2016. augusztus 20., szombat

DE LÁZÁR JÁNOSTÓL ÉS CSÜRHÉJÉTŐL KI VÉDI MEG AZ ORSZÁGOT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.08.20.


...Mennyire lehet aljas ez az ember, aki 10 évig vezette Hódmezővásárhelyt úgy, hogy közben uniós milliárdokban fürdött és minden, amit megvalósított, annak 80%-a azért jöhetett létre, mert Magyarország az Európai Unió tagja? Téged ki választott meg, Lázár János az európai pénzek sorsáról döntő miniszternek? A senki által meg nem választott KDNP-t miért kell legitim kormányalkotó tényezőnek elfogadni? Mikor fejezitek be ezt a népbutító hazudozást?
Igen, tudjuk, Lázár, hetedik éve tartó szabadságharcotok minden egyes napján erről hányjátok az epét: hogy bántanak, idióták, hülyék, de mi megmutatjuk nekik. Igen, tudjuk: az EU egy túlzottan bürokratikus, lassú, valamelyest korrupt konstrukció, amely ráadásul ugyanazekkel a jellemvonásokkal bír a menekültpolitika tekintetében is. De ez, amit ma elsztendapoltál, öregem, a Mariana-árok sötét mélye.

A magát retardált kreténnek álcázó Lázár kedvéért ismételjük át: az Európai Parlament tagjait az EU-tagállamok polgárai választják. Közöttük meresztik a valagukat olyanok, mint Deutsch Tamás vagy Tőkés László. Ezek az emberek jelölik-választják az uniós vezetőket, tehát olyanok szavaznak, akiket mi küldtünk oda. Ha ezek az emberek, akik az Európai Parlament legnagyobb frakciójának tagjai nem tudják érvényesíteni a magyar érdekeket, akkor vissza kell hívni őket és olyanokat kell oda küldeni, akik nem rinyálnak, bomlasztanak, hazudoznak és verik félre a harangokat, hanem odaülnek az asztalhoz és az egységes, erős Európai Unió reformján dolgoznak. Akik nem Azerbajdzsánban, Oroszországban és Törökországban építik a jövőt, hanem azt az európai biztonságos utat tapossák ki számunkra, amely Szent Istvánnak is fontos volt. Aki nem ezt teszi – és látjuk, hogy nem ezt teszi -, annak augusztus 20-ára való különös tekintettel ajánlom figyelmébe.

Tisztázzuk: Lázár János, aki kövekezetesen uszít az Európai Unió ellen, nem mély- és nagyonmagyar meggyőződésből teszi, hanem ravaszságból. Lázár ma konkrétan a saját védőbeszédét mondta el, mert – a Németh Szilárdokkal és Kósa Lajosokkal szemben – ő pontosan tudja, az, amit az elmúlt években műveltek az uniós támogatások terén, nem feltétlenül megúszható, noha eddig megúszták. Ezért agitál ilyen ocsmány módon augusztus 20-án is: mert könnyen ráborulhat a korrupció szaros vödre a fejére. Lázár az öntudatlan papagájokkal ellentétben pontosan tudja, mennyi elhallgatott disznóság övezi az uniós források elosztását, amit véletlenül pontosan ő felügyel. Ezért állt bele abba, hogy a nemzeti ünnepen is a saját, személyes, ócska kis érdekeit védje.

Lázárnak nem opció Európában gondolkodni, Európával jóban lenni, mert ellenség nélkül nincs szabadságharc, amivel terelni lehet a figyelmet arról, hogy már azt is ellopták, amit még papíron nem. A leggroteszkebb viszont ebben mégiscsak az, hogy ezt a minden táskahordozók legtehetségesebbikét sem választotta meg a kutya se mindenhez értő miniszternek, és nem adott rá felhatalmazást neki senki, hogy felülírjon egy legitim népszavazást és mindent megtegyen az ország Európából való kivezetéséért csak azért, hogy ő megússza az elszámoltatást.

Gyöngyörű ünnep ez, Lázár! Szent István forog a sírjában, én meg halkan mondom, hogy miközben nem figyeltünk oda, a közpénztévén már a szabadságjogok korlátozásáról ábrándoznak. Gyászos jövőkép. Mert Lázár Jánostól és a csürhéjétől ki védi meg az országot?

ITT OLVASHATÓ

ÜNNEPI ALJASSÁG

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztros István
2016.08.20.


Az ünnepre rendesen „földíszítették” az országot: bármerre nézünk, mindenütt hazug, uszító plakátjaikat láthatjuk. S az ország pénzéből – meg az EU-éból: hiszen ennek is, annak is elveszik „közpénz jellegét”…

Borzasztó, milyen rossz arca van az országnak! S mintha minden a hatalmat bitorló bűnszervezet kedve szerint alakulna: volt a foci Eb., most olimpiai közvetítésekkel lehet meg-megszakítani a folyamatos kormányzati uszítást – és ha ennek is vége, ráhajtanak az ’56-os emlékévükre… Pont jól jön: októberig lehet vele migráncsozni.

Egy hatalombitorló bagázs minden ünnepünket meghamisítja, a maga ocsmány képére formálja. De nagyobb baj, hogy megmérgezi magával hétköznapjainkat is.

Történelmileg úgy alakult(…), hogy legkönnyebb dolguk augusztus 20-ával van – már csak azért is, mert jelentős egyházi segítséget kapnak gazemberkedésükhöz.

Itt van példának okádék a Hoppál Péter nevű alak. Azt mondják, ő a „kultúráért felelős államtitkár”… Megehetné a franc azt a „kultúrát”, amelyért ilyen emberek „felelnek”: lemoshatatlan nemzeti szégyenünk!

A már említett foci Eb., az olimpia és az ’56-os „emlékév” is csak alkalom a banda szakadatlan migráncsozásához. „Természetesen” nemzeti ünnepünket, augusztus 20-át is a migráncsozás moslékába fojtja a bűnszervezet.

Szóval előáll ez az alak, ez a Hoppál, a Fidesz „kultúrájáért felelős államtitkár” – hogy enné már meg a fene az ilyen államot! – és Szent Istvánra hivatkozva, nekiáll brüsszelezni, migráncsozni.

Száradjon le a kezem, ha emiatt nyúltam volna klaviatúrához! Hát hiszen mióta csinálják – és mindenki tudta, hogy csúcsra fogják járatni az ünnepi migráncsozást…

De ez a gazember megint mondott valami olyat, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Hagyján, hogy előadta a fideszes kötelezőt: leszólta a „multikulturalizmust” meg az „internacionalizmust” – biztosak lehetünk abban, hogy legfeljebb halványlila gőze van arról, miről is hadovál.

De van, ami még egy fideszes kultúrostól is bicskanyitogató – úgy értem, normális országban bicskanyitogató volna! Szerinte ugyanis a migránsválság "a tatárjáráshoz hasonlítható veszély, amely ismét válaszút elé állítja Magyarországot."

Ha már válaszút, hát legyen! Ideje volna fölismernünk – jócskán megkésve, de jobb későn, mint soha –, hogy választanunk kell: tűrjük, hogy mindenféle gazemberek a hatalomból válogatott aljasságokkal és ostobaságokkal tömjék a fejünket, vagy kimondjuk már végre, hogy elég volt!

ITT OLVASHATÓ

A REZSIM DÍJA

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.08.20.


Makkai Ádám "a magyar kultúra nemzetközi megismertetését és jó hírnevének erősítését szolgáló elkötelezett tevékenysége, főként saját fordításában A csodaszarvas nyomában címmel angol nyelven megjelent monumentális magyar versgyűjtemény kiadása érdekében végzett munkája, valamint a világ számos jeles egyetemén folytatott és nagyra becsült oktatói, illetve páratlan költői, műfordítói és világszerte elismert nyelvészeti tudományos pályája elismeréseként" Magyar Szent István Rendet kapott Áder köztársasági elnöktől. 

Makkai Ádámról mondta Balog Zoltán miniszter nemrég, hogy “az amerikaiaknak, az angoloknak többet mondott el a saját nyelvükről, mint amit ők valaha is tudtak, és a miénkről is”.

Amit ők valaha is tudtak.... A valóság az, hogy Makkai Ádám írt egy kézikönyvet az angol idiómákról, amelyet többször is kiadtak, és ami valójában a doktori disszertációja volt. Az illinois-i egyetem emeritus professzoráról beszélünk, egy komoly emberről, akinek a tudományos munkássága nem tűnik kiemelkedőnek. Egy olyan világban, ahol Lánczi Andrást filozófusnak, Schmidt Máriát történésznek nevezheti ki a rezsim, Makkai Ádám kifejezetten üdítő kivétel volna, ha nem a legnagyobb magyar kitüntetésről lenne szó...

ITT OLVASHATÓ

A HALSZAGÚ 49 MILLIÓ NYOMÁBAN

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.08.20.


Itt soha senki semmit nem lop. Nem mutyizik, a korrupció rendszerszinten van felszámolva. Mengyi Voldemortot nem kapták el majdnem alkotmányos költség mutyival, Rogán sem mutyizott a belvárosi ingatlanokkal, és úgy általában annyira csodálatos itt minden, nem kell félni, hogy olimpia rendezés címen Budapest lesz Európa Riója.

Úgyhogy biztos van arra is logikus magyarázat, hová tűnt a Halszagú Magyarországra költségként elszámolt 50 millióból negyvenkilenc.

- Újrahasznosításból születnek zeneművek, de legalább ingyen adtam, hazafias kötelességből!!! - mondja a dalszerző Desmond Child.

- Újrahasznosított? Leszarom, bazeg, nekem ez az egész faszkodás amúgy is terhes, a mit danoltok nem érdekel, az csak egy pipa a teendő listám egyik rubrikájában. - ásítozik Orbán a riói lelátón, miközben a jobbján ülő Plagi bátyánk öléből csórt szotyi héját köpködi a balján feszítő Martonyi sajkájába.

- A megjelent információk szerint a hazai zenészek is hazafias kötelességből, ingyen vettek rész a halszagosításban, fizetni legfeljebb a stúdióért, keverésért, masteringgért kellett, ami hozzáértők szerint egy dal esetén a dátummal is felszorozva max 1 milla. Oké, schmidtmari fényképezése a többiekhez képest rekordszámú megjelenéshez se lehetett olcsó, legyen az elköltött lóvé két milla.

De akkor hol a többi?

Ugye nem akarjátok azt mondani, hogy hazafiasan ingyen szerző és zenészek mellett akadt valaki, aki kötelességének érezte ellopni, ha már ilyen remekül alakultak a dolgok? Mert azzal tényleg méltó módon emlékeznénk meg 56 szelleméről.

ITT OLVASHATÓ

LÁBJEGYZETEK A PAJOR-BALAVÁNY VITÁHOZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.20.


Pajor Tamás Félholdra verve címmel a Hetek című újságban védte meg Balavány Györgytől az iszlámmal szemben a kereszténységet. Véleményét úgy összegzi, hogy "a sokszor olcsó sikerre vadászó vélemény-újságírás műfajában is mélyrepülési rekord a történelemformáló, ősi szövegekből levont lebutított, bárgyú végkövetkeztetés. A gondolat félholdra verve."

Ha Balavány a HVG-ben megjelent cikkében a gondolatot "félholdra verte", akkor Pajor a maga írásában az igazságot minimum keresztre feszítette. Mondanivalójának lényege, hogy míg az iszlám vallás lényegéből következik a terrorizmus, ezért jogos az "iszlám terrorizmusról" beszélni, addig a kereszténység szent könyvéből, a Bibliából nem lehet hasonló gondolatokat kiolvasni.

A szerkesztőségi bevezető szerint Balavány György Tudta, hogy iszlám terrorizmus nem létezik? című írása "uszító, keresztényellenes, amelyben a szerző a Koránhoz hasonló terrorista kézikönyvnek minősíti a Bibliát". Továbbá, hogy "az iszlamisták által elkövetett terrorcselekményekért végül is a számára könnyű célpontnak ígérkező zsidó-keresztény kinyilatkoztatást igyekszik bűnbakká tenni az iszlám terrorizmust mentegetve".

Természetesen erről szó sincs, Balavány csupán azt állítja, hogy minden vallás szent könyve tartalmaz erőszakra való felhívást, amely a gyakorlatában is manifesztálódik, ezért ha iszlám terrorizmusról lehet beszélni, akkor keresztény terrorizmusról is lehet. Pajor azt állítja, hogy a Bibliát nem lehet szélsőségesen értelmezni, s a kereszténység soha nem adott okot erőszakra.

Pajor a katolicizmust - e tekintetben helyesen - nem választja el a kereszténységtől, hiszen a köztudatban a katolicizmus a kereszténység része és annak legnagyobb irányzata. Ez esetben azonban megfeledkezik arról, hogy az évszázadok során Európában a legtöbb gyilkosságot éppen a kereszténység nevében követték el.

A hivatkozások az egyházatyák bibliai magyarázatai voltak, amelyek bizonyítják, hogy a kereszténység tanait is lehet szélsőségesen értelmezni, s abból fegyvert kovácsolni. A kereszténységet mégsem azonosítjuk a gyilkolással és a terrorizmussal, hanem azoktól vitatjuk el a "keresztény" nevet, akik a kereszténység nevében öltek. Ezt azonban Pajor az iszlám vallás követőinek nem engedi meg, a terrort magával az iszlámmal azonosítja...

ITT OLVASHATÓ

RENDKÍVÜLI! ITT A BIRKA PARLAMENT

24.HU - POSZT ITT BLOG
Szerző: Farkas György
2016.08.19.


Felirat hozzáadása
Tudta? Összehívták az Országgyűlést, hogy határozatképtelen legyen.

A Házbizottság a Jobbik kezdeményezésére, hétfőre összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését, amelyre a Fidesz-KDNP nem megy el, hogy határozatképesség híján ne is lehessen tárgyalni a levélben történő szavazás kiterjesztéséről. Így továbbra is csak a határon túli állampolgárok szavazhatnak levélben, a külföldön dolgozó magyarok nem. Kósa Lajos frakcióvezető azt mondta, biztos, hogy ők csak egyetlen képviselőt küldenek be az ülésre. (Az Országgyűlés elnöke mindenesetre javaslatot tett az Országgyűlés hétfői, rendkívüli ülésének napirendjére, de Kövér László is figyelmeztetett rá, hogy a napirend előtti felszólalások után legkorábban 9 óra 50 perctől határozatképesség szükséges.)...

...Több kérdés is adódik.
 1. Miért nem akarja a Fidesz, hogy a külföldön (Londonban, Berlinben, Bécsben, bárhol) dolgozó magyarok ugyanolyan feltételekkel szavazzanak, mint a határon túliak?
 2. Ha valóban van a népszavazásnak értelme, miként érhet egy külföldön élő magyar kevesebbet, mint egy külföldön élő magyar?
 3. Nem az lenne a dolga a mindenkori hatalomnak, hogy amennyire még lehet, a jobb élet reményében nyugatra vándorlókat ezer szállal kösse az anyaföldhöz?
 4. Mitől fél a Fidesz? Miért gondolja, hogy a magyar gazdasági menekültek többsége migrációpárti?
 5. Ha inkább ellenzéki véleményű is a külföldön dolgozó, miért nem mondhatja el ugyanolyan feltételekkel a véleményét?
 6. Ki lesz az az egyetlen Fidesz-képviselő, aki bemegy az ülésre?
 7. Ha az Országgyűlés a képviselők munkahelye, mi lesz azokkal, akik nem veszik fel a munkát? (A tanároknál levonták a bérükből.)
 8. Ha valóban fenyeget az uniós kvóta, miért nem harcol Orbán Viktor személyesen az Európai Tanácsban, hiszen kormányfőként éppen ez a feladata?
 9. Komolyan attól tart a Fidesz, hogy elbukhatja a népszavazást és éppen a külföldön dolgozó honfitársaink miatt?
 10. Félhet-e egy demokrata a vereségtől?
 11. Ha a népszavazás kudarcot vall, az EU-t az jogilag ugyanúgy nem köti, mint a sikere, Orbán Viktornak nem az Európai Tanácsban kell igazát kiharcolnia?
 12. Ha a népszavazás érvényes lesz, győznek a nemek, jöhet a törvény, de az ET még kötelezheti a tagországokat a menekültek befogadására, vagyis ugyanaz a helyzet áll elő, mint a 11-es pontnál, Orbán Viktornak kell eredményt elérnie.
 13. Egy népszavazás ellen az EU tehetetlen, de ha annak eredményére hivatkozva törvény lesz a kvóta elutasításáról, jöhet a kötelezettségszegési eljárás. Mit lép ekkor Orbán Viktor?
 14. A legnagyobb kérdés, hogy a hétfői nap miatt, nem indokolt-e ide a végére idézni egy klasszikust?
„…Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,..”

(Weöres Sándor, Birka-iskola)

ITT OLVASHATÓ

NEM A GYEREKED RABSZOLGÁJA VAGY!

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.08.19.


Ha jó szülő akarsz lenni, szerintem van pár alapelv, amit be kellene tartanod. Legyen egy kialakult értékrended! Higgy benne, hogy az jó (és nem árt, ha tényleg jó, és nem valami önmagából kifordult elv/dogma-halmaz)! Ha ez az értékrend és világkép megvan, akkor ezt közvetítsd a gyerek felé minden egyes együtt töltött pillanatotokban, mert csak így leszel hiteles. Ha nem vagy hiteles, azt a gyerek megérzi. Nem lehet vizet prédikálni és bort inni.
 
Hagyj teret a gyerek igényeinek kifejezésére, és próbáld azokat kielégíteni, de csak ha te is úgy látod, hogy az szükséges. Nem kell mindenre ugrani, nem a rabszolgája vagy, hanem az anyja/apja. Törekedj rá, hogy ha a gyerek valamit már tud, akkor azt ő csinálja. Ez ott kezdődik, hogy ha meg tudja tartani a cumisüveget (három-négy hónapos kor), akkor tartsa, és igyon egyedül. Attól még ott lehetsz vele, de nem azért, hogy ezt megtedd helyette. Ha fel tud már mászni a csúszda tetejére, akkor hadd másszon! Persze ott lehetsz vele, óvón figyelheted a mozdulatait, de ne tedd fel! Ha tud már magának egy pohár vizet tölteni, akkor töltsön! Persze adhatsz neki műanyag poharat, hogy ha véletlenül leejti, akkor ne legyen baj. A gyereknek a környezete az iskolája (jobb, mint az állami), és a laboratóriuma, de ő nem annak tekinti, hanem játszótérnek. Játszva tanul, és a felnőtteket utánozva. Párnázd körül a játszóterét, de ne fulladjon bele a puhaságba! Megütheti magát, ha valamit rosszul tesz, ez nem csak lehetséges, hanem szükséges is, csak össze ne törjön...
 

AZ ORSZÁG KERESZTJE

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.08.20.


...Az, akinek lehetne szava, de hallgatólagosan, illetve hallgatásával támogatja Bayer Zsolt kitüntetését, az tehát igen nehezen mentesíthető attól a jelzőtől, hogy rasszista. S azzal, hogy Balog Zoltán, akár miniszterként, akár református lelkészként alkalmasnak tekinti B. Zsolt a kitüntetésre, az végtelenül komoly lelki szegénységi bizonyítvány. Már csak azért is, mert egy kormány minden állampolgár kormánya. Akárki választotta. Egy miniszter minden állampolgár szolgája. Akárki nevezte ki. Kivéve egy rasszizmus alapján működő diktatúrában. Ahol „természetesen” megengedhető az, hogy egy magát kereszténynek flepniző politikai formáció kormánypárti politikusa bárkit menekültnek, és ezzel szabad politikai prédának nyilvánítson. Olyan, a Gestapo, az SS, az SA, illetve a nyilasok erőit felvonultató időket idézve, amikor bárki szabad prédává válhatott, ha valakinek nem tetszett a származása. Mely biológiai származást különben, potom 549.755.813.888 biológiai őst felsorolva, negyven generációra visszavezetni, aligha tud bárki. B. Zsolt. H. Péter, és más sem. Még az a Sz. (nem Szálasi) Ferenc sem, akit 2013-ban Balog Zoltán szintén kitüntetett. Ami „természetesen” egy tulok-intelligenciával megvert szájtépőt sem fog visszatartania szájtépéstől. Melyben legfeljebb az okozhat némi fennakadást, hogy Jézus anyja Máriát miként vezessék le a Turultól. Mert onnan már egyenes az út a jelen politikai kurzus egyenes, vagy legalább ideológiai levezetéséhez Dávid házából. Ha pedig valaki az így kialakított embertelen, decibelkeresztény, melldöngető és rasszista szemlélettel nem ért egyet, az idióta. Akkor is, az illető maga a pápa. Mert B. Zsolt szerint a pápa minimum kötözni való bolond. Mely szemlélettel, a B. Zsoltnak adott kitüntetéssel igazolt módon, a jelek szerint, a kormány is maximálisan egyet ért.

Ahogy azok a szervezetek is, akik ugyan nagyra vannak az aktivistáikkal, de nem szerveztek flashmobot. S esetleg még egy különben erősen vérszegény közleményre sem futotta. Ami akkor is hallgatólagos befekvés az embertelenek Prokrusztész-ágyába, ha ki-kikacsintva a tömegre inkább elviselik a szalonzsidózó hatalmat, mintsem konfrontálódjanak az általa már felkorbácsolt gyűlölettel. Netán szemet vetve azokra a szavazókra, akik ugyan éppen olyan rasszisták, antiszemiták, mint a Bayer Zsolttal erősítő Fidesznek tapsoló társaik, de esetleg hajlandónak bizonyulnak Orbán ellen szavazni. Ahol kiemelendő az utóbbi. Orbán ellen, és nem valami mellett. Például azon emberi, humanitárius értékek mellett, amit a gyűlölet publicistái, és politikai harcosai rendszeresen szembeköpnek.

Akik közül most éppen B. Zsolt keresztet kapott. Mert mindenkinek meg van a maga keresztje. Neki, a kormány kegyelméből, most valami lovagkereszt jutott. Az országnak, kereszt gyanánt, meg itt van a kormány.


ITT OLVASHATÓ

MONDOM A MAGAMÉT - A KURVAANYÁD ÉRDEMKERESZT

HUPPA BLOG
Szerző: L. Alex
2016.08.19.


...Persze azért tudni kell ebben a „kurva országban”, hogy kinek lehet kurvázni!

Amikor anno Gyurcsány kurvázott, akkor az fúj volt, nemzetidegen és nem kiskereszt, nagykereszt, horogkereszt járt érte, hanem államellenes puccskísérlet.

Most viszont, mióta polgári szóhasználat dívik a keresztényi, polgári értékrend szerint, ahol geci a miniszterelnök (és ezt senki nem cáfolta, még az érintett sem), ott bizony az 5-ös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosának 6 év illiberális demokrácia után, már kurvára kijár valami elismerés!

Tök egyenes amúgy, amit Bayer csinál!

Az összes cigány, zsidó, migráns, libsi és a faszom tudja még kik, menjenek a kurva anyjukba!

Nem kell ezt cifrázni, ez a lényeg, vigyék magukkal Adyt, József Attilát, Radnótit, az összes szépelgő írót, költőt, akik káros befolyással lehetnek a Fidesz –KDNP polgári, keresztény munkaalapú társadalmára. Ja, és a pápát is, akinek szintén a kurva anyját!

Nos, a magam részéről úgy gondolom, ahol egy Bayer Zsolt bármilyen érdemkeresztet kaphat, ott nincs már súlya az ilyen típusú megbecsülésnek.

Viszont Bayer Zsolt, Zsoca, megérdemli a kurva anyját!

ITT OLVASHATÓ

A SZÍNPADON: A PINTÉRBÉLÁSOK


7ÓRA7 - SZÍNHÁZ ÉS PONT BLOG
Szerző: B.Kiss Csaba
2016.08.17.


Müller Péter Sziámi már sokadszorra lép fel a Pintér Béla és Társulata tagjaival, legutóbb az óbudai Kobuci Kertben láthattuk őket.

Vannak zeneileg kifejezetten jól képzett színházi társulatok, és itt most nem a par excellence zenés színházak társulataira gondolok. Hanem például a HOPPartra, amely egy musical/operett szakirányú színészosztály tagjaiból verbuválódott, vagy a Pintér Béla és Társulatára, ahol az évek során egy zeneileg is igen kiváló csapat jött össze. Pintér Béla előadásaiban mindig fontos szerepe van a zenének, sőt, két teljes egészében zenés produkciót is készített, a Parasztoperát és a Gyévuskát. (Legutóbb pedig A bajnokot, de azt nem sajátjaival, hanem a budapesti Katona társulatával.) Ezekben külön zenekar is van. Máshol, mint például a Kaisers TV, Ungarnban egy zongorista kíséri az előadást, de az elmúlt évek produkcióinak többségében a színészek maguk szólaltatják meg hangszereiket. 

A most is töretlen népszerűséggel futó Parasztoperában érződik, hogy nem mindegyik színész alkalmas igazán zenés színházi produkcióra, miközben kicsit ebben az „amatőrizmusban” is rejlik az előadás bája. Pintér Béla később mindenesetre láthatóan tudatosan törekedett arra, hogy zeneileg és hangilag is képzett színészekkel bővítse társulatát. Az eredeti csapat nagy része le is cserélődött, rajta és Enyedi Éván kívül csak Thuróczy Szabolcs maradt. Az újak – bár ez az „új” elég relatív, van, aki már tíz éve „új” – valóban nagyon ott vannak zeneileg, hangszereken is kiválóan játszanak, például Szamosi Zsófi fuvolán, Roszik Hella hegedűn vagy Friedenthal Zoltán zongorán, és persze jól is énekelnek. Stefanovics Angéla és Csákányi Eszter már jól ismert színészként csatlakoztak a társulathoz, és szintén jó hangi adottságokkal bírnak.

Nem is csodálkoztunk, mikor először kaptunk hírt róla, hogy a társulat tagjai – úgy is mint „a pintérbélások” – koncerten is fellépnek, méghozzá Müller Péter Sziámival. Vagy Müller Péter Sziámi velük. Legutóbb az óbudai Kobuci Kertben láthattuk őket, de megfordultak már az A38-as hajón, és koncertfelvétel is készült róluk az M2 Petőfi tévé jóvoltából. Sajnos a korábbi fellépéseiket nem láttam, de a közösségi videómegosztókra több felvétel is fölkerült, úgyhogy bármikor meg lehet nézni, hallgatni. (Persze élőben az igazi.) A felvételek alapján kiderül, hogy fellépett maga Pintér Béla is, aztán Csákányi Eszter, Szamosi Zsófi, Friedenthal Zoltán. Őket a Kobuci Kertben nem láthattuk, ezúttal Roszik Hella, Stefanovics Angéla és Thuróczy Szabolcs képviseli a társulatot...

ITT OLVASHATÓ

250.350 OLVASÓ, 1 HÓNAP ALATT, AVAGY HOGYAN BLOGOLUNK

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.19.


A blogolás csak először szerencse

Igazi titkot fogsz olvasni az elcsépelt sablonok helyett, ugyanis valódi számokkal fogok dobálózni. Ezek a számok ráadásul nem egyszer és nem kétszer jöttek össze. Tehát a szerencse faktort kipipálhatjuk. Ha kiváncsi vagy, akkor azt fogom neked alapszinten megmutatni, hogyan lehet elérni minden hónapban 2-300.000 ezer olvasót anélkül, hogy pénzt költenénk reklámozásra. A felmerülő kérdéseidet kérlek email-en tedd fel, hogy személyesen tudjunk kommunikálni.

Kulcsfontosságú megértened, hogy nincsen ingyen blogolás!!!!

Ma még mindenki erről beszél, mint legfőbb marketing érv. Igaz, hogy blogot ingyen vezethetsz. Ha jó a cikk, akkor pedig különböző internetes hírmegosztó portálok generálják az olvasottságot. Ettől függetlenül te minimum az idődet rakod bele a dologba. Az idő pedig valójában a te vagyonod, amit a piac majd beáraz neked. Amikor blogot írsz, akkor értelemszerűen nem tudsz mással foglalkozni. Tehát a kérdés az, hogy amikor blogot írsz, akkor mennyi pénzt nem tudsz megkeresni abban az időintervallumban?
 
Senki nem szeret saját magának blogolni. Mindenki azért kezd el blogolni, hogy olvasók ezreihez juttassa el saját gondolatát, észrevételét vagy másolt tartalmát. Különböző módokon, de minden bloggernek az olvasottság növelése az egyik alapvető célja. A diagrammban ezért a "megkeresett pénz"-t átírhatod "megszerzett olvasók"-ra vagy bármire, ami számodra értékkel bír, amiért ezt csinálni szeretnéd és ami számodra megfelelő ellenérték a befektetett idődért cserébe.
 
Hogyan jussunk el a fordulópontig?
 

ÉS NE VÍGY MINKET KÍSÉRTÉSBE

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.08.19.


Legalábbis ne túlságosan.

A korrupció természetesen létezik, virul és fejlődik. Korokon, földrészeken átívelő vívmányról van szó, amely nélkül valószínűleg az emberi civilizáció sem alakult volna ki. Mire mennénk ma kerék és megvesztegetés nélkül?

Ügyfélbarát alkalmazása ugyan hivatalból üldözendő és elítélendő cselekedet, de annyira azért nem. Vannak ugyanis olyan tevékenységek, amelyeket kulturált társaságban nem illik véghezvinni, de valahol mégiscsak muszáj megtenni ezeket.

A gyarló anyagcserén kívül, illem és szemérmesség is létezik. Átlagos korrupció esetén is valami ilyesmiről van szó. Illik odafigyelni arra, hogy ne nagyon lehessen hallani vagy érezni az incidenst. Ha mégis megtörténik a baj, a résztvevők úgy tesznek mintha nem is történt volna semmi, legfeljebb diszkréten köhintenek egyet.  Hoppá! Kicsúszott pár ezer forint vagy egy jó nagy, öblös milliócska. Diszkrét bűnök, apró örömök. Ez azonban nem ad okot a féktelen, harsány zenebonára.

Mindenhol, például Ausztriában is rendszeresen művelik a gazdasági csínytevéseket, szégyenkezésre tehát semmi okunk sincs. Karl-Heinz Grasser (FPÖ) – aki 2000 és 2007 volt Ausztria pénzügyminisztere – szám szerint  17 gyanús ügyletet hozott össze, ennek ellenére még mindig szabadlábon van. 2011-ben tíz ingatlanán tartottak házkutatást.  Az ügyészségen több ízben is kihallgatták, ennek következtében hatalmas rutinra tett szert a védekezésben. Kínában egyszerűen leszámoltak volna vele. Grasser jelenleg 47 éves és megállíthatatlanul gazdagszik. Van tehát még mit tanulni másoktól. (Piszkos pénzek)...

ITT OLVASHATÓ

ÜNNEP ELŐTTI GONDOLATOK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.08.19.


Nem szeretnék ünneprontó lenni. Nem várok holnapig, én velük nem ünnepelek. Hiába gyújtanak nekem önfényező, kivagyiságtól villogó gellérthegyi görögtüzet, hadi kísérettel a Dunán. Nekem nem hiányoznak sem ők, sem István sokszínűségét tagadó illiberális, látványtervezett államépítő gesztusaik.

Milyen képmutatók, amikor államalapító királyunk intelmét – „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”– semmibe véve, Ferenc pápa szavait figyelmen kívül hagyva, a menekültek ellen szítanak, plakáthadjárataikkal, vagy a frissen lovagkereszttel kitüntetett kegyenc zsurnaliszta gyűlöletkeltő dumájával!

És még ők ünnepeltetnek ebben a hazában, ahol egyre többen vagyunk, kiknek ajkáról buggyan a fohász – mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma! A mostani hatalmasak, kik kormányon vannak, pedig csókosaikkal együtt tobzódnak a földi javakban, eszméletlen nagyságrenddel verve a tömegek életszínvonalát, kövérre vagyonosodva pöffeszkednek luxus körülmények között, fényűző életvitelükkel cinikusan irritálva polgártársaikat!

Ebben az országban egy európai mértékkel szokatlan hatáskörrel és illetékességgel felruházott belügyér is olyan vagyoni helyzetben van, hogy 610 millió baráti kölcsönt képes adni magánszemélyeknek, vagyonbevallása szerint. Kiknek? Kamattal és milyennel? Vagy a nélkül, csak úgy grátisz? Tán megbízhatatlan közmunkásoknak, vagy netán megbízható ügyészeknek és bíróknak? Adni tud, ez a lényeg, no meg az, hogy mit kap érte!

Nincs mese! Rák ellenes barackmagot hirdető, volt költő kormánytisztviselők, lakáj-kegyenc eszement tollnokok, pasaparkos cselédtartó ficsúrok, mangalica telepes falubéli kiválasztottak, horthysta nosztalgiázók, gyöngytyúkvadászó magyarságtudatot tömjénezők kezében az ország irányítása és vagyonának jó része is. Itt Magyar Érdemrend lovagkeresztese lehet az állatozó, minden migránst tizennégy év felett potenciális gyilkosnak tartó ötödik párttagkönyves.

Mi meg csak nézünk, mint a moziban, mi, az alattvalók. Sokan közülünk el is hagynak bennünket, dilemmájukban azt a megoldást választva, hogy külhonban keresnek menedéket, megnyugvást az itthoni helyzetből.

Volt már ilyen. Bartók Béla mondta annak idején: “Ha valaki itt marad, holott elmehetne, ezzel hallgatólag beleegyezik mindabba, ami itt történik, mondhatják. Viszont azt is lehetne mondani, bármilyen kátyúba kerül is az ország szekere, mindenkinek otthon kell maradnia és segíteni a dolgokon tőle telhetően. Csak az a kérdés, van-e belátható időn belül remény arra, hogy eredményes segítőmunkát lehet elérni.” No, komment!

ITT OLVASHATÓ

HAZAÁRULÓK, A HAZÁÉRT ELŐRE!

MAGYAR NARANCS - MAGYAR TERMÉK BLOG
Szerző: Schilling Árpád
2016.08.15.


...Azt a mocskot, amit a hatalom megtartásáért semmitől vissza nem riadó kormány és az embertelenségben és ostobaságban hű fegyverhordozója, a Jobbik ken rá az országra, azt mind nekünk, hatalom és állami támogatás nélküli, megbélyegzett, megalázott és üldözött civileknek kell levakarnunk róla. Nekünk kell tisztára mosni a szennyest! Nekünk kell bizonyítani Európa és a világ előtt, hogy ez még mindig az az ország, amely 1848-ban, 1956-ban vagy 1989-ben bizonyította az elköteleződését az emberi és szabadságjogok mellett.

Több megoldás is létezik. Elmegyünk és igennel szavazunk. Elmegyünk és érvénytelenül szavazunk. Nem megyünk el.

Ha elmegyünk és igennel szavazunk, akkor elfogadjuk a népszavazás létjogosultságát. Úgy teszünk, mintha ezt a kérdést valóban a nép tette volna föl, vagy a nép érdekeit szolgálná, vagy egyszerűen csak komolyan vennénk egy egyre csak kiüresedni látszó állami intézményt: a népszavazást. Mennyiben szolgálja a nép érdekeit, hogy szembemegyünk egy nemzetközi szerződéssel, hogy elmondhatjuk magunkról: egyedül a mi országunkban volt a kormány által finanszírozott xenofób kampány, amelyben uszítással próbáltak rávenni minket, hogy elutasítsunk mindenféle segítséget a rászorulóktól. Ha igennel szavazunk, akkor részt veszünk a játékban, úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben volna, miközben a kérdés maga is manipulatív: arról szavazunk, hogy megtagadjuk-e az általunk aláírt nemzetközi szerződést. A kormányunk arra biztat minket, hogy – tekintettel a migránsokkal járó terrorveszélyre – egyetlen menekültet se fogadjunk be. Ne tegyünk úgy, mintha ez rendben volna! Ha elmegyünk és igennel szavazunk, akkor épp Orbánnak segítünk. Érvényes lesz a szavazása, és megint azzal turnézhat szerte a világban, hogy elsöprő győzelmet aratott egy demokratikus népszavazáson.

Ha elmegyünk, és mondjuk kukit rajzolunk a szavazócédulára, akkor jelezzük ugyan, hogy illegitimnek tartjuk a processzust, de mindezt úgy tesszük, hogy mégis részt veszünk benne, csak infantilizáljuk. Hogy is néz ki egy ilyen „akció”? Bemegy a szavazó, mindent úgy csinál, mintha tényleg szavazna, csak a fülke magányában „bátran” firkálgat. Titokban ellenáll. Vajon ha valaki igennel szavaz, valaki pedig érvénytelenít, végül mekkora lesz az igenek aránya? És hogy sikerül az érvénytelenítés?

Én azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy az egyetlen valóban értelmes hozzáállás a bojkott. (A lényeg szempontjából irreleváns, hogy az ötlet egy párttól származik.) Ez a kérdés nem a nép kérdése, nem a mi kezdeményezésünkre került elő. A kormányzó párt újból kiüresít egy demokratikus intézményt, miközben mások releváns népszavazási kezdeményezését kopasz verőemberekkel hiúsította meg. Nem szabad részt venni, nem szabad elmenni, és ezzel kell jelezni, hogy nem működünk együtt a jogtalanságban és embertelenségben. Emelt fővel, tudatosan és előre eltervezetten maradunk otthon. Döntésünket nem titkoljuk el, hanem büszkén felvállaljuk és megindokoljuk. Ezzel egyrészt érvénytelenítjük a szavazást, másrészt statisztikailag pontos adatokat szolgáltatunk arról, hogy mennyien lehetünk, akik nem ugrunk első szóra.

Természetesen attól még, hogy nem lépünk be a fülkébe, valamit még csinálhatunk. Aktivizálhatjuk a passzív rezisztenciánkat. Gyűlhetünk, mozoghatunk, beszélhetünk, cselekedhetünk. Vagy legalább maradjunk otthon!

Jó volna végre győzni. Milliókkal együtt érezni magunkat, felemelő érzés. Lehetünk bölcs „hazaárulók”. Szerintem meg tudjuk csinálni. Bojkottáljunk, s aztán tegyünk fel minket igazán érintő népszavazási kérdéseket! Gyakoroljuk bátran a demokráciát!

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN LÉGY DIGITÁLIS NOMÁD?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.08.20.


Szerintem a legtöbben legalább egyszer eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne olyan munkát végezni, ami nem köt helyhez, amit bárhol a világban végezhetünk – és ha ez megvan, akkor nekivágni kicsit (vagy nagyon) a világnak. Persze a legtöbben maximum a gondolatig jutunk el, viszont vannak, akik meg is valósítják az álmukat. Közéjük tartoznak a digitális nomádok, akiknek a technológiai fejlődés tette lehetővé ezt az életmódot.

Rengeteg különböző kezdeményezés van a világban, az egyik ilyen a Digital Nomad DNX mozgalom. Ennek az alapítójával, Felicia Hargartennel készített interjút a momondo utazási oldal, és mert nagyon érdekel a téma, és így, a nyár végén az utazás amúgy is benne van a levegőben, gondoltam, talán nektek is érdekes lehet, ha pár izgalmas részletet kiemelek a beszélgetésből (amit teljes egészében itt olvashattok el).

Érdemes persze azzal kezdeni, hogy miben különböznek a digitális nomádok a hátizsákos utazóktól, vagy a világkörüli úton lévőktől? Elsősorban abban, hogy ők lassan mozognak, és ahol megállnak, ott megpróbálják felvenni a helyiek életritmusát, és persze komolyan dolgoznak.

A digitális nomádokat három csoportra lehet osztani: vannak a szabadúszók (ők azok, akik több ügyfélnek dolgoznak és tulajdonképpen a munkaidejüket értékesítik), aztán a vállalkozók (akik eladható terméket, szolgáltatást fejlesztenek és kínálnak), végül az alkalmazottak, akik klasszikus értelemben vett munkavállalók, csak éppen nincsenek helyhez kötve.

Mi kell ahhoz, hogy valaki digitális nomád legyen?

ITT OLVASHATÓ

RADBRUCH-FORMULA HATÁRAI

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.20.


Gustav Radbruch a 20. század egyik legnagyobb jogtudósa. Nevét akkor ismerte meg a nagyvilág, amikor a Weimari Köztársaságban Gustav Stresemann kormányában 1923-tól igazságügyi miniszter lett. Csak 1926-ban tért vissza a jogtudomány egyetemi oktatásához, de innentől kezdve szinte kizárólag a joggal foglalkozott. A náci hatalomátvétel után lemondott minden köztisztviselői posztjáról, ilyet később se vállalt el sohasem és minden együttműködést visszautasított a náci diktatúrával. 1945 után az 1949-ben bekövetkezett haláláig egy jogfilozófiai összefoglaló munkán dolgozott.

Nevéhez fűződik az ún. Radbruch-formula felállítása, ami a jog és az etika közötti összefüggésre keres választ. A jog, közismerten eszköz arra, hogy a politikai hatalom törvények formájában a politikai céljait megvalósítsa. A jog mindig a hatalom céljait szolgálja, de ennek a hatalomnak olyan törvényeket kell megfogalmaznia, amelyek egyúttal megfelelnek az uralkodó erkölcsnek és igazságosnak is tekinthető. Ez azonban egy ideális állapot lehet, ami csak különleges esetekben valósulhat meg. Az általános gyakorlat viszont az, hogy a kettő, tehát a jog és az erkölcs nem mindig van szinkronban. Radbruch arra próbált választ adni, hogy ha az erkölcsi normák megsértése oly nagy mértékben megnövekednek, hogy az már szinte elviselhetetlenné válik, akkor a hatalom által alkotott törvényeket tekinthetjük-e semmisnek, vagyis a korábbi jogkövető magatartást fel lehet-e cserélni a törvények elutasításával és figyelmen kívül hagyásával. Rendkívül komoly probléma ez, hiszen ahol a törvényeket önkényesen negligálják, ott, bár talán sikerül megbuktatni az aktuális politikai hatalmat, fennáll annak a veszélye, hogy a társadalmat káoszba sodorják.

Radbruch az 1946-ban megjelent könyvében erre az egész jogfilozófiát alapjaiban meghatározó problémára a következő választ adta: „Az igazságosság és a jogbiztonság közötti konfliktust úgy lehet kiküszöbölni, hogy a pozitív, írott szabályban rögzített és a hatalomtól biztosított jog akkor is elsőbbséget élvezne, ha tartalmilag igazságtalan és célszerűtlen, kivéve, ha a tételes törvénynek az igazságossággal való ellentéte oly elviselhetetlen mértékűvé válnék, hogy a törvénynek az igazságosság előtt mint »helytelen jognak« meg kellene hátrálnia. Lehetetlen pontosabb vonalat húzni a törvényes jogtalanság és a helytelen tartalom ellenére még érvényes törvény közé, de egy másik éles határvonalat megvonhatunk, ahol az egyenlőséget, ami az igazságosság magja, a pozitív jogalkotás által tudatosan megtagadják, ott a törvény nemcsak »helytelen jog«, hanem inkább hiányzik belőle egyáltalán a jogi jelleg. Mert a jogot, beleértve a pozitív jogot is, nem tudjuk másképp meghatározni, mint rendként és szabályként, amely értelmének megfelelően az igazságosság szolgálatára hivatott” Tehát Rdbruch a pozitív jognak elsőbbséget adna az etikával szemben, amíg az elviselhetetlen igazságtalanságot nem tartalmaz. A formula egyik része, ti. a pozitív jog primátusa az etikával szemben, természetesnek tekinthető egy jogtudóstól, akinek nyilvánvalóan a jogbiztonság és a joguralom fontosságát kell hangsúlyoznia. De ha jobban megnézzük a formula további részét, akkor bizony rengeteg bizonytalansággal találkozhatunk...

ITT OLVASHATÓ

MIGRÁNCS, PRIZER, VASÁRNAP: SEMJÉN, PERSZEHOGY

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.19.


Nem akarta veszélybe sodorni a kvótás nyamvadást, ezért visszavonult a magaslesre. Ezt mondta most épp Semjén Zsolt, és ha ő egyszer mond valamit, akkor az meg van mondva, ott van a szeren férfiasan úgymond.
 
Az asztráltestes párt vezérlovasa szerint a taktikai visszavonulás mellett döntöttek, amikor a boltzár visszavonásáról határoztak, mert mérlegelni kellett, hogy mi a következménye, ha a két népszavazást (a szabad vasárnapról és a kvótáról szólót) egy időben kell megtartani.
 
A kvótareferendum “élet-halál kérdés a nemzet számára”, ennek eredményét nem lehetett kockára tenni, így nem volt más lehetőség, mint visszavonni. – Rebegte Ő.
 
Így vélekedik nekünk a puskásministráns lélek, és már megint rosszul. Tyúkszar került a propellerbe, azaz bukta. Noshát: a boltzár beszünetését a kabinyet április 11-én (2016. 04. 11.) jelentette be Rogán talpigbecsületes ember hozzáfűzéseivel, miszerint:
 
„Amikor az elmúlt egy évet kell értékelni, akkor nemcsak a gazdasági mutatókat kell nézni, hanem az emberek véleményét is. Ez az elmúlt egy évben megosztó dolog lett, nem sikerült meggyőzni az embereket, hogy ez egy sikeres intézkedés. Ha népszavazásra kerülhet sor, meg kell vizsgálni, érdemes-e azt milliókért megtartani.”
 
Stimmt...
 

ELLENZÉKBEN AZ ORSZÁGOT GYÚJTOTTA VOLNA FEL A NÉGY SARKÁNÁL, HA ÚJRAHASZNOSÍTOTT GAGYIRA KÖLTIK AZ EMBEREK PÉNZÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.19.


Amit az 1956-os emlékév hivatalos dalának, himnuszának kereszteltek, ami az adófizetőknk 50 millió forintjába került és amivel összefüggésben kijelenthető: Desmond Child világhírű slágergyáros egyáltalán nem erőltette meg magát azzal, hogy valami újat, eredetit, kivételeset és nagyszerűt alkosson. Minden ezzel ellenkező híresztelés ellenére nem Orbánnak írta, és nem is a magyar forradalom 60. évfordulójára. Előkapta a 2007-es In the Steps of Champions című szerzeményét, amit a Miami Egyetem kosárlabdázói tiszteletére alkotott, 9 évvel ezelőtt.

Orbán Viktort magasról nem érdekli a dolog és az, hogy ki mit gondol. Ezzel szemben Orbán Viktor "mindenkit alkotásra buzdít, továbbra is arra biztatja a művészeket, hogy – a magyar kormány támogatásával – minél több formában és műben fejezze ki azt, amit a magyar szabadságról, 1956 szellemiségéről gondol, érez".

Bevallom, ezt a gennyes, arrogáns választ talán még maga a szerző kínos magyarázkodása sem képes túlszárnyalni, pedig az sem semmi. A magyar származású amerikai producer Facebook-posztban és Youtube-videóban is elmeséli a sztorit: hogy miként lett ebből a tíz éves opusz-kezdeményből a zseniális Orbán Tamás szövegíró közreműködésével kész, teljesértékű mű. Hogy az 50 millióból egy huncut fillért nem kapott (a magyar államnak csak a felvétel költségeit kellett kifizetnie), hogy mennyire csalódott a magyar médiatámadások miatt, pedig az őszinte tiszteletadás szülte ezt az 1956-os forradalomra emlékező gyönyörűséget, amellyel már könnyeket csalt magyar emberek szemébe. És a többi, és a többi.

Abba most nem is mennék bele, hogy ha a dalt feléneklő művészek szintén ingyen vállalták a munkát és ha egy nyomorult dal felvétele a túlárazott magyar piacon sem kerülhetett többe 2 millió forintnál, hol van a többi pénz. Tudjuk, csak nem sejtettük, hogy minden szaros negyvenakárhány millióért is lehajolnak. Engem mégis sokkal inkább ez a minősíthetetlen hangnem legyintett pofán, amit Orbán Viktor sajtófőnöke útján megenged magának.

Ez a gusztustlanul szánalmas, undorító, mindigugyanaz, ez a mucsai f*szparaszt reakció, hogy soha a büdös életben nem volt és nem lesz képes elismerni, hogy tévedett. Leírni, kimondani, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, hogy egy rakás giccses, műanyag trágyára tüntetett el 50 millió forintot. Ami még mindig nem annyira súlyos, mint amennyire beletaposott 1956 emlékébe.

Ennek a magyar valóságtól fényévekre elrugaszkodott homályos tekintetűnek olyan szinten lényegtelen a minőség, a teljesítmény, az érték, hogy az ő esetében ízlésbeli kérdésekről beszélni olyan, mint a Mona Lisa-t a fürdőszobában akasztani ki a falra. A vérbeli maffiózónak az egyedüli lényeg az volt, hogy ebbe a zsírosbödönbe is belemárthassa a pofáját. Ennyi és nem több. Ellenzékben az országot gyújtotta volna fel a négy sarkánál, ha újrahasznosított gagyira költik a zemberek pénzét. Most – érdekes módon – nem zavarja két pálinkával lenyomtatott hadjárat között. Hogy ömlik, zubog mindenhonnan a nemzetiszínbe csavart igénytelen moslék, az ízléstelen, sekélyes magyarkodó giccs. A lényeg, hogy a zsebek folyamatosan tömve legyenek...

ITT OLVASHATÓ

AZ ATV ÉS AZ OROSZ PROPAGANDA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.19.


Az amerikai törvényhozás már néhány éve egyre komolyabb aggályait fejezi ki azért, hogy az orosz propaganda a hidegháború után az egykori Szabad Európa Rádió és az Amerika Hangja funkcióját vette át, ellenkező tartalommal. Nem a szabad világ értékeit közvetíti, hanem a demokratikus országokat rombolja.

Ennek eszköze a Russia Today (RT) nevű propagandatelevízió, amely 100 országban 700 millió embert céloz meg és fertőz orosz propagandával. Az RT olyan világmédiának mutatja magát, mintha az orosz BBC lenne, de az orosz titkosszolgálat által kidolgozott propgandát közvetíti.

A Russia Today-hoz rendelt online felület, a SputnikNews.com, 35 nyelven dezinformálja a világot. Amerikában már tavaly kongresszusi meghallgatást tartottak az orosz propaganda pusztító hatásáról. Olyan megállapításokat tettek, hogy az orosz propaganda aláássa a demokratikus országok stabilitását, az erőszak melegágya, destabilizálja a NATO tagországokat és Amerika biztonságát fenyegeti. 

Az orosz titkosszolgálat felhasználja az európai szélsőjobboldali szervezeteket, s azokat az országokat, amelyek formálisan a nyugati világhoz kötődnek, azonban a putyini illiberális rendszerek mintájára működő önkényuralmi rendszereket hoznak létre.

Ezek között vezető helyen szerepel az orbáni Magyarország, amely szintén a nyugati liberális demokráciák destabilizációján dolgozik. A közmédia az orosz propaganda világképét közvetíti, nyugatellenes, amerikaellenes, demokráciaellenes és a NATO-t gyengíti. Az orosz titkosszolgálatok által feltámasztott összeesküvéselméleteket terjeszt. Ezt egészíti ki az ellenzékinek hitt ATV tevékenysége.

Magyarországon a közmédia elfoglalása után a demokratikus ellenzék a Hit Gyülekezete vezető lelkésze kezében levő televíziót tekintette sajátjának. Annak ellenére, hogy az ATV Németh Sándor vezető lelkész legteljesebb kontrollja alatt, az ő személyes érdekeit szolgálva, az aktuális érdekei mentén, s az ő változó világképének alárendelve működik.
Ez a világkép most egybeesik az Orbán-rendszer és a putyini Oroszország világképével. Németh Sándor médiabirodalma, amely több lapból és álnéven írott blogból is áll, egyre közelebb került a szélsőjobboldali lapokhoz és az orosz titkosszolgálat által irányított propaganda egyik szócsöve lett.

Az ATV sohasem szívből szolgálta az ellenzéket. Németh Sándor elemi érdeke az, hogy az
Orbán-rendszer soha meg ne szűnjön. Németh Sándor egy demokráciában soha nem élvezne ilyen kedvezményeket, nem juthatna ennyi pénzhez, maga nem gazdagodhatna adómentesen ilyen rohamos mértékben. Miközben vallási ellenfelei az állami elismeréstől megfosztva a fennmaradásért küzdenek.

Az ATV mindvégig az Orbán-rendszert szolgálta. Legfőbb feladata az volt, hogy Németh érdekei szerint pórázon tartsa az ellenzéket, elleplezze a pártatlan közmédia hiányát, s az Orbán-rendszer ellenfeleiben levezesse a gőzt. Az ATV kezdettől fogva a rendszer legfontosabb szilárd támasza, de csak az elmúlt években vetette le egyre inkább az álarcát. Ma már nyilvánvalóan a demokratikusan gondolkodókat is az önkényuralom rendszerébe konszolidálja. 

Németh ATV-je leplezetlenül használja hiteles forrásként az orosz propagandát, amelyről az amerikai kongresszusi képviselők azt állították, hogy destabilizálja a NATO országokat, aláássa a nyugati demokráciákat, veszély Amerika és a szövetségesei biztonságára. Ha valaki beüti az ATV keresőjébe csak az RT (Russia Today) rövidítést, azonnal rengeteg találatot kap...

ITT OLVASHATÓ

A HAZÁM KITÜNTETTE AZT, AKI ENGEM LEPATKÁNYOZOTT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.19.


Még márciusban, a Kiss László-ügy kapcsán írta Bayer Zsolt, az egyik cikkemet kiemelve, hogy mindenki, aki egy tisztes úszóedzőt egy régi affér miatt meghurcol, az patkány. Bayer Zsoltot augusztus 20. alkalmából a magyar állam a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki.

A mai magyar állam érdemesnek talált kitüntetésre egy embert, akinek az elmúlt években újságírói munkássága csupán annyiból áll, hogy gyűlöl. Gyűlöl menekülteket, cigányokat, buzikat, másként gondolkodókat, baloldaliakat, liberálisokat, és bárkit, akit éppen kell a Fidesz érdekében.
 
Valljuk be, ez a kitüntetés pontos, és érdemmel teli. Megdolgozott érte. Pontos, hiszen nem nekem kell ezután jellemeznem, mit gondol teljesítménynek a ma a magyar államot, a hazámat elfoglaló politikai erő, és mit gondol Bayer Zsolt eszméiről. És érdemmel teli, hiszen Bayer Zsolt tényleg sokat tett a rendszerért, része volt abban a győzelemben, amely után szinte jelentősége sincs annak,  hogy ő kitüntetést kap-e vagy sem. Lesz egy kis felháborodás, ami után tényleg csupán annyit mondhatunk el, ez a gesztus “jól jellemzi a rendszert”. Semmi több, még kirívónak sem mondható jelenleg ebben az országban, hogy egy gyűlöletkeltő állami kitüntetés kap.
 
A győzteseknek mindent szabad, és Bayer a tipikus példája a győzteseknek. Az állami hirdetésekből élő Fidesz-média vezéralakja, aki milliós fizetést kap, és bármit megtehet. Jó, néha megbünteti a Médiatanács gyűlöletkeltés miatt. Na és? Pár hónap múlva kitüntetik.
És igen, mondjuk ki, vesztettünk, elfoglalták a hazánkat, ahol születtünk, és amit ezek saját magukénak tekintenek, és saját képükre formálnak. Ennek a hírnöke Bayer Zsolt, és erről szól ez a kitüntetés.
 
Már csak partizán utóvédharcokban kiabálunk, hogy hé ez a mi hazánk is, a mi országunk is, a mi gondolatainknak, érzéseinknek, véleményünknek is számítania kéne a döntésekben, és közben nap mint nap látjuk, ahogy próbálnak minket kitessékelni innen, ahogy megpróbálnak kitörölni minket Magyarország múltjából, a jelenéből és a jövőjéből.
Persze a mai győztesek tragédiája, hogy ez nekik sose fog sikerülni igazán. Mert a múltunk, az ittlétünk és a jövőnk is hozzátartozik ehhez az országhoz. Ez valószínűleg iszonyatos frusztrációt okoz azoknak, akik elhiszik Bayer Zsolt hazugságait, a Fidesz gyűlöletének igazságait, és ez a frusztráció tovább tetőzi a gyűlöletet. De hiába, mert, ha hazaárulók vagyunk is, sőt, még ha Londonba is menekültünk, az itt élned, halnod kellt nem tudják elvenni tőlünk.
 
Úgyhogy nincs más választásunk, mint folytatni a partizánharcot, bízva abban, hogy egyszer megszerveződünk, és visszavesszük a helyünket a hazánkban. És akkor olyan ember soha többé nem kaphat majd a hazánktól kitüntetést, mint Bayer Zsolt. És akkor mi jólelkűek leszünk és kegyelmesek, és nem végképp eltörölni fogjuk az ő múltjukat, jelenüket és jövőjüket, hanem egy olyan országot fogunk építeni, ahol közös a múltunk, a jelenünk, a jövőnk. És ezért se a győztesnek, se a vesztesnek nem kell majd frusztrálódnia, mert ha véget ér a végképp eltörölni háborúja, nem lesznek többé örök győztesek és vesztesek sem...
 

MÉSZÁROS LŐRINC HATALMAS MÉDIABIRODALOMRA TENYERELHET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.08.19.


Szárnyra kaptak az Opimus Nyrt. részvényei a tőzsdén – ez az a cég, amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester köreibe szoktak sorolni, és amelyről egyre gyakrabban hallani, hogy leányvállalata érdeklődést mutat a Mediaworks-kiadó, benne például a Népszabadság iránt. A cégnél nagy a mozgolódás, legutóbb a főkönyvelőt cserélték le.

Tőzsdespekulánsok csevegése a Portfolio.hu fórumán az Opimus Nyrt.-ről:

“Azt mivel magyarázod, hogy pár nap alatt szereztek 20 millió eurót? Március 16án megalapították, április 12én sikeresen bevont 20 millió eur-t.
Lehet, veszek nagy tételben is. Elérhető az 50 tényleg?
Barátom, miattam ne vegyél! Én csak leírtam a tényeket, amiket lehet olvasni, plusz mellé tettem a pletykákat. Melléteszed a forgalmat január óta, és elgondolkodsz rajta, hogy mi a fészkes fene folyhat a háttérben. (…)  Én nézetem szerint a 25-30 ft a mediaworks nélküli holdingérték.
A Budacash apport után volt ennyi, ehhez jöhet a Mediaworks most már a PLT-vel kiegészülve, éves 25 milliárdos bevétellel. (pletyiben az is benne van, hogy Mészáros Lőrinc áll mögötte, ez is hozzáadott érték, hiszen kormánypárti kifizetőhely lehet belőle. Plusz ugye Euro Generálban is benne van egy embere, stadionépítés, kastélyprogram stb.) Én emiatt várom 50-re.”

Az off-shore többségű, a valahai legendás szérumgyár Phylaxia jogutódaként működő Opimusról először a 168 Óra írta, hogy tavasszal alapított leányvállalata, az Opimus Press Zrt. révén esélyes átvenni a hazájában vádlottak padjára került osztrák pénzember Heinrich Pecina érdekeltségében lévő médiabirodalmat, az egyebek mellett a Népszabadságot is magába foglaló Mediaworks-öt. Az értesülésre ráerősített a Mareting és Média szaklap online kiadása is.

Ilyen körülmények között delikát például a tőzsdén jegyzett Opimus minapi közlése, miszerint közös megegyezéssel távozik a cég főkönyvelője: az új műsorhoz új férfi kell? A részvények mindenesetre meglódultak, az év elején még 5 forint környékén jegyzett, 25 forint névértékű papírokkal már 30 forint felett kereskedtek az elmúlt napokban.
Az Opimusról az Átlátszó már kifejtette, miért mondható Mészáros-közelinek, ha a kapcsolódás első ránézésre nem is tűnik egyszerűnek. Ekkor két Békés megyei gazdaság – bő ötezer hektár termőföld – került az érdekeltségükbe.
Kapcsolódó cikkeink
Viharsarki nagygazdaságok Mészáros-közelben
Még 36 évig bérelhet állami földet a Mészáros-közelbe került Hidasháti Zrt.
Proxyk hiénaszerepben – megindult az erdő Spéder Zoltán ellen
A pártalapítvány esete a kiürített kiadóval: a Népszabadság nehéz napjai
Pecina-Vitézy biznisz? Mediaworks-jelzálog a Helyi Téma védjegyein
ITT OLVASHATÓ