2015. november 22., vasárnap

BRÜSSZEL, HÚHA ANYÁD! 2.

FIGYELŐ JEHU
Szerző: jehu


A brüsszelita zsidó-cigány-buzik nem férnek a bőrükbe: nyíltan rátámadtak a NER alapjára, a Szent Rezsicsökkentésre! Talpra, magyarok, fegyvert ragadjatok… Elvégre hadat üzentek a több ezer éves magyar államnak - törvényeinknek, kultúránknak, életmódunknak!

Most Paks II. a támadás ürügye. Hadoválnak bizonyos szabályok megsértéséről – miközben tudván tudják, annyiszor elmondtuk: Orbánia az EU minden szabályát betartotta, és a továbbiakban is be fogja tartani. Akkor is, ha az EU-ban egyedül maradunk szabálykövetők!
Ám a Soros-Gyurcsány – banda pénzelte brüsszeliták süketet játszanak – hát hiszen azért fizetik őket és magyar bérenceiket. Csak hajtogatják a maguk ostobaságait, pofátlanul már-már azt állítják, hogy a Paks II.-re vonatkozó megállapodás nem csupán átláthatatlan, nem csupán világos EU-normákat sértő, hanem lényegét tekintve maffiák közötti egyezség eredménye!

AZ ÚJ CENZOROK

DINAMÓ BLOG

Szerző: Ungár Péter


Sok mindent megmagyaráz a magyar liberalizmus jelenlegi szellemi állapotáról az, hogy közülük sokan vannak akik úgy tartják, hogy sikeres és példamutató politikai akció az, amikor az egyetemi fiatalság aktivistái valakit vagy valakiket kitiltanak egy egyetemről. Kapelner Zsolt egyenesen hiányolja, hogy a magyar diákság körében még nem terjedt el az a gyakorlat, hogy érzékenységükre hivatkozva tiltsanak ki olyanokat, akiknek véleményét sértőnek találják. Válaszcikkében minden olyan politikailag korrekt toposzt előhoz, amit alkalmasnak talál arra, hogy akkor is korlátozni lehessen a véleménynyilvánítás szabadságát, ha az semmilyen konkrét fenyegetést nem tartalmaz...


ITT OLVASHATÓ

MÁR NEM SZABAD HALOGATNI TOVÁBB

ZÖLDHULLÁM BLOG

Szerző: zsoltmelinda


4 teljesen egyértelmű ok, amiért keményen kell küzdeni a klímaváltozás ellen...
A klímaváltozás káros hatásai leginkább szegényeket sújtják...
A gazdasági növekedés támogatja a szegénység és a klímaváltozás elleni küzdelmet is...
A zöld gazdaság növekedése sok millió munkahelyet teremt...
Az energiaelosztó-rendszerekbe új szereplők lépnek be...


ITT OLVASHATÓ

AZ Ő HÁBORÚJUK - A MI VÉRÜNK

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: Balázs Gábor


A mi vérünkkel vívjátok a ti háborútokat...
...A mai feladatunk éppen abban áll, hogy leleplezzük ennek a háborúnak az embertelen voltát, hogy egyszerre szabaduljunk meg az élhetetlen nyugati világtól és a szörnyű iszlámizmustól. A háború amibe belevezettek bennünket a „szabadság” nevében, ma már látszik mit hoz magával: mint minden háború rengeteg vért és ha győzünk is, akkor sem lesz más az osztályrészünk, mint csupán a győztesek szabadsága. Valójában a helyzet a következőképpen áll: kormányzóink tőkés fundamentalizmusa (melynek az ideológiája a „civilizációs harc”)  áll szemben az iszlámisták fundamentalizmusával (melynek ideológiája a „dzsihád”). A két félben közös, hogy még csak vitázni sem hajlandóak a hittételeikről, melyek egyébként egyaránt idejétmúlt, barbár eszementségek. A tőkés rendszer éppúgy vérszívó Moloch, mint a Kalifátus. Egyik sem maradhat fenn tántoríthatatlan akarat, rendíthetetlen hit, abszurd mészárlások, a vég nélküli válság, a terepatikus jellegű őrület nélkül. Ha a mi világunkban kevesen is halnának meg a tőkés rendszerért, valahogy senki sem találja abszurdnak, hogy ölni azonban hajlandóak vagyunk érte. Minden egyes áldott nap. Az első típusú fundamentalistának a legérthetetlenebb a második típusúban, hogy ez a fundamentalizmus milyen mélyen „anti-gazdasági” jellegű:  a mi a tőkés racionalitásra épülő világunkban felfoghatatlan, hogy végül is ezek az öngyilkos terroristák mit nyernek ezen az egészen? Ebben áll a „terrorizmus” nagy misztériuma a mai nyugati számára: a dolog tisztán gazdasági racionális szempontból nézve teljesen érthetetlen. Természetesen a vérszomjas farkasok szabadjára engedtettek: a képmutatás, az intellektuális lustaság, a hazugságok áradata mindig a legnyomorultabb embereknek kedvez...


ITT OLVASHATÓ

A SPORT A LELKE MINDENNEK?

NÉPSZAVA ONLINE SZÉP SZÓ

Szerző: Szüdi János


Magyarországon a sport takaró a hatalom oltárán, a sportolók pedig biodíszletek a hatalom színpadán. Feladatuk nem több és nem kevesebb annál, mintsem eltakarni ennek a rendszernek az embertelenségét, gátlástalanságát. Bizonyítani, hogy a szemétdomb tetején kukorékoló "kiskakas" nem önmagának kapirgál, hanem a köznek...Miután a hatalom tudja, hogy a sport sokakat érdekel, mindig keres és mindig talál olyan sportolókat, akik az elért eredmények alapján méltán kiérdemelt társadalmi megbecsülést politikai karrier befutására hasznosítják. Miután a sport egyben jó üzlet is, a politikusok előszeretettel keresnek és kapnak sportvezetői állásokat. Jó dolog a sportsikerek fényében sütkérezni. Ezért a politikusok nagyon szeretnek sikeres sportolókkal mutatkozni, sikeres sportolókkal a hátuk mögött megjelenni a különböző rendezvényeken. Láttunk már választási nagygyűlésen ökölvívó olimpiai bajnokot, meghatottságtól zokogó úszó olimpiai bajnoknőt. Azon lehetne vitatkozni, mennyire kötődik egy-egy sportsiker valamelyik párthoz, hiszen egy-egy sportkarrier nem egy-egy kormányzati ciklushoz kötődik. Lehetne, de minek? Ha egy sportnagyság nem érti, hogy a politikus tartozik hálával neki, ha leereszkedhet hozzá, akkor lépjen fel díszletként, megkockáztatva, hogy elveszti az ország egyik felének a szeretetét...


ITT LÁTHATÓ

KUTATÁSOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK

A NYOMOR SZÉLE BLOG

Szerző: L. Ritók Nóra


Mostanában egyre többször érzem azt, hogy amire kutatók hivatkoznak, azt én nem, vagy nem úgy tapasztalom a valóságban. Nyilván nem vonom kétségbe, hogy az amerikai feketék, az indiánok, eszkimók, vagy az ausztrál aboriginek integrációja és a roma integráció között vannak párhuzamok, általában levonható következtetések, mégis…. valahogy úgy érzem, a világ sokkal gyorsabban változik, mint ahogyan ezt a kutatások következtetéseiben kimondott axiómaként látom.
Nyilván, ha ezek az axiómák túlhaladottak lesznek, akkor nem vázolható ezek mentén beavatkozás sem, sőt, elmegyünk valamiféle olyan irányba, ami a mi társadalmi viszonyaink között értelmezhetetlen, hamis megoldási javaslatokat ad. Sok ilyet találtam már a munkánk során, talán most itt az ideje, hogy csokorba szedjek párat...


ITT OLVASHATÓ

A FRANCIA MUSZLIMOKNAK ÖSSZE KELL FOGNIUK A TERRORISTÁK ELLEN

!!444!!!

Szerző: Czinkóczi Sándor


Bassem Braikinek, egy dél-franciaországi muszlim férfinak elege lett abból, hogy a párizsi támadások után a többség összemossa az iszlámot a terrorizmussal:

Azért csinálom ezt a videót, mert már elegem van. Elegem van abból, hogy ilyen támadásokat kell látnom... miközben észre sem vesszük, hogy belecsúszunk egy polgárháborúba, egy olyan háborúba, ami az ideológiákról szól, és nagyon fájdalmas lesz.
Felszólítok minden francia muszlimot: védjük meg a csodálatos vallásunkat!
Gyerünk, és keressük meg azokat a szélhámosokat, akik muszlimnak tettetik magukat, és embereket ölnek!
Nem a hatóságok lesznek azok, akik megszabadítanak bennünket ezektől, hanem mi magunk!
Mi, muszlimok vagyunk azok, akik megvédjük a köztársaság értékeit. Rajtunk múlik, hogy ha bármi gyanúsat látunk, jelentjük-e a hatóságoknak.
Rajtunk, Franciaország muszlimjain múlik, akiknek a szívében él a hit, és valljuk, hogy az iszlám a béke és az adakozás vallása!
Ettől még nem lesz senki köpönyegforgató. Főleg azért, mert ezekre a támadásokra nincs mentség, az intelligensebbek közülünk tudják, hogy ezek nem az iszlámról szólnak.
Elég azokból, akik szégyenbe hoznak kétmilliárd muszlimot! Mert akarod, vagy nem, össze fogják mosni a muszlimokat a terroristákkal.
A megoldásnak tőlünk kell jönnie.


ITT OLVASHATÓ

ÍGY AKADÁLYOZHATJA A KORMÁNY AZ ÉRVÉNYES NÉPSZAVAZÁSOKAT

A TASZ JELENTI BLOG

Szerző: Mráz Attila


Felkeltette a kormány figyelmét is: az országos népszavazásokon a magyarországi lakcímmel soha nem rendelkezettek is szavazhatnak. Vélhetőleg a vasárnapi bolti zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezések nyomására egy új rendeletben azt is bebiztosították: a határon túliak ne maradjanak le az országhatáron belül élők mindennapjait alapvetően befolyásoló döntésekbe való beleszólásról – két választás között, a népszavazásokon sem. Őket az Nemzeti Választási Iroda figyelmezteti ezentúl a regisztrálásra. A külföldön tanuló, dolgozó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok értesítésére nem tesznek hasonló erőfeszítést. De pontosan hogyan használná a határon túli szavazókat a kormány a népszavazások leszerelésére?


ITT OLVASHATÓ

HÁNY HÚSZFILLÉRES ÁRULÓ LAPUL MÉG AZ MSZP-BEN?

NYUGATI FÉNY BLOG

Szerző: Első Kézből


Bár a politikában fél év alatt is megfordulhat a világ, egyelőre úgy tűnik: a Fidesz magabiztosan őrzi a pozícióját és még sokáig a felkapaszkodott kollégista fiúbrancson fog múlni minden pénz és pozíció ebben az országban.

Valóban útelágazódáshoz érkeztünk. Most derül ki, hányan gondolják komolyan, hogy csak a fideszes maffiatempó legyőzésével lehet itt egy jobb országot teremteni, és hányan vannak, akik megtörnek a feladat súlya alatt és átsunnyognak az ellenfél soraiba.
Gerinctelen megélhetési politikusok egész sora igazolt át az „erős fiú” Fideszhez, és továbbra is folyamatos a tolongás a damaszkuszi úton. Orbán Viktor ülepe körül szorgoskodik már Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre, a fideszes propagandamédiát tolja Csintalan Sándor, havi egymillióért Orbánnak dolgozik Szili Katalin és legújabban Medgyessy Péter gazsulált az őt hivatali ideje alatt ordenáré módon gyalázó Szijjártó Péterrel...


ITT OLVASHATÓ

AZ ÁLLAM MIÉRT ÁRVEREZI A FÖLDJEIT?

MÉDIANAPLÓ BLOG

Szerző: Zöldi László


Jakab István egyébként a Magyar Hírlap hétvégi számában bevallotta, hogy mire való az árverés: „A gazdák semmi mást nem akarnak, mint azt, hogy megvásárolhassák a földet, és bérleti díj helyett kedvezményes bankkölcsönökkel törleszthessék az árát.” Vajon rosszmájú volnék, ha a gazdákat behelyettesíteném azokkal a gázszerelőkkel, ügyvédekkel, nőgyógyászokkal és műkörmösökkel, akik a legutóbbi fél évtizedben béreltek állami földet, és most bebiztosítják magukat?


ITT OLVASHATÓ

MEGJEGYZÉSEK AZ EGYÜTT KONFERENCIÁJA ELÉ

1000 A MI HAZÁNK BLOG

Szerző: HaFr


Miért nem értem a témákat? Egy, magyar gazdasági modell nincs. Banánköztársaság, patronázs, és szisztematikus korrupció van. Ezt gazdasági modellnek nevezni taktikai hiba, ettől kezdve tarthatnánk ezt a konferenciát akár a Fidesz-székházban is, nem egy ellenzéki párt szervezésében. Másodszor, a gyenge EU meg az erős nemzetállamok kérdése teljesen spekulatív. A jövő (5, 10, 30, 100, 653 év múlva?) teljesen érdektelen. Egy ellenzéki párt számára az az érdekes, hogy itt és most mit kell csinálni annak a jövőképnek az érdekében, amelyet ő megvalósítandónak gondol, és amelyről meg akarja győzni a választóit. Üzenem, én inkább erről szeretnék hallani, de ezt nem szakmai véleményekből kell összeállítani. A harmadik, a hiányzó nemzeti kiegyezés a 653 év múlva bekövetkező jövő latolgatásával hasonértelmű vállalkozás. Nem kiegyezésre van szükség, ilyen sosem lesz, hanem az együttműködés keretrendszerére és az odavezető út kikövezésére -- ha már politikai pártról van szó. A konferencia címe: "Újratervezés". Mi értelme van annak a tervezésnek, amely már a célokat is félreérti, és súlyos stratégiai félreértésektől szenved?


ITT OLVASHATÓ

SZABADSÁG, EGYENLŐSÉG, TESTVÉRISÉG - WTF BALOLDAL

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: Szentpéteri Márton


Valamelyest rövidebb és személyesebb leszek, mint az előttem szólók. Hogy miért? Talán mert egyáltalán nem olyan világos számomra, vajon baloldali vagyok-e, vagy sem; jóllehet általában így szoktam meghatározni magam a nyilvánosságban. Persze mindig sietek leszögezni egyúttal, hogy nem a magyar pártpolitikai paletta értelmében beszélek baloldalról. A világért sem szeretnék ugyanis azonosulni mindazzal, ami a baloldal nevében a rendszerváltás óta történt; a baloldali értékek teljes körű leértékelődésével – azzal, hogy végül valaminő harmadik utas, blairista, Neue Mitte-s szociáldemokrácia jegyében a neoliberalizmus és a szociáldemagógia sajátos miskulanciáját nevezték baloldali politikának idehaza is.
Egy magát meglehetős határozottsággal konzervatív liberálisnak valló atyai jó barátom szerint azért vagyok baloldali, mert zavar a szegénység, másoké és a magamé is adott esetben. Természetesen nem arra gondolt, hogy kocsis máték mintájára nehezen viselném a hajléktalanok jelenlétét városomban, hanem arra, hogy a világnézetemet alapvetően határozza meg a nélkülözők iránti szolidaritás, s az az idealista vágyam, hogy a szegénység egyszer majd végleg eltűnjék földgolyónkról...


ITT OLVASHATÓ

TÁLIBVILÁG MAGYARORSZÁGON

MOST & ITT

Szerző: Föld S. Péter


Magyarországot megszállták a tálibok. A vártnál gyorsabban és könnyebben foglalták el az ország nagy részét, alig volt ellenállás. Mára szinte minden az ő uralmuk alatt áll.
Elfoglalták a középületeket, az országgyűlést, a minisztériumokat, a parlamentet, bekebelezték a rendőrséget, az ügyészséget, megfegyelmezték a kezdetben még renitens alkotmánybíróságot.
Övék a törvény, akire rámutatnak, azt máglyára küldik, mert bűnös.
Övék a kultúra, a tájékoztatás, a hatalom.
A még kialakulóban lévő, gyenge demokrácia jóra, rosszra egyaránt kapható polgárai gyanútlanok voltak, a szükségesnél kevésbé éberek. Elhitték, hogy a XXI. században, az Európai Unió egyik tagországában ez nem történhet meg.


ITT OLVASHATÓ

SE PÉNZ, SE VÁLASZ

MUNKAHELYI TERROR BLOG

Szerző: Despota


Kirúgtak? Megaláztak? Megbélyegeztek? Az 50. interjún is elutasítottak? Hülye a főnök? Netán az alkalmazottakkal van probléma? Van segítség! Rendületlenül hajózunk a munkahelyi visszaélések tengerén, célunk, hogy a munkavállalók és a munkaadók észrevételeit a nagy nyilvánosság elé tárjuk és elősegítsük problémáik orvoslását. Küldjetek nekünk történeteket, vitassuk meg őket és cselekedjünk!

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com  címre!

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.


ITT OLVASHATÓ

MINT KACSA A NOKEDLIT, ÚGY NYELIK BE EGYESEK A FIDESZ "TERRORISTAPÁRTOLÓ BALOLDAL" KÉPÉT

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: JÁMBORANDRÁS


Az elmúlt hónapokban a kormánypárti sajtó, és maga a kormánypárt kommunikációja létrehozott egy olyan hamis észlelést a magyar politikában, mintha a Fidesz, amely a menekültek kontrollálását és ellenőrzését akarná, állna szemben a menekülteket simogató baloldallal és liberálisokkal, akik ellenőrzés nélkül, kontrollálatlanul beengednének minden menekültet. Miközben, ha megnézzük, az LMP és az Együtt menekültügyi javaslatcsomagját, erről szó sincs. Az Együtt pont a menekültek kontrollált ellenőrzésére is tett javaslatot, míg az LMP javaslatában nagy vitát váltott ki, hogy megfigyelésre alkalmas karperecet kapna minden menekült, akinek kérelmére menekültügyi eljárás zajlik, ahelyett, hogy zárt táborban lennének. Mégis, az emberek többségében maradt egy ilyen kép...


ITT OLVASHATÓ

ÍGY MŰKÖDIK A NÁRCISZTIKUS SZÜLŐ

LELKIZÓNA BLOG

Szerző: M. Révész Zsuzsa


...a nárcisztikus szülő a gyereket saját „szemüvegén” keresztül nézve, a legnagyobb „jóakarat” hangoztatásával vezeti totálisan félre az életben. Mindaz, amit nem kis erőfeszítéssel felépíttet a gyerekkel, nem áll szilárd alapokon, mert nincs köze az érzelmekhez, motivációhoz, képességekhez. Az így felépített légvárak – még ha kezdetben sikeresnek is tűnnek – legkésőbb a negyvenes életévekre összeomlanak. S a romok alatt marad egy csalódott, bizonytalan, önmagát alig ismerő középkorú ember. Nem kell kétségbe esni, az élet közepén még lehet újrakezdeni! De csak valódi alapokon. Ha valaki rálát, hogy mi történt vele, megéli a haragot, de el is tudja engedni, s hajlandó energiát fektetni önmaga felfedezésébe, akkor esélyt ad egy igazi, jól működő élet felépítéséhez...


ITT OLVASHATÓ

ÖN BEVEZETNÉ ÚJRA A VIZITDÍJAT?

NAGY DÖNTÉS BLOG

Szerző: Despota


2007-ben a második Gyurcsány-kormány vezette be a beteg-orvos találkozások csökkentésére és a költségek részleges áthárítására a vizitdíjat. Összege alkalmanként 300 forint volt, a felnőtt háziorvosi praxisoknak átlagosan havi 186 000 Ft bevételük keletkezett belőle. Emelt összegű díjat kellett fizetnie mindazoknak, akik nem rendelőben vették igénybe a betegellátást, vagy beutaló nélkül érkeztek járóbeteg-szakellátásra,valamint azoknak, akik indokolatlanul kértek segítséget az ügyelettől. Természetesen nem mindenkire vonatkozott a díjfizetési kötelezettség, a tartós orvosi kezelés alatt állók, a 18 éven alattiak, a hajléktalanok és a rendszeres véradók jelentős része mentesültek alóla. A lakosság nagy része akkoriban erősen ellenezte és elutasította a vizitdíjat, az úgynevezett szociális népszavazáson a voksolók 82,62 százaléka mondott rá nemet, így bő egy év után, 2008. márciusában az akkori vezetés meg is szüntette. A népszavazás következményeként az egészségügyi minisztert is lapátra tette a kormányfő, többek között ez is hozzájárult az MSZP-SZDSZ koalíció felbomlásához...


ITT OLVASHATÓ

NAGYON KÖNNYŰ ÉSZREVENNI AZ ÉHEZŐ GYEREKET

NOL.HU

Szerző: Szemere Katalin


A kormány állítja, rengeteg pénzt tesznek a rendszerbe, jóval többet, mint elődeik, különösen az idén, amikor már minden óvodás ingyen ehet. A szakértők azt válaszolják erre: a pénz akkor lenne elég, ha a kormány csak a leginkább rászorulókra fordítaná. Mivel szélesebb kört támogat, további költségvetési forrásokra lenne szükség ahhoz, hogy minden éhező gyereknek jusson étel. Gyorsan cáfolják a miniszterelnöki főtanácsadó, Hegedűs Zsuzsa kijelentését is: nem jut minden gyerek asztalára – és főleg nem minden nap – zsíros kenyér és tejbegríz. Egyértelmű, hogy a mennyiségi és minőségi alultápláltság mekkora hátrányt okoz nemcsak a testi, hanem a szellemi fejlődésben is. A rosszabb egészségi állapot a tanulást is befolyásolja, a gyerek többet hiányzik az iskolából. A mindennapos stressz­ pedig az agyfejlődésére van rossz hatással. A gyerekkori általános egészségügyi állapot kihat a felnőttkorra is. Mindannyiunk felelőssége, mi lesz az éhező gyerekekkel, hiszen húsz év múlva ők alkotják majd a felnőtt-társadalom egy meghatározó részét...


ITT OLVASHATÓ

AZ EGÉSZSÉGÜGY MEGÍTÉLÉSE: JÖJJÖN INKÁBB A VIZITDÍJ

GÉPNARANCS BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Gépnarancs


A közvélemény-kutatás során megkérdezettek kétharmada (66 százalék) elégedetlen az állami egészségügyi rendszerben tapasztalt állapotokkal. Ebben egyetértés mutatkozik az összes párt szavazói között: még a Fidesz szavazók többsége (52 százalék) is elégedetlen, és tízből csupán négy (40 százalék) fideszes válaszolta azt, hogy valamennyire elégedett. Leginkább elégedetlenek az MSZP szavazói (82 százalék), és a diplomások (73 százalék).
Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 10. és 14. között, 1000 ember megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta az egészségügy általános megítélését. A válaszadók kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával, és ez a helyzet majd’ kétharmad szerint az utóbbi években romlott. Jobb ellátásban bízva, az elmúlt években a megkérdezettek, illetve közeli családtagjaik fele fizetett hálapénzt, illetve tízből hat ember vett igénybe valamilyen fizetős egészségügyi ellátást.
A megkérdezettek szerint egyértelműen a kormány a felelős az állapotokért: minden második válaszadó így gondolja. Az egészségügy állapotának rossz megítélése és a saját zsebből fizetett hozzájárulások mértéke miatt a megkérdezettek kétharmada a korábban népszavazáson elutasított vizitdíjat is fizetne, hogy jobb legyen az ellátás.

PATTI SMITH ÉLETRŐL, MŰVÉSZETRŐL

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOGMAGAZIN
Szerző: Göbölyös N. László


Patti Smith ismét irodalmi művel jelentkezett. Az amerikai költő-énekesnő legújabb regényének címe: M Train. Ennek megjelenése alkalmából beszélt életéről, munkájáról a Le Figarónak.Az útikönyv-féle regényben a művésznőt elkísérik az 1994-ben meghalt férje, Fred “Sonic” Smith, a neves fotóművész Robert Mapplethorpe, és a beat-nemzedék fenegyereke, William Burroughs író, akik már csak tollán, hangján és emlékein keresztül élnek és jelennek meg emlékeiben, amelyeket a 70-es évek eleje óta a lemezbarázdákra és papírra vet, valamint a fotókon, amelyeket ma is egy 1967-es öreg Land 250-essel készít.Patti Smith, aki a 2010-ben megjelent Kölyök (Just Kids) című könyvével elnyerte a neves National Book Award-ot, mindig újabb meglepetéseket szerez. Most azokat a helyeket járja végig, amelyek fontosak voltak neki, például, Frida Kahlo mexikói Kék Házát, egy kávéházat Berlinben vagy bungalow-ját a Rockaway Beach-en.

ITT OLVASHATÓ

ÉLET A HARMADIK VILÁGHÁBORÚBAN

EGYENLÍTŐ BLOG
Szerző: Egyenlítő blog


A világot joggal megrázó brutális párizsi támadássorozat után nem kevesen már „harmadik világháborúról” beszélnek.Valóban, a „világ” is igaz, hiszen kevés pontja maradt a Földnek, ahol egyáltalán nem kell már aljas terrortámadástól tartani, és a maga módján a „háború”, a harc kifejezés is nehezen cáfolható a történtek leírásakor.Persze az első vagy a második világháborúhoz hasonlítani azt, ami most történik, finoman szólva is publicisztikai túlzás.Nemcsak azért mert nem állnak egymással szemben reguláris erők, mert szerencsére nem halnak meg milliók és milliók, nincsenek frontok és nem lesz az egészet lezáró béke-megállapodás sem.

ELVESZÍTJÜK A TEHETSÉGEINKET A POLITIKA TEHETETLENSÉGE MIATT

KAPITALIZMUS BLOG

Szerző: Kapitalizmus blog


A Szabad Piac Alapítvány a Hívatlanul Hálózattal és a Polgári Platform Egyesülettel közösen oktatáspolitikai konferenciát szervezett november 18-án, Budapesten. A rendezvényen tanárok, diákok és szülők, munkaerőpiaci szereplők, oktatáspolitikai szakértők és politikusok közösen tárták fel a köz- és felsőoktatásban tapasztalható problémákat és fogalmaztak meg javaslatokat azok megoldására...


ITT OLVASHATÓ

A MATOLCSYAK

168 ÓRA ONLINE - VÉLEMÉNY
Szerző: Mészários Tamás


Azt az álnaiv kérdést tette fel a Népszabadság riportere a minap Balatonakarattyán egy tóparti pecásnak, csupán véletlen egybeesésnek tartja-e, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai éppen náluk, a Matolcsy Gyöngyi vezette településen vásároltak oktatási központ kialakítására alkalmas ingatlant. „Hát hogy lehetne véletlen?” – kérdezett vissza nevetve a megszólított, aki szerint „akkora mutyi ez, mint a ház”, de hát épp ezt várták a polgármestertől. Még pontosabban: az Akarattyához régóta kötődő Matolcsyéktól – vagyis a jegybankelnöktől és feleségétől.


ITT OLVASHATÓ

KÁDÁR NÉPE VAGY HORTHY CSELÉDEI?

PUPU BLOGJA

Szerző: PuPu


A kádári kisember az oka a mai állapotoknak, mondják sokan, hiszen annak, hogy ebből az országból egy trágyadomb lett, melyet körbetűzdeltek nemzeti zászlókkal, annak oka kellett, hogy legyen, márpedig az oka mi nem lehetünk, elnyomó meg aktuálisan nincs, (de már dolgozunk rajta...) - hát akkor legyen az ok a kádári kisember, aki vicces módon egybeesik a mai nagyemberekkel, meg a nyomorgókkal is.Meg a szüleikkel, akik mind-mind a kommunizmus szekértolói voltak, kivéve azokat, akik belülről bomlasztották a rendszert, addig nyalva a párttitkári ülepeket, mígnem annak tulajdonosa sikítozni nem kezdett fájdalmában.Milyenek is voltunk hát, mi kádári kisemberek?Hát elsősorban is normális népek voltunk, akik szorgalmasan dolgoztunk a munkahelyünkön, kellemes magánéletet éltünk, hajtottunk a gyermekeink boldogulásáért, és élveztük a kiszámítható jövő áldásait.
Álmodoztunk ugyan mercedesről, de azért nagyon jól megfelelt a Trabant is, és jól éreztük magunkat a hétvégi telkecskéinken, ahol vadul kertészkedtünk, vagy pihentünk - ki-ki gusztusa szerint.
Minden évben egy kicsivel jobban éltünk, apránként gyarapodtunk.
A gyerekeink számára az út ki volt kövezve, valóban szinte csak rajtuk múlt, hogy mi lesz belőlük, és bár a szegény ember gyereke elé akkor is tornyosultak akadályok, de a rendszer nem engedte ezeket heggyé nőni...ITT OLVASHATÓ