2016. február 23., kedd

STURMABTEILUNG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.23.


Általában a rövidítését ismerjük - SA volt a hajdani Harmadik Birodalomban - a pontos szerepét általában nem, vagy csak nagyon kevesek ismerik.
Inkább a Hitler testőrségéből kinőtt SS rémtettei közismertek, pedig a nácizmus alapjait az SA rakta le a weimari Németországban, melyre oly kísértetiesen emlékeztet Orbán Magyarországa.
Rohamcsapat - ez a magyar fordítás, és egy félkatonai alakulatot takart a megnevezés, mely a nyílt erőszakot állította tevékenysége középpontjába, jóllehet a nácik hatalomrajutásáig nem volt köze az állami erőszakszervezetekhez, csak az utcai verekedésekhez.

Aztán persze belelendültek, és az állam nevében is csépelték a népet, a kommunistákat, szociáldemokratákat, a zsidókat, meg még akik arra jártak, éppencsak a homoszexuálisokat nem, merthogy a szervezet vezetője maga is homoszexuális volt, mígcsak barátja és elvtársa, Adolf le nem mészárolta az SS segítségével az egész vezérkart, Ernst Röhmmel az élen.
Persze addigra már rengeteg ember megszenvedte a létüket, de világgá csak a világháború után küldték őket, pártjukkal és az SS-el egy koszból.
Ahol nácizmus vagy fasizmus van, ott paramilitáris szervezetek is vannak.ITT OLVASHATÓ

ALAKULÓ "TORNA ÉS SPORTRÉSZLEG"?

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.02.23.


A vasárnapi boltzárlat elleni népszavazás kapcsán kitört az irodazárlat. Ennek következtében az MSZP-t megint beelőzték az Nemzeti Választási Irodánál (NVI). A beelőzőt láthatóan nem gátolta semmi a népszavazási kezdeményezés leadásában. Ellentétben az MSZP-t. Aki elé, fényképek alapján Kubatov fradistái építettek gátat. Nyilvánvalóan éppen csak arra jártukban. Mert a Fidesz szerint semmi közük az egészhez.

Esetleg, mint annak idején a Fidesz-székház esetében, itt is kiderült: az NVI székháza omlásveszélyes, és az MSZP küldöttsége tulajdonképpen hálás lehet, amiért nem omlott a fejükre az épület. Így a kopaszok tulajdonképpen csak az ő érdekükben, és munkaadójuktól teljesen függetlenül, emberbaráti érzelmektől vezérelve helyezték magukat szolgálatba. Ennek kicsit ellentmond, hogy a népszavazásnak keresztbefeszülők némelyikének fogalma sem volt arról, hogy mit keres a helyszínen. De nincs ezzel semmi baj. Ugyanúgy nem az eszükért szeretik ezeket a figurákat, ahogy a TV-székházat felgyújtó, majd pár évvel később a Planetáriumot megrongáló ultrák sem a kiemelkedő intelligenciájukról híresek.


A HABONYARPAD.HU DOMAINT NEM LEHET BEJEGYEZNI

GA WEB MÉDIA GROUP
Szerző: Győrfi András
2016.02.23.


Persze picit csal a cím, be lehet, csak nem akárkinek. Történt ugyanis, hogy beadtam a regisztrációs igényemet a habonyarpad.hu domainre. Az alábbi választ kaptam a cégtől melynél évek óta regisztrálok különböző domain neveket:
.HU DOMAIN ESETÉN TELJES SZEMÉLYNEVET
CSAK AZONOS NEVŰ TULAJDONOS JEGYEZHET BE (EZ ISMERT SZEMÉLYEK NEVE
ESETÉN A SZOKÁSOSABBNÁL IS ALAPOSABB ELBÍRÁLÁSON ESIK ÁT), KÉRJÜK
KÜLDJE EL HABONY ÁRPÁD SZEM. IG. SZÁMÁT (ELKÉPZELHETŐ, HOGY VALAMILYEN
NYILATKOZATRA VAGY IGAZOLVÁNYMÁSOLATOT IS KÉRNEK, DE EZT NEM MINDIG
TESZIK), A SZÁMLAFIZETŐ MARADHAT ÖN.
ITT OLVASHATÓ


VIKTOR, EZEK A TE KOPASZAID

POLGÁRI KONZERVATÍV PÁRT BLOGJA
Szerző: fehér.b
2016.02.23.


Vérciki, ami a választási irodánál történt. Annyira, hogy ezektől az arcoktól lassan a éjszaka császárai és a reptéri hiénák is elhatárolódnak.

Nevezzük meg nyugodtan a górét, Kubatov elvtársnak hívják. Ő szokta listázni a "komcsikat", az ő hívására jönnek székházat védeni ezek a derék alfa hímek. Kubatov elvtárs mögött pedig személyesen te állsz, Viktor. És mögöttetek áll egy rakás gyáva senki, és ezeket illik is szépen megnevezni: Gulyás, Kövér, Balog, Szájer, és még úgy kétezer másik, kábé az egész rendszer az utolsó minisztériumi csinovnyikig és fideszes képviselőig. Igen Viktor, ezek mind ti vagytok, ezek a ti haverjaitok. Ott ülnek mellettetek a kormányülésen, velük jártok portázni az éjszakába, talán a szotyit is együtt köpköditek Felcsúton. Ám ezek az arcok most nem akadályoztak meg semmit, épp ellenkezőleg: nektek vitték be a legnagyobb gyomrost: a saját lábon állás meg a kockás ing után megint olyan történt, ami már örökre rajtatok marad: a hazudozás, a gerinctelenség és a fideszes hernyóság most lett kitapintható. Csak rá kell nézni a felvételekre és ott van minden, amit rólatok tudni kell. Például az is, hogy ennyire vagytok képesek...

Ez pedig gyáváknak szól már: jó ha tudjátok, nem lesz ez mindig így. Bármennyire fura ezt még elképzelnetek (illetve dehogy fura, hiszen tele a nadrágotok, látszik ez a mai akcióból is), egy napon nem ti lesztek hatalmon. Nem tudom, mikor jön el ez a nap, de remélem, hogy elég hamar...

ITT OLVASHATÓ

VAN MÁSIK!

JEHU BLOGJA
Szerző: jehu
2016.02.23.


Hómannak – egyelőre? – nem állítanak szobrot. De az „egyatábor" rasszista érzületű, alighanem többségi része mégiscsak kielégülhet, nem is akárhol: a Holokauszt Emlékközpont közelében. És nem is akárki elégíti ki őket...
A helyszín azért érdekes, mert ott Donáth Györgynek állítanak szobrot. A kerület honlapja igencsak hiányos életrajzot ad: tény, hogy Donáthot 1947-ben koholt vádak alapján végezték ki, ám ha mindent mérlegre teszünk, szobrot tán mégsem érdemelne. Azt meg egyenesen fölháborítónak kellene minősíteni, hogy Gulyás Gergely, a „kormányon" lévő szervezet egyik alvezére tart avatóbeszédet.
Hogy miről van szó, sejtheti bárki, ha azt is tudja: az ilyen alkalmakról elmaradhatatlan Boross Péter tart köszöntőt.

ITT OLVASHATÓ

KUBATOV GÁBORIG, A FIDESZ ALELNÖKÉIG ÉRNEK A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODÁNÁL TÖRTÉNTEK SZÁLAI?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.23.


K. Tibike, aki ma reggel a választási irodában megjelent csapat vezetőjének tűnt, Facebook-profilján több fotón is együtt szerepel egy bizonyos Sz. Ferenccel. Sz.Ferenc a Fidesz-székház elfoglalásakor sietett önkéntesen a Fidesz segítségére, és sokáig a Kubatov Gábor által igazgatott Ferencváros Fradi Security nevű biztonsági csapatát vezette.

Egy másik fotón K. Tibike és egy másik fiatalember a Fradi Security biztonsági őreként pózol.

Sz. Ferenc korábban 10 évet ült emberölésért, ezután vette magához a Fidesz jelenlegi alelnöke a Fradiba, ő lett a labdarúgócsapat biztonsági cégének a főnöke. Erről a posztról idén áprilisban távozott. Fontos megjegyezni, hogy bár a Fradi Security a Ferencváros biztonsági cége, az NVI-ben előkerülő alviláginak tűnő figurákat nem szabad összemosni a Ferencváros szurkolóival, mivel nekik a mostani ügyhöz semmi közük, többségük pedig tiltakozik a Kubatov vezette Ferencváros működése, például a pályán kötelező vénaszkenner, a Fradi Security és Sz. Ferenc személye ellen is...

ITT OLVASHATÓ

PÉNZT ADJATOK, MÉG TÖBB PÉNZT! ÍGY KÉSZÜL AZ ÍRÓSZÖVETSÉG AZ 1956-OS FORRADALOM 60, ÉVFORDULÓJÁRA

MAGYAR NARANCS-FEKETE LYUK
Szerző: narancs.hu

2016.02.23.


A Magyar Írószövetség elnöke a kormánylapon keresztül üzen. Mit üzen! Benyújt egy igényt a biankó csekkre!

„Nem tudok még egy olyan kulturális intézményről, amelyik olyan enigmatikusan összeforrt volna a forradalommal, mint a Magyar Írószövetség” – mondja Szentmártoni János mostani elnök aMagyar Idők riporterének, és mindjárt hozzáteszi, „emlékbizottságot is alakítottunk, hogy a hatvanadik évfordulót a jelentőségéhez méltó módon megünnepeljük. Ennek a grémiumnak a tagjai: Lezsák Sándor, Salamon Konrád, Kiss Gy. Csaba, Erős Kinga és jómagam.”ITT OLVASHATÓ

POLITIKAI TERRORIZMUS AZ ALKOTMÁNY UTCÁBAN

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2016.02.23.


Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a Fidesz erőszakosan, “a politikai terrorizmus eszközrendszerét felhasználva” akadályozta meg ismét a népakarat érvényre juttatását a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban, amelyhez a Nemzeti Választási Iroda (NVI) is asszisztált.

Tóbiás József erről kedden, sajtótájékoztatón beszélt azt követően, hogy Nyakó István szocialista politikus népszavazási kérdést nyújtott be az NVI-nek a vasárnapi zárva tartás ügyében, a Kúria határozathozatalának nyilvánosságra kerülése után azonban megelőzték őt, az időbélyegző először két magánszemély beadványára került rá. A pártvezető kijelentette: az NVI méltatlan helyzetet teremtett egy jogállamban egy állampolgári kezdeményezés érvényre juttatásához...

ITT OLVASHATÓ

MONDD, TE KIT VÁLASZTANÁL - ELNÖKVÁLASZTÁSOK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

DANUBE INSTITUTE
Szerző: Árpási Botond
2016.02.23.


2017 januárjában hivatalba lép a Föld legerősebb államának új elnöke, egy hosszú, költséges, sok energiát igénylő kampánysorozat és választás után. A demokrata és republikánus elnökjelölt-aspiránsok között február eleje óta egyre keményebb küzdelem folyik a jelölőgyűlések és előválasztások megnyeréséért, amelyek a nyáron esedékes elnökjelölt-állító konvenciók kimenetelét döntően meghatározzák.
Az USA államformája
Mielőtt belevetnénk magunkat a választási küzdelmek és a kampányidőszak izgalmaiba, érdemes röviden áttekinteni az Egyesült Államok kormányformáját, valamint a választási rendszert, a választási szabályokat, amelyek szerint a mostani elnökválasztás is zajlik.

ITT OLVASHATÓ

A HÍRADÓ.HU SZERINT NEM VOLTAK KOPASZOK A NVI-NÉL

COMMENT:COM
Szerző: KLÁGD
2016.02.23.


Ha a mai események után bárkit megkérdeznének, hogy kik tolongtak a Nemzeti Választási Irodába reggel: kopaszok. Most hogy kik ezek a kopaszok, meg úgy általában mit akartak, az nem ide tartozik, viszont elég nehéz volt letagadni, hogy volt egy pont, amikor úgy nézett ki a folyosó, mint a liftjelenet az Amerikai kapitány második részében, mielőtt még a főhős elkezdene pofozkodni. Marcona emberek marcona emberek hátán, közöttük egy pöttöm idős asszony, és egy ismeretlen férfi, akik eltűnnek a sok gyűrött fejbőr és a hatalmas karok között. Annyira eltűntek, hogy lassan lábjegyzetek lettek a legtöbb híradásban.

ITT OLVASHATÓ

ELŐKÉSZÜLETEK KIJEVBEN

BAL-RAD BLOG
Szerző: Admin
2016.02.23.Kijevben nagyon komoly védelmi előkészületek zajlanak a “nép elnökének” biztonságát fokozandó. Valcman hivatali helyiségeinek ablakait tegnap fém árnyékolóreluxákkal kezdték felszerelni, és ma reggel “menekítési útvonal kialakításához” fogtak. Alagút készü-titkos-a már eddig meglévő mellé.Az osztrák Der Standardban Oroszországszerte nagy feltúnést keltő írásában a számunkra rossz emlékű Paul Lendvai ostorozza a kijevi kutyakomédiát, ami a nagy reményekkel kecsegtető két évvel ezelőtti véres Majdan után napjaink Maradék-Ukrajnáját jellemzi.A németek és a franciák egyre hangosabban élesebben egyre ingerültebben morognak kijevi bábjaikra Minszk2.0 be nem tartott előírásai miatt. A beígért reformok sem haladnak-pontosabban el sem kezdődtek.

ITT OLVASHATÓ

MÁSFÉL MILLIÁRD FORINTOS KOMMUNIKÁCIÓS KAMPÁNY ADATAIÉRT PERELJÜK A MINISZTERELNÖKSÉGET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: zero
2016.02.23.


2015. augusztus 4-én gyorsított, meghívásos közbeszerzési pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a kormányablakok népszerűsítésére.
A pályázat benyújtására 10 napos határidőt tűztek ki. A gyorsított meghívásos tenderre egy ajánlat érkezett, a HG 360 Reklámügynökség Kft. meg is nyerte a nettó 1 574 803 149 forintos (bruttó 2 milliárd) tendert.
 napi.hu szerint a rendkívüli sürgősséget az uniós pénz mielőbbi elköltésével indokolta a hivatal: a 2007-2013-as uniós időszakban rendelkezésre álló technikai segítségnyújtási keretet (kommunikációs költségek) 2015 végéig lehet felhasználni. A kormányablakok kommunikációs kampányát pedig – a közbeszerzési kiírás szerint – november 15-ig lebonyolítanák. A hivatal szerint ezért volt szükség a gyorsított meghívásos közbeszerzésre.

ITT OLVASHATÓ

TÖRÖKORSZÁG HÁBORÚBAN ÁLL BELFÖLDÖN ÉS A HATÁRON TÚL

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Luwoa
2016.02.23.

Törökország kimondatlanul is háborúban áll, ami könnyen teljes körű háborúvá válhat; Ankara engedi a török állampolgárok Szíriába utazását, hogy fegyveres harcot folytassanak a kormány ellen, miközben maga is beavatkozott a konfliktus alakulásába.
Egy török politológus és újságíró, Nuray Mert a Hürriyet nemzetközi kiadásában kijelenti, hogy Törökország saját határain belül és a határon túl is háborúban áll. Ez egy ki nem nyilvánított és hivatalosan el nem ismert hadiállapot, ami ennek ellenére már több fronton zajlik, és bármikor teljes körű háború lehet belőle. Az újságíró szerint az Erdogan-rezsim támogatta a Szíriában működő radikális csoportokat, melyek közvetlen fegyveres harcot folytatnak az ország kormánya ellen, emellett szabad utat engedett a török állampolgárok Szíriába utazásának, hogy harcoljanak Bassár el-Aszad hatalomból való eltávolításáért. Később belföldön megtorlás szerű háborút indított a törökországi kurd kisebbség ellen, majd a kurd önvédelmi csoportok Szíriában aratott harctéri sikerei arra ösztönözték a török vezetőket, hogy Szíriában is katonai beavatkozást kezdjenek. Az elemző szerint a szíriai konfliktusban való részvétel már hadba lépéstjelentett, ezt azonban se a török vezetők, se a nyugati országok vezető politikusai nem ismerik el.


ITT OLVASHATÓ

VAKMAJOM

ALAPBLOG
Szerző: vakmajom
2016.02.23.

Olvasom, hogy „25 év alatt utolérjük Ausztriát, ez reális cél”.
Nos, lássuk a számokat kerekítve.
Ausztria: 8,5 millió fő lakosság, 400 milliárd EUR GDP/év
Magyarország: 9,8 millió fő lakosság 100 milliárd EUR GDP/év

Ausztria kevesebb emberrel 4-szer akkora (!) GDP-t állít elő.

TITKOLTÁK, DE MOST KIDERÜLT - MÉGIS TRÜKKÖZTEK AZ ÁLLAMADÓSSÁGGAL

MUTYIMONDÓ - ÁTLÁTSZÓ.HU
Szerző: mutyimondó
2016.02.23.


Ezekről ne maradj le!Rezsicsökkentésnek indult, ritka nagy mutyi lett belőle (Index)
Titkolták, de most kiderült – mégis trükköztek az államadóssággal (Napi)
Rogán szomszédjának cége reklámozhatja a budapesti gyógyfürdőket is (Átlátszó)
Egészen pontosan 129 millió forinttal. Ezt azon a konferencián jelentették be, ahol Szijjártó Péter és Pintér Sándor is beszédet mondott. Szijjártó szerint az amerikai és német cégek itteni jelenléte azt bizonyítja, hogy a Magyarországgal szembeni korrupciós vádak alaptalanok. Pintér szerint a kormány már 2010-ben zéró toleranciát hirdetett a korrupció elleni, ez viszont még sajnos nem látszik a nemzetközi felmérések eredményein. A Fideszben eldöntötték: Simicska Lajos Class FM-je nem folytathatjaNovemberben lejár a rádióadó frekvenciaengedélye. A Class FM Simicska médiabirodalmának legjövedelmezőbb része, egyben piacvezető a hazai rádiók között. A törvény szerint a frekvenciaengedély öt évvel meghosszabbítható. A kitétel maga is feltételes és bizonyos esetben meg is tagadható. A pártban azonban állítólag már megszületett a döntés.  (NOL)

ITT OLVASHATÓ

ÖN LEGALIZÁLNÁ A MARIHUANÁT ORVOSI CÉLOKRA?

A NAGY DÖNTÉS BLOG
Szerző: Despota
2016.02.23.


Az indiai kender gyógyászati célú legalizációját kéri az egészségügyi államtitkártól Istvánffy András, a 4K! elnöke.
Istvánffy nyílt levélben fordult az államtitkárhoz, amelyben az indiai kender és a belőle készített gyógyszerek gyógyászati legalizációját kéri. A szert a világ több országában eredményesen használják a szklerózis multiplex, a rákbetegség sugárterápiáját kísérhető hányingerek, rosszullétek enyhítésére, a gerincsérülésekből eredő fájdalmak, valamint a kóros szemnyomás mérséklésére. 
A cannabis hatvannál is több gyógyhatású anyagot tartalmaz, 1937-ig idegnyugtató szerként hivatalosan forgalomban volt.ITT OLVASHATÓ

VAN ENNÉL LEJJEBB? A FIDESZ FALAZ GYILKOSSÁGGAL GYANÚSÍTOTT KÉPVISELŐJÉNEK

A BETŰ SZABADDÁ TESZ
Szerző: kameszka01
2016.02.22.


A Jobbik szerint Gál Roland méltatlanná vált arra, hogy dunaújvárosi önkormányzati képviselői tisztségét betöltse, tekintettel arra, hogy elvesztette a feladatához szükséges közbizalmat. Ennek alapján meg lehetett volna őt fosztani képviselői mandátumától, amennyiben az önkormányzati törvény az eredetileg megszavazott formájában lépett volna hatályba. Így fordulhat elő, hogy egy rovott múltú bűnöző, akit elítéltek már rongálásért, garázdaságért és okirat-hamisításért, és jelenleg előzetes letartóztatásban van gyilkosság megalapozott gyanújával, még mindig Dunaújváros közbiztonsági tanácsnoka lehet.

Megítélésünk szerint rovott múltja és jelenlegi gyanúsítása tudatában védi őt a dunaújvárosi Fidesz-maffia betonkeménységű betyárbecsülete, és ezáltal ők maguk is méltatlanná váltak tisztségük betöltésére. A fideszesek Gált ócska hazugsággal fedezik, mert azt állítják, hogy nem váltható le az önkormányzatban betöltött tisztségeiről, ám még csak fel sem szólították lemondásra Gál Rolandot kormánypárti képviselőtársai. Megszoktuk, hogy a fideszesek korrupt politikusokat a végtelenségig megtűrnek a soraik között, de most már úgy tűnik, hogy gyilkossággal gyanúsítottakat is.

ITT OLVASHATÓ

KINCSKERESŐ KOCKÁS ING

POSZT ITT - HÍR24
Szerző: Gerlóczy Márton
2016.02.22.

Ha csak egyszer olyant mondasz is, ami nem igaz, a kockás ing  tündér tüstént olyan hosszúra ráncigálja a füledet, hogy legyezheted vele magadat. Hát mered-e vállalni a kockás inget?

– No látod. Hát akkor török volt a kincses szellem is, azért lakott lámpában. A magyar gyereknek a tündérje kockás ingben lakik.
Szemem-szám elállt csudálkozásomban, hogy én ezt eddig föl nem értem ésszel!
– Persze, nem minden kockás ingben lakik tündér, csak a csoda kockás ingben. Az is csak azon segít, aki tud vele bánni. Persze sok fortélya van, de én mindnyájára megtaníthatlak, ha akarod.
Olyant kukorékoltam örömömben, mintha én volnék a fekete kakas.
– Megállj, hékám! – fenyegetett meg apám a gyűszűs ujjával. – Erről a világon senkinek sem szabad tudni. Még szülédnek se szólj róla. Mihelyt valaki megtudja, hogy a kockás inged kincses, rögtön elveszti az erejét. Érted-e?
– Értem, édesapám.
– No, ez az egyik. A másik az, hogy míg te vagy a kockás ing  gazdája, addig mindig igazat kell mondani. Ezt különösen javallom, mert ha csak egyszer olyant mondasz is, ami nem igaz, a kockás ing  tündér tüstént olyan hosszúra ráncigálja a füledet, hogy legyezheted vele magadat. Hát mered-e vállalni a kockás inget?
– Merem, édesapám.

ITT OLVASHATÓ

SZÁZEGY, BIZONY

HVG.HU-VÉLEMÉNY
Szerző: -W-
2016.02.23.

A diákolimpikonok beintettek Balog Zoltánnak. Ha magukra maradnak, el fognak menni.
Százegy diákolimpikon intett be Balog Zoltánnak, aki mostanra már sikeresen elhódította Medgyessy Pétertől a „rakás szerencsétlenség” eposzi jelzőt. A diákolimpikonok egyébként nem sportolók, hanem reménybeli tudósok: az ország legjobbjai matekból, fizikából, csillagászatból.

A rakás szerencsétlenség pedig odasündörgött hozzájuk, sunyiban szelfiket csinált, aztán felrakatta őket azzal, hogy bezzeg a jó tanulók nem kockásingeznek, hanem ilyen illedelmesen ünnepelnek a miniszterrel.
Ezt a szégyent nem lett volna könnyű elviselni, lemosni pedig így lehet, 
nyílt elhatárolódással: a rakás szerencsétlenség nem velünk van.

KÉMKEDÉSSEL GYANÚSÍTANAK EGY TÖBB ÉVE ELTŰNT ÜZLETEMBERT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: csikaszbrigitta
2016.02.22.

Az USA-nak és az IMF-nek való kémkedéssel gyanúsítják a magyar hatóságok az amerikai bejegyzésű Arcade LLC tulajdonosát, Maxin Norbertet, és a cég magyarországi képviselőjét, B. Béla Szabolcsot – tudta meg az Átlátszó az üzletember ügyvédjétől. Az ügy érdekessége, hogy 2008-as sztoriról van szó, és az eljárást nem titkosították. Maxin Norbert védője, Kertész Gusztáv szerint semmilyen bizonyíték nem alapozza meg a gyanúsítást. Az informatikai vállalkozóval kapcsolatban több éve elterjedt az, hogy azért tűnt el szinte egyik pillanatról a másikra, mert megölhették.
Kertész Gusztáv ügyvéd szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal gyanúsítja ügyfelét, egy magyar állampolgárt, hogy az USA-nak és az IMF-nek végzett kémtevékenységet. Tavaly december elején indult büntetőeljárás Maxin Norberttel, aki az amerikai bejegyzésű Arcade LLC tulajdonosa, illetve a társaság magyarországi kézbesítési megbízottjaként feltüntetett B. Béla Szabolccsal szemben kémkedés gyanúja miatt.
Mind a ketten előzetes letartóztatásban vannak az eljárás megindulása óta.


ITT OLVASHATÓ

KOCKÁS INGES KÜLÖNÍTMÉNY

JOBBEGYENES BLOG
Szerző: Havas Jon
2016.02.22.


A mindenkori nemzeti oldalnak, amely épp ellenzékben van, azt kéne végre eldöntenie, hogy felvállalja-e olyan ügyek képviseletét, amelyek reprezentálását a 20. század szerencsétlen történelmi hagyatékából kifolyólag kisajátított magának a balliberális értelmiség.
Az utóbbi hetek legmegosztóbb állásfoglalása a pedagógusok kockás inges figyelemfelkeltő akciója, amelynek előzménye Klinghammer államtitkár híressé vált felböffenése volt a borostás tanári karról.
Az akcióra természetesen rárepült a többféle pártba lés civil szervezetbe reinkarnálódott Demokratikus Charta, legutóbb pedig Vona Gábor 
jelentette be Facebook-oldalán, hogy beszáll a buliba.
A törzsközönség hozzászólásait olvasva ez egyébként nem biztos, hogy jól átgondolt lépés volt, egymás után sorjáznak a Jobbikból kiábrándult kommentek.
Az általános (?) vélekedés szerint a többé se nem nemzeti, se nem radikális párt a) felül a szélsőliberális lázításnak, b) Soros György legjobb tanítványaival fúj egy követ, c) hataloméhségből bárkivel összefog, hogy a kormányt szidhassa, d) saját program híján szánalmas pótcselekvést mímel, e) rohatt Gyúrcsány!!!
Meg egyébként is dögöljön meg az összes tanár, mennyi nyári szabadságuk van már!


ITT OLVASHATÓ
SÍRON TÚLI HŰSÉG

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. Sándor Zsuzsa
2016.02.22.

A megható cím ellenére senki se várjon valami romantikus történetet. Romantika ott van, ahol a hűség a sírig tart. Tudják, az ásó, kapa, nagyharang…, míg a halál el nem választ.
De nem így van ez a kiváló, együttérző, kultúrált Magyar Telekomnál. Tudják, amelyiknek a szlogenje: „együtt veled”. És tényleg. A másvilágon sem tudsz megszabadulni tőlük.
Volt egyszer egy házaspár. Végtelenül felelőtlen házaspár. Annyira nem gondoltak a szomorú jövőre, hogy mindkettőjük mobil telefonját egyetlen számlán fizették.
Az egyikük örökre eltávozott. De sajnálatos módon nem az az „ügyfél” hagyta itt a földi létet, akinek a nevén a Telekom számla volt. Mert a családi munkamegosztásban – pechükre – az életben maradott intézte a számlákat, befizetéseket, adóügyeket, stb.
ITT OLVASHATÓ

ÁTMOSATTAM AZ AGYAMAT A KÖZTÉVÉVEL

MOST & ITT
Szerző: Föld S. Péter
2016.02.22


Vettem egy mély levegőt, és egy napig csak a köztévét néztem. Adok a nívóra, ha valami évi nyolcvan milliárdba kerül, az csakis nagyon jó lehet.Jó is volt.És most már nekem is jó, mert mostantól másképp látom a világot.Elmondanám, hogyan.Magyarországon minden nagyon jó. A múlt héten megint nőtt a termelés, az ország megbecsülése pedig korábban soha nem látott magasságokba emelkedett. Csökkent az államadósság.Sajnos, az Unió rossz. Csúnya, gonosz emberek vannak ott. Olyanok, akik nem szeretnek minket. Azt akarják, hogy Magyarország ne magyar legyen, hanem olyan összevissza ország, mint a többi. Ha rajtuk állna, telitelepítenék a mi hazánkat migráncsokkal.Nem igazak a vádak, hogy kirekesztők lennénk. Mi befogadó nép vagyunk, csak azt szeretnénk, hogy ide ne jöjjön senki. Épp elegen vagyunk, néha többen is, mint kellene.Tuggyátokkikre gondolunk.
ITT OLVASHATÓ

A DIÁKOLIMPIKONOK LEVELÉHEZ (SZENTIMENTÁLPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző:  jotunder
2016.02.22.


 Erről a levélről van szó.
 
Általában azokról szoktam írni, akik számára a középszerűség is elérhetetlen cél, akiket politikusok neveztek ki nagy tudóssá, mely kinevezés kilencvenháromezer négyzetkilométerre érvényes a lehetséges ötszáztízmillióból. Általában ezekről a kinevezettekről szoktam írni, a piti hazugságaikról, a sunyi kis önmegvalósításaikról, amelyekbe lassan belefullad az ország. Általában azokról szoktam írni, akik előrepofátlankodtak a sorban, akiknek egyetlen érvényes mondatuk sem volt soha az életükben, akik a Gazda eltűnése után öt perccel újra névtelen senkik lesznek. Általában róluk szoktam írni, mert róluk szól az ország...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ÉS A ZSIDÓK - A HÍZELGŐ ÁTVERÉS ANATÓMIÁJA (3.RÉSZ): ORBÁN ÉS MARCI BÁCSI

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Göllner András
2016.02.22.


Göllner András öt részes sorozatának harmadik része a KMH-ban már publikált második és első részből folytatódik.

E sorozat második részét azzal zártam, hogy 65 éves koromban, teljesen véletlenül, az interneten keresztül szereztem tudomást arról, hogy az az ember, akit a szüleim keresztapai feladatra szemeltek ki számomra, és akivel sosem találkoztam, mert családom szerint 1947-ben, a kommunisták börtönében ártatlanul halált szenvedett, nem csak egy közönséges Hitler rajongó náci, hanem a zsidókkal kegyetlenkedő Csendőrség főparancsnoka volt 1938 és 1942 között. Szálasival hagyta el Magyarországot, az amerikai hadsereg tartóztatta le, adta át a magyar hatóságoknak, akik azonnal a sitre tették. Ami ezen a teljesen váratlan adatközlésen felül még jobban megdöbbentett, az az Orbán Viktor által immáron nemzeti történészé varázsolt Szakály Sándor beszámolója volt a keresztapám haláláról.

Szakály a Magyar Királyi Csendőrséget dicsőítő publikációiról vált közismertté mielőtt Orbánt miniszterelnökké választották a magyar szavazók 2010-ben. Először tíz évvel ezelőtt botlottam Szakályba, amikor vizsgálgatni kezdtem azokat a magyar akadémikusokat, akik az akkor éppen szárnyait bontogató új neonáci párt, a Jobbik köré igyekeztek tömörülni. Szakály volt köztük az egyik legismertebb szakember. Miután Orbán Viktor 2010-ben hatalomra került, Szakályt nevezte ki a Miniszterelnöki Hivatal által újonnan alapított és működtetett történeti intézet, a Veritas Történetkutató Intézet elnökévé. (Mellékesen jegyezném itt meg – ha a kanadai miniszterelnöki hivatal, vagy a Fehér Ház egy tudományosnak álcázott házi történetkutató intézetet merészelne működtetni égisze alatt, a tudományos társadalom úgy elzavarná soraiból a párt-politikai célokra szerződtetett történészeket, hogy a lábuk se érné a földet. A sajtó, a parlamenti ellenzék, a civil társadalom pedig ízekké szedné azt a Miniszterelnököt, vagy azt az Elnököt, aki ilyen módon költi az adófizetők drága pénzét.)

ITT OLVASHATÓ

EGY NAPOM - EGY NÉMET SZÁLLODÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.02.22.


Bevallom, nagyon megszerettem az Egy napom… sorozatot, szóval nagyon örülök, hogy még érkeznek a posztok (akinek van kedve, az ne habozzon megírni a saját napját, készülhetnek fotók, videók is – a cím hataratkeloKUKAChotmail.com). Most például Frankfurtból Gabuschkától, aki egy hotelben dolgozik. Lássuk, hogyan telik egy napja!

Bevallom először nem gondoltam, hogy bárkit is érdekelhet, hogy ki mivel tölti a napját, de azt hiszem tévedtem. Minden egyes eddigi beszámolót szívesen olvastam, érdekes dolgokat tudtam meg a cukrászok, vagy a munkagépkezelők életéről, vagy akár a vasutas munkabeosztásról.

Olyan mintha legálisan kukkolhatna az ember, izgalmas látni, hogy a másik mivel tölti a napját. Így elhatároztam, hogy megírom a saját sztorimat is...

ITT OLVASHATÓ

MINDEN RENDBEN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.23.


Mi nincs rendben ebben az országban?
Hát semmi, de ezen belül nagyon nincs rendben például az oktatás helyzete.
Igaz, most éppen nekiveselkedtek a pedagógusok, hogyha beledöglenének is a terület irányítói - élükön szeretett miniszterelnökünkkel, vitéz kőbölcsei Orbán Viktorral, akkor is helyrehozzák az oktatásügyet.
Adjon nekik az Úr szép elhatározásukhoz sok erőt és elszántságot, megalkuvások nélkül.
Nem a pedagógusokkal és nem az oktatási segédszemélyzettel van a baj és nem is a bérekkel vagy nem csak a bérekkel
.

De nincs rendben az egészségügy sem, viszont ott legalább van egy egérút, melynek vége Németországban vagy Nagy-Britanniában van.
Ha valakinél elszakad a cérna, csak zsebrevágja a bankkártyáját, beül a kocsijába, mánap reggelre már csak, mint rossz emlék idéződik fel megviselt lelkében a Szent Kleofás Kórház és Rendelőintézet névre hallgató műintézet.
Nem az egészségügy szereplőivel van a baj, nem az orvosokkal, szakdolgozókkal, műszaki személyzettel, és nem a bérekkel, vagy nem csak a bérekkel...


ITT OLVASHATÓ

TALPNYALÓK - 2079

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2016.02.23.


Száz évig fogok élni, hogy mindig tudjak szólni, ha idővel letagadnátok, amit most műveltek - írja elöljáróban  a  szerző,  aki 1979-ben született, majd így folytatja:

Extra-egészséges életmódot fogok folytatni. Feltett szándékom ugyanis, hogy még sok-sok évtized múlva is, amikor már egy másik rendszer lesz, mindig tudjak szólni, hogy nem, édespofa, nem, te rohadtul nem bomlasztottál semmiféle rendszert belülről. Alja kis csinovnyik vagy zsíros haszonélvező voltál, nem valami titkos ellenálló...

Azért fontos erre készülni, kedves barátaim, mert ugye látjuk, tapasztaljuk, hogy most is, itt is jó ideje az megy, hogy a rendszerváltás előtti, visszataszítóan büdös komcsik, káderek, propagandisták is mind azt állítják, hogy ők igazából ellenállók voltak. Hősök, belülről bomlasztók. Szenvedtek, amikor Aczél elvtárssal "kellett" konyakozni. Polgári Magyarországért imádkoztak a szovjet nagykövetség udvarán. Keresztény-konzervatív belső forradalmat vezettek a pártlap Pártélet című rovatában. Sőt...

ITT OLVASHATÓ