2016. február 17., szerda

NÉZNI

COPPELIA BLOG
Szerző: Baranyi Ferenc
2016.02.17.


Itt már a szavak mit sem érnek,
csak nézni kell és nem beszélni,
se kérdeni, se válaszolni,
csak nézni kell, csak nézni, nézni.

Lesni, amit szép arcod izmán
parancsolnak csöpp rándulások,
s ha keskeny űr szakad közébünk:
felmérni az arasznyi távot.

Szemekkel mindent megbeszélni
ékesszóló sugarak által,
s meleg, bársonyos egyességre
jutni egy titkos kézfogással.

Megérezni, amit te érzel,
kimondani, mi nyelveden van,
előbb dobbanni a szívednél,
csókod előzni csókjaimban.

Itt már a szavak mit sem érnek,
ne szólj száddal, csak szemeddel,
a szerelem akkor beszédes,
amikor már beszélni nem kell.


ITT OLVASHATÓ

"VÉLETLENÜL" KITÁNCOLHATNAK A BRITEK AZ EU-BÓL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző:Szilárd István
2016.02.17.


Fontos etapjához érkezik a héten Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének (Brexit) sztorija, amelyben a legviccesebb, hogy a brit belpolitikai, főként választási játszmaként indult népszavazás ötlete mára odáig jutott, hogy akár tényleg Nagy-Britannia kilépését eredményezheti. David Cameron, úgy tűnik, teljesen elszámolta magát, a maradás fejében Brüsszellel lezsírózott megegyezést nemcsak saját szavazói, de a visegrádi országok is megfúrhatják. Manőverezései eredményeképp pedig ő lehet a miniszterelnök, aki saját szándéka ellenére kivezeti országát az Európai Unióból...

ITT OLVASHATÓ

HABONY LAGZIJA SINCS INGYEN

POLIPRAKTIKA BLOG
Szerző: Herczeg Sándor
2016.02.17.


Az utóbbi egy évben is a Fidesz meggyőző fölényét méri minden közvéleménykutató, miközben az ellenzéki pártok nem tudnak elmozdulni a holtpontról. Egyelőre úgy tűnik, hogy a kormánykoalíciót csak egyvalaki verheti meg. Saját maga, de inkább a haszonleső klientúra.

A migrációs hullámot egy szörfvilágbajnok tudásával meglovagoló Fidesz körül Simicska Lajos eltávolítása után rögtön kezdett kibontakozni az új siserehad. Azok, akik meggyőződésből, vagy ideológiai azonosság okán állnak mellettük, mindig halkabbak, mint a mellüket verő farvízélvezők. Természetesen nem lehet mindenki Habony Árpád esküvői tanúja, vagy Andy Vajna felesége...

ITT OLVASHATÓ

ÚJABB MUTYILISTA - MÁR KÖVETNI IS NEHÉZ, HOGYAN RABOLJÁK KI AZ ORSZÁGOT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Franko Provolone
2016.02.17.


Forrás: Marabu - 168. óra
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. A korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat.
A Transparency International (TI) szerint az elmúlt esztendő a közpénzek átláthatatlan szétosztásának az éve volt Magyarországon, amikor is a kormány bármifajta következmény nélkül használhatta a hatalmát arra, hogy előnyhöz juttassa a holdudvarába tartozó üzleti csoportokat, illetve haverokat. Egyetlen adat megemlítése elég ahhoz, hogy lássuk, mennyire igaz a TI álláspontja: Mészáros Lőrinc vagyonbevallása szerint 2015-ben naponta több mint 2,2 millió forintot keresett.Tőle tudjuk, hogy mindezt a szerencsének és a jó Istennek köszönthette, meg persze Orbán Viktornak.
De nem egyedül ő volt az, aki rendkívül jól járt az elmúlt időkben. Legutóbbi helyzetjelentésünk óta ugyanis újabb mutyigyanús ügyek kerültek a napvilágra. Az elmúlt hónapokban például több százmillió forintnyi bevételhez jutott az Andy Vajna által megszerzett TV2-csoport a kormányzati propaganda hirdetésével. Ráadásul a csatorna márciustól megduplázza a hirdetési árait, ennek köszönthetően még többet fizethetünk majd Andy Vajna zsebébe. Cserében azért, hogy népbutító fideszes propagandát sugározzanak. Ezen kívül az LMP több mint gyanús mutyikatfedezett fel a magyar oktatás terén, illetve még az is kiderülhetett, hogyMagyarországon már a kazah juhtenyésztés segítségével is lehet lopni.

ITT OLVASHATÓ

NEVESS CSEPREGHYVEL! AVAGY HOGYAN NÖVELI AZ ÁTLÁTHATATLANSÁG AZ ÁTLÁTHATÓSÁGOT?

MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.02.17.


Ezekről ne maradj le!
Most egy fasori villa került a miniszterelnök vejéhez köthető cégcsoporthoz (Átlátszó)
Rogán vs. Varga: gigászok harca a turizmusért (
Index)
Nem tetszett Lezsák embereinek, hogy nem ők ülnek a trónon (
NOL)
 
Ha van 3 perced:
 
Most egy fasori villa került a miniszterelnök vejéhez köthető cégcsoporthoz
Nemcsak a turai kastélyt nézte ki magának a Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport: az Átlátszó nyomozása szerint egy fővárosi fasori villát megszerző vállalkozásban is tulajdonos az a titokzatos cég, amelyet a miniszterelnök vejéhez lehet kötni, ha áttételesen is. Az épület szerepel Budapest száz éves házai között. (Átlátszó)
 
Rogán vs. Varga: gigászok harca a turizmus milliárdjaiért
Kormányzati belső harc folyik a turizmus irányításáért. Varga Mihály gazdasági miniszter nem adná ki kezei közül, hiába próbálkozik Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetet irányító miniszter. A legnagyobb vonzerő valószínűleg az, hogy az áthelyezésre kiszemelt Magyar Turizmus Zrt. hozzájutott egy elköltésre váró, 8,4 milliárd forintos kerethez. (Index)
 
Nem tetszett Lezsák embereinek, hogy nem ők ülnek a trónon
Lakitelken feloszlatta magát az önkormányzat, mert a független polgármester, Zobokiné Kiss Anita, nem úgy táncol, ahogy a helyben nagy befolyással rendelkező Lezsák Sándor és csapata fütyül. Lezsák lobbimunkájával mintegy hárommilliárd forintot hoztak a faluba, viszont a helyiek szerint ebből főként egy viszonylag szűk vállalkozói és civil szervezeti kör részesült. (NOL)

Hogyan növeli az átláthatatlanság az átláthatóságot?
Hát, ahogyan Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkár elmagyarázza. Szerinte örülhetnénk a postáról szóló törvény módosításának, mert javítja a közérdekű adatok átláthatóságát. Örvendezzünk annak, hogy néhány eddig is közérdekű adat ezután is közérdekű adat marad, és, hogy most nem titkosítják a köztulajdonban lévő cég minden szerződését, csak egy részüket. (444)
 
Nem tagadhatják el az Orbán-lagzin eltűnt telefonok utáni nyomozás részleteit
Hiába döntött így a rendőrség – erre jutott az Információszabadság Hatóság. Mint emlékezetes, Orbán Ráhel esküvőjén elloptak két mobiltelefont, ami miatt olyan nyomozás folyt, mint egy fegyveres bankrablás esetén. Az esküvő 26 résztvevőjétől még DNS-mintát is vettek. (Átlátszó)
 

A NEGATÍV JÖVŐKÉP

ALAP BLOG
Szerző: SUSZTER
2016.02.17.


Lassan elérkezünk ahhoz a ponthoz, ahol a hozamsivatag már nem megfelelő kifejezés. Itt már futóhomokban állunk, és minél inkább próbálunk kimászni, annál mélyebbre süllyedünk. A tőkének már lassan nincs hozzáadott értéke, részben abszolút, részben relatív, munkaerőhöz viszonyított mértéke miatt. Ezt a problémát alacsonyabb, mesterséges megtérülési mutatókkal, azaz „alapkamatokkal” próbálják gyógyítani, amely reakciót végiggondolva jogosan vagyunk összezavarodva. Lássuk hogyan jutottunk ide, mi is a negatív kamat, és milyen következményei lehetnek...

ITT OLVASHATÓ

FURCSA PER

TUAREG BLOG
Szerző: Szabó Gábor
2016.02.17.

Váradi András megölésének körülményei ugyanolyan tisztázatlanok ma is, mint halála estéjén. Tegnap kezdődött Bicskén az a per, melynek feladata kideríteni az igazságot, ha már azt a nyomozóhatóságok nem föltárták, hanem eltussolták. Ott voltunk a tárgyaláson.

Kezdjük kicsit józan paraszti ésszel.
Van egy ember, aki a 
természet gyermeke, a mezőn nőtt föl, előbb volt juhász, mintsem biciklizni megtanult volna. Minden érzéke olyan, mint az indiánoké, megérzi a veszélyt már akkor, mielőtt az a közelébe kerülne. És ezt az embert egy mindkét irányba minimum 200méterig éjszaka is kiválóan belátható úton ütik el, éspedig úgy, hogy 26 métert röpül, és nem marad ép porcikája.
Ez az ember a 
Mészáros Lőrinc orbánhelytartó által uralt Felcsúttól 50 méterre levő Alcsút esélyes polgármesterjelöltje.
Mellesleg konkrét ügyekben 
Mészáros ellenlábasa, mintahogy a talpig becsületes, tiszta ember Al Caponénak. És a "baleset" épp a polgármesterválasztás előtti estén történik.Teljesen összetört testtel esélye nem volt az életben maradásra, mire a választás napja felvirradt, már nem volt az élők sorában, ki lehetett húzni a nevét a szavazólapról. Gondolom sokak nagymegkönnyebbülésére.
Namost a rendőrautóban kigyóméregtől meghaló, sokat tudó 
Welsz Tamás, és a cége kényszereladása után önmagát felkötött Komáromi András országában egy ilyen közéleti összefüggésrendszer minimum erősen végiggondolandó.
Merthát 
első ránézésre ez tök úgy néz ki, mint egy politikai gyilkosság. Meg másodikra is.
Megvan az 
indíték, teljesen valószerűtlenek a "baleset" körülményei, több az ellentmondás, mint az azonosság a fölvett jegyzőkönyvekben.
Ilyen ügyet egy
demokráciában kiemelt ügyészi felügyelettel, csúcsnyomozókkal nyomoznak végig, és először is abérgyilkosság irányába.
Mert az a 
kézenfekvő.

ITT OLVASHATÓ

EZ EGY KÜLÖN MŰVÉSZETI ÁG

URBAN:EVE
Szerző: VIA
20016.02.17.


Kovács Melinda 30 éves, és Budapesten egy belvárosi stúdióban tetováló. Ebben az interjúban mesél a tanulási folyamatról, a kihívásokról, és az előítéletekről is. A képek mind Melinda saját munkáit ábrázolják! :)
– Miből áll a munkád?
A munkám már a vendéggel történő konzultációnál elkezdődik. Nagyon fontos, hogy személyesen találkozzunk és ne facebookon, e-mailen menjen az egyeztetés, mert sokkal könnyebb így lebeszélni, konkretizálni a dolgokat mint írásban. Lehet skiccelni egyet, kicsit megismerjük egymást, sokkal könnyebben fog menni a minta elkészítése. :) Aztán a következő fázis a tervezés, amit általában időpontra tudunk kivitelezni. Nagyon fontos, hogy nem másoljuk mások munkáit, így ugye minden napra terveznünk kell. Ez mérettől, a minta bonyolultságától függően 1-3 órát szokott igénybe venni esetemben (nagyobb minták, pl. teljes hát, teljes kar esetében persze több. :)Általában reggel korán kelek és akkor szoktam tervezni, nekem így könnyebb, mint hajnalig fent maradni. És ezek után jön konkrétan a tetoválás!Egy átlagos napon korán kelek és tervezek, illetve megpróbálom az élet egyéb dolgait még délelőtt elintézni. Aztán megérkezem a stúdióba, és megpróbálom minden nap életem addigi legjobb tetoválását elkészíteni. :) Ezután mindig elmagyarázom a vendégeknek a tetoválás kezelését, ami szintén nagyon fontos dolog, hiszen nem elég az, ha én mindent megteszek a végeredményért, a vendégnek is tennie kell utána azért, hogy a minta tényleg örökre szép maradjon. :).

ITT OLVASHATÓ

NE VERD MEG, JELENTSD FEL?

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.02.17.


"Az úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött..." a tipikus konfliktus leírása valahogy így kezdődik. A kérdés az, hogy ezt a visszaütést hogyan lehet elkerülni. Fontos tudni, hogy a visszaütés sokszor nem mentség, a bosszú a jog nyelvén bizony aljas indok vagy cél. Súlyosbító körülmény. A jogos védelmi helyzet pedig sosem lehet magyarázat a hónapokon át tartó bántalmazásra. A megromló kapcsolat által okozott pszichés sérülések, a beszámíthatatlanság pedig csak szélsőséges esetre illik. Visszaütni annyit jelent, mint elfogadni, hogy te sem vagy jobb, sőt mivel a másik lehet, hogy csak hülye amikor bánt, te viszont gonosz vagy egyértelműen megbocsájthatatlan tett.
Tegyük fel, nem bosszú volt, hanem jogos védelmi helyzet. Rendben: De miért maradsz benne egy olyan jogos védelmi helyzetben, ahol a másikat félholtra kell verni, ami rossz példát mutat a gyereknek. Egyáltalán az ártatlan dolgoktól miért hagytad eddig eldurvulni a kapcsolatot? Értem én, hogy ebben a helyzetben te vagy az áldozat, aki a folyamatos terror elől a kocsmába, a visszaütésbe menekül, és aki elítéli az áldozathibáztatást az neked csak ne szóljon be... De van egy probléma: Én nem ítélem el az áldozathibáztatást, hanem mindkét félnek kijáró tisztességes álláspont mellett állok ki. Így pedig azt hiszem érteni fogod, hogy miért szólok be. 
ITT OLVASHATÓ


AMI A PÉNZNÉL IS TÖBBET ÉR

VILÁG ISKOLÁI BLOG
Szerző: Belicza Bea
2016.02.117.Belicza Bea cikkét a 24.hu oldalon találtuk meg, de Bea ígérte is, hogy amint lesz ideje, beszámol nekünk hosszabban az afrikai élményeiről.
A segély rövid távra szól, a tudás évekre, egy életre akár. A szegénység ellen a legtöbbet oktatással tehetünk és kell is tennünk, mások szegénysége minket is azzá tehet.
Amikor afrikai önkéntesnek készültem, gyakran elkapott a kétség: mit tehetnék én a szegénységben élőkért, hiszen nekem sincs sok, nélkülöző viszont annál több. Persze nem is nekem kell megoldani minden nincstelen ember sorsát, hiszen vagyunk elegen, akik segítenének. Mindenki másképp, azt adja, amije van. Karácsonykor ezernyi példát látni erre. Tömegével készülnek a játékokkal teli cipősdobozok és hosszú sorok állnak utcai ünnepi ebédre várva. Ez a rövid távú segítség. Szebbé tehetünk vele pillanatokat, napokat, talán heteket, de aztán jönnek a nyomorúságos hónapok.
ITT OLVASHATÓ

A LAKÁS NEM DISZNÓÓL

VISZKISDOBOZ BLOG
Szerző: Viszkisdoboz
2016.02.17.Ismerik a fideszes „Kicsinállak, hogy becsinálsz” receptjét? Ha nem, akkor bemutatom.
Orbán szűk stábjában kijelölik a „bűnözőket”. Ügyészségükkel vádat emeltetnek ellenük, utána a saját médiájukban bemutatják őket, milyen romlottak és mit követtek el. Ezt sulykolják éveken át. Igyekeznek befolyásolni a bírákat, hogy a „népítélet” szerint hozzák meg ítéletüket. Ha pedig felmentik a „nemzet ellenségeit”, akkor az emberek igazságérzetére hivatkoznak, amit ők adagoltak be nekik „igazságként” a jobboldali sajtó útján, és még megfenyegetik a bírói társadalmat is. Ha pedig felfüggesztettre ítélik őket, akkor azért kérnek a miniszterre és államtitkárra végrehajtandó szabadságvesztést jó ügyészeik, mert majd ez visszatartja a maffiaállam állami vezetőit bűncselekmény elkövetésétől.
Értik! A maffiózókat a bűncselekménytől! A halat a víztől! A kecskét a káposztától! Bruhahaha.
Mindeközben az ország épül meg szépül: Felcsúton kisvasút, másutt stadion, kisebb településeken játszóterek és műfüves futball-pályák. Aztán jön az OLAF (Európai Csalásellenes Hivatal), megállapítja a csalást, de nem számít, mert ügyészségünk 2010 óta csak olyan „bűnözőket” ismer, akiknek a jelzője szocialista. Így aztán szem becsuk, fül befog, év végi prémiumot felvesz, és kuss! 

ITT OLVASHATÓ

KOTMÁNYUNK ÜNNEPÉRE

JEHU-NOLBLOG
Szerző: Jehu
2016.02.17.


A Családfő, azaz a mi Kedves Vezetőnk a Történelem Urának nagyobb dicsőségére amolyan elrendelős ember: elrendelte például a magánnyugdíjak megvédését, a trafikok, földek megvédését, a különböző érdekvédelmi szervezetek jogainak megvédését vagy például az elesettek, a rokkantak, a nincstelenek további megvédését, mégpedig keresztényi szellemben: akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van (Márk evangéliuma 4:21-33).


ITT OLVASHATÓ

A NASA BETILTOTTA JÉZUS NEVÉT

VIGYÁZÓ BLOG
Szerző: Vigyázó
2016.02.17.

Nem használhatják a NASA munkatársai levelezésükben Jézus nevét - írta a Fox News, annak kapcsán, hogy a houstoni Johnson Űrközpont keresztény dolgozói panaszt tettek a lelkiismereti szabadságukat sértő jogi döntés ellen. A NASA korábban kifejezetten támogatta, hogy az űrhajósok kifejezzék vallási meggyőződésüket: az Apolló-8 legénysége élő adásban olvasott fel a Bibliából, míg az Apolló-11 asztronautája, Buzz Aldrin a Hold felszínén még úrvacsorai szertartást is tartott.
A NASA ügyvédei felszólították a Johnson Űrközpont munkatársait, akik egy keresztény szabadidős klubot működtettek JSC Praise & Worship Club néven, hogy többet ne használják a „Jézus” szót a csoport hirdetményeiben.

ITT OLVASHATÓ


KÁOSZHOZ VEZETHET AZ ÚJABB MENEKÜLTÁRADAT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző:  Szelestey Lajos
2016.02.17.
Magyarországon fenyegetésnek és politikai nyomásnak vannak kitéve az emberi jogi aktivisták, az Orbán-kormány politikája meggyengítette a jól működő demokráciát. Súlyos következményei lennének, ha visszaállítanák az uniós belső határokat, 110 milliárd eurós veszteséggel járna, ha összeomlana a schengeni rendszer. Merkel továbbra is kiáll a menekültek mellett, politikáját egyre többen ellenzik, de pozíciója nincs veszélyben...


ITT OLVASHATÓ

MESE A TUDOMÁNYOS SZÉPSÉGÁPOLÁSRÓL

CRITICAL BIOMASS
Szerző: LevendualPoni
2016.02.16.A szépségipar tulajdonképp a tudományok dögevője opportunistája.
Mindig lépést tartott a tudománnyal, mindig kicsipegette a neki tetsző részeket és az így elkészült termékeket csillagászati áron értékesítette. A high-tech kozmetikumok nem modernkori vívmányok.
A 20 század elején az Egyesült Államokban már egyértelműen jelen volt az őrület. Mai szemmel nézve röhejes, gyakorlatilag hülyének nézték a fogyasztót.
Plakátokon hirdették, hogy a Nobel díjat kiérdemelt radioaktivitást sikerült a szépség szolgálatába állítani.
ITT OLVASHATÓ

KÉSZÍTSÜNK OTTHON MÁKTEJET

TÁPLÁLKOZÁS-NEVELDE
Szerző: Skerlecz Petra
2016.02.17.

Sziasztok!
Ma egy csoda dolgot szeretnék Veletek megosztani, ez pedig a házi készítésű máktej. Na jó jó, lehet, hogy aki nem túl nagy mák rajongó annak nem ez lesz a kedvence, de ha Te nem közéjük tartozol érdemes kipróbálnod ezt a finomságot. Lássuk mire lesz szükséged fél liter elkészítéséhez:

ITT OLVASHATÓ


BUDA VOLT A VILÁG EGYIK LEGMENŐBB VÁROSA - MÁTYÁS KIRÁLYÉ PEDIG EURÓPA LEGJOBB EGYÜTTESE

INDEX - STENK BLOG
Szerző: Zubreczki Dávid
2016.02.17.


Nem vagyok híve sem a "régen mindig jobb volt", sem a "nálunk minden rossz" típusú nyavalygásoknak. Az a helyzet, hogy Budapest jelenleg egy elég menő hely Európában. Sőt, nagy szerencsénk van, hogy épp most élünk, mert ritkán volt ennyire jelentős, kulturálisan pezsgő élet a magyar fővárosban. Talán csak 100-120 évvel ezelőtt. Vagy épp Mátyás király uralkodása idején 1458 és 1490 között.

Persze akkor a pezsgő kulturális élet az itt élőknek még a mostaninál is szűkebb rétegét érintette, viszont Európa szerte híres volt. Ez volt az első hely Itálián kívül, ahol az olasz reneszánsz meghonosodott, és ez nem csak a festészetet, szobrászatot vagy épp a történetírást érintette, hanem a zenei életben is óriási változást hozott. Zenetörténeti sorozatunkban ("itt tessék kérem szíves lenni egy lájkot nyomni neki, köszönjük") most ezt a korszakot mutatjuk be, amikor Magyarország először került fel Európa zenei térképére.

ITT OLVASHATÓ

A KLIKK RÁSZÁLLT A MISKOLCON TÜNTETŐ TELEKI BLANKA GIMNÁZIUMRA

INDEX
Szerző: Joób Sándor
2016.02.16.


Levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. 

Pukli István igazgató kedden délután a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén újságíróknak olvasta fel a tankerületi vezetőtől ma kapott levelet. A levél szerint a Klik „közérdekű bejelentést” kapott arról, hogy a Telekiben a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról, a február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig órák maradtak el a zuglói gimnáziumban...

ITT OLVASHATÓ

SZÜRET EXTRA: HABONYNAK FESTMÉNYT ADNI JÓZAN DÖNTÉS

MAGYAR NARANCS - FEKETE LYUK
Szerző: narancs.hu
2016.02.16.


Eddig persze azt képzelhettük, hogy az ibizai diszkónáthától szipogó Habonynak azért jártak a szép képek (gyakorlatilag fillérekért), mert ő Orbán (persze, tudjuk, nem hivatalos) főtanácsadója, a rendszer legfőbb mérnöke stb.

Ám a helyzet még ennél is szebb!

...Biztos a mi fantáziánk romlott meg túl sok filmet láttunk, de valahogy pontosan el tudjuk képzelni, hogy milyen jellegű is lehetett egy-egy olyan parti (nevezzük ezt a Baán-féle újmagyarul most „forgatásnak”), amelyet ezek alatt a képek alatt bonyolíthatott a közismerten jó ízlésű Habony és baráti társasága.

Sőt el sem kell képzelni, mert utolsó művében, a Tágra zárt szemekben Stanley Kubrick szerencsére már rég leforgatta. Íme:

ITT LÁTHATÓ (18+)

MÁSOK MEGÉLHETÉSÉT TETTÉK TÖNKRE

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Somfai Péter
2016.02.17.


Olvasom a hírt: hiába próbált falazni a kormányzat Farkas Flórián bulijának, a Híd a munka világába beszakadt.

Az az érdekes az egészben, hogy már hónapokkal ezelőtt láthatta, aki látni akarta, hogy valami nem stimmel az Országos Roma Önkormányzat korábbi dolgai körül, de az első időben megpróbálták elkenni, késleltetni a vizsgálatokat.

A foglalkoztatási szövetkezet hónapokon át halogatta az uniós támogatások záró elszámolásának leadását. Már valóságos tengeri kígyóvá dagadt az ügy, mire kiderült, nincs az a bűvészmutatvány, amivel szabályszerűen lehetne lezárni az 1,2 milliárd forintot felemésztő projektet...

ITT OLVASHATÓ

"ÉN MINDENÁRON AKAROM EZT A GYEREKET, NEM ÖLÖM MEG!”

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TUNDE
2016.02.16.


Egyedülálló írásos hagyatékot talált Budapesten három fiatal történész. Egy zsidó kismama naplója került a kutatók kezébe, mely 1944-45 között keletkezett Budapesten. Dévényi Sándorné, Anna feljegyzései egy várandós anya nézőpontjából láttatják hazánknak a német megszállás utáni tragikus helyzetét, különös tekintettel az izraelita honfitársainkét. Huhák Heléna, Szécsényi András és Szívós Erika történészek kitartó, aprólékos munkával tárták fel és gondozták a nem mindennapi szöveget. Ők készítették el a kritikai kiadását, rendezték sajtó alá, látták el kommentárokkal, az olvasót segítő jegyzetekkel a több mint hetven éve íródott anyagot.

Anna 1944. március 20-án Magyarország német megszállásának másnapján, öthónapos terhesen kezdi papírra vetni sorait. Finom, intelligens szöveg. Nem csapong és egyáltalán nem szentimentális. Hihetetlenül józan sorok jellemzik az írót. A fiatalasszony mélyen vallásos ortodox zsidó családból származik. Többgenerációs ötvösök. Édesapjának saját üzlete és műhelye van a Kossuth Lajos utcában. Anna, az érzékeny művészlélek folytatja a családi hagyományt. Ötvösként ékszereket és tárgyakat tervez és kivitelez. Férjével később saját boltot nyitnak a belvárosban. Jómódban élnek a tágas Dunára néző lakásukban és egy kis nyaralójuk is van a Svábhegyen. A Dévényi házaspár elsőszülöttje, Gábor 1944-ben tizenhárom éves, kistestvére fog születni...

ITT OLVASHATÓ

KISVÁRDA

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.02.16.


...Ez a felcsúti kazánház, amiből fűtik az edzőpálya talaját (!) három egész egytized milliárdért (3 100 000 000). A felcsúti futballcsapat (!) eddig a stadion (!) felépülése óta kapott 11 milliárd forintot. Tetszik számolni?

Csak segíteni akarok. Ha már az alig lézengő sajtó nem teszi. A már említett 85 000 forintos emelést egy évig kaphatná 1470 tanár a kisvárdai stadion építési költségeiből. Ami mai hír szerint másfél milliárd. Lesz az még a duplája is.
Futballstadion Kisvárdán. Képes lehet ezt fölfogni olyan ember, aki nem zárt osztályon ápolandó megalomániás hatalmi tébolyban beteg? Nem az ország jelen helyzetében, bármikor. Ha olyan gazdagok vagyunk, hogy a hajléktalanok is Rolls Royce-on járnak, és az enbékettes csapatainkkal való találkozástól rettegnek a Real Madrid játékosai, akkor is, futballstadion Kisvárdán?
Nincs pénz a tanárok fizetésemelésére.
Egy súlyosan elmebeteg garázdálkodik itt évtizedek óta. Miféle ország az, ahol ez lehetséges?


ITT OLVASHATÓ

A CSÖND - A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERE NEM MŰKÖDIK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2016.02.16.


Úgy tűnik, egyre többen döbbennek rá, hogy a nemzeti együttműködés rendszere nem működik. Nem utolsó sorban amiatt, hogy a kormányon lévők úgy képzelik, hogy majd ők mindenkinek megmondják, hogyan kell együttműködni, egészen addig, hogy – az oktatás ügyénél maradva – minden gyereknek kötelező délután négyig az osztálytermekben aszalódni, akár kell, akár nem.

Sokan értetlenül nézik a sokmilliárdért hirdetett legújabb szlogent: A magyar reformok működnek. Vajon hol?

Az oktatásban érdekeltek mindenesetre most úgy határoztak, hogy ha a hatalommal nem lehet szót érteni, megpróbálkoznak egymással beszélni. Mintegy 11 szervezet – szakszervezetek és más csoportok megegyeznek a legfontosabb kérdésekben.

A szombati demonstráción egyébként nemcsak a tanárok vettek részt: elégedetlen taxisok haladtak az élen, és ott voltak a hasonlóan tönkretett egészségügy dolgozói, meg persze
szülők, gyerekek. Egyre többen döbbennek rá: a politika a közügyeink intézéséről szól, és ezek között az egyik legfontosabb politikai kérdés, hogy milyen oktatást tud nyújtani mindannyiunk közös állama a gyermekeinknek.

ITT OLVASHATÓ

ÜNNEP

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.02.16.


Szigorúan bizalmas! Államtitok! Olvasás után elégetendő, a hamu a vízöblítéses illemhelybe hintendő és lehúzandó, ennek híján a legközelebbi szélviharig biztos helyen őrizendő, akkor a négy égtáj irányába szórandó, amennyiben lehetséges, éjfélkor, a keresztúton. A levél nyomelemekben katonai titkokat tartalmaz!

ITT OLVASHATÓ

LÁNY A SZOMSZÉDBÓL

GABOR SZAKACS FASHION BLOG
Szerző: gaborszakacs
2016.02.17.


Zac Posen egy romantikus, finom, mégis határozott kollekcióval lépett elő a 2016-os őszi ready-to-wear bemutató kifutóján. Ruháin keresztül azt a fiatal lányt kelti életre, aki őszinte és stílusos. A lányt, akit mindenki ismer és szeret. A lányt, aki itt lakik a szomszédban.

Zac Posen ZAC néven futó márkája azt a - lassan feledésbe merülő - romantikus vonalat elevenítette fel, amely kerüli a fényűzést, mégis egyedi és irigylésre méltó. A neves amerikai designer kiválóan házasította a csipkét a lótuszmintás nyomatokkal, visszahozta a kétsoros zakókat, a hajtókákra pedig rózsaszín gombákat tűzött. A hímzések kifinomulttá, a lágy esésű, lépcsőzetes ruhák roppant nőiessé teszik a gyűjteményt...

ITT OLVASHATÓ