2016. szeptember 16., péntek

MIÉRT VAGYUNK LÚZEREK?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.09.16.


Mióta ez a maffia irányítja az országot, a demokratikus oldal folyamatosan vesztésben van.
Ennyire lúzerek lennénk?
Vagy esetleg valami alapvető kérdésben nincs igazunk, a nép mégsem a demokráciára vágyik?
Ennek ellentmond, hogy még soha nem találkoztam olyan Orbán-hívővel, aki ne tartotta volna magát velejéig demokratának, és ha itt megállunk a vizsgálattal, akkor bizony nézegethetünk bambán, mint liba a Márton-napi étlapra.
Aztán azon gondolkodtam el, hogy hibás az érvelésünk, mikor a fékek és ellensúlyok hiányáról, Orbánista ellenforradalomról beszélünk?
Azt hiszem, nem, hiszen a demokrácia elmélete meglehetősen kimunkált, jóllehet természetesen sokan sokféleképpen írják körül mibenlétét, ebből aztán néha tréfás eredmények születnek.
Például Orbán rendszerét nem tekintik diktatúrának azért, merthogy a demokratikus intézményrendszer névleg létezik.
Természetesen létezik, csak éppen nem tölti be funkcióját.
Mintha egy tevét állítanának rajthoz az epsomi derbin egy telivér helyett, mintha egy vak töltené be a figyelő-matróz posztját a vitorlás árbockosarában - a poszt betöltött, csak éppen funkcionálisan alkalmatlan arra, amiért létrehozták.
Mégis azt hiszem, az eb máshol van elhantolva.

Véleményem szerint a gond a probléma jellegének megértésével van.
Akik a demokrata oldalról ma hivatásszerűen politikával foglalkoznak, és még nem árulnak letelepedési kötvényt, azok az aktuális harcról, melyben a pofozóbaba szerepét játsszák azt gondolják, hogy ez politikai harc.
Adottak az ellenfél érvei, meg adott a mi politikai álláspontunk, és a két elmélet harcának eredménye dönti el, hogy ki lesz a választók döntésének nyertese.
Lószart Mama.
Ma a küzdelem ugyanis nem politikai harc, hanem kommunikációs küzdelem, és ettől lesz ez az egész olyan, mintha a pályán mi a ritmikus sportgimnasztika szabályai szerint hercigeskednénk, miközben az ellenfél ketrecharcosai pépesre verik a pofánkat.
A mi maradék tisztességes politikusaink belevetik magukat a politikai elmélet mélyvizébe, és ha veszítenek, akkor is elégedettek maradnak a verseny végén, mivel meggyőződéssel vallják, hogy igazuk volt, erkölcsi és politikai értelemben egyaránt.
Ha most nem jött össze, hát majd legközelebb, de legközelebb már lehet, hogy ők sem lesznek, nemhogy az elméleteik.

Ellenfeleik viszont nem az elméleti igazságra összpontosítanak, hanem a hatalomra.
Azt gondolják, hogy ha igazuk lenne, de nem lennének hatalmon, semmit sem tudnának megvalósítani elképzeléseikből, melyek jelenleg - szerencsétlenségünkre - egy rablóbanda erkölcsiségét és cél és eszközrendszerét hordozzák magukban.
Ennek érdekében aztán félretesznek minden magasztos és kevésbé magasztos elvet, és a pőre gyakorlati hasznot helyezik előtérbe.
Gátlásaik, erkölcseik nincsenek, lopnak, hazudnak, zsarolnak, fenyegetnek, megvásárolnak, ellehetetlenítenek, és közben nagyokat röhögnek az erkölcs bajnokain, akik ezzel nem tudnak mit kezdeni, mert olyanok, mint úrilányok akiket sorsuk egy kuplerájba hajított: zsebkendővel fogják a faxt, míg ellenfeleik marokra kapják, mint rosszlány a liliomot.
Nem kétséges, ki lesz nyerő ebben a helyzetben.
A primitivizmus egyébként is győzni szokott a kultúra felett, egy filosz és a strici párharcából ritkán jön ki a dzsigoló a teletetovált kopasz fejével vesztesen, és Róma sem kultúrharcban vesztett a barbárokkal szemben...


ITT OLVASHATÓ

MÁR MOST TELE A TÖKÖM AZ ISKOLÁVAL

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: Vakmacska
2016.09.16.


Regresszió, így mondják az okosok, amikor más alkalommal hibátlanul öltöző gyerekem mintha visszament volna kétévesbe az évnyitó előtt: fejére húzta a nadrágot, vég nélkül ökörködött, nem találta az orra elé készített zoknit. Nem közölte, hogy ne, ne dobáljam szét a teljes szekrény tartalmát, ez bizony az új ünneplő nadrágja, begombolni azért nem képes, mert az intelligens nadrágkészítő elfelejtette kivágni a gomblyukat.
 
 
Macsek mégse ezen bukott ki igazán, este az ünnepélyes ácsorgás (szorozva kettővel, nálunk külön van alsós meg felsős évnyitó, király, ász…) után már az All but the bass-ra keringőzött a megkergült sarjjal a nappaliban. Ami előtt értetlenül és égnek álló hajjal állt, annak korántsem a gyerekek  az okai, még ha néha úgy tűnik, tesznek érte ők is rendesen.
 
Alsó tagozat:
  • Miafaxnak ennyi cucc?- foglaltam össze a magyar közoktatás tárgyfetisizmusáról a véleményemet. Mert nagyjából MINDENBŐL sok van, amit persze a kölök nem képes menedzselni, tehát már az első napokban litánia hosszúságú kérelmeket kap a szülő, hogy segítsen, mert felszereléshiány van meg leckehiány. Eredmény egy rakás frusztrált, ingerült szülő, aki esetleg nem akar segédtanító, de főleg nem személyi asszisztens lenni, hegyezve-keresve napi 5 füzetet, 4 könyvet, harminc ceruzát (hat-nyolc mért nem elég?), tornafelszerelést, meg a mitikus állatot, ami azonmód megjelenik szeptember elsején. A cicával egyetemben, aki a lelkesedést van hivatva elvinni rövid és titokzatos úton. Egyelőre szerencsére inkább az enyémet. 
  •  
    • Az előírt mennyiségű (30+) ceruza nem fér az előírt formátumú (rendezős-dugdosós) tolltartóba, másoknak se. Egyáltalán, ki találta ezt ki, hogy egy hatéves minden óra után rendszerez-dugdos hogy szépen mutasson a 30 pluszos cerkakészlet? Elárulom: nem teszi, csak besöpri a tolltartóba, hogy utána észrevegye, így nem lehet becsukni, így aztán repül a készlet a szerjózsa minden irányába, találok belőle a füzettartóban, táska alján, uzsonnás zacskóban, zsebben, tornacipő mellett. A Nagy tolltartója már a felsőben engedélyezett zsákforma, lapul ugyan benne egy belső szortírozólap is annak, aki mindenképp rendezni akar, de az úgy is bezáródik, ha csak belehajítják a ceruzát-tollat-radírt-részfaszúbaglyot, ellentétben az alsós változattal. Amit mégis melegen és kötelezően ajánlanak. Mert csak. Hiába tudja minden többgyerekes szülő (van osztálytárs, akinek már három bátyja jutott túl e reménytelen körön), hogy a hatéves nem szortíroz-rendez és dugdos, legnagyobb teljesítménye, ha nem ejti az egészet darabonként a pad alá. Tízpercenként.
    • Kisfüzet, nagyfüzet, könyv, ellenőrző, fénymásolt lap. Ami nem kell, azt nem visszük haza! Csak a szülő nem távolbalátó és nem gondolatolvasó, hogy mi maradt ott véletlenül, és mi az, ami nem kell, azért nem jött haza. Délután fél hétkor email: Szabó Eszti anyukája vagyok, ha te vagy Kovács Tomika anyja, lécci gyere a suli elé a matek feladatlapért, ami valamiért Eszti táskájába került, látom, a házi sincs befejezve. Szülő lóftat suli elé, drukkolva, hogy a rendőrök mással legyenek elfoglalva, ne a fél doboz sörrel, amit Tomika leckéjének (napköziben micsináltál, büdöskölök????)abszolválása után hajtott fel meggondolatlanul. A leckehiány is szórakoztató: a gyerek éberségére van bízva, hova rajzol házikót, ahova nem rajzol és a napköziben se kerül rá sor, az nincs megcsinálva, én meg assetom, mi lett volna az.
    • Kézműves szakkör. Huszonegyedik digitális század, ezért a szülő betűkártyákat, 1 cm átmérőjű korongokat, ismeretlen rendeltetésű kis bugyirózsaszín téglalapokat vagdos este féltizenegykor, naná, addig elfelejtette. A második kör az „ezzelmicsináljak” halmaz, mikor kiderül, mit kell vele csinálni, a gyerek egy hétig sétáltatja, ahelyett hogy az ott rendszeresített borítékba pakolja a többi mellé, amit majd szorgosan a pad alá szór (lásd első pont). Mire odakerül, szerintem már gyárilag hiányzik a fele.
Felső tagozat:

ITT OLVASHATÓ

SZEMÜVEGET A BÍRÓNAK! - SZEMÜVEGGYŰJTŐ KAMPÁNY HAJLÉKTALAN EMBEREKNEK

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: AVM
2016.09.12.


A hajléktalan embereket az olvasószemüveg hiánya gyakran akadályozza a mindennapi életben vagy érdekeik érvényesítésében. Olvasószemüveg nélkül nem, vagy sokkal nehezebben tudják hivatali ügyeiket intézni vagy a városban tájékozódni, nem tudják elolvasni az sms-eiket és könnyebben becsapják őket. Azok a hajléktalan emberek akik az előző gyűjtésekben kaptak olvasószemüveget azóta el tudnak olvasni egy jó regényt vagy meg tudnak nézni feliratos filmeket is, az aktivistáink hatékonyabban használják a számítógépet, elolvassák a friss híreket és tanulmányokat, vagy épp megírják egy szervezési találkozó jegyzetét.

Támogasd a hajléktalan embereket azzal, hogy szemüveget adományozol!

Mire van szükségünk?

- viszonylag jó állapotú, női vagy férfi szemüvegekre, ahol a két lencse dioptriája egyforma;

- szemüvegtokokra, amikben a szemüvegeket tartani lehet.

A gyűjtés utána a szemüvegeket egy önkéntes optikus méri be, majd egy önkéntes szemészorvos vizsgálata utána adjuk oda a rászoruló embereknek.

A felajánlásokat az avarosmindenkie@gmail.com email címre, illetve a 0620-990-5680-as (Murányi László) telefonszámra várjuk.

A szemüvegkampányunk eddigi eseményeiről a beszámolók itt találhatók.

ITT OLVASHATÓ
 
 

ÜZENJÜK LÁZÁRNAK: NE HAZUDJ!

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: ashwood
2016.09.16.


Ha menekültek jönnek Magyarországra, a romáktól kell megvonni a segélyt – ez a kormányzati propaganda egyik új vezérmotívuma. Természetesen azért szajkózzák, mert így akarják mozgósítani a politikailag kevésbé aktív romákat.

Épp ilyen szociális sovinizmus volt a 23 millió románnal való fenyegetőzés – és ugyan ennyire igaz is. Ugyanis utóbbi ordas nagy hazugság.
Megint.

Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere a minap
egy fórumon kijelentette: a romáknak be kell látniuk, hogy „minden segítség véges”, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, „innen vonjuk el az erőt”.

Ezek után Lázár János, kancelláriaminiszter
csütörtöki észosztásán rákontrázott: a betelepítés azzal jár, hogy a magyar adófizetőknek kell állniuk anyagilag ennek a terhét:

Ha 100 egységnyi segélyt 150 egységre kell elosztani, akkor értelemszerűen csökkenni fog a segély összege.

A miniszter szerint ha a rászorulók nem 100-an, 200-an lesznek, hanem többen, nyilván kevesebb jut egy emberre, hisz nem fog a település több adót beszedni.

Értjük a lényeget: rá kell venni – ha máshogy nem megy, hát megfélemlítéssel - a romákat, hogy menjenek el október másodikán szavazni. Máskülönben éhen halnak. Ilyen egyszerű. A szokásos, kétbites üzenet. Valóságtartalma pedig még annál is kevesebb.

A menekültek betelepítése és a kötelező kvóta: az bizony van. Szám szerint 1294 embert kellene befogadnia Magyarországnak. Ha igazságosak akarunk lenni, minden településre 0,4 migráns jutna.
De öt falunak együtt lehetne két egész menekültje, aztán vetésforgóban lehetne tőlük rettegni. Persze ennyi sem lesz, mert Szlovákia és Magyarország megtámadta az Európai Tanács döntését a bíróságon. (Ez a hatalmas szám is úgy jött ki, hogy Brüsszel Görögország és Olaszország mellett Magyarországról elszállítani akart menekülteket. De a kedves vezető ezt kerek perec visszautasította a segítséget. Nem is nagyon tehetett volna mást, hisz Magyarországon egyetlen menekült sem volt. Ideérkeztek és amilyen gyorsan tudtak, távoztak is. Most sincsenek többen a befogadó állomásokon 2000-nél.)...

ITT OLVASHATÓ

EGY ÉVES ÉS EGY NAPOS AZ ORSZÁG SZÉGYENE

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.09.16.


Tavaly június közepén levélben kértük Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerb–magyar határszakaszra tervezett „fizikai lezárást” ne támogassa, helyette erősítse meg a menekültellátás állami rendszerét. Azóta a magyar menekültügy romokban, a méregdrága förtelem, az új vasfüggöny viszont egyre nyúlik, terebélyesedik.

A Magyar Helsinki Bizottság akkori levelére Felkai László belügyminisztériumi államtitkár válaszolt. Ígérete szerint „a »zöld határ« lezárása nem jelenti azt, hogy a migránsoktól Magyarország elvenné a lehetőséget a menekült [sic] kérelmek benyújtásától, hiszen a továbbra is nyitott és üzemelő határátkelőhelyeken van és lesz is lehetőségük arra, hogy menekült kérelmüket benyújtsák”. Azóta először a szerbiai, majd a horvátországi határzár is felállt – az előbbi 2015. szeptember 15-én. Az államtitkári balzsamos szavakkal ellentétben Magyarország azóta veszi el még a lehetőségét is a menedékkérelmek benyújtásának.

Érdemes visszanézni, milyen „kerítésellenes” érvei voltak a Helsinki Bizottságnak 15 hónapja, és mi történt azóta:

1) és 2) Az új vasfüggöny megépítése és üzemeltetése méregdrága lesz. Ennek töredékéből meg lehetne erősíteni a kapacitásgondokkal küszködő menekültekkel foglalkozó hatósági és ellátási rendszert.

Várakozásainkkal szemben a vasfüggöny tényleg bámulatosan gyorsan épült meg, a szerb szakaszon mindössze három hónap alatt. A fizikai határzár pontos építési, fenntartási és üzemeltetési költségei azonban nem ismeretesek. Idén év elején Banai Péter Benő államtitkár 78,5 milliárd forint költségről beszélt, amelyet a migrációs válság nem várt kiadásai jelentenek. Feltehetően ennek a nagyobb részét a határzárra költhették. Nem tudni, ebbe beleértendők-e a rendőrségi átszervezések és átcsoportosítások költségei is. Merthogy az ország más területeiről tömegével vezényelnek át rendőröket minden bizonnyal saját családjaik szomorúságára és az ottani bűnözők legnagyobb örömére. Vagy nehéz megbecsülni, mennyibe kerül, a 3000–3500 új határvadász, akik a kerítés mellett fognak csőszködni. A kormányfő idén már legalább kétszer jelentette be, hogy „megerősítik a déli határzárat”; az „ország belseje felé” épülő második kerítést egyenesen elektromosra tervezik.

Eközben az ellátórendszert szinte teljesen leépítették. Megszűnt a debreceni és a nagyfai tábor. A tervek szerint év végén bezárják a bicskeit is. Viszont Körmendre telepítettek egy sátortábort, hogy a menekülők is világosan értsék, mi a kormány valóságos szándéka: „menjetek, amíg mehettek”. Idén nyártól gyakorlatilag megszűnt az elismert menekültek integrációjának állami támogatása. Idén több olyan időszak is volt, amikor már több menedékkérő volt fogdába zárva, mint nyílt táborban.

3) A kormány azt állította, hogyha nincs kerítés, Nyugat-Európából majd tízezrével fogják visszaküldeni hozzánk a menedékkérőket. Mi pedig azt mondtuk, hogy ettől azért nem kell félni.

Tavaly mindösszesen Magyarországra 1402 menedékkérőt küldtek ide vissza a dublini rendelet alapján. Nem egy óriási tétel (csak alig több, mint amiről állítólag két hét múlva népszavazni fogunk). Idén talán még kevesebben lesznek, hiszen az első hét hónapban összesen 377 ilyen átvétel történt. Ha valaki azt hinné, hogy ez a kerítésnek köszönhető, annak közöljük, valójában másról lehet szó. Több európai ország menekültügyi hatósága és bírósága mondta ki, hogy országunk a megroggyantott menekültügyi rendszer miatt nem biztonságos a menedékkérőknek, ezért ide nem lehet őket visszaküldeni.

4) A határzár bejelentés és az építkezés híre sokakat rávesz arra, hogy meginduljanak Európába.

Az adatok azt mutatják, hogy az Európába tartó irreguláris migráció éppen a tavaly nyári hónapokban volt a legmagasabb. Nyilván, megvolt ennek a szezonális oka is, de a kormány bejelentése és erőfitogtatása bizonyosan serkentően hatott a menekülőkre és az embercsempész hálózatokra is. Ezt nem csak mi mondjuk, de a német kormány is.

5) Mivel a határzár magyar felségterületen van, így jogi és technikai értelemben sem mentesül Magyarország a menedékjogi eljárások lefolytatásának kötelezettsége alól.

Ezt ma is határozattan így látjuk. Azt azonban tapasztalnunk kellett, a kormány mennyi csalafinta jogi és technikai praktikát eszelt ki, hogy megszabadulhasson ettől a nyűgtől, és másokra hárítsa a felelősséget. Ez a fajta „találékonyság” szülte meg a például tranzitzónák, a határon lezavart elfogadhatósági vizsgálatok vagy éppen a „mélységi határellenőrzés” rendőrállami ügyeskedéseit...

ITT OLVASHATÓ 

MONDJ NEMET A MISKOLCI ÁRVÁK KÉNYSZERBETELEPÍTÉSÉRE! - ÍGY HAL EL A SZOLIDARÍTÁS MAGYARORSZÁGON

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.09.16.


Elkaszálták Encsen a gyermekotthont – a helyi civilek és a Jobbik közösen érte el, hogy az amúgy fideszes városvezetés meghátráljon.
 
A probléma nem lokális, de jól mutatja, milyen lelkiállapotban van ma Magyarország.
 
Félünk, rettegünk. Attól is, amitől talán nem kellene.


Mi történt valójában?

Pályázati pénzből gyermekotthon létesült volna a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen. 48 normál nevelési igényű miskolci fiatal költözött volna az otthonba, akik a helyi iskolába jártak volna, a gyermekotthon a helyieknek 25-30 új munkahelyet teremtett volna, az építési telket pedig a település önkormányzata ingyen biztosította volna.

Volna, volna, volna.

Csakhogy az encsiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és végül a 7000 lakosú városban 1016-an írták alá a petíciót, így az önkormányzat meghátrált. Nem lesz gyermekotthon Encsen.

Az okokra természetesen már csak utólag, a nyilatkozatokból sem nehéz következtetni.

A
sajtóhírekben a nevelőotthonba költöző 48 gyerekről legtöbbször a „problémás fiatalok” kifejezés olvasható. Szeles András polgármester szerint viszont nem helyes azt feltételezni, hogy a gyermekotthon egyenlő a bűnözéssel, sem a romakérdéssel. Máris szinte hallható az Encsen felhozott érvek indulata: idejönnek Miskolcról ezek a problémás, bűnöző cigánygyerekek, és fel fogják dúlni a békés város mindennapjait. A 7000 lakosú Encsre káoszt és rettegést hoz majd az a 48 gyerek.

Mielőtt azonban követ dobálnánk Encs embertelen polgáraira, álljunk meg egy pillanatra.

Emlékszünk még arra, mekkora felzúdulás volt
Vámosszabadiban, amikor menekülttábort akartak létesíteni a határ menti városban? És Martonfán? És Kiskunhalason? És Körmenden? Igen, akkor már dübörgött a menekültkampány, és úton-útfélen az illegális bevándorlókkal riogatott mindenkit a kormány, így nem is csoda, hogy a városok, ahová legtöbbször megkérdezés nélkül, a lakosság tájékoztatása nélkül akartak befogadóállomásokat telepíteni, így reagáltak.

De néhány évvel ezelőtt
Szilvásváradon is volt egy ehhez kísértetiesen hasonló, mégis alapvetően más helyzet: ott a helyi lakosok az ellen tiltakoztak, hogy a fogyatékkal élőknek lakóotthonokat létesítsenek. Akkor is volt aláírásgyűjtés, és egy hosszú, nehéz folyamat eredménye volt, hogy a helyi lakosok végül megbékéltek a lakóotthonokkal, és a lakókkal egyaránt.

A folyamat neve: érzékenyítés...
 

HOGYAN JUSS KI A PSZICHIÁTRIAI OTTHONBÓL?

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: verdestamas
2016.09.15.Mióta élsz itt?

Néhány hónapja vagy már 10 éve?

És néha belenézel a tükörbe, és elmondod magadnak, hogy elvették a méltóságod. És egyre halványabb az arcod.

Pedig volt életed. Volt munkád. Volt kereseted. Volt családod és voltak barátaid. Volt szabadságod, lakásod, kocsid.

De most az intézet udvarát kapálod, és művészetterápiás képeket festesz.

De néha gondolsz rá, hogyan lehetne kijutni. Hogy talán fel lehetne hívni valakit, hogy segítsen neked. Talán az ombudsmant. Talán egy ügyvédet. Talán egy jogvédő irodát.

De még nem hívtad fel.

Nem baj. Nem vesztettél sokat.

Az igazság az, hogy emberi jogokkal nehéz kijutni.

Sajnos, ez a tapasztalat. Mi itt a TASZ-nál azért dolgozunk, hogy te ki tudj onnan jutni. De három év alatt három ügyvéddel kereken 1 embert tudtunk kijuttatni.

Ez az igazság. Nem mi leszünk a megváltód.

A jó hír az, hogy ha elszántad magad, hogy kijutsz, minden esélyed megvan a sikerre. Van egy majdnem biztos módszere a kijutásnak.

Egy olyan módszer, amit kevesen alkalmaznak. Viszont akik belevágnak, és kitartanak mellette, azok gyakran sikerrel hagyják maguk mögött a pszichiátriai betegek otthonát.

Az egész annak a megértésével kezdődik, hogy tudod-e, mi a pszichiátriai otthon lenagyobb veszélye:


ITT OLVASHATÓ

NYELVET AZ ISKOLÁBA

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.09.16.


Az idegen nyelvek tanulása fontos. Számos előnnyel jár. Többek között azzal is, hogy egyszerűbbé teszi a más országokban való munkavállalást. De ettől függetlenül sem árt megismerni egy más nép gondolkodásmódját. Ezért aligha kell bántani azt, aki az iskolai nyelvtanulást akarja ösztönözni. Még Rétvári Bencét sem.

Az államtitkár ugyanis egy parlamenti kérdésre válaszolta azt, hogy márpedig az iskolai nyelvtanulást ösztönözni fogják. S ezzel nincs is semmi baj. Az kicsit furcsa, hogy az eddigi eredmények kapcsán az angol nyelvű érettségit tevők számával háborúzik a kiadott közleményben, de ez van. Valamivel elvégre mérni kell, hogy a kormány annyira, de annyira jól teljesít. Még akkor is, ha az ilyen számháborúkról az egykori tervfelajánlások jutnak inkább az eszembe. Meg a nyelvvizsgák. Amelyekkel kapcsolatban nem egyszer volt olyan érzésem, hogy erősen szubjektívek. Különösen az olyan városi legendák alapján, hogy külföldön szerzett iskolai végzettséggel rendelkezőket simán megbuktattak a „Rigóban”. Miközben ültem bent olyan nyelvvizsgán, ahol a vizsgázó intonációját, angol kiejtését olyan palócos akcentussal beszélő nyelvtanár bírálta, akin talán sírva kacagott volna a londoni peremvidék. Ha érdekli őket. Mármint az egykori nyelvvizsgákon fetisizált nyelvtan és szószedett-ismeret...


ITT OLVASHATÓ

ÜZENEM A BÜDÖSROMÁNOZÓ MÉLYMAGYAROKNAK: NYUGODTAN KÖPJENEK FEL ÉS ÁLLJANAK ALÁ!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.15.


"Bús Ildi: orbánviktornak üzenem, hogy megkaptam a levelét, a gyűlöletkampány kiválóan működött, csakhogy én nem a nem magyar állampolgárokat gyűlöltem meg ezáltal. Továbbá üzenem, hogy többet ilyen levelet ne küldjön - ne pazarolja rám a papírt és az illetéket - mert holnap elkezdem a magyar állampolgárságomról való lemondás eljárását. A többi miatt, amit üzennék letiltana a Fb"...

...Hát így állunk mi nemzetegyesített magyarok a gyűlöletben tökig, megkérdőjelezhetetlen igazságok birtokában. Ez van, amikor kiderül, hogy nem minden határon túli magyar azért igényelt állampolgárságot, hogy élete végéig hű legyen az egyigaz Orbán Viktorhoz és annak minden vitán felül álló nemzetpolitikájához.

Valóban nem kellett sokat várni arra, hogy az igazi hazafiak, akik minden kizárólagos erkölcsi, morális alapvetés birtokában vannak, jól megmondják, ki a szarházi szemét, a nem magyar, a hazaáruló, a magyarságától jogosan megfosztandó selejt, aki nem érti, hogy magyarnak lenni kiváltság.

Rövidebb-hosszabb zárójel: van ettől egy sokkal szomorúbb alapvetés is, amit nem az ilyen jöttment küldetéstudatos nyanyák képviselnek, hanem a határon túli magyar pártok – kamunépszavazási kampányban egyébként aktívan nyomuló – vezetői példának okáért. Éppen tegnap olvastam egy ilyen rendkívül intelligens okfejtést arról, hogy állítólag mindazok, akik igényelték a magyar állampolgárságot, azok automatikusan egyetértettek az Orbán által kijelölt úttal, legitmálták azt az utat, akik pedig regisztráltak a szavazásra meg is erősítették ezt a legitimációt. Ergo visszataszító és hiteltelen, hogy aki igényelte és meg is kapta az állampolgárságot és kérte, hogy élhessen szavazati jogával, az ugyanannak az Orbánnak ugyanazon nemzetpolitikáját bírálja most a referendum kapcsán. Mert – édesjóistenem, ne hagyj el – közvetlenül hozzájárult Orbán nemzetpolitikájának megerősítéséhez, tehát kuss legyen.

Úgy vélem, a zavar hatalmas, a puszítás még hatalmasabb az agyakban határon innen és túl. Nem kérdeztem meg tőle, de úgy vélem, Bús Ildi újságíró (akit ráadásul Bothként tartanak nyilván Fideszék – noha időközben elvált, ez korábbi férje neve, a Bús viszont a jelenleg is használt lánykori neve – abban a rendkívül megbízható, önbevalláson alapuló nyilvántartásukban) ugyanis azok közé tartozik, akik nem gondolják úgy, hogy a magyar állampolgársággal igaz magyarságot is kaptak. Nem kérdeztem meg tőle, de úgy vélem, a nagyon buta és felelőtlen politikusi érveléssel szemben Bús Ildi romániai magyar újságíró nem gondolja, hogy az Orbán Viktortól ajándékba kapott állampolgársága a menekültellenes népszavazással való egyetértés kötelezettségét is magában hordozza.

A fenti, lelkileg sérült egyének reakcióit leszámítva két lehetőség van: egyet lehet érteni az újságíró döntésével és el is lehet utasítani azt. Lehet úgy vélekedni, hogy egészséges lelkületű ember csak undort érezhet, amikor az állítólagos jótevő és nemzetegyesítő félelemre apelláló gyűlöletet szít ott, ahol egyáltalán nem kellene, ezért természetes, hogy az értintettnek valamilyen módon tiltakoznia kell. Én magam is úgy vélem, hogy  idegengyűlöletet elvárni azoktól a magyaroktól, akiket saját hazájukban bélyegeznek hazátlannak és idegennek a többségi nemzet elborult képviselői, ocsmány, veszélyes játék. Lehet másfelől azt is mondani, hogy az állampolgárságról való lemondás fölösleges, értelmetlen, hiszen ez nem függhet egy politikus és elvakult rajongói elmeállapotától, mert egy kormány nem lehet azonos egy országgal. Hogy a magyar állampolgárság nem ajándék, nem jutalom, nem érdem és nem büntetés, tehát nincs miért eldobni azt...

ITT OLVASHATÓ

A TEHETETLEN

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Veress Jenő
2016.09.16.


...olvasom a hírt, ami már cseppet sem vicces: egy magyar anya a három gyermekével nem tud hazatérni Szíriából.

Az oda házasodott asszony 16 éve él egy - épp ostrom alá vett - korábban békés szír városban, ahol ma már az életük a tét. Az apa azonban 3 éve koccolt valamelyik helyi hadúr autójával, és összevitatkozott vele. Elhurcolták, börtönbe vetették, azt sem tudni, él-e még.
Magyar útleveleik lejártak, de a gyerekek csak akkor kaphatnak újat, ha mindkét szülő megjelenik egy másik ország(!) magyar követségén, és aláír. Ez a mi törvényünk, így Szijjártó, lám tehetetlen, pedig úgy szeretne segíteni... (Miközben tárcája "nyomatékosan felhívja a magyar állampolgárokat az ország mielőbbi elhagyására".)

Elvégre ez nem Bahrein, ahol egy tiszteletbeli konzul is mindent elintéz...

ITT OLVASHATÓ

PINTÉR SÁNDOR HAZUDIK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.09.16.


A magyar belügyminiszter hazudik. Legalábbis, ha igaz, amit az Origo hírportál ad a szájába. Az Origo tudósítása szerint Pintér Sándor lakossági fórumon csütörtökön Egerben azt mondta: „a német cégek mindössze 54 bevándorlót tudtak alkalmazni, ugyanakkor a fiatalok munkanélkülisége Európa-szerte komoly problémát jelent.” (Idézet az Origóból.)
 
A magyar belügyminiszter, aki eddigi karriere során sem igazmondásáról vált híressé, és mi sem azért szeretjük, úgy idézte ezt a számot, amely a német Frankfurter Allgemeine Zeitung egy cikkéből kiszakítva csinált karriert, hogy elhallgatta azt a lényeges körülményt, hogy az ominózus 54 menekültet a német tőzsdeindexben szereplő 30 legnagyobb cégnél alkalmazták, nem „a német cégek”-nél.
 
A német cégek ugyanis eddig 150 ezer menekültet alkalmaztak, erre is van adat, ezt is meg lehetett volna említeni, ha a kedves magyar belügyminiszter nem menekültellenes kampányt folytatna, göbbelsi mélységekbe süllyedve, hanem valóban lakossági fórumot tartana és a lakosságot nem megdolgozni, hanem informálni akarná. Megismétlem: 150 ezer menekültet alkalmaztak a német cégek és nem 54-et. 54-et a kiválasztott 30 nagy cég alkalmazott.
 
A menekültek munkába állításának legnagyobb akadálya a nyelvtudás hiánya. A tavaly nyáron érkezett százezrek nem sajátították el a német nyelvet olyan szinten, hogy már be lehessen őket vonni a szakképzésbe. Ezért a német iparvállalatok és a politikusok is a nyelvtanítás felgyorsítását és hatékonyabbá tételét szorgalmazzák. A 150 ezer eddig alkalmazott menekült kisebb német cégeknél kapott munkát, főleg olyat, amelyhez nem, vagy csak igen csekély nyelvismeretre van szükség. A Németországba tavaly érkezett menekültek 55 százaléka 25 évesnél fiatalabb. Sokuknak még az általános iskolát kell befejezniük és csak utána kezdhetnek szakmát tanulni.
 
Legyünk jóindulatúak! Lehet, hogy Pintér nem hazudik, csak a 888.hu-ból tájékozódik, ami nagy hiba...
 

ÉLET AZ ELVESZETT PARADICSOMBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Tucano
2016.09.16.


Gozo-szigete finoman fogalmazva sem tartozik a magyar határátkelők kiemelkedő célpontjai közé, ami nem csoda, hiszen ez a Máltához tartozó sziget alig 68 négyzetkilométer (csupán az összehasonlítás végett ez annyi, mint Budapest III. és XII. kerülete együtt), és még ezen is csak 37 ezer ember él – papíron.

Hogy a valóságban mennyien vannak, és milyen is egy ilyen kis szigeten élni, azt Tucano írta meg, aki három évet töltött ott családjával.

„Gozón élni gyönyörű, ha bizonyos adottságok passzolnak hozzád. Egy szigeten például nem meglepő, ha elszigetelődsz. Namármost, ha még nem éltél szigeten, akkor nem tudod, hogy az milyen érzés (tanyasiak igen). De a Máltán (mint ország) található Gozo-szigete egy kis tengeri paradicsom, ha van pénzed vagy szabadságra jössz, viszont nagyon kemény hely, ha melózni akarsz.

“Reggel négykor kényelmes negyedház iz-Zebbug templomában, ez a halászok miséje és ha a tengerre mész, akkor tudod hogy nincs az az isten, amelyiknek a segítségére ne lenne szükséged a bajban. Megy a mise, de csak halkan halljuk az atyát:

“Sultan Ġesù, iben Alla” (Jézus király, Isten fia),mert a második oldalhajóban dominózunk munkáspárti halászokkal a márványon és vesztésre állok, ebből megint az lesz, hogy én szedhetem ki a hálóból a beragadt szmötyiket mindjárt. Néha odanéznek a nacionalista párti halászok a főhajóból és helytelenítően csóválják a fejüket, de nem szólnak, a papot nem zavarja, hiszen ott vagyunk, és csak ez számít. Gozo ilyen.”

Gozo szigete nevét a spanyol „gozar” (élvezni) igéből nyerte, talán nem véletlenül. A mitológia szerint Odüsszeusz is itt volt hét évig Kalüpszó nimfa szexrabszolgája, ha úgy nézett ki, mint a képen, akkor nem sajnálom szegény görög hajóst. Sajnos, azóta elnimfátlanodott a sziget és akkor még finom voltam.

Három év számomra nagyon hosszú idő egy helyen, mert átlagosan másfél évente költözünk új országba a munkám miatt. Gozo azonban megfogott és bármennyit panaszkodok, azért minden pillanatát nagyon élveztem..."

ITT OLVASHATÓ

A KÖZMÉDIA KÉRDEZ, A KORMÁNYTAG VÁLASZOL

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.09.16.


Belenéztem a köztévébe. Évi 80 milliárdot fizetek érte, pazarlás, hogy soha nem nézem. Most, hogy néhány nap múltán magamhoz tértem az élmény hatása alól, úgy gondolom, érdemes volt időt szakítanom erre a kissé költséges hobbira. Tényleg tanulságos volt, ezért lejegyeztem, amit láttam és hallottam.

- Államtitkár úr, tudom, hogy kemény a kérdés, amit most fölteszek Önnek, de remélem, nem érti félre, ezért, ha megengedi, és persze, csak akkor, ha nem sértem meg, tehát akkor most venném magamnak a bátorságot, mert a magyar embereket ugyanis érdekli...

- Kérdezzen nyugodtan, bátran, blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, nekünk nincs takargatni valónk.

- Szóval, elnézést, ha elsőre barátságtalannak látszik a kérdés, tényleg igyekszem udvariasan fogalmazni, de azért Ön is beláthatja, hogy nem megkerülhető, amiről kérdezni szeretnék. Szóval: Ön tényleg annyira fantasztikusan zseniális, mint amilyennek én látom, vagy még ennél is sokkal nagyszerűbb? Ezt csak azért kérdezem, mert akivel csak beszélek, és higgye el, szoktam emberekkel találkozni, mind azt vetik a szememre, hogy én nem értékelem kellően az Ön szakmai és emberi nagyságát, amikor tömören csak úgy szoktam fogalmazni, baráti társaságban persze, hogy Ön és az Ön minisztériuma igen kiválóan végzik a dolgukat. Tényleg igazságtalannak érzi, amikor ennyire puritán és visszafogott módon fogalmaznak Önökkel kapcsolatban, vagy tudja a helyén kezelni az ilyen megfogalmazásokat?

- Az a helyzet, hogy blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, erre a kérdésre akkor tudnék kimerítően...

- Értem én, és csak azért kérdezem mindezt, mert sokan azt mondják, mit mondják, kifejezetten gondolják, hogy amit Önök tesznek, pontosabban fogalmazva, véghez visznek, s mindezt természetesen nem Önös érdekből, hanem a nemzet felemelkedését szem előtt tartva, mert ha Önök, teszem azt, nem azt tennék, amit tesznek, akkor mi magyarok most szegényebbek lennénk egy sor illúzióval és reménnyel. Amire mostanság nagyobb szükségünk van, mint egy falat kenyérre. Tehát: Ön is ugyanúgy gondolja, ahogyan én, vagy esetleg még nálamnál is jóval alaposabban és szakszerűbben?

- Ami az elmúlt időszakot illeti, blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, s most elsősorban a nemzetközi környezetre gondolok,  blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, blablablabla, nem utolsó sorban az Európai Unióra...

ITT OLVASHATÓ

KORMÁNYZATI ENERGIAPOLITIKA - SZÉLERŐMŰRE NINCS SZÜKSÉG, PAKS II.-RE ANNÁL INKÁBB

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.16.


Hiába szaporodnak gomba módra a szélerőművek világszerte, Magyarország nem kötelezte el magát a megújuló energiaforrások mellett. Szélenergia helyett jó lesz Paks II. – még a magyar adófizetőknek ez a projekt komoly ráfizetést jelent majd, illetve környezetvédelmi szempontból is hagy némi kivetnivalót maga után.

A paksi beruházás még az Európai Bizottság kalkulációja alapján is veszteségesnek tűnik, és erős állami támogatás szükséges ahhoz, hogy megtérüljön a piacon. Itt jön a képbe az, hogy a legújabb, a szélerőművek létesítéséről szóló törvényjavaslat gyakorlatilag kivonja a forgalomból a szélerőműveket, ezáltal megnövekedhet a kereslet a Pakstól vásárolt áram iránt, ami így az árakat is jelentősen feltornázhatja.

A kormány nevében a múlt héten Lázár János benyújtotta a villamosenergia-törvény módosítását, a szélerőművek létesítéséről szóló törvényjavaslatot.

A javaslat szerint:
A kormány a villamosenergia-rendszer várható teljesítményének egyensúlyára figyelemmel rendeletben határozza meg az adott naptári évre vonatkozóan - a háztartási méretű kis erőművek és a villamosműhöz nem csatlakozó kis erőművek kivételével - a szélerőművek, illetve szélerőmű parkok építésére és használatbavételére kiadható hatósági engedélyek számát és az engedélyezhető szélerőművek, illetve szélerőmű parkok teljesítményét...
ITT OLVASHATÓ

KINEK HAZUDIK LÁNCZI ANDRÁS?

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.09.14.


A Corvinus rektora interjút adott a corvinusonline-nak.

" Az én koromban az, hogy az ember publikál, egyfajta lelki kényszer. Folytatni szeretném eddigi tevékenységeimet, elsősorban az idegen nyelvű publikációimat. Az utóbbi 5 - 8 évben elsősorban külföldön publikáltam, ezt mindenképpen szeretném folytatni." - nyilatkozta.

Lánczi Andrásnak soha életében egyetlen egy komolyan értékelhető, észrevehető publikációja nem volt, és az elmúlt nyolc évben is főleg magyar jobboldali folyóiratokban publikált, kiadott egy könyvet nemrég a Palgrave-nél, aminek nem volt semmiféle fogadtatása. Lánczi András nincs rendesen kiképezve a szakmájára, nem voltak mesterei, és az interjúból is látszik, hogy mennyire nincs fogalma a nemzetközi felsőoktatási versenyről.

Lánczi magának hazudik, magáról is, meg a Corvinusról is, szemben mondjuk Orbánnal, aki leginkább az országnak szokott hazudni a magyar felsőoktatás állapotáról.

Lánczi rezsimideológusi karrierjét egyetemi vezetői karrierre cserélte, valószínűleg azt is elhiszi, hogy a rektorságot nem kizárólag Orbán Viktornak köszönheti. Hatvanévesen szembe kell néznie azzal, hogy mit ér az élete, ha kihagyjuk belőle Orbánt. Úgy gondolom, hogy nekem is van esélyem arra, hogy egyszer hatvanéves legyek, és akkor talán rám is vár valamiféle számvetés. Nekem is végig kell majd gondolnom azt, amit most Lánczi gondolt végig. Nem biztos, hogy ez mindig olyan egyszerű.

A magyar politika rengeteg középszerű emberből csinált már "éltudóst", nem Lánczi volt az első. Lánczi azért érdekes, mert mintha valóban el akarna távolodni a régi szerepeitől és mintha valóba fontos lenne számára az Orbánon túli létezés. Amivel most szembe kell néznie az az, hogy ez mind nem elhatározás kérdése.

Lánczi nem tehetséges ember. És erről nem tehet. Ez a Jóisten dolga. Nem kapott erős képzést, amiről még mindig nem ő tehet, hanem Kádár János rendszere. Ő a Konzervatív Kiáltványból csinált karriert és pénzt, ami még mindig nemesebb dolog, mint a 888.hu-ból karriert és pénzt csinálni. Mindazonáltal a magyar nihilizmus lényegéről van szó, a korai önfeladásról, a cinikus élethazugságokról, a teljesítmény nélküli életekről, amelyek Zitácska "kutatóprofesszor" asszony sokszoros egyetemi professzori fizetésében csúcsosodnak ki. Lánczi karrierje sajnos példa a fiatal jobboldaliak számára, akik még azt a majdnemsemmit sem hajlandók megtenni, amit Lánczi produkált, ők az egyetemi padokból egyből a rezsimintézetekbe kerülnek, migránselméleti tanulmányokból veszik meg életük első lakását, ami később majd kap egy kis örökpanorámát
...

ITT OLVASHATÓ 

MEGRÁZÓ A MAGYAR HAJÓSOK HALÁLA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.15.


"Hol van apa?" - minden nap ezt kérdezi és hazavárja gyermeke a meghalt magyar hajóst, ezzel a címmel számolt be a Blikk a Viking Cruises hajóbalesetének egyik áldozata, a 49 évesen elhunyt hajóskapitány, K. István családjának fájdalmáról. A 135 méteres személyszállító luxushajó nem fért el egy Erlagen mellett lévő vasúti híd alatt, ami ledarálta a kormányállást. K. István és H. Ferenc matróz nem tudott kimenekülni a kapitányi állásból, beszorultak a fülkébe és szörnyethaltak.

K. István felesége szerint férje nagyon precíz, alapos ember volt, jól ismerte az útvonalat, érthetetlen mi történhetett. Szeme gyakran könnybe lábad és ilyenkor a kisfiuk árzi, hogy valami baj van, és megkérdezi: "Hol van apa?" A megrázó tragédia visszafordíthatatlan veszteséget okozott, a család nem tudja még feldolgozni a történteket.

A baleset azért érthetetlen, mert a letarolt kormányállást vészhelyzetben is le lehet ereszteni. Ha a hajó nem fér át egy híd alatt, le lehet ereszteni a kormányállást. Ez fél perc. Van úgynevezett vészleeresztés is: ilyenkor az olaj kifolyik, a hidraulika azonnal leereszti a kabint. Feltételezések szerint valamilyen meghibásodás okozhatta, hogy a két tapasztalt hajós nem tudta leereszteni vagy elhagyni a fülkét.

A hajóskapitány családját képviselő New York-i székhelyű
Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda a nyomozás eredményét várja, hogy abból megállapítható legyen a felelősség. Holly Ostrov Ronai ügyvéd szerint a baleset körülményei tisztázatlanok, a jelek arra utalnak, hogy nem emberi mulasztás okozhatta a tragédiát. A magyar származású Peter Ronai szerint a hajózási társaság modelljeivel gondok vannak. Mint mondta, az elmúlt hónapban négy kisebb-nagyobb balesete volt a cégnek...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR ÉS A KÖLCSÖNKÉRT CSALÁDI EZÜST

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.15.


Biztosan többen emlékeznek arra a gyönyörű pillanatra, 2014 márciusában – amikor egyébként a fél ország azzal volt elfoglalva, hogy miért is nem hajlandó egy vezető párt vezető politikusa a választás előtt politikai vitában részt venni, miért sunnyog, miért gyáva személyesen beszélgetni ellenzéki politikusokkal -, akkor nagy harsonaszó közepette összeverbuválták a sajtót.

Mindenki találgatta, hogy mit akar Orbán Viktor bejelenteni. Kamerák kereszttüzében rántották le a leplet a fazekakról és a miniszterelnök roppantul elégedett volt magával, amiért sikerült megint elterelni a figyelmet a gyávaságáról. Merthogy hazajött a családi ezüst, örvendezett Orbán.

Én már akkor is úgy tudtam, hogy a Seuso-kincs néven ismert lelethez annyi köze van a magyarságnak, hogy miután az edényeket elásta valaki valahol – i. sz. 400 körül történt -, mi idemigráltunk és jól elfoglaltuk az országot, vele – tudtunkon kívül – a más kultúrák által létrehozott edényeket rejtő földet. Aztán az 1970-es évek közepén Sümegh József, a Fejér megyei kőszárhegyi kőbánya kisegítő munkása kiásta a kincseket. Évekig rejtegette az ezüsttárgyakat, több darabot valószínűleg el is adott. Nagyjából 10 évvel a kincsek megtalálása után Sümeghet meggyilkolták, vagy öngyilkos lett. Ez teljes bizonyossággal ma sem tudható, csak az, hogy a leletek eltűntek, majd az Egyesült Királyságban bukkantak fel.

Miután a tulajdonjogot hitelt érdemlően senki nem tudta bizonyítani, elkezdődött a huzakodás. Végül a legjobb pillanatban – mármint Orbán Viktor szempontjából a legjobb pillanatban – hazahoztuk a családi ezüstöt.

Most azért került megint terítékre a téma, mert a Magyar Nemzet közérdekű-adatigényléssel fordult a minisztériumhoz, mert meg szerették volna tudni, hogy a 4,5 milliárdos kiadásból mekkora részt hasított le ügyvédként és kicsoda. Ekkor jött a meglepetés: nem fogják megtudni. Sem a Magyar Nemzet, sem mi, akik finanszíroztuk az ügyletet. Ugyanis még mielőtt Magyarországra került volna a gyűjtemény – tehát amikor még a tárgyalások folytak, 2013-ban – Lázár János mindenminiszter 30 évre titkosította az adatokat...


ITT OLVASHATÓ

ÉLET

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezeda
2016.09.16.


Hétfőn volt talán, amikor a tér sarkán föltűnt egy sárga folt. Oda kellett néznem, mert ilyen eddig nem volt a perifériám szegletében a mai időkben. Kihajoltam, de még így is csak annyi látszott a szépséges virágok miatt, hogy „szavazz”. Ez volt odaírva ilyen kampányos asztal lábai közé, és abban a pillanatban rájöttem, már a kávémat sem szürcsöghetem háborítatlanul, mert minálunk meghirdették a visszavonhatatlan degenerálódást, mintha mindennapi testnevelés volna.

És még csak meg sem kérdezték, mint annak idején Goebbels a berlini sportcsarnokban a német hülyéktől: „Kérdezem tőletek: akarjátok-e a totális háborút? Akarjátok-e ha kell, totálisabban és radikálisabban, mint ahogyan ma egyáltalán még el tudjuk képzelni? Kérdem tőletek: szilárdabb, elmélyültebb és megingathatatlanabb-e bizalmatok a Vezér iránt, mint bármikor azelőtt?”

Ezt ordította a kacsaklábú, amikor az oroszok már a spájzban voltak, és utána még göcögött is, így: “Ha azt mondtam volna, hogy ugorjanak le a Columbus-ház harmadik emeletéről, ezt is megtették volna.” Aztán később megöngyilkolta magát, valamint Magda is, a hitvese, miután a hat gyereket álomba vezérelték. Ezek nem szép dolgok, mégis ilyen hirtelen rőzse-dal volt a lelkemben. Mert az ember ül csak bambán, aztán csapong. Azért...


ITT OLVASHATÓ

A KIVÁNDORLÁST SEMENNYI HAZUG STATISZTIKAI ADAT, HÜLYE PLAKÁT, KORMÁNYINFO NEM FOGJA MEGGÁTOLNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.15.


Miközben Orbán Viktor Bulgáriában védi a kerítést, Szijjártó Péter körkörösen elküld mindenkit a büdös francba, Kövér László öblös hangon migráncsozik, Lázár János szemrebbenés nélkül közli a kormányinfón, hogy csökkenhet a segélyek összege a migráncsok miatt (aki tudja, árulja már el, milyen segélyről lehet szó), Matolcsy bejelenti – figyelj, paraszt! – a közpénzből ő közjót épít – ritkán szoktam ennyire szemét lenni, de most: tessék mondani drága Matolcsy úr! ez azt jelenti, hogy a jógatantárnénit bedobja a közösbe? – és Áder János a szokott humorával kijelenti – szintén Bulgáriában, mert az jó hely lett mostanság -, hogy az EU első számú feladata a hitelesség visszaszerzése, hogy megakadályozza az uniós intézményekbe vetett bizalom további csökkenését. Hát nem vicces fickó Áder, miután a magyar kormány évek óta az EU lejáratásán dolgozik? De.

Egyszóval a fentiek jól elvannak maguknak, az ország pedig eközben szép csöndesen kiürül. Igaz, hogy ez a sánta kutyát nem érdekli a fenenagy háborúskodásban. Az ország apraja és nagyja tátott szájjal lesi, mikor jönnek az erőszakolók. Olyan falvakban, ahol még az új postás érkezése is két évre elegendő pletyka alapanyagot szolgáltat, külföldit meg a büdös életben nem látott senki, ott is rettegnek a népek. Jogosan egyébként, mert bár migránst még nem láttak, de Orbán Viktor, vagy valamelyik másik díszpinty naponta tizenhétszer megjelenik a nappalijukban és elmondja, hogy félni kell.

Holott attól kellene félni, hogy a nagyeszű honfi egy szép napon hiába zarándokol el az orvosi rendelőbe, mert nem lesz doktorbácsi. Doktornéni se. Meg tanítónő se. Boltos se. Fodrász, hentes, szakács se. Mert ezek szépen elmennek a bánatos, rothadó nyugatra. A migránsok közé. Ausztriában jelenleg majdnem 75 ezer honfitársunk dolgozik. Csak Ausztriában. Tudom, a rohadék Gyurcsány zavarta ki őket. 2009-ben 23 ezren voltak. 2010-ben 26 ezren. Most meg majdnem 75 ezren és még van egy negyed év, ez a szám nőhet is. Az a rohadék Gyurcsány!


ITT OLVASHATÓ

BARTUS LÁSZLÓ: HACK IS "KERESZTÉNY EURÓPÁT" AKAR

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.09.15.


Hack Péter volt SZDSZ-alapító a Magyar Idők című szélsőjobboldali fideszes újságnak adott interjút "Október 2-án nemmel szavazok a kvótareferendumon" címmel. Mit lehet mondani? Változnak az idők, ma "Magyar Idők" járnak Magyarországon, Magyarország legyen a magyaroké! Ez a jelszó, s ezt Hack nem olyan régen még pontosan tudta, mit jelent. Ma ő ugyanezt hirdeti.

Hack egykor még tudta azt is, hogy a "Keresztény Magyarország" és a "Keresztény Európa" jelszava mit jelent. Azzal is tisztában volt, hogy Magyarországon a kereszténység mit jelent. Nem az újjászületett tényleges kereszténységet, hanem a politikai katolicizmust, amely a felvilágosodás után a katolikus egyház elveszített világi hatalmát igyekezett visszaszerezni.

Szerinte "Európa katonai­lag és kulturálisan is gyenge. Gyengesége egyik oka, hogy feladta a kereszténységét. Az európai kultúrának elveszett ez az identitásképző ereje. A kereszténység lehetne egy ilyen erő". Hack Péter, és egyháza, a Hit Gyülekezete, egykor még azért küzdött, hogy az állam ideológiai semlegességét védje, az állam ne legyen döntőbíró hitéleti kérdésekben, ne avatkozzon polgárai világnézetébe. Azóta államegyház lettek, és megváltoztak az elvek.

A Hit Gyülekezete korábban fontosnak tartotta, hogy a "keresztény gyökerekre" való hivatkozás ne kerüljön be az Unió alapdokumentumaiba, mert a katolikus egyház szellemi uralma alatt egyesítette volna Európát. Hack Péter, volt SZDSZ ügyvivőként most ideológiai állam után kiált, arról az identitásképző erőről beszél, amely Európa 1500 éves szenvedését és tízmilliók halálát okozta.

Hack ma Semjén Zsolt, Harrach és a volt szeged-csanádi megyéspüspök, Gyulay Endre oldalán áll, velük azonos szellemi közösségbe tartozik, és Szent Ágostont hirdeti a felvilágosodással szemben. Nem zavarja, hogy "volt liberálisnak" nevezi a fideszes újság, teljes joggal, hiszen az álláspont, amit képvisel, nem más, mint az orbáni illiberalizmus.

Olyannyira, hogy interjújában nemcsak Németh Sándor vezető lelkész szavai és nézetei köszönnek vissza, hanem magát Orbánt is szinte szó szerint idézi, amikor azt mondja: "minden gazdag és gyenge közösség óriási veszélynek van kitéve". Ezt Orbán mondta talán Tusnádfürdőn. Hack ma már egy fasiszta diktatúrát építő zsarnok szavait visszhangozza. Az emberséget nevezi gyengeségnek.

Mindez az október 2-i népszavazás kapcsán hangzik el, illeszkedik a fideszes propagandába. Maga az interjú is a gyűlöletkeltő orbáni propagandahadjárat része. A menekültkérdés kétségtelenül megoldandó probléma, de a megoldás nem az állam és az egyház, a trón és az oltár összefonódásának visszaállítása, márpedig Orbán és rendszere, amelynek ideológiáját Hack és a Hit Gyülekezete is vallja, a menekültek ügyét erre akarja felhasználni. Ennek ugyanis ma már ők is haszonélvezői.

A "keresztény identitás", amiről Hack beszél, s amit Orbán igyekszik az Európai Unió alapjává tenni, benne van a magyar alaptörvény preambulumában. Ez az identitás a nemzetet egy vallással, az államot az egyházzal, a magyar identitást a katolicizmussal azonosítja. Szent István, mint az államiság jelképe, a Szent Korona, amelyet a pápa adott a hamis legenda szerint az első magyar királynak, a katolicizmusból vezeti le a magyar államiságot, és a katolikus vallással azonosítja a nemzeti identitást.

Hack jogászként pontosan tudja, hogy az Orbán-rendszer a jogállamot hogyan számolta fel, hogyan szüntette meg a fékek és ellensúlyok rendszerét, üresítette ki és szüntette meg a hatalmi ágak szétválasztását. Mindennek alapja a "keresztény"-nek mondott identitás, a "keresztény uralkodó" mintája, a szentistváni állam helyreállítása. Ebben a "kereszténnyel" azonosított "magyar" kirekesztő jelleggel bír. A "keresztény Magyarországon" a "keresztény" azt jelentette, hogy "nem zsidó". Most azt is jelenti, hogy "nem muszlim". Ez lenne a kereszténység.

Ez a hamis nemzeti identitás a lényegéből fakadóan antiszemita identitás, ezt Hack jól tudta még néhány évvel ezelőtt. Ahogy az Orbán-rendszer is antiszemita, nem csupán azért, mert alpári antiszemitákat tüntet ki. A muszlim menekültektől való félelem nem indokolja vallási köntösbe bújtatott fasiszta diktatúrák létrejöttét. Hack azok sorába állt, akik Európa sokszínűségét, befogadóképességét és keresztény viszonyulását az üldözöttekhez, Európa gyengeségének tartja. Holott ez az ereje
...
 

ISMERJE MEG AZ ORBÁN RENDSZER KANADÁBA KÜLDÖTT ÖSZTÖNDÍJASAIT...

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.09.15.Orbán Viktor miniszterelnöksége összesen 14 “ösztöndíjast” delegált Kanadába a Kőrösi Csoma Programon keresztül.

Fejenként havi 650 ezer forintot kapnak a magyar államtól, hogy a kanadai magyar közösségek magyar identitását ápolják. Sajnos az egyik ösztöndíjas éppenhogy Kanadába érkezett, máris politikai mozgósításba kezdett a kvótaellenes népszavazás érdekében. Elképzelhető, hogy ez pusztán egy egyéni politikai akció volt, ugyanakkor rendszerszintű jelenség, hogy egy állítólagosan nem politikai, hanem “kulturális” célokat szolgáló programot pont a Miniszterelnökség szervez központilag és két olyan kanadai magyar ernyőszervezen keresztül osztja ki az “ösztöndíjasokat,” amelyek köztudottan és határozottan kormánypártiak. Kizárólag úgy juthat egy kanadai magyar egyházi közésség, kultúrközpont, iskola, cserkészet, néptánc csoport vagy médiaorgánum ösztöndíjashoz, ha először belép az egyik kormánypárti ernyőszervezetbe.

Az alábbiakban a Miniszterelnökség által delegált 14 személy névsorát és alapvető információit közöljük. Továbbá felhívjuk olvasóink figyelmét: a több mint 6 hónapig Kanadában tartozkodó Kőrösi Csomás “ösztöndíjasok” már csak azért sem folytathatnak pártpolitikai tevékenységet Kanadában, mert bizonyára ilyen indok és cél nem szerepel a Canadian Border Services Agency (CBSA) határőreinek bemutatott meghívóleveleikben vagy egyéb dokumentumaikban. Egy nemzetközi szinten elítélt, fajgyűlölő témájú magyarországi népszavazás mellett kampányolni, vagy arra mozgósítani Kanada gyűlöletbeszéd törvényeibe is ütközhet. Amennyiben konkrét esetekről tudnak, vagy megalapozott aggályaik vannak, kérem írjanak a KCSP Panasz email címünkre: kcsp-panasz@hungarianfreepress.com. Nyilvánosságot adhatunk a hitelesen alátámasztott eseteknek, illetve amennyiben indokolt, az illetékes kanadai hatóságokhoz fordulhatunk.

A magyar Miniszterelnökség ösztöndíjasaikat arra kérjük, hogy tiszteljék Kanada sokszínű, befogadó és szolidáris társadalmát és hazánk liberális demokráciáját. Ez a szellemiség teszi lehetővé, hogy kanadai magyar kisebbségi közösségek létezhetnek és, hogy külföldi állampolgárként nálunk közösségi tevékenységet végezhetnek. A napokban nyílt levélben fordulunk az ösztöndíjasokhoz.

Orbán Viktor Miniszterelnöksége a következő személyeket küldte Kanadába
:

ITT OLVASHATÓ

ZSAROLHATÓ-E ORBÁN?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.15.


Orbán Brüsszelre mutogat, de könnyen lehet, hogy Moszkvából irányítják. A kérdés annak kapcsán merül fel, hogy Gyurcsány Ferenc mióta pénzért elárulta az Alkotmányt, a Köztársaságot és felesküdött Orbán Viktorra, először mondott érdekeset, amikor kijelentette, hogy Budapesten nyüzsögnek az orosz kémek, a volt KGB emberei, és az oroszok akár zsarolhatják Orbánt.

Az AN már korábban is írt arról, hogy Budapest a különböző hírszerző szervek és kémek Mekkája lehet, különösen igaz ez azokra a titkosszolgálatokra, amelyek az Európai Uniót és a NATO-t támadják, mert Magyarország átjáróház a titkosszolgálatok számára. Orbán EU-ellenes és Amerika-ellenes politikája pedig támogatást jelent az ellenséges szervek munkájának.

A letelepedési kötvények ezen kívül minden kémnek szabad bejárást és letelepedést nyújtanak az Európai Unió területére. Magyarországon minden titkot meg lehet vásárolni, a korrupció a "kormányzat" működési módja. Emellett az ellenséges titkosszolgálatoknak nem okozhat gondot, hogy Orbánt is megzsarolják és egyes országok a markukban tartsák.

Hogy Orbán zsarolható-e, az költői kérdés. Azt szinte biztosra lehet venni, hogy ha Orbánt a zsarolhatóság szempontjából átvilágítaná egy komoly nemzetbiztonsági vizsgálat, azon nem menne át, mert hatalmas kockázatot jelent az ország számára.

Emlékeztetnénk olyan gyanús mozzanatokra, mint amikor váratlanul és előzmények nélkül Moszkvába rendelték, és mindenféle egyeztetés és konzultáció nélkül saját hatáskörében megállapodott az oroszok paksi atomerőmű bővítéséről. Emlékezhetünk arra is, hogy Orbán gyanús szerepet játszott a Gripenek megvásárlásánál is, amely minden kétséget kizáróan korrupciós ügylet lehetett. Ezekről bizonyítékai lehetnek az orosz és más titkosszolgálatoknak.

A leggyanúsabb ügyletek egyike a baltás gyilkos elengedése, amikor a világ egyik legkorruptabb diktátorának tett szívességet, láthatóan semmiért. A baltás gyilkosnak nyilvánvalóan volt ellentételezése, amelynek nyomai, titkos számlái még nem kerültek nyilvánosságra. Orbán az egész magyar államot saját zsebére működteti, kiszolgálóit korrupciós pénzekkel fizeti ki...


ITT OLVASHATÓ

ENNÉL TÖBBET?

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.09.15.


Mondtam már, általában megnézem a Google-hírek című összeállítást, ha látok valamit, amiről úgy gondolom, érdekelhet, azt megnyitom. Ma van egy, aminek az a címe, hogy "Gyurcsány kipakol". Nem tudom, mi a válasz.hu, de a cikk elolvasása után sejtem. Ideteszek belőle egy idézetet:


"Emlékezzünk csak három eseményre:

1. a locsolóautóra, vagyis a vízágyú felgyújtására (lásd fenti képünket), amit Kisgergely András egykori ózdi jobbikos képviselő követett el a bírósági ítélet szerint;
2. a tévéostromra, amelyhez Toroczkai László, a Jobbik jelenlegi alelnöke vezeti át a tömeget a Kossuth térről;
3. a szovjet emlékmű megrongálására, ezért Budaházy Györgyöt, a radikálisok egyik legismertebb aktivistáját marasztalta el a bíróság.
Eközben a televízió Szabadság téri épületében tartózkodó, akkoriban a Fidesz legbelsőbb köreihez tartozó, a párt frakcióvezetőjeként dolgozó Navracsics Tibort egy kivilágítatlan irodában bujtatják a székházban garázdálkodó tömeg elől, és Juhász Ferenc MSZP-alelnökkel és Török Gábor politológussal együtt végül a hátsó kijáraton menekítik ki az épületből.
Ennél azért többet néznénk ki Orbán Viktorból."

Tessen mondani, minél? Netán arról volna szó, hogy ezt a baromi disznóságot, amit akkor összehoztak, a csúti futballista jobban szervezte volna meg?

Ha nem indiszkrét a kérdésem, miért? Miért kellene feltételeznünk róla, hogy annál a randalírozásnál szervezettebbet, hatásosabbat tudott volna produkálni? Mit bizonyított eddigi működése során, amiből arra lehet következtetni, hogy a csőcseléknek az aljával tetszetősebb felfordulást képes bemutatni?
Akkor ott nem lopni és hazudozni kellett.
Nem mintha azt jól csinálná, valamire való profi rablógyilkos nyilván elszégyellné magát attól az amatőr munkától, amit a dagadtra hízott jobbszélső művel, dehát abban azért már van egy több évtizedes gyakorlata.
Azon kívül? Láttunk valamit tőle?

ITT OLVASHATÓ

A NIHILISTÁK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KAPELNER ZSOLT
2016.09.15.


A miniszterelnök kötcsei beszédében nem volt semmi új. Semmi olyat nem hallottunk, ami a kormánypárt korábbi ideológiai állásfoglalásaiban ne hangzott volna már el. De találkozhattunk már ezekkel a gondolatokkal a történelemkönyvek sötét fejezeteiben is, láttuk már, hogyan váltak az ilyesféle nézetek a huszadik század legvérengzőbb autokráciáinak alapkövévé. Az ijesztő persze nem ez, hanem az, hogy mi erre itt és most, a 21. századi Európában ennyire vevők vagyunk.

Az Index különösen nagy eszmetörténeti műgonddal mutatta ki, hogy a miniszterelnök által Kötcsén vázolt világkép egyáltalán nem új keletű. Már a felvilágosodás 18. századi kritikusai (Tóth Gergely Jacobit említi, de már Rousseau sem beszélt másról) fájlalták, hogy a szabadelvű gondolat – „liberalizmus” – a hagyományos értékek – akkoriban: görög-római hazafiság, ma: a keresztény-nemzeti eszme – eróziójához vezet, hogy a társadalmat nihilisták kezdték uralni, míg az értékelvű elem háttérbe szorul.

Persze mielőtt túlságosan megörülnénk annak, hogy a miniszterelnök csak a felvilágosodás-kritikus konzervatívok és romantikusok veretes nótáját fújja – amely talán idejétmúlt, de mégsem vérlázító – érdemes egy pillantást vetnünk a nihilizmus elleni küzdelem gondolatának huszadik századi történetére.

A nihilista rémuralom elleni küzdelem leghangosabb szószólói ugyanis a múlt század ’20-as és ’30-as évei óta nem a fontolva haladó konzervatívok, sem a lánglelkű romantikusok, hanem a militáns szélsőjobboldaliak. „A magukat liberálisnak álcázó nihilisták – egy szűk elit, egy kisebbség, amely azonban már megszerezte a hatalmat a többség felett –, akik semmiféle értéket nem vallanak, azon fáradoznak, hogy megsemmisítsék a keresztény- és nemzeti alapú Európát” – ez nem nemzeti érzelmű széplelkek, sem putyinista ideológusok találmánya, ez a gondolat Ernst Jünger, Carl Schmitt és Alfred Rosenberg munkáiban lép a világtörténelem színpadára.

Orbán persze – a megnevezett úriemberekkel szemben – nem náci. Az ilyesfajta megbélyegzések általában nem csak értelmetlenek, de félrevezetőek is. Viszont – és ez lényeges – az általa vázolt világképben az Európát titokban (tévútra)vezető, szűk elit, nagyhatalmú, nihilista kisebbség képzete ugyanazt az ideológiai funkciót tölti be, mint Cion bölcseinek tanácsa a huszadik századi militáns szélsőjobboldalon: nevet, arcot, testet ad az elvont és megnevezhetetlen társadalmi szorongásnak, amely a nyilvánosságot uralja. Aki nem hiszi, nézze meg, milyen könnyedén simul bele a notórius antiszemita Csurka nem is annyira burkolt zsidózása – „ezek be akarnak ülni a zsűribe” – a miniszterelnök gondolatmenetébe.

Persze Orbán nem politikai antiszemita – miért is lenne az? Cion bölcseinek tanácsa nem létezik, az Európai Parlament viszont igen. A kelet-európai autokrácia újítása, hogy a jobboldali polgárság egy részének paranoid tudatát – mely minden csatornafödél alatt illegális kommunistát, anarchistát, zsidót sejt – kombinálja a végvári ügybuzgalommal, mely Bécs ellen vezetné a keresztes hadakat a magyarok istene nevében...

ITT OLVASHATÓ