2016. augusztus 23., kedd

MERT EGYEDÜL ORBÁN VIKTOR TUDJA ŐT ÉS CSALÁDJÁT MEGVÉDENI A MINDENKIT MEGERŐSZOKALÓ MIGRÁNS HORDÁKTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.23.


...Magyarul: nekem nincs igényem a napi frászhozó sopánkodásra, ezzel szemben szeretném, ha minden hónapban pontos adatokat hallanék arról, hány ember kért menedékjogot az adott hónapban és hány kapta meg. Mi lett azokkal, akik nem kapták meg. Hány legális és hány illegális határátlépés történt, ezekkel az emberekkel mi történt. Ha eltűntek a magyar hatóságok látóköréből, akkor azért ki a felelős.

Szeretném továbbá, ha rendszeresen informálnának arról, tényszerűen mire kell odafigyelnem nekem, magyar állampolgárnak például egy rendezvény alkalmával, a tömegközlekedés igénybevételekor és úgy általában, valamint pontosan mi a teendőm bizonyos esetekben. Szeretnék telefonszámokat látni, amelyeket fel tudok hívni, ha gyanúsan viselkedő emberrel találkozom, ha őrizetlenül hagyott csomagot találok, ha bármi olyat észlelek, ami aggodalomra ad okot.

Egy felelős kormány nem szítja és nem is keni el a veszélyt, hanem felnőttnek tekinti a társadalmat, felkészíti és tájékoztatja mindarról, ami esetleg az ország biztonságát veszélyeztetheti.

Egy saját érdekei mentén riogató kormány aljas és felelőtlen, súlyos veszélynek teszi ki az egész társadalmat. Tehát alkalmatlan a feladata ellátására. Most ezt tapasztalhatjuk.

ITT OLVASHATÓ

UNIÓS PÉNZCUNAMI LÁZÁR JÁNOS KEDVENC TOKAJI BORÁSZFALUJÁBA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.08.23.


Jobban teljesítnek a fidesztől sem távoli mádi borászlobbi oszlopos tagja, Kovács Károly cégei az uniós pályázatokon: 2012-ben és 2013-ban például csaknem annyit nyertek, mint az egész település átlagos éves EU-s pénze. Jól fut a polgármester, Tatárka József vállalkozása is, s egyebekben is dől a pénzeső. Aminek nyilván semmi köze ahhoz, hogy helyben vásárolt be szőlőkből Lázár János kancelláriaminiszter családja...

ITT OLVASHATÓ

ÁNGYÁN JÓZSEF: "KILÉPEK A PROFESSZOROK BATTHYÁNY KÖRÉBŐL"

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: narancs.hu
2016.08.23.


...Ángyán József volt államtitkár, egyetemi tanár utólag értesült a nyilatkozatról, és levélben jelentette be kilépését az elnöknek és  tagságnak. A narancs.hu birtokába került írást szintén végig idézzük:

Tisztelt Elnök Úr! Kedves Professzortársak!

Egy erdélyi  családi pihenésről hazatérve most olvastam az októberi népszavazással kapcsolatos belső vitát és az ennek "eredményeként" megszületett - számomra megdöbbentően szervilis, a megítélésem szerint önző és a keresztény értékrendtől messze távol álló (t.i. aki egy szűk, bennfentes  kört gazdagítva fizet, legyen bár haramia, jöhet, de a többi, menekülő nyomorultból nem kérünk) kormányzati álláspontra valamint az ezt közvetítő ostoba és hazug propagandára is rálicitáló, csúsztatásokat és féligazságokat tartalmazó - sajtónyilatkozatot. Ez megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán - szomorúan reménytelennek látván és feladván az ezzel kapcsolatos belső vitát - kilépek a Professzorok Batthyány Köréből. Kérem ezért Elnök Urat, hogy nevemet a PBK tagjainak sorából haladéktalanul töröltetni szíveskedjék.
 
A kezdeti közös hiteket, reményeket és szép emlékeket is hordozó, együtt töltött évekért köszönetet mondva, a PBK-nak - mint magát felelős keresztény, nemzeti értelmiségi tömörülésként meghatározó körnek - valamint tagjainak személy szerint is eszmélést és sok sikert kívánva, búcsúzó üdvözlettel:
 
Ángyán József
 
 

LOVAGI BESZÉD, JOGREND ÉS TÖRVÉNYESSÉG

MAGYAR NARANCS - VÉLEMÉNY - PUBLICISZTIKA
Szerző: Janisch Attila
2016.08.21.


Ez az ország már nem Magyarország. Ez a Bayer-féle lovagok és az Orbán-féle királyok országa.

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigánygyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigánygyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a cigányok, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van. A lehető legnagyobb sebességgel továbbhajtva, autónkból hívjunk mentőt, és a legközelebbi rendőrőrsön álljunk csak meg, ahol adjuk fel magunkat. (Sajnos, tudom én, ez a helyzet nem fordulhat elő. Ha az ember elüt valakit, különösen, ha az illető gyerek, muszáj megállnia. Tehát meg fogunk állni ezután is. Valamit mégis tenni kell. Jó, ha indulás előtt beszerzünk egy lőfegyvert. Ha elütünk egy gyereket, álljunk meg. S ha gyülekezni kezdenek körülöttünk az állatok, használjuk bátran fegyverünket…” (Bayer Zsolt: Cigányliszka, 2008)

Bayer Zsolt szövege ezúttal teljes hosszban, rövidítések nélkül, mivel mindig azt mondja, hogy ha csak a szövegének az első három mondatát közlik, kiragadva azokat a szövegkörnyezetből, azzal meghamisítják a mondandóját. Most itt a folytatás is, ami ebben a formában éppen annyira vállalhatatlan, mint a valóban gyakrabban idézett első három mondat.


A Bayer Zsoltnak adományozott magas állami kitüntetés – a Magyar Érdemrend lovagkeresztje (érdemrend!) – ismét egyértelműen mutatta, hogy Orbán Viktor, Magyarország teljhatalmú és még teljebb hatalomra törő illiberális miniszterelnöke teljes mértékben egyetért mindazzal, amit kenyerespajtása, a fidesz 5. számú tagkönyvének tulajdonosa mond.

Ennyi...

ITT OLVASHATÓ

NO COMMENT (2.)

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Mészáros Marietta
2016.08.23.


A másik oldal

Igazságtalan lennék, ha az egészségügyről szólva, csak a rosszat sorolnám. Az egyik doktor életveszélyben is otthagyta betegét, míg a másik Orvos megmentette, hiszen csak így tudta nekem elmondani az esetét. Az egyik helyen a kötszert is lógva hagyják a betegen, a másikon átkötözik. Az egyik helyen jó a lefolyó, a másik helyen…

Na, itt a másik oldal! Mi, betegek is tehetünk arról, hogy durva hibákkal találkozunk. Csak néhányat, amúgy felsorolásként, ide is hozok.

Azt a fajta szegénységet már megszoktuk, hogy nincs szappan, nincs vécépapír. Ezeket visszük magunkkal, ha mondják előre, ha nem. Mindenki vigyáz a berendezésekre, hiszen ezzel a saját egészségét is óvja.

Illetve nem mindenki. Vannak a sterilmániások, akik mindent elkövetnek – bármi áron –, hogy szinte steril környezetben gyógyuljanak. Ők nem eldobható törlőkendőkkel szerelkeznek fel, hanem papír vécéülőke takaróval. Jó vastag papírból lévővel. Amit használat után bedobnak a vécébe, és ami nem megy le. Többszöri lehúzás után sem. Nem, nem a fürdőszobai szemetesbe dobják, hanem a vécébe. Ott, ahol már eleve gondok vannak, mert a zuhanytálcában is bokáig ér a víz, mire az ember langyos vízhez jut. A lefolyó dugulása miatt.

Természetesen ismerős a vécékefe mindenkinek, csak néhányan nem tudják, mire is kell használni. Ahogy azt a fránya ülőkét is letörölheti maga után, aki kisebb „balesetet” okozott. Előfordul minden jobb családban, de nem a takarítónő előjoga ezt rendbe tenni. Főleg, ha van szobatárs is, aki használná a fürdőszobát...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY VÁLIK VOLDEMORT NAGYÚR BEÁLDOZHATÓ SAKKFIGURÁVÁ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.23.


A Fidesz most úgy igyekszik lerázni magáról a kínossá vált Mengyi Rolandot, mint kutya az esővizet. Minden jel arra mutat, hogy a korrupciógyanús ügybe keveredett BAZ megyei képviselőt igyekeznek minél gördülékenyebben semlegesíteni, hiszen nem jönne jól a kormánypártnak a kvótanépszavazás kampányában egy olyan politikus, aki belülről és kívülről sem védhető. Orbán Viktor jó szokásához híven próbál erényt kovácsolni a szükségből, így a mohóvá vált vidéki nagyúr példáján azt demonstrálja, hogy mindenkit megvéd az övéi közül, de csak egy bizonyos határig tolerálja a szabad rablást.

Mint korábban megírtuk, Mengyi Roland a semmiből érkezett a politika világába, és úgy tűnik, rövid, ám annál intenzívebb tündöklés után a semmibe is távozik. A kormánypárt vezetősége minden valószínűség szerint megelégelte a képviselő mohóságát, így kiadták a Voldemort nagyúrként elhíresült politikusra a kilövési engedélyt. Ha már a kormányhoz finoman szólva is lojális ügyészség is a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Orbán Viktor vért akar látni, de csak annyit, amennyi még nem bukik át a küszöbön.

Orbán Viktor ugyanis tanult az 1998-2002 közötti korszakban elkövetett hibákból, így nem karja megismételni magas rangú kormányzati tisztségviselők, parlamenti képviselők demonstratív törvény elé citálását, amit akkor elsősorban a koalíciós partner kisgazdák embereivel játszott el. Az eredmény közismert, hiszen minden várakozás ellenére a Fideszt megbüntették a választók azért, mert a belső leszámolásokat a nyilvánosság előtt hajtották végre. De ne menjünk ilyen messzire, hiszen a szocialisták 2010-es történelmi veresége is annak volt köszönhető többek között, hogy a párt meghatározó politikusai ellen indultak büntetőügyek kormányzásuk idején...

ITT OLVASHATÓ

NEM TI VAGYTOK '56, NEM TI VAGYTOK A MAGYAR SZABADSÁGHARC, NEM TI VAGYTOK MAGYARORSZÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.23.


Drágáim!
 
Nyugodjatok meg szépen, nem érte méltatlan támadás a működéseteket. Teljesen méltó támadás érte, ugyanis elvertetek 50 millió forintot egy gagyi, ráadásul használt bazsevára, amihez valaki halmazati bűnként (ha eddig ilyen nem volt a jogban, majd most) írt egy penetráns, ócska, de legalább röhejes szöveget.
 
Nem volt irányított a támadás, mindenki spontán háborodott fel, tök magától.
 
A baloldali és liberális oldalról villámgyorsan pattanjatok le és ne akarjátok összemosni azzal, ami a ti leglényegetek: a kommunista diktatúra (náci is, igen) propagandájával. Ezzel a Fidesz-kormány operál évek óta, nem is sikertelenül. Csak sajnos (nektek sajnos) egy adott társadalomban egy bizonyos százalékban vannak jelen hülyék, azokat meg már megtaláltátok. Életkoruknál fogva nem is nagyon szaporodnak, úgyhogy próbáljátok meg beosztani őket.
 
Ne azonosuljatok ennyire az ünnepeinkkel. Senki nem támadta ’56-ot (és nem kedveskéim, nem ti vagytok ’56, ti csak egy vicces társaság vagytok), hanem a gagyi nótát támadta mindenki.
 
A homofób izét nem értem. Valaki lebuzizott valakit valahol a halkonzerv-induló kapcsán? Mert ha igen, akkor nézzetek már rá a címlapra, mert azt a sajtóvégterméket alighanem ti fizetitek a mi pénzünkből.
 
Tömörítek és lassan írom, hogy Wittner Mária főállású szabadságharcos is értse:
 
Nem ti vagytok ’56, nem ti vagytok a magyar szabadságharc, nem ti vagytok Magyarország. Ti az én pénzemet szórjátok hülyeségekre, az én nevemben rendeltek egy drámaian ócska harci indulót és amikor nekem az nem tetszik és elmondom, akkor ti vagytok felháborodva és ti kéritek ki magatoknak. Semmi gond! Szépen fizessétek vissza az összes pénzt a közös kasszába, a saját, adózott jövedelmetekből szabadságharcoljatok, akkor majd felháborodhattok. Addig meg csönd legyen.
 
Pápuszi:
Róbert, a nép
 

A KVÓTANÉPSZAVAZÁS IGAZI TÉTJE AZ UNIÓS TAGSÁG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: NAVRALÁSZLÓ
2016.08.23.


Orbán Viktor a 21. század Zrínyijének szerepében tetszeleg. Ő lenne az, aki ma megvédi Európát és Magyarországot, ahogy anno próbálta Zrínyi Szigetvárnál. Igaz, Zrínyi egy ellenséges török hadsereggel szemben vette fel a küzdelmet, míg Orbán kampánya a háború elől menekülő gyerekekkel és nőkkel szemben is küzd hősiesen.

Hiszen szerinte bárki lehet terrorista, és a kultúrák keveredése egyébként sem kívánatos számára. A szíriai polgárháborúban elpusztult emberek százezreinek sorsa ebben az országban – a több ezerszer leadott tévés kampányposzt és soha nem látott plakátözön után – elhanyagolható kisebbséget érdekel. De azt talán még kevesebben gondolták végig, hogy Orbán küzdelme az Európai Unió és Schengen tagjaiként eleve halálra ítélt kísérlet.

Ha komolyan vesszük – persze, miért tennénk – hogy Orbán hisz a népfelség elvében, akkor arra kell jutnunk, hogy pár millió magyar ember szavazata semmire nem kötelezi az 510 milliós Európai Unió lakosságát. Vagyis mindegy, mit üzen a magyar nép Brüsszelnek, Európát az semmire nem kötelezi. És a tagállamokat sem. Ők továbbra is befogadhatják a menekülteket, mindegy mi a magyar népszavazás eredménye október másodikán. Sőt, Németország és Svédország már eddig is befogadott több mint egymillió menekültet. Ezek az emberek már itt vannak az Unión és a schengeni határokon belül. Mi történik velük?

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN DUZZAD A GŐGTŐL - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.08.23.


Felháborodást és hitetlenséget váltott ki Schöpflin György, amikor azt javasolta, hogy levágott disznófejekkel riasszák el a muzulmán menekülteket a déli határon. A fideszes EP képviselő azonban úgy véli, ő nem alázott meg senkit. Már az 50 felé közelít azoknak a száma, akik visszaadták a kitüntetésüket a Bayer Zsoltnak odaítélt lovagkereszt miatt. Amíg Merkel politikája megosztja a német lakosságot és sajtót, addig Orbán Viktor duzzad a gőgtől. 


Daily Telegraph

Felháborodást és hitetlenséget váltott ki Schöpflin György, amikor azt javasolta, hogy levágott disznófejekkel riasszák el a muzulmán menekülteket a déli határon. Az előzmény az volt, hogy valakik cukorrépából faragott koponyákat szögeztek a kerítésre. A magyar hatóságok hírek szerint még csak meg sem próbálták, hogy eltávolítsák azokat. A vitában a Human Rights Watch igazgatója úgy értékelte, hogy a Fidesz-politikus megjegyzése igencsak bántó. Mint mondta, nagyon furcsa, hogy ilyesmit hallani egy Európa-parlamenti képviselőtől, aki ráadásul korábban megbecsült történész volt. Mintha azt hinné, hogy a disznóhús a Superman bolygójának különleges érce volna a muzulmánokkal szemben. De ha az ember egynémely magyar vezető megnyilatkozásait hallgatja, azok azt sugallják, mintha a török seregek támadnának a 16. században. Az egész arra megy ki, hogy befeketítsenek olyan embereket, akik a háború és a kínzás elől menekülnek. Ez a disznófejes ötlet elárulja, milyen mély az idegengyűlölet és migránsellenesség a magyar kormányon belül. Stroehlein hozzátette, hogy gusztustalan módon bánnak a menekültekkel, úgy kezelik őket, mint az állatokat. A táborokban embertelenek a körülmények.


A jelentés felidézi, hogy egy kárvallott szerint többüket a lehető legbrutálisabban verték meg, amikor elfogták őket az ország belsejében. Hátrakötözték a kezüket, majd öt-hat katona nekik esett, ököllel, gumibottal, de rugdalták is őket. Szándékosan igen súlyos sérüléseket okoztak, ilyet még a moziban sem látni. A Human Rights Watch aggodalmát fejezte ki, mivel a menedékkérőket alávaló módon bántalmazzák, majd visszakényszerítik őket a határon túlra...

ITT OLVASHATÓ

CSALÁSRA ELŐKÉSZÍTVE

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2016.08.23.


„Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Magyar Szocialista Párt alelnökének a kvótareferendumos kormányzati hirdetések miatt benyújtott kifogását pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.” (Nem vizsgálta a választási bizottság az MSZP kifogását)

Vajon mennyire lehet megbízni a Nemzeti Választási Bizottság és Nemzeti Választási Iroda tevékenységében?

Kellő naivitással és a magyar kormányba vetett, rendíthetetlen hittel felvértezve, teljes mértékben. A tapasztalatok alapján semennyire. Nem tekintélyes, köztiszteletben álló valamikről van szó, csupán propaganda-, illetve kormányzati szervekről. Ezek mindössze a sajátságos magyarországi demokrácia ócska díszleteihez tartoznak. Szükség van ugyan rájuk, de csak a látszat kedvéért, illendőségből. Az a feladatuk, hogy a kormányzó többség ne közvetlenül képviselje a saját érdekeit. Hogyan venné ez ki magát egy nemzeti-keresztény országban?

Ezek az intézmények vagy mik, nagyjából olyan mértékű függetlenséget élveznek, mint a Polt Péter szerint egész Európában irigyelt ügyészség. Mindenképpen becsületesebb lenne ezért átnevezni őket FIDESZ-KDNP Igazságtételi Bizottságra, illetve Érdekvédelmi Irodára. Ez ellen senki sem szólhatna egy rossz szót sem, mivel tökéletesen lefedné a tevékenységüket.

Ezek a gittegyletek egyetlen olyan döntést, határozatot sem voltak képesek hozni, ami a legkisebb mértékben is ütközött volna a kormányzat érdekeivel, illetve óhajaival. Hivatalosan biztosan nem lehet rájuk bizonyítani, de a lényegi kérdésekben valószínűleg mindig kikérik az illetékesek véleményét és meg is fogadják a bölcs útmutatásaikat...

ITT OLVASHATÓ

NÉVMÁSOK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.08.23.


A pávatáncos, illiberális államot építő kormányfő olyan nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára, amely tragikus elemeket is hordoz magában!
 
Prológus
Ilyen korban élünk, a teljesség igénye nélkül, csak tájékozódási pontokban, egy kór, vagy korrajz kísérleteként.
 
Én
 
Számomra igazodási pont Ferenc pápa éppúgy, mint a néhai cseh elnök Hável, amikor Orbán Viktor politikájának és személyének megítéléséről van szó. De említhetném még a híres, már elhunyt pszichológusokat is, Popper Pétert, vagy Ranschburg Jenőt, zseniális humoristánkat, Hofit sem kihagyva. És persze idézhetnék még számos gondolkodót, akik a maguk módján az említettekhez hasonlóan vélekednek.
 
Nem gondolom, hogy a nyilatkozók elveszítették volna józan eszüket, amikor véleményüket közreadták az említett személyről és politikájáról. Sőt azt sem hiszem, hogy baloldali késztetésre adták volna elő elmarasztaló mondandójukat.
 
A magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy a pávatáncos, illiberális államot építő kormányfő a már említettek és közismert dolgai alapján olyan nemzetbiztonsági kockázatot jelent hazánk számára, amely tragikus elemeket is hordoz magában!
 
Te
 
Persze mondhatod, hogy a vélemény szabad, és ez is csak egy a sok közül. Kiállhatsz amellett, hogy ő a nép gyermekeként szavatolja hazánk függetlenségét, szabadságharcot hirdetve minden és mindenki ellen, amik, és akik azt bármilyen módon veszélyeztetik. Szilárdan támogathatod őt abban is, ahogyan a migráns ügyet kezeli, kerítésestől, kvóta-népszavazásostól.
 
Mondhatod, hogy egészséges, mint a makk, függetlenül attól, hogy miket hordtak össze róla ezek, meg amazok. Mondhatod, hogy az előző bekezdésben említett kritizálók smafuk, bagatell személyek, említésre se méltó pszichés jegyeikkel.
 
Bármit mondhatsz, az is csak vélemény. Igen ám, csak, hogy a szar, az szar és nem lekvár! Így aztán te lehetséges, hogy sose tudod meg, hogy köztük mekkora a különbség, mert neked csak az a lényeg, hogy tapsikolhass mindkettőben kedvedre!
 
Ő
 
Neki nincs véleménye. Vagy ha van is, csak nem képzeled, hogy majd közreadja itt, mindenki előtt. Ő el van, mint a befőtt, kisded játékaival. Jobban érdekli egy indián nyár a kastélyban, vagy a Tuttifix férfi videó.
 
Őt hidegen hagyja minden, ami politika, azt hiszi, kívül helyezheti magát rajta. Ha mégis szóba kerül, akkor jön a hallgatni arany, meg a ne szólj szám, nem fáj fejem. Priviben még esetleg szőrmentén, ha nagyon muszáj, akkor óvatosan mond valami lényegtelent, de törli is azonnal.
 
Mert ő nem avatkozik bele semmibe. Jobb a békesség mondja, mert nem az ő dolga és egyébként is neki családja van, meg ott a ház, a kert és az autó.
 
Ő kívül áll mindenen, kivéve a tévé sorozatokat, a bulvár történeteket, mert azokban érzi jól magát, hogy ki mikor és miért, meg minek....
 

ÜZLETI AJÁNLATOM MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.23.


T. Nagyon Mélyen Tisztelt Kormány!
 
Ajánlatom lényege a következő: hajlandó vagyok szavazni október 2-án. Abban az esetben, ha meg tudunk állapodni néhány, számomra fontos alapvetésben. Mert odáig oké, hogy aki Magyarországra jön, annak tisztelnie kell a törvényeinket. De annak is, aki már itt van. Legyen az bárki: miniszterelnök, miniszter, országgyűlési képviselő, legfőbb ügyész.

Konkrétan arra gondolok, hogy a felelős beosztásban lévő embereknek a bűnt nem pártolniuk, hanem üldözniük kell. Ha valakiről tudják, hogy kenőpénzt készül átvenni, ne akadályozzák meg a nyomozókat, hogy lecsapjanak rá.

Akkor sem, az illetőt M. Rolandnak hívják és a Fidesz országgyűlési képviselője.
Ha azt tapasztalják, hogy a K. Gáborhoz közeli kigyúrt kopaszok akadályozzák az ország egyik állampolgárát abban, hogy beadjon egy népszavazási kezdeményezést, a törvény szigorával lépjenek fel ellenük. Ne állítsák le a nyomozást olyan átlátszó, indoklásnak csúfolt hazugsággal, hogy nem történt bűncselekmény. Miközben egy elsőéves joghallgató is tudja, hogy bűncselekmény történt.

Hajlandó vagyok szavazni október 2-án, de előtte arra kérném Önöket, hallgassák ki a Nemzeti Választási Irodánál megjelent nagytestű kopasz férfiakat. Akiknek nevét, elérhetőségét ismerik, de valamiért eddig nem voltak kíváncsiak a vallomásukra.
Hogy megtudhassuk, amit persze így is sejtünk: miként kerültek oda? Ki küldte őket a választási irodához? Kaptak-e pénzt a szolgálatukért, vagy csak baráti segítségnyújtás történt?

Kérdezzék meg Erdősi nénit, tudja-e, hogy amit elkövetett, az bűncselekmény. S ha igen, nem tartott-e attól, hogy a törvény előtt kell majd felelnie azért, amit tett?

Kérdezzék meg a Fidesz alelnökét, K. Gábort, hogy ő rendelte-e oda az általa elnökölt FTC-nél rendszeresen alkalmazott kopaszokat? Ha nem, megpróbálta-e kideríteni, hogyan kerültek oda?

T. Nagyon Mélyen Tisztelt Kormány! Engem az is érdekelne, hogy miért szüntették meg az eljárást a belvárosi ingatlan-eladási ügyekben? Tervezi-e az ügyészség R. Antal mentelmi jogának felfüggesztését?

Szándékukban áll-e kivizsgálni, miként jegyezhetett be R. Antal miniszter egy korábban már feltalált elektronikus aláírással kapcsolatos eljárást? Bűncselekménynek tekintik-e az ilyet, jelesül csalásnak, vagy csupán a magyar lelemény legújabb kori meg nyilvánulásának?
Talán már méltóztatnak kapiskálni, hogy mire szeretnék kilyukadni: szavazatom fejében a jogállam legalább részleges visszaállítására gondolok.

Amennyiben Önök partnerek ebben, és sikerül megállapodnunk, ígérem, elmegyek szavazni október 2-án.

Hogy miként szavazok, az természetesen a magánügyem. Annyit azonban elárulhatok: Önök lesznek az elsők, akik megtudják, hogy férfi, vagy női nemi szervet rajzolok majd a szavazólapra.

ITT OLVASHATÓ

ANYAKÉNT AZ ÓVODA KÜSZÖBÉN: HOGYAN KÖNNYÍTHETJÜK MEG AZ ELENGEDÉST?

ANYAMENEDZSER BLOG
Szerző: Kozma E. Kinga
2016.08.22.


Gyermekünk óvodába engedése sok anyában vegyes érzelmeket szül. Vajon boldogulni fog-e a gyerek egyedül, nélkülünk? Megoldja-e majd a nehézségeket, konfliktusokat? Oda fognak-e rá eléggé figyelni? Észre fogják-e venni, ha valami komolyabb baja van? És mi lesz velünk: fel tudunk-e szabadulni abban az időben, amíg gyermekünk az óvodában van? Megengedhetjük-e magunknak, hogy másra gondoljunk, másra figyeljünk, fejben és lélekben is mással foglalkozzunk?

Nem könnyű időszak ez egyik anya számára sem. Valami olyat kell átélni, bensőnkben meglépni, megcselekedni, amire eddig még nem nagyon volt szükség: elengedni a gyermekünket.

Az óvodai beszoktatás sikeressége és pozitív lezárása nagyrészt azon múlik, hogy mi, édesanyák mennyire tudjuk elengedni gyermekünket. Minden beszoktatós időszakban gyakran hallani az óvónénik tanácsait, bátorítását: „Anyuka, tessék elmenni egy kicsit, sétálni egy fél, órát...”. Egy idő után azonban ez a kérés türelmetlenné, vagy akár utasítóvá is válhat és ettől kezdve kellemetlennek, sürgetőnek fogjuk érezni a beszoktatást. A bátorítás visszájára fordulhat és inkább szorongást, ellenállást kelthet bennünk.

Hogyan segíthetünk magunknak az elengedésben még mielőtt a valódi beszoktatás elkezdődne?

ITT OLVASHATÓ

REKORDMÉRTÉKŰ ELVÁNDORLÁS ÉS MUNKAERŐHIÁNY - IGAZ, NEMCSAK MI SZENVEDÜNK EZEKTŐL A RÉGIÓBAN

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.08.23.


A KSH szerint csak tavaly 33 ezren szedték a sátorfájukat és költöztek külföldre dolgozni. A valós szám azonban még ennél is magasabb lehet, mivel a hivatal csak azokat tekinti kivándoroltnak, akik jelezték a kivándorlási szándékukat. A helyzet odáig fajult, hogy Nyugat-Magyarországon már nemcsak a jól képzett szakemberek fogytak el, hanem gyakorlatilag mindenki, aki munkát vállalna. A kivándorlás mértékének érzékeltetésére alkalmas, ha megjegyezzük, hogy egy évben legalább a magyar GDP 3 százalékát teszi ki a hazautalt pénzek összessége.

Természetesen a kivándorlás nem csak Magyarországon probléma: az IMF tanulmánya szerint Kelet-Európából 1990 óta 20 millió ember, a lakosság 5,5 százaléka távozott főleg Nyugat-Európába. Ennek következtében az egész régió felzárkózása jelentősen lelassult. Többek között a megoldás a valutalap szerint az lehetne, hogy jobban össze kellene hangolni az oktatást a foglalkozási igényekkel, illetve bővíteni kellene a munkahelyi képzési lehetőségeket...

ITT OLVASHATÓ

JOGI TRÜKKÖKET IS BEVET JÓZSEFVÁROS, HOGY KÖNNYEDÉN SZABADULJON SZEGÉNYEBB BÉRLŐITŐL

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: AVM
2016.08.22.


...Ahogyan arról korábban írtunk, Józsefváros új, “bérlővédelmi programja” is azt mutatja, hogy a kerület rehabilitációja a szegény, érdemtelennek ítélt lakók kiszorításával, és a bérlakásállomány további apasztásával jár. A kerület emberemlékezet óta nem írt ki olyan lakáspályázatot, amelyen rászoruló emberek is eséllyel indultak volna, frissen kiírt lakáspályázatán is oktatók és hallgatók jelentkezését várja.

A Város Mindenkié csoport továbbra is azt követeli, hogy Józsefváros a szegényebb lakókra is olyan lakosokként tekintsen, akiknek éppúgy joguk van részesülni a városrehabilitáció előnyeiből, mint a kerület módosabb lakosainak, és ne arra használják a városrehabilitációs folyamatokat, hogy a szegényebb lakosoktól megszabaduljanak! R. K. ügyében a nyilvánvalóan helyes megoldás az volna, ha a kerület lehetőséget adna arra, hogy a család részletekben rendezhesse tartozását, és újra szerződést köthessen...

ITT OLVASHATÓ 

NYÁR VÉGI TÜKÖR - NÉZZ BELE BÁTRAN

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.08.22.


Nyugi, nem a nyáron szerzett ráncokat akarom számbavenni, sőt nem is a leadott/felszedett kilókkal foglalkoznék. Bár még az is lehet… Mit szólnátok egy kis coachinghoz?

Ugye nem baj, ha egy kicsit coach-ingolunk?! Lassan úgyis itt a szeptember, indul a suli/ovi/bölcsi, visszatérünk a kerékvágásokba, kipihenve látunk neki új dolgoknak, munkát keresünk, ilyesmi. Ugyan még benne vagyunk a nyárban, talán nem kellene nagyon komolyra és melósra venni a stílust, de fogjuk rá a mai esős időre, hogy valamiért előjöttek bennem bizonyos szakmai kérdések, témák. Elkezdtem morfondírozni gyakori, mondhatni, tipikus eseteken, illetve a közelmúltban is volt pár olyan érdekes élményem, ami mindezt előhozta belőlem.
 
Mi, coachok, pszichológusok, mindig hangoztatjuk, hogy akkor tudunk sikeresen élni, kiegyensúlyozottan létezni, dolgozni, tenni bármit, ha összhangban van az agyi, az érzelmi és a testi, zsigeri működésünk. Hiába tudjuk sokszor az agyunkkal, hogy mit kellene tennünk (pontosabban: mit várna el tőlünk a világ, a család, a szűkebb környezet, a cég stb., hogy tegyünk), de ehhez semmi érzelmi, szívből jövő motiváció nem társul részünkről, akkor nehéz lesz. Vagy amint nekilátnánk csinálni azt a bizonyos feladatot, kinyitjuk a megfelelő file-t a számítógépen, bemegyünk az irodába, aztán görcsbe rándul a gyomrunk, megfájdul a fejünk, vagy bizonyos idő múlva észleljük, a vállunk és a nyakunk egy merő feszültség, görcs. Sajnos a legtöbbször nem figyelünk ezekre a jelekre. Jellemzően már csak akkor mondjuk, hogy ennek lelki okai vannak, túl sok a stressz, nagy rajtunk a nyomás, amikor már komoly fizikai tünetek, krónikus betegségek formáját öltötték és járjuk velük a hadak útját.
 
Ha ez a téma (stresszbetegségek, megküzdés) különösképpen érdekel valakit, Máté Gábortól is érdemes olvasni róla például itt!
 

4+1 SZUPERÉTEL AZ ANDOKBÓL

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Braun Henriett
2016.08.22.


De mi is a szuperétel és miért is olyan népszerű manapság? Bár pontos definíciója még nem igazán létezik és sokan állítják, hogy ez egy jól kitalált marketing címke azért, hogy ritka ételek is eladhatóvá váljanak, általánosságban egyetérthetünk azzal, hogy a szuperételek mind alacsony kalóriatartalommal rendelkező, tápanyagban gazdag növények, magvak vagy gyümölcsök.

Továbbá legtöbbjük tele van antioxidánsokkal, rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek az egészség megőrzésére, sőt akár immunrendszerünk megerősítésére is szolgálnak. Bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szuperételek fogyasztása önmagában megoldja az egészségügyi problémáinkat, mégis megfelelő táplálkozással és életmódbeli változtatásokkal elősegítheti a gyógyulást.

Mindenesetre mielőtt elszaladnánk a szupermarketbe hangzatos, egzotikus magvakért, érdemes azok helyi megfelelőjének is utánanézni. Az anyatermészet intelligenciájának és a Google ötletességének köszönhetően talán nem is lesz olyan nehéz. Ha még sem sikerülne, íme 5 perui, andoki szuperétel, amelyek a helyi piacokon fillérekért, más országokban több ezer forintnyi összegért kaphatóak, általában pirított vagy szárított változatban:

 

POFON PRÓBA LAKATTAL ÉS RÖGESZMÉVEL

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Somfai Péter
2016.08.23.


Sokféle képen lehet értelmezni azokat a kiszivárgott híreket, amelyek szerint a kormány ismét kísérletet tesz arra, hogy érvényt szerezzen a KDNP rögeszméjének, a vasárnapi boltzárnak. Harrach Péter nem „boltzárról” csak a „dolgozók érdekvédelméről” beszél, Halász János, a Fidesz frakció szóvivője pedig még a boltbezárás visszacsempészésének a gondolatát is tagadja. Ismerjük mind a két politikust: ne azt figyeljük, mit mondanak, mit tesznek…

A „lakatprogram”, ahogyan a minap egy boltvezető  nevezte, koránt sem légből kapott, a kereskedelmi multik ellen tervezett esetleges offenzíva mögött a kormány újabb izmozása állhat. Dőreség volt feltételezni, hogy az Orbán-csapat egyszerűen belenyugszik egy

ilyen kellemetlen vereségbe. Pedig az eddig megszólalt politikai elemzők úgy látják, nagyon vékony jégre léphet a kabinet, ha egy újabb kísérlet tesz, és kierőlteti a vasárnap déli boltbezárást.

Egy másik vélemény szerint az egész hátterében az ellenzéki pártok – elsősorban az MSZP – földügyben indított népszavazási kezdeményezésének kudarca állhat. Amikor úgy tűnt, hogy a vasárnapi boltzár eltörlése érdekében indított kampány sikeres lehet, a kormány gyorsan lépett, és megelőzve egy esetleges megrendítő erejű balegyenest, maga adott önmagának egy méretes pofont. Most a Fidesz-KDNP tanácsadói úgy érezhetik, fordult a kocka, a kvóta népszavazás „nemzeti támogatottsága” megfelelő muníciót adhat egy újabb kísérlethez, miközben az ellenzék aláírás gyűjtési kudarca a másik oldalon tekintélyvesztést okozhatott...

ITT OLVASHATÓ

NEM VILÁGMEGVÁLTÓ GONDOLATOK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.08.23.


Amikor meghirdettem a Magyarország 2.0 pályázatot, őszintén szólva kétféle írásra számítottam: gondoltam, jönnek majd a nagy, átfogó ötletek és persze a rövidebb, praktikusabb gondolatok is. A mai írás az utóbbi kategóriába tartozik és én ennek örülök, mert Mme Seldon tippjei az abszolút megvalósítható kategóriába tartoznak, nem kell hozzájuk államreform, újragondolt gazdaságpolitika – csak egy kis odafigyelés és szándék. Márpedig egy kis odafigyeléssel és jó szándékkal néha többre megyünk, mint a nagy reformokkal. Ezért is gondoltam, hogy (bár felajánlotta, hogy a rövidsége miatt esetleg menjen párban valamelyik másik írással) megállja a helyét önmagában is. (A pályázat eddig megjelent írásait itt olvashatjátok el.)
 
 
„Előre bocsátom, hogy semmi világmegváltót nem akarok írni, csak néhány apró, praktikus ötleteket hoztam képekkel:
 
 
1. A cukrot Franciaországban meg lehet vásárolni praktikus, csavarós kupakos kiszerelésben, ami nagyon jó pl. sütéskor.
 
2. A közlekedési lámpát sok helyen úgy alakították ki, hogy a nagy, magasan levő mellett van egy kisebb, lejjebb elhelyezett is, amit jobban lehet látni, ha a fák eltakarják, rásüt a nap vagy biciklivel megy az ember..."

ITT OLVASHATÓ

RAJCSÁNYI ÉS A BRANCS (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? B LOG
Szerző: jotunder
2016.08.22.


 " ..... a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes felhorgadásötpercét, amivel egymás előtt bizonyítani akarják önnön erkölcsi fölényüket.... (Rajcsányi Gellért, Mandiner)"

Ennek a képnek nincs sok köze a poszthoz, de nem bírtam otthagyni, annyira kis csinos, Stefka István kommunista újságíróként kap éppen díjat Lakatos Ernő elvtárstól, a kép oldalán a kékfényes Szabó, nagyon cukker, Stefka is kapott persze lovagkeresztet, mint a másik egykori kommer, a Bencsik András, de térjünk vissza a poszt témájához.

Az a matematikus, aki elsők között adta vissza a lovagkeresztjét bőven Széchenyi-díjat érdemelne, amely Széchenyi-díjból most szépen kifocizta magát, de hát pont ez a lényeg, így mulat egy magyar úr. Nagyon komoly valószínűségszámítási iskolát hozott létre Pesten, a tanítványai is sokra vitték, abszolút megkerülhetetlen ember a maga területén (úgy értem a világban megkerülhetetlen, nem Magyarországon). Hét közös cikke van a Fields-érmes Wendelin Wernerrel. Most komolyan, kedves Gellért, tudod mi az, hogy Fields-medál? Milyen brancsról beszélsz?

Elfogadom, léteznek olyan baloldaliak/liberálisok, akik marginalizálódtak és akikre most már a kutya sem figyel oda, és talán nem is olyan nagy baj, hogy nem figyel rájuk a kutya sem. Az is lehet, hogy azok között, akik most visszaadták a lovagkeresztet, volt ilyen ember. Valószínűleg volt. Pont le is szarom. Itt az történt, hogy egy fasiszta senkinek adtak egy kitüntetést a haverjai, tisztán politikai megfontolásból, mert van egy több százezres szélsőjobboldali réteg, amelyik ma inkább a FIDESZ-re szavaz, mint a Jobbikra és Orbán szeretné, ha ez továbbra is így maradna. Nem kell ezt túlbonyolítani...


ITT OLVASHATÓ

SZTÁR ÉS NAGYMAMA: ORNELLA MUTI

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.08.23.


Nagymama. A szó félelmet kelt. Pedig inkább örülni kellene, mert az unoka is az ember része”. Ornella Muti, vagyis igazi nevén Francesca Rivelli, aki szereti, ha így szólítják, jót nevet állapotán. Lányának, Carolinának nemrég született meg kislánya, Giulia. „Már korábban is nagymama voltam, amikor Naikének megszületett Akash, aki ma már nagy, de nem mondtam meg, mert akkor nekem is voltak kis gyerekeim, és nem akartam senkit sem féltékennyé tenni. Ráadásul fiatal voltam, elfoglalt a munka, a magánéleti kapcsolatok. Most kitombolhatom magam” – mondta a gyönyörű színésznő a La Repubblicának.
 
A 60 éves, csodálatos macskaszemeivel ma is igéző Muti koránál 20 évvel fiatalabbnak látszik, és hamarosan látható lesz a RAI Szirének című sorozatában, egy szentimentális fantázia-komédiában, amelyet Nápolyban forgattak.
 
A művésznő néhány hete kapott életmű-díjat a Social World filmfesztiválon.
 
-Francesca, milyen lesz az Ön szirénje?
 
-Szirén nagynéni leszek. Boldog vagyok, mert Nápoly olyan nekem, mintha az otthonom lenne. Apám nápolyi volt. Gyűlölöm és szeretem ezt a várost, vannak lélegzetelállító részei és szörnyűségei is. A Szirének csodálatos történet. Vegyíti a való életet a fantáziával és a parancsoló tengeri teremtményeknek háló, üzenetet is lehet közvetíteni...
 

SEMENNYIRE NEM TISZTELT NAGY FERÓ!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.22.


Ránézésre úgy tűnik, Nagy Feró honfoglaló, Horthy katonája és nemzeti csótány megneszelhette valahonnan, hogy van néhány gazdátlanul maradt állami kitüntetés (eddig 43-an adták vissza bayerzsolt miatt lovagkeresztjüket, itt a folyamatosan frissülő számláló) és bár idén március óta van neki – mármint Ferónak – ilyen elismerése, soha nem árt szárazon tartani a puskaport alapon szóra nyitotta a száját. Beszélt is vele, rögtön idézem, csak előbb a kontextusról ejtsünk pár szót.

Mivel a világon máshol is vannak hülyék, nem magyar kiváltság ez, a román hatóságok hivatalból eljárást indítottak a Beatrice Kolozsvári Magyar Napokon adott koncertje után (ez múlt héten volt), miután a helyi média úgy értelmezte, hogy az együttes XX. század című dala kedvező fényben tüntetné fel Sztálint, Hitlert és az Iszlám Állam terrorszervezetet.

Mivel tehát a hülyeségért a románoknak sem kell a szomszédba menniük, az elkerülte a figyelmüket, hogy ez a dal el sem hangzott Kolozsvárott. Ez a nyilvánvalóan túlbúzgó hatósági eljárás, ami nemcsak röhejes, de szánalmas is, nem akadályozta meg a Beatrice frontemberét, hogy interjút adjon a Kolozsvári Rádiónak (Gór Nagy Mária művésznőt jobbról előző őszinteséggel), amely 16 perces interjúnak a magvát szó szerint idézem. A kérdés az volt, miről szólnak a Beatrice új dalai?

ITT OLVASHATÓ

BAYER ZSOLT A FIDESZ "NAGY TEHETSÉGE" - VAJON TEHETSÉGES CSELEKEDET A CIGÁNYOKAT LEÁLLATOZNI?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP BLOG
Szerző: Rátesi Margit
2016.08.22.


...A kitüntetés ténye persze sokakat felháborított, ennél is érdekesebb viszont, hogy többen meg védelmére keltek az illetőnek, hogy „nagyon tehetséges”.

Hm. Tessék mondani, ha Néró versei Homérosz soraival vetekedtek volna, akkor „jó” császár marad? Vagy ha Hitler festette volna a Mona Lisa-t?

Volt olyan védő, aki azzal érvelt, hogy Magyarországon nem dühöng antiszemitizmus, hiszen békésen készülnek most is a zsidó nyári fesztiválra. Akkor már rendben van a liberális „patkányokat” az orgoványi erdőbe kívánni? (Kanadaiaknak: 1919 után a fehérgárdisták megtorló akciója volt, amelynek során élő embereket ástak a földbe, majd a kiálló fejükön lovakkal vágtattak végig.)

Tehetséges cselekedet a cigányokat leállatozni? Hacsak az uszításnak nincsenek fokozatai a tehetség-skálán.

Kétségtelen, hogy van haszna is ennek a mozzanatnak: legalább tudjuk, hogy pontosan mit is ért a kormány „nemzeti büszkeség” alatt. Bár számomra az még nem dőlt el, hogy lehet-e egyáltalán „tehetséges” olyan valaki, aki egybites aggyal gondolkodik. Ezen bizonyára sokan felzúdulnak, hiszen művelt emberről van szó. Szerintem legfeljebb olvasottról. De idézhet bármilyen neves embert akár kapásból, levezetheti az einsteini tételt, megnyilvánulásaiból úgy tűnik: felesleges volt olyan sokat fáradoznia, a szellemi kapacitása csak az ismeretek rögzítésére volt elég – a feldolgozásukra már nem.

Ha véletlenül tudomására jut a véleményem, és néhai édesanyámat kedvenc szófordulatával illeti, megnyugtatom. Anyukám már életében is hangosan kiröhögte az exhibicionista mitugrászokat.

Akinek van kedve BZS-t olvasni, a Népszabi kigyűjtött néhány idézetet a munkásságából.

ITT OLVASHATÓ

MILYEN LEGYEN EGY NAPI 82 EZER FORINTOS TANÁCS

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.08.23.


Ezekről ne maradj le!

Amilyen erővel a hóna alá nyúltak, úgy engedik most el Voldemortot (NOL)

Csodazongorából sosem elég: tíz darabot rendel, 600 milliáért (Átlátszó)
 
Milyen lehet egy napi 87 ezer forintos tanács? (Napi)
 
Ha van 3 perced:
 
Amilyen erővel a hóna alá nyúltak, úgy engedik most el Voldemortot
A Voldemort néven elhíresült képviselő, Mengyi Roland miatt a Fideszben teljesen szokatlan módon, az utolsó pillanatban cseréltek le hat éve egy, a Borsod megyei 12. számú választókerületben indítandó országgyűlési képviselőjelöltet. Most viszont már úgy tűnik, beáldozzák: az ügyészség kikéri a ­kormánypárti képviselő mentelmi jogát, mert felmerült a vesztegetés, a befolyással üzérkedés és a költségvetési csalás gyanúja is.
(NOL)
 
Csodazongorából sosem elég: tíz darabot rendel, 600 milliáért
A Budapesti Operettszínház vásárol be a Bogányi-féle hangszerekből, összesen 602 millió forintért. Ez nem jelenti azt, hogy mind a tíz hangszer az Operettszínházban lesz, a kiírásban hét magyar és három külföldi közintézmény szerepel teljesítés helyeként. A világ hangversenytermeiben egyelőre persze nem a Bogányi-zongora fut, helyette leginkább Steinway-t, Bösendorfert vagy Faziolit használnak. A magyar csodazongora árban már versenyez ezekkel. (
Átlátszó)
 
Milyen lehet egy napi 87 ezer forintos tanács?
Sose tudjuk meg, mert hiába kérdezett rá a Napi, nem mondott semmit a  Nemzetgazdasági Minisztérium, amely a legfrissebb listája szerint négy, 5 millió forintot meghaladó szerződést kötött az elmúlt hónapokban. A kérdéses szerződés március eleje és májusi vége közötti időszakban történt tanácsadásra szólt, amiért a minisztérium 8 millió forintot fizetett. Ugyanott az Echo Tv 6,8 millió forintot kap egy magazinműsor készítéséért. (
Napi)
 
Most a Műegyetemet perli az ÁO
Majdnem 300 ezer forintot kér a BME azért, hogy elárulja a hallgatói önkormányzat tisztségviselőinek nyújtott kifizetéseket. Más egyetemek ingyen kiadták ugyanezeket a kifizetési listákat. A BME ellen keresetet nyújtott be az Átlátszó Oktatás a Fővárosi Törvényszéken. Ráadásul a blog kezében van a NAIH nem kötelező erejű döntése, amely szerint a BME nem számíthat fel költségtérítést, az igényelt adatokat pedig rendelkezésre kell bocsátania. (
Átlátszó Oktatás)
 
Ha van még két perced:
 
A balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította hotelláncát Mészáros Lőrinc. Több pénzügyi zavarba került ingatlant is megszerezhet a felcsúti milliárdos. (Napi)
 
Most Gül baba türbéjét hozhatja rendbe a kormánykedvenc ZÁÉV mintegy 2 milliárdért. Ezúttal meghívásos eljárásban nyertek. (Átlátszó)
 
A korrupció jobban teljesít – avagy itt vannak egy helyen Rogán Antal legnagyobb üzletei. A feltalálómutyitól a belvárosi ingatlanpanamáig. (Ténytár)
 
Elképesztő tiszteletdíjakat szór el a külügy az ‘56-os emlékévben. Az ’56-os évfordulón 106 külképviselet szervez programokat egymilliárd forintból. (NOL)
 
Bontásra, földmunkákra és tervezésre mintegy 470 millió forintot költenek a Millenáris Park bővítéséhez. (Átlátszó)
 
Azért lassú a MÁV jegykiadórendszere, mert új: a Balaton partján annyit kellett várni egy áfás számla miatt, hogy közben megjött a vonat. Mindezt 1,6 milliárd forintért. (Index)
 
Vietnamban már a politikusok családtagjainak vagyonosodását is vizsgálni fogják az antikorrupciós küzdelem keretében. Ott is divat, ami nálunk: fiúk, feleségek gazdagodnak inkább. (VNExpress)
 

A LOVAGKERESZTES MAGÁNYOSSÁGA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.23.


...Nem az első eset, hogy egy kitüntetés vihart kavar, de eddig általában nem a kitüntetett, hanem inkább a kitüntető személyével volt baj.
Gyurcsány kezéből nemigen szerette némely jobboldali átvenni a kitüntetést, volt, aki elfelejtett vele kezet fogni, mert nem tartották eléggé demokratikusnak, de ez a szokás Orbán hatalomrajutásával feledésbe merült – ő szinte minden jobboldali számára maga a megtestesült demokrácia.
A demokratáknak meg volt gyerekszobájuk, meg aztán nem is kényeztette el őket kitüntetéseivel a kettéfűrészelt ellentengernagy-imitáció, amit pedig nem adnak oda, azt nehéz visszautasítani.

Ezren próbálkoztak ezidáig a demokraták egységbe kovácsolásával, sikertelenül. de most végre sikerült. Bayer Zsolt lett a siker kovácsa.
Persze az ügyet túldimenzionálni nem kell, ettől még nem fog Orbán Viktor megvilágosodni, se a csicskásai nem fognak önérzetre kapni, minden marad a régiben, legfeljebb a felcsúti kisvasúti modell kerül alkalmazásra: ha nem tetszik. majd meghosszabbítjuk Vlagyivosztokig.
Ha nem tetszik Bayer kitüntetése, hát kitüntetjük mégegyszer és mégegyszer, míg csak úgy nem néz majd ki, mint Brezsnyev fénykorában.
A mi vezérünk önérzetes ember, nem tűri az ellentmondást...


ITT OLVASHATÓ