresszusán sikerült kisimítani a belső feszültségeket, és egy kompromisszumos politikát kialakítani a menekült válság ügyében. Ez remek hír nem csak a németeknek, de egész Európának is, s bár a probléma koránt sincs megoldva, az irány jó...
...Eközben itthon az Orbán-kormány elutasítja az összes mértékadó német politikus, köztük a kereszténydemokraták álláspontját, és Le Pen szövegeit fújja. Megint rossz lóra teszünk, és ismét nem külső kényszer hatására. Majd ha jön a feketeleves, csak magunkat hibáztathatjuk…

ITT OLVASHATÓ

ADELE ÉS ÁKOS

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2015.12.14.Kovács Ákos szerint a nőknek nem dolga versenyezni a férfiakkal a munkaerőpiacon, az ő dolguk, hogy tartozzanak valakihez. Kovács Ákos valamiféle balkáni Michael Bubléként tölt meg rossz ízlésű emberekkel Papp László arénákat, ami nyilván több, mint a semmi, gondolom van olyan zenész, mint a balkáni Richard Clayderman, Havasi Balázs. Egy kicsit undorítóbb figura, de zenésznek biztosan van olyan közepes. Nincs ezekkel a mondatokkal semmi baj, Magyarországon pillanatnyilag abszolút többségben van az az idea, hogy egy nőnek az önmegvalósítás csúcsa az legyen, hogy megszüli valamely elbutult fasiszta politikus unokáját.
          Csak arra gondoltam, hogy milyen lenne a verseny a munkaerőpiacon Adele Laurie Blue Adkins és Kovács Ákos között. Adele nem a Kárpát-medansz nevezetű nagyméretű lefolyót tölti meg nézőkkel, hanem a világot. Éppen most döntötte meg a brit lemezeladási rekordot.
          Aztán persze eszembe jut Janis Joplin, Ella Fitzgerald, Maria Callas, Edith Piaf, akikkel igen érdekes tehetségversenyt folytathatna le a "Bosszú népe" című nyilas heccdalocska szerzője...

ITT OLVASHATÓ

AZ MSZP PROBLÉMÁJA NEM AZ ÖREGEIBEN GYÖKEREZIK, HANEM A FIATALJAIBAN!

CIVILHETES BLOG
Szerző: Dr. Velez Zoltán
2015.12.14.


Egy olyan párt, amelyik négy választást nyert és háromszor alakított kormányt, olyan öregekkel rendelkezik és rendelkezhet, akik joggal büszkék az életük teljesítményére. Az MSZP problémája nem az öregeiben gyökerezik, hanem a fiataljaiban. A talpasok, akik becsülettel végigcsinálták a kampányokat, szembenéztek a mikró- és makro-közösségekben a politikai ellenfeleikkel, akik vidéken és a városok közösségeiben méltóságot adtak a Magyar Szocialista Pártnak, nem hibáztak, nem tévedtek, nem kell leszegett fejjel járniuk, derekukat nem kell meghajlítaniuk. Nem és nem tévedtek, nem és nem cselekedtek rosszat, nem ők voltak részei a kriminalizálódásnak. Nem közülük kerültek ki a Zuschlagok, Hagyók, nem ők hagyták el pártot, hanem a Gyurcsány vizitdíja, a 12 és 112 pontja, az öszödi beszéd anyázós tartalma. A mai fiatalok jelentős hányada az ő aktív idejük végén került a pártba vagy a párt közelébe, új nemzedékként, amely nemzedéknek nem volt semmilyen munkatapasztalata, társadalmi integrálódása. Az ő tapasztalatuk a seggnyalás, egymás ásása, a bizalmatlanság, a másik meg nem hallgatása, a tapasztalás elvetése, a cselekvés és létezés felcserélése a sunnyogással, bujkálással, a gerinctelen megbújással és a sunyi támadással.
Nagyon alkalmatlan az MSZP mai fiatal gárdájának zöme, nem volt képes sem erkölcsileg, sem tudásban Horn elkötelezettségének követésére, vagy akár Botka másolására.
Megélhetésként és egzisztenciális kitörésként tekintenek az MSZP-re és most fintorognak, zsűriznek, mert a párt ezt nem tudja nyújtani. Méla undorral nézik azokat a budapesti és vidéki fiatalokat, akik tenni akarnak, megölendő versenytársakat látva bennük, akik veszélyeztetik a mikro-karrierjüket...

ITT OLVASHATÓ

REVÜKONGRESSZUS

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2015.12.14.


...tegnaptól az orbanizmus már valós veszélyt jelent Európára nézve. Vagy mégsem? Hogy néz ki a kísérleti állam, Magyarország az illiberalizmus megteremtőjének szemüvegén át?
“a gondolat-, a szólás- és a sajtószabadság ma Magyarországon színesebb, szélesebb és mélyebb, mint tőlünk nyugatra.”
Mélyebb, az már biztos, olyan mélyen van, hogy próbafúrások és Eötvös-inga nélkül bajos is lenne megtalálni. Ne tessék már engem röhögtetni, ez már Monty Python – ha nyomokban fel is lelhető még némi szabadság az említett tárgykörökben, arról nem a rendszer tehet, sőt. És akkor még finom voltam.
No, de a saját személye, a párt helyzete?
“Ráadásul a felhőtlen jókedv és az önfeledt mosolygás dolgában még óriási elnöki tartalékokkal rendelkezünk”
No, azt meghiszem. Móka, kacagás, bohó mulatság az élet. Főleg, mivel:
“Jó alelnököket kaptam ehhez a munkához, olyanokat, akiket kemény fából faragtak, és tudják, mi a rend”
Bemutatjuk Bartók Béla táncjátékát: “A fából faragott alelnök” címmel. Kísér a Kárpátia zenekar. Vezényel: Orbán Viktor.
Miért ő lesz továbbra is az elnök?
„Először is azért, mert a felesége nem tiltotta meg. Másodszor azért, mert a járt utat nem akarják elhagyni a járatlanért.”
És a végére egy megragadóan őszinte önvallomás:
“Összességében 10. éve vagyunk Magyarország robosztus kormánypártja. (…) Mit akarhatunk még egyáltalán? (…) Mi tart bennünket egyben? Deutsch, Pokorni, Navracsics, Farkas, Kubatov, Schmitt. Hogy is vagyunk mi egy vérből valók?” – tette fel a kérdést, a választ, a közösség összetartását pedig abban látta: “mindannyian azt gondoljuk, hogy az életünk csak akkor értelmes, értékes, akkor van súlya, ha azzal a saját életünknél fontosabb és jelentősebb dolgot szolgálunk”.
Ha a Fidesz legnagyobb bűnét és ennek egyes felelőseit sorolta volna fel, akkor is mondhatta volna ugyanezt. De térjünk vissza az alapvető kérdésünkhöz: jelent veszélyt Európára az illiberális modell átvétele?
Mi most már gyakorlatilag kívülállók vagyunk, rövidesen tényszerűen is azok lehetünk, ha így folytatjuk – de ha az Unió ki akar lépni saját magából, ez lenne rá a legjobb módszer. Igen, az illiberalizmus Európa lényegét fenyegeti, és a lengyel választások fényében azt kell mondanunk, nem elhanyagolható veszély.
Válságot, végromlást hazudik, hogy kimenthessen belőle – és utána a szolgájává, jobbágyává tegyen mindenkit. Aki Európában ezt az utat választja, az Unió romlására tör.
Igen, továbbra is úgy találom, hogy ez a kongresszus, de főleg Orbán Viktor beszéde évekre fogja meghatározni az életünket, politikánkat, azt, ahogy ránk néznek határainkon túl, keleten és nyugaton, és csak remélni merem, hogy az illiberalizmus bóvlija nem lesz kelendő a jobb sorsra érdemes Európában.
Mi már menthetetlenek vagyunk, mi már elkárhoztunk, tessék csendben sercegni azon a lassú tűzön, szót se halljak.
Még azt sem mondhatjuk, hogy nem szórakoztatnak el minket időnként ilyen politikai revükkel.
Na, sercegjünk tovább.
Európa, vigyázz!

ITT OLVASHATÓ

VIKTOR ORBÁN AZ EURÓPAI SZÉLSŐJOBB EMBERE

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2015.12.14.

A magyar miniszterelnök az európai szélsőjobb embere. Az európai szélsőjobb embereként nem szolgál se demokratikus, se magyar érdekeket. A tegnapi beszéde egyetlen összefüggő manipuláció a magyar valósággal szemben. A beszéde Magyarország további lecsúszását és erősödő kiszolgáltatottságát vetíti előre. Viktor Orbánnak mennie kell, ha Magyarország élni akar, és vele kell mennie a baloldali udvari ellenzéknek (MSZPDKLMP), amelynek léte hatalomban tartja. Viktor Orbánt és baloldali holdudvarát csak a magyar választók küldhetik el. Ideje van már a készülődésnek...

ITT OLVASHATÓ

ÉGŐ KANÓC... - NEM BABRA MEGY A JÁTÉK

VÉLEMÉNY BLOG
Szerző: saller3d
2015.12.14.


Soha nem állt még a 3. világháború küszöbén úgy a világ mint most,pedig régebben is voltak igazán meleg helyzetek.Most viszont már elég egy eltéved golyóbis is ahhoz hogy bekövetkezzen a világégés.Mióta a törökök bosszúból lelőttek egy orosz bombázót mert az a Törökországba menő olajútvonalat bombázta,eszkalálódik a helyzet .Az USA nem tudni milyen jog alapján felhatalmazta a törököket hogy bárhol támadhatják az ISIS haderejét,ez Szíriára is vonatkozik,és a törökök már Irakba vannak,az Iraki kormány engedélye nélkül.Nos ha betörnek Szíriába és összetalálkozhatnak az Orosz légierővel és a speciális orosz egységekkel.akkor ...mi van?.Az USA NATO lépésre válaszul Putyin azonnali tűzparancsot adott az orosz haderőnek ha provokatív támadás érné őket.

ITT OLVASHATÓ

ÍGY HANTÁZOTT ORBÁN A FIDESZ KONGRESSZUSÁN

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2015.12.14.


Az egy hónappal későbbre tolt Fidesz-kongresszuson semmi meglepő nem történt, a kötelező néhány ellenszavazat mellett ismét Orbán Viktort választották meg a párt elnökének.
Nem csak a kongresszus nem hozott átütő fejleményt, de Orbán Viktor beszéde sem: aminiszterelnök retorikája nem tért el az elmúlt hónapok beszédeitől, ostorozta az Európai Uniót, a magyar politikát és a gazdaságot sikeresnek találta. Támadta a liberalizmust, és természetesen ismét a menekültkérdés került a középpontba.
Sok igazságtartama ezúttal sem volt beszédének, de már régóta tudjuk, hogy ez nem is lényeg: a miniszterelnök mindenképpen fenn akarja tartani a háborús retorikát, és olyan nacionalista államférfi szerepét játssza, aki megvédi a magyarokat a veszélyektől, legyen az külső, vagy belső ellenség. 


Orbán Viktor nem először csapja ki a hantamétert az elmúlt 1 hónapban. Alig pár héttel ezelőtt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában adott egy nagyon emlékezetes interjút. A kormányfő retorikája azóta sem változott, és a Fidesz-kongresszuson tartott beszéde is tartalmazott jó pár hazugságot és csúsztatást, miközben az olyan fontos témákat, mint például az oktatás vagy egészségügy rendbetétele, kerülte. 

NEW YORK OTTHONT AD A FEDÉLNÉLKÜLIEKNEK

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2015.12.14.
New York 2,6 milliárd dollárt ruház be, hogy otthont adjon a fedélnélkülieknek. Bill de Blasio polgármester jelentette be, hogy 2030-ig 15 ezer új lakást építenek, amelyekben elsőséget élveznek a fogyatékos, a veterán és a fiatal fedélnélküliek - írja a Bloomberg.com.
A projekt azt is előírja, hogy az épületeknek rendelkezniük kell szociális ellátást biztosító szolgáltatásokkal, hogy segíteni lehessen a fizikai nehézségekkel küzdőknek.
A program a szociális és a humanitárius oldalán kívül a biztonságot és a takarékosságot is szolgálja, kevesebb kiadást orvosra, esetlegesen fogva tartásra. “ Otthont adni és szociális asszisztenciát, lehet a megelőzésnek egy formája” - magyarázta Steve Berg, a National Alliance to End Homelessness alelnöke.

GYORS, HATÉKONY LÉPÉSEK

SAKKOZZ MINDENNAP!
Szerzők: Anna és Szilárd
2015.12.14.A mai feladvány egy kellemes, könnyű kis szösszenet. Ez mindenkinek örömet fog okozni!
Bologan játszik Prakash ellen.
Világos lép!

diagram001_148.png

A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!

A KÖRÜLBELÜL TITKÁRA - DE KI AZ A HÁROM?

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezeda
2015.12.14.Mottó:
„Szépségem szépségének a titka a metafizikus csodabogár kozmetikus, ó anyám!”
(AE Bizottság)

Az 1177 érvényes szavazatból 1174 vokssal választották újra pártelnökké Orbánt a Fidesz küldöttei – olvashatni az évszázad kongresszusáról. Tulajdonképpen ennél sokkal többet nem is kéne írni a tegnapi szeánszról, ez egy alkonyattal a habokba bukó Nap idilli képével fösti le, hol is élünk most. Hogy végleg, s visszavonhatatlanul beleájultunk az újkommunizmusba, amely folyomány egy csöppet sem meglepetés.Mindaz, ami történt a kiállítási térben – hogy a sok jóból jó sokan elférjenek dicsérni az urat – egy időutazás volt, egy madeleine nekem, hogy felidézze rövidnadrágos koromat, amely megsárgult lapú időben aprócska – akárha Úrsula Iguarán, de ilyeneket minek is beszélek a Kárpátok alatt – dédanyám ücsörgött a dunna alatt, és okuláréját homlokára tolva tekintetét kiemelte a sajtótermékből, hogy föltegye az évszázad kérdését.Így szólt az: „Mi az a kábé?” Köpni-nyelni nem tudtunk mi dédutódok, mígnem közülünk a legnagyobb, aki már úgy-ahogy otthon volt a világ ostobaságában, meg nem találta az egyedül üdvözítő feleletet: körülbelül. Elégedett volt a megfejtéssel dédanyó, szemüvegét újra az elrendelt helyre ugratta, és lefordította, amit addig nem értett. Csillogó hangon – mint aki megtalálta a bölcsek kövét – olvasott fennhangon, s ezt:Kádár János ismét a körülbelül titkára lett.

A FIDESZ MARAD

A PKP BLOGJA
SZERZŐ: fEHÉR bALÁZS
2015.12.13.

Elégedett a Vezénylő Tábornok Úr, de ugyanígy a csapat is - mosolygó, jól szituált emberek ugratják egymást a színpadon. Jönnek a nagy nevek, Kocsis Máté, Lázár, Kövér - és tényleg, mi hagytuk, hogy így legyen.
A legjobb a házelnök, nem marad el a nők szerepének „tisztázása” sem, majd a porond királya, az elégedett miniszterelnök. Legutóbb épp tanárok nem kapták meg a fizetésüket, de már nem is sorolom, kár lenne megint az egészségügyről, a korrupcióról meg a reménytelen gazdaságról beszélni, eljutottunk oda, hogy aki ilyet mond, az „csak” a régi dumát ismétli. Sikeres az ország, hát nem, elvtársak?
A Fidesz kongresszusáról nekem azok az edzők jutnak eszembe, akik úgy motiválják a játékosaikat, hogy megmutatják nekik az újság címlapját, amin az áll, hogy az ellenfél simán legyőzhetőnek gondolja őket.

MESE: A LÁNY, AKI NEM BESZÉL

ÖRÖKBE BLOG
Szerző: Tóth Krisztina
2015.12.14.Tóth Krisztina író, költő örökbefogadó szülő is, itt a blogon hosszú interjút adott a saját szülői tapasztalatairól. Most írt egy témába vágó mesét.
Ezt rögtön helyesbítem is, mert A lány, aki nem beszélt nem klasszikus örökbefogadós mese, az örökbefogadás szó le sem íródik benne. Bár ez a témája, nem az ilyen típusú könyvek közé illeszkedik. Már sokszor szóba került itt a blogon, hogy a magyarul elérhető mesék általában a szülő szemszögéből mutatják be a történetet, és a „meddő-házaspár-hosszú várakozás után-első gyerekként-újszülöttet fogad örökbe-akiről a vér szerinti anya önként lemondott-és innentől már csak boldogan élni kell” sémát követik. Holott számos család és gyerek története más, a mi családunké is, és a családba érkezéssel nincs is vége még a történetnek.
Nos, Tóth Krisztina a fenti séma szinte összes elemét felborítja.
Itt a történet a vér szerinti szülők és a gyermek szemszögéből mesélődik, az örökbefogadók háttérben vannak, végre nem az ő terapikus feldolgozásuk a könyv, és végre, végre! szó esik az örökbeadók veszteségeiről is. 

HOGYAN BÁNSZ A NEKED SZOLGÁLÓ EMBEREKKEL?

NAPI REMÉNY BLOG
Szerző: Fodor Imi
2015.12.14.
„Úgy bánjatok másokkal, ahogyan szeretnétek, hogy veletek bánjanak!
(Lukács 6:31 – NIV fordítás)

Jellemed egyik legnagyobb próbája az, hogy hogyan bánsz azokkal, akik szolgálni próbálnak neked. Legyen szó egy pincérről, pincérnőről, hivatalnokról, alkalmazottról, titkárról, a gyerekedről vagy a társadról, nagyon sokat elárul rólad, hogyan bánsz velük.

Amióta beleszólásom van abba, hogy ki kerüljön a Saddleback Gyülekezet munkatársai közé, gyakran elviszem az embereket étterembe, hogy lássam, hogyan viselkednek a pincérrel. Egy olyan ember, aki ezekben a helyzetekben nyersen, követelőzően viselkedik, nyilvánvalóan olyan jellembeli hiányosságokkal bír, amelyekkel nem szeretném a csapatunk tagjai között tudni.


ITT OLVASHATÓ

A MÁSIKAK IS LOPTAK

MOST & ITT 
Szerző: fsp
2015.12.13.Azt mondja a velem vitázó hazámfia, amikor már kifogyott az összes érvéből, hogy de hát a másikak is loptak! Azok, akik a mostaniak előtt voltak.
Ötnél több éve vagytok hatalmon, de csak ennyire futja. Azt bírjátok csak mondani, hogy de hát a másikak is loptak? És, hogy mit vagyok úgy oda, ha mi is lopunk. Mi értetek lopunk, nem ellenetek, ha így jobban tetszik.
Nem tetszik így sem. Sehogyan sem tetszik. Az, hogy mások loptak, nem ok arra, hogy ti is lopjatok. Ráadásul minden eddiginél többet, üzemszerűen.
Nem arra kértetek és kaptatok felhatalmazást, hogy többet lopjatok, mint előttetek bárki. Nem azt ígértétek, hogy magasabb szintre emelitek a korrupciót, több lesz az éhes gyerek, a megélni nem tudó család.

SZERVUSZ, ÁRPI BÁCSI!

L. ALEX MONDOM A MAGAMÉT
Szerző: L. Alex
2015.12.13.


Bocs, hogy amikor a szertartás volt nem jöttem el, de túl sok olyan arc jelent meg akkor, akiket nem tartok demokratának, de még becsületes embernek sem. Tudod, megígértem neked akkor, hogy kijövök elköszönni, mert bár a Kossuthon is meglátogattalak, de úgy tartottam ildomosnak, hogy itt is megtiszteljelek. Nem tudom, hogy Te nézted-e ki magadnak ezt a helyet, vagy valaki más, de nem rossz. Veled szemben a budai hegyek, és ide, ahová fektettek, nincs valami nagy tömegnyomor. Ahogy elnézem a sírodat (képzeld, van rajta friss virág), leginkább a sárga rózsa dominál, ennek örülök. A fejfa mellé pedig egy kis mikulást is kaptál, erre is járt az öreg.
Politikában amúgy minden változatlan, vagy inkább rosszabb. Fidesz fiúk megvannak, jaj, képzeld el ma volt nekik kongresszusuk. El nem fogod hinni ki lett az új elnök! Talált, Orbán! Persze ott voltak azok is, akik itt a temetéseden VIP-es banda voltak, hát nem tudom mit szóltál hozzájuk, én miattuk nem jöttem ki.  Szóval úgy nézett ki a temetésed, mint amikor egy valahanyad rangú amerikai filmben a rendőrfőnököt búcsúztatja a maffia, kár volt beengedni őket!

ITT OLVASHATÓ

ŐRÜLT FÉRFIAK KETRECE - SCHILLING ÁRPÁD A FIDESZ KONGRESSZUSÁRÓL

MAGYAR TERMÉK BLOG-MAGYAR NARANCS
Szerző: Schilling Árpád
2015.12.14.
Egy rakás kulturálatlan és erőszakos férfi összegyűlt, és egyetértettek abban, hogy az ostobaság, a gyávaság és a lustaság tiszteletreméltó.

Ott állt Tarlós István, és arról beszélt, hogy az alkotmány és a rezsicsökkentés sikeres termékek. Magyarországnak 2010-óta nincsen alkotmánya, István! A rezsicsökkentés meg átverés, hiszen ha hozott is némi hasznot a felhasználóknak, a megszámlálhatatlan egyéb adótehernek köszönhetően, elvesztettük a vámon, amit nyertünk a réven. Tarlós, a káoszkapitány, akinek semmi elképzelése nincs Budapest jövőjével kapcsolatban, akinek minden hatalmát kiszervezte a kerületeknek az a párt, amely előtt nem győz hajbókolni, szóval ez a Tarlós gyenge ember, amikor a várost kellene vezetni, és kizárólag akkor erős, amikor buzizhat. Tarlós leginkább azzal tartja fenn az érdeklődést maga iránt, hogy hol a baloldalra, hol a jobboldalra mutogat, amikor éppen sikerül nem megoldania valamit. Tarlós István Budapest szégyene, amennyiben egyetlen nyelven sem beszél a magyaron kívül, nem is jelenik meg nemzetközi szinten, senki sem ismeri Európában, miközben az egyik legszebb és legérdekesebb történelmi főváros van a gondjaira bízva.
Ott állt Kövér László, és gyökértelen hordáknak nevezte azokat az embereket, akiknek szétlőtték a házát, akiknek megölték a családtagjait, akik elveszíttették egzisztenciájukat, és akik folytonos életveszélyben menekülnek a hazájukból. 

LAKÁSÉPÍTÉSI BOOM JÖN

ALAP BLOG
Szerző: Zsidai Viktor
2015.12.13.


Orbán Viktor bejelentette, hogy 27-ről 5%-ra csökken az új lakások áfája. A lépés hatalmas átrendeződést fog okozni, és a nagyvárosokban várhatóan komoly lakásépítési boomot generál.
Egyértelművé vált az elmúlt 2-3 évben, hogy bár Magyarország népessége csökken, ám ezen belül egy jelentős átrendeződés is van, ezért a fővárosban és néhány nagyobb városban, ahol a munkahelyek összpontosulnak, új lakásokra van szükség a belső migráció miatt. Két lehetőség volt: vagy megvárja a kormányzat, amíg a használt lakások ára odáig emelkedik, hogy megérje 27%-os áfa mellett is építeni új lakásokat, vagy leviszi az áfakulcsot, és így már alacsonyabb használtlakás-árak mellett is eljön az a pont, ahol érdemes újat építeni. Nyilván az utóbbi esetben alacsonyabb szinten fog stabilizálódni a használt lakások ára is, mint ha nem csökkentettek volna áfát. Az áfacsökkentés tehát megállítja, lassítja a használt piacon elindult árnövekedést, habár valószínűleg nem azonnal, hanem 1-2 év múlva, amikorra a hamarosan elinduló projektek beérnek, eladó lakássá válnak a most még csak tervek szintjén lévő elképzelések. A használt lakáspiac áremelkedésnek tehát valószínűleg csak 1-2 éve van hátra, azután hatalmas mennyiségű új lakás érkezik a piacra, ami megállítja majd ezt az árnövekedést.
Természetesen az áfacsökkentés nem csak az új (és ezáltal a használt) lakások árában nyilvánul meg. Valószínűleg komoly telekáremelkedést is okoz, ahogy az excel-táblák átírogatása után a fejlesztők felvásárolják az összes elérhető, és még profitábilisnak kinéző építési telket. A drasztikus áfacsökkentés miatt sokkal magasabb telekárak mellett is nyereséges lesz majd építeni. Szintén fontos hatás, hogy szinte bizonyosan jelentősen drágulni fognak az építkezések a munkaerő oldaláról. Az építőiparban már most is látszik a munkaerőhiány, és ha hirtelen éves 10 ezer helyett 30 ezer lakást akarunk építeni, ahhoz nem lesz elég szakember: kőműves, burkoló, ács, stb. Sokan közülük Európa más tájain dolgoznak, és csak jóval magasabb munkabérekkel lehet majd hazacsalogatni őket. Végül pedig a fejlesztők profitja is megnő, így összegezve azt mondhatjuk, hogy az áfacsökkentés négy helyen fog lecsapódni:
  • alacsonyabb új és használt lakásárak (mint ami enélkül lett volna),
  • magasabb telekárak,
  • magasabb építési költségek,
  • magasabb fejlesztői profit.
ITT OLVASHATÓ

ILYEN IS, OLYAN IS

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2015.12.13.


Ebben a munkában aztán kijut mindenből. Örömből, bánatból, kudarcból, sikerből, segítségből és gáncsoskodásból egyaránt. Ez egy ilyen terület.
Tudtam, mikor belekezdtem. És azt is, milyen fontos, hogy ebben normális próbáljak maradni. Hogy ne kápráztasson el bármilyen siker, nehogy azt érezzem, és kommunikáljam, na, én már tudom a tutit, hiszen ilyen nincs, az integrációban ennél jóval óvatosabban lehet csak fogalmazni. (Azért ez a veszély a legkisebb…mindig történik valami, ami bizonyítja: nem egy sikerszéria ez a dolog.) No meg az is fontos, hogy ne vegye el a kedvem a kudarc, a nyilvánvaló rosszindulattal és ostobasággal párosuló akadályoztatás. És talán még egy. Hogy ebben az őrült, átpolitizálódott világban ne hagyjam, hogy kihasználjon, felhasználjon minket bárki, a saját pillanatnyi, önös érdekei mentén.
Nos, ebben azért nem egyszerű normálisnak maradni. Mert persze mindig újra elő kell vennem magamban is a kérdést, mi a normális, mert észrevétlen torzulhat ez is, a sokszor huzamosabban beálló konfliktushelyzetekben. Mert fáradt vagyok, vagy tehetetlen a problémával szemben, mert túl sok támadás ér, mert nem tudok megértetni dolgokat, mert fenyegetve érzem magam, vagy nyomaszt a másokért viselt felelősség terhe.
Amiből töltekezem, az egyrészt a tanítás. Mert a gyerekek hihetetlen energiaforrások, kétirányúan hat ez az egész, minél jobban sikerül megterveznem és lebonyolítanom az órát, ők annál boldogabban és sikeresebben vesznek részt a fejlesztésben, és amit ebből visszatükröznek rám, az boldoggá tesz engem is, nem beszélve az ösztönzésről, amit így kapok, a következő órára. Ez nemhogy megvéd a kiégéstől, de még plusz muníciót is ad...

ITT OLVASHATÓ

A NŐ MINT NER-TÍPUSÚ SZÜLŐGÉP...KÖVÉR TÁVOZZON AZ ÉLETÜNKBŐL!

1000 A MI HAZÁNK
Szuerző: HaFr
2015.12.14.


Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László)
Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a bátorságot, hogy a nagyszülő-unoka viszonyt arra egyszerűsítsem, hogy az unokák önmagvalósításuk legmagasabb minőségének tartják unokákat szülni Kövér László kortársainak.
A Kövér-féléknek magyarázom: a gyerekszületés és -nevelés szentség, szeretet, bensőségesség, közösség, és küzdelem. Nálunk, és gyanítom, sok más családban. Nem a nemzetnek szülünk, legfeljebb részben annak is nevelünk. De főleg nem szülünk a Kövérhez hasonló emberminőségek által üzemeltetett NER-nek. Kövér az önmegvalósítás minőségéről beszél, miközben a saját önmagvalósítása százezrek és milliók kárára van. Kérem ezek nevében, ne vegye szájára a minőség szót.
Ezen kívül az önmegvalósítás komplex dolog. Része a gyermeknevelés, de része a szakmai, közösségi, és lelki önmegvalósítás. Kövér ne akarjon itt mércét keresni, mert úgy sem sikerül neki. Nála sokkal okosabb embereknek sem sikerült. Az emberi komplexitás (a humanitás) biológiai funkcióvá történő silányítása pedig gyakorlatilag fasizmus, csak mondom. (Pedig nem szívesen dobálózok ilyesmivel.)

ITT OLVASHATÓ

A MAFFIA KONGRESSZUSA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu 
2015.12.14.


A kongresszus impozáns volt, jelentőségéhez mért nyilvánosságot kapott, a köztelevízió adását megszakítva közvetítette a miniszterelnök-keresztapa szózatát szeretett alattvalóihoz, a caporegimékhez, a katonákhoz és a megvédelmezett egyszerű polgárokhoz.
De érdemes is volt odafigyelni rá, mert megtudhattuk, további harminc évig abban a megtiszteltetésben tervez részeltetni bennünket, hogy ő lesz a miniszterelnökünk - már, ha a felesége megengedi.
Nincs kétségünk, meg fogja engedni, kell még egy kis ezt-azt hozzáragasztani a családi vagyonhoz, és még az állami erdőket se privatizáltuk...
Elképesztő, ennyi ember egykupacban, es egy se akad, aki elröhögné magát ezen a tenger baromságon, amit szeretett vezérünk összehordott.
Ami azt illeti, annak van igaza, aki azt mondta, hogy nem érdemes erre szót vesztegetni, Orbán egy más síkon éli életét, és ha véletlen elkezd szédülni, hogy le ne essen róla, hát bekapja azt az egy pirosat, egy hosszúkás zöldet, meg a kerek, nagy fehér tablettát és az élet lebeg tovább.

Sajnos az átlagember a világban azt hiszi, hogy nem egészen kétmillió valóságos támogatója  helyett tízmilliónyian támogatjuk, jóllehet a nyolcmillió küzül legalább négy defektesnek tartja, a másik négy pedig nem mer szembemenni vele, merthogy olyan szépeket mond, nomeg fél, merthogy magyarember imád rettegni.
Beszél terroristákról, akik mind migránsok, de nem utal szóval sem arra, hogy nem minden migráns terrorista, és arról sem, hogy a terrorizmus éppen azért olyan félelmetes, mert nem kellenek tömegek hozzá, elég nyolc ember, és kétségbe lehet ejteni Európát.
De ez nem is érdekes, hiszen ez a probléma nála csak egy azon gondok hosszú sorából, melyek alkalmasak arra, hogy ellenségképet mutasson fel a népnek, akitől félni lehet, és aki ellen - természetesen az ő vezetésével - harcolni kell, minden igaz magyarnak.ITT OLVASHATÓ