2016. augusztus 5., péntek

KÍMÉLETLEN DIKTATÚRA ÉPÜL A LEVERT PUCCS UTÁN TÖRÖKORSZÁGBAN

444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2016.08.05.


18 ezer embert tartóztattak le, és 50 ezer útlevelet vontak be a katonai puccs három héttel ezelőtti leverése óta.

A tisztogatások nem álltak meg a katonai vezetésnél, elérték a kormánytól független sajtót, az oktatási intézményeket és a közigazgatás szinte minden szintjét.

A cél az egykori szövetséges hitszónok, Fethullah Gülen hálózatának felszámolása és az elnöki rendszer bevezetése.

Erdogan most nyugati szövetségeseit láttatja az összeesküvés mögött és Oroszországhoz közelít.

"Lyukakba fogjuk dugni őket, hogy többé ne lássák Isten napfényét, amíg csak lélegeznek. Soha többet nem fognak emberi hangot hallani. Halálért könyörögnek majd” - ezt Nihat Zeybecki, török gazdasági miniszter nyilatkozta hétfőn, miután a helyi hatóságok
elfogták a Recep Tayyip Erdogan török elnök elleni merénylettel vádolt 11 kommandóst Marmaris városában.

Egy mondatban aligha lehet pontosabban összesűríteni a jelenlegi hangulatot a Boszporusz-híd túloldalán, ahol 20 nap alatt tízezreket vetettek börtönbe és nyilvánítottak árulóvá, sorozatos kínzásokról érkeznek hírek, és folyamatos a tisztogatás a köz- és magánszférában. Annyi a fogva tartott, hogy sportközpontok és istállók működnek már ideiglenes fegyházként.

A kormány üldöz mindenkit, aki csak hangot mer emelni a megtorlások ellen és halálbüntetéssel fenyegeti az árulókat. Erdogan idáig is autoriter államot épített, de most új szintre lépett: ma már csak velük vagy ellenük lehetsz Törökországban...
 

MAGYAROK ÉS MOGYORÓK

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.05.


Ha a Nemzeti Választási Iroda azt javasolná a kormánynak, hogy változtasson a levélben történő szavazás jelenlegi gyakorlatán, akkor a javaslatot a kormány megfontolná. Nem valószínű, hogy változtatna a jelenlegi, kirekesztő és igazságtalan gyakorlaton, inkább csak fontolna.

Azt nem tudjuk, milyen az, amikor egy kormány fontol. Nem is igen érdekel senkit, mert nem fontolásra kaptak felhatalmazást. Annak idején arra szerződtünk velük, (már aki), hogy működtessék országot. Ne izgassák, hanem mindenki számára megfelelő színvonalon igazgassák.

Jelenleg, bármennyire is szeretné a kormány, még fontolásra sincs lehetősége. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis, hiába tudja, hogy szar van a palacsintában, úgy gondolja, hogy neki nem hatásköre, hogy változtatásokat javasoljon.

Ne legyenek illúziói senkinek: Magyarországon ma államilag egy szöget sem lehet beverni Orbán Viktor beleegyezése nélkül.

Fát kivágni, teszem azt.

Kopasz verőembereket küldeni rendteremtés céljából.

Uniós támogatásokból kenőpénz formájában 50 százalékot lenyúlni. Újabban akár 90 százalékot is.

Marad tehát minden, úgy, ahogyan van. Úgy, ahogyan azt Orbán miniszterelnök akarja. Vagyis, azok a magyar emberek, akik Magyarország határain kívül születtek, tehát nem Orbán Viktor rendszere elől menekültek külföldre mosogatni, takarítani, étteremben felszolgálni, hanem a szülőföldjükön élnek, szavazhatnak levélben. Megcímezhetnek egy borítékot, bélyeget nyalhatnak rá, beletehetik a szavazatukat, majd elballaghatnak a postára. Esetleg megkérhetnek egy hozzájuk hasonlóan erdélyi, csíkszeredai, vajdasági, vagy felvidéki magyar embert, hogy adja fel helyettük a levelet.

Ebben az esetben nem lesz semmi hamisság, csalás még annyira sem. A fent említett tájakon ugyanis kizárólag becsületes magyar emberek élnek. Szemben azokkal, akiket a Lajtától nyugatra vetett a sors, és akikről azt feltételezi a regnáló hatalom, hogy ha módjukban állna, kicseleznék a törvényt. Azt sugallja a jelenleg érvényes szabályozás, hogy a nyugat-európai országokban élő, szavazni kívánó magyaroknak azért muszáj gyakran száz kilométernél is többet utazniuk valamelyik magyar külképviseletre, majd ott hosszú sorokban órákig várakozni, mert csak így zárható ki, hogy ne csaljanak, és ne éljenek vissza a szavazati joggal...

ITT OLVASHATÓ

ÁGH PÉTER IS BELEKEVEREDETT A VIZOVICZKI ÁLTAL IRÁNYÍTOTT MAFFIA-BIRODALOM ÜGYEIBE?

A BETŰ SZABADDÁ TESZ BLOG
Szerző: kameszka01
2016.08.05.


Egyre több a kapocs a Vizoviczki-birodalom és a Fidesz–KDNP között, ameddig ezekre nem kapunk magyarázatot addig kijelenthetjük, hogy Magyarországot egy maffiakormány irányítja.
Néhány napja kiderült, Vizoviczki László több úgynevezett „megabulit” tartott, ezeknek az eseményeknek a fővédnökségét elvállalta többek között Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, illletve Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere is. A napokban kiderült az is, hogy Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Clubinfo.hu is támogatta az Emmi Fellélegezhetünk elnevezésű kampányát. Kiderült az is, hogy a kampány lebonyolítója a Plan B Media volt, a cég társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője Woth Márton, aki Gulyás Gergellyel és Loppert Dániellel megalapította a Fidesz ifjúsági tagozatát.

Woth egészen biztosan személyesen is ismerte az alvilág urát, üzleti kapcsolatban állt a diszkócsászárral. Ezt bizonyítja az a telefonlehallgatási jegyzőkönyv is, amely szerint Woth azt mondta Vizoviczkinak, hogy beszélt „azzal, akivel kellett”, a titokzatos, meg nem nevezett illető számára „elfogadhatóak a feltételek”, megnézik azt, hogy mire van jogköre, és ennek tekintetében milyen fegyvernemet kell kiválasztani. Érdekesség, hogy ez a 2012-es beszélgetés pár nappal azelőtt történt, hogy Vizoviczki és Kubatov találkozott. Woth azonban sajtómegkeresésre reagálva azt állította, hogy a találkozót nem ő szervezte meg...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁNÉK HIBÁZTAK A DEVIZAHITELEKKEL?

HITELKÁROSULTAK BLOGJA
Szerző: Élet a hitel után
2016.08.05.


A lengyelek a magyar devizahiteles mentőcsomag hibáiból tanulhattak.

Döntöttek a lengyelek: devizahiteles mentőcsomag ugyan lesz, a bankokkal szembeni szabadságharc „magyar modelljétől” azonban inkább megkímélik magukat. Úgy tűnik, hogy a lengyelek amolyan középutat választanak, kérdés azonban, hogy mekkora segítséget jelent ez a fajta mentőcsomag az őrületes mértékekben elrugaszkodó törlesztő részletekkel küzdő lengyel hiteladósoknak. A lengyel kormány döntése nyomán pedig adódik a kérdés: Az Orbán-kormány hibázott a devizahitelekkel?

...Úgy látszik, utólag igen sokan téves iránynak tartják a bankokkal szemben vívott szabadságharcot – aminek egyébként jóval nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Sőt, az utóbbi időben a magyar kormány egyes döntései inkább arra engednek következtetni, hogy már Orbánék sem erőltetik a bankrendszerrel szembeni keménykedést, inkább a kiegyezést keresik.

Nem hiába, ugyanis a GDP, a magyar gazdaság növekedéshez valóban szükség van egy megfelelő hitelintézeti tevékenységre. Ugyancsak nem lényegtelen, hogy sokak szerint a devizahiteles mentőcsomag olyan rosszul lett megszerkesztve, hogy – amellett, hogy a devizahiteleseknek sem segített igazán – utólag nagyobb árat fizethetünk érte: Még mindig tartja magát a szakvélemény ugyanis, amely szerint a bankok a mentőcsomag jogszabályait nemzetközi bíróságok előtt támadhatják meg mondván, hogy azok a nemzetközileg elfogadott jogelveknek nem feleltek meg.

Amennyiben pedig tényleg lesznek ilyen eljárások és a hitelintézetek nyernek, úgy óriási kártérítést kell fizetnie a magyar államnak részükre, amit persze majd a magyar adófizetők zsebéből kell kivenni.

Ami tény azonban, hogy továbbra is több százezer, elvileg keresőképes, aktív korú hiteladós van Magyarországon a devizahitelezés miatt. Ez pedig a magyar lakosság tízmilliós lélekszámához képest továbbra is óriási és az egész magyar gazdaságra negatív kihatással van. Bár a lengyeleknél az Orbán-kormány elvileg többet tett és nagyobb áldozatot hozott a devizahitelesekért, ellentmondásos, hogy a magyar társadalom még mindig nyögi az elmúlt negyed évszázad egyik legnagyobb hibájának, vagyis a devizahitelezésnek a következményeit.

ITT OLVASHATÓ

CSALÁDMODELL ÉS ÉTKEZÉSI NORMÁK A NER-BEN

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: törömonika
2016.08.05.


A NER ideális anyukája napja a következőkből áll: 2,5 órán át főz, 2,5 órán át mosogat egy családi ünnepi ebéd után,1 órán át korcsolyázik közepes tempóban, 50 percen át gimnasztikai gyakorlatokat végez, 1,5 órán át asztaliteniszezik, 50 percen át sífut 9 km/ h sebességgel,1 órán át kerékpározik 21 km/h sebességgel és 1,5 órán át lovagol.

Ez az igencsak sportos anyuka a nap végén megfáradva leülhet és odakiálthat a pincérnek, hogy főúr! A következőket kérem: 2 db gyümölcsjoghurt + 2 db abonett 1 db kefir gyümölcsös müzlivel 2 db gyümölcsturmix + 4 korpás keksz 1 adag csirkemáj roston főtt burgonyával, káposztasalátával 1 adag párolt tonhal foghagymás párolt zöldséggel + 2 dl gyümölcslé 1 adag pulykasült paradicsomos káposztával + 1 szelet barna kenyér 1 adag almás-zöldséges pulykaragú párolt barnarizzsel 10 dkg virsli saláta + 1 szelet barna kenyér.
 
Anyuka azért a pincérnek kiáltja ezt oda, mert másképp nem is volna érthető, hogy oldotta meg a rengeteg minden elkészítését két és fél óra alatt... Reméljük, az ételek sorrendjére azért majd ügyel és nem csapja el nagyon a hasát.
 
Mit csinál eközben apuci? Természetesen a 100 kilós apuci 2 órán át TV-t néz, 1 óra 45 percen át kártyázik a barátokkal, 2 órán át számítógépes munkát végez, 1 órán át javítja az autóját, 1 órán át fát ültet, 45 percig füvet nyír, 3 óra 20 percen át autót vezet, majd 50 percen át futballozik. Cserébe ő is betolhat egy rövid menüt: 1 db tükörtojás + 1 db zsemle 2 dl kefir + 5 dkg kenyér + 15 g margarin 5 dkg körözött + 1 szelet barna kenyér retekkel 1 szelet kenyér margarinnal + 5 dkg sonka-szalámi  + 15 dkg paprika 1 adag gombapörkölt durum tésztával és salátával 1 adag tökfőzelék baromfi virslivel + 1 szelet barna kenyér 1 adag sertéssült lencsefőzelékkel végül desszertnek 1 adag halászlé, túrós tésztával. A végén jólesően megcsapkodja a hasát és megállapítja, hogy na, azt a 15 g margarint, azt nem kellett volna...
 
Apuci és anyuci fejében tán megfordul, hogy mégiscsak áldozni kell a házastársi kötelezettségek oltárán (nincs is jobb egy kiadós ebéd utáni kufircolásnál), de nem lehet, mert a szomszéd szobában nagymama épp keringőzik 1,2 dkg gyümölcsös pite reményében, míg nagypapa viszont tapétáz, hogy hozzájuthasson végre egy adag székelygulyáshoz csirkéből + 1 szelet barna kenyérhez végre.

Persze a gyerekek se restek, nem elég, hogy órákig sétálgatnak a nagyszülőkkel, zongoráznak, vasalnak, plázáznak, teniszeznek, vívnak, kézilabdáznak, majd még épp odaérnek a táncórára (nyilván örökölték nagymamájuk rongyláb janiságát), esetleg szánkóznak, vonaton ülnek vagy éppenséggel egy építkezésen segítenek, ahová biciklivel érkeznek.
A Nermzeti Együttműködés Rendszerének ideális családjához most már csupán egyetlen kérdésünk van: senki nem dolgozik?! Akkor miből telik arra a rohadt sok barna kenyérre? Margarinnal ráadásul?!
 

HA NINCS ELÉG ZSÁKMÁNY, A SAKÁLOK IS SZÉTTÉPIK EGYMÁST, HÁT MÉG A MAGYAR NAGYURAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.05.


Az országos szétrohadás újabb állomásához érkeztünk. Oda, ahol már nem csak a keményen leszart kisember, hanem az úri közönség is táncol. Csányi Sándor – akit nagyra tartunk, mert nem a szemünk előtt harácsolta össze a vagyonát, ráadásul szorult bele annyi úri virtus, hogy különféle alapítványok formájában csorgat vissza a vagyonából – leállítja a Pick Szeged Zrt. szegedi vágóhídját és a pécsi darabolóüzemét. Ezzel párhuzamosan a mohácsi vágóhíd sem igazán működik, mert nincs elég munkás kéz. Hiába próbálják Szegedről és Pécsről Mohácsra csábítani a szakembereket, mégpedig jóval magasabb fizetéssel, nem akarnak menni. Ha már menniük kell valahová, inkább külföldre vándorolnak, ahol nem 20-40 százalékkal magasabb a bér, hanem a többszörösét keresik az itthoni fizetésnek.

Nincs ezzel különösebb baj, ez a piaci verseny velejárója. A szakértelem és a munkaerő éppen úgy piaci cikk, mint a krumpli, vagy a csirkefarhát. Az veszi meg, aki többet fizet érte. A lepusztított magyar gazdaság nem tudja megfizetni a munkaerőt. Eddig nem is nagyon akarta akkor sem, amikor meg lehetett volna állítani, vagy legalább lassítani lehetett volna a folyamatot. A vállalkozók csak úgy, mint a különféle állami vállalatok vastagon visszaéltek a munkanélküliek szorult helyzetével és olyan kevés fizetést adtak, amennyi csak ráfért az arcukra. Márpedig azon az orcán igen vastag bőr található.

Mostanra azonban változott a helyzet, mobilabbá vált a társadalom egy jókora hányada. A családalapítás előtt álló fiatalok, a gyermekes szülők, de mostanra a középgeneráció, sőt, akár az idősebb – nyugdíj előtt álló, vagy már nyugdíjas – munkavállalók is úgy vannak vele, hogy ha már menni kell, akkor szinte mindegy, hogy az ország egyik sarkából a másikba költöznek, vagy egy másik országba. Illetve éppen hogy nem mindegy, hiszen már gyorsabban megtehető egy Hamburg-Budapest távolság, mint egy Szeged-Győr. Hogy a Hamburgban dolgozó milyen gyakran engedhet meg magának egy repülőjegyet és ezzel szemben egy Győrben dolgozó szegedinek mire futja, az már egy más, bár távolról sem lényegtelen kérdés...

ITT OLVASHATÓ

ÚJRA ÖSSZEBÚTOROZOTT THÜRMER GYULA ÉS ORBÁN VIKTOR

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.05.

 
Nem első ízben kerül azonos platformra az ultra baloldali Magyar Munkáspárt és a jobboldali Fidesz. Korábban a magántulajdon ellen kampányoltak közösen, most az Európai Unió ellen szólítják harcba híveiket a menekültválság kapcsán. Orbán Viktor és Thürmer Gyula egységfrontja soha nem volt olyan szembetűnő mint most, hiszen ha a posztkádárista párt meg sem szólal menekültügyben, nem támad feltétlenül hiányérzetünk, ők mégis fontosnak érezték a kormány melletti kiállást. A nem igazán mérhető támogatottsággal bíró posztkommunista párt szlogenjeiben és vállalt politikai céljaiban annyira hasonlít a Fideszre, mintha a kormánypárt egyik szatelitszervezete lenne.
 
Nem tudjuk, bárki észrevette-e Csongrád megyén kívül élők közül, hogy a Magyar Munkáspárt megkezdte a kampányát a kvótanépszavazás ügyében, melynek keretében a párt első embere keményen letette voksát az úgynevezett brüsszeli diktátum ellen. k Thürmer Gyula kampánynyitó beszédét Szegeden, egy lakótelepi élelmiszerbolt (multi) bejáratánál tartotta kicsiny, ám annál lelkesebb közönség előtt.     
 
Thürmer szerint Brüsszel nem fogja figyelembe venni a népszavazás eredményét, de azért részvételre szólította fel híveit. Egyetért a kormány kerítésépítésével is, szerinte egyetlen menekültet sem szabad beengedni az országba, mert Magyarország gazdasági és demográfiai problémáit nem így kell orvosolni.   Szerinte a migrációs krízist a nyugati nagytőke idézte elő, ezért a burzsoáknak is kell megoldania azt. Támogatni kell a polgárháborúk befejezésére tett próbálkozásokat, tiszteletben kell tartani a nép akaratát mindenhol, így Szíriában megválasztott, legitim elnöknek tekinti Asszadot, akit a nyugati hatalmak meg akarnak buktatni.
 
Szavait hallgatva olyan időutazást élhet át mindenki, hogy nyúlunk is a könyvespolc legfelső polcán található, huszonöt éve szerényen a háttérben meghúzódó Marx- Engels összes után, és keressük azokat a sorokat, melyekben ott lapul az az állítás, mely szerint a munkásosztálynak történelmi feladata a migránsáradat megállítása. Persze, a velünk élő történelem más kihívásokra sarkallta a keményen dolgozó szocialista brigádokat, mint a nyugati nagytőke színeváltozása, mely most az egyesült Európa képében riogatja a jobb sorsra érdemes munkásosztályt...
 

VOLDEMORT-GATE: ÚJABB FEJEMÉNYEK

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2016.08.05.


Szél Bernadett, az LMP társelnöke kezdeményezni fogja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg azokat a hanganyagokat, amelyek alapján felmerült, hogy a fideszes Mengyi Roland kenőpénzért cserében biztosított volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál.

Hadházy Ákos, a párt másik társelnöke ezt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hozzátéve: politikustársa azt is megkérdezi, hogy lehallgatták-e a kormánypárti képviselő telefonbeszélgetéseit. A “Voldemort-gate-ről” beszélő politikus azt mondta, csütörtökön a Miniszterelnökség is elfogadhatatlannak nevezte, hogy külön erre a célra létrejött céghálózatok lopják el az uniós pénzeket. Az LMP szerint ez nem történhet másként, csak úgy, hogy ehhez a legmagasabb szinten lévő politikusok is asszisztálnak.

Hadházy Ákos szerint Magyarországon egy “polip” lopja el az uniós pénzeket, amelynek három karja van. Az egyik karnak azokat az EU-s forrásokat elosztó politikusokat nevezte, akik a visszaéléseket lehetővé teszik. A másik kar azokból az önkormányzatokból, szervezetekből, létező, illetve “kamu” cégekből áll, amelyek ezt igénybe veszik és “hajlandóak belemenni ezekbe a huncutságokba”. A harmadik karnak egy olyan céghálózatot nevezett, amelynek tagjai papíron üzleti tanácsadással foglalkoznak, de valójában “kiközvetítik” az uniós pénzeket, elintézik a pályázatok megnyerését, cserébe viszont azt kérik, hogy ők legyenek a kivitelezők...

ITT OLVASHATÓ

FÉLKVÓTÁSOK DÁRIDÓJA CSEPELEN (IS)

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.08.05.


Folyik az ország átverése, most éppen a „kvótás népszavazás”- ra hivatkozva. A kormányzati médiából (szinte alig van már, ami nem az), a pártlappá silányodott Csepeli Hírmondóból, ömlenek a „szakszavak”: migránsok, bűnözés, terrorizmus, illegális bevándorlók, tranzitzóna, bevándorlás. A „szóvivők” a gyorstalpalókon végzett országos és helyi politikusok, vazallusok, állítólagos biztonsági szakértők, a média tájékozott, tájékoztatott sztárjai, akik itthon és Tusványoson is képesek felmondani az orbáni leckét: üzenjük Brüsszelnek, Európa vezetése megbukott, Magyarország biztos pont, titkosszolgálatok egységesítésére van csak szükség, kvótás népszavazás, kvótás népszavazás, kvótás népszavazás stb.
 
Hazánk esetében az egyik legnagyobb hazugság a migránsok kapcsán „bevándorlási hullám” – ról beszélni. Az elmúlt másfél évben Magyarországon átvonuló menekülteknek
eszük ágában sem volt itt letelepedni, ahogy lehetett menekültek tovább. Magyarország tehát számukra nem célország, nem akarnak itt élni, valamiért a gazdag, biztonságos országokba szeretnének eljutni. Nem is tudom, miért. Talán azért, amiért a közel félmillió magyar is elhagyta az országot az utóbbi 5-6 évben? Most ők is migránsként élnek, valahol Európában!
 
Egyébként a Wikipédia szerint bevándorló az, aki abból az országból, ahol született, életvitelszerűen áttelepül egy másik országba. A bevándorló általában „tartózkodási és munkavállalási engedélyt, majd állampolgárságot” is akar szerezni az őt befogadó országban. Mivel a „bevándorlási hullám” kezdete óta hazánkon a migránsok csak átvonultak, nem növelték az évtizedek, évek óta itt élő valódi bevándorlók számát.
 
Egyébiránt Magyarországon, a hvg,hu szerint, 450 ezer, főleg európai, ezen belül leginkább határon túl született magyar bevándorló él. Plusz kb. 30.000 kínai, vietnami és amerikai. A bevándorlók száma valószínűleg egyre növekedni fog, no, nem a migránsok miatt, hanem a kormány letelepedési kötvény-programja révén, amelyről a zemberek megkérdezése nélkül(!) döntöttek. Eddig, 2013-2014 között „mintegy ezer keresztény családot” fogadott be a kormány Egyiptomból és Irakból (http://www.borsonline.hu/aktualis/titokban-1000-menekultet-fogadott-be-magyarorszag/102876), a 2013-2016. július 1. közötti időszakban pedig, 3649 külföldi kapott tartózkodási engedélyt hazánkban. (A Magyar Nemzet szerint ezen, a kormány által támogatott bevándorlási ügyleteken, csak „Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje is több mint öt milliárd forintot kereshetett.” http://hvg.hu/gazdasag/20160802_444_Valami_buzlik_a_letelepedesi_kotvenyek_korul)
 
 

61 SZÁZALÉK

ÉLET ÉS IRODALOM ONLINE
Szerző: Váncsa István
2016.08.05.


Menjen az européer (értsd: nem kormánypárti) polgár kvótanépszavazni, vagy ne menjen, foglaljon állást explicit módon, vagy bojkottálja a kvótanépszavazást, ez a vita már jó ideje tart, és tartani is fog mindaddig, amíg az urnákra lakat nem kerül. A dilemma hétfőn új megvilágítást kapott, ugyanis a kormánypárt frakció­vezetője a baloldalt állásfoglalásra – értsd szavazásra – szólította fel, és evvel ér­telemszerűen a bojkottpártiakat erősíti. Ha ugyanis Gulyás Gergely azt mondja, hogy kvótanépszavazzunk, akkor még annyira se fogunk kvótanépszavazni, amennyire egyébként kvótanépszavaztunk volna, akik pedig más véleményen vannak, azok valamennyien az alcsúti ember fizetett ügynökei. Csak hát ezt az alcsúti ember is tudja, így aztán ha lovat akar, szamarat mond, vagyis nyilvánva­lóan azért buzdítja frakcióvezetője által szavazásra a bojkottpártiakat, hogy ma­radjanak otthon, mert neki ez az érdeke. Következésképp ha szavazni hív, akkor az a helyes, ha csakugyan szavazunk, evvel keresztülhúzzuk a számítását, ő pedig megpukkad. Bár ez se biztos, mert mi van, ha egy lépéssel még messzebbre lát, ergo épp azért buzdít szavazásra, mert feltételezi, hogy a föntebb leírt módon okoskodunk, és elmegyünk szavazni abban a hiszemben, hogy túljárunk az eszén, noha valójában épp ekkor csináljuk azt, amit ő akar. Ezt még lehetne foly­tatni ebben az irányban, ám evvel is az ő utcájában sétálgatnánk, úgyhogy köze­lítsünk inkább másképp.

Némelyek szerint azért nem kell, sőt tilos kvótanépszavaznunk, mert a kvóta­népszavazás az Európából való kilépést készíti elő. A másik oldal szintén úgy lát­ja, hogy a kvótanépszavazás a hátsó kijárat felé mutat, viszont szerintük éppen ezért kötelességünk elmenni és nemmel szavazni, evvel ugyanis eltorlaszoljuk a cselédlépcsőt, és megakadályozzuk, hogy az alcsúti ember az Európa-házból min­ket kivezessen. Hogy aztán a kvótanépszavazás ilyen vagy olyan kimenetele az alcsúti ember alantas szándékát konkrétan mi módon, milyen hatásmechaniz­mus révén fullasztja kudarcba vagy segíti elő, annak a kifejtésére egyik oldal se vállalkozik, pedig a magyarázat nem volna érdektelen. Ugyancsak megválaszo­latlan, bár korántsem hatodrangú kérdés az, hogy miért. Mi a jó fenéért akarna az alcsúti ember a népével együtt a sivatagba kivonulni, erről se sok szó esik, mintha legalábbis abszolút nyilvánvaló, magától értetődő dologról beszélnénk, amely semmiféle további explikációra nem tart igényt.

Pedig a kérdés ennél bonyolultabb.

Egyfelől tény, hogy az alcsúti ember helyzete az unióban a komisz kölöké. Kapja a nagy zsebpénzt, viszont szüntelenül regulázzák. Ne pisz­káld az orrod, ne vere­kedj, ne tegezd a tanító nénit, ne kínozd a macskát, ne drogozz, tanulj. Közben múlnak az évek, aztán egyszer azt mondják a kölöknek, hogy több zsebpénz nincs, felnőttél, állj meg a saját lábadon, ha további földeket, szőlőket, bányákat, bankokat, légitársaságokat akarsz, van saját jövedelmed, vedd meg abból. Ilyen­kor a komisz kölök becsapja maga mögött a szülői ház ajtaját, aztán annyi. 2020 után az alcsúti embernek és bandájának a zsebpénze elapad, megmaradnak vi­szont a fölöttébb terhes és méltatlan jogállami normák, az idegesítő versenyba­rát és korrupcióellenes szabályok, vagyis a komisz kölök nem kap pénzt, viszont az orrát továbbra se piszkálhatja szabadon. Reakciója, ha így nézzük, előre lát­ható.

Másfelől viszont vannak evvel a kivonulással kapcsolatban különféle problémák. Ha szabad egy másik metaforát alkalmaznunk, az alcsúti ember nem Mózes, Eu­rópa nem Egyiptom, a magyar népet pedig nem a fáraó gyötri, hanem az alcsúti ember maga. Akinek, persze, egészen elvakult hívei vannak, ám közülük a legsö­tétebbek is tudják, bár most még saját maguknak se vallanák be, hogy a pénzt a fáraó adja, az alcsúti ember pedig elveszi. Az is tudvalévő, hogy Magyarország nem az Egyesült Királyság, a mi gazdaságunk a kilépés pillanatában leáll és el se indul többet, az pedig senkinek se jó, az alcsúti embernek és bandájának a legke­vésbé. Végezetül ha nincs unió, nincs területalapú támogatás, és evvel a mező­gazdaságnak és a belőle élő embereknek annyi, nincs külföldi munka, külföldi egyetem, sőt akadálytalan jövés-menés sincs, pedig azt már nagyon megszoktuk.

Az igazság az, hogy a magyar nép szereti az alcsúti embert, de az uniót még job­ban szereti, és ez egyértelműen, egzakt módon leírható...


...Ami pedig a kvótanépszavazást illeti, a kvótanép úgy dönt, ahogy ő akar, az én személyes véleményem nem számít, éppen ezért nem is titok.  A kedves család­jának csináljon programot az alcsúti ember, nem pedig minekünk.

AZ ÉS VÁSÁRLÓI ÉS ELŐFIZETŐI ITT OLVASHATJÁK

MEZTELEN TÁNCOSLÁNYOKRÓL NYALOGATTÁK A HABOT A REFORMÁTUS DIÁKOK AZ ÖLTÖZŐBEN

444.HU
Szerző: haszanz
2016.08.05.


„A rendelkezésre álló adatok alapján a táncoslányok az öltözőben valóban levetkőztek, és lehetőséget biztosítottak a tejszínhab testükről történő elfogyasztására.”

A rendőségi nyelv így küzd meg egy erotikus show leírásával. Nem a Vizoviczki-ügy újabb jegyzőkönyvéből idézünk, nem is egy legénybúcsú résztvevői fogyaszthatták el a táncosnő testére fújt tejszínhabot, hanem 13-14 éveseknek, egy kézilabda utánpótlás tornán.  

Az öltöző a Vasas Fáy utcai csarnokában van, itt rendezték meg a fiataloknak kiírt országos torna döntőjét.

Az utolsó meccs után két csapatot lepett meg az egyik szülő a táncoslányokkal az öltözőben. A győztes veszprémi Éles József Kézilabda Iskoláét és a velük együtt ünneplő, bronzot nyerő Endrődi Sándor Református (!) Általános Iskoláét.

A rendőrségi jegyzőkönyv alapján szinte kötelezővé kéne tenni az öltözői tejszínhabfogyasztást:

„A kihallgatott tanúk elmondásai alapján az egész rendezvény jó hangulatban telt, a fiatal fiúk számára élvezhető volt, az bennük lelki törést nem okozott.”
 
...Nehéz megállni, hogy ne szó szerint idézzük hosszan a rendőrségi szöveget, nem is álljuk meg.

„A táncoslányokat az öltözőbe nem az edző szervezte, illetve arról nem volt tudomása, hogy milyen táncról van szó, a táncos mulatságot a szó nyelvtani jelentésében értelmezte, a rendezvényen nem volt jelen.”

„A táncos multaság célja a fiúk szórakoztatása, és nem az erkölcsi zülöttség elérése volt. Jelen esetben bár a táncoslányok műsora társadalmilag ugyan aggályos, a műsort megtekintő fiatalokban inkább élményt, mintsem érzelmi törést okozott.”

És egyébként is, a rendőrség szerint láttak már ilyet:

„A kor technikai fejlettségi szintje, az okostelefonokon, interneten elérhető - akár szexuális - tartalmak és a társadalmi gondolkodás enyhülése nyomán, a fiatalok mind testi fejlettsége, mind szexuális felvilágosultsága miatt a cselekmény társadalomra veszélyessége olyan mértékű, hogy bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg.”
 

ORBÁN FŐZENÉSZE ROGÁN SZOMSZÉDJÁVAL RENDEZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL '56-OS PROGRAMOKAT

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.04.


Barátok közt
Berlinben, Londonban és Párizsban szervez ’56-os megemlékezéseket 1,4 milliárd forintos állami támogatásból Rogán Antal lakóparki szomszédja, Csetényi Csaba és Leslie Mándoki – írja a Világgazdaság. Nagyon várjuk.

Megtanulta
Egyáltalán nem ért a pénzintézetekhez – ezt állította decemberben Seszták Miklós fejlesztési miniszter, éppen ezért a lehető legjobb döntés volt (akkor) szerinte, hogy elkerült tőle a Magyar Fejlesztési Bank. Most mégis ismét az ő felügyelete alatt van az MFB és a Budapest Bank. Sőt, a kormányfő rátestálta a takarékszövetkezeti integráció továbbfejlesztését és az agrár- és zöldbank koncepciójának kialakítását is – írja a hvg.hu.

Jókor száll be az MNB
Vaskos bírságokat szabott ki két felszámolás alatt álló cégre az MNB, konkrétan a Kun-Mediátorra és a Quaestor Pénzügyi Tanácsadóra – írja a 444.hu. Míg a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. összesen 550 millió forintnyi büntetést, addig a Kun-Mediátor Kft. 500 milliót kapott. Vajon miből fogják kifizetni? Dobrai Sándorné szökésben van, Quaestor Öcsi meg tán előzetesben...

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZES KEMÉNY MAGGAL BULIZTUNK, KORMÁNYSZÓVÍVŐVEL SZELFIZTÜNK TUSVÁNYOSON

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.08.04.


Kovács Zoltán, Németh Zsolt, Toró T. Tibor – három ismert ember, akikkel összefutottunk a tusványosi buliban. Az előadásokra kevesen kíváncsiak, a látogatók többsége budapesti fiatal, akik ebben a pár napban kieresztik a gőzt. A részvétel bárkinek nyitott, mégis meglehetősen zárt világ ez: rajtunk kívül szinte mindenki a Fidesz-frakciónak, a Parlamentben, esetleg a Miniszterelnökségen dolgozik, vagy legalább egy fidelitasos karszalag van rajta. Erdélyi Katalin és Sipos Zoltán riportja:

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ÉS A TENGER MORMOLÁSA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.05.


Orbán Viktor sohasem lettünk volna – már csak lélekegészségügyi okokból sem –, mostan azonban különösen nem lennénk az, mert kértek tőlünk valamit. Eljött az egyszer ideje tanúilag.

Erdogan bácsi, a mi miniszterelnökünk országos cimborája alapos ember. Ott ugyan még nem tart, hogy a lázadók családját hetedíziglen kiirtsa, munka mégis van elég, tízezrek vonulnak a börtönébe, mert rend a lelke mindennek.

A sátánt mindenhol nevén kell nevezni. Ez Erdogannál Fethullah Gülen, aki épp Amerikában lavázik, ennek ellenére a jó török elnök nagyon szeretné őt a saját rácsai mögött tudni, így elfogatóparancsot adott ki ellene.

Ez a Gülen nem illik sem az erdogani, következésképp az orbáni világképbe sem. Hittudósként legfőbb tanítása, mondanivalója a vallásközi párbeszéd, azaz a dialógus, és mint az közkeletű, ez a felfogás manapság nincsen divatban.

Viszont iskolákat alapított szerte a kerek világban, mintegy háromezret, százhetven országban, és éppen kettőt minálunk. Ezeket be kéne zárni, Erdogan arra kéri a különböző nemzeteket, hogy vonják vissza az országukban működő Gülen-iskolák működési engedélyét.

Ezek komoly fejtörést okozhatnak a libikókán ülő Orbánnak, mert ha megteszi, újra bebizonyítja, hogy nincsen helye Európában. Ha nem, akkor a cimbora haragszik meg rá.

Főleg azután okozhat ez migrént, hogy a mi vezérünk 2013-ban így rajongott Recep Tayyip Erdoganért: „Ennek az évtizednek az egyik kiemelkedő politikai vezetőjét köszönthetjük Magyarországon. Nem ismerek még egy olyan gazdasági sikert az elmúlt időszakból, mint amit a törökök vallhatnak magukénak. A mi eredményeink még nem tartanak itt, de reménykedünk, hogy el fogunk jutni ide.”

ITT OLVASHATÓ

EÖRSI MÁTYÁS KOLLABORÁCIÓJÁRÓL - A KÜLÜGY HAZÁMAT PÁRIÁVÁ TETTE A HAZAI PORONDON

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2016.08.04.


Amikor a Demokratikus Koalíció megalakult, alapítói a névválasztással azt is jelezni akarták: szélesebb alapokra helyeznék az együttműködést: a minimum, hogy a demokratikus szabályokat elfogadja a csatlakozó. A többpártrendszerű, piacgazdaságon alapuló berendezkedést, a szabad választásokon alapuló politikai hatalomgyakorlást, beleértve a mindenkori politikai kisebbség jogait az ellenőrzésre. Demokrata nem bojkottálhatja a parlamenti választásokat, nem negligálhatja a legfontosabb demokratikus eszköz, a törvényhozás szerepét. (Nem véletlen, hogy a ma regnálók folyamatosan bontják a parlament presztízsét.) A DK-ban bíznak abban is, hogy a jelenleg regnáló pártszövetségből kiábrándult, ha nem is híveket, legalább támogatókat lehet szerezni. (Van még egy hasonló koalícióra hajlandó párt a parlamentben, aminek a neve szintén jelzi szándékát: az Együtt-Párbeszéd Magyarországért párt.)

Ebben eddig nem volt túl sikeres az alakulat: konzervatív demokraták nem szélesítik a DK bázisát, Bokros is inkább önálló pártot alapított Modern Magyarország néven. Ebben a névben benne van az is: az általános vélekedéssel ellentétben a konzervatív nem valami csökött, bigott maradiságot jelent.

Fontos jellemzőnek kellene lennie, hogy egy politikai irány híve nem tartja eleve aljasnak, tolvajnak a vele egyet nem értők egész táborát, különbséget tesz a választók, és az adott rendszer vezetői között.

Ebből, de csakis ebből a szempontból akár igazolható is lehetne, hogy Eörsi Mátyás a Demokráciák Közössége nevű szervezet vezető tisztségének elnyeréséhez kérte és elfogadta a jelenlegi kormány támogatását.

De akárhogy forgatom: nem elfogadható. Készséggel elhiszem, hogy a képviselőnek nem változik a véleménye, továbbra is a kormány bírálója lesz. Igaz, sokakkal együtt először hallottam e nemzetközi szervezetről: elfogadom, hogy a demokrácia nemzetközi megerősítéséért dolgoznak. Csakhogy: a Demokratikus Koalíciónak nem általában a nemzetközi terepen, hanem elsősorban konkrétan a magyar demokrácia állapotáért kell tennie.

Igen, a dk-s beszélgessen fideszes-jobbikos szavazóval, tudja meg, miért gondolja a szavazó hogy ez a fajta államrezon biztosítja a magyarság életét, boldogulását. De szóba nem állhat azzal a külügyérrel, aki gazdája parancsára a hazámat páriává tette a nemzetközi porondon. Ha emiatt elesik az első tisztség elnyerésétől, akkor elesik.
Önmagában elég furcsa, hogy egy független nemzetközi szervezet tisztségeit kormányjelöléshez kötik. Ráadásul megbukik Eörsi másik érve is: hogy tudniillik, nem függ a kormánytól. Dehogynem. Hiszen, ha fizetést, díjazást nem is a kormánytól kap, a szervezetben betöltött szerepéhez kell a támogatás.

Mindezek miatt arra kérem Eörsi Mátyást, és a DK elnökét, Gyurcsány Ferencet is: gondolják át még egyszer ezt a ügyet.

ITT OLVASHATÓ

HAJRÁ EÖRSI MÁTYÁS!

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávéző
2016.08.03.


Dörmögve figyeljük az amúgy szűk körű vitát Eörsi Mátyás esetleges diplomáciai szerepvállalása körül. Pedig Eörsi nem kap egyetlen forintot sem a magyar kormánytól, a Demokráciák Közössége nevű szervezetben esetleges főtitkárrá megválasztása pedig erősítené a magyar demokratikus ellenzék pozíciót.
 
Nagyon elfogultnak, vagy ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki lekollaboránsozza Eörsi Mátyást. Már az SZDSZ frakcióvezetőjeként is ellenfele volt a Fidesznek, ez nem változott azóta sem, amióta a Demokratikus Koalícióban politizál. A varsói székhelyű, 18 országot tömörítő szervezetnek jelenleg svéd főtitkára van. akinek megürülő helyére pályázik a magyar diplomata. A pályázathoz az Orbán-kormány nem támogatja Eörsit, hanem a minimális feltételnek megfelelően támogatja, hogy pályázzon. Egyes információk szerint fontos országok nagykövetségei üzenték meg Orbánnak, hogy ne menjen szembe Eörsi jelölésével. Szijjártó helyében ebben az esetben mi is azt kommunikálnánk, hogy mekkora kegy Eörsi "támogatása", pont mert tudják, hogy a sajátjai fognak nekimenni, amennyi eszük van...
 
Két dolog lehetséges: vagy nyer, vagy veszít, Eörsi évek óta ebben a szervezetben dolgozik, onnan kapja a fizetését is, nem az Orbán-kormány diplomáciai karának tagja, és végképp nem a rezsim támogatottja. Még annyira sem, mint az a tanár tüntető, aki a Klebelsberg Központtól kapja a fizetését... A főtitkárrá választást a szervezet Kormányzótanácsa bonyolítja le, semmi köze ehhez a magyar kormánynak, befolyásuk sem lehet az eredményre.
 
Ha Eörsi nem lesz főtitkár, akkor neki ez talán személyes kudarc, bár most is bent van a szervezet vezetésében. Ha nyer, egy, az Orbán-kormánytól független szervezet vezetője egy magyar lesz, aki élesen szembe helyezkedik az orbáni diktatúra bel- és külpolitikájával. És ha nyer, Eörsi Mátyás személyében a magyar demokratikus ellenzék, azon belül a DK jut fontos diplomáciai pozícióhoz...
 

EGY VELEJÉIG ROMLOTT EMBER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.04.


Megszólalt Gyurcsány az Eörsi-ügyben. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint "bolond a magyar világ", mert egyesek kifogásolják, hogy Eörsi Mátyás, aki a DK Országos Tanácsának tagja, elfogadja az Orbán-kormány ajánlását a Demokráciák Közösségének főtitkári posztjára.

Gyurcsány azt írja, "nem látok itt semmi bajt. Sem emberit, sem erkölcsit, sem politikait". Miben is? Abban, hogy Eörsi "ahhoz, hogy ő lehessen az új főtitkár, szüksége volt a magyar kormány támogatására is. Megkérte. Megkapta." 

Gyurcsány azt írta, hogy Eörsi a "magyar kormánytól" kért támogatást. De segítünk neki, hogy ez a "magyar kormány" az Orbán-kormány. Ez nem ugyanaz, mint egy demokrácia mindenkori magyar kormánya. Demokráciában természetes, ha ellenzéki párt vezetőjét támogatja a kormány egy nemzetközi szervezet posztjának elnyerésére. De egy diktatúra nem támogat olyan ellenzéki politikust, aki a diktatúra kérlelhetetlen ellenfele.

De az igazi kérdés nem az, ahova Gyurcsány akarja elvinni az Eörsi-ügyről szóló vitát, hogy Orbánnak kell megmagyaráznia, miért támogatja a DK politikusát. Az igazi kérdés az, hogy demokrata hogyan kérheti és fogadhatja el a diktatúra támogatását. Már csak azért is, mert ezzel ő maga lesz a legfőbb akadálya annak, hogy a nemzetközi szervezet fellépjen a diktatúra ellen.

A Demokráciák Közösségében ugyanis felmerült, hogy Magyarországot kizárják a szervezetből, mert nem demokrácia. Ha Eörsit a karrierjén kívül más is érdekelné, például a haza sorsa, és Orbán diktatúrájának megdöntése, akkor ebben a szervezetben a befolyását csak egy dologra használhatná: arra, hogy Orbán Magyarországát zárják ki a szervezetből.

Ha Eörsi lesz a főtitkár, méghozzá az Orbán-kormány ajánlásával, esze ágában sem lesz Magyarország kizárását kezdeményezni, mert azzal megszűnne az állása, ami olyan fontos volt neki, hogy képes volt Szijjártó ajánlását elfogadni hozzá. Vagy Eörsi Szijjártó ajánlásával a zsebében fogja bizonygatni, hogy ez egy diktatúra, amely még a DK Országos Tanácsának tagját is támogatja a a főtitkári székben?

Erre mondja Gyurcsány, hogy "arra nem számíthatnak, hogy cserébe Eörsi megértőbb, elnézőbb lesz Orbánékkal szemben". Tényleg nem? Ennyire hülyék lennének? De azért érezve, mekkorát hazudik, Gyurcsány hozzáteszi: "Persze érdemes résen lenni." Miért kéne résen lenni? Vagy mégsem bízik
Eörsi közismert rendíthetetlenségében? Az én esetemben biztos nem kéne "résen lenni".

Már csak azért sem, mert tisztességes ember ilyen ajánlást nem kér és nem fogad el. Aki ilyet kér és elfogad, már bizonyította, hogy korrupt, jellemtelen, karrierista ember. Orbán Eörsi ajánlásával nemcsak bebiztosította, hogy ki ne rúgják a diktatúráját a Demokráciák Közösségéből, hanem még ki is röhögi a pártjával együtt, hogy milyen olcsón adják a bőrüket, és kilóra megveszi őket egy papírral, ami ami semmit nem ér...

ITT OLVASHATÓ

AZ IDIÓTA MAGYAR NEM ATTÓL RETTEG, HOGY NEM LESZ HÁZA, LAKÁSA, FÖLDJE, JÖVŐJE, ÉLETE, JÖVEDELME, MUNKÁJA, KENYERE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.04.


Örülök a menekülteknek. Soha nem jöttem volna rá, mennyire lealjasodott és ostoba lett a magyar társadalom, sosem feltételeztem, hogy még a saját ismerősi körömet is érinti ez a felesleges megosztottság. Mindig azt hittem, a körülöttem lévők gondolkodó, értelmes emberek. Más-más környezetből jöttek, hiszen sosem a végzettség, vagy az ész alapján szelektáltam a barátokat, kizárólag emberség és az élethez, más emberekhez való hozzáállás számított.

Hála Istennek nincsen radikális közöttük. Aki volt, kilőttem régen, de azért 50 százalékban bizony tudom, mire voksolnak október 2.-án. Az idióta magyar nem attól retteg, hogy nem lesz háza, lakása, földje, jövője, élete, jövedelme, munkája, kenyere, hanem attól, hogy Münchenben több a biciklilopás és a kerítés nélkül lehet, hogy nálunk is több volna… ezért inkább kiszavazza a gyerekeit az unióból, saját magával együtt.

Menthetetlen a magyar társadalom, szégyen, hogy ezt kimondom, de elég belelapozni a hírek alatti kommentekbe, lassan akármelyik portálon, politikai oldaltól függetlenül és ez vonatkozik a kommentelők hadára is, a nézetek különböznek, de az ostobaság azonos. Primitív kommunikáció egymással, barbár értékrend, ma a normális számít selejtnek. Jó szonda a Facebook, reális képet ad a társadalom összetételéről és a minőségéről, valamint a trollok kényszeres agymosási igyekezetéről és rendkívül sikeres tevékenységükről, továbbá a durva cenzúráról.

Olyan szellemi mélyrepülésbe kezdtünk, ami bizony már nem a légibemutató része, sokkal inkább a becsapódás előtti pillanatok, amivel képtelenség egyáltalán vitatkozni is, mert annyira mélyen van, hogy méltatlan dolognak érzem beleállni is. Szépen lassan elérjük azt a magasságot, ahonnan az ernyőnek sincs ideje nyílnia, ugrálhatunk már, minek. 5-10, lehet 15 nyomorúságos év múltán persze kiderül majd, hogy tévedtek, de kinek van ideje ezt a nagy nemzeti gyors felfogást kivárni… Pont azt mondtam, legszívesebben összepakolnék, elhúznék Ausztráliába, Új-Zélandra, Kanadába, akárhová és új néven nulláról kezdeném, kitörölve minden képet, dokumentumot, értéket, emléket az életemből, csak és kizárólag előre nézve...

ITT OLVASHATÓ

KERTÉSZ ÁKOS: TÖRÖKVIKLÁG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Kertész Ákos
2016.08.04.
 
Mikor még csak kósza hírét vettem az Erdogan elleni török katonai puccsnak, az volt az első gondolatom, hogy lári-fári. Szó nincs itt puccsról; ez csakis Erdogan álpuccsa lehet, hogy eltapossa a török demokrácia utolsó kókadó virágait, fűszálait.
Honnan vettem?

Nem tudom. Sejtettem, mint macska az esőt.


Azért egy kicsit több volt sejtésnél. Nem csak a gyerekkorból kísértő százötven éves török hódoltság emléke befolyásolt, de az is, hogy ma az Iszlám világban az uralkodó tendencia a dzsihád, a terror, az erőszak eszkalációja. Azonnal tudtam tehát, anélkül, hogy az esemény bármilyen részletét is ismertem volna, hogy a mi szempontunkból (az euro-atlanti világ, a zsidó-keresztény kultúra szempontjából) csak negatív kicsengésű lehet, ami az Iszlám világban bárhol is történik. A katonai puccsok Törökországban egy jó évszázadon át a arról szóltak, hogy a hadsereg (Kemal Atatürk reformjainak örököse) azt a politikai vezetőt, akivel nagyon elszaladt a ló, és megfeledkezett arról, hogy Törökország Kemal
Atatürk óta voltaképpen szekuláris demokrácia volna, kicsit helyretette. De a fönti tendenciák miatt szinte a bőrömön éreztem, hogy most (2016-ban), ha puccs, az nem arról szól, hogy a katonák visszaterelik Erdogant – aki a hatalmat legutóbb csak megismételt választással tudta megszerezni – a demokrácia útjára, ellenkezőleg: ha puccs, akkor az csak Erdogan álpucssa lehet.

Amit Erdogan azért szervezett meg, hogy bevezethesse a rendkívüli állapotot, és likvidáljon, akár a legdurvább eszközzel is, a seregben éppúgy, mint az egész országban minden Erdogan ellenes, csak haloványan is demokratikus erőt, hogy megszűntesse a szekularizációt, Kemal Atatürk világi államának utolsó morzsáit is, és Törökországot olyan iszlám állammá alakítsa, ami hasonló ahhoz, ami a Komeini féle fordulat után Iránban létrejött, azzal a különbséggel, hogy az ajatollahok helyett ő maga: Erdogan kezében összpontosuljon minden hatalom.

Csakhogy Törökország nem Irán; Törökország majdnem Európa, és egészen NATO tag. A fordulat életveszélyes. Méghozzá világméretekben.

Ebben a percben tisztogatás folyik; Erdogan azzal az ürüggyel, hogy „puccsista”, félreállít és likvidál minden demokratát, szekuláris, vagyis nem iszlámista, nem klerikális baloldalit, katonát, rendőrt, politikust, közéleti embert, bírót, tudóst, tanárt, művészt, értelmiségit, az „establishment” liberális tagjait. Nem számonkérés zajlik, semmi nem történt, amit számon lehetne kérni azon kívül, hogy valaki nem Erdogan fanatikus híve. Ez tisztogatás a javából; kegyetlen, véres, irgalmatlan. Olyan, amilyen a 20. század első, a holokausztot megelőző, dermesztően kegyetlen és szadista genocídiumát, az örmény nép kiirtását abszolváló Törökországhoz méltó.

Véres? A hírek nem beszélnek kivégzésekről, sortüzekről, de hogy Törökországban egy ilyen tisztogatás nem lehet vértelen, azt akkor is tudjuk, ha egzakt bizonyíték nincs még a kezünkben...

ITT OLVASHATÓ

TUDJUKKIK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.08.05.


Voldemortok vannak egy páran széles-e hazában. Nem mindig tudjuk meg időben, hogy kik is ők, mert az igazságszolgáltatás különböző területei sokszor csetlenek, botlanak felderítésükben, így aztán a látencia hatalmas, százezer lakosra vetítve talán nálunk a legmagasabb Európában ezen a téren. Pedig az ember azt gondolhatná, hogy kis hazánkban, ezen a hetednyi texasi földterületen igazán nem nagy kunszt utolérni és nyakon csípni őket.

De hát siralmas helyzet az, ami itt van. A politikának való, soha nem látott mértékű megfelelési kényszer errefelé nem mindig teszi lehetővé a hatékony felderítést és az azt követő felelősségre vonást!

Itt az ügyészség olyan hierarchikus szervezet, ahol az utasításos rendszerben a mindenkori felettesek szava dönt, és ahol meghozott ügydöntő határozataikat is panasz esetén ők maguk bírálják el. Itt a kormánypártok által kilenc esztendőre bebetonozva ül székében a legfőbb ügyész, akinek a nagyobbik kormánypárthoz való kötődése már az 1994-es választások óta, amikor is a Fidesz képviselőjelöltjeként indult, közismert volt.

Itt a rendőrség már régóta Európa egyik leggazdagabb belügyérének a fennhatósága alatt áll, aki ebben a beosztásban vitathatatlanul ugyancsak az alá-fölérendeltség keretei között, a kormánypártok szájíze szerint irányítja a forgalmat, annak megfelelő ráhatással az összes titkosszolgálatra és társszervekre...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY NYALTOK, ÍGY HAZUDTOK TI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népsszava
2016.08.04.


Magyarországon először elárulták az Alkotmányt, aztán az alkotmányos rendet, utána megkezdődött a konszolidáció, majd megindult a dörgölőzés és az alkalmazkodás. Naponta láthatjuk ennek szép példáit, olvashatjuk a tankönyvekbe illő hazugságokat, amelyekkel mindezt megmagyarázzák.

Szinte észrevétlen, milyen alattomos módon hízelegnek és mérgezik az emberek lelkét, mércévé teszik a mellébeszélést, a hazudozást. Ez árad az írott sajtóból, a televíziókból és rádiókból, a tudományosnak álcázott cikkekből.

Ennek tipikus példánya Leili Róbert (CEU) "A világ Felcsútjainak tündöklése és bukása" címmel az Indexen megjelent írása. Írhatna Leili a CEU zászlaja alatt születésnapi verset is Orbánnak, az tisztességesebb lenne. Leili nincs egyedül, ő korunk hőse. 

A cikk üzenete: nemcsak Felcsút az egyetlen hely, amely a kedves Vezető jóvoltából fejlődik, ez természetes jelenség. Leili arcába akkor kellene a CEU portájánál belenyomni az első tortát, amikor a cikk felvezetésében úgy fogalmaz: "Felcsút 2010 óta gyorsan fejlődik, részben talán azért, mert Orbán Viktor szorosan kötődik a községhez." 

Leili tehát nem biztos abban, hogy FIFA stadiont, kisvasútat, sportközpontot és még sok mást Orbán miatt építenek Felcsúton közpénzből. Ahogy az óvatoskodó kutató mondja,  Orbán "szorosan kötődik a községhez". Ott lakik. Ott van a háza. A stadion mellett. Ott nőtt fel. Szerinte "talán" ezért van az 1800 lakosú falunak stadionja.

A CEU tanára adós marad annak közlésével, 2010 és 2016 között mennyit költöttek ennek a bűnözőnek a falujára. Az ugyanis nem mutatna jól, még a végén azt gondolnák, hogy Leili nem szereti a Vezért. Annak pedig súlyos következményei lehetnének egy olyan emberre, aki csak ebben az évben hagyta ott a Magyar Nemzeti Bankot, és még fiatal ember.

Leili egy tanulmányra hivatkozik, amely feldolgozta, "hogy a hosszú távon hatalomban levő vezető politikusok szülőhelye milyen gyorsan fejlődik az ország többi részéhez képest". Honnan tudja Leili, hogy Orbán hosszú távon marad a hatalomban? Eddig másfél ciklust nyomott le, amely ugyan száz évnek tűnik, de ez nem sok. Ennyi ideig még demokratikus vezetők is hatalomban maradhatnak. De Leili már tudja.

A tanulmány olyan országokat vett alapul, ahol az ország vezetője valóban hosszabb ideje uralkodik: "azoknak a politikusoknak fejlődik kiugró módon a születési térsége, akik 13 évet meghaladó időre maradnak hatalomban: náluk az átlagos fényintenzitás-többlet a 20 százalékot is elérheti." Majd Leili a következő mondatban levonja a következtetést: "Összességében tehát Felcsút nem egyedi eset, másutt is gyorsabban fejlődik a politikus származási helye."

Ezen a ponton a tortát bunkós botra kellene cserélni. A hivatkozott vizsgálat szerint a világ diktátorai (13 évig csak diktátorok vannak hatalomban) uralkodásuk 13. évében kezdenek sokat költeni a saját falujukra. Ezzel szemben Orbán már uralkodásának 4. évében felavatta a közpénzen épült felcsúti stadiont...

ITT OLVASHATÓ 

LECSUKATJA-E POLT PÉTER A FIDESZES VOLDEMORT NAGYURAT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.04.


A NAV véletlenül lebuktatott egy korrupt fideszes képviselőt. Véletlenül, mert egy nagyösszegű adócsalásban nyomoztak és hallgattak le embereket, de végül egy uniós forrásokkal kapcsolatos korrupciós ügy nyomaira bukkantak.

A 168 óra közölt egy korrupciós történetet az északi végből, melynek lényege, hogy egy szociális szövetkezeteket működtető csapat uniós forráshoz akart jutni, ezért megkeresték egy kapcsolatukon keresztül Mengyi Roland fideszes képviselőt, aki magát Voldemort nagyúrnak szólíttatta, és alkotmányos költségként kétszer 5 millió forintot kért a győztes uniós pályázatért. A kétszer ötmilliós költség mellé pedig először a nyertes pályázat összegének 50, majd 90 százazalékát kérte.
 
Az ügy több szempontból is érdekes. Egyrészt amit eddig is tudtunk, most bizonyítást nyert. A Fidesz szarrá lopja az uniós pályázatokat, sokkal durvábban, mint elődje (bár valószinűleg ott is volt egy s más). A kérdés pedig az, ennyire egyértelmű bizonyítékok után végre bekövetkezik-e a lehetetlen, és Polt Péter legfőbb ügyészsége 2010 óta először vád alá vesz-e egy fideszes politikust.

Maga a pályázat is érdekes, mivel a történet szerint az unió által a hátrányos helyzetű romák foglalkoztatására szánt pénzből loptak volna a történet szereplői, a szociális szövetkezetekre vonatkozó keretből. Ha emlékszünk még a Roma Önkormányzat körüli korrupciós botránysorozatra, vagy a szintén uniós pénzeket érintő ESZOSZ szociális szövetkezet körüli ügyre, talán kijelenthetjük, a szegények társadalmi mobilitására, felzárkóztatására szánt pénzek a a kormánykörüli uniós pénzeket eltulajdonító maffia kedvencei...

ITT OLVASHATÓ

MÁR AZ OTP IS BESZÁLLHAT PAKS2 GRÜNDOLÁSÁBA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.05.


Ezekről ne maradj le!

Tarthatatlan határidő miatt lépett vissza egy alvállalkozó (Átlátszó)

Vizoviczki levelet is írt Kubatovnak (
Index)
 
Megmentőként libben a képbe az OTP (HVG)


Ha van három perced:
Tarthatatlan határidő miatt lépett vissza egy alvállalkozó
Megtagadta az egyik alvállalkozó, hogy részt vegyen a később tragikus baleset színhelyévé lett hortobágyi lőszermentesítés munkáiban – egyebek mellett ez is kiderül a Hortobágyi Nemzeti Park és a Honvédelmi Minisztérium által az Átlátszó kérésére kiadott adatokból és szerződésekből. A honvédségnek 2013-2015-ben 328,3 millió forint bevétele származott a munkából, szerződésük összesen 1,1 milliárd forintról szól. (
Átlátszó)
 
Rövid lehet Felcsút virágzása
Legalábbis egy külföldi tanulmány azt mutatja, hogy a vezető pozícióba került politikusok sokszor eltérített fejlesztési pénzekből felvirágoztatott szülőföldjei szinte rögtön a távozásuk után visszaesnek gazdaságilag. A kutatók a régiók fénykibocsátásával mérték a gazdasági fejlettség változását az idők során, a legextrémebb fejlődési példák közt afrikai országok vannak. (
Defacto)
 
Vizoviczki levelet is írt Kubatovnak
A Fidesz pártigazgatója 2013-ban levelet kapott Vizoviczki Lászlótól, amiben az előzetesben ülő klubtulajdonos a politikus segítségét kéri, hogy szabadlábon védekezhessen. Ehhez azt ajánlotta, hogy támogatja a párt kampányát, és nem fideszes politikusokat érintő információkat szivárogtat. Kubatov Gábor azt állítja, a levelet akkor átadta a nyomozó hatóságoknak. Egy FTC-s sajtótájékoztatón elismerte, találkozott már Vizóval. (
Index)
 
Megmentőként libben a képbe az OTP
A Paks 2-t is hitelező orosz bank, a VER megszorult ukrán leányát veheti meg az OTP, orosz sajtóértesülések már előrehaladott tárgyalásokról írnak. Az OTP nem kommentálta a híreket, ugyanakkor annyit tudni lehet, hogy olyan helyeken keresnek akvizíciós lehetőségeket, ahol a helyi OTP-nek kicsi a részesedése. Ez a lépés közvetve még a Paks 2 finanszírozására is pozitív hatással lehet. (
HVG)
 
Ha van még két perced:
Lehallgatási jegyzőkönyvek alapján lehet rekonstruálni, hogyan fogott össze egy szociális szövetkezet vezetője és egy fideszes képviselő EU-s pénzek lenyúlására. (168 óra)
 
Folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, az Orczy-park átépítésére novemberben kiírt nettó 2,99 milliárd forintos megbízást a ZÁÉV Zrt. nyerte. (Átlátszó)
 
Folyik a szar a Tiszába, közben Kuna Tibor PR-cége 244,5 millió forintot nyert az öt állami vízközmű-holdingnak nyújtandó kommunikációs és rendezvényszervezési szolgáltatásokra. (Átlátszó)
 
Zavaros Melania Trump amerikai állampolgárságáról szóló története, úgy tűnik, a republikánus elnökjelölt Donald Trump szlovén származású felesége a 90-es években olyan vízummal dolgozott, amivel nem szabad. (Politico)
 
Ha Budapest meg akar felelni a 2024-es nyári olimpia rendezési követelményeinek, akkor nem csak gördeszkázásra kell helyet biztosítania, hanem szörfversenyekre is alkalmasnak kell lennie. (444)