2015. december 11., péntek

MIT TANULHAT A JOBBIK A FRANCIA SZÉLSŐJOBB SIKEREIBŐL?

LIBERÁLIS SZEMMEL - REBUBLIKON
Szerző: Reiner Roland
2015.12.11.


A most zajló francia regionális választások elsősorban a Jobbik szempontjából érdekesek: a magyar radikális párt és a Nemzeti Front múltja és jelene több ponton is találkozik. Egyrészt hasonló a politikai környezet: az elmúlt 10-15 évben mindkét párt egy döntően kétosztatú térben politizált, és mindketten a jobboldal széléről indultak. Egyik pártnak sem kedvez a választási rendszer többségi jellege, aminek következtében az országos politikában társadalmi támogatottságukhoz képest kisebb szereplőkként tudtak csak megjelenni. Ez fokozottan igaz a Nemzeti Frontra: a francia rendszer kétfordulós, egyéni jelöltekre épülő rendszerében 10-15 százalékos támogatottsággal sem jár néhány parlamenti helynél több. Ehhez képest a magyar választási rendszer listás eleme garantálja, hogy a Jobbiknak legyen helye a parlamentben – egyéni győzelmet ugyanakkor még az egyfordulós rendszerben sem tudtak elérni 2014-ben.
Éppen ezért mindkét párt számára az arányos mandátumkiosztással bíró európai parlamenti választás tekinthető mérföldkőnek: a Jobbik 2009-ben itt robbant be a magyar politikai életbe, míg a Nemzeti Front számára a 2014-es EP-választás megnyerése tekinthető fordulópontnak. Fontos látni ugyanakkor, hogy e két párt támogatottsága között nagyságrendi különbség van: Vona Gábor pártja 2009-ben a harmadik helyet érte el, és azóta is csak a baloldal különindulása okán tudott második helyet elérni, míg Le Pen pártja tavaly májusban egyértelműen megnyerte az EP-választásokat – a Nemzeti Front ekkor 25 százalékot szerzett, míg a Jobbik csak 15 százalékot...

MÉGSEM KELL A HÓMAN-SZOBOR SZÉKESFEHÉRVÁRNAK - CSER-PALKOVICS GYÁVÁN MAGYARÁZKODIK

VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2015.12.11.


A polgármester meghátrált, másokra mutogat és a nemtelen támadásokat teszi felelőssé mindenért. Ettől még felállíthatják a szobrot, de állami és városi támogatás nélkül.

„Székesfehérvárt az elmúlt napokban méltatlan budapesti és nemzetközi támadások sorozata érte. Érzékelve ezt a minden eszközt felhasználó, és a demokrácia keretein túlmutató nyomásgyakorlást, egy polgármester akkor jár el helyesen, ha igyekszik megvédeni a helyi közösséget” – kezdi nyilatkozatát Cser-Palkovics András. A bátor fideszes polgármester természetesen nem nevezi meg, hogy kivel és mivel vitatkozik, csak utalgat. Elítéli például azokat, akik „kizárólagosan politikai érdektől vezérelve, toleranciát hazudva Székesfehérvárra a gyűlölet és szembenállás kultúráját próbálják importálni”. Mivel nem mondja meg, ezért csak találgatni tudunk, milyen nyomásgyakorlásra gondol Cser-Palkovics...

Néhány idézet
„Mint azt korábban is nyilatkoztam, a szoborállítás pénzügyi támogatásáról nem hoztam volna pozitív döntést.” (Trócsányi László igazságügyi miniszter)
„…Hóman történettudományi munkássága vitathatatlan, politikai tevékenysége viszont védhetetlen és vállalhatatlan.” (Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter)
„Nem tekintem Hóman Bálintot olyan példaképnek, akinek emlékművet kellene állítani.” (Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere)
„…a Magyar Tudományos Akadémiának teljes mértékben el kell határolódnia a Hóman képviselte nyilas elvektől.” (Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke)

ITT OLVASHATÓ

SIMICSKA LAJOSNAK VAN BŐR A KÉPÉN

VASTAGBŐR BLOG
Szerző: zero
2015.12.11.Nem szeretem ha hülyének néznek, ahogy azt sem, amikor egyik napról a másikra egyesek 180 fokos fordulatot vesznek. Kommunistákból hirtelen demokraták, korrupt geciből geciző megtámadott nagyvállalkozó. Na persze.
Simicska Lajos ugyanis 10 és 100 milliárdokat vett ki zsebünkből, attól, hogy most igyekeznek kirakni a pályáról, nem felejtjük el, hogy 2014-ig ő találta ki, ő működtette és ő szedte ki a milliárdokat abból a modellből, ahol most csak szereplők változtak meg, de a folyamat ugyanaz. A Közgép “sikerei” mellett ugyanis Simicska Lajos ugye ezt üzemeltette.
Kinevezte az embereit az állami vállalatok élére, akik közbeszerzéseket írtak ki az állami hirdetésekre, amit a hozzá közel álló médiaügynökségek nyertek meg, akik a Simicska médiabirodalomban költötték el az adófizetők milliárdjait, amit Lajos kivett osztalék formájába. Mindez részletesen olvasható a Kreatív elemzésében.
A Tökéletes Kör.
Egy külön konferenciát lehetne megrendezni arról, hogy ezt minek lehet nevezni, hiszen itt embereknek az volt a “munkájuk”, hogy Lajosnak pörgessék át az osztaléknak valót …

LEHET ELLENVÉLEMÉNYED ANÉLKÜL, HOGY ELLENSZENVES LENNÉL

NAPI REMÉNY BLOG
Szerző: mirjam07
2015.12.11.


Sok ember - beleértve a keresztényeket is - azt gondolja, hogy azok az emberek felé kell tiszteletet kimutatnia, akikkel egyetért. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól. A mai világ hívőjeként sok olyan tevékenység van társadalmunkban, amit utálok, és amivel teljességgel nem értek egyet.
De attól még tisztelem az embereket - még akkor is, ha tudom, hogy nem jó a viselkedésük.
Miért? Először is azért, mert nem felejtem el, hogy minden egyes személy legfőképpen Istennek tartozik elszámolással a saját viselkedése, tettei, hozzáállása miatt. Egy nap majd Isten felállítja a ponthatárokat. Mindannyiunknak el kell számolnunk a viselkedésünkkel.
Másodszor, nem én vagyok Isten. Az emberek, akikkel nem értek egyet, nem felém tartoznak elszámolással. Istennek kell elszámolniuk. Nem nekem kell rendőrnek lennem, körbe-körbe futva, azon ügyködve, hogy mindenki, aki nem hívő, úgy viselkedjen, mint egy hívő. Valójában a Biblia azt mondja, hogy az emberek nem tudnak úgy viselkedni, ahogy Isten szeretné, addig, amíg nincsenek Vele kapcsolatban.
A Biblia azt mondja: "Mindenki csak saját magáról fog számot adni Istennek. Tehát ne kritizáljuk, se ne ítéljük el többé egymást!" (Róma 14:12-13a). Nem számít ítélkezésnek, ha elmondod az igazságot az embereknek. Ha valaki tesz valamit, amiről a Biblia azt mondja, hogy nem helyes, nem ítélkezés, ha annak az embernek elmondod, hogy az rossz. Ez csak az igazság elmondása. Ítélkezés az, hogy fogod az igazságot és az emberek fejéhez vágod, majd örülsz, és erkölcsileg felsőbbrendűnek érzed ezért magad...

ALFÖLDI RÓBERT FOTÓGYŰJTEMÉNYE 2016-BAN A MAI MANÓ HÁZBAN

MAI MANÓ HÁZ BLOG
Szerző: Mai Manó Ház
2015.12.11.A Mai Manó Ház 2016 januárjában bemutatja Magyarország egyik jelentős magángyűjteményét,: Alföldi Róbert fotográfiai kollekcióját.
A legkevesebb, amit a gyűjteményről mondhatunk, hogy hézagpótló. Nincs ma Magyarországon egyetlen intézmény sem, amely ekkora (több mint ötszáz mű), ennyire szisztematikusan és egyúttal a minőségre érzékenyen fölépített gyűjteménnyel rendelkezne a magyar neoavantgárd fotóművészetről, illetve a képzőművészek fotómunkáiról. A gyűjtemény további jelentősége, hogy sok lappangó felvételt, kallódó képeket, kópiákat kutatott fel és talált meg, s mentett meg a pusztulástól.
A gyűjtemény azt is megmutatja, hogy a magyar fotóművészet milyen összhangot mutatott a kor nemzetközi irányzatainak törekvéseivel, ezért olyan világhírű külföldi fotóművészek alkotásai szemléltetik ezt a párhuzamot, mint pl. Arnulf Rainer, Thomas Ruff, Rudolf Schwarzkogler, Joel-Peter Witkin, Günter Brus, Jürgen Klauke.
Alföldi Róbert nagyszerű gyűjteménye a korabeli avantgárd legjelentősebb művészeinek reprezentatív műveit tartalmazza, egy olyan anyagot, mely nemzetközi viszonylatban is különleges.
A kiállítással egy időben magyar és angol nyelven jelenik meg a gyűjteményt bemutató reprezentatív katalógus. ..

SOSEM TALÁLOD KI, HOL VETTEK TRAKTORT TAO-PÉNZBŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2015.12.11.


Ezekről ne maradj le!
Szűkre szabott verseny: 16 milliárdot kezelhetnek a nyertesek (Forbes)Agrártámogatás villanyszerelő cégnek? Bűnszervezet az MVH-ban (Átlátszó)
Letelepedési kötvény biznisz:így lehetett bejutni majd kiesni (MNO)
Ha van 3 perced:
Szűkre szabott verseny: 16 milliárdot kezelhetnek a nyertesek
Az állami Eximbank befektetési alapkezelőknek írt ki pályázatot, hogy finanszírozzák a nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket. Sokan vannak itthon, akik alkalmasak lennének a feladatra, de jelentkezni a szűk határidő és a szakmailag vitatható feltételek miatt sem tudtak. Kivéve két, Rogánhoz köthető szereplőt. (Forbes)
Agrártámogatás villanyszerelő cégnek? Bűnszervezet az MVH-banMegkezdődött a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz köthető 84 vádlottas ügyének tárgyalása. Az agrártámogatásokkal a hivatalon belülről csalhattak. Megvárták míg kiderül, melyik földekre nem ad be senki támogatási kérelmet, majd – olykor nem is agrárcégekkel összejátszva – pályáztak. Másfél milliárddal próbálkoztak, 117 millió jött össze. (Átlátszó)
Letelepedési kötvény-biznisz: így lehetett bejutni, majd kiesni
Raj Rafael cége letelepedési kötvényeket értékesít. Már a törvény elfogadása előtt elkezdte hirdetni kínai ügyfeleinek a lehetőséget, aztán meglepődött, amikor kiderült, hogy valódi pályázat és versenyeztetés nélkül döntenek arról, ki kap engedélyt. Kínaiak részére pedig kizárólag egy Kajmán-szigetekre bejegyzett cég értékesíthet, más nem. (MNO)

HOGYAN LEGYÜNK SZINGLIK? (HOW TO BE SINGLE) - SZINKRONOS ELŐZETES (16E)

PREMIERFILMEK BLOG
Szerző: _petrus_
2015.12.11.


Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban… és van Alice. Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb.
A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világában vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik – a városban, amelyik sosem alszik.

Merész és játékos, cool és romantikus.
Az új vígjáték szinglik és valaha volt szinglik kedvence lesz


ITT OLVASHATÓ

A VILÁG KÖZEPE - 11. FEJEZET - A REMÉNYTELEN AFRIKA 4. (BEFEJEZŐ) RÉSZ

UTAS ÉS VILÁG BLOG
Szerző: Németh Géza
2015.12.11.


Röpke egy napra-éjszakára visszatérünk Togo északi részébe – így hozták az útviszonyok. Egy falunál megkóstolhattuk a helyben, kölesből készített sört, klasszikus ivóedényből, tökhéjból készült kalabasból. Korsóból se lett volna jobb, hát még amikor utóbb, Burkinában láttam, hogyan készül. Rendre útba ejtjük a nagyobb piacokat. Fontosabb útkereszteződéseknél kisebb városok alakulnak ki, ott tankolunk, néhol még bank is akad, palackos ivóvíz is természetesen, de még igazi sör is. (Tényleg nem értem, miért kellett Noahnak akkora felhajtást csinálni az elején az ivóvíz körül.) Egyébként szinte mindent lehet kapni, rengeteg zöldségfélét, gyümölcsöt, óriási maniókagumókat, csak azt nem tudom, honnan jutnak az itteniek készpénzhez. Élvezem a nyüzsgést, a színes ruhás nők forgatagát (míg az arab iszlám országokban a kereskedés kizárólag férfidolog, itt szinte csak asszonyok árusítanak), a fényképezéshez önként modellt álló gyerekeket. Csak utólag vettem észre egyik fotómon, hogy a lefényképezett „anya gyermekével” kompozíció mögött egy fatáblára krétával kiírták, aznap mikor és melyik európai focimeccset közvetíti a tévé. Itt Afrikában egyenesen imádják a futballt, még a kis falvak mellett is van ilyen-olyan focipálya, így-úgy összetákolt kapukkal. (Egy alkalommal éppen egyik pálya „gyepén” sátraztunk.)  

ITT OLVASHATÓ

5+1 ŐSI ROMÁN SZOKÁS, AMIT BRÜSSZELNEK MÉG SZOKNIA KELL

SPILER BLOG
Szerző: NigelF
2015.12.11.


Mi szóltunk előre. Megmondtuk, hogy talán nem kellene az uniós fejlesztési pénzek felügyeletét egy olyan román politikusnőre bízni, aki korábbanintenzíven bogarászott együtt az orosz titkosszolgálatokkal, majd intim levelezgetésbe gabalyodott Colin Powell volt amerikai külügyminiszterrel.
Igaz, Colin Powell hölgyismerőse most nem a korábbi ügyeivel verte ki a biztosítékot Brüsszelben. A regionális politikákért felelős román uniós biztosnak, Corina Creţunak azzal sikerült a hírekbe kerülnie, hogy annyira nem dolgozik, hogy beosztottjai sorban adják be a felmondásukat. A 48 éves politikus a hírek szerint Victor Ponta egykori miniszterelnök feleségének közeli barátja, és Ponta javasolta a posztra. A Politico szerint a távozott és jelenlegi munkatársak nyilatkozataiból egy rendetlen biztosi hivatal képe bontakozik ki. Kiemeltük kedvenc részleteinket a román uniós biztos munkaszokásairól szóló riportból.

A MÉRET A LÉNYEG...? (18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!)

SZABADALMI BLOG
Szerző: tobias_wutzli
2015.12.11.


Legkisebb „lábon” az ázsiai férfiak élnek, az ő méretük erekciós állapotban sem haladja meg a 11 cm-es átlagot. Afrikában nincs gond, ez a fontos összehasonlító adat eléri a 18 cm-t. Arról nincs információnk, hogy az átlagba a pigmeusokat is beszámították-e vagy sem. Nekünk, európaiaknak be kell érnünk az utolsó előtti hellyel, amely valahol a két adat között helyezkedik el. De ha a teli köcsögkorsó szemszögéből nézzük, akkor egy dicsőséges ezüstérem az osztályrészünk. Szerencsére az orgazmus és az örömszerző képesség mérettől független, a méret inkább a fiatal férfiak számára jelenthet önértékelési problémát...

ITT OLVASHATÓ

TGM: LEGYEN CSAK HÓMAN SZOBOR!

HVG ONLINE-VÉLEMÉNY
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2015.12.11.
Ne adjunk lehetőséget a rezsimnek ahhoz, hogy hamis képet mutasson saját magáról. Tegye csak világossá, hol áll és miben hisz.
Borbélysegédet nektek, honom virultjai!
Füst Milán naplójából, 1941
A kissé megfáradt, kissé szánalomra méltó maradéka az egykor volt magyarországi „balliberális” közvéleménynek fölháborodott rajta, hogy helyi és központi állami segédlettel szobrot emelnek a fasiszta háborús bűnösnek, Hóman Bálintnak. (Ha jól emlékszem, Székesfehérváron.)Nemcsak fölháborodott, meg is lepődött.Evvel a fölháborodással és meglepődéssel sok baj van. Először is a megszólalt fölháborodottak és meglepődöttek döbbenten vették tudomásul, hogy szobrot akarnak állítani egy antiszemitának. Nem tudom fölfogni, miért ne avatna szobrot antiszemitának az antiszemita rezsim. Nagy volt a megdöbbenés amiatt is, hogy háborús bűnöst honorálnak eképp. Hogyan lehet megrökönyödni, amikor a magyar állam azonosítja magát a tengelyhatalmakkal – csak 1944. március 19-e után volt olyas epizód, amely kiváltja a legmagasabb fejcsóválást – , és a hitleri Harmadik Birodalommal szövetségben elkövetett agressziót a Szovjetunióval, Jugoszláviával („hullarablók lettünk, a legpocsékabb nemzet”) szemben, a hadüzenetet az Egyesült Államoknak valamiféle kereszteshadjáratnak tekinti, a fölszabadulást pedig vereségnek.Boross Péter volt miniszterelnök (a jelenlegi miniszterelnök eszményképe és egyik apafigurája) azt mondta nemrég, hogy az intellektuális züllés 1945-ben kezdődött. A holokauszt így hát intellektuálisan kikezdhetetlennek és makulátlannak tetszik a mai rezsim szemében. Elvégre Boross miniszterelnök úr szervezte már a Horthy-újratemetést is, emlékezetes sikerrel.

ALJAS INDOKBÓL ELKÖVETETT ÁRMÁNY

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2015.12.11.G. Fodor Gábor a 888.hu nevű kormányzati portálon, egy ismeretlen gyártmányú H. I.-vel felfegyverkezve, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból megtámadta „Csepreghy Nándit” (a cikkben így említik). Lázár János államtitkárának bűne mindössze annyi volt, hogy 2015. december 03-án részt merészelt venni a Magyar Liberális Párt egyik felforgató rendezvényén. Ez a gyalázatos tett nem nyerte el a botcsinálta főszerkesztő-hírigazgató tetszését. (Az illiberó888) A jogos felháborodás oka közvetett módon a pamfletből könnyen kiderült, mivel a H. I. nevű ütve-szerző, a rendezvény címét önkényesen lerövidítette: "Az illiberális állam működése a gyakorlatban"-ra. A feledékenység G. Fodor, vagy valaki más részéről teljes mértékben indokolt volt, ugyanis a konferencia meghívóján a következő szerepelt: „Az illiberális állam működése a gyakorlatban - A Századvég-ügy”.
Ennek ismeretében teljesen érthető az ordas indulat, az erőltetett „jópofáskodás” és a méltatlankodás. A jellemes G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány kuratóriumi tagja, stratégiai igazgatója, az ELTE Állam és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetének docense, a kormányzással kapcsolatos stratégiai kutatások vezetője stb. Van tehát némi köze a „Századvég-ügyhöz”, hiszen ez az „Ő ügyük” és nem a liberálisoké...

A KORMÁNYSZÓVÍVŐ SZERINT 800 EMBER A FÉL ORSZÁG

SZEMBESÍTÉS BLOG
Szerző: TruthTeam14
2015.12.11.A Fidesz-KDNP kormánykoalíció november végén érdemi egyeztetés nélkül, gyorsított eljárásban módosította az alig egy hónapja érvényben lévő Közbeszerzési törvényt. A változtatás – talán az orbáni családbarát politika jegyében - lehetővé teszi a kormányzati tisztségviselők közeli rokonai számára, hogy közpénzekre pályázhassanak. A törvényjavaslat heves kritikákat váltott ki az ellenzéki pártok és a sajtó körében – a legközkedveltebb példa szerint az új szabályozás teremt lehetőséget arra, hogy Orbán Viktor kormányfő veje, Tiborcz István a közpénzből finanszírozott állami megrendelésekre a továbbiakban is akadálytalanul pályázhasson.
Magyarországon az állami szerepvállalás kifejezetten magas a beruházások terén, így a közbeszerzési eljárások során komoly mennyiségű közpénz sorsa dől el. Mindeközben a nemzetközi szervezetek egybehangzó véleménye szerint jelentős méreteket ölt a korrupció. Ilyen körülmények között az erre vonatkozó szabályok bármilyen lazítása semmiképp sem szolgálja az adófizetők érdekeit...

ITT OLVASHATÓ

KICSIT SÁRGÁBB, KICSIT SAVANYÚBB - AVAGY MIT REJT A RÜCSKÖS TAKARÓ?

KAPANYÉL BLOG
Szerző: Czauner Péter
2015.12.11.


citrusfélék klementin narancs pomeló pomeránc mandarinAkinek emlékezete visszaér a rendszerváltás előtti időkig, talán eszébe jut, milyen népszerű karácsonyi ajándék volt a déligyümölcs, közte is a narancs vagy a mandarin. Akkoriban télen néhány hétig lehetett kapni, holott a citrusfélék a szőlő után talán a legnagyobb tételben forgó áruféleségnek számítanak a gyümölcs-külkereskedelemben. A politikai, devizagazdálkodási okokat ma már ne is firtassuk, hiszen a mostani világban megszokott, hogy a zöldségeseknél, az élelmiszerboltokban télen-nyáron többféle narancsból, mandarinból, grépfrútból lehet válogatni.Az átlagvásárló keveset tud róluk, hiszen Magyarországon csak télikertekben, üvegházakban élik túl a fagyos hónapokat, míg néhány száz kilométerre délre vígan teremnek. Pedig nem árt ismerni a társaságot, hiszen van közöttük fanyar, rettentően savanyú és mézédes. És gyakran csak otthon derül ki, mit rejt a rücskös felszín. Ezért jó, ha legalább a láda címkéjét megnézzük, mert azon megtalálható a fajta neve is. A válogatásnál szerencsésnek érezhetem magam, hiszen szakdolgozatom témáját anno a dél-mediterrán gyümölcstermesztés tárgyköréből választottam.

ITT OLVASHATÓ

HABONY EGY JELENSÉG, NE TESSÉK BÁNTANI!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2015.12.11.A Jobbik a NAV-ig rohant, hogy megvizsgálják, Habony Árpád életművész miből finanszírozza "luxus életvitelét és kiadásait"! Szilágyi György reménykedik benne, hogy a NAV komolyan veszi a bejelentésüket nem fogja . Jólvan, a képviselő elvtárs megtette a kötelezőt és szerzett magának egy napos hírnevet. Azt ő sem gondolhatja komolyan, hogy lesz folytatása az ügynek. Miért is lenne? Ma már törvénybe van foglalva a vagyonosodási vizsgálat elrendelhetetlensége. Bár azt gondolom, hogy Habony Árpád egy jelenség, akinek évek óta tartó ámokfutását lehetetlen volt nem észrevenni. Amelyik hatóság ezt nem akarta észrevenni, teljesen alkalmatlan a további működésre- hiheti ezt az alföldi paraszt vagy a paneltuskó...
Képzeljétek el, hogy a NAV-nál vagy az ügyészségen nem droidok dolgoznak. Ráadásul a királyi szinteken kívül általában nem történik keretfrissítés, szóval nem fideszes emberek takarítják a budit vagy próbálnak meg jogszerűen cselekedni. Ugyanolyan érző lények vannak ott, mint te vagy bárki más. Végzik a munkájukat, amiért fizetést remélnek. A kezük csak annyira van megkötve, mint a Tesco pénztárosának, akinél pont kibukik belőled, hogy az akciózott árút teljes áron húzta le. A pénztáros hiába ad neked igazat, nem írhatja át a kasszát. Annyit tehet, hogy kifizetteti veled a terméket, majd továbbküld az illetékes osztályba. Valahogyan így működik a közigazgatás is.

Szerintetek a NAV-nál még senki nem tette fel magának a kérdést, hogy Habony miből él? Hogy Szijjártó hogyan sokszorozza vagyonát? Azért ennyire nem hülye senki. Feltették a kérdést, de nem kérdezhetik meg. Nézzétek mi történt, amikor egy volt NAV dolgozó megpróbálta kiborítani a bilit! Egy nagy büdös semmi nem történt! Még annyi sem! Az embert jól meghúrcolták és az ügy lángja magától elhalványult. 

MAGYAR GRILLCSIRKÉS EGY HETE AUSZTRIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Viktor
2011.12.11.Nemrégiben indult egy sorozat arról, kinek hogyan telik egy napja. Ennek keretében tanítottunk már az Egyesült Államokban, dolgoztunk építkezésen Angliában, ma pedig Ausztriába, Graz mellé megyünk. A szerző, Viktor grillcsirkésként dolgozik, és rögtön egy egész hetét írta le és küldött hozzá rengeteg fotót. A poszt elé csak annyit: irigyelnivaló, amilyen szeretettel beszél a munkájáról, ami egyszerre a hobbija is. Lássuk tehát, hogyan telik egy hete - rengeteg képpel!


Ha kedvet kaptál, írd meg te is, hogyan telik egy napod, képekkel, vagy videóval, több vagy kevesebb szöveggel - hadd lássuk, milyenek a határátkelők hétköznapjai! A cím a megszokott hataratkeloKUKAChotmail.com.
"Szóval mivel is kezdjem? Vállalkozóként dolgozom, van egy grillkocsim. Meg egy házam, ahol a családdal, a feleségemmel, és három gyerekemmel (egy 17 és két 14 éves) lakunk. Innen indul a napi menet.Valahol azt olvastam, hogy addig élvezed a munkádat, amíg tudsz fütyörészve dolgozni, járni. Én minden reggel így vagyok (na jó, az esetek nagy többségében, mondjuk több mint a felében. Jó így?)Magyarországon kereskedő voltam, azok voltunk, sajnos itt nem sikerült üzletet nyitni. Talán jobb is, mert amit elképzeltem, az nem biztos, hogy bejött volna. Így viszont rátaláltam arra, amit az osztrákok szeretnek, szívesen vásárolnak - szinte nemzeti eledelük. Negyvenöt éves fejjel rájöttem, hogy azt kell eladni amit, keresnek... :)

ALATTVALÓ, KUSS A NEVED - EZT ÜZENTE LÁZÁR JÁNOS A PEDAGÓGUSOKNAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2015.12.11.


A szokásos kormányzati sajtótájékoztatón kérdezték Lázár Jánost, hogy mit szól ahhoz, hogy a pedagógusok tüntetnek a KLIK vállalhatalan működése miatt (amelyet év végén dobott meg a kormány 36 milliárddal a rendkívüli alapból, mert annyira nem maradt pénze), a késő fizetések miatt, és amiatt, hogy a tanszereket saját zsebükből kell venni. Lázár hozta pár évvel ezelőtti formáját, és igazi „mindenki annyit ér amennyije van” stílusban válaszolt. Az Origo tudósítása szerint ezeket mondta:Minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk - mondta Lázár János. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.

ITT OLVASHATÓ 

IGAZSÁGOT HABONY ÁRPÁDNAK!

SZTÁRKLIKK - CZEGLÉDI ZOLTÁN
Szerző: Czeglédi Zoltán
2015.12.11.Fontos idejekorán cáfolni a megalapozatlan találgatásokat és a makulátlan erkölcsű fideszeseket érő támadásokat.
Körbeszaladt az interneten egy felvétel, ahol Ibizán, egy, prostituáltakkal és drogokkal állítólag bőven ellátott szórakozóhelyen szórakozik Habony Árpád magánember, orrát szívogatva. 

Először az a rosszindulatú, minden alapot nélkülöző ötlet jutott eszembe, hogy ha lenne humorérzéke valamelyik ellenzéki pártnak, akkor most kérdezné meg Rogán Antalt, hogy mikor jön már a gyerekekre, újságírókra és politikusokra tervezett, kötelező drogtesztelés, és érvényes lesz-e majd esetleg Habony Árpádra is? Hiszen Habony valószínűleg mégiscsak fontosabb szereplője a magyar kormányzati munkának, mint mondjuk a Tompai Élet című (egyebekben igen színvonalas) helyi havilapunk főszerkesztője - az eredeti tervek alapján mégiscsak utóbbit szűrné Rogán Antal és Kocsis Máté.

Aztán viszont arra jutottam, hogy hiszek Havasi Bertalannak! Semmi közünk semmihez. Mert például nem csak azért szívogathatja valaki az orrát, mert előtte kokaint szippantott fel vele, hanem azért is, mert allergiás, teszem azt, az akácfának erre a szállongó, fehér pamacsszerű izéjére. Mit tudja azt a bevándorlás- és melegházasság-párti 444, hogy milyen a növényzet Ibizán! Szögezzük le: ha akár az összes újgazdag, ízléstelen, kétes moralitású bunkó abban a procc ibizai buliban a kokain miatt sziporog,  akkor sem állíthatjuk, hogy a tőlük teljesen különböző Habony Árpád is drogozott.


MILLIÁRDOS PÁLYÁZATOK: HA HAT NAP NEM ELÉG, AKKOR AZ KOCKÁZAT

FORBES BLOG
Szerző: Zsiborás Gergő
2015.12.11.hun3_axente_vanessa_new.jpgMegkaptuk az Eximbank válaszát arról, hogy nem irreális-e, hat munkanapot hagyni a pályázóknak egy 16 milliárdos tenderen. Kiderült, hogy nem, és az is, hogy nem egy nap, hanem egy hét alatt fogják eldönteni, ki lett a befutó.  

Tegnap írtuk meg, hogy az Eximbank sürgető szükségét érezte, hogy kiírjon egy pályázatot egy 10 és egy 6 milliárdos jegyzett tőkéjű befektetési alap elindítására. A munkaanyag beadására gyakorlatilag 6 munkanap állt rendelkezésre, a határidő tegnap délben járt le. A kiírásban több furcsaságot is találtunk, ezért megkérdeztük az Eximbankot, miért pont így folytatják le a tendert, tegnap délután meg is érkezett a válasz. Mivel elég sok mindenre rákérdeztünk, inkább egy külön posztban számolunk be a fejleményekről. 

ITT OLVASHATÓ

PÁR KOMOLY MELLÉNYÚLÁS ÉS KELLEMES MEGLEPETÉS AZ ARANYGLÓBUSZ-JELÖLTEK NÉVSORÁBAN

COMMENT:COM
Szerző: SIXX
2015.12.11


Tegnap bejelentették az Aranyglóbusz-jelöléseket, és mivel nem egy komoly szervezetről van szó, hanem egy gittegyletről, ami képes volt a hivatalos oldalán Gina Rodriguezt és America Ferrerát összekeverni (latina, latina, NEM KIBASZOTTUL MINDEGY, ugye), szóval azon sem nagyon lehet csodálkozni, hogy a Mentőexpedíció (The Martian) és A nagy dobás (The Big Short) című filmeket a komédia/musical kategóriában indították, és Al Pacinót jelölték legjobb férfiszínésznek a Danny Collins című elképesztő fimért, aminek épeszű emberek csak Aranymálnát adnának, de hát ez egy olyan szervezet, aminek Návai Anikó is tagja tud lenni.
Az évek óta megvesztegethetőséggel vádolt HFPA tévés jelölései között meglepetésere van olyanok, melyekre egy rossz szót nem lehet mondani, a Narcos vagy a Mr. Robot favorizálását csak megsüvegelni tudjuk, mert valóban kiváló sorozatokról és színészi teljesítményekről van szó (még Christian Slater is csak az elviselhetőség határáig ment el a ripacskodásban), és az is rendkívül szimpatikus, hogy a szerintem meglehetősen túlértékelt Mad Men nem került be a legjobb drámák közé. 

BULGÁRIA A KÉT VILÁGHÁBORÚ KÖZÖTT

BIRCAHANG BLOG
Szerző: bircahang
2015.12.11.Az első, háború utáni választásokon előretörnek a baloldali erők. A legnagyobb párt az agrárpárt, második párt a kommunista, harmadik a szociáldemokrata. Az agrárpárt koalícióra lép két jobboldali párttal. Az új kormány fő feladata a békeszerződés aláírása.
A Neuilly-sur-Seine-ben 1919. november 27-én aláírt békeszerződés állapítja meg Bulgária új határait. Az eredeti szerb és görög igények az összes, a balkáni háborúkban megszerzett bolgár területek elvételét kérik, valamint Szerbia a végül meghatározott vonalnál keletebbre szeretné tolni a határt. Mindezt az USA akadályozza meg a párizsi béketárgyalásokon.
Végül a szerződés visszállítja Bulgáriának a balkáni háborúk utáni területét (azaz az 1913 végi állapot szerintit), viszont Szerbia és Görögország részére újabb területeket ad át.
Így végül Szerbia „csak” 2563 négyzetkilométert kap Bulgáriából: ez összesen négy területrészt jelent, északon Kula város régiójának nyugati részét, középen Boszilegrád és Caribrod (mai neve: Dimitrovgrád) városokat és környéküket, délen pedig Sztrumica várost és környékét. Ezek a területeket a
Görögország pedig 8578 négyzetkilométert kap, egész Nyugat-Trákiát, amivelmegszűnik Bulgária kijutása az Égei-tengerre.

70 MILLIÓ FORINTBA KERÜL A GVH KARTELLELLENES KAMPÁNYA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ErdélyiK
2015.12.11.Decemberben indult a Gazdasági Versenyhivatal kartellellenes kampánya, melynek keretében pálmaházban, vidéki kocsma teraszán, és hattyús vízibiciklin összesúgó öltönyös férfiakat ábrázoló plakátok kerültek ki országszerte. A GVH tájékoztatása szerint a reklámhadjárat 70 millió forintba kerül.
Néhány nappal ezelőtt Budapest és vidéki nagyvárosok közterületein is megjelentek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hirdetései, melyek arra hívják fel a kartellezők figyelmét, hogy lebukhatnak, és akkor “a felelősségrevonás elkerülhetetlen”, de engedményességi kérelem beadásával, vagyis ha a részvételükkel megvalósult versenykorlátozó megállapodást jelentik és feltárják a hatóságnak, akkor megúszhatják az összejátszás miatti büntetést.
A “Nem marad köztetek” koncepciót az LMP 2010-es és 2014-es kampányát is segítő Fabricius Gábor tulajdonában lévő Republic Group készítette, amely sajtótájékoztatón és az alábbi videón ismertette a kampány célját, üzenetét, felületeit és menetét.

A KÉPLET

HUPPA.HU - ELLENSZÉK
Szerző: Ille István
1025.12.11.Tipikus fideszes sunyiság: ha már segíteni nem tudnak rajtuk, megváltoztatják a képletet, eltüntetik a szegényeket…mármint, kimutatásilag. Attól, persze, még létezni fognak, de már nem mutathatók ki. Holt lelkek. A következő az lesz, hogy a halálokok közül kivezetik az alultápláltság, vitaminhiány, elégtelen táplálkozás kórisméket. Ezek után – étkezéssel kapcsolatban – a KSH vette magának a bátorságot, és kijelentette, szerintük 1800cal is elég egy napra.
1800 cal egy napra? Még sok is. Auschwitzban napi 1700-1300 cal volt a norma.
Az eredmény ismert.
Ja, különben manapság nem cal-ban, hanem kcal-ban mérnek. Nem ártana tisztában lenni a mértékegységekkel, még ha Statisztikai Hivatal is az ember fia. A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják. A táplálkozástudomány ennél ezerszer nagyobb egységet nevez kalóriának, pórias nevén kcal-nak.
Amúgy egy pihenő ember napi energiaszükséglete 2064kcal. Szóval, miről is beszéltek, okoskák?

HANUKA: EGYÜTT ÜNNEPELT IZRAEL A HÓMAN SZOBOR FELÁLLÍTÓIVAL

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2015.12.11. 


Olyan szép ez, hogy  el is morzsolunk egy könnycseppet a szemünk sarkában. A harmadik hanuka gyertya meggyújtása kapcsán fogadást adott Izrael budapesti nagykövete. Együtt mosolygott Lévai Anikó, kipával a fején Szijjártó Péter. Eközben néhányan a télben dideregve próbálják megakadályozni egy antiszemita politikus szobrának felállítását. 
Egy brancs maguk - mondta a börtönőr A tanúban, Bacsó Péter örökbecsűjében.
És tényleg van olyan, amikor a mi kis kávézónkban nehezen tartjuk bent a hányingert. Értjük mi, hogy diplomácia, meg jön a meghívó, illik odamenni és a kapcsolatok fenntartása is fontos. Nem is beszélve, hogy egy ilyen rendezvény egyúttal félhivatalos találkozó, ahol néhány dolog megbeszélhető. És persze, hanuka. Legyen békesség és szeretet. 
Azért hadd émelyegjünk a sajtóban megjelent fotók láttán, ahogy a nagykövet oldalán Orbánné tartja a gyertyát. Orbánné, akinek férje manapság már sorosozik...
Nyilván feledésbe merült ez ünnepi pillanatban Prohászka Ottokár szobra, meg a Horthy-emlékművek, a gábrieles förmedvény, nem is beszélve a nemzeti alaptantervbe beszuszakolt antiszemitákról.
ITT OLVASHATÓ

A KORMÁNY MÉG MÉRLEGEL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2015.12.11.
Hóman Bálint szobrával kapcsolatban folyik a mérlegelés.
Merthogy a mű kész, az alkotó pihen, így aztán jut idő a mérlegre tenni a dolgokat.
Egyrészt a szobor modelljét, másrészt a szélesfehérvári önkormányzatot és most már a kormányt is.
Hóman Bálint antiszemita, nyilasbarát politikus volt, magas állami tisztségek betöltője, az átlagosnál mrssze tájékozottabb politikus.
Nem mondhatta, hogy nem tudott arról 1944 végén, hogy mi folyik körülötte, hiszen a háború végének őrületében már mindenki láthatta a budapesti gettót, tudhatott a vidéki zsidóság sorsáról, a nyilasok eszement gyilkosságairól, a teljesen értelmetlen ellenállásról, Budapest lerombolásáról.
Mégis elment Szálasival parlamentesdit játszani, pedig történészként is tudnia kellett volna, hogy megbocsáthatatlan bűnök pártolója.

Okos ember volt, nagytudású történész, de gyenge jellem, aki képtelen volt szembenézni a valósággal, aki tevékenyen járult hozzá az ország szétszakításához, a zsidók legyilkolásának szellemi előkészítéséhez, a magyarság tragédiájához.
Tette ezt nacionalista jelszavakat hirdetve, úgy állítva be a dolgokat, mint a magyar nép érdekeinek érvényrejuttatását.
A nyilas keretlegénynek, aki a Dunaparton meghúzta géppisztolya elsütőbillentyűjét, kisebb a felelőssége, mint neki, a tanult, művelt embernek a szakembernek, akinek inkább figyelmeztetnie kellett volna népét a veszélyekre, mint belehajszolni a megbocsáthatatlanba


ITT OLVASHATÓ