2016. augusztus 27., szombat

A TÖRTÉNELEMKÖNYVBE AZ ORBÁN VIKTOR FŐCÍM ALÁ, LÁBJEGYZETNEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.27.


Kezdjük kivételesen egy fotóval és egy bejegyzéssel, Balog Zoltán miniszter úr közösségi oldaláról.

„Tokió rendezi 2020-ban a következő olimpiát. De ki rendezi 2024-ben? Erről tárgyaltunk a japán sportminiszterrel Rióban.”

Hát tényleg semmi egyéb gondja-baja-tennivalója nincs jelenleg ennek a szerencsétlen országnak, mint az olimpia! Főleg, hogy erről egy közpénzen Rióban örvendező református lelkész és a japán sportminiszter fog tárgyalni, mert nyilván ők döntik el. Ketten.

Balog úr! Nem szándékozom felsorolni a titulusát, mert bőven hosszabb, mint amire rászolgált valaha. Azonban miközben röpköd a világban a mi adóforintjainkból és roppantul örvendezik annak, hogy mekkora kaland Magyarországtól olyan távol elénekelni a himnuszt és micsoda élmény az önnek, hogy a helyszínen élheti át az aranyérmeket – ezt mondjuk még most sem értem, de nem baj – itthon lenne némi tennivaló.

Már persze, ha ráér pár percre a dolgával is foglalkozni. Először is azt kérdezném, amit szerintem a szerkesztőségünk minden tagja megkérdezett már. Sikerült elutalni a Dóri Háznak azt a tetves öt millió forintot? Nem tetszett ráérni? De nagy kár.

Tud arról Balog lelkész úr, hogy hány kisgyerek éhezik a szünidőben? És arról, hogy hány gyermeknek nem jut megfelelő minőségű táplálék és nem azért, mert a szülők lusták. Kereső szülők mellett is lehet baj. Elég, ha az egyik gyermek beteg, vagy valamelyik szülő megbetegszik, esetleg elveszíti az állását. Máris fejreállt a család. Tud arról Balog lelkész úr, hogy a gyermekes családok csaknem fele csak hitelből tudja megoldani a gyermekek iskolakezdését?

ITT OLVASHATÓ

PÉNZTÁRGÉPET A POLITIKUSOK ZSEBÉRE!

A SZAVAZATOK EREJÉVEL BLOG
Szerző: Dr. Tóth Zoltán
2016.08.27.


Pénztárgépet politikusok zsebére!

Nagyon egyetértek a gazdaság kifehérítésének azzal a módszerével, hogy a pénztárgépek egyenesen a NAV-hoz legyenek bekötve.

JAVASOLOM, HOGY A POLITIKUSOK ZSEBE LEGYEN BEKÖTVE A NAV-HOZ
2016. SZEPTEMBER 1-TŐL.

Minden politikus legyen köteles egy elektronikus számítógépet vásárolni, amelynek ára 1 milliárd Ft, és amelyhez nem kaphatnak állami támogatást. A mulasztó politikusnak napi 1 millió Ft késedelmi pótlékot kell fizetnie, amelyet az állami oktatás és egészségügyi ellátás céljaira kötelező fordítani.

Várom a pénztárgépek bekötésére vonatkozó további javaslatokat!
ITT OLVASHATÓ

HOL ÉLÜNK?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Somfai Péter
2016.08.27.


Nem értem Nyakó Istvánt. Azt nyilatkozta, számára csak a minap derült ki végérvényesen, hogy nincs jogegyenlőség Magyarországon. Hol élt 2010 óta? Hol élt, amikor szocialista politikusokat vezetőszáron, nyolc-tíz kamera „szeme láttára” vezettek el az ügyészek? Hol volt, amikor kiderültek a belvárosi lakás panamák, de bűncselekmény hiányában órák alatt lezárta a rendőrség a nyomozást? Hol volt, amikor a NAV ripsz-ropsz rendjén találta Rogán vagyonosodási vizsgálatát? Hol volt, amikor Hiszékeny Dezsőt buherált magnófelvétel alapján bíróság elé citálták? Soroljam a fideszes politikus eltusolt ügyeit? Seszták miniszter kisvárdai cégtemetőjét, a másfél milliárdnyi uniós pénzzel elszámolni képtelen Farkas Flórián bujkálását, az ügyészségen „elkallódó” leveleket, dokumentumokat?
Nyakó István februárban ott volt a választási bizottság „előszobájában” ezért most kénytelen ráébredni a valóságra: tényleg nincs jogegyenlőség ebben az országban. Ami a Kúria szerint bűnügy,törvénybe ütköző választási csalás, az a rendőrök szerint nem az, ha abban a szocialisták a kárvallottak...

ITT OLVASHATÓ

HARMINC EZÜSTPÉNZÉRT

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2016.08.27.


Sokan vannak, akik gondolkodás nélkül képesek harminc ezüstpénzért bárkit és bármit elárulni. Hiteltelenné téve mindent, amit mondtak, tettek.
 
Nemrég  ismét a csillagbirodalomba utaztam. Ottani barátaim arról beszéltek nekem – és egyúttal a véleményemet kérték –, hogy „őfelsége ellenzéke” igen kényelmes szerepét vajon miért vállalja egy ellenzéki párt, egy olyan birodalmi városban, ahol sok-sok éve nem rúg labdába? Miért ül be a képviselőjük a csillagközi város tanácsának talán legjelentősebb cégének igazgatóságába – nem a felügyelő bizottságba –, hiszen ezzel vállalja a felelősséget a döntésekért – a rosszakért is. Ha akarja, ha nem, a sötétség ura csak önmaga legalizálására használja fel.
 
Még tovább nehezítették a helyzetemet, amikor arról faggattak, hogy nálunk, a Földön előfordul-e, hogy valaki – feláldozva egy közösséget, egy értékrendet – a mai hatalom kiszolgálójává válik. Kicsit zavartan, de elmondtam, nincs ez másképp a földi emberrel sem. Sokan vannak, akik gondolkodás nélkül képesek harminc ezüstpénzért bárkit és bármit elárulni. Hiteltelenné téve mindent, amit előzőleg mondtak, netán tettek...
 

PISTA! MI JÓ ELVTÁRSNAK TARTOTTUNK! - ENNYIRE MÉG SOHA NEM ÉGETTE LE MAGÁT A BÉKEMENET NAGYÁGYÚJA

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.27.


Pedig ő sem most kezdte a szakmát.
A Széles-féle Magyar Hírlap egykori főszerkesztője, a PestiSrácok.hu jelenlegi lapigazgatója, Stefka István az elsők között kelt Bayer Zsolt védelmére. „Márpedig én nem adom vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, amit 2011-ben kaptam az 1956-os forradalomról és szabadságharcról készült könyveimért. Büszke vagyok, jól érzem magamat Bayer Zsolt kollégám, Bencsik András, Hargitay András és Szigethy Gábor társaságában” – írta, majd terjengősen, bárminő logikát nélkülözve kezdte gyalázni Kaltenbach Jenőt, aki elsőként adta vissza a maga keresztjét.

Eddig a szokásos ügymenet, rég el is felejtettük volna, ha nem olvassa el ezt az írást
régi elvtársa, Lakatos András, aki egy Facebook-bejegyzésben emlékeztette Stefkát arra, hogy valamikor, nagyon régen, jóval a rendszerváltás előtt ugyanolyan boldogan vett át mindenféle kitüntetéseket és pénzjutalmakat.

Nos, kedves Pistám, te nemcsak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért. Ugyanolyan alázattal vetted át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól” – írja Lakatos, Stefka korai sikereinek titkát így ecsetelve:

„Mert te is része voltál annak idején annak a néhány tíz, szigorúan kiválasztottnak,
akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a Belügyminisztérium sajtó- és propagandamunkáját volt hivatva önkéntesen segíteni. Igen, önkéntesen!”
Valószínű, hogy Stefka jobban tette volna, ha erre behúzza fülét-farkát, és megvárja, hogy azok a kevesek, akik olvasták a bejegyzést, elfelejtik az egészet, ám ő úgy gondolta, visszavág. „Az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztálya vezetőjének fia biztosan tisztában van azzal, hogy a rendszerváltoztatás előtti időben nem lehetett visszautasítani díjakat, mert azzal az ember kihívta volna maga ellen a sorsot: biztosan nem kaphatott volna semmilyen állást a rádiónál, televíziónál, vagy bármely újságnál sem” – üzente, ami egy laikus előtt is szánalmas magyarázkodásnak tűnik (különösen az „apázás”), de úgy tűnik, a címzettnek kimondottan magas labda volt...

ITT OLVASHATÓ

QUAESTORY

GÉPNARANCS BLOG
Szerző:Adorján György
2016.08.27.


Az istenfáját ennek a nyamvadt illiberális kaparósorsjegyes, pávatáncos bazári majom rendszernek, ha még ebbe a rémbróker történetbe sem tud belebukni, akkor semmibe.

A felcsúti kisvasutas azzal, hogy kiadta az ukázt a politikai kedvezményezett jogi személyeknek, azonnal vegyétek ki milliárdnyi pénzecskéiteket a Tarsoly-művekből, meg is fosztotta polgártársait attól, hogy valaha is pénzükhöz jussanak. A jól értesültség nagy úr! Pláne, ha az ember fia még parlamenti belépővel is megjutalmazza fejőstehén brókervezérét, ráadásként diplomata útlevéllel is ellátva őt.

A külügyérnek rovásán sok van már egyébként is a tarsolyában. Közeli, bensőséges viszonya a hanyatt vágódott brókervezérrel közismert volt, nem csak győri fociberkekben, de az elhíresült unortodox gazdaságpolitika keleti nyitásában is. Kereskedőházak oroszoknál és törököknél, a beléjük fektetett milliárdokkal, amit hol másutt helyeztek volna el, mint a Quaestornál. Micsoda véletlen, vagy tán szándékos műveleti tevékenységgel már a majdani bedőlést készítették elő? Az ég szerelmére! Ki fogja ezt kinyomozni, tán vendégszereplésben a milánói ügyészek?

Mert Polt felügyelete alatt Magyarországon még olyan nyomozóhatóság nem született, amely erre képes lenne! Mert ahol a becsődölt brókercég kommunikációs igazgatója a Fidesz volt elnöki tanácsadója, ahol a legfőbb ügyész felesége a nemzet központi bankjának egyik igazgatója, lánya pedig meghitt kapcsolatot ápol a bukott brókervezér titkárával, ott aztán feltárni valamirevaló történeti tényállást lehetetlen! A már említett külügyéri háttérrel meg különösen!

A pikáns bűnügyi szempontból az egész történetben mégsem az említettek vannak az élen!
Hanem maga a kormányfő, aki anno arra a kérdésre, hogy “nem tartja-e furcsának, hogy a Külügyminisztérium a Quaestor csődje előtt vette ki a pénzét”, az alábbiakat válaszolta: „nem, én rendeltem el. Amikor a Buda-Cash bedőlt és rengeteg embernek, cégnek és intézménynek beszorult a pénze, a kormányülésen arra kértem minden minisztériumot, hogy nézze meg van-e bármilyen brókercégnél pénze.” Ugyan kérem, hagyjuk ibolykát… De miért nem az esti főműsor időben adta tudtul a közszolgálati tévében, hogy gázszivárgás van a Tarsoly művekben, gyerünk emberek, vegyétek ki, amit betettetek.

Valami itt nagyon nem stimmel. Hol voltak az ellenőrzésre jogosult állami szervek? Mit tettek és mit nem? Ha nem, akkor miért nem? A kormányzatot a már említett külügyi, keleti nyitási, pénz elhelyezési munkálatokban milyen szándék vezette, kapcsolata tételesen miben állt ezzel a brókercéggel? Felmerül-e bennfentes információ átadása bárki részéről, előnyszerzési célzattal? Van itt kérdés bőven. De ki fogja feltenni? Tán a már említett legfőbb ügyész által felügyelt nyomozóhatóság, vagy csak a károsultak tömege? Na, erre varrjon gombot akárki!

ITT OLVASHATÓ

AHOL TURULOK KÖRÖZNEK A VISKÓK FÖLÖTT ÉS A HANGSZÓRÓKBÓL MOZGALMI DALOK SZÓLNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.27.


Pedig nem is szoktam inni. Nem elvből, hanem mert nem bírom az alkoholt. Ettől függetlenül csak beb…hattam valahogy, mert Seholfalván ébredtem. Ez egy eldugott kis település a szittya pusztában. Arról lehet felismerni, hogy turulok köröznek a viskók fölött és a roggyant villanypóznákon lévő hangszórókból mozgalmi dalok szólnak. Éjjel, nappal, megállás nélkül.

A falu politikai berendezkedése: családi vállalkozás. A legfőbb hatalom a tanácselnök, az ő szava szentírás. Konkrétan. Annyira, hogy ha ne adj’ isten beszorul a disznóólba, vagy rájön a szapora, megáll az élet. Ameddig ki nem szorul, vagy el nem áll az anyagcseréje, senki semmit nem mer sem tenni, de még mondani sem. Mert mi van, ha rosszat mond? Botrány, természetesen.

A tanácselnök háza a legnagyobb a faluban. A szemétdomb tetején áll a kacsalábon forgó putri, hogy a főember állandóan szemmel tudja tartani az alattvalókat, nehogy azok valami csínyen törjék a fejüket. Magántulajdona a pórnépnek nincs, minden a falu vezetőinek jár. A szájuk is, de az állandóan. Az elnök felesége szép, tenyeres-talpas asszony. Határozott menyecske, éjt nappallá téve szorgoskodik. Az a hobbija, hogy minden talpalatnyi földet felvásárol a környéken. Néha annyira belejön a dologba, hogy még önmagától is megveszi a földet, szőlőt, miegymást. Amire kedve szottyan.

A második ember a faluban a kisbíró. Ő ordítva hozza a nép tudtára, mi szépet talált ki aznapra a tanácselnök. Azért kell ordítania, mert a mozgalmi dalokat harsogó hangszórókat túl kell üvöltenie valahogy. Szép szál ember, nagy bajusszal, péklapát-kezekkel. Amit a főnöke mond, az a törvény. Ha valaki kétségbe meri vonni a tanácselnök szavát, azt a kisbíró eltángálja a büdös gumicsizmájával, amit a retkes lábáról ránt le hirtelen haragjában.

Nagy tekintély még a faluban a tiszteletes úr. Ugyan nincs miért tisztelni, de ő ezt el is várja! Ő dönti el, mikor van mise, mikor nyit ki a bolt, ki kap zsíros kenyeret és ki nem. A szent életű ember nagyon utálja a szegényeket. Szerinte csak lustaságból szegény valaki, amúgy nem. Szíve szerint a szegény szülőktől még a gyerekeiket is elvenné, de végül mégsem veszi. Mi a fenét kezdene velük? Néha, főleg sátoros ünnepeken kiválaszt a falu szegény gyerekei közül néhányat és megvendégeli őket. Olyankor van az asztalon lazac, homár, osztriga. Nyomorult purdék csak lesnek, mert életükben nem láttak még ilyesmit. Leshetnek, mert mákos tészta nincs, hiába, hogy azt felismernék. A tisztelendő úr megadja a módját.

Van még a faluban egy tanító kisasszony. A csikó fogait ugyan régen elhullajtotta már, de kisasszonynak kell szólítani, mert ezt várja el. Okos is, szép is, ezért ő dönti el, mit tanuljanak a gyerkőcök az iskolában. Ezt úgy dönti el, hogy megkérdezi a tanácselnököt, mit is gondoljon ő az oktatásról. A tanácselnök megmondja, a kisasszony meg egyből rájön, hogy pontosan így akarta maga is. Másnak nincs köze semmihez. Se a szülőknek, se a gyerekeknek, se a realitásnak. Azoknak kuss van.

Fontos személyiség a faluban a téeszcsé vezetője. A tanácselnök és ő régi barátok, együtt szedték a libaszart még süldő kölyök korukban. A barátság máig megmaradt, időnként a tanácselnök meglátogatja a téeszes ember disznait és jól elbeszélget velük. Olykor nosztalgiáznak egyet a régi cimborák. Ilyenkor rövidgatyát húznak, a potrohos testüket atlétatrikóba préselik és rúgják a bőrt. A lúdbőrt. A falu apraja-nagyja szájtátva bámulja, mennyire hülyék is az ő vezetőik...

ITT OLVASHATÓ

DOBREV KLÁRÁT MINISZTERELNÖKNEK!

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.27.


A címben szereplő követelés az egyik közösségi honlapon jelent meg, de ezt a gondolatot felkapta a politikai közgondolkodás is úgy, hogy nőt kell miniszterelnöknek jelölni. Önmagában ez a gondolat nem lenne rossz, hiszen ismert, hogy a politika elférfiasodott, alig található női politikus a miniszterek, miniszterelnökök és az államelnökök között. Pedig a jogegyenlőség elve alapján nekik is éppolyan lehetőséget kellene biztosítani a politikai küzdőtéren, mint a férfiaknak. Valahogy a történelem során úgy alakult, hogy erre a feladatra a férfiak a legalkalmasabbak, és ezért háttérbe szorultak a nők, akiket inkább a családi tűzhely ápolására tartották megfelelőnek. A feminista mozgalom megerősödése nyomán azonban mind többen kértek részt a politikai életben való megmérettetésben, és azóta sokan bizonyították be azt, hogy alkalmasak erre a feladatra is. De egy dolog az a hajlandóság, hogy bármelyik nő részt vállaljon a politikában és egészen más dolog a tényleges valóság, vagyis az, hogy mennyire nyílhat lehetőség erre, mi a valószínűsége annak, hogy mondjuk Dobrev Klára miniszterelnök lehessen. 


Elsőként azt kell megvizsgálnunk, hogy a jelölt alkalmas-e, illetve alkalmassá válhat-e miniszterelnök jelöltnek. Dobrev Kláráról tudjuk azt, hogy férje, azaz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök cégeit vezeti és azt kell mondanom, hogy a jelek szerint kitűnően. Nemrégen egész nagy port vert fel az az eset, hogy az általa irányított cégek egy Uniós pályázaton jelentős megrendelést nyertek el. A Fidesz azzal vádolta a volt miniszterelnököt, hogy Uniós pénzekből finanszírozza a DK működését, ami szerintük törvénytelen. Ez a politikai csata időközben elcsitult, de alkalmas volt arra, hogy a politika iránt érdeklődők tudomást szerezzenek arról, hogy Dobrev Klára sikeres üzletasszony. Ezt alapul véve azt mondhatnánk, hogy egy ilyen jó gazdálkodási érzékkel rendelkező nő akár a nemzetgazdálkodás terén is megállná a helyét. Nem tagadva a kettő közötti minőségi különbséget, megítélésem szerint Dobrev Klára személyes tulajdonságai alkalmassá tehetik arra, hogy felnőjön erre a színvonalra...


...A második kérdés ... az, hogy ha komolyan kormányfő jelöltként tekintenének reá, akkor politikai személyiségét a következő választásra, tehát 2018-ra fel kell építeni. Ez pedig azt jelentené, hogy óriási kampányba kellene kezdenie, végigjárnia az egész országot, éppúgy, mint a férje teszi és a programja mellett kellene agitálnia. Nyilván ez rengeteg időbe és pénzbe kerülne, amihez vajon ki adna anyagi forrásokat. A DK ugyanis meglehetősen rossz anyagi helyzetben van, tízmillió forintnál több adóssága van, így csupán a párton kívülről várhatnának anyagi segítséget. De ki lesz az, aki ilyenre pénzt adna, tudván azt, hogy eleve reménytelen a jelölt indítása? Mindemellett számítani kellene arra, hogy a Fidesz minden lehetséges eszközzel elhiteltelenítené és akadályozná az eredmény elérésében. Ezt Dobrev Klára vajon lelkileg hogyan tudná feldolgozni? 

De tételezzük fel azt, hogy ezt sikerrel megoldaná. Ott van még az a dolog, hogy vajon lenne-e olyan támogatottsága 2018-ban, hogy a legkisebb reménnyel felvegye a küzdelmet a Fidesz jelöltjével szemben...

ITT OLVASHATÓ 

LIBERÁLISNAK LENNI OLYAN, MINT LEPRÁSNAK, PROSTITUÁLTNAK ÉS VÉRBAJOSNAK LENNI. EGYSZERRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.27.


Jó ideje gondolkodom már rajta, hogy vajon kinek a remek ötlete lehetett a liberális szó jelentésének eltorzítása, majd a torz jelentéssel való vagdalkozás minden irányba.

Az ugye mindenkinek megvan, hogy aki nem áll ki teljes mellszélességgel Orbán Viktor mellett – függetlenül attól, hogy éppen merre áll a vezér homlokzati része – az egytől egyig liberális. Liberálisnak lenni olyan, mint leprásnak, prostituáltnak és vérbajosnak lenni. Egyszerre.

Az rendben van, hogy az egyébként sem túlságosan iskolázott híveknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy a liberális eredetileg nem egy szitokszó és semmi rosszat nem jelent, pláne nem egy szégyenletes dolog. Azt azonban felételezi az ember, hogy egy írástudó, főleg sajtóban publikáló illető pontosan tisztában van azzal, mit művel, amikor a liberalizmust egyfajta szennyként tálalja.

Nyilván pontosan tudják, mit és miért csinálnak. Jól átgondolt, a kormánypropaganda célközönségének szintjére lebutított hadjárat folyik évek óta. Az, hogy napról napra gyomorforgatóbb módon történik, nem újdonság. Remekül lehet látni, hogy a kormányhoz hűséges ideológusok és gipszfaragó-vitrinőrök kidolgozták a rendszert, kijelölték azt a néhány kifejezést, amit minden alkalommal együtt kell említeni a bűnös liberális kifejezéssel, mert úgy lesz igazán hatásos az uszítás.

Ez a hadjárat igazából nem a liberálisok ellen indult, hanem minden egyes civil ember, civil csoport, közszereplő, újság, weboldal, politikus ellen, aki kritikával meri illetni az uralkodóosztályt (igen, nyugodtan nevezhetjük így Orbán Viktor érdekeltségi körét), vagy egyenesen a vezért, Európa megmentőjét.

A liberális azonos az ellenséggel. Fel kellett építeni egy keretrendszert, amelybe be kell terelni – még inkább erőszakkal belökni – minden olyan magyar polgárt, aki máshogy merészel gondolkodni, mint ahogyan azt a háromnegyed-diktatúra ura és az ő talpnyalói előírták/előírnák számára. Mert a haza nem lehet ellenzékben és miután az Orbán-kormány, még pontosabban Orbán Viktor kinevezte magát hazának, mindenki más nem ellenzék, hanem ellenség.

Ebben a kutyakomédiában dicstelen, de gazdagon honorált szerep jut a különféle közpénzekből finanszírozott propagandamédiának és minden egyes újságírónak, aki beszállt ebbe a becstelen munkába...

ITT OLVASHATÓ

FALUSI MACHIAVELLI

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.27.


...Mivel legyen elfoglalva a nép?

Egymás evésével legyen elfoglalva.

De ha nem kannibál?

Tegyük azzá.

Először is, fűtsük fel a kazánt, hitessük el vele, hogy a pomogácsok okozzák minden baját, és csak jönnek, jönnek. Aztán ezt mondjuk sok alkalommal. Közben a pomogácsoknak megvannak a maguk nagyon súlyos problémái, amiről mindenki tud és sajnálja is őket: mi ne sajnáljuk, mi a pomogácsok hátán vonulunk majd be a faluházára. Építsünk kerítést, rakjunk a tetejibe pomogácsriasztó répakoponyákat. Egyáltalában, minden pillanatban tegyünk úgy, mintha csak a pomogácsok léteznének ezen a kerek világon.

Addigra már mindenki kellőképpen el lesz foglalva velük, a kormánypártiak legszívesebben pomogácsot ennének, az ellenzékiek inkább segítenék őket, ha már erről nyávog a kóbor macska is az út mentén, tegyünk fel egy nagyon hülye kérdést. Mondjuk: „Akarja-e Ön, hogy öt török öt görögöt dögönyözzön örökös örömök között és pomogácsok is legyenek ott?” Állítsuk, hogy ez az Unió miatt van, és ezt el kell dönteni, de nem rögvest, hanem két hónap múlva. Aztán dőljünk hátra, beindult a terv.

Először mindenki azt fogja mondani, hogy ilyen hülye kérdést még nem hallott, mi köze az Uniónak a dögönyözéshez és hogy kerülnének oda pomogácsok? No, de bízzunk a nemzeti alkatban. A leghamarabb a kormánypártiak (így nevezzük azokat, akiknek anyagi érdekei részben egybeesnek a mi érdekeinkkel) fognak magukhoz térni, és kijelentik, hogy nemnemsoha, le a pomogácsokkal, vesszenek a dögönyözők!

Az ellenzékiek (ők azok, akiknek sem anyagi, sem egyéb érdekeik nem esnek egybe a mi érdekeinkkel) erre fel zavarba jönnek, és azt mondják, hogy semmi baj sem a görögökkel, sem a törökökkel, sem a pomogácsokkal, és hülye a kérdés. Mivel semmi értelme, az is hülye, aki válaszol rá. Igazuk van egyébként, de nem sokra mennek vele, mint azt majd láthatjuk. Nekik először mondjuk azt, hogy az alvégiek majd mind mellettünk fognak szavazni. A fene tudja, az alvégiek kire voksolnak majd, de csak mondjuk így, mert ettől elkezdik gyűlölni az egész Alvéget, mindenestől, ha alvégit látnak, elmondják mindennek, árulónak, gazembernek, megdobálják sárral is – szavazás még nem volt, de jó előre. Ha az alvégiek ettől nem gorombulnak be, hát semmitől. Senki sem fog utána számolni, hogy az alvégen negyvenszer kevesebben szavazhatnak, mint a felvégen.

Aztán elkezdenek majd gondolkodni. Az egy dolog, hogy rendes ember nem szavaz ebben a kérdésben, de hogyan nem szavaz? Úgy nem szavaz, hogy otthon marad vagy úgy nem szavaz, hogy rárajzol egy hatalmas lószerszámot a lapra? Esetlegnek okából egyszerre ikszel igent és nemet, hogy biztos érvénytelen legyen? (Olyan is lesz, aki majd azt mondja, lehet igennel is szavazni, de azokkal ne is foglalkozzunk, azok már nekünk is túl elvarázsoltak). Az egyik okos ember egyet mond majd, a másik másat. Abban azonban mindegyik egyetért majd, hogy neki és csak neki lehet igaza, máshogy nem is lehet nem válaszolni a síkhülye kérdésre, csak úgy, ahogy ő nem válaszol.

Ezzel szemben, aki másképp nem válaszol, az a haza ellensége és a mi szekerünket tolja. Mondjuk tökéletesen mindegy, hogy ki hogyan nem szavaz, mert szavazás úgysem lesz, de így kell ennek mennie. Mikor már jobban utálják egymást a különböző módokon nem szavazók, mint az alvégieket, és már mindenkit legalább egyszer lehazaárulóztak egymás között, mikor már a tisztességes ember úgy áll, hogy legszívesebben se így nem cseszné el a szavazást, se úgy, se másképp, hanem előtte legkésőbb egy nappal főbe lőné magát, akkor kezd eljönni a mi időnk...

ITT OLVASHATÓ

RÖGESZME

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.27.


...Szerintem Orbán olyan, mint a Dollárpapában a címszereplő. Mikor bedőlt a kulissza, az erkélyen szánalmasan mekegte: én hárítok, én hárítok!

Orbán se csinál mást, mint ezzel az egész kerítés-dologgal csak hárít. Hárítja magától a menekültstátusz elbírálásának erkölcsi terhét, mivel erre képzett apparátusa nincs. Hárítja magától a humánus ellátás módját, mivel arra sem pénze – valamiért az erre szánt uniós spendiumok kézen-közön eltűntek – se szervezete nincs, a civil szervezetek közreműködését meg elutasítja – naná, mekkora arcvesztés is lenne az ilyesmi neki! Hárítja ezen kívül a felelősséget  az Unióval szemben, mert furcsa módon Orbán végvári vitézkedése terelte kerülő útra az áramlatot, más országokra rakva annak kezelésének terhét!

Van még több rögeszméje is, de nem tisztem felállítani teljes kórtörténetét.
Azonban kérdezném: mi az oka, hogy pártja hatalmon tart egy nyilvánvalóan személyiségzavaros embert, aki leszarja országa/népe érdekét, hiszen a kórisme szerint annak felismerésére képtelen? Mi az oka, hogy még mindig vannak, akik rá szavaznak, habár nyilvánvaló, hogy őket is éppúgy leszarja, kedvezményezettjei a kurva életben nem lesznek ennek a hatalomnak?

Kertész Ákos megítélésével élve: valóban genetikailag alattvaló lenne ez a nép? Nem gondolom, hogy 1,5 millió valóban ilyen alattvaló érzetű – én inkább vakon hívőknek nevezem őket – mérvadó lenne a magyarokra.  Bár, ha megnézed híveit, hittek azok már Szálasitól kezdve Rákosin át Kádárig – habár ez utóbbi legalább vidám barakkot csinált az országból.

Nincs kétségem a felől, hogy ismét – nem csak épített, de európai szinten kirekesztő – kerítések közé zárva nem lesz túl vidám ez a barakk...

ITT OLVASHATÓ

BAYER UTÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.27.


Példaértékű a reagálás Bayer Zsolt kitüntetése után, aki megtestesít mindent, amit a NER jelent. Bayer gyűlöletet keltett minden kisebbség ellen, akiket a NER utál. Zsidók, cigányok, menekültek, melegek, szegények, másképp gondolkodók, értelmiségiek, művészek. Az Orbán-rendszer ezzel azonos, a kitüntetés pontosan fejezte ki ennek a gonosz és romlott rendszernek a lényegét.

A szívet melengető tiltakozás mellett felmerül a kérdés, vajon ez az első alkalom, amikor a NER-ben valamit bojkottálni kell? A megfelelő reakció megválasztása során felvetődött, hogy a kitüntetés visszaadása is nem jelenti-e a NER elismerését, a legitim és törvényes állammal való folytonosságának elfogadását. Vagyis, a rendszer legitimációját.

Sokan ezért nem adták vissza a kitüntetésüket, de ezzel is a legitimációt vonták meg a rendszertől: ők a törvényes magyar államtól kapták a kitüntetésüket, ez a mostani nem az. A  NER hatalombitorlóinak joga sincs senkit kitüntetni, az alkotmányos rendet döntötték meg, államellenes bűncselekmény elkövetői, puccsisták, az általuk törvénytelenül megszállt államhatalom nevében nem adhatnak olyan kitüntetéseket, amilyeneket a legitim és törvényes magyar állam adott. Ez is a tiltakozásnak egy megfelelő formája.

A kérdés most már az, hogy ebben az esetben a tiltakozásnak nem kellene-e kiterjednie mindenféle együttműködés felmondására? Ez a gesztus is jelzi, hogy a bojkott halálos seb, a NER a Bayer-kitüntetést követő tiltakozást nem fogja kiheverni. A Vezér hamis imázsa romokban, a propaganda lehetőségei behatárolódtak, nem lehet ezután akármit hazudni, mert azt röhögés és/vagy elemi felháborodás követné.

Nem sok értelme van a rendszer aljasságát méricskélni, mi nagyobb, kitüntetni Bayert, vagy strómanokkal a Vezér és családja nevére iratni az ország vagyonát, a közösből fizetni a rendszer talpnyalóit, eltörölni a demokratikus Alkotmányt, megszállni a közmédiát, megfosztani bárkit emberi jogaitól, kivetkőztetni egy országot önmagából és gyűlöletet kelteni életüket mentő menekültek ellen. De az látható, hogy a rendszernek nem egyetlen és nem legnagyobb bűne egy rasszista uszító kitüntetése.

A spontán főpróba, amelyet Kaltenbach Jenő kiállása indított el, a vártnál is jobban sikerült. Bizonyította, hogy a rendszer tehetetlen a passzív ellenállással, a bojkottal, az együttműködés felmondásával szemben. Senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy viseljen egy kitüntetést. Ahogy senkit nem lehet kényszeríteni arra sem, hogy részt vegyen az egyenlő esélyeket nem biztosító parlamenti választásokon. Ahogy arra sem, hogy beüljön a diktatúra parlamentjébe, és felmondjon minden legitimáló együttműködést Orbán önkényuralmi rendszerével. Az ok alapos: a rendszer a hatalom kizárólagos gyakorlására épül.

Ez nem 21. századi rendszer, hanem a középkori feudalizmus és a múlt századi fasizmus keveréke, klerikálfasiszta rendszer, amely egy oligarcha hatalmára épül. Orbánnak nincs joga ilyen rendszert üzemeltetni olyan katonai szövetség és az EU tagjaként, amelynek alapelvei ezt tagadják. Ezt a magyar lakosság legitimálja, ezért tűri a NATO és az EU, amely Orbán állításaival ellentétben nem akar beavatkozni Magyarország belügyeibe. De a magyarok már nemcsak magukért és a hazájukért felelősek, hanem azért is, hogy Orbán milyen kórt terjeszt.

Orbán a Vérszívó 4-ek (V4) szellemi vezetőjeként belülről rombolja a jogállami Európát, uszít a liberális demokráciák, a nyugati szabadság ellen, pusztítja az Európai Uniót, a politikai katolicizmus középkori ideológiájával hódít, amelyet elutasít a jelenlegi római pápa is. Orbán Oroszország és az iszlám terrorizmus szövetségese Európa, Amerika és a demokratikus világ meggyengítésében. Át akarják venni a hatalmat, azt akarják, hogy Putyin, Trump, Erdogan, Orbán (a Vérszívó 4-ek) és az európai szélsőjobb vezérei uralják a világot.

Ez Bayer Zsolt kiterjesztése a világra. Ha az igazi magyar elit, amelynek tagjait a szép és értékes lovagkereszttel tüntettek ki, nemet mondott Bayerre, akkor nemet kell mondania azokra is, akiket Bayer szolgál, akik Bayert kitüntették, akik létrehozták és működtetik Bayer világát. S ez most már nemcsak Magyarország érdeke, már nemcsak Magyarországért felelősek...

ITT OLVASHATÓ

NEM BAYER-ÜGY, HANEM RENDSZERKRITIKA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Parászka Boróka
2016.08.27.


Egy magyar állami kitüntetés körüli vita  kellett ahhoz, hogy felszínre kerüljön, mit nem ért sem hatalom, sem ellenzék (?) Magyarországon. Hogy ez a sajátos közép-európai válság tulajdonképpen félreértések és félremagyarázások sorozata. 

Rémisztő, hogy nagyon sokan nem értik, mi a jelentősége ennek a vitatott kitüntetésnek, és az azt követő tiltakozásoknak. Ez nem a „balliberálisok” és a „jobboldaliak” vitája, nem egy újabb, tét nélküli „hiszti”. Nem egy „plecsni” körüli szószátyárkodás. Nem hiú és még hiúbb emberek összeszólalkozása. Szaloncsetepaté. Egy marginális ügy túldimenzionálása, rögeszmés fölülértékelése.

Ez az ügy arról szól, hogyan viszonyul az állam a saját állampolgáraihoz, mit ismer el, mit értékel – és arról, hogy az állampolgárok hogyan kérik számon, ellenőrzik az állam működését.

Javában zajlik a menekültkvótáról szóló népszavazási kampány minden lehetséges csatornán, minden lehetséges eszközzel jön ugyanaz a tartalom. A nemzeti ünnepen kit ismer el a magyar állam, kit tekint követendőnek, példaképnek, üzenetek megfogalmazójának és közvetítőjének? Azt, aki így fogalmaz:

Mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök? Elviselhetetlenek vagytok, szemtelenek, mint a piaci légy, nincs bennetek sem alázat, sem hála, nincs bennetek semmi emberi. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket? A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb”

Ez után az elismerés után felejtsük el, hogy a magyar kormány társadalmi vitára bocsátja a „menekültkérdést”, a „kvótakérdést”, hogy lenne itt bármiféle latolgatás, egyeztetés, mi a jobb megoldás. Ez egy szimpla uszító üzenet. Hasonló ahhoz, amit ugyanez a szerző a roma gyilkosságsorozat előtt közvetített, és amelynek tragikus folyományát egy egész ország szemlélte. Tehetetlenül.  Fliegauf Bence pontosan összefoglalta, mi történt.

A népszavazási kampány a plakátokkal kezdődött,  és ezzel az elnöki, ünnepélyes kitüntetéssel folytatódott, de eljutott közben a kolozsvári magyar napokra és a marosvásárhelyi magyar napokra is. Előbbin Nagy Feró „minden nő” megerőszakolásával riogatott, és szavazásra ösztönözte az erdélyi magyarokat. Utóbbin Kövér László a „szülőföldjükhöz, nyelvükhöz és keresztény hitükhöz” ragaszkodó erdélyi magyarokat küldte a szavazóurnákhoz. Abban a városban, ahol 25 éve polgárháborús konfliktus volt, és ahonnan tömegesen menekültek el az erdélyi magyarok.

Mindeközben a magyar-szerb határon embertelen állapotok uralkodnak, nő a káosz, a feszültség, és sérülnek az alapvető emberi jogok; ellehetetlenül bármiféle ellenőrzés, biztonsági intézkedés, miközben gazdagodnak az embercsempészek A menekültellenes kampányon edzett székelyföldi gyerekek pedig azt játsszák, hogy fagylaltos kocsiba zárva deportálják a betolakodókat.  

A szavazótábor gyűlöletalapú erősítése, egyben tartása, a menekültellenes (romaellenes, magyarellenes, emberellenes – ahogy tetszik)  kormánypárti mobilizáció, , hosszú ideje zajlik. Volt már néhány tiltakozó akció, legismertebb a Kétfarkú Kutyapárt ellenplakát sorozata. Mindez fontos, de nem elég...

ITT OLVASHATÓ

SCHMIDT MÁRIA ÉS A FALAK

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.08.27.


Schmidt Mária szerint a zsidók már a spájzban vannak. Természetesen egy muszlim világ-összeesküvés részeként. Szily László a 444-en sok szempontból elemzi a Terror Háza igazgatójának azt az írását, amit blogposztként szórt a nagyvilág, de leginkább a hívek elé. A témája alacsonyabb szintet céloz meg, mint globális magyarázatot adni az izraelizációra.

Mely említett kifejezés lehet, hogy nem tudományosan definiálható a hétköznapok szintjén, de abban egészen biztosak lehetünk, hogy az antiszemiták azonnal tudni fogják a dolgukat. Ajkukra emelik, és hamarosan a net tele lesz vele. Varázsszóként említve mindenre, amit részben sem értenek, és még véletlenül sem ismernek. Sajnos ezt alig érinti Szily írása, mely különben nemes gesztussal próbál rávilágítani az igazgatónő által összehordott, látszatösszefüggésekkel megtűzdelt, féligazságokra építő gondolatiságára. Mely utóbbi kifejezéssel világért sem szeretném Schmidt Máriát megbántani. Már csak azért sem, mert az eredeti írás alapján egy másik mű juthat az eszünkbe. Az, amiben olyasmik állnak, hogy: „A jó öreg Szent Jánosnak ott voltak a gombák, Shipton anyának a sör. Nostradamus érdekes keleti apróságokat gyűjtött. Szt Malachinak zuglepárlója volt” (Neil Gaiman & Terry Prachett; Elveszett próféciák). Schmidt Máriának meg ott van az az épület, amelyet
Szálasi Ferenc avatott be a nagypolitikába. Így talán az is lehet, hogy az igazgatónak pontosan ugyanolyan önáldozatképző komplexusa lehet, amelyet Angela Merkelről tételez fel...

ITT OLVASHATÓ

IVÁNYI GÁBOR: A HATALOM ADOMÁNYOZTA CÍMEK NÉLKÜL IS LEHET VALAKI "LOVAG"

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Iványi Gábor lelkész
2016.08.26.


Megválok én is azoktól a kitüntetéseimtől, melyeket az elmúlt években kaptam.1997-ben Göncz Árpád, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, 2003-ban Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság Elnökének Arany Érdemérmét, 2006-ban pedig Sólyom László, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét adományozta számomra.

Mindhárom alkalommal azt a segítő munkát ismerték el köztársasági elnökeink, melyet munkatársaimmal együtt évtizedek óta végzek.

Mostani döntésemmel egyrészt kifejezésre akartam juttatni tiltakozásomat én is azzal szemben, hogy a gyűlöletkeltés, rasszizmus és szidalmazás a napi politika eszközévé vált, és elismerést érdemel a mai Magyarországon.

Döntésemmel a többi tiltakozó melletti szolidaritásomat is kifejezésre akartam juttatni. Ha nem a „visszaküldés” formáját választottam az azért van, mert ugyanoda kellene postáznom kitüntetéseimet, ahonnan a tiltakozás tárgyát kiváltó elismerés is származik. Ezért, követve Haraszti Miklós példáját, díjaimat én is aukcióra bocsátom. A bevételt a kirekesztettek és megszomorítottak javára kínálom fel.

A hatalom adományozta címek nélkül is lehet valaki „lovag”. Kierkegaard Ábrahámot a hit lovagjának nevezte. Ha kevésbé emelkedetten akarok fogalmazni, akkor a Koldus és Királyfi meséjéből az Álmok és Árnyak Birodalma káprázat-lovagjának címe is megtiszteltetés annak, aki egy kisgyerek rongyai mögött is kész ösztönösen felismerni a herceget...


ITT OLVASHATÓ

BAYER ZSOLT ÉS A DREIFUS-ÜGY

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON BLOG
Szerző: Mikecz Dániel
2016.08.26.


Az értelmiségi tiltakozás régi eszköz, az internet pedig új erőt képes adni neki.

Kilencven fölött jár azok száma, akik Bayer Zsolt állami kitüntetése miatt adják vissza érdemrendjüket. Miközben valódi társadalmi támogatottsága van a gesztusnak, nyilvánvaló okokból ezen a módon csak egy szűk kör, a korábban kitüntetettek képesek tiltakozni. Mivel lovagkeresztet közéleti személyiségek, tudósok, művészek, sportolók kapnak, a kitüntetés visszaadását egyfajta értelmiségi tiltakozási formának lehet tekinteni. A tiltakozásokra általában úgy szokás gondolni, mint ami köztereken, tömegben, valós időben történik. Az értelmiségi tiltakozás ezzel szemben az illető státuszán és a nyilvánossághoz való könnyebb, közvetlenebb hozzáférésén alapszik. Az értelmiségi aláírók a szélesebb közvélemény számára referenciacsoportként szolgálnak: az ő véleményük meghatározó, éppen a státuszuk miatt. Tipikus ilyen értelmiségi tiltakozási forma a nyílt levél, valamint a zárt körű – gyakran a nyílt levelet támogató – petíció.

Az értelmiségi tiltakozás megjelenése a Dreyfus-ügyhöz kapcsolódik. Alfred Dreyfus zsidó származású francia katonatisztet kémkedés miatt ítélték – hiányos bizonyítékok mellett – kényszermunkára. Később bizonyítékok kerültek elő arra nézve, hogy a katonai adatokat tartalmazó levelet nem Dreyfus, hanem egy másik katonatiszt, Ferdinand Walsin-Esterhazy írta és adta át a német katonai attasénak. A bizonyítékok ellenére a bíróság nem találta bűnösnek Walsin-Esterhazyt. A felmentés után írta meg Émile Zola az elhíresült Vádolom! (J’accuse!) című cikkét a L’Aurore napilapban, amelynek főszerkesztője mellesleg a későbbi miniszterelnök, Georges Clemenceau volt. Zola cikke tulajdonképpen nyílt levél volt a francia elnöknek címezve, amelyben a bírósági eljárás hiányosságait és bizonyítékok meghamisításának felelőseit nevezte meg. Zola cikke utáni napon jelent meg „Az értelmiségiek nyilatkozata”, amelyet a „dreyfusard” tudósok, művészek, közírók, egyetemi oktatók írtak alá. Az aláírók kifejezték tiltakozásukat a bírósági eljárás megsértése és az Esterhazy-ügy körüli bizonytalanságok ellen, továbbá az eljárás felülvizsgálatát követelték.
 
Zolát nyílt levele miatt elítélte a bíróság, ő maga pedig Angliába emigrált a büntetés elől. Tárgyalása után jelent meg cikkére és az értelmiségi aláírásokra a válasz a hadsereget és a katolikus egyházat támogató oldalról. Ahogyan azt Némedi Dénes írja, a konzervatív Ferdinand Brunetière elsősorban a mindent elöntő individualizmust kárhoztatta, amelynek következménye, hogy senki nem bízik a másikban, csak saját önös érdekeit nézi, ráadásul mindenki úgy gondolhatja, hogy jogában áll bármit megítélni anélkül, hogy véleményét bárki vitathatná. Brunetière felrótta továbbá a dreyfusard értelmiségieknek, hogy úgy hiszik, valamiféle magasabb rendű tudás birtokában vannak, ami feljogosítja őket, hogy kérdőre vonják a francia vezérkart. Ezt a felsőbbrendűséget, arisztokratikus magatartást különösen veszélyesnek gondolta, ahogy írja: „a demokráciában az arisztokrácia összes formája közül az értelmi arisztokrácia a legelfogadhatatlanabb, mert a legnehezebb igazolni” (ford. ND). Brunetière cikkére a szociológia atyjának tartott Émile Durkheim válaszolt „Az értelmiség szerepe és az individualizmus kultusza” címmel. Ebben az írásban Durkheim amellett érvelt, hogy éppen az individualizmus képes összetartó erő lenni a társadalomban, az ugyanis az egyetlen közös vallás lett az egyre inkább szekularizálódó társadalmakban...
 

PUKLI ISTVÁN: RADIKALIZÁLÓDUNK ÉS MEGLEPJÜK A KORMÁNYT

24.HU - POSZT ITT BLOG
Szerző: László Pál
2016.08.26.


Radikalizálódik a mozgalma, de közben kitűnőt kapott a vezetői értékelésében. Megint lesznek tiltakozások ősztől, mert szerinte ami eddig történt az vagy káros, vagy látszatintézkedés. Ha nem kap jövőre új mandátumot, akkor sem megy el politikusnak. Villáminterjú Pukli Istvánnal, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával.

Olvasom, hogy csak szeptember első hetében lesz tankönyvosztás a Telekiben. Azt mondják, hogy ez késői.

Három éve jött egy KLIK-utasítás, hogy szeptember elseje előtt nem oszthatunk tankönyveket, mert nyári szünet van, és nem ronthatjuk el a vakációját a gyerekeknek. Egy időre beálltunk arra a rendszerre, hogy szeptember elsején osztjuk ki a könyveket, mivel azonban elsején egyszerre kellett megtennünk ezt, és nincs elég humánerőforrásunk, ezért több napra elosztottuk a terhelést. De azt gondolom, minél később kerülnek a tanulókhoz ezek a tankönyvek, annál kevesebb kárt okozunk velük.

Most értékelték mint intézményvezető. Hányas lett a bizonyítvány?

Egyetlen kifogásolnivalót találtak.

Éspedig?

Túl gyorsan viszem végbe a dolgokat.

Mármint mit?

Ha megnézi a pályázatomat, akkor azt láthatja, hogy abból, amit elterveztem, minden megvalósult, sőt több is. Igaz, mivel elvették az igazgatók gazdálkodási jogkörét, ezért az új tornaterem nem készülhetett el. Szóval amihez pénz kellett volna, azt nem tudtam megvalósítani, de a pályázatom szakmai részét teljes mértékben.

Akkor ez egy négyes alá?

Maximális értékelést kaptam. Nem tudnak belém kötni komolyan. Ezért van most ez a hír, hogy „későn” kapnak könyvet a diákjaink. De nyilvánvaló, hogy az első órák minden évben, ismétléssel, rendszerezéssel kezdődnek, szóval egyáltalán nem baj, hogy ezekhez a silány minőségű könyvekhez, csak szeptember 6-án jutnak hozzá a diákok. 12-15.000 Ft volt fejenként a maximum, amiért könyveket rendelhettünk. Egy nyelvkönyv 5-6 ezer forint. Nálunk két nyelvet tanulnak a gyerekek, így képzelheti, mekkora könyvcsomagot kapnak meg „ilyen későn”. Évek óta ez van. Nincs megfelelő minőségű és mennyiségű tankönyv, ezért fénymásolunk, szkennelünk. Azért remélem, a szülők megbíznak az iskolában annyira, hogy a pedagógusok majd csak áthidalják ezt a négynapos szakadékot valahogy.

Jó, valahogy csak elindul a Teleki is szeptemberben, de korábban mintha azt mondta volna, hogy folytatják a tiltakozásokat is. Lesz kockás ing, meg esernyő?

Amit az oktatási kormányzat eddig művelt átalakítás címén, az vagy káros volt, vagy csak látszatintézkedés, ezért nyilvánvaló, hogy a Tanítanék Mozgalom folytatni fogja addig, amíg alapjaiban nem változik meg a rendszer. Amíg tényleges intézményi autonómiát nem kapnak az iskolák, amíg a nemzeti alaptantervet nem csak toldozgatják, foltozgatják, amíg a KLIK átalakítása valóban azt nem jelenti, hogy az iskolák maguk dönthetnek a helyi tantervükről, a gazdálkodásukról és a munkáltatói jogokról, és amíg nincs a rendszerben több pénz, addig érdemi változásokról nem beszélhetünk...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁNTÓL KERÍTVE, ORBÁNNAK HÁGJ MAGYAR!

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Andrew_s
2016.08.26.


Orbánnak, kérem, komplexusa van. Biztos több is, de úgy tűnik búvópatakként tört a felszínre az egyik. Valamelyik nap még az volt a gondja, hogy baj van a magyar férfiakkal. Ami fölött még napirendre térhetünk. De most itt a következő kitétel. Ami alapján demográfiai megoldásokat sürget a munkaerőhiány megszüntetésére.

Na, jó! Ez így némileg persze csúsztatásnak tűnhet. De azért emlékezhetünk, hogy Orbán hány, de hány alkalommal élt olyan szófordulatokkal, ami a férfiasság valamilyen hangsúlyozását jelentette. Így a riói értékelésben felbukkanó szólam már-már önvallomással is felérhet. Fenntartva, hogy szép, férfias gondolatai vannak, de azért „valami baj van velünk, magyar férfiakkal”. Mert „válámi van, válámi mindig van”. Legfeljebb, mint tudjuk: nem az igazi. Olykor a nap zöld, olykor a kesztyű ujjatlan. Olykor a demográfiai adatok nem stimmelnek. Amelyekkel kapcsolatban Orbántól már hallottunk olyat is, hogy a gyermekeknek az ő miniszterelnöksége miatt volt kedvük nagyobb számban megszületni. Csak úgy! Mintegy parancsszóra. Amitől a narancs is érhet. Akkor is, ha kicsi, sárga és savanyú. Annyira, hogy a száj összehúzódását, esetleg heves rángatódzását okozza. Ami elől aztán nem győznek elvándorolni a szülőképes korosztály tagjai. Az orbanizmusban sokszor emlegetett szerepjátékot játszva. Eredményesen alakítva a gazdasági menekültek szerepét. Angliától Ausztráliáig.

Komoly, tized-ezrelék alatti arányban hazatelepülve a pár hónapos hakni után. Elfogadva az évekre, esetleg évtizedekre szóló szerepfelkéréseket. A gazdasági menekült szerepébe belefáradva, az állampolgári, illetve a szülői szerepeket is kipróbálva a világ különböző tájain. Fittyet hányva a neoratkoizmus hazai ötletparádéira éppen úgy, mint a párt választó párt-bulikra Kétségtelenül csökkentve persze mindazok számát, akik itthon a munkanélküliek statisztikájában jelennének meg. Már akkor, ha nem fésülnék annak az optikáját csillogóbbá a közmunkásokkal. Mely talmi csillogás alapján, persze nagyon jó a hazai munkaerőpiac helyzete. Nem kis strukturális munkaerőhiánnyal is megverve. Mert persze jobbára nem a banánhámozási verseny vesztesei távoznak az országból. Azokból itthoni politikus lesz. A távozók nyomán aztán üresen maradnak azok a helyek, ahol a pofázás, az ökölrázás nem elég egy informatikai, orvosi, vagy lassan tetszőleges szakipari munka elvégzésekor...

ITT OLVASHATÓ

LOVAGKERESZTET GÖMÖRI ZSOLTNAK ÉS DEUTSCH TAMÁSNAK. IS

KOLOZZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.26.


Azok a bizonyos lassan őrlő kerekek végül csak előállítottak egy zsák korpát. Talán van, aki emlékszik még Gömöri Zsoltra, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) korábbi elnökére. Akinek kimaradt a sztori, összefoglalom: Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke volt olyan jó és 2012-ben végtörlesztette négy szövetségi munkatárs hitelét. Na, nem saját zsebből, hanem a Magyar Paralimpiai Szövetség pénzéből. A négy szerencsés között ott van természetesen Gömöri Zsolt is, mint szintén rászoruló.

A Bors rákérdezett a dologra tavaly májusban (nem, nem a police.hu), Gömöri úr pedig elmagyarázta, hogy erre a jogszabályok lehetőséget adnak. Amúgy sem az ő ötlete volt, hanem Deutsch Tamásé, de semmi gond, mert így most nem fog évi 10 százalékos béremelést kapni. Mármint Gömöri.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke később visszafizette azt a 3 millió forintot, amit a devizahitelének támogatására előzőleg felvett a Paralimpiai Szövetségtől. Nem azért fizette vissza, mert eleve gusztustalan dolog volt felvennie. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként havi bruttó 1,5 milliós fizetést kap a bizottság elnökeként, holott ezt a munkát normális helyeken társadalmi munkában végzik. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként a 3 milliós támogatás mellett felvett 17,5 millió forint jutalmat is. Azért sem fizette vissza, mert a szponzori pénzek után plusz jutalékot zsebelt be. Nem. Azért fizette vissza, mert kiderült.

Nem is hánynék sugárban, ha nem éppen a Paralimpiai Szövetségről lett volna szó. Idéznék ugyanennek a Gömöri Zsoltnak a leveléből:

“Vannak sportolóink, akik csak az edzőtáborban jutnak megfelelő táplálékhoz, mert a havi méltatlanul alacsony támogatásból legfeljebb naponta egyszer tudnak megenni egy párizsis zsömlét vagy egy pár virslit. Elvétve akad olyan paraversenyző, aki nem kényszerül arra, hogy a napi edzések mellett nyolc-tíz órát dolgozzon, és nem a megélhetésért, hanem a túlélésért .”

Ezt Gömöri nem a második világháború után két perccel írta, hanem 2015-ben. Nem is nekem írta a kevéssé gerinces úr, hanem a MOB-nak. Ugyanis szerette volna elérni a parasportnak szánt keret emelését. Ez dicséretes is lenne, ugyanis például a cselgáncs világbajnokunk – Szabó Nikolett – két műszakban dolgozik havi hetvenezerért egy gyárban és mellette jár edzésre. Nikolett majdnem teljesen vak és parasportoló...

ITT OLVASHATÓ 

AMILYEN ERŐVEL A HÓNA ALÁ NYÚLTAK, ÚGY ENGEDIK MOST EL VOLDEMORTOT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.27.


Heti Top 5 – Átlátszó:
Ömlik az uniós pénz Mádra, Borsod Felcsútjára
11 milliárdos
megbízás a volt munkahelytől  
Megvádoltak
hűtlen kezeléssel? Kössél még nekünk 70 milliós szerződést!  
Csodazongorából
sosem elég: tíz darabot rendel, 600 milliáért  
Itt a tanulmány
amivel a Századvég 1,8 milliárdos melót nyert az MNB-től  Heti Top 5 – magyar sajtó:
Így nyaral Mészáros Lőrinc (Magyar Narancs)
Ilyen a nagyvonalú magyar képviselő: neki az állami támogatás nem bevétel
(Direkt36)
Újabb puzzle darabok a letelepedési kötvény-bizniszből(444)
Amilyen erővel a hóna alá nyúltak, úgy engedik most el Voldemortot (NOL)
Milyen lehet egy napi 87 ezer forintos tanács? (Napi)

Legjobb rádiós anyagaink:
Ha akarják, ha nem: leltárt tart a múzeumokban az Átlátszó
Itt az elfelejtett nemzetközi jelentés a magyar bírósági korrupcióról
Lopott autók is átmennek az eredetiségvizsgálaton
Itt van, ki lehet a turai kastély rejtőzködő tulaja
Épp ott kanyarog kisvasút, ahol értékes telkeket lehet megszerezni!

ITT OLVASHATÓ