2015. október 27., kedd

SZABÓ TIMI GYURCSÁNY RÖPIRATÁRÓL ÉS SILÁNYOZÁSÁRÓL

...Röpiratában nagy javaslatokkal él, ehhez képest meglepődve tapasztaltam, hogy az előválasztás kifejezés le sincs benne írva, megkerüli a témát, átugorja, mintha nem is erről, hanem egy közös pártról szólt volna az előzőz év. Gyurcsány nem akarja kinyitni a politikát, nem akarja az emberek kezébe adni, ki legyen az országgyűlési képviselő-jelöltjük, ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Beszédes, hogy a DK ahhoz a „régi politikához” akar visszatérni, mely szerint nem versenyhelyzetből, nem az állampolgárok bevonásával, nem új és hiteles politikusi tehetségek felkutatásával és kiállításával indulna a baloldal, hanem színfalak mögötti exceltábla-politizálással, pártelnökök egymás között lezsírozott alkuival. Ez a politika-felfogás 2014-ben három alkalommal mutatta meg „eredményességét”.

A TELJES POSZT ITT OLVASHATÓ !

ORBÁN AJÁNDÉKA HALLOWEENRE
VARÁNUSZ

halloween.jpg


...Miután minden viccnek a fele komoly, Viktorunk adott miniszterséget is a töklámpásszerep mellé. Innentől Tonyó narrálja Fénylő Csillagunkat: ő lesz az üzenethordó fiú a Viktor-kormánytagok irányban, és ő lesz felelős azért is, hogy az összes gondolatképtelen azonos baromságokat hordjon össze mikor nekünk beszélnek. Rajta keresztül kérdezhetné meg Vitya balog minisztert, hogy a picsába tudott a farkasflóri 1 milliárdot a semmire eltapsolni, még szerencse, hogy a Főnök minden piszlicsáré baromságra azért nem kíváncsi.

A TELJES ÍRÁS ITT OLVASHATÓ

CSERPES TAMÁS: FOLYTASSA, MINISZTERELNÖK ÚR!

Huppa


folytassaOrbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is volt már miniszterelnök. Az egyik közülük most is ezzel foglalatoskodik. Az, hogy a jövőben is lesznek-e még miniszterelnökök az nem csak rajtuk múlik. „A Gyurcsány a hibás!” és „Az Orbán a hibás!” teljesen hibás és ostoba megközelítés. Nem lehet az összes felelősséget rájuk hárítani. Valójában a választók a hibásak.
Gyurcsány Ferenc valahogy megpróbálja az emberek gondolkodását megváltoztatni vagy legalábbis hatni rájuk. Orbán Viktor ezzel szemben kiválóan ismeri az emberek gondolkodását és ezt nagyon ügyesen ki is használja. Nála jobban a demagógiát jelenleg senki nem tudja felhasználni, köszönhetően annak, hogy Torgyán József már nem játszik szerepet. Demagógia nélkül természetesen nem lehet politizálni, de valahol csak meg kellene húzni a határt. Orbán esetében jelenleg ez a csillagos ég, de a választók hibájából sajnos kiválóan működik.

A teljes írás itt olvasható

ruccanás, zsákmánnyal

amiről még mindig nem tudok hallgatni...én a Darvasi korábbi regényét -írói feljogosítás nélkül ugyan, de - mindíg épp fordítva olvastam félre- könnymutatványosok helyett: könyvmutatványosoknak- míg el nem olvastam a könyVet , igaz csak egy -engem fölöttébb érdeklő - szálát , egyetlen könnymutatványost kiválasztva... (még így is egy tökéletes művet olvastam! - mert az írója tényleg egy könyVmutatványos!) Azt hiszem neki is súgnak az angyalok - ahogy Müller a könyv mottójában irja:

Várj, míg súgnak az angyalok!
Hm... mert csak akkor szabadna mesélni.
Tehát akkor van , akinek meg se szabadna szólalni! Legalábbis addig...semmiképp...
Pszt.... már el is hallgattam, (addig....?)

aliz2

1956-BAN NEM A NYUGAT, HANEM A MAGYAROK HÜLYITETTÉK EGYMÁST

avosdlincs-qprHugo Portisch, osztrák újságíró arról írt a Die Presse című lapban, hogy “Az amerikaiak 1956-ban azért voltak annyira segítőkészek, mert rossz volt a lelkiismeretük, hogy a Szabad Európán keresztül ellenállásra buzdítottak, és így a magyarok azt hitték, hogy a Nyugat mögöttük áll”. Ez egy régi hiedelem, amelyben Magyarországon is sokan hisznek. A Szabad Európa Rádiót azonban nem az amerikaiak, hanem korábban emigrált magyarok szerkesztették.
Folytatás itt:
AN