2015. december 16., szerda

MEGHALT BENKÓ SÁNDOR, A BENKÓ DIXIELAND BAND ALAPÍTÓJA

!!444!!!
Szerző: 444hu
2015.12.16Életének 76. évében elhunyt Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, közölte az MTI.
A világhírű művészt kedden este érte a halál.
Benkó Sándor Kossuth-díjas dzsesszklarinétos a világ egyik legjobb dixieland-zenekarának alapítója, amely már minden díjat, elismerést elnyert, amit itthon és külföldön kaphatott.
Zenekara az 1980-as évek végére a világ élvonalába került.
1940-ben született, apját korán elvesztette, anyja egyedül nevelte fel kisebb testvéreivel együtt. Hatéves korában zeneiskolába íratták hegedűt tanulni, de nem igazán szerette a hangszert. Egy népzenésztől kapott egy klarinétot, és beiratkozott idősebb Berkes Kálmánhoz klasszikusokat tanulni.
A klarinét mellett szaxofonon is megtanult játszani. Tizenhét évesen barátjával sokat hallgatta Louis Armstrong lemezeit, majd 1957 februárjában, harmadikos gimnazistaként megalapította a Benkó Zenekart.

A hatvanas évek elején, amikor már népszerű volt az Illés, a Bergendy, koncertezett az Omega, többen arra bíztatták, hagyjon fel a dixielanddel, váltson beatre, ő azonban végleg a dixie mellett döntött.

Az első hat évben hetvenöt zenész fordult meg az együttesben, köztük Benkő László, Frenreisz Károly, Laux József, Solymos Antal és mások. Már az első albumuk aranylemez lett.
Bejárták a Szovjetuniót, Lengyelországot, Csehszlovákiát és Kelet-Németországot, a hetvenes évektől Nyugat-Európába is eljutottak.

1971-ben a svájci Montreux-ben elsők lettek a dzesszfesztiválon, San Sebastianban 1972-ben közönségdíjat nyertek, a tekintélyes angol Music Week magazin pedig 1976-ban az Év csillagainak választotta őket.

A nyolcvanas évektől Amerikában is megszerették őket: 1982-ben a Sacramentói Jazz Fesztiválon Grand Prix-t nyertek. Egy hónapig turnéztak a műfaj szülőföldjétől, New Orleanstól New Yorkig, az útról készült kétszer egyórás filmet világszerte sugározták a televízióállomások.

1983-ban Az Év nemzetközi dzsesszzenekara lettek Kaliforniában, 1987-ben maga Ronald Reagan elnök tolmácsolta az amerikai nép elismerését és háláját az amerikai dzsessz magas színvonalú műveléséért.

2007-ben George W. Bush az Amerikai Egyesült Államok elnökének kitüntető elismerésében részesítette őket.

Benkó Sándor a muzsikálás mellett 1963-ban a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát, majd a villamos gépek tanszéken dolgozott, utóbb adjunktusként.

Több könyve nívódíjas, a Zipernowsky-emlékérem kitüntetettje. Kutatási területe a villamos gépek számítógépes tervezése, doktori címét az elektromágneses terek numerikus szimulációja témakörben szerezte.

A Magyar Mérnök Akadémia és Kamara tiszteletbeli tagja volt. A nyolcvanas évek végén kozmetikai vállalkozásba fogott, megalapította a Sunfleur elnevezésű céget.

A zenekarvezető 1984-ben Liszt Ferenc-díjat, 2006-ban Kossuth-díjat kapott. 1997-ben a zenekar minden tagja átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. 2004-ben Prima Primissima díjat, Pro Urbe Miskolc elismerést, 2005-ben pedig Pro Urbe Budapest díjat kaptak. Benkó Sándor idén március 15-én vehette át a Magyar Érdemrend középkeresztjét.

A Benkó Dixieland Bandnek nem kevesebb mint 1800 professzionális felvétele van, köztük legalább 500 örökzöld dallam. Akkora a repertoárjuk, hogy 25 órán át játszhatnának ismétlés nélkül, folyamatosan.

Túl vannak a 10 750. koncertjükön, hetvenkét világsztárral dolgoztak együtt, néhány név a sok közül: Milt Jackson, Freddie Hubbard, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Albert Nicholas, Wild Bill Davison, Warren Vaché.

Benkó Sándor együttese legnagyobb diadalának azt tartotta, hogy sikerült eredeti formájában megőrizniük és világszínvonalon játszaniuk a tradicionális New Orleans-i dzsesszt. (MTI)
 
 
 
 
 


 
 

MEGAKADÁLYOZZUK ANDY VAJNA KÖZPÉNZHEZ JUTÁSÁT

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: Kapitalizmus Blog
2015.12.16.


Vagy legalábbis megpróbáljuk. A Szabad Piac Alapítvány részéről ma reggel a következő beadványt küldtük el az Exim Bank ún. “Etikai Forródrótjára”, szabályellenes tevékenység gyanújának bejelentése céljából:

Magyar Export-Import Bank Zrt.
Urbán Zoltán vezérigazgató úrnak
Tisztelt vezérigazgató úr!
Nagy meglepetéssel olvastuk a sajtóban, hogy az állami tulajdonú Exim Bank 6,72 milliárd forint támogatást nyújt Andy Vajna üzletember-kormánybiztosnak, pontosabban cégének, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek arra, hogy megvásárolhassa a TV2 kereskedelmi csatornát.
A meglepetés nemcsak annak szólt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter előtte egyértelműen közölte, hogy az Exim bank “semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően”, tehát lássuk be, hogy akkor itt valaki hazudik, hanem annak is, hogy Önök november 27-én “versenyképességet javító belföldi befektetési hitelként” nyújtották ezt a gigantikus összeget.
Még egyszer hangsúlyozzuk: közpénzt, ergó a mi, adófizetői pénzünket. Andy Vajnának. Ráadásul ugye az sem biztos, hogy Vajnáéké a csatorna, hiszen mint nyilván tudják, egy másik vevő is bejelentette, hogy jogszerűen megvette azt, és  bíróságon harcol vélt igazáért.
A Valasz.hu-hoz hasonlóan mi is utánanéztünk annak, profiljukba vág-e egyáltalán egy ilyen szokatlan hitelkonstrukció tető alá hozatala, és arra jutottunk, vezérigazgató úr, hogy nem, nem vág a profiljukba. Mint az honlapjukon is olvasható, az Exim “célja, hogy a magyar exportőrök számára hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson.” Andy Vajna magyar exportőr? – kérdezzük tisztelettel.

LAZULJ ÉS MEDITÁLJ A KARÁCSONYFA ALATT

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2015.12.16.


Karácsonyi gyerekkönyv-ajánlónkban hét kiadó köteteit mutatjuk be.

24 karácsonyi mese
Berg Judit: Lengemesék III. Ősz a nádtengeren
Léleksziget sorozat
Eline Snel: Ülj figyelmesen, mint egy béka
Torzon Borz sorozat
Varázslatos rajzok
Both Gabi: Kakaókatona és Tejhercegnő


ITT OLVASHATÓ

KIFIZETNÉL 10 MLLÁT EGY ÁKOS KONCERTÉRT? (SZAVAZÁS)

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2015.12.16.


A váci önkormányzat tulajdonában lévő Váci Dunakanyar Színház Kft. által idén júniusban megrendezett V4 Fesztivál és Színházi Találkozón is fellépett a nyárspolgár, Kovács Ákos is. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület és az Együtt önkormányzati képviselője hónapok óta pereskedik azért, hogy megtudja mennyiért és milyen feltételekkel lépett fel Ákos, a női princípium védelmezője Vácott. Az önkormányzati cég titkolózik. Hajjaj...

Hogy egy önkormányzati cégnek miért kell titkolóznia arról, hogy mennyit és milyen feltételekkel fizet ki egy fellépőnek, az számomra talány, viszont egy másik adatkérésből érdekes módon kiderült, hogy a váci színház idén februárban megállapodott egy céggel, amely megállapodás tartalma egy június 27-i „Ákos koncert” volt,  és amelynek díjazásánál tízmillió forint szerepelt. A cég neve Fehér Sólyom Kft., azonban ma ilyen cég nem található a nyilvános céginformációk között, viszont Fehér Sólyom Bt. igen. Ennek a cégnek beltagja Kovács Ákos, a kültagja pedig a felesége.

Az is érdekes, hogy a Váci Dunakanyar Színház Kft. már kiadott egy táblázatot, amiben egy sorban szerepel a júniusi Ákos koncert tízmilliós összeggel és a „megállapodás" szóval, míg az ominózus perben a cég képviselője úgy nyilatkozott, hogy „nem szerződött semmilyen társasággal kifejezetten Ákos koncert megrendezése érdekében, ezért nem állnak rendelkezésre olyan szerződések, melyek ezzel kapcsolatban kiadhatóak lennének". Reméljük, hogy a per végére tisztul a kép és kiderül, hogy ki szerződött kivel, milyen céllal és mennyiért...

ITT OLVASHATÓ

HOL VAGYTOK FIDESZES ASSZONYOK, LÁNYOK, HÖLGYEK?

BANDITAPOLITIKA BLOG
Szerző: Virányi András (Bandita)
2015.12.16.


Átestetek a vak komondoron pont mikor a családról van szó a közéletben? Uraitok és parancsolóitok éppen elmagyarázzák az ország népének mit is jelentettek ti a számukra, és nektek nincs ehhez egy szavatok sem? Egyetértetek velük? Szülni vagytok? Vagy csak várjátok haza őket a meleg vacsorával és ennyi? Nem lenne már célszerű megszólalni, és megvédeni őket akik eltartanak benneteket a napi nehéz munkával megkeresett bérükből, hogy nektek ne kelljen az önmegvalósításon gondolkozni? Földet vesztek? Közbeszerzésen indultok? Nyaraltok a saját lábatokon? Valamit kellene már szólnotok az országot a múlt század elejébe visszavezető férjeitek, kedvesetek, szerelmetek életfelfogásához. Vagy jó ez így nektek?
Kövér László a bajszos bunkó megismertette a fideszes családmodell elvárását a kongresszuson elhangzott beszédével. Sokan csatlakoztak hozzá hasonló gondolatokkal és a Kövér által említett unoka szülésen túl egyéb elvárásokat is megfogalmaztak a nőkkel kapcsolatban. Például a zenész Kovács Ákos szerint a nő ne akarjon túl sokat a családban, elég legyen neki ha van férje aki eltartja. Felrobbant a virtuális tér az érvek ellenérvek hangos csatájától, de pont az érintettek maradnak többnyire csendben. Na jó, Ákos felesége már elmondta neki tök jó a helyzete, nem akar nyolc órában százezerért gürizni. Végül is igaza van. És a többiek?

Orbán Ráchel például mikor fog szülni a papának unokát? Nem áll még eléggé a saját lábán? Még tart az önmegvalósítása a külföldi tanulmányok során melyeknek a tandíja az eget veri az átlag ember számára? Végül is ő nem átlagember, a miniszterelnök lánya akire nem vonatkoznak a szabályok. De ne kutasson senki a másik hálószobájában, elég szar már az is ahogy a kormány megpróbál beleszólni az emberek mindennapi életébe, na meg a vasárnapi vásárlásába.

De azért sokan kíváncsiak lennének a legújabb kormánypárti találmányról ami hozzájárulna az adófizetők számának növeléséhez mi a véleménye az érintetteknek akiknek ezt végre kellene hajtani.
Ja hogy ők, a fideszesek nem arra gondoltak pont emiatt kellene még több unoka? Nekik azért kellene nagyobb család, abból minél többen indulhassanak közbeszerzéseken amit végül meg is majd ők fognak megnyerni ha továbbra is maradnak hatalomban. Vagy minél több kiskorú gyerek vehessen magának családi összefogás keretében budai villát, és ezt akár tíz éves korában már megtehesse, mint Lázár János gyermeke

Ők lehet arra gondoltak Kövér Lászlóval az élen, fogy a népesség, nem lesz adózó, nem lesz aki eltartsa őket, amíg ők mindent visznek ami az országban található. Földet, trafikot, tévé csatornát, brókercéget, magánnyugdíjat már zsebre vágtak amit találtak belőle, de ezt működtetni is kell a törvények szellemében. Ehhez sok dolgos kéz szükségeltetik, és ezért lenne szükség az utánpótlásra...

ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG SZÖVETSÉGESEK UTÁN KELL NÉZZEN A SZANKCIÓS HÁBORÓ LEZÁRÁSÁHOZ

ARMAGEDDON NYOMÁBAN BLOG
Szerző: Andre Lowoa
2015.12.16.


Gyöngyösi Márton arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány szabadságharcos retorikája és a valós tettek közt óriási szakadék tátong. A politikus utalt arra, hogy a külügyminiszter maga is elismeri a szankciók káros hatását, a hatások kiküszöböléséhez ellenben következetesebb érdekképviseletre van szükség. „Nagyon örülünk annak, hogy a Jobbik után nemrégiben Orbán Viktor is elismerte azt, hogy a szankciós politikával Magyarország lábon lőtte magát […] Szijjártó Péter múlt heti külügyi bizottsági meghallgatásán elismerte, hogy a statisztikai adatok alapján 21 százalékkal esett vissza az idei év első 9 hónapjában, vagyis szeptemberig bezárólag, az Oroszországba irányuló magyarországi export”. Ugyanakkor, a szankciók egyértelmű ellenzése érdekütközést jelent az Egyesült Államokkal, a politikus emiatt kijelentette, hogy Magyarország szövetségeseket kell keressen a szankciós politika lezárásához. Gyöngyösi ilyen lehetséges szövetségesként Olaszországot, Szlovákiát, Csehországot említette, valamint Ciprust és Görögországot, ahol szintén katasztrófa szerű állapotokat idézett elő a kereskedelmi háború.
Az országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke felszólította a kormányt, hogy Magyarország nemzetgazdasági érdekeit vegye alapul a szankciók megítélésekor, ne az Európai Unió és az Egyesült Államok célkitűzéseit. Ha egy ország önmagában nem rendelkezik kellő erővel az amerikai nyomásgyakorlás ellensúlyozásához, szövetséges országok együttes fellépése akadályozhatja meg az európai gazdaság módszeres leépítését. A szankciók jelenlegi állás szerint január végéig vannak érvényben, megszavazásuk óta pedig az Európai Unió újonnan csatlakozott tagállamaiban egész iparágakat sodortak válságba, miközben válságba jutott a német autógyártás, és Franciaországban élelmiszeripari válság bontakozott ki...
 

FONYÓ KÁROLY NÉLKÜL NINCS SZERENCSÉJE A B+N REEFERENCIA ZRT-NEK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: csikaszbrigitta
2015.12.16.


V
alószínűleg olcsón akarta takaríttatni a Készenléti Rendőrség (KR) Központi Gazdasági Ellátó Igazgatósága budapesti ingatlanait, mert a pályázó cégek mindannyian magasabb árat adtak a KR által becsültnél, így az eljárás eredménytelen lett. Az induló társaságok között volt a B+N Referencia Zrt., amely idén májusig még Simicska Lajos üzlettársához, Fonyó Károlyhoz kötődött.

Hat budapesti épület – összesen 12 757 négyzetméter – rendszeres takarítására írt ki hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Készenléti Rendőrség. Az ingatlanok között található a VIII. kerületi Mosonyi utcai vagy a Vágóhíd utcai kiképző központ is. Három cég pályázott: a S. O. S Alfa Kft, az UNISZOL Létesítménygazdálkodási Zrt., illetve a B+N Referencia Zrt. a PMF Zrt-vel és a MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft-vel közösen.
Az eljárás eredménytelen lett – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből  -, mivel egyik pályázó sem tett megfelelő ajánlatot. Valószínűleg azért, mert a KR úgy becsülte, hogy a takaríttatás értéke nem haladja meg a nettó 25 millió forintot. Azt nem tudni, hogy a cégek számításai nagyon magasak voltak a KR-éhoz képest vagy csak minimálisan lőttek fölé. Mindenesetre elesett a munkától a B+N Referencia is, amely idén májusig Fonyó Károlyhoz kötődött az üzletember tulajdonában lévő Mundus Invest Zrt. révén. Hét hónappal ezelőtt azonban a Mundus megvált üzletrészétől. Ismert, Fonyó Simicska Lajos üzlettársa.
A Mundus távozása nem hozott szerencsét a B+N Referenciának, ugyanis két hónapja – mint a VS.hu megírta – a BKV arra hivatkozva mondta ki eredménytelennek a takarítási feladatokra kiírt közbeszerzési eljárását, hogy az egyik pályázó veszélyeztette az eljárás tisztaságát. Korábban, többször is nyert a BKV tenderein, így 2012 októberében 92,5 millió forintos megbízást szerzett járműtakarításra...

ITT OLVASHATÓ

FERI, THE BUSINESSMAN

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
206.12.16.


Mottók:„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.” (Kósáné Kovács Magda)„Amit az ember másnak hazudik, elenyésző semmiség amellett, amit az ember önmagának hazudik.” (Hamvas Béla) 
Gyurcsány Ferenc a minap az Origo-nak adott interjúban is megerősítette, amit már hetek óta pusmognak a pesti flaszteren: első lépésben az MSZP a DK fő ellensége, aztán ha legyűrték őket, jöhet a Fidesz. A Medián friss mérései alapján úgy tűnik, a forgatókönyv nem is teljesen irreális, mégis, van az interjúnak egy eleme, amire mi, öreg harcosok is felkaptuk a fejünk: amikor cége, az Altus EU-s megbízása kapcsán elhangzó Fidesz kritikákról kérdezik őt, Gyurcsánynál elszakad a cérna, és azt mondja: „Elszoktak ezek a fiúk attól, hogy valaki tisztességesen keresi a pénzét.” 
Ezen a ponton pedig megállunk, veszünk egy mély lélegzetet, de ígérjük, hogy némely kitérők után eljutunk mondandónk lényegéhez is, melyet tulajdonképpen már mottóinkkal is előre bocsátottunk.
„Életemben egyszer már voltam politikus. Snitt. Aztán lettem üzletember. Snitt. És most újra politikus leszek. Ezek a szerepek elválnak egymástól.”  Ezt nyilatkozta Gyurcsány Ferenc 2003-ban, sportminiszterré való kinevezése után. Nem is állt meg ezen a ponton, hiszen lemondott tulajdonosi jogai gyakorlásáról. (Más kérdés, hogy azt már nem tudjuk, meddig tartott a lemondás.)

A FIDESZ MEGVETI A NŐKET. ÉS AKKOR MI VAN?

24.HU POSZT IT
Szerző: Neményi Márton
2015.12.16.


Férfiként sem nehéz belátni, hogy magyar nőnek lenni nagyon nehéz, és megértem, már amennyire pénisszel a lábam között megérthetem, hogy miért háborodtak fel. Viszont van egy ötletem. 
Az előző Fidesz-ciklusra úgy emlékszünk – már most, nem kell ehhez történelmi távlat –, mint arra az időszakra, amelyben kérlelhetetlenül szüremkedett vissza az életünkbe a szocializmus. Centralizált oktatás, centralizált művészet, centralizált pénzosztás, papíron minden egyre jobb, a papír mögött semmi sem: Magyarország a Fidesz alatt sokkal szocialistább lett, mint a rendszerváltás óta bármelyik elvileg baloldali kormány alatt. Ezen kár is vitázni.
A mostani Fidesz-ciklusra pedig úgy emlékszünk majd, mint amelyik már titkolni sem próbálta, hogy mi van. Oké, a szegénységet némi kreatív statisztika-fazonírozással egyszerűen eltűntették, de ettől eltekintve minden társadalmi kérdésre két válaszuk van:
  • Gyurcsány!
  • Igen, tudjuk, és akkor mi van?!
A női-férfi egyenjogúság (csak a rend kedvéért pár kapcsolódó hashtag, amit gyűlölnek a fideszesek: #feminizmus, #gender) témája pont ilyen. Nem lobogtatnak reménykeltő statisztikákat, teljesített kvótákat, aláírt nemzetközi egyezményeket. Nem hazudják, hogy egyre jobb magyar nőnek lenni a munkaerőpiacon, nem ígérgetik, hogy kérdőre vonják a „játékosan” a nők seggére csapkodó, „kedveskedve” poénkodó („De ki vagyunk csípve, Julikám, csak nem randi? Mmm, lennék a szerencsés helyében, hogy mást ne mondjak!”) kollégákat, vagy azokat a főnököket, akik már az állásinterjún aláíratnák, hogy öt évig nincs gyerek, illetve a nőket csak bukszaként emlegetik.
A Fidesz felsővezetése megveti a nőket, akárcsak kulturális és mindenféle holdudvara. Gyáván és elvtelenül vetik meg a nőket, nagy, üres szavak mögé bújva, mint az anyaság szentsége, az igazi önmegvalósítás, a kiteljesedés, a női princípium, vagy – ahogy Orbán a fentiekhez képest szinte üdítően földhözragadtan fogalmaz – az asszonyok dolga. (Mint a főzés meg a sírás.) Ezeket a hervasztóan modoros paneleket persze kizárólag férfiaktól halljuk, meg esetleg a patkó jobb oldalán ülő egy-két nőtől, ha nagyritkán felszólalnak...

ITT OLVASHATÓ

STUMPF ANDRÁS ESETE A LIBERÁLFASISZTÁKKAL (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: Jótündér
2015.12.16.Stumpf András őrjöng.
Piti bérgyilkosból küzdötte fel magát a pártblog "sztárújságírójává" és ha nincs Hajdúbé, Primissima-díjas is lehetett volna. 
       Stumpfot egy totális hatalmat gyakorló rendszer tartja ki, egy olyan rezsim, amelyik bármit megtehet, és lényegében meg is tesz az ellenfeleivel. És képes véleményterroristáknak nevezni azokat, akik a rezsim egyik első számú vezetőjének illetve udvari bohócának primitív marhaságain röhögcsélnek.
       Kuss legyen, mondja az Európa egyik leggyengébb egyetemének legnevetségesebb szakát végigbukdácsoló rezsimszolga. Nem lesz kuss Stumpf, ezt kell megértened, nem lesz kuss. Igen, kiröhögnek téged is, a gazdáidat is, mert ennyi még megmaradt nekik, a kiröhögés joga, ezt nem tudod elvenni tőlük, nem fenyegetheted meg azokat, akiknek már alig maradt vesztenivalójuk. 


ITT OLVASHATÓ

LASSAN, DE TERVSZERŰEN KÖRBEFON A DIKTATÚRA

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2015.12.16.


Vona elvállalta a pofozóbábu szerepét: Orbán azzal üti -- orosz kitartottság és korrupció --, ami ő maga. Ez, mint tudjuk, egy bevett fideszes trükk (egyébként pedig általában a diktatúráké). A rezsim megtalálta a helyet Vonának, ahogy korábban a posztkommereknek is, ő meg (ahogy ez utóbbiak) elfogadta. Közben gerjesztik az egyre vadabb Európa-ellenességet, hogy ne legyen lelkifurdalása a holdudvarnak, később pedig a választóknak, amikor egy nyilvánvalóan irracionális, gyilkos döntéssel belenyugszanak majd Magyarország újraigazodásába Moszkva felé. Így csak a lelkes közvélemény hiszi, hogy bármi a valóságról szól, ami ma ebben a nyilvánosságban elhangzik -- minden a dezinformációra és tömegmanipulációra megy ki. Putyinizmus light valóban. Mielőtt a putyinizmus teljes és férfias lesz.
"A Fideszhez azok tartoznak, akik hisznek abban, hogy saját életükön túlmutató dolgokat szolgálnak: családunkat, hazánkat, Isten országát. Ez a 'titkos szolgálat', amiről 'férfias szeméremből' nem sokat beszélnek Fideszben" – közölte a kongresszuson Orbán. Ez a nyilvánvaló, szégyentelen hazugság (most mindenki egy pillanatra képzelje maga elé Habony, Rogán, Mészáros Lőrinc, szinte bármelyik hasonszőrű szemérmes képét, miközben a hazát és Isten országát szolgálják) -- tehát ez a szemérmetlen, cinikus hazugság -- ma elsősorban egy Nyugat-ellenes mítosz (narratíva) további megalapozását szolgálja, amelyhez hasonlót Oroszországból ismerünk...

ITT OLVASHATÓ

A HALÁL TORKÁBÓL VISSZANYÚLVA

PTAXIS BLOG
Szerző: olvasó
2016.12.15.Tisztelt Praxis blog, és kedves Olvasó,

A történetemet nem azért írtam le és kürtölöm világgá, hogy bemocskoljam az egyes osztályok, orvosok és nővérek hírnevét, hanem azért, hogy minél többen megtudják és megtanulják, milyen fontos kiállni a saját igazunkért, mert sajnos ellenkezője akár az életünkbe is kerülhet.

Állhat velünk szemben a legnevesebb orvos is, ha hülyeséget beszél, akár mozgásképtelenül is, a halál torkából visszanyúlva is az asztalra kell csapnunk, és további vizsgálatokat kell követelnünk! 

2015. február közepén megszületett második gyermekem, egy csodaszép kislány. Minden nőnek ilyen szülést kívánok: alternatív szülőszobában, komplikáció nélkül, gyorsan zajlott, és a szülést követő „aranyóra” 
nagyon meghitt és felszabadult volt. 4 nap után haza is mehettünk, tengernyi tejem volt, már kezdtem is aggódni, honnan szerzünk még egymélyhűtőt, hogy a felesleget az utolsó cseppig lefagyasszam. 2 héttel a 
szülés után azonban felfedeztem egy méhlepény darabot zuhanyozás közben.

Persze rögtön telefon a szülész dokinak, rohanás ultrahangra, és másnap túl is estem az általa rutin kisműtétnek nevezett küreten, ami miattegyáltalán nem kellett aggódnom (szerinte), és gyerekem is lehet még, 
amennyit csak szeretnék. 

A valóság azonban az, hogy ennek a kis rutin műtétnek köszönhetően egy életre elment a kedvem a szüléstől. A küretkanál ugyanis megsértette a méhfalamat - amit persze akkor még nem tudtam – és a két héten át bent várakozó méhlepény darab miatt elindult fertőzés szépen ki is jutott a méhem mögé a psoasba, becsületes magyar nevén az ágyéki izomba (ez kb. egy 20-30 cm hosszúságú izom, ami a gerinc mellől fut le a lágyékig, és elképzelhetetlenül sok fajta mozdulathoz szükséges a közreműködése). Mindenféle előzmény nélkül másnap reggel úgy keltem fel, mintha erősen becsípődött volna valami ideg a bal oldalamon. Járni (még) tudtam, de csak csoszogva, az idő előre haladtával viszont egyre rosszabb lett. Nem 
részletezem, éjjel 1 körül úgy tettek be az ágyba ketten, hogy közben sikítottam a fájdalomtól, és ezt követően gyakorlatilag 3 napigmozdulatlanul feküdtem. Ez alatt 3 orvos is látott: két ügyeletes és a saját háziorvosom. Mind ugyanazt mondták: ne kockáztassam az életemet, 
azonnal menjek kórházba. Végül rászántam magam, hogy elvitessem magam a mentővel, akármennyire is fájni fog a mozgatás. (Itt üzenném a sorstársaknak: bízzunk a mentősökben, nagyon ügyesek; a vákuum ágy pedig egy hihetetlenül hasznos találmány!!) 

ORBÁN FÜLDUGÓJA, GYURCSÁNY NEJE ÉS MOSLÉK A DISZNÓHOZ

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezeda
2015.12.16.
felcsútTegnap felhőtlen örömünkre folytatódott a bohózat a Parlamentben, amely színitanodai előadást valami megmagyarázhatatlan módon neveznek országgyűlésnek. Végig mehetnénk az összes fölvonáson, az emelkedett párbeszédeken és az utolérhetetlen alakításokon, nagyon tanulságos volna, de nem tesszük, mert minek.
Okádni mástól is lehet, érzékeny gyomrunkat pedig nem óhajtanánk fölöslegesen nyaggatni, szükségünk van rá a farhát szopogatása közben. Voltak az előadásban azonban csúcspontok, ormok és bércek, olyan egyedülálló momentumok, amelyek önmagukban állva is elhozták a katarzist.
Pár mondatban lefösteni egy egész univerzumot embert próbáló kihívás, és mégis sikerült. Ez is sikerült nekik, és most kivételes módon nem csak a narancsfejűeket óhajtanám elhajtani a jó édesanyjukba, hanem az ellentettjeiket is. Együtt delirálják itt nekünk a mocskot, miközben rohad szét az ország, és a kötelező unokákkal megmenteni óhajtott magyarság.
Illusztrálom, mivel szórakoztatják ezek egymást a bíborba-bársonyba öltöztetett falak között. Kérdést kapott az ország ura, hogyan is van ez az új közbeszerzési törvény, amellyel a retyerutya csapolhatja a német adófizetők pénzét egyházi áldással. Erre nagyon sok mindent lehet válaszolni, olyat azonban, amelyet hallhattunk, csak azorbán bír.

HA MATT A VÉGE... ÖRÜL A SZÍV...

SAKKOZZ MINDENNAP!
Szerzők: Anna és Szilárd
2016.12.16.Barejev 1986-ban, Tallinn városában mérkőzött meg Jakovichal. A partiban érdekes állás alakult ki. Világos lép!

A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!

ITT OLVASHATÓ

SZERELEM KARÁCSONY IDEJÉN

SZÁJHŐSÖK TERE
Szerző: Sebestyén Eszter
2015.12.16.


A karácsonyi ünnepek környékén többet beszélünk a szeretetről, sőt, álszentül mutatjuk is, például hivatalból elküldött üdvözlőkártyákon, amelyeket elszórunk azoknak is, akiket soha nem is látnánk, ha tehetnénk.
Olyan szokás ez, ami sosincs másként. Akkor sem, ha éppen háború van. Állítólag akkor is szeretjük egymást. Napjainkban nem lehet egy újságot kinyitni, egy portálra felmenni vagy belenézni egy híradóba sehol a világon úgy, hogy ne találkoznánk lelőtt géppel, merénylettel, terrorizmussal, menekülttel.  
Ömlik a háború a médiából. De a szeretet óriási.
Dédanyám, Juci jut eszembe. A Ranschburg Klinikán dolgozott, s fennmaradt onnan néhány képe, például háborús sérültekről, némelyiknek a sztoriját is elmesélte. Ezek olykor szerelmi szállal is átszőtt történetek voltak. Mindig igyekezett megnyugtatni, hogy soha többé nem lesz háború, velünk ilyen már elő sem fordulhat majd. A mi szerelmünket háború nem választhatja el.


KÉNYSZERESEN VÁSÁROLUNK?

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2015.12.16.A vásárlás is betegséggé válhat. Egy új módszer azonban, amelyet a Bergen-i egyetem kutatói dolgoztak ki, segítheti a szakértőket annak megértésében, hogy a hitelkártya és a kereskedelmi központok iránti szerelem hogyan válhat egy patologikus vásárlás szindrómájává.
Sohasem volt olyan könnyű kifejleszteni a shoppinggal kapcsolatos megszállottságot, mint napjainkban, de mint minden szokás, úgy a ruhák és a lakberendezési tárgyak vásárlása is patologikus magatartássá alakulhat: a vásárlási kényszer szindrómája, a valóságos függés a shoppingtól, tönkre teheti annak az életét, aki ebben szenved. Eltérően az olyan egyéb függőségtől, mint a drog vagy az alkohol, a vásárlási kényszer nem könnyen diagnosztizálható. Ezért a Bergen-i egyetem (UiB) kutatói létrehozták a „Shopping Addiction Scale-t”, egy eszközt, amellyel a pszichológusok és az egészségügyben dolgozók felismerhetik azokat az eseteket, amelyekben a shopping szeretete betegessé válik.
Annak érdekében, hogy ellenőrizzék az új diagnosztika hitelességét, a kutatók kísérletet folytattak több mint 23 000 személlyel, amelynek eredményeit a Frontiers of Psychology folyóiratban hozták nyilvánosságra. Mint Cecilie Schou Andreassen, az UIB kutatója és a kutatás koordinátora elmondta, az új diagnosztikai eszköz használata lehetővé tette, hogy megfigyeljenek egy sor, közös jellemzőt azoknál, akik ettől a függőségtől szenvednek

VÁLASZTÁSOK

TARSKI BLOGJA
Szerző: Tarski
2015.12.16.Kissé megkésve ugyan, de még így is megér egy misét a francia regionális választás, különösen akkor, ha annak tanulságait átfordítjuk a hazai körülményekre. Amint az köztudott, az elmúlt vasárnap tartották Franciaországban a regionális választások második fordulóját. Az első fordulót korábban a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front nyerte meg, amikor is a 13 régióból hatban győzedelmeskedett. A hatalmon lévő szocialisták, illetve a mérsékelt jobboldali Sarkozy - féle párt pedig a további régiókban nyerhettek.

második forduló azonban gyökeres fordulatot hozott. A szocialisták azokban a régiókban, ahol a jelöltjeik gyengébben szerepeltek, visszaléptették a Sarkozy párt javára, aminek természetes következménye volt az, hogy a Nemzeti Front súlyos vereséget szenvedett. A politikai küzdelmek során ez a visszaléptetés szokásosnak tekinthető, hasonlóan jártak el a hazai választások során a baloldali és a jobboldali pártok is. A cél nyilvánvaló: valamelyik pártot, vagy pártokat olyan helyzetbe kell hozni, hogy minimálisra csökkentsék a nyerési lehetőségeit, ami által a jelöltjeiket visszaléptető pártok ugyan veszteséget szenvedhetnek, de a nyereségük az, hogy átmenetileg a konkurens és nemkívánatos pártot elgyengíthetik.

NÖVEKSZIK AZ ELVÁNDORLÁS - AZ ALACSONY BÉREK MIATT A KÖZSZFÉRA OMOLHAT ÖSSZE ELŐSZÖR

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2015.12.16.Annak ellenére, hogy az elmúlt 4 évben statisztikailag emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon - ne felejtsük, ez leginkább a közmunka miatt van - számos szektorban hiánycikké vált a munkaerőAz ellentmondásos folyamatnak számos oka van, kezdve a rossz oktatási rendszertől, a kivándorláson át, a félreértelmezett munkaerőpiac-politikáig.
Miközben öt év alatt hatszorosára nőtt a kivándorlás, az utóbbi két évben pedig egy Szekszárd méretű város lakossága költözött külföldre, számos szektorban alakult ki permanens munkaerőhiány, amelyre a vállalatok nagyobb béremeléssel tudtak reagálni.
A közszférában azonban nem történt hasonló. A magyar államot működtető nagyjából hétszázezer dolgozó  évek óta nyomorúságosan alacsony bérért kénytelen ellátni a feladatát, legyen szó akár az egészségügyről, az oktatásról, a rendvédelmi szervek munkatársairól, vagy az államigazgatásban dolgozókról.
Egy diplomás nagyjából 40 százalékkal keres kevesebbet a közszférában, mint a versenyszférában ma Magyarországon. Ha minden így megy tovább és a kormány nem rendezi a közalkalmazottak bérét, akkor először a közszféra kerül az összeomlás határára a hatalmas munkaerőhiány miatt. Nincs min csodálkozni: az orvosok elhagyják az országot, a tanárok  a pályát, az államigazgatásban dolgozók pedig menekülnek állásaikból.

OSZTÁLYFŐNÖKI ÓRA

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: törökmonika
2015.12.15.


Kedves gyerekek, a mai osztályfőnöki óra különleges lesz.
A szaporodásról fogunk beszélni.
Mivel lassan befejezitek az általános iskolát, erős gyanúm, hogy már hallottatok róla, bár ezerszer megmondtam, hogy mindenki kapcsolja ki az iskolában az okos- vagy butatelefonját. A számtech terem is azért van lezárva, hogy ne nézzetek pornót.
Tehát a szaporodás.
Van az ivartalan meg az ivaros.
Az ivartalanra most így hirtelen, karácsony közeledtével Szűz Máriát tudnám felhozni. Az ivarosra meg a Kovácsékat, ahol hat gyerek van, mégse járnak templomba.
De nem is ez, hanem hogy izé...
Tudjátok, a madarak meg a méhek is... Nem, nem a mémek, ne szólj közbe és vedd ki a kezed a zsebedből, kisfiam, mert képen váglak.
Kisfiúk, kislányok, legyünk őszinték, a természetben mindenhol ott van ez az undorító dolog.
És lássuk be, a lány vadkendernek is az az egyetlen célja, hogy kis kövér gyerek-hajtásokat hozzon. A fiú vadkender viszont dacol a széllel, úgy rázza a magját.
Ezért van az, hogy ti, kislányok, tornaórán legfeljebb nézhetitek, amikor a kisfiúk fociznak.
Én a magam részéről nem is értem, minek tanultok egyáltalán matematikát meg földrajzot, ahhoz, hogy szüljetek, igazán nincs szükség semmiféle úri huncutságra.
A principium szót leírjátok holnapra százszor, itt van a táblán, másoljátok le, nehogy eltévesszétek - aki pluszpontokat akar szerezni, az hímezheti is falvédőre.

ÉS UTÁNA?

TUAREG BLOG
Szerző: Szabó Gábor
2015.12.15.


Azért írok blogot elég régóta, és azért teszem terepen is a dolgom, hogy az Orbán Rezsim megbukjon. És bár írtam már erről, de beszéljünk kicsit most az Utánuk következő időszakról. Hisz nem azért akarjuk Őket eltakarítani, hogy még roszabb jöjjön.

Végcélban nagyjából minden magyar egyetért: polgárainak biztonságot, jólétet és szabadságot biztosító Országra van szükségünk. A dolog furcsasága az, hogy ezt még a Fidesznyikek, meg a Jobbnyikok döntő része is így gondolja.
Az igazi viták, közéleti harcok témája nem is a Végcél, hanem azok az 
utak, amiken odáig eljuthatunk. És itt aztán minden játszik, annyi elképzelt út van, ahány közvéleményformáló értelmiségi, vagyhát inkább még több is, vannak, akik még magukkal sem értenek egyet. Mint nyilván eddig kiderült, nem vagyok híve az emberkísérleteknek. Nem tartom jó módszernek a Mimagyarok mindent jobban tudunk mindenki másnál melldöngetését.
Nem is életszerű, lássuk be, a magánéletben többségünk nem akarja 
újra feltalálni a biciklit, meg a bablevest, inkább felülünk arra, amit más már elég jól kitalált, vagy megesszük, ha finom szokott lenni.
A közélet meg a magánélet 
jó esetbennem két teljesen eltérő dolog. Mondom, jó esetben, mert persze Magyarország ebben is "élenjár", itt amagánélet erkölcseiből, alapelveiből, logikájából SEMMI nem tükröződik társadalmi szinten. Magánemberként NEM lopunkcsalunkhazudunk - már többségünk nem, vagy csak végszükségben -, a politikának meg elnézzük, ha ezt teszi, ez az egyik fő bajunk, de menjünk tovább.

ITT OLVASHATÓ