2016. augusztus 18., csütörtök

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA A VÍRUSHORDOZÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.18.


...Jól megfigyelhető a Kormánykommunikációban az a vonulat, ami viszonylag újkeletű. A kormányt támadó, a kormánnyal szemben ellenséges jelzők használatának egyre sűrűbbé válása. Nem véletlen ez, mint minden eleme a propagandának, nagyon is tudatos. Célja van. Első lépésben el kell ültetni a fejekben, hogy egy demokratikus országban (jó, Magyarország régen nem demokratikus ország, de a kormány és hívei szeretnek ebben a hazugságban tetszelegni) teljesen abnormális dolog a kormányt támadni – jelzem, nem taposóaknákkal, hanem teljesen elfogadott eszközökkel, mint például a hazugságok leleplezése, a korrupció feltárása – mert aki a kormányt támadja, az végső soron a nemzetet, az országot támadja. Aki egy normálisabb, jobb, demokratikusabb, élhetőbb, fejlődőbb országot szeretne, az valójában hazaáruló.

Ebben a kormányzati kommunikációban részt vesz boldog-boldogtalan. Ennek volt része a Szalonna megtámadása – mert kritizáljuk a kormányt, ezért csak külföldi kémek és egyéb baromságok lehetünk – és része volt tegnap az ATV-n (véletlenül és futólag néztem bele Rónai Egon valamelyik műsorába) – Balogh Ákos Gergelynek, a Mandíner munkatársának egy mondata – több is lehetett, de én az egy perc alatt ennyit láttam – amikor többször nekifutott, hogy elmondhassa: az ellenzéki portálok közül vannak, amelyek kifejezetten ellenségesek a kormánnyal szemben.

Ez így van. Az ellenzéki portáloknak, de még az ellenzéki pártoknak és szervezeteknek is ez a dolga. Nem pontosan az ellenségesség, de a kormány trágyaszagú, aljas, agresszív viselkedésére már nem elegendő a józan és halk érvelés. A józanságot éppen ez a kormány tette lehetetlenné minden egyes lépésével.

Egyáltalán nem lennék meglepve, ha – amennyiben erre mód lenne, de ameddig uniós ország vagyunk, nincs rá lehetőség – Orbán örömmel követné Erdogan példáját és tömegével vetné börtönbe az ellenzékét. Politikusokat, újságírókat, civileket. Mindenkit.
Ijesztő és undorító mindaz, ami ebben az országban zajlik. Szégyenletes, ahogy önmagukat értelmiséginek, politikusnak valló emberek beleállnak a lakosság morális lezüllesztésébe.
Azonban a kormány megfélemlítési kísérlete nem fog eredménnyel járni, mert éppen a legfontosabb eszköz hiányzik: a tényleges fizikai retorzió lehetősége. A tehetetlen düh kisüléseit látjuk minden egyes napon. Sajnálom – nem, inkább szánom – őket és azokat az embereket, akiket sikerült maguk mellé rántani a pöcegödörbe. Egyszer vége lesz ennek és sokan nagyon fogják szégyellni magukat. Nem mindenki, de sokan igen. Teljes joggal. Szánalmas, ahová eljutott ez az ország és ebben a mélyrepülésben a kormány, a kormányt kiszolgáló talpnyalók serege és a gondolkodni nem hajlandó hívek egyaránt bűnösök. Egytől egyig.

ITT OLVASHATÓ

VÉGJÁTÉK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Vasvári G. Pál
2016.08.18.


Ez már a falka „morálja”. Aki a centrális erőtér közepén álló vezérnek önként felkínálkozik vagy legalább némán tűr, hagyja magát meghágni, s persze megadása jeléül illően le is sunyja a fejét, az maradhat még ideig-óráig „békével”. Aki pedig küzd, annak magát a falkavezért kell legyőznie. S ha nem sikerül, akkor véresre sebezve takarodnia kell a falkából, és még örülhet, hogy a beleit nem tépték ki... Mire is nevel az iskola?

Egy többé-kevésbé még élhető, emberies országban velőtrázó lenne a hír, itt meg a már a fenét sem lepi meg, hogy az oktatás lenullázása elleni tiltakozási hullám nyomán „levadásszák a tanárokat, akik kockás inget viseltek, hiába jók, nem lehetnek igazgatók”.

Az iménti címmel számolt be a Népszabadság arról, hogy „érvényes pályázatot nyújtottak be, a kollégák is mögéjük álltak, mégsem nevezték ki őket igazgatónak”. Még azt sem, aki „egyedül pályázott tagintézmény-vezetői pozícióra és a pályázati feltételeknek teljes mértékben megfelelt”. Sorjáznak a példák, Szekszárd, Balatonfűzfő, Dabas, Győr, Hatvan, Tiszaújváros, Eger…

Juhász Ágnes (Civil Közoktatási Platform) szerint két eset jöhet szóba: „vagy olyanoknak tartják fent a helyet, akik egyelőre nem felelnek meg a pályázati feltételeknek, például nincs még elegendő vezetői gyakorlatuk, vagy valóban így ’vadásszák le’ azokat, akik tiltakozni merészeltek a kormány jelenlegi oktatáspolitikája ellen. Ha bizonyítható, hogy a szabad véleménynyilvánításuk miatt érte őket hátrány, az jogsértés”.

Egy többé-kevésbé még élhető, emberies országban ez tényleg velőtrázó lenne, ám Orbanisztánban nem az. Hisz’ itt a többi hatalom-menti jogsértés sem az. A vezérelvet vallóknak imponál az erő. Azok pedig, akik korábban sem tiltakoztak, bundájuk épségét féltve most is „bölcsen” hallgatnak, mert tudják: az első eset sem jobb a másodiknál, csak éppen így megmaradhat a látszat, hogy „békésebb ez a megoldás”. Szóval hadd jöjjenek az önként felkínálkozók… Már ha egyáltalán erről van szó. Nem tudhatjuk, ezen a tájon ugyanis a kinevezési döntéseket a szaktárcának nem kell megindokolnia.

És ez még csak a felszín! Bár az iskolavezetők kinevezésén/ki nem nevezésén is sok múlik – például, hogy érdemes-e ott tanulni, s jó-e oda járni – de több azon, amiért az egész kockás inges tiltakozási hullám elindult. Nevezetesen, hogy milyen lesz a két hét múlva ismét diákokat fogadó iskola. Jog által szabályozott vagy kézi vezérelt? Lebutított, szolgalelkű, gombnyomásra működő biorobotokat nevel? Vagy kreatív, netán alkotó, minőségi munkára kész és képes embereket? Olyanokat, akik beérik a szaktárgyakkal és a néhány órában oktatott természettudományos tantárggyal? Vagy olyanokat, akiknek ez nem mind egy, és nem mindegy…

ITT OLVASHATÓ

STRÓMAN-E MÉSZÁROS LŐRINC? (SZAVAZÁS)

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.08.18.


Mészáros Lőrinc beperelte az Együttet amiatt, mert Orbán strómanjának neveztük. Ettől nem estünk kétségbe, mi az Együttben mindig kiállunk az igazságért, éppen ezért arra keresem a választ, valóban stróman-e Mészáros Lőrinc? 

Az Origo.hu 2013-ban írt egy nagyobb terjedelmű cikket arról, hogy miként kapaszkodhatott fel az a Mészáros Lőrinc a 100 leggazdagabb magyar listájára, aki cégével 2007-ben még majdnem csődbe ment, mert már alig volt bevételük. Az Origo már a cikk felütésében így fogalmaz: 
"Orbán Viktor bizalmasának cége a kormányváltás óta minden évben megduplázta a bevételét, és elkezdett nyerni a közbeszerzéseken. Mészárosból előbb polgármester, aztán nagybirtokos, végül pedig Magyarország egyik leggazdagabb embere lett."
A ma már kormánykritikát ritkán megfogalmazó Origo.hu összefoglalójának 2013-ban az adta az apropót, hogy a Népszabadság Top 150 csúcsvagyon című kiadványa szerint Mészáros a leggazdagabb magyarok listáján a 88. helyre ugrott, 6,9 milliárdot hozott össze a feleségével 2013-ra.

Mészáros Lőrinc látványos gyarapodása azóta sem hagyott alább, a Napi.hu 100 leggazdagabb magyart bemutató 2016-os kiadványa szerint Mészáros Lőrinc már a 31. leggazdagabb magyar, és a vagyona jelenleg 23,8 milliárd forintra tehető, ami 16,9 milliárddal több a 2013-as állapotnál, vagyis az elmúlt három évben évente átlagosan 5,63 milliárddal gazdagodott a 2007-ben még csődközelben vergődött falusi gázszerelő. (A Forbes Mészáros vagyonát a 24,4 milliárd forintra becsülte, ezzel a 30. leggazdagabb magyarnak titulálta őt.)...

ITT OLVASHATÓ

KÖVÉR LÁSZLÓ, A NEMZET ERKÖLCSTANÁRA

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.18.


A házelnök felemelte mutatóujját, szigorúan összevonta, amijét csak tudta, majd megszólalt:

ITT OLVASHATÓ

EZ TÉNYLEG EGY PUHAPÖCS GENERÁCIÓ, HA NÉHÁNY VÁLASZTÁSI CSALÓ MINDEN HIVATALT ÉS HATÓSÁGOT KIJÁTSZVA, BÜNTETLENÜL KÖPHETTE SZEMEN A JOGÁLLAMOT

444.HU
Szerző: Herczeg Márk
2016.08.17.


Clint Eastwoodnak igaza van abban, hogy ez egy puhapöcs generáció.

Ugyanis semmilyen következménye nem lett az évtized legnagyobb, kamerák előtt elkövetett, nyilvános választási csalásának.

Augusztus 17-én kiderült, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Nyakó Istvánt akadályozó kopaszok ellen.

Ezek után még inkább el lehet képzelni, hogy.

Február 23-án, a reggeli órákban a Nemzeti Választási Iroda előterében 15 kopasz, izmos férfi elállta az utat Nyakó István szocialista képviselő előtt. A politikus így nem fért a blokkológéphez, nem tudta elsőként leadni a népszavazási kérdéseit a közvélemény-kutatások szerint széles körben elutasított kötelező vasárnapi zárva tartásról. Nyakó és 21 másik magánszemély büntetőfeljelentést tett.

A botrány utáni hetekben sorra bukkantak fel a nyugtalanító részletek arról, hogy az egész egy szervezett akció volt, hiszen egy sikeres MSZP-s népszavazás legnagyobb vesztese a Fidesz–KDNP-kormány lett volna.
A Nyakót megelőző, győztes blokkoló egy fiatal férfi volt, aki Erdősi Lászlónéval, a volt fideszes herceghalmi polgármester feleségével érkezett. Erdősiné vasárnap délután adta be a kérelmet az adatvédelmi hatósághoz, másnap már rajta is volt a pecsét a papíron. Erdősi László egyébként nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben, és bár a Fidesszel állítólag régóta rossz viszonyban volt, áprilisban aztán mégis felbukkant a Fidesz frakcióirodáján.

A népszavazást megakadályozó kopaszok semmit nem mondtak, úgy tűnt, azt sem tudták, hol vannak, később pedig perelni akartak azért, mert a felvételeken nem takarták ki az arcukat. A mappáikban Erdősi Lászlóné választási kérdései voltak, tehát összejátszottak. Hamar kiderült, hogy Kubatov Gábor Fidesz-alelnökhöz, egyben az FTC elnökéhez köthető emberek is a kopaszok között voltak. Kubatovot napokig nem lehetett utolérni, de később azt mondta, a baloldal érdeke volt a botrányokozás.
 
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke megnézte az incidensről készült videót, és azt mondta, szerinte nem történt bűncselekmény. A Nemzeti Választási Bizottság először Erdősi Lászlóné népszavazási kérdéseit fogadta el, mondván, a kopaszok fizikailag nem akadályozták Nyakó Istvánt. Itt egy videó arról, hogy de...

ITT OLVASHATÓ

ANYASÁG: MINDENKI JÓL AKARJA CSINÁLNI

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.08.18.


Mostanában jelentek meg posztok az anyaságról általában, és érdekes módon mindegyiken van valami előre meghatározott felhang: pátosz, keserűség, félelem, vitriol. Nyilván a gyerekvállalásról nehéz tárgyilagosan beszélni, de én most megpróbálom. Mögöttem az első terhességgel együtt már 18 év van. Ehhez jönnek saját gyerekkori tapasztalatim, és amit a környezetemben látok.

Először is a legfontosabb: olvashatsz bármennyi könyvet, meghallgathatsz tanácsadó tanfolyamokat, kérdezhetsz és megfigyelhetsz babás ismerősöket, biztos, hogy a te terhességed és babád nem „olyan” lesz, vagy legalábbis nem pontosan olyan. Éppen ezért jó, ha az előzetes elképzeléseid nagyvonalúak és kellően rugalmasak. Vannak fix pontok a terhességben és a gyereknevelésben. Kellenek kötelező egészségügyi vizsgálatok, meg kell venni a kelengyét, be kell rendezni a helyet a gyereknek, meg kell szülni, és fel kell nevelni. A gyereknek enni kell adni, ruházni kell, és gondoskodni kell a megfelelő körülményekről a fejlődéséhez. Ez biztos, de hogy ez a kaja, ruha, környezet milyen lesz, az tőled, a többi családtagtól is függ, és persze nem árt, ha igazodik a baba/gyerek igényeihez, amit viszont nem tudsz előre pontosan meghatározni.

Lehet, hogy berendezel egy gyönyörű babaszobát, de a gyerek csak akkor alszik majd jól, ha melletted van. Lehet, hogy közös alvást tervezel, de a gyerek szeretne egyedül lenni éjjel. Igen, van ilyen gyerek! Én is előírásszerűen beköltöztem a fiam mellé, amikor hazahoztam. Pár hét után rá kellett jönnöm, hogy mindketten éber alvók vagyunk, és borzasztóan zavarjuk egymást. Ha ő szusszant egy nagyobbat, én ébredtem fel, ha én megfordultam az ágyban, akkor meg ő, szóval különköltöztünk, és ez volt a nyerő megoldás. Ha éjjel megéhezett, úgyis hallani lehetett a másik szobában is (sőt, szerintem a szomszéd is tudta).

Melyik pelenka a jó? Elsődleges nyilván a méret. A többi meg próba kérdése. Nincs ultimate mindenkinek jó pelenka. De nem kell végigpróbálni az összeset, mert lehet, hogy az első, amit megveszel, jó. Hogy a második két hajszállal jobb lenne esetleg? Igen, lehet, de az is lehet, hogy rosszabb. A gyereknek nem kellenek tökéletes körülmények, csak olyanok, amik nem zavarják a saját napi tevékenységében...

ITT OLVASHATÓ

HAVI HÚSZMILLA NETTÓ

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Tibor Tamás
2016.08.18.


Ezúttal sem úsztuk meg a szokásos nyári betlit. Egyetlen állva maradt együttesünket, a Videotont is kiebrudalták augusztus első hetében a második számú európai labdarúgókupa selejtezőinek lépcsőházából. A többiek (FTC, MTK, DVSC) számára már a bejárati ajtó is zárva maradt.

A tények makacs dolgok, a számokkal nehéz vitatkozni. Még akkor is, ha relativizálásban bárkivel felvesszük a versenyt. A konok, egyszempontú UEFA sajnos makacsul ragaszkodik a valódi teljesítmény méréséhez. Több rangsort alkalmaz, hogy a beosztások, sorsolások alkalmával objektivitása megkérdőjelezhetetlen, támadhatatlan legyen.

A rangsorok egyike (UEFA Country Ranking 2016–17) az egyes tagországok klubcsapa­tainak a kontinens kupaküzdelmeiben elért eredményein alapul. Mindig a legutóbbi öt évben megszerzett pontok alapján alakul ki az aktuális erősorrend. Magyarország fél évtized alatt 9,5 pontot tudott összekaparni. Összehasonlításként csak a szomszédokét ragadom ki a listából:

Ukrajna 37,433, Horvátország 23,5, Románia 21,65, Ausztria 20,975, Szerbia 15,125, Szlovénia 12,875, Szlovákia 11,375. Nem tudom megállni, hogy ne említsem Liechtens­tein 11 pontját. Többször is ellenőriztem, igaz.

Az említett időszakban mind­össze egyszer (2012, Video­ton) sikerült a csoportkörig eljutnunk az Európa Ligában. Az elit zónában, a Bajnokok Ligájában ennek akár csak a megközelítése is az álmok világába tartozik. Csűrhetjük-csavarhatjuk, de ha azt mondjuk, hogy egy helyben topogunk a hátsó udvarban, akkor még hízelgően írtuk le a helyzetet.

Vajon minek köszönhetik a környező országok, hogy a nyomukba sem érünk, hogy csak a hátukat látjuk, és azt is távolról? Tán valaminő stadionépítési láznak? Akadémiázásnak? A költségvetés ellenőrizhetetlen megcsapolásának, valaminő taoféleségnek? Netán a tájfunerősségű kormányzati hátszélnek? Esetleg a futball támogatása révén remélt ideiglenes menlevelek kiosztásának? Avagy a politikailag is ösztönzött-font szponzorációs hálónak?

ITT OLVASHATÓ

BÖRTÖNBE ZÁRT AKTIVISTÁK, GONOSZ SZPONZOROK ÉS LELŐTT JAGUÁR - KÖRNYEZETKÁROSÍTÁS AZ OLIMPIÁN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.08.18.


Ha 10 év múlva megkérdezi valaki, hogy mire emlékszünk a riói olimpiából, sokaknak jó eséllyel a zöld vizű műugrómedence fog beugrani. Peking, Szocsi és Rió után továbbra sincs megnyugtató válasz a kérdésre,  lehet-e egyáltalán zöld az olimpia?
 
Bármennyire is meglepő, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alig 20 éve foglalkozik kiemelten azzal, hogy a játékok környezettudatosak legyenek.
 
Egész jól kezdődött
 
Igaz, a barcelonai egyezmény már 1992-ben kimondta, hogy „az Olimpiai Mozgalom mindent megtesz annak érdekében, hogy a Föld békés, biztonságos és lakható legyen a mostani és a következő generációk számára”. Két évvel később pedig a norvégiai Lillehammer lett az első olyan házigazda, amely azzal büszkélkedhetett, hogy zöld olimpiát rendezett, de a NOB Környezetvédelem és Sport Bizottsága csak 1996-ban alakult meg, elnöke pedig nem más, mint Schmitt Pál lett.
 
Az úttörő Lillehammerben a kétmilliárd dolláros büdzséből 220 milliót költöttek környezetvédelemre. Ekkor még nem voltak ugyan lefektetve a „zöld olimpia” alapkritériumai, mindenesetre az tény, hogy Norvégia valamit nagyon jól csinált, ugyanis az egyik legjobban sikerült téli olimpiaként szokás emlegetni, ráadásul idén télen ők rendezhetik a téli ifjúsági olimpiát is.
 
A NOB tehát épp 20 éve módosította az Olimpiai Chartát, amelyben a sport és a kultúra mellett az Olimpiai Mozgalom harmadik alappillére a környezetvédelem lett.
 
Így az elmúlt két évtizedben valóban nem volt olyan olimpia, amelyet ne a „valaha volt legzöldebbként” kezdtek volna el reklámozni. De azért akadt néhány igazi mélyrepülés is.
Az Olimpiai Mozgalom elvileg nagyon komolyan veszi az ökológiai lábnyom, a biodiverzitás és újrahasznosítás fogalmait. Csakhogy papíron minden sokkal egyszerűbb, mint a valóságban:
 

SZIGET ÉS POLITIKA

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON BLOG
Szerző: Mikecz Dániel
2016.08.17.


A kezdetekben a Sziget Fesztivál azért osztotta meg a közvéleményt, mert az idősebbek közül sokan úgy tekintettek rá, mint „drogszigetre”, ahová a „szipusok” járnak. A fiatalabbak közül is többen azt rótták fel, hogy a porban, hányásukban fetrengenek a punkok és a „ruppótlan” igénytelenek. Ez utóbbi kritika teljesen eltűnt, hiszen az utóbbi tíz évben már azok is fesztiválokon fárasztják ki elgémberedett tagjaikat, akik „igényesnek” tartják magukat. A Sziget szerepe, története, jelentése önmagában azonban nem lett politikai ügy, ugyanakkor gyakran összefüggésbe kerül a politikával.

Ennek oka egyrészt a fesztiválon uralkodó szabad légkör, másrészt a politikusok gyakori megjelenése. Az idei Szigeten, ahogy már korábban is, az újságírók a kremlinológusokat megidézve méregették, hogy a NER mely prominensei tűnnek fel a VIP-részlegben. A többi fesztiválozótól elkülönülten hallgatni a koncerteket azonban nem politikai tett, inkább egy csoport összetartozásának kifejezése. Egy korábbi prominens jobboldali, Torgyán József ugyanakkor valódi politikusként látogatott ki a Szigetre. A Független Kisgazdapárt akkori elnöke uszodát és több zuhanyzót ígért a fesztiválozóknak, de nem fogadta el a neki felkínált cigarettát és sört. Nem Torgyán volt az egyetlen politikus, aki megjelent a Szigeten, de sajátos karaktere, a médiában elfoglalt szerepe miatt az ő látogatását kiemelten kezelte a sajtó.
 
A Szigeten azonban voltak olyan ügyek, amelyek valódi politikai konfliktusként értelmezhetőek. Emlékezetes, hogy a jelenlegi főpolgármester még óbudai városvezetőként milyen szigorúan tartatta be a hangkorlátozással kapcsolatos önkormányzati szabályokat, 1997-ben be is záratta volna a rendezvényt. Gerendai Károllyal való konfliktusa önmagában is országos hírnevet szerzett Tarlósnak, amit csak növelt a 2001-es Magic Mirror-ügy. A kerületi polgármester Tarlós István még a Sziget előtt, júliusban írt levelet a szervezőknek, hogy nem támogatja a rendezvény megtartását, ha bármilyen homoszexuális felvilágosító programot terveznek. A kerület és a szervezők közötti szerződés ezek alapján módosult azzal a kiegészítéssel, hogy „a Pepsi Szigeten a fiatalkorúak védelmében, de a másképp gondolkodók biztonságának érdekében is, semmi néven rendezett homoszexuális jellegű felvilágosító vagy egyéb címen folytatott műsorok nem lesznek”. A szerződés módosítása miatt tiltakozásba kezdtek melegszervezetek Tarlós és a Sziget szervezői ellen is. A szervezők végül bocsánatot kértek a meleg közösségtől és kinyilvánították, hogy semmisnek tekintek a szerződéskiegészítést. A bíróság egy évvel később alkotmánysértésre hivatkozva semmisítette meg azt...
 

ITT AZ ORSZÁG TESZTJE, HOGY KIDERÜLJÖN, MENNYIRE ÉLŐSKÖDSZ A PÁRODON

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.17.


Ma éppen az egyik kedvelt belvárosi pláza-étteremben ebédeltem a párommal, amikor a szomszéd asztal felől egy izgalmas beszélgetés hallatszott át. Szereposztásban a jólfésült, harmincas éveiben poroszkáló pénzes Feri és a huszonéveit lassan elkezdő, két tonna vakolat mögé az arcát elrejtő-szempillavillantó, de legalább önmegvalósító Gizike. Gondolhatod, milyen színvonalon zajlott a beszélgetés. Gizike nyávogott, mint a vemhes macska és megpróbált korlátozott lehetőségeihez mérten alany-állítmányokat kifacsarni kacsacsőrén keresztül. Feri pedig apai jóindulattal állt ellen önmagának, hogy ott helyben örökre bekussoltassa két lábon pötyögő státuszszimbólumát. Egy idő után már nem csak látszólag zavarta a sok faszság,amit a nyivákoló láda leművelt.

Proli

Lassan tényleg tipikus elemmé fajul bizonyos körökben a random prolizgatás. Egyértelmű, hogy itt is hamar rátért a kiscsaj a lényegre. Valamit karattyolt a szigetről (gondolom A Sziget...), meghogy egyedül kellett a prolikon átverekednie magát. Húde szörnyű, mindjárt elsírom magam! Esküszöm ettől a nagy stresztől egy falat nem futott már le a torkomon, mivel befeszült farizommal vártam a hősies megmenekülését felszopó Gizikének a proli zombisereg elől.

Azt vettem észre, hogy a "cicák" szeretik felsőbbrendűnek érezni magukat és nagyon könnyen elfelejtik, honnan érkeztek (legtöbbször panelból). Amint Papamacitól kapnak egy jó kocsit, meg egy kis életérzést, onnantól kezdve mindenki Proli, aki mondjuk nem Dubai-ba, hanem a Balatonra jár nyaralni. Azok is prolik, akik maguk mosogatnak otthon és nem alkalmaznak minimum 2 cselédett. De még az is proli, aki maga végzi a bevásárlását a Tesco-ban
...

ITT OLVASHATÓ

LESZ MAGYARORSZÁG TISZTESSÉG ÉS LELKIISMERETESSÉG NÉLKÜL?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Tamás
2016.08.18.


Hiába vannak jó szakemberek, ha a rendszer maga nem jó, nem ösztönzi a tisztességes, lelkiismeretes munkát – írja Tamás a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett írásában. A szerző az Egyesült Államokban él (posztjait itt és itt találjátok), de még nem olyan régen, hogy nem lennének élénk emlékei a jelen Magyarországáról – a két tapasztalat összegzéséből született az írás. (A pályázat eddigi részeit itt olvashatjátok el.)


Becsület

Szóval egy 2.0-ás Magyarország létezése alapvetően a tisztességen és a lelkiismereten múlik. Mert hiába vannak olyan gazdasági és jogi szakemberek, akik tudják a megoldásokat, ha a tisztesség csirája sem jelenik meg a rendszerben.

Ez erősnek hat, de ha valaki teljesen őszintén végiggondolja csak az elmúlt néhány hét híreit, és komolyan elolvassa a cikkeket, elemzéseket, érezhet némi zavart az erőben. (A baj ott van, hogy írhatnám ezt az elmúlt 6 év bármelyik hónapjára, sőt az előtte lévő néhány évre is – remélem értelmezhető a pártatlanságom.)

Tehát egy működőképes Magyarország vezetői és akár polgárai is elszámoltathatóak. Nem börtönről, táborokról és perekről beszélek. Inkább olyan egyszerű dolgokról, hogy ha egy útfelújítás sokadjára sem sikerül, akkor az adott cég ne nyerhessen újra és újra – mondjuk a Moszkva téren fákat ültető csapat ne telepíthessen máshol is fákat, mert nyilvánvalóan nem értenek hozzá.

Az én amerikai életem egyik tanulsága ez. A szakemberek, hisznek abban, amit csinálnak és garanciát vállalnak arra, amit csinálnak. Ugyan egy picit sem dolgoznak többet, mint kéne, de közben a dolgok haladnak.

Ez kicsiben elindulhat, és talán a következő választásig beérhet, amikor már nem lehet elbújni és olyanok kaphatnak jogosítványt az ország vezetésre, akik becsülettel gondolkoznak erről a munkáról és nem megélhetési politikusnak szegődnek el.
(Illúzióm az nincs persze, hogy ez csak egy idealista fantazmagória, de nem gondolnám, hogy csak a gazdasági érdekek mentén érdemes egy kis községben vagy akár egy budapesti vagy szegedi kerületben döntést hozni választóként.)

ITT OLVASHATÓ

AKI PÁPÁBB A PÁPÁNÁL IS, AVAGY PÖCSE VAN A MENYASSZONYNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.17.


Harrach Péter szerint Ferenc pápa

menekültügyről vallott gondolatai nem képezik a hivatalos egyházi tanítás részét, vagyis nem jelentenek a hívő katolikusok számára lelkiismeretben kötelező azonosulást.”

Ha ő mondja, biztosan úgy van. Azonban kaparjuk csak meg ennek az agyonkeresztény pápakritizálónak, mire is alapozza lesújtó – és természetesen egyedül mérvadó- véleményét, és kiderül, pöcse van a menyasszonynak!

Teológusnak mondja magát, ami a papírforma szerint még igaz is lehet, mert hát, a Hittudományi Akadémián papírosodott meg. Habár, ha meggondoljuk, hogy mit is csinál egy teológus – a
vallások kinyilatkoztatáson alapuló saját tanításának rendszeres és a teljes hitrendszert felölelő vizsgálatát végzi a logika és a filozófia gondolkodási szabályai alkalmazásával – alig hihető, hogy Harrach – megnyilatkozásai alapján – bármikor is teológus lett volna. Nochdazu, igazából lelkipásztori kisegítő munkatársként több egyházközségben dolgozott (vajha miért többen? Van, aki életében egyetlen egyházközséget szolgál. Lehet, hogy némi alkalmatlanság forgott fenn? ) egészen 1990-ig, mikoron is a Katolikus Püspöki Konferencia titkárságán a világi ügyek referense lett. Azért kisegítő munkatársból ekkorát emelkedni meglehetősen érdekes karriertörténet lehetne…

Kánonjogi végzettsége is van , ami azért annyira sokat nem jelent. Orbánnak is van jogi végzettsége. Na és? A kánonjog amúgy is egy cifra terület. Alapja a zsidó jog volt, majd a római jog elemeivel egészült ki. A 4-7. században a kánonjog fő forrásai az egyetemes és helyi zsinatok határozatai, a püspöki rendelkezések, a pápák jogi tartalmú és erejű ügylevelei (decretales) voltak. Leegyszerűsítve a kánonjog szabályozza az egyház belső életét és minden katolikus számára kötelezően követendő.

Nos, joggal vitatható, hogy Harrach jól megtanulta volna a kánonjogot, mivel idézett kritikája azzal egy cseppet ellenkezik. De mind1, Harrach nyilván felette áll a pápa sekélyes gondolkodásának. Habár, itt azért van egy kis bibi. Hogy’ is szól a dogma? Bizony, a pápa tévedhetetlen! Tehát, az agyonkeresztényHarrach miről is beszél?

Ott van még a hozzáállása is, ami ab ovo nélkülöz minden humánumot – habár ez, ha csak ránéz az ember, már nem is ad okot a csodálkozásra.

Van, ugyebár, olyan, hogy a szem a lélek tükre. Nos, fejezeteket tudnának írni a pszichiáterek Harrach szemén keresztül tükröződő lelkéről.

De ott van egy másik dolog...
 

PAINT IT BLACK!

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.18.
 
 
Mint az penészes lapú történelemkönyvekből tudható, egyes erőszakszervezetek nem igazán szívelték a színek orgiáját, máig sem tudható, miért, aztán mégis. A Sturmabteilung – aki elsőáldozókat csak SA néven ismerhetni manapság – indulásakor a szürkére esküdött.
 
Amikor a hajnal hasadt, az első nagy háborúból visszamaradt tábori szürkét viselték a tagjai, aki pedig még nem katonáskodott addig, annak szürke vihardzseki volt az uniformisa. Később váltottak a felemelő barnára annak ellenére, hogy Röhm, az ő első emberük, aki aztán csúfos véget ért, köztudottan buzi volt, és mégse nézett rá a szivárványra.
 
Aztán, amikor őbelőlük kihüvelyeződött – mint fatörzsből gyönge ága – a még emberibb Schutzstaffel, akiknek SS néven örült egész Európa, csak feketében tudta elképzelni az életet mindenik jámbor keretlegény. Azért kitetszik, hogy taplók voltak. Füherük ugyanis állva pisált Wagnerért, és az ő delíres világában meg élénken játszott a fénycsík, ugyanis a mitológia szerint a szivárványhídon át viszik a valkűrök a lelket a Valhallába.
 
Látszik, hogy senki nem lehet tökéletes, még Sarkadi Attila sem, aki önkormányzati képviselő, következésképp marha nagy ember Pomázon. S mivelhogy jobbikos, aki magyar népek lelkükben erősen vonzódnak a fent érintőlegesen emlegetett kultúrkörhöz, neki is baja van az élénkebb színekkel.
 
Érdekes azonban, hogy egy iskola kerítésének leföstéséből egyből a melegekre asszociál, viszont állítólag nem magától. Közzé tette, hogy az aggódó szülők miatt veri a tamtamot, akik hozzá fordultak volna, hogy állítsa helyre a magából kifordult világ rendjét.
 
Sarkadi efféle aggodalmakról ad számot, hogy élénk fantáziájú gyermektulajdonosok mondtak volna ilyeneket: „Nem viszem oda a gyermekem, így szoktatják a szivárvány léthez.” „Valami szekta csinálta, azonnal lépjetek fel ellene.” „Szilánkosra törni a kezeiket!” Aztán még azon csodálkozunk, hogy Érpatakon mért győz mindig a téboly.
 
Képviselő úr is elborzadt, és hozzá tette a magáét mintegy megnyugtatólag: „Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a szivárvány-színnek jelentése van. Annak is az lenne, ha mondjuk árpádsávosra festették volna a kerítést. Ha az iskolavezetés, vagy a szülői munkaközösség úgy dönt, hogy a jó ízlés szerint egyszínűre festi a szivárványt, szívesen beszállok a festék árába. Festeni is elmegyek.”
 

NEMZETI TUDTAM DAL

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.17.


Tudtam, hogy ezrével
jönnek a migráncsok,
nem félek, védenek
tőlük a plakátok,
tele van az ország
kékszínű szarokkal,
szórjátok a pénzünk
kétszínű marokkal
Tudtam, hogy megszórtok
a szír-szar hírekkel
ijesztegettek bennünket
a szírekkel
kisvasút, kisüsti,
kis foci, kisember
nagy pénz, nagy lenyúlás,
és sok nagy gazember

Tudtam, hogy nemsoká’
a Várba költöztök,
suttyók vagytok ti,
ha úrnak is öltöztök,
vétkeztek akkor is,
mikor nem vetkőztök,
nem létező ellenség
ellen gyürkőztök

Oviban lopótök
volt a ti jeletek,
már akkor tudtátok,
hogy hol a helyetek,
megvan mindenetek,
nem fő a fejetek,
pénz számolva,
és verve a nejetek

Tudtam, hogy amit csak
tudtok, ellopjátok
az összes a biciklit
mindig túltoljátok,
tudtam, hogy ha lehet,
minden fát kivágtok.
tudtam, hogy hazudtok,
s tudom, hogy tudjátok

Tudtam, a gyűlölet
termékeny talajra
hull, s jobban terjed,
mint az összes nyavalya,
tudtam, hogy szítjátok
az összes szittyátok,
egyszer majd vége lesz,
s akkor megszívjátok

Tudtam, ha bort isztok,
vizet prédikáltok,
tudtam, nem ismerne
rátok az anyátok,
tudtam, hogy nektek
a kamu a valóság,
a szülőföld áru,
s a haza hazugság


ITT OLVASHATÓ

SIKERES KAMPÁNYOK ÉS SZÖVETSÉGEK - A VÁROS MINDENKIÉ ÉS A KÖZÉLET ISKOLÁJA NYÁRI EGYETEME

KÖZMUNKÁS MOZGALOM A JÖVŐÉRT BLOG
Szerző: KMJ
2016.08.17.


Múlt hétvégén kétnapos fórumon vettünk részt a Gólyában. a KMJ is meghalgattatot. hasznos, és érdekes beszélgetés zajlott, valamint új kapcsolatok születtek.

Ha nem tudtatok ott lenni, vagy ott voltatok, de szeretnétek újra meghallgatni valamelyik beszélgetést, az összes előadás elérhető a youtube-on, így bármikor meghallgathatjátok.

https://youtu.be/FdhWA4s3tmk

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZ VÁLASZTÁSI CSALÁSA ÉS KÖVETKEZMÉNYEI

SZIGETVÁRI VIKTOR BLOGJA
Szerző: Szigetvári Viktor
2016.08.17.


A Fidesz bőrfejű-erőszakkal akadályozta meg az MSZP népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzár ügyében. Ez választási csalás volt. Aki választási csalást követ el 2016-ban, az csalni fog a választáson 2018-ban is. Nincs az a nemzetközi megfigyelő, nincs az a civil ellenállás, ami ezt megakadályozza. A bőrfejű-erőszak elleni nyomozás megszüntetése cinikus döntés. Ahol nincsenek szabályok, ahol egyes rendőrök a Fidesznek és csalásnak segítenek, ott sem szabad, sem tisztességes választások nincsenek. A mai döntés után el kell gondolkodni a 2018-as bojkotton.

Az elmúlt fél évszázadban nem történt olyan Magyarországon, hogy egy állampolgárt választási eljárási cselekményben egy politikai érdekcsoport erőszakkal megakadályozott volna. Olyan pedig végképp nem történt, hogy egy ilyen ügyet érintő nyomozást az igazságszolgáltatás és bűnüldözés erre rendelt szervei elszabotálnak.
 
Most Nyakó Istvánnak és az MSZP kezdeményezésével ez történt. Az ügy választási csalás voltán nem változtat az sem, hogy azóta eltörölték a vasárnapi boltzárat, mert előre kellett menekülnie a kormánypártoknak. Ettől még olyan választási csalás történt, ami ezúttal (még) nem a szavazatszámlálást, nem a jelöltállítást érintette, hanem egy országos népszavazási kezdeményezés időben történő leadását.
 
Teljesen nyilvánvaló, hogy a Fidesz vezetésének tudtával, velük összejátszva keveredtek oda a bőrfejű erőszaktevők, akik pártközeli magánhadseregként viselkedve irányították a folyamatot a Nemzeti Választási Iroda épületében. Velük a helyszínre érkező rendőrök sem akartak ujjat húzni, és gyaníthatóan erre felhatalmazásuk sem volt feletteseiktől.
 
1990-et megelőzően bár nem volt könnyű Roszik Gábornak, Király Zoltánnak vagy Tamás Gáspár Miklósnak a késő kádárkor utolsó országgyűlésébe bejutnia, de sikerült nekik, átjutottak a jelöltállítási folyamat korántsem demokratikus akadályain. A kékcédulás választások kommunista elcsalása óta nem volt példa arra Magyarországon, hogy szervezetten szólt bele egy politikai erő, visszaélve erejével, erőszakpotenciáljával, és akadályozta a választók véleményének érvényre jutását...
 

KIT NÉZEL HÜLYÉNEK TE ŐSTEHETSÉG?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.17.


Azt írja az újság, hogy a nemzet mangalicaszerelője megelégelte, hogy kétségbe vonják az ő üzleti érzékét. Ezért mivel többmillió embert nem tud egyszerre beperelni, egyelőre az Együtt ellen indított polgári pert, amely párt egy júliusi közleményében azt állította: a Mészáros horvátországi nyaralójáról szóló hírekből valójában Orbán elszámolatlan vagyonát ismerhettük meg.

Mészáros Lölö, a nemzet önérzetes gázszerelője tehát megelégelte, és pontosan mostanában elégelte meg, hogy Orbán strómanjának nevezik. Igaz, hogy baromira nem tegnap óta téma, hogy valójában ő kezeli a miniszterelnök vagyonát. Aki – mint jól tudjuk – vagyontalan, mint a templom egere.

A reneszánsz, bőröndökkel kitámasztott szemű, bamba gázszerelő eddig csendben tűrte, hogy annak nevezzék, aminek, most viszont már azt is nehezményezi, hogy egy közleményben az Együtt azt írta: az általa fölvásárolt földterületek a miniszterelnök érdekeltségei.

Mókás fiú ez a fáradt, amnéziás Lőrinc – aki alkalomadtán 1 milliárd forint osztalékokat is elfelejtett már bevallani -, a keresetet azzal a Vörös József ügyvéddel íratta meg, aki a nevében licitált Fejér megyei földterületekre. És akiről nemrég derült ki, hogy három darab MNB-s szervezettől kap fizetést. Eszerint a szintén talpig becsületes jogászember szerint Lőrinc barátot rossz színben tüntetik fel azok az állítások, amelyek szerint befektetéseivel nem a saját (tavaly még 9, idén már 24 milliárd forintra!!! saccolt) vagyonát, hanem Orbán Viktorét növeli.

Nem mondom, hogy nem kell pofa hozzá. Nem mondom, hogy nem megint valami figyelemelterelő hadműveletről van szó. Nem zárom ki, hogy mostanra sikerült mindenféle hivatalos, lenyomozható kapcsolatot megszüntetni a fő szotyolaköpködő cimborával. Azt viszont mondom, hogy kéretik megfigyelni: hazudnak, mellébeszélnek, bagatellizálnak, a jóistent és a szerencsét emlegetik, többszörösen lebuknak (na, nem a Polt Péter-féle igazságszolgáltatásra gondolok), majd ők rinyálnak, sértődnek meg, játsszák a fürdős kurvát, perelnek boldogot és boldogtalant, és sanszos, hogy meg is nyerik ezeket a pereket...

ITT OLVASHATÓ

AZ MSZP VÉGE MINT JÖVŐIDŐ

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.08.17.


Talán mondtam már, van egy Google-Hírek című összeállítás, nem valami jó, de a célnak megfelel, általában meg lehet tudni belőle, mi történt. Meg aztán olyan orgánumok főcímeit is elolvasom, amiket különben nem vennék a kezembe. Ebben a Google-Hírekben olvastam egy cikket, van benne egy mondat, ezt meg kell mutatnom, hátha nem látták.

"A Magyar Nemzet által megkérdezett szocialista politikusok egyébként egyöntetűen állították, hogy nem lehet szó semmifajta „eggyé válásról”, hiszen az az MSZP végét jelentené."

Nem akartam hinni a szememnek. Az MSZP végét jelentené? Mármint hogy majd, a jövőben bekövetkezne az MSZP vége?

Ebből én arra következtetek, még nem vették észre, hogy ez a vég már régen bekövetkezett. Körülbelül 10 évvel ezelőtt.

Nem kellene szólni nekik?


ITT OLVASHATÓ

NINCS ÖSSZEFÜGGÉS A TERRORVESZÉLY ÉS A MENEKÜLTEK BEVÁNDORLÁSA KÖZÖTT - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.08.18.


A német kancellár visszautasítja, hogy összefüggés volna a megnövekedett terrorveszély és a menekültek beáramlása között.

Merkel kifejtette, hogy tényleg vannak olyan esetek, amikor a migránsokat megpróbálják megnyerni az iszlám szélsőségnek, ám az Iszlám Állam már azelőtt jelen volt az országban, hogy megindult az emberáradat. Jelezte egyúttal, hogy a kormány több embert és az eddiginél nagyobb jogkört kíván adni a biztonsági erőknek a radikálisok visszaszorítására - írja a
Die Welt. Így például hamarosan jelentős szerep jut az arcfelismerő berendezéseknek, és nagy figyelmet szentelnek majd a közösségi médiának is, hogy kiszűrjék a szélsőséges szervezkedéseket.
Financial Times
A Világbank kimutatta, hogy már csak azért is nehéz helyzetbe kerültek a Nagy-Britanniában dolgozó vendégmunkások, mert a Brexit miatt jó 10 %-kal leértékelődött a font, így jóval kevesebbet ér a hazaküldött pénz is. Márpedig itt nem kis tételről van szó, az Európán belül dolgozó magyarok pl. összesítve minden évben a GDP csaknem 4 %-nak megfelelő összeget utalnak. Ugyanannyit, mint a lengyelek, akik a szigetországban szintén bekerültek az első tízbe. (A statisztika többi 8 szereplője egytől egyig a fejlődő világot képviseli.) A képhez hozzátartozik, hogy Németország vezeti azt a ranglistát, mármint hogy honnan irányították haza a legtöbb jövedelmet, az Egyesült Királyság a 2. ebben az összesítésben. Szakértők most arra számítanak, hogy az árfolyamesés és a várható magasabb munkanélküliség miatt sok vendégmunkás távozik majd brit földről, illetve az eddiginél jóval kevesebb érkezik. Viszont hogy olcsóbb lett a font, az vonzhatja mindazokat, akik brit egyetemeken akarnak tanulni. (A Times-ból egyébként az derül ki, hogy most először meghaladta az egy milliót azoknak a vendégmunkásoknak a száma, akik a 12 éve csatlakozott keleti tagállamokat képviselik. Ha pedig a románokat és a bolgárokat is idevesszük, akkor már egy és negyed millióan vannak.)

ITT OLVASHATÓ

HOL LEHET KÉTMILLIÓ EURÓÉRT MINISZTERELNÖKÖT VENNI?

ÁTLÁTSZÓ MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.18.


Ezekről ne maradj le!

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogánnak már bele kellett volna buknia (Átlátszó)

Tovább önti az állam a milliárdokat az alapítványba, amitől pénzt követel (
Index)
Tömegével vásárolhatták meg a bírókat
 
Rióban (MNO)

Ha van három perced:
Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogánnak már bele kellett volna buknia
Rogán Antal társfeltalálója annak az elektronikus aláírórendszernek, amit egyrészt egyszer már feltaláltak, másrészt amelyik többszáz millió forint uniós támogatást kapott. Az Átlátszó összeszedett további hét olyan korrupciógyanús ügyet, amik egy normális országban véget vetettek volna a politikusi karrierjének. Kivéve nálunk. (
Átlátszó, 444)
 
Tovább önti az állam a milliárdokat az alapítványba, amitől pénzt követel
A botrányos ügyeket maga mögött hagyó egykori ORÖ-elnök, Farkas Flórián alig mutatkozik a nyilvánosság előtt, és ha teheti, elhessegeti az újságírókat. Szégyenlősségének az is oka lehet, hogy az EMMI 1,6 milliárd forintot követel egy EU-projekt miatt. A korrupciós botrányok ellenére Farkas továbbra is milliós kifizetésekben részesül. (
Index)
 
Tömegével vásárolhatták meg a bírókat Rióban
Magas rangú bennfentesek szerint több boksz-meccset is eladtak korrupt bírók a riói olimpián. Állítólag számos bírót és pontozóbírót is megvesztegettek annak érdekében, hogy az egyik versenyzőnek kedvezzenek ítéleteikkel a ringben. A vádak szerint ezek a bírók a nagyobb világversenyek előtt összeülnek megbundázni a meccseket. (
MNO)
 
Annyira jegyüzérkedett, hogy rosszul lett
Letartóztatták az Európai Olimpiai Bizottság elnökét, mert titokban jegyüzérkedett. A 71 éves ír sportdiplomatát azután tartóztatták le, hogy Rióban egy üzért 800 darab illegális jeggyel kaptak el. A rendőrség szerint mikor kopogtattak Hickey hotelszobájának ajtaján, a férfi megpróbált elmenekülni. Végül a szomszédos szobában kapták el. Ráadásul mikor őrizetbe vették, Hickey még rosszul is lett, ezért orvost kellett hívni hozzá. (
444)
 
Kétmillió euróért megvették a miniszterelnököt?
Ja, nem nálunk, persze, hanem Romániában, ahol a volt miniszterelnök körül szorul a hurok. A legújabb vádak szerint akár két millió euró kenőpénzt is elfogadhatott, hogy az NFI piramisjátékról elhíresült, és azóta már börtönbe került Sorin Ovidiu Vantut a megfelelő pozícióba juttassa. Konkrétan a Duna-delta kormányzójának nevezte ki. (
NOL)
 
Ha van még két perced:
Pintér Sándor volt cége őrizheti a Terror Háza múzeumot. A Civil Zrt. egyedüli pályázóként nyerte el a több mint 300 millió forintos megbízást. (Átlátszó)
 
Taxisokat ellenőriztek a Szigetnél, 10-ből 7 megbukott. Brutális: 82-ből 59-szer buktak le jogsértések, felpörgetett óra, érvénytelen papírok miatt. (Index)
 
Mészáros Lőrinc nem bírta tovább a megaláztatást, amiért Orbán strómanjának nevezik, és beperelte (polgári peres eljárással) az Együtt pártot. (Népszabadság, 444, Index)
 
Több mint 25 millió forintért készülnek a “Migrációs helyzet kiváló kezeléséért” elnevezésű kitüntetések. A HM hidetmény nélküli eljárással bízta meg a kivitelezőt. (Átlátszó)
 
Bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette a nyomozást a választási iroda kopaszai ellen. Ami ott történt, az Magyarországon nem esemény. (444, 444)
 
Vizoviczki és a Fidesz kapcsolata lehet, hogy már az óvodában elkezdődött, az azonban biztos, hogy Orbán 2007-ben Vizo egyik klubjában értékelte az őszödi beszédet. (Átlátszó)
 

POMÁZI BUZISULI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.18.


Nem elég a migráncsok, a társadalom legyengült immunrendszerét kihasználva támadnak a buzik is, egy szülői komment szerint ellopják a gyermekek lelkét!
Pomázon áll a bál, mert az egyik iskola kerítését színesre festették - a tettes egyelőre szabadlábon védekezhet.
Persze mondhat, amit akar, harca eleve vesztett, kilátástalan küzdelem, hiszen a társadalom tudja, amit tud, ez az első lépés a gyermekek megrontása felé!
Sétál iskolába az ártatlan gyermek, baktat iskolájának kerítése mellett.
Az első kerítésmezőnél még fiú, aztán a hatodiknál már elkezdi szemérmesen nézegetni a többi fiú seggét, és mire a bejárathoz ér, már azt se tudja, hogy fiú-e vagy lány, tehát egyértelmű, hogy queerrel van dolgunk, akin már az se segít, ha turultojásból sütünk neki rántottát.

Márpedig a másságtól félni kell, ez a differencia a másság és a Másák között, akik ugyan szintúgy lehetnek leszbikusok, de ez esetben is kérdéses, hogy melyik nemi szerep áll közelebb Másához, merthogy lehet, hogy ő meg fiút érez magában, na nem a klasszikus értelemben...
Bonyolult ez a nemi élet, nem egyszerű eldönteni, hogy a comb tulajdonosa gúnár vagy liba, az ember jobban jár, ha bele se gondol, csak enged természetes szexuális késztetéseinek, lehetőség szerint minél gyakrabban, oszt nem törődik embertársa csúnyájával, ő dolga.
Már eleink is megmondták, ha nők voltak, vagy annak érezték magukat:"magam nevelem, magam vakarom, annak adom, akinek akarom"...

Ami azt illeti, nem szeretnék pomázi lenni, hiszen ott az emberek egy része úgy tartja, hogy a többségitől eltérő szexuális identitás fertőzés eredménye, megy a homokos az utcán, rápislog a szembejövőre és annak akkor annyi.
Járvány.
És lehet, hogy máshol a világon sehol, de Pomázon speciel érvényes ez a felfedezés!
Mint köztudott, gyermekközösségekben az ilyen terjed, mint a tűzvész, megakadályozni szinte lehetetlen, talán egy hatásos gyógymód ismert ellene: a kerítések egységes egérszürkére festése, árnyalatok nélkül...


ITT OLVASHATÓ

ÉRINTHETETLENEK A FIDESZ ÉRDEKÉBEN CSELEKVŐ KOPASZOK MA MAGYARORSZÁGON

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.17.


De sikerült? - hangzott Kovács Zoltán államtitkár “válasza” alig három hónapja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor arról kérdezték, nem gondolja-e elfogadhatatlannak, hogy titkosítani akarták az MNB pártalapítványainak költéseit.

Úgy tűnik, ezt a kormányzati megközelítést  vette át a rendőrség is, amikor azt a februráti esetet vizsgálta, amelyben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében “kopaszok”akadályozták meg Nyakó Istvánt, az MSZP tagját, hogy beadja a vasárnapi zárvatartásról szóló kérdését.

A rendőrség szerint ugyanis nem történt semmi.


Annyira semmi, hogy nem is vizsgálták, miért voltak ott a “kopaszok”, kivel beszéltek telefonon, miután beengedték a kérdést végül elsőként beadó Erdősiné segítőjét, nem foglalkoztak azzal, hogy a leadás előtt visszatartották a “kopaszok” Nyakót, így nem ő ért oda elsőként. Nem vizsgáltak az égvilágon semmit, ami kínos lehet a kormánypártra nézve. Az indoklás pedig az, hogy a Kúria útólag kimondta, hogy nem az időbélyegző számít.

Ezzel csupán két probléma van. Egyrészt az, hogy ugyanebben a Kúria határozatban a testület jelezte, nem volt jogszerű, hogy “kopaszok” szállták meg a választási iroda területét, és ott a kérelmezőket akadályozták. De ennél is nagyobb probléma, hogy bár ténylegesen nem valósult meg a választási csalás, de a szándék megvolt az elkövetésére, hiszen a “kopaszok” nem tudhatták előre, milyen döntést hoz majd hetekkel később a Kúria, és az ő szándékuk az volt, hogy megakadályozzák a Nyakót abban, hogy ő adja elsőként a kérdést. Az akadályozás pedig meg is valósult, így lényegetlen is mit gondoltak a kopaszok (azaz az elkövetők arról), hogy mi történik az időbélyegzőnél. Az ő szándékuk az volt, hogy megakadályozzák, hogy valaki leadja a kérdését.

Ez körülbelül olyan, mintha bemenne a boltba a rabló, majd a boltos fejéhez tartana egy pisztolyt, de mivel üres a kasza, és nem rabolt el pénzt, a rendőrség azt mondaná, itt nincs is bűntény, nem is nyomozunk. Nonszensz...

ITT OLVASHATÓ