2017. június 2., péntek

VIKTOR ÁLMA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.06.01.Hiába, csak ismerni kell a világot, a barátainkat és az ellenfeleinket, és akkor minden rendben lesz!
Orbán ismeri mindkettőt, így aztán a siker kódolva van.
Választói megeszik a legbornírtabb baromságokat is, ellenfelei meg buzgón irtják egymást, majd az utolsó egy rozsdás késsel mataharit követ el, béke poraira, és végre felvirrad az igaz magyarok, a mészároslőrincek és németszilárdok napja, a rogántónik és farkasflóriánok világa, lehet kezdeni alkalmazkodni!

A dolog egyértelművé vált, Botka gyakorlatilag egyedül akar választást nyerni, le kívánja játszani, ami 2014-ben nem sikerült, nevezetesen azt, hogy a választási szövetség abból kell, hogy álljon, hogy a szocialisták jelölteket állítanak, és aki akar, az csatlakozhat hozzájuk, kivéve Gyurcsányt, mert neki tilos.
Ami nem sikerült Mesterházynak, az majd neki sikerül - vagy kisnyúl.
Tulajdonképpen az olyasfajta túlbiztosításokra, mint a Momentum meg az LMP Orbánnaknincs is szüksége, a mai állapotokat tekintve Botka elégnek tűnik a győzelem biztosítására...
Az utóbbi napok nyilatkozatai már szinte komikusak, az olyan kijelentései, hogy például Gyurcsány Ferenc hazudozik, ő maga pedig nem kíván többet az "összefogósdival" foglalkozni pedig a választók olyan mértékű lenézését jelenti, ami miatt egy normális országban saját pártja küldené világgá.

Természetesen a módszer sem új, a helyzetet Orbán propagandagépezete és Botka egyaránt Gyurcsány-Botka konfliktusként, pártszinten pedig MSZP-DK ellentétként iparkodik eladni, ez pedig elfedi a valóságot: ez a helyzet a demokratikus és az autokratikus viselkedés konfliktusa, Orbán leváltásának és sunyi támogatásának konfliktusa, nagy kár, hogy a választó nemigen akarja ezt felismerni.
Pedig fel kellene, hiszen a döntés ha nem is alapvetően, de nagyban befolyásolja a kormány és rendszerváltásra irányuló törekvések realitását.
Aki ezt nem érti, az vegyen igénybe szakértőt - egy olyan, harmadik általánosba járó nebuló is megteszi, aki képes összeadni a pártok becsült támogatottságát.
A szomorú igazság az, hogy váltásra a Jobbik nélkül esély sincs, márpedig itt lenne az idő fontossági sorrendet felállítani, melynek során el kellene dönteni, hogy mi a nagyobb veszély: egy szárba szökkent diktatúra elsöprése, vagy egy radikális, de mégiscsak parlamenti párt bevonása egy erre irányuló technikai koalícióba...


PUNCIPOLITIKA II.: A LEGŐSIBB MESTERSÉG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Papp Réka Kinga
2017.06.01.A bevett frázis szerint a prostitúció a legősibb szakma, ez azonban tévedés. A bábaság az. A modern orvostudomány viszont legyűrte a bábákat, hogy hozzáférést kapjon a szülésbizniszhez.

Puncipolitika című ötrészes sorozatunkban a hazai szülészeti horrort járjuk körül. Ítélkezés helyett megvizsgáljuk, mekkora pénzbeli és hatalmi tétje van a szülés ellenőrzésének, hogy hogyan gyűrték uralmuk alá a hagyományosan független női bábaszakmát a szülészorvosok, hogy valójában mit tett Geréb Ágnes, mi köze mindehhez Mária Teréziának és a nyelvi ábrázolásnak, és hogy miért kísérti a hazai szülészetet még mindig Semmelweis Ignác szelleme. Sorozatunk második részében meglátjuk, hogyan gyűrte maga alá a modern nyugati orvoslás a legősibb mesterséget.

A szülészorvoslás történetében életmentő felfedezések és soha el nem számolt erőszakesetek sűrűn váltják egymást. A szülés orvosi felügyelet alá vonása anélkül zajlott le, hogy az évezredes bábai tapasztalatokat beépítették volna; a bábák teljes legyűrésééig a szülészorvosi és a szülésznői szakma egészen külön úton fejlődött. A szabad szülésért folytatott mozgalmak szervezőereje a nőemancipáció mellett az orvosok és bábák közötti szakmai és hatalmi feszültség...


TOVÁBB MONOPOLIZÁLÓDIK A REKLÁMPIAC, SIMICSKA KÁRÁRA...

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.06.02.


Egy hatályba lépő jogszabály alapján 2020-ban a jelenlegi 16 ezerről várhatóan ezerre csökken Budapesten az óriásplakátok száma, megugrik viszont az utcabútorokon elhelyezett hirdetések jelentősége. Természetesen megint olyan jogszabályról van szó, amely amellett, hogy rendet vágna a reklámpiacon, a kormány politikai érdekei szerint hoz hátrányba és előnybe cégeket. Simicska hirdetőoszlopait például ellehetetleníti az intézkedés. Ezzel szemben a JCDecaux plakáthelyein az elmúlt időszakban sok kormányzati hirdetés jelent meg.

Kormányrendelettel az óriásplakátok ellen
Április 28-án jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amelynek célja, hogy 2020-ig teljesen átalakítsa a köztéri hirdetések elosztását. A hatályba lépő jogszabály alapján 2020-ban a jelenlegi 16 ezerről várhatóan ezerre csökken Budapesten az óriásplakátok száma, megugrik viszont az utcabútorokon elhelyezett hirdetések jelentősége.
A jogszabály azért szabja át teljesen a plakátpiacot, mert kimondja, hogy a maximális hirdetőfelület nem haladhatja meg a 9 négyzetmétert, valamint a plakátokat nem lehet ragasztani és magánterületen elhelyezni. Ráadásul a nem ragasztott, forgó rendszerű (roll up) hirdetőberendezés ára, amelyből pár darab már most is található Budapesten, hússzorosa a mai egyszerű fém-bádog óriásplakát-tábláknak.
Változik továbbá, hogy hirdetőoszlopokon egyáltalán nem lehet reklámozni, kizárólag közművelődési célú hirdetőoszlopokon közművelődési témában. Ez azt jelenti, hogy koncerteket, színházi előadásokat hirdethetnek, viszont nem rakhatnak ki cégeket, pártokat reklámozó plakátokat.
A kihirdetéstől, tehát április 28-tól számolva harminc napon belül már csak az új szabályozásnak megfelelő reklámhordozókat lehet kitenni, 2020 végéig pedig minden, nem megfelelő reklámhordozót le kell szerelniük a cégeknek. Azt pedig, hogy melyik cég tehet ki reklámhordozót, elvileg az önkormányzatokra bízzák.
Akárhogy is, a rendelet azt jelenti, hogy a most kint lévő 36 ezer óriásplakátnak biztos mennie kell. Az óriásplakát már azért sem túl jó biznisz a cégeknek, mert a kormány egy salátatörvényben elfogadta, hogy a köztéri reklámok négyzetmétere után 12 ezer forintnyi adót kell fizetniEz a Magyar Reklámszövetség számításai szerint nagyjából a reklámokon megkeresett bevétel felét elviszi a cégektől, nagyjából évi 6,5 milliárd forint adót jelent az iparágnak, ami már amúgy is fizet reklámadót...

A POLITIKAI MOLYIRTÁS ÖNMAGÁBAN MÉG NEM PROGRAM - MIÉRT NEM SZEXI A PÁRT?

168 ÓRA ONLINE
Szerző: LAMPÉ ÁGNES
2017.06.02.


Érdem-e a fiatalság? Miért megy nehézkesen a generációváltás a hazai politikában? Hol marad a megfelelő utánpótlásképző bázis? Az MSZP egykori elnöke és az LMP elnökségi tagja vitázik páros interjúnkban. Lendvai Ildikó szerint a Momentum létrejötte jelzi: a politikai szavatosság egyre gyorsabban jár le. Ungár Péter pedig azt mondja, bár az MSZP 2009-ben meghirdette a fiatalítást, a pártban mégis bent maradtak a régi szereplők.
– Számít a kor a politikában?
Ungár Péter: Nekem Lendvai Ildikóról mindig a csonka kuratórium jut eszembe. Pontosabban az maradt meg bennem, mennyire fel volt háborodva miatta. Hétéves lehettem, és persze fogalmam sem volt, mit jelent a kifejezés.
Lendvai Ildikó: Érezhette, hogy valami nem jót, legalább annyira rosszat, mint a spenót. A 1998–2002-es Fidesz-kormány idején ment a harc a Magyar Rádió és Televízió kuratóriumi helyeiért, tényleg disznóságok történtek. Nyilván mások az élményeink, vagyis számít a kor a politikában. De a lényeg nem a biológiai, hanem a politikai életkor. Az, hogy ki mennyi időt töltött el ugyanazt a gittet rágva a politikában, és mennyire kopott bele.
– A Momentum és részben az LMP épp a fiatalságból csinált brandet.
U. P.: A fiatalság önmagában nem érték. Az elmúlt huszonhét év kudarcai egy politikai generációhoz kapcsolódtak, de egy új generáció önmagában semmire nem elég. A fiatalság mint kor csak akkor számít, ha tartalommal töltik meg.
– A szocialista pártban 2009–2010-ben hivatalosan is generációváltást hirdettek: az „öregek” előreengedték a „fiatalokat”, hogy így segítsék a párt megújulását.
L. I.: Éreztük a bizalomfogyást. Szán­­dékosan választottunk olyan miniszterelnök-jelöltet, aki nem a régi politikai elit része. Mesterházy Attila később meg is hirdette, hogy az öregek lépjenek hátrébb, adjanak teret a fiataloknak.
– Politikai szlogen lett abból a hátralépésből.
L. I.: Amikor elhangzott a kongresszuson, kirohantam felszólalni, és azt mondtam: a stafétabotot úgy szokták átvenni, hogy előbb utolérsz. De utólag átgondolva sok igazság volt a generációváltás igényében. A 2010-es választási eredmény, az LMP és a Jobbik bejutása, a régi kormánypártok veresége mind azt mutatta: elitváltó hangulat alakult ki, ami legegyszerűbben generációs alapon testesülhetett meg.
– Az elitváltás mindig generációváltást jelent?
L. I.: Nem biztos, de nálunk az elitváltás jogos igénye a generációváltás ruhájába öltözött. A rendszerrel való elégedetlenség tört fel a „jöjjenek a fiatalok” érzésben, 2010-ben az LMP-vel, most pedig a Momentummal kapcsolatban...

A FÜSTKÖD MÖGÖTT A MUTYI ZAVARTALANUL FOLYTATÓDIK: A KORMÁNY NAGYON KI VAN AKADVA SOROS MIATT, KÖZBEN ÁTJÁTSZOTTA MÉSZÁROSNAK AZ MKB BANKOT - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJEOT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.06.02.


Trump serkentheti az illiberális világrend létrejöttét. Svédország a menekültek befogadásához kapcsolná az uniós támogatásokat. Juncker ellenzi, az ötletgazda német Gazdasági Minisztérium viszont kitart amellett, hogy a jogállam tiszteletben tartáshoz kössék a kohéziós alap kifizetéseit Közép-Kelet-Európának. A berlini elképzelést az uniós pénzügyek új bizottsági felelőse is támogatja. Soros György keményen beszólt az Orbán-kabinetnek a CEU miatt, Kovács Zoltán (volt Soros-ösztöndíjas) azt kérdezi, ki az a Soros? Szerinte majd a demokratikusan hatalomra került politikusok eldöntik, mi legyen Európával. Egy tekintélyes londoni gazdasági szakember úgy látja: a világ értékeli kellőképpen az orbáni haveri kapitalizmust. Timothy Garton Ash szerint a bajor kormányfőnek közben kellene járnia Orbán Viktornál az illiberális irányvonal miatt. Sopronban dekkol egy ismert osztrák neonáci (is)

Washington Post


Az illiberális demokrácia fogalmának megalkotója arra figyelmeztet, hogy Trump ösztönözheti az új, nem annyira liberális világrend kialakulását. Fareed Zakaria emlékeztet arra, hogy az elnök doktrinája értelmében a nemzetközi színtér aréna, amelyben az államok, a civilek és az üzleti élet képviselői versengenek egymással. Vagyis nincs szó globális közösségről, az Egyesült Államok éppen ezen az alapon lép ki a párizsi klímaegyezményből. A szerző szerint az USA mindig is pontosan tudta, milyen is a világ, ám 1945 után új nemzetközi rendet épített, hogy az országok békésen oldják meg ellentéteiket, és nehogy megismétlődjenek a világháborús borzalmak. A rendszer nem működött tökéletesen, de csodát eredményezett a nyugaton. Trump azonban a jelek szerint kezdetektől nincs tisztában a történelmi előzményekkel, nem vesz tudomást az eredményekről. Következetesen elutasítja Amerika szövetségeseit, ellenben nagyrabecsüléssel szól olyan erős emberekről, mint az orosz és a kínai államfő. A következményeket nehéz felbecsülni, de elképzelhető, hogy lassan lebomlik a liberális nemzetközi rend. Az is benne van azonban a pakliban, hogy épppen ellenkezőleg: hosszú távon megerősödik, esetleg Európa ismételt felemelkedésével. Trump valószínűleg nem idézi elő a nyugati világ végét, az azt elérheti, hogy véget érjen abban az USA vezető szerepe.

Reuters

Svédország felvetette, hogy a brit kiválás után attól tegyék függővé a kevésbé tehetős uniós államoknak nyújtott segítséget, azok mennyire hajlandóak menekülteket befogadni. Mint emlékezetes, Magyarország és Lengyelország visszautasította, hogy akár csak egyetlen menedékkérőt is átvegyen. A svéd pénzügyminiszter úgy fogalmazott: teljesen ésszerűtlen, hogy még mindig hatalmas támogatásban részülnek olyan országok, amelyek nem tesznek eleget a közös döntéseknek. A javaslat, amelyet Olaszország is támogat, kapcsolódik a német kormány által kiszivárogtatott ötlethez, hogy ti. ne kaphassanak EU-s forrásokat azok a kormányok, amelyek nem felelnek meg a jogállamiság normáinak. Ha elfogadják, mindkét indítvány elsősorban a magyarokat és a lengyeleket érintené. A következő pénzügyi időszak költségvetéséről a tárgyalások még csak ezután fordulnak érdemi szakaszba, de előreláthatólag elmélyítik az ellentéteket a gazdagabb nyugati befizetők, illetve a kedvezményezett keleti tagok között. Erről a svéd miniszter kifejtette, hogy nincs az a klub, amelyben egyesek csak a markukat tartják, de nem tesznek be semmit a közösbe. Ez nem csak jogi, hanem politikai kérdés is, és ha az unió az indítvány mellé áll, akkor meg lehet találni a megoldást...

BARTUS LÁSZLÓ: AZ ÉRTELEMBEN SZŰKÖLKÖDŐ FEJEDELEM NAGY ELNYOMÓ IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.06.02.


Még az általam nagyrabecsült és tisztelt Tamás Gáspár Miklós is beleesik gyakorta abba a hibába, hogy “okosnak”, értelmesnek nevezi Orbán Viktort. Magyarország egyik problémája a hamis tekintély. Azért estek jól a CEU mellett tüntető diákok tüntetései, mert hiányzott belőlük a felfuvalkodott hamis tekintélyek tisztelete.

Üdítő volt látni, mennyire szellemesen és szabadon nevezik a Fidesz politikusait annak, akik valójában. Orbántól Áderig, Kövértől Semjénig mindenki pőrén állt előttük a maga valójában. Megszűnt a hamis tekintély. Ilyen lesz majd a hangulat, amikor megbuknak ezek. Semmibe veszik őket, Orbánban egy közönséges buta bűnözőt látnak majd maguk előtt, amiképpen az is.

Ezért viszketett Orbán tenyere, mert érezte, hogy ezekben a fiatalokban semmi tisztelet nincs iránta. Aztán jött a kollaboráns ellenzék, amely visszaépítette Orbán hamis tekintélyét. A hamis tekintély azért rossz, mert félelemmel tekintenek rá. Félik azt az embert, akinek tekintélye van, de Orbán tekintélye hamis tekintély. Először ezt kellene lerombolni.

Értelmi képességeit bárki lemérheti a tusnádi beszédek elképesztő butaságai alapján. Pedig ott mint ideológus, gondolkodó szólal meg, aki magyarázatot ad a világban zajló folyamatok irányáról és okairól. Bődületes butaságok és hazugságok keverednek. Azoknak pedig nincs igazuk, akik azt gondolják, hogy ezt nem gondolja komolyan, ez csak egy trükk, egy szerep...

BREXIT EFFEKTUS 2.0 TRUMP DÖNTÉSE - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.06.02.


Kevés olyan napilap lehet a világban, amelynek a mai címoldalán nem Donald Trump döntése olvasható: az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. A lépést meglehetősen egyértelműen a csalódottság, az elítélés, sőt, a felháborodás hangján fogadta a külvilág. Nagyrészt ez jellemzi az amerikai sajtóreagálásokat is.

A Los Angeles Times például azt írja szerkesztőségi kommentárjában: ez az eddigi legegyértelműbb bizonyíték arra, hogy az elnök „a rossz oldalon álló erővé” teszi Amerikát a világban. Trump döntése megdöbbentő rövidlátást tükröz, elutasítja a tudomány egyértelmű megállapításait, figyelmen kívül hagyja az amerikai nemzet azon hosszútávú érdekét, hogy vezető szerepet töltsön be a világban – véli Kalifornia vezető lapjának szerkesztői testülete. 
A kommentár egyúttal elismeréssel szól Kínáról és az Európai Unióról, amely most hitet tesz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben való állhatatossága mellett. Ez vezető pozíciót biztosít számukra, amikor majd begyűjthető lesz a jövő megújuló energiájának gazdasági haszna. Bár a klímaegyezmény hivatalosan nem tartalmaz szankciókat, az Egyesült Államok azzal találhatja magát szemben, hogy kötelezettségvállalásaikhoz hű EU-országok a széndioxid-kibocsátással összefüggő különilletékkel sújtják majd exporttermékeit – hangsúlyozza a Los Angeles Times.

A Politico című amerikai hírportál Brüsszelben szerkesztett európai kiadása szintén arra hívja fel a figyelmet, hogy Európa most úgy látja, lehetősége nyílik a Kínával való szövetségkötésre, és így Pekinggel karöltve élére állhat a párizsi klímaegyezmény által kitűzött célok megvalósításának. A Politico szerint az európai vezetők a nyilvánosság előtt hangoztatott méltatlankodás mellett csendben megkönnyebbültek az amerikai kilépés hírére, hasonlatosan ahhoz, ahogyan az Európai Unión belüli szorosabb összefonódást kívánó országok megkönnyebbültek annak hallatán, hogy az állandó kerékkötő britek kilépnek az EU-ból. „Brexit effektus, második felvonás” – fogalmaz az amerikai portál európai kiadása...

ITT OLVASHATÓ 

CSALÁDBARÁT? GYERMEKBARÁT? TÉNYEK - ÉSZ-ÉRVEK - NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG DÖNTÉSHOZÓINAK

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Az Érdekvédő SZülők -ÉSZ csoport tagjai
2017.06.01.Tisztelt Képviselő Asszony / Képviselő Úr!

Mi, tartós beteg és fogyatékkal élő gyermekeket nevelő szülők szavazatunkkal megadtuk Önöknek azt a privilégiumot és megtiszteltetést, hogy képviselhetik érdekeinket a Tisztelt Házban. Mi, magyar állampolgárok és így az Önök megbízói és munkaadói az alábbi érdekünk képviseletével bízzuk meg Önöket:

AZ ÁPOLÁSI DÍJAT, A TARTÓSAN GONDOZÁSRA SZORULÓ SZEMÉLY OTTHONI ÁPOLÁSÁT ELLÁTÓ NAGYKORÚ HOZZÁTARTOZÓ RÉSZÉRE BIZTOSÍTOTT ANYAGI HOZZÁJÁRULÁST MINŐSÍTSÉK ÁT MINIMÁLBÉRES MUNKAVISZONNYÁ VAGY MINIMÁLBÉRES FOGLALKOZTATÁSI JOGVISZONNYÁ.

A jelenlegi ápolási díj összege a napi 24 órát igénybe vevő gondozó részére: nettó 27.900 forint.

Nem, nem írtuk el: 27.900 forint.

Nem, tisztelt Képviselő Asszony, tisztelt Képviselő Úr, nem olvasta félre: huszonhétezer- kilencszáz forint.

Hogy kézzel fogható legyen, mutatjuk, mire elég 27.900 forint ápolási díj egy hónapra, azaz 30 napra:

- 1 kg kenyér 179 forint, 30 napra 5.370 forint
- 1 kg hagyma: 159 forint
- fél liter tej naponta 4.335 forint
- 10 darab tojás: 350 forint
- 5 kg krumpli: 1.000 forint
- másfél kg zsír 689 forint
- víz-, gáz-, villanyszámla (nyáron, és természetesen, ha nincs légkondicionáló, medence, szauna stb…) kb. 15.000 forint.

Összesen: 26.903 forint.

Szabadon felhasználható összeg: 997 forint. Lehet belőle luxus vajat venni, esetleg luxus sót. Vagy cukrot. Luxust. Gyógyszert már nem.

Olyan luxuscikkekre, mint fogkefe, fogkrém, WC-papír és bármiféle tisztálkodásra alkalmas szer, sajnos már nem jutott pénz.

Persze ne dramatizáljuk túl a dolgot, hiszen vannak, akik már 50.220 (!) forintot is kaphatnak havonta! Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy halmozottan fogyatékos embert a nap 24 órájában fokozottan kell ápolni éjjel-nappal (vagyis emelgetni, mosdatni, öltöztetni, etetni, éjjel forgatni). Nekik ebből a kiemelten magas összegből már az olyan úri huncutság, mint akciós gyümölcs is megengedhető. Ha már a hús nem.

Azon aprócska tényt, hogy ezeknek az embereknek a fokozott fizikai és lelki igénybevétel miatt milyen plusz egészségügyi és pszichés terhekkel kell megküzdeniük, s erre mennyi pénzt kellene költeniük, hagyjuk most figyelmen kívül...

Jelenleg, azaz 2017. május 15-én a több mint 50.000 embert aláznak meg ezekkel az összegekkel.

S hogy a környező országok hogyan teljesítenek? Jobban.

Románia: 85 ezer forint,
Szlovákia: 134 ezer forint,
Csehország: 180 ezer forint,
Horvátország: 137 ezer forint,
Lengyelország: 105 ezer forint...


ZAVAROS LÁZÁR LÁZÁLMA A PANELEK ELBONTÁSÁRÓL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.06.01.


Ugyan nem elképzelhetetlen a panelházak felső szintjeinek visszabontása, viszont nagyjából annyi értelme van, mint a felcsúti kisvasútnak. Orbán Viktor mégis ezzel a lázárjánosi ötlettel haknizott a napokban vidéken. De miért is zavaros Lázár lázálma a panelekről?

- Lázárék 90 milliárdos forrást vontak el a lakossági energiakorszerűsítésektől, pedig uniós pénzből valósulhatna meg háztartások ezreiben a valódi és fenntartható rezsicsökkentés
- Lázár szerint ingyen pénz magántulajdonba, magánszemélyeknek, azért, hogy költséget takarítsanak meg, sokak meggyőződésével, nézetével, és politikai, mármint szakpolitikai elképzeléseivel ellentétes
- Mindeközben paneleket bontatnának és családi házakba terelnék a panelek szerény lakosait, de nem tudni miből

Lázár János a Portfolio beszámolója szerint egy tavaly áprilisi Kormányinfón vallotta be, hogy rendszeresen mondogatja Orbánnak azt a saját javaslatát, hogy a panelházban élőknek érdemes lenne megfontolni, hogy adjanak pénzt, hogy kiköltözhessenek kertes családi házas övezetbe, mert az utóbbi évek forró nyarai miatt az 5-8-10 emeletes házakban élők rendszeresen nagyon szenvednek a melegtől. "Komoly életminőségbeli romlást okozott" az utóbbi évek forró nyara nekik és meglátása szerint a magasházakban élők problémáira "nincs jó műszaki megoldás", mert ezek a panelházak elérték a 30-40 éves műszaki életciklusukat, a nyílászárók cseréje és a szigetelés pedig önmagában a forróság elleni védekezésre nem feltétlenül jó.

Lázár zavaros érvelése szerint erre a problémára elvileg két megoldás mutatkozik:
- vagy 1 millió panellakást felújítanak, de nincs rá forrás, és ha lenne is, akkor is megmarad a kérdés, hogy a nyílászáró csere, hőszigetelés megoldja-e ezt a problémát, vagy szembe kell nézni azzal, hogy a felmelegedés miatt egyáltalán élhetőek-e ezek a lakások. Akik panelben élnek, nagyon sokat szenvednek nyáron
- vagy a magyar állam adna erre valamilyen támogatást, hogy a panelből ki tudjanak költözni kertes házba, de ez semmiképpen nem lenne kényszer, csak egy támogatási lehetőség. "Ahhoz kell támogatást biztosítani, hogy az emberek ki tudjanak költözni, hogy minél többen kertes övezetben élhessenek. Ne ezeket toldozgassuk-foltozgassuk"...

SZEXBOLTOT FEJLESZTETTÜNK UNIÓS PÉNZBŐL (18+)

INDEX.HU
Szerző: SZALAI
2017.06.01.


Kisvárda gyakorlatilag berobbant az országos hírekbe, mióta Seszták Miklós, az ügyvédből lett kereszténydemokrata politikus miniszter lett. Persze ezért Seszták miniszter is tett, érdekes volt például, amikor kiderült:

- hogy Seszták több száz, adót nem fizető, "
fiktív" céget alapított a kétezres években orosz és ukrán állampolgárok nevére. 

- Az is jó sztori volt, ahogy az autószalonjába folytak a vissza nem térítendő támogatások.

- Vagy, hogy az akkor még harmadosztályú kisvárdai focicsapathoz Seszták kinevezése után ömleni kezdtek az állami támogatások, különösen a tao-pénzek

- Vagy az is fontos, ahogy az ismerőse, Börcsök Sándor kilőtt a felszámolási piacon, mióta az állam megszabta, hogy kik végezhetnek felszámolást.
Most a 24.hu Seszták szexboltos ismerőseiről írt, akik uniós pénzből fejlesztették ezt az üzletüket, még a támogatásos matricát is kitették...

TÁJKÉP CSATA KÖZBEN

ÉLET ÉS IRODALOM - SZABADPOLC
Szerző: Domány András
2017.06.02.A lengyel kormányfő a parlamentben az eszement brüsszeli eliteket szidja, és a norvég kormány tiltakozása ellenére bele akar szólni a Norvég Alap pénzeinek elosztásába. Nincs új a nap alatt, a varsói vezetők sok témában ugyanúgy beszélnek és tesznek, mint a magyar miniszterelnök. De a jogállam módszeres rombolásának vannak náluk egyedi vonásai is. Erről következik néhány példa.

Le a „bíróuralommal”


Az elfogadás felé közeledő, egyéni képviselői indítványnak álcázott és érdemi indoklással nem próbálkozó törvényjavaslat alapján az igazságügyi miniszter tetszése szerint nevezhetné ki és válthatná le bármely bíróság elnökét. Jelenleg a kinevezéshez ki kell kérnie a bírói értekezlet véleményét, és ha az elutasító, az Országos Bírósági Tanács hozzájárulása kell a kinevezéshez. A bíróságok hivatalvezetőit már kivették a bírósági elnök alárendeltségéből, őket a miniszter nevezheti ki akár az elnök véleménye ellenére – majd utána az elnököt az illető hibái miatt le lehet váltani, hiszen az adminisztratív hiányosságok a lehetséges menesztési okok között szerepelnek.

Jelenleg van egy 25 tagú Országos Bírósági Tanács, amely egyedül jogosult javaslatot tenni a köztársasági elnöknek bírói kinevezésre és előléptetésre. Ennek 15 tagját a bírói kar választja, és hivatalból ott ül a Legfelső Bíróság és a Legfelső Közigazgatási Bíróság elnöke. A politikusok, vagyis az államfő, a kormányfő és a parlament képviselői 8 fős kisebbséget alkotnak. A javasolt új változatban a bíró tagokat is a parlament választaná (szakmai szervezeteken kívül akár húsz bíró is jelölhetne, húsz embert pedig bármire lehet találni), továbbá az államfőhöz kinevezésre előterjesztendő bírójelölteknek el kellene nyerniük külön a bíró tagok és külön a politikus tagok többségének támogatását. Ez a bírói függetlenség vége. Emellett idő előtt lejárna a jelenlegi OBT megbízatása, ami miatt Andrzej Duda köztársasági elnöknek is alkotmányossági aggályai támadtak, hiszen az alkotmány szerint a tagok mandátuma négy évre szól, és nem szakítható meg. Ez némi zavart okozott, de a kormánytöbbség végül a jelek szerint túlteszi magát rajta, hiszen a szétvert alkotmánybíróságtól aligha kell tartania.

Közben tragikomédia zajlik a Legfelső Bíróság körül. Egyrészt a nálunk is ismert nyugdíjkorhatár-csökkentéssel nyugdíjba akarják küldeni az ott ítélkezők jelentős részét, másrészt néhány kormánypárti képviselő rájött, hogy a bírói függetlenség elleni támadásokat élesen bíráló LB-elnököt 2014-ben talán szabálytalanul nevezte ki az akkori, jobbközép párti Komorowski köztársasági elnök, és emiatt az Ab-hoz fordultak. Néhány héten belül az az Ab-elnök fog dönteni az LB-elnök esetleges eltávolításáról, akinek a saját kinevezése 2016 végén nem volt rendben, és olyan alkotmánybírákkal együtt fog dönteni, akik biztosan alkotmánysértő módon ülnek ott. (Ennek részletes ismertetése túlfeszítené e cikk terjedelmi korlátait.)

Közben a kormánypropaganda azt magyarázza, hogy a bírói kar a társadalomtól elszakadt kaszt, amely függetlenség címén privilégiumokat követel magának, miközben a népnek – amelyet a parlament nép által választott többsége testesít meg – nincs kellő befolyása a bíróságokra, és jogosan nem bízik bennük. Az elaljasított köztévében naponta támadnak bírókat vitatott ítéletek miatt. Kezükre játszik egy bizarr ügy: egy vidéki városban állítólag bolti lopáson kaptak egy magas rangú büntetőbírót. Ha ez igaz, nyilván akkor is különös kivétel, és az illető majd megkapja a büntetését, de nagyon jól hangzik, hogy „ezek” (értsd: az összes tiltakozó igazságszolgáltatási intézmény, az összes szakmai szervezet és egyetemi jogi kar), akik közé ilyenek keverednek, csak ne ugráljanak...

ZSENIÁLIS ANIMÁCIÓ FOGLALJA ÖSSZE A VILÁGMINDENSÉG TÖRTÉNETÉT 20 PERCBEN


MAGYAR NARANCS
- FEKETE LYUK BLOG
Szerző: urfi
2017.06.01.


Szétrobban tőle a fejed.

Miután megnéztem a videót, rögtön tudtam, hogy egyedül nagyon kevés leszek az értékeléséhez. Ezért segítségül hívtam egy szakkommentátort, aki egyszerre mozog otthonosan a természettudományokban, a történelemben, a zenében és a filmben.

Barotányi Zoltán kollégánk ezt írta:

A nagy sikerű zanzásított Japán története után íme, itt az újabb, még nagyobb igényű folytatás, ezúttal tényleg a kezdetektől. Figyelemre méltó, hogyan tudta Bill Wurtz összerakni a kozmosz, plusz az emberiség teljes, habár vázlatos históriáját, jelentős részben késő hetvenes évekbeli fúziós jazzpop stílusban megírt szöveges-zenés törmelékek és fapofával előadott poénok segítségével. Videójáték-esztétika, tömény szóvicckontent és rengeteg, jórészt pontos térképanimáció segítené az eligazodást abban, hol is járunk éppen a kronológiában, de mire felkapnánk a fejünket, a vágtató narráció már régen messze jár… Ne csodálkozzunk, hogy a 19 és fél percben éppen csak érintőlegesen tűnik fel Közép-Európa, hazánk meg legfeljebb kétszer (nagyjából: amikor létrejött a keresztény királyság és amikor a Habsburgok házassági alapon megöröklik) – van az a látószög, amelyikből pont ennyire vagyunk érdekesek…

Ennél több segítséget már tényleg nem tudunk adni. Vigyázz, kész…

VAN EGY TUTI TIPPÜNK, HOGY KI NYER MEG EGY MOST MEGJELENT KÉTMILLIÁRDOS KÖZBESZERZÉST

444.HU
Szerző: haszanz
2017.06.01.


Egy munkavédelmi sisakban fogadok bárkivel arra, hogy vagy a Föld-Trans 2001 Kft. vagy senki nyeri meg azt a közbeszerzést, ami tegnap jelent meg

A szakmából hívták fel a figyelmünket a tenderre. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki, álmosítóan unalmas a címe: „Bontási munkák, valamint ahhoz kapcsolódó szolgáltatások (tervezés, engedélyezés, egyéb környezetvédelmi feladatok) elvégzése meghatározott ingatlanokon”.

Valójában arról van szó, hogy a 2019-es Európai Maccabi játékok központi helyszínének kiszemelt Kerepesi úti, volt Taurus gumigyárat kell eldózerolni. A területet megvette az állam, sport és kulturális központ lesz a helyén, több sportág helyszíne is itt lesz a játékokon.

A bontási munkákra elvileg nyílt pályázatot hirdettek, de beleírtak számos olyan feltételt, ami éppen a Föld-Trans 2001 Kft.-re passzol. Szakmabeli forrásaink szerint annyira, hogy más azoknak nem is tud megfelelni. Alkalmatlan például az indulásra az, aki nem rendelkezik egy legalább nettó 800 milliós bontási referenciával. Ekkora munka az elmúlt években egyetlen volt, a Puskás Stadioné. Amit a ZÁÉV-vel közösen a Föld-Trans végzett, négymilliárdért.

Van még egy pont, amiben előírják a minimálisan szükséges gépparkot, aminek a Föld-Trans tökéletesen megfelel.

Ha mindez igaz, akkor vagy a Föld-Trans lesz egyedüli érvényes pályázóként a nyertes, vagy senki. A bontás költségeire a pályázati kiírásban egy forintot tüntetett fel a Nemzeti Vagyonkezelő, ami nem azt jelenti, hogy ennyiért keres pályázót, hanem azt, hogy nem akarta feltüntetni, mennyit szán a munkára, de egy számot be kell írni. Így az nem lehet akadály, ha esetleg a Föld-Trans egyedüliként egy elég tisztességes összegért vállalja a munkát.

A kormány egyébként egy tavalyi határozatában a bontásra 2,2 milliárdot, kármentesítésre 300 milliót tett félre...

ISZONYATOSAN SOKBA KERÜL NEKÜNK A FIDESZ MÉDIA

444.HU
Szerző: kasnyikm
2017.06.01.Sajtónak ugyan nem lehet nevezni, legfeljebb egy egyre idiótább üzeneteket sulykoló politikai arzenál részének, de pénzt, azt lehet csinálni a Fidesz-média különböző felületeinek működtetésével. Ez derül ki a napokban nyilvánosságra hozott éves beszámolókból.
Összesen 48 milliárd forint nettó árbevétele volt 2016-ban a Fidesz-média derékhadát alkotó tíz cégnek.

(TV2, Mediaworks, Origo, Magyar Idők, a Lokált kiadó Modern Media Group, Ripost Média, Echo TV és még néhány kisebb médiavállalkozás.) Ebben tehát nincs benne a fideszes gépezet "közmédiának" hívott állami részlege...

AZ ÉN NEVEMBEN SEMMIT NE MERJ NYILATKOZNI, TE ELVTELEN ARROGANCIA GENERÁTOR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.01.


– Mészáros Lölö, a nemzet legtehetségesebb disznószerelő polgármestere és miniszterelnöki strómanja (tudom, tegyek feljelentést, ha valami nem tetszik) a változatosság kedvéért ma nem nyert egyetlen tendert sem, ellenben a negyedik legnagyobb magyar bank, az MKB 49%-ára tette rá a patáját;

– Rogán HelikopterLetelepedésiköt(v)ényCsúszópénz Antal további 1,5 milliárd forintból dübörögtetheti a gyűlöletpropagandáját, amit az Országvédelmi Alapból (!) vesznek el;

– a Mandiner inkább kormányközeli, de az utóbbi időben, a propaganda mocsarához képest elviselhetően korrekt híroldal a munkanélküli, kormányzati körökben mindenütt letagadott szipákoló gipszfaragó érdekeltségébe került;

Reggeli posztomban mindezen csodás történések ismerete nélkül összefoglaltam, hány milliárdot talicskáztak össze maguknak osztalék formájában az új nemzeti tőkésosztály gazemberei Lölötől az offshore parókakészítő filmügyi kormánybiztosig. És hozzávettem azt is, hogy az OLAF friss jelentése szerint Magyarországon csalták el a legtöbb EU-támogatást: a visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálatok esetében az OLAF négyszer magasabb kárt állapított meg, mint a mi őshonos illetékeseink.

Ekkor még azt sem tudtam, hogy Soros Patásördög György – miután a Fidesz nem hivatalosan kormányprogrammá emelte ama evidenciát, hogy ő a haza közellensége, akit üldözni kötelező és szükséges, viszonylag hosszas, türelemmel viselt hallgatás után – a válságban lévő Európai Unió helyénvaló bírálata mellett, szót ejtett Orbán rezsimjéről is. A gaz spekuláns az Európai Bizottság éves gazdasági fórumának egyik szereplője volt (teljes beszéde ITT olvasható) és lényegretörően maffiaállamnak nevezte azt, amit Magyarországon az egykori Soros-ösztöndíjas bandája felépített, „amely fenntartja a demokrácia látszatát, de irányítói befolyásolják egyebek között a médiát és az igazságszolgáltatást, hogy meggazdagodjanak és megőrizzék a hatalmukat”...

LÁTSZATMEGOLDÁSOKKAL CSAK MÉLYÍTJÜK A NÉPESSÉGFOGYÁS PROBLÉMÁJÁT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.06.01.


A kormány hét év kormányzás után rájött, hogy komoly bajban van az ország. Ez persze sok területre értendő, ám a népességfogyás olyan gond, melyen nem segítenek a kommunikációs trükkök, a központilag irányított lejárató kampányok, és a folyamatos ellenségkeresés. Kormányokon, sőt rendszereken átnyúló problémáról van szó, mellyel méltánytalanul keveset foglalkoztak eddig kormányzati szinten. Tóth I. János a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Filozófia Tanszékének munkatársa még Orbán Viktor május végi népességnövelési programjának bejelentése előtt egy tanulmányában foglalkozott a kérdéssel. A főállású szülő intézményének bevezetésére tett javaslatáról eddig nem született hivatalos állásfoglalás kormányzati részről, de legalább bedobta azt a bizonyos követ az álló vízbe.

Szegedi Kattintós: Javaslatának komoly előzményei vannak, hiszen évtizedek óta halljuk, hogy fogy a magyar, ám érdemben egyetlen kormány sem lépett. Ennek az elehet az oka, hogy „túl forró” ez a téma a politika számára, vagy a döntéshozók inkább a csodában bíznak ahelyett, hogy lépéseket tennének?

Tóth I. János: Bár régóta vannak családtámogató politikai lépések, de ezek nem jelentettek áttörést, hiszen érdemben nem nőtt a születés szám és a termékenységi arányszám. Ez utóbbinak az értéke a szükséges 2,1-es helyett statisztikai átlagban csak 1,44 gyerek/nő. Ez azt jelenti, hogy minden generáció létszáma 30%-kal kisebb, mint az előző. 2015-ben a magyar népesség 40 ezer fővel csökkent. A jelenlegi tendenciák szerint négy év múlva 9,5 millió lakosa lesz Magyarországnak, 2030-ban már csak kilencmillió 2100-ban pedig 4,5 millió https://444.hu/2015/08/17/ha-aggodik-magyarorszag-sorsa-miatt-inkabb-ne-nezze-meg-ezeket-az-abrakat/, a következő évszázadra pedig gyakorlatilag kihalunk.

Ez a negatív folyamat a közrossznak egy viszonylag új formája, amellyel korábban szinte sohasem kellett szembe néznünk. Ezért azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk. Ráadásul, eddig mindig csak a túlnépesedésről hallottunk. Abból, hogy a túlnépesedés fenntarthatatlan és rossz, nem következik, hogy az elöregedés és a népességcsökkenés jó lenne. Mindkét demográfiai véglet fenntarthatatlan és rossz. A demográfiai értelemben vett fenntarthatóságot és jó állapotot a stabil és állandó népesség jelenti, amelynek szükséges előfeltétele a 2,1-es termékenységi arányszám. Minden társadalomnak erkölcsi kötelessége a stabil népességre törekednie: a túlnépesedő afrikai államoknak éppen úgy, mint az elöregedő és a csökkenő népességű Európai társadalmaknak...

TGM: TERRORSAJTÓ

HVG ONLINE - NYÜZSI
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2017.05.29.


A terrorsajtó az államapparátus egyik legfontosabb része. „Szabadságát” védeni szánalmas félreértés, a sajtó nem ilyen.

Minden lehetségeset elmondtak már arról, hogy vajon helyesen tette-e a számomra politikailag nem nagyon rokonszenves Momentum (vö. írásommal), hogy két vezetője fölkereste az Origo szerkesztőségét, és az ott lezajlott eszmecserét a beszélgetőpartnerei belegyezése nélkül nyilvánosságra hozta. Megnéztem az Origónak a Momentumról a látogatás előtt és után közölt fantáziadús „anyagait”, és elképedtem Fekete-Győr András szelídségén és türelmén.

A gyűlölködés és a leprázás minden „oldalon” általános, az úgynevezett közbeszéd pedig annyira embertelenül durva, hogy lealacsonyító a sajtót (bármilyen magyarországi sajtót) olvasni egyáltalán. Mégis: a magyar állam által közvetlenül vagy közvetve fönntartott vagy jobboldali-szélsőjobboldali oligarchák által államközeli pénzből működtetett médiák (beleértve a miniszterelnök úr családi-baráti körének tulajdonában álló 192 magyarhoni orgánumot, továbbá beleértve az utódállamokbéli magyar nemzetiségi sajtó nagy részét) természetét helyes volna végre megállapítani – hiszen bár ezt sokan pedzik, a lényegre ritkán marad idő.

Az állami és „paraállami” sajtót helytelenül „kormánypárti” sajtónak nevezik, mintha a szerkesztőségek politikai rokonszenveiről lenne itt szó vagy akár a politikai jobboldal által pusztán támogatott sajtó beállítottságáról, amelynek a létezése nemcsak jogos lenne, hanem szükséges is, hiszen minden létező preferenciát ki kell fejezni, és hazánkban több millió ember preferenciái konzervatívak vagy a szó sajátos magyarországi értelmében „nemzetiek”, s nekik épp oly jogos információs, érzületi és orientációs szükségleteik vannak, mint bárki másnak.

De a magyarországi állami sajtó nem sajtó a nyilvánosság szokásos definíciói értelmében: „sajtó” mivoltától nem az állami tulajdonban álló közszolgálati médiák – végső soron érthető – enyhe kormánypárti elfogultsága fosztaná meg (bár például Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában a közszolgálati rádió a legszabadabb, néhol még a közszolgálati televízió is), amit azért el lehet viselni, nem is a pénznek tőkés országokban elkerülhetetlen és tagadhatatlan befolyása (a tulajdonosokon és a hirdetőkön keresztül), nem is az újságíróknak mint jól körülírható társadalmi csoportnak az uralkodó világnézete(i) és kulturális sajátosságai.

Nem.

A magyarországi állami, „paraállami” és államközeli sajtó (ezen az összes: digitális, elektronikus, nyomtatott, sőt: a közösségi médiákon szerkesztett, terjesztett, javarészt javadalmazott, hivatásos szerzőktől származó tartalmakat értjük) még csak nem is a propaganda (meggyőzés) eszköze, hanem a kormányzásé.

Miközben az államvezetés legmagasabb, döntő, a formális kormány fölötti irodáiban megszüntetik a közigazgatás intézményeit (a tisztiorvosi szolgálattól a műemlékvédelemig és a földmérésig), a kormányzás és igazgatás egyik legfőbb szerve a hivatalos és nem hivatalos jobboldali sajtó lett. A kormány fölötti szuperkormány – amelyet a csöndben fölszámolt megyerendszerrel és minden más közvetítő és félautonóm igazgatási szint kikapcsolásával az államon belül alig korlátoz valami: talán csak egy-két bíró nagynéha – alantasaival és alárendeltjeivel alig kommunikál külön, hiszen virtuálisan az egész lakosságot az alárendeltjének tekinti (ami ugyan egyelőre utópia, de átélt, elhitt utópia): utasításait a hivatalos és nem hivatalos jobboldali-szélsőjobboldali sajtó útján közli.

Ezek az utasítások persze nem formalizáltak, nem jogszabály jellegűek (de gyakran a távolról jogszabálynak tetsző konceptuális tárgyak se azok), hanem azt az állapotot hivatottak előidézni, amelyben az ilyen állam és szupraállam a külsődlegesen még félig-meddig (és elég sűrűn már csak látszólag) fönnálló alkotmányos-jogállami kötelmek totális megkerülésével működni tud.

Ez pedig a mozgósítottság és a passzivitás elegye...

KÖZÖNSÉGDÍJAT NYERT EGY MAGYAR FILM WASHINGTONBAN


KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: KMH
2017.06.01.


Török Ferenc 1945 című filmje nyerte a washingtoni zsidó filmfesztivál közönségdíját. A film korábban Torontóban is – az ottani zsidó filmfesztivál keretein belül – bemutatásra került. A nagy presztízsű amerikai seregszemle 25 országból érkezett több mint 80 alkotást vonultatott fel, és a közönségszavazatok alapján Török Ferenc filmje lett a narratív kategória legjobbja.

Török Ferenc legutóbbi filmje 1945 augusztusának egyetlen napján játszódik, témája a második világháború utáni újrakezdés a vidéki Magyarországon. Szántó T. Gábor novellájának filmes feldolgozása rendkívül erős színészgárdát vonultat fel: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Angelus Iván, Nagy Marcell, Szirtes Ági, Szarvas József, Znamenák István és Nagy-Kálózy Eszter alakítják a fontosabb szerepeket.

A görög tragédiákat idéző, mindössze néhány óra leforgása alatt játszódó dráma helyszíne egy felbolydult kelet-magyarországi falu, ahol ezen a napon mindenki a jegyző fiának az esküvőjére készül...

ELIT(?)

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2017.06.01.


...Csak azt akarom mondani, senki nem kívánta, hogy hazája gazdag, befolyásos és erős legyen. A magyarkodás és a rablás minden egyéb tevékenységre való késztetést elnyomott.

Van egy eretnek kérdésem ide a végére: mit tetszik gondolni, miért Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus? Miért gyűlöli a nép és miért retteg tőle a többi politikus, élükön most a szegedi harsány tejbetökkel? Mert egyedül ő lóg ki a sorból. Ő tényleg azt akarta, hogy hazája gazdag, befolyásos és erős legyen. Minden, amit tett, ennek a célnak az irányába mutatott. Csak nem jól csinálta. Éppen azt nem vette figyelembe, amit fentebb leírtam. Hogy ez a nép nem szereti, ha valaki beismeri a politika hazugságait. És még annál is kevésbé szereti, ha valaki be akarja fejezni a hazudozást.

Mert akkor esetleg azzal is szembesülni kell majd, hogy milyen ez a nép, milyen Magyarország történelme, és mindez a jelen helyzetben mire tesz minket alkalmassá a világban és benne főképp itt Európában. Hogy úgyszólván mindenen változtatni kell. Elsősorban a hazudozáson, a szüntelen öncsaláson.

AZ OROSZ MAFFIA VEZETHETTE MEG GYURCSÁNYT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.06.01. 


Gyurcsány Ferenc elismerte az ATV-nek adott interjújában, hogy nem kizárt az, hogy Orbán állítólagos svájci számlás ügyében megvezették. Ez nem jelenti azt, hogy Orbánnak ne lenne titkos svájci bankszámlája, de ha nem svájci, akkor offshore cégekben a világ más helyein tartott milliárdjai. Valahova kell tenni a strómannoktól levett pénzt.

Az Amerikai Népszava az elkövetés módszeréből már több alkalommal azonosította, hogy a Gyurcsány Ferencnek adott állítólagos banki papírok az orosz maffiától származhatnak. Nem sokan tudják, de az alvilágban bejáratott módszerek vannak, nagyon szegényes a fantázija egy-egy bűnszervezetnek. Az elkövetés módjából egy tapasztalt zsaru kapásból megmondja az elkövető alvilági hovatartozását.

Bűnügyi ügyekben jártas tényfeltáró újságírók tudják, hogy még az orosz maffia középszintű vezetőihez is csak úgy van bejárás, ha az illető akarja, s ő határozza meg a helyet, időpontot és körülményeket. Ha újabb találkozásra is szükség van, akkor a kapcsolatfelvétel közvetítő útján történik, és csak ők jelentkezhetnek, amikor akarnak, és megadják előtte a helyet és az időpontot, ahova menni kell. Őket nem lehet hívni.

Ez tipikusan az orosz maffia módszere. Komoly informátort, aki nem az alvilághoz tartozik, el lehet érni. Nem alvilági informátor nem kér pénzt. Aki pénzt kér egy dokumentumért, az az alvilághoz tartozik, és ebben az esetben enyhén szólva kétséges a papírok valódisága. Az alvilág nem árul valódi és hiteles papírokat. Ha ilyenekhez jutnának, azt elveszik tőlük azok, akik a civil polgári világban élnek, csak vannak ilyen kapcsolataik.

Az alvilágban mindig keringenek papírok, legendák, politikai kapcsolatokkal való kísérletezés, dicsekvés, de ezeknek a fele sem igaz. Gyurcsány Ferenc orosz titkosszolgálatokat is említ, teljes joggal, mert az orosz maffia vezetői volt KGB-s tisztek, akik igen szoros kapcsolatban állnak Putyin oligarcha-államával és szorosan összefonódnak az orosz titkosszolgálatokkal. A konkrét ügyben azonban inkább bűnözői maffia forrásra lehet gyanakodni...

NYUGDÍJ: MÁR A LÁTSZAT SEM MARAD MEG - A KINCSTÁRBA OLVASZTJÁK A NYUGDÍJBIZTOSÍTÓT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.06.01.


Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) államkincstárba olvasztására nyújtott be javaslatot a parlamenthez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a kormány így döntött. A változás november elsejétől lesz hatályos.

Már korábban búcsút mondhattak reményeiknek, akik elhitték a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosításakor a miniszterelnöknek, hogy egyéni számlás nyugdíjrendszert vezetnek be a tb keretein belül. Varga Mihály miniszter már majdnem két évvel ezelőtt egyértelműsítette, hogy az egyéni számla már úgy van, hogy nincs, és ez így megfelelő. A képviselők már 2014 végén simán elfogadták a parlamentben a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYACSA) megszüntetését. Ezzel hivatalosan is bevégeztetett annak a háromezer-milliárd forintnak a sorsa, amelyet a Fidesz-kormány a magán-nyugdíjpénztári tagoktól „vett át” állami kezelésbe. A még megmaradt forintok egyenesen a költségvetésben landoltak.

Úgy tűnik azonban, hogy még ez sem elég. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénymódosítás már a teljes nyugdíjbiztosító államkincstárba olvasztását javasolja (a teljes indítvány itt nézhető meg). A változás november elsejétől lesz hatályos (nyugodtan feleslegesnek minősíthetjük a kormányzati kommunikációban ilyenkor rendre megtett – bár az utóbbi időben általuk is sokszor mellőzött – kitételt: „amennyiben a T. Ház elfogadja”.) A javaslat indoklása is meglehetősen sokatmondó, ugyanis tulajdonképpen annyi van benne, hogy mert a kormány így döntött...

BÖZSY SOHA NEM FOGJA MEGÉRTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.06.01.


Bözsy a testet öltött egyszerűség. Nem én neveztem el Bözsynek, ő írta így, ipszilonnal. Ebben és a hozzászólásában minden benne van. A kormányhű és Orbán Viktorért nyilván erősen rajongó idős asszony határozott véleménnyel rendelkezik mindenkiről, aki nem küldte vissza az aktuális nemzeti inzultációt édesdrága miniszterelnökúrnak.

„Szomorú hogy csak ennyi ember szereti a hazáját és a népét! A többit sajnos ostobának kell neveznem,ha ennyire nem érdekli saját sorsa! Mindegyik megérdemelné hogy egy családot be kéne fogadjanak a négerekből! De lehet muszlin is!”

Bözsy tipikus fideszes. Idősödő, nem igazán művelt asszony, aki a nyugdíjas létet (sajnos eléggé valószínű, hogy az azt megelőző időt is) totál feleslegesen tölti ezen a jobb sorsra érdemes bolygón. Életkora alapján lehet jónéhány Kádár fotó a szekrényben, mindjárt a valódi habselyem bugyik alatt, de mostanában inkább Orbán képével a párnáján hajtja álomra ostobaságban megőszült fejét.

Bözsy úgy tudja, hogy a hazaszeretet egyetlen módja az, ha hülyécske kérdésekre hülyécske válaszokat ad az ember, de legfőképpen az a honszeretet fokmérője, ha az ember azt teszi, amit Orbán, a nénik bálványa kíván. Ha levelezni akar a pocakos rocksztár, akkor a Bözsyk futnak a postára, sorban állnak (ők és az összes visszerük), feladják a borítékot (be is dobhatnák a ládába, de nem teszik) és közben mindenkinek elmesélik, hogy mekkora dolog is az, ha egy akkora ember (még mindig Orbánról beszélek) kikéri a Bözsyk véleményét bizonyos sorskérdésekben.

Bözsy pontosan tudja, hogy ő nem kíván együtt élni sem négerekkel, sem pedig finom szövésű pamutból készült lakástextilekkel. Mert Bözsy négert talán a Gyökerek című sorozatban látott életében (bár azok a négerek éppen nem fosztogattak és erőszakoltak) és Bözsynek fogalma sincs arról, hogy a muszlin az nem muszlim. Bözsy lelke egyszerű, mint a faék. Olyan, amilyen az általa nagy örömmel posztolt kép, amit én szemérmetlenül leloptam a közösségi oldaláról, de maradt ott éppen elég hasonló...

LEBUKOTT PÖLÖSKEI GÁBORNÉ, ALIAS ÁDER-HUG

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Zárójel
2017.06.01.


...Az EMMI akkori közleménye nem nevesítette, mint külön feladatát, hogy síboljon el 900 millió adóforintot. Pedig megtörtént. Azt állította, hogy a közel ezer milliós beruházás minden egyes része megfelelően működik.

Ennyiért vásárolt a rá bízott állami szerv szoftvereket, amelyeknek az ország közoktatási intézményeit lettek volna hivatottak összefogni. Miután kutakodni kezdtek a ronda civilek, meg a magyarságra nyiltan törő ellenzéki politikusok, élükön Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével, már az volt a mondás, hogy majdnem működnek, de a beüzemelésre haladékot kaptak.

Amikor pedig Hadházyt végre beengedték az ország legnagyobb munkáltatójához, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, hogy saját szemével győződhessen meg a dolog igazságtartalmáról kiderült, hogy szinte semmi nem működik. Sőt, van, amit már kidobtak.

Azért, hogy hatékonyabban működhessenek az iskolák és csökkentsék az adminisztrációs terheket, 2015 végén darabonként százmilliós áron vásároltak egy HR-, egy tanügyi, egy adatbekérő, egy beszerzési és egy vezetői információs rendszert. Papíron úgy tűnt, a beszerzés rendben lezajlott, egészen addig, amíg Hadházy meg nem piszkálta az ügyet.

A képviselőt több mint fél évig várakoztatták, míg végül a napokban engedélyt kapott, hogy a Klik Bajcsy-Zsilinszky úti központjában megtekinthesse a szoftverszobát. A KLIK elnöke nem tehetett mást, magyarázta a bizonyítványt. Hadházy erről így beszélt korrupcióinfóján:

A népes fogadó bizottság, a Klik jelenlegi elnöke és hat osztályvezetője gyakorlatilag mindent beismert, persze elképesztően bizarr magyarázkodás közepette. A bemutatón egyértelművé vált, hogy a programokkal az időhúzás ellenére sem tudtak mit kezdeni, nagy többségük nem működőképes, és remény sincs a beindításukra. Néhányat részlegesen használtak ugyan, de már újat vettek helyettük. Valójában csupán néhány kisebb rendszer van jelenleg is használatban.”...

HABITUS

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.06.02.


Egyre inkább úgy tűnik, sőt, most már teljesen bizonyos, hazánkban a züllött kormányzó oldal megszülte az ő lingua francáját, amely a kurvaanyázás, a tagolatlan, gyomorból érkező, elsöprő ordítás. Káromkodni sokféleképpen lehet, kint a földeken kapálás közben, juhokat terelve, ízesen, de ez valami egészen más.
Ebben benne van a sarokba szorított állat nyüszítése, a tehetetlen, tomboló düh, amely könnyen átcsaphat bicskázásba a budi tövében, ha úgy hozza a helyzet, csak még egyelőre nem tartunk ott. Ilyen tempóban persze, amikor O V.-nek viszket a tenyere, egyszer csak óhatatlanul átszakad a gát, és fröcsögni fog a vér.

Ennek az új nyelvnek a szókészletét, hangsúlyait és hanghordozását Bayer Ötös Számú Tagkönyv alakította ki lelkes munkával, miután a hajdani Népszabadság pártrovatát odahagyta, és magához hasonló szaralakokat vizionál az ellenoldalra, akiket egy kanál vízben fojtana meg legszívesebben.

Miután ezt egyelőre még nem teheti meg, ebből fakadó frusztrációja előhozza belőle a vadbarmot, mint most is, amikor a FB letiltotta az álkeresztények oldalát, ami skandalumot nem tudni, ki fedezhetett fel. Valamely mazochista mókus, akinek ahhoz is volt gyomra, hogy ilyesmiket nézegessen.

Végül is, mindegy is, az azonban éppen nem, hogy emiatt mit okádott a légbe a kitüntetett publicista, bár ez utóbbi besorolással volna némi vitám. A publicisztika az a műfaj, amely azért némi gondolatot föltételez, ami luxust viszont a Tagkönyv munkásságában alig is

lelhetni fel. Mellesleg most még, magához képest úri kisasszony volt, amikor így bődült el:

“Mindenki, aki normális, nem elmebeteg, nem idióta baromállat, az azonnal hagyja ott a Facebookot. Mert a Facebookról, amit én gondolok, azt kizárólag b-vel, k-val, p-vel és sz-szel kezdődő szavakkal tudnám leírni, hogy kicsodák csinálták, és hogy ez az egész micsoda. Ez egy ilyen náci, komcsi rohadvány, hogyha azért letörölnek valakit, mert kiáll a hagyományos családmodell mellett.”

Hogy nincs eszénél, az is mutatja, hogy a zsidóké a bűn – kicsodák csinálták, ugye –, akik egyben kommunista nácik is. Érdekes halmaz ez így, ami azt jelzi nekünk, Tagkönyv elvtárs agya végképp elborult, és fogalma sincs róla, mit beszél, ellenben a törzsközönségnek tetszetős lehet, mert minden mumusuk benne van...