2016. július 22., péntek

MEGVÉDHETŐ-E A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.07.22.


Megvédhető-e -- a populista demokráciától? A migráció seregnyi vetülete közül az egyik legfontosabb, hogy véget vetett annak az automatizmusnak, hogy az elitek és intézményeik nagyjából egységesen állnak szemben a démosszal (populus-szal). Érzékelve a nyugati társadalmakban tapasztalható kulturális és gazdasági elbizonytalanodást gomba módra szaporodnak azok a politikusok, akik az intézményeken és a régi konszenzusokon átnyúlva új szövetséget keresnek (leginkább) a közérzülettel. Ez persze nem csökkenti a nép eddigi kiszolgáltatottságát: nincs annál nagyobb tévedés, mint amikor eluralkodik a közgondolkodásban akár a régi elittel szembeni bosszú, akár "a hatalom visszaszerzése önmagunk felett", akár a kapitalizmus megzabolázásának diadalmas érzése az új vezető szárnyai alatt. A nép relatív kiszolgáltatottságát nem fogja csökkenteni se Trump, se Putyin, se Orbán, sőt... (Szemben a magyar közvélemény többségével azonban én a Brexitet különböző okok miatt szerencsésnek tartom a britek szempontjából, noha ennek is van populista tartalma.)

ITT OLVASHATÓ

NYERHET-E TRUMP?

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.07.22.


Az e héten zajló Republikánus Nemzeti Konvenció formális pecsétet üt a republikánus előválasztás eredményére, és Donald Trumpot jelöli az Egyesült Államok elnökének. Bár a Trump-jelenség erejét és hatását hiba volna alábecsülni, Trump jelenleg komoly hátrányból vág neki a Hillary Clintonnal folytatott küzdelemnek.
 
Trump rosszabb esélyeinek legalább három oka van. Az első és legfontosabb demográfiai. Az amerikai választások megnyeréséhez széles körű választási koalícióra van szükség. Trump népszerű az establishment iránt kritikus választók között – így nyerhette meg a republikánus előválasztást –, de ez a demokratákkal szemben kevésnek bizonyulhat. A demokraták ugyanis a fiatalok, az iskolázottabbak, valamint a kisebbségi csoportok koalíciójának – „az Obama-koalíciónak” – a támogatására számíthatnak, ezzel szemben Trump elsősorban alacsonyabb státuszú, elitellenes fehér szavazói bázisa számszerűen lehet elégtelen.
 
Mindez átvezet Trump második problémájához. A republikánus elnökjelölt az előválasztási kampányban számos választói csoportot sértett meg: a feketéket, a spanyol ajkúakat vagy éppen a nőket – olyan csoportokat, amelyekben bár eddig sem álltak túl jól a republikánusok, Trump teljesítménye tovább rontotta esélyeiket. Főleg a feketék és spanyol ajkúak bizonyulhatnak kritikusnak: Trump az előbbi csoportban 10, az utóbbiban 20 százalék alatt maradhat. Mivel ez a két demográfiai csoport az elkövetkező években egyre nagyobb szeletét adja majd az amerikai választóknak, Trump republikánus kritikusai nemcsak a 2016-os választás miatt aggódnak, hanem azért is, hogy Trump örökre megmérgezheti a republikánus brandet. Ráadásul e csoportok – főleg a spanyol ajkúak – rendkívül koncentráltan élnek az Egyesült Államokban: arányuk eléri az egyharmadot is olyan kritikus államokban, mint Florida, Arizona vagy Új-Mexikó...
 

AZ ÉN ADÓMBÓL ENGEM NEM KELLENE HÜLYÉNEK NÉZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.07.22.
 
 

TUTTA?

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.07.22.


Hogy mink szakmányban hazudunk? Hogy nem vagyunk válogatósak, és bármiről képesek vagyunk mást mondani, mint ami a valóság?

Tutta, hogy mostanában a legtöbbet a migráncsokról hazudunk? Azt mongyuk a magyaroknak, hogy a migráncsok fenyegetik Magyarországot. Miközben meg tuggyuk, hogy ez nem igaz, de nem vagyunk finnyásak. A céljaink szentesítik az eszközeinket.

Tutta, hogy mink azt akarjuk, hogy a magyar emberek az egymás, de főként a mások iránti gyűlölettel legyenek elfoglalva? És hogy ezért semmitől sem riadunk vissza? Hogy ha kell, cinikusak vagyunk és embertelenek?

Tutta, hogy mink is tuggyuk, hogy az Ejrópai Juniósok nem akarnak százezrével migráncsokat telepíteni Magyarországra? Hogy minössze 1294 menekült kérelmének az elbírálásáról lenne szó? Nem egy városnyi emberről, mint ahogyan azt kommunikájjuk.

Tutta, hogy már arról sincs szó, hogy a Junijó, amitől egyébként rendszeresen lenyúljuk a lóvét, büntetné azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be menekülteket? Migráncsokat, ahogyan mink ezt mongyuk.

Tutta, hogy mielőtt elkezdtük kiötleni ezeket az eszelős plakátokat, már mink is tuttuk, hogy nem ez lesz? Hanem épp ellenkezőleg: a Junijó, amitől mink ugye sok pénzt legombolunk, támogatja azokat az országokat, amelyek befogadnak menekülteket.

Tutta, hogy nem illegális gazdasági bevándorlókról van szó, még kevésbé terroristákról? Hanem olyan emberekről, akik az életüket mentik, vagy „csupán" a kilátástalanság miatt menekültek el az országukból?

Tutta, hogy mink tuggyuk mindezt, mégis pofátlanul hazudunk? Mert azt akarjuk, hogy a magyar emberek inkább erről beszéljenek, mint arról, hogy ismerte-e Rogán Antal Portik Tamást? Hogy kapott-e tőle egyik emberén keresztül 10 milliót nejlon szatyorban? Ismerte-e Vizoviczki Lászlót, kapott-e tőle egyik embere közvetítésével 4 millió forintot? Üzletelt-e Rogán a letelepedési kötvényekkel? És ha nem, vagy ha igen, akkor miből telik neki az átlagot sokszorosan meghaladó életvitelre?

Tutta, hogy mink nem akarjuk, hogy Ön elgondolkodjon azon: mi van Mészáros Lőrinc, Garancsi István gazdagodása mögött? Hogy honnan vannak Vajna Tímea férjének milliárdjai?

Tutta, hogy mi tuggyuk, miből?

De nem akarjuk, hogy ezt a magyarok is megtuggyák. Mérgesek lennének a magyar emberek, és az ilyet mi nem szeretjük. A mérges ember sok mindenre képes, még olyanra is, ami nekünk nem lenne jó.

Tutta, hogy nem akarjuk, hogy a magyarok azon agyaljanak, valóban-e stróman-e Mészáros, Garancsi és Vajna? Hogy tényleg Orbán milliárdjait gyűjtögetik szorgos méhecske módjára, ahogyan azt többen sejtik?

Tutta, hogy mi mindezt tuggyuk, és azt akarjuk, hogy a magyarok semmit se tudjanak?

Tutta, hogy ezért hazudunk a magyar embereknek?

Az ő adóforintjaikból, az ő pofájukba!

ITT OLVASHATÓ

78 MILLIÓÉRT ÉPÍTIK MEG ÚJRA A HORTHY-RENDSZER ARANYVONATÁT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csepregi Botond
2016.07.22.


1938-ban egy speciális szerelvény, az Aranyvonat vitte körbe az országban a Szent Jobbot az országban, most a Nemzeti Múzeum újraépítteti a vonatot.
 
A Magyar Koronaőrök Egyesülete indította el azt a kezdeményezést, hogy a Szent István ereklyéjét egykor szállító vonatot építsék újra. 1938-ban, az első magyar király halála 900. évfordulójának évében, illetve a nálunk tartott katolikus ünnepségsorozat az Eucharisztikus világkongresszus alkalmából vonattal körbehordozták a Szent Jobbot. Minden nagyobb városban megállt és az érkeztére ünnepségeket rendeztek.
 
Erre a célra épült az úgynevezett Aranyvonat, amelynek később pontos sorsa nem ismert. (Itt egy hosszú videó a szerelvény történetéről, a Facebookon Aranyvonat-építő egyletet is találni.)
 
Így felújítani nem lehet, hanem újat építtet helyette a Magyar Nemzeti Múzeum. A közbeszerzést – tárgyalásos eljárásként – még tavaly novemberben indították el. Ennek kapcsán a 24.hu írt hosszasan az Aranyvonatról. (Amely egyáltalán nem azonos azzal az Aranyvonattal, amely a második világháború végén tűnt el, és amely a magyar államtól, illetve a holokauszt áldozataitól összerabolt kincseket szállította.)
 

LÁZÁR JÁNOS VÁLASZOLT AZ ORBÁNNAK ÍRT NYÍLT LEVELEMRE

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.07.22.


Június elején nyílt levelet írtam Orbán Viktornak, miután a Baranya megyei kormányhivatal életveszélyessé nyilvánította a szeptemberi diplomáciai csúcsnak otthont adó szigetvári vár jelentős részét, és a karbantartási munkák azonnali megkezdésére kötelezte a tulajdonost, a magyar államot és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t...

...Az Orbánnak írt nyílt levelemre Lázár János válaszolt egy nekem címzett levelében, amiben arról tájékoztatott, hogy a várfelújítási munkák elkezdődtek...

...Csakhogy számomra új információ nem került a levélbe, viszont Lázár nem reagált az országos nyilvánosságot is elért fakivágási botrányra és arra sem, hogy miért nem egyeztettek eddig érdemben Szigetvár városával a felújítás volumenéről, tartalmáról és üteméről sem, ezért írtam neki egy válaszlevelet:

ITT OLVASHATÓ

EGYETÉRT AZ LMP A KORMÁNNYAL - A NAP LEGFONTOSABB HÍREI DÉLUTÁN

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2016.07.22.

 
A kormányéhoz hasonló állásponton van az LMP a kvótanépszavazással kapcsolatban. Megszűnt a patthelyzet a Városligetben, a tüntetők végül átengedték a teherautókat. Az Együtt arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el valós vagyonával.


A kormányéhoz hasonló állásponton van az LMP a kvótanépszavazással kapcsolatban.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem kerekasztal-beszélgetésén az ellenzéki párt társelnöke kifejtette: a migráció és bevándorlás mindig is nemzeti hatáskörben volt az unióban és ott is kell maradnia, zsarolásnak egyetlen nemzet sem engedhet. A válasz tehát az urna előtt a nem – közölte Széll Bernadett. Ugyanakkor kicsit szokatlan forma, hogy a kormány kezdeményez népszavazást, főleg amikor más témákban ez nehézségbe ütközik – tette hozzá. Az LMP társelnöke Soros György migráció ügyében tett nyilatkozatairól azt mondta: visszautasítják, amikor nagy befolyású emberek meg akarják mondani, hogy egy népcsoport, nemzet esetében mi a helyes magatartás.

Átengedték a Hungexpo épületének kijáratán a tüntetők azt a négy teherautót, amelynek reggel és délelőtt eltorlaszolták az útját.

Az akcióra a megjelentek szerint azért volt szükség, mert nem lehetett tudni, hogy pontosan mekkora azbeszttartalma van annak az építési törmeléknek, amelynek elszállítását a napokban megkezdték a Városliget Zrt. által megbízott cégek...
 

EURÓPA ELRABLÁSA?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Szelényi Zsuzsanna
2016.07.22.


Margaret MacMillan oxfordi történész, az első világháború kutatója pár hónapja azt mondta egy konferencián, hogy Európa ma a szakadék szélén áll. Emlékeztetett arra, hogy 1914 tavaszán, fűtött teremben elegáns ruhában lehetett Mozartot hallgatni, és buzgó üzletemberek utaztak az Orient expresszen is, keresztülszelve a kontinenst. A nyugalom azonban csak látszat volt.
 
Ugyanebben az évben Ferenc József osztrák császár és magyar király kiáltványában úgy fogalmazott, hogy „Mindent megfontoltam, mindent meggondoltam.” A tragikus következmények ismertek. Most vajon minden megfontolt-e, és meggondolt-e Nagy Britannia, mielőtt a kilépésről döntött? A döntés ugyanis – a spekulációk ellenére – visszavonhatatlan. Mihez kezdünk most mi, akik (remélhetően) maradunk az Európai Unióban?
 

A FIDESZNEK A JOG ÉS AZ ÁLLAM ARRA KELL, HOGY ELŐNYT SZEREZZEN A POLITIKAI ÉS PÉNZÜGYI VERSENYBEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.07.22.


Bede Márton publikált a neo-középkorról egy fontos cikket a 444-en a városligeti kopaszok kapcsán, de a cikk nem teljes se magyar, se nemzetközi viszonylatban. Bár a nemzetközi cégek szempontjából jól írja le a helyzetet, de valójában az olyan illiberális demokráciában, vagy diktatúra 2.0-ban, mint Magyarország, Oroszország, Törökország, csupán a rendszer működésének alapját jelenti az állam felhasználása.

Az állam feladata egy normális demokráciában többek között a jogegyenlőség, az információhoz, a médiához való hozzáférés, a politikai és piaci verseny biztosítása, az állampolgárok védelme a hatalmasokkal, akár magával az állammal szemben is, a vagyoni és területi egyenlőtlenségek valamilyen mértékű csökkentése, az állampolgárok kezdeményezéseinek és önrendelkezésének garantálása, illetve a jólét biztosítása minél szélesebb rétegek számára.
 
A rosszul működő demokráciákban az állam nem látja jól el ezeket a feladatokat, így például a piaci versenyt oligarchák uralják, a politikai versenyt átszövi a korrupció, nő az olló a szegények és gazdagok között, leépül az egészségügy és az oktatás. Magyarország a 90-es évek után egyre inkább egy ilyen rossz demokráciába csúszott bele.
 
2014 után viszont fordulat következett be a magyar állam történetében, ugyanis a Fidesz második győzelme után az államot egyre inkább leuralja a párt. Az állam és intézményei egyre inkább a Fidesz hatalmi és pénzügyi érdekeit szolgálják ki, miközben a jóléti és jogegyenlőségi funkciók egyre inkább eltűnnek belőle, az egészségügy és az oktatás pedig egyre rosszabbul teljesít. Ezzel egyre növelve a szegénység, és a lecsúszó középosztály szegénységében való újratermelődését, miközben a leépített szociális védőháló híján egyre többen csúsznak az utóbbi két kategóriába.

De miben is mutatkozik meg az állam lenyúlása, és mi ennek a következménye?

ITT OLVASHATÓ

MÉSZÁROS LŐRINC VESZI MEG A LEISZTINGER-SZÁLLODÁKAT

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.07.22.


A B1 blog úgy tudja, Mészáros környezetében tényként kezelik, a felcsúti polgármester tulajdonába kerülnek Leisztinger Tamás szállodái.

Illetve azok nagy része, amelyeket a Jászai Gellért elnökölte Konzum-csoport egyik cége vesz meg. Hogy pontosan hány szállodáról van szó, az a sajtóbeszámolók alapján ellentmondásos: 13 és 19 közötti számok jelentek meg. Abban egyetértenek a tudósítások, hogy Leisztinger nem válik meg a lillafüredi, a szegedi, a hercegnovi és az ausztriai hoteltől.

  • Mészárosról már a tavasszal fölröppent, hogy beszállna a szállodabizniszbe: köze lehetett egy egerszalóki, egy mátraházai és ausztriai hotel megvásárolásához.
  • Májusban megnyitotta szállodáját Óbarokon, s hotelt építene Alcsúton is.
  • Az is fölmerült, amit most forrásunk megerősített, hogy ő áll a Leisztinger-féle szállodákat felvásárló cég mögött.
Ha ez igaz, az úgy lehetséges, hogy Mészáros - valamelyik cégén keresztül, hogy ne kelljen belevenni a vagyonnyilatkozatába - nyílt tőzsdei ügyleteken keresztül jelentős befolyást vagy akár többségi tulajdont szerzett a Konzum-csoportban...
ITT OLVASHATÓ

MINDÖRÖKKÉ - FABINYI TAMÁS ESTERHÁZY PÉTERRŐL

KÖTŐSZÓ - EVANGÉLIKUS KÖZÉLETI BLOG
Szerző: KötőSzó
2016.07.21.


Családi nyaraláson ér utol a hír, hogy meghalt Esterházy Péter. Ahogy az üzenetet megkapom, végignézek a toscanai nyárban lustálkodó embereken, és nem értem, hogyan tudnak változatlanul karattyolni. Most mindenkinek mélyen hallgatni kellene, még a kabócáknak is. Egy letört faággal a tengerpart homokjába rajzolom: In memoriam E.P. Egy szapora hullám hamarosan elmossa a betűket. Vendégszövegként Pilinszky két sorát írom ide: „S a hirtelen támadt tülekedésben sírásunk felszabadítja a tengert, mielőtt asztalhoz ülnénk” (Mielőtt).
 
Velem van a könyvhéten megvett Hasnyálmirigynapló. Kíváncsiságból odalapozok azokhoz a bejegyzésekhez, amelyeket éppen egy évvel ezelőtt tett. 2015. július 15-én egyebek mellett arról ír Esterházy, hogy ott és akkor csak nyöszörögni és szentségelni tud. Püspökként sem – úgy a legkevésbé – gyakorolhatok akár „szövegromlásnak nevezett (ön)cenzúrát”, így szó szerint ide írom, amit ott olvasok: „a kurvaéletet váltogattam a basszameggel. És néha – leállíthatatlan a stílusérzékem – benyomtam egy ’múljék el tőlem e keserű pohár’-t. Gyerekkoromban még kehely volt. Minden fordítás is. Jó volna tudni, tudni egyszer, hogy az írásaim minek a fordításai.” Tudom, ezen most számos olvasó megbotránkozik: miért nem pontoztam ki legalább a szöveget? Lehet, hogy nagy író, de miért használ csúnya szavakat, kérdezhetik némelyek. Aztán eszembe jut, amit éppen Esterházynál olvastam egyszer: „Megbotránkoztató olykor a pucérság, de botrányos az igazság.”
Nem a szavak csúnyák, hanem a rák, a tumor és az összes hasonlók.
Amit pedig Esterházy ír, az egyenesen gyönyörűséges. Mert ami ezután következik a július 15-i naplóbejegyzésben, az egy őszinte és hiteles ima. Egy ember beszélget az ő Istenével. Akit nem szemforgató áhítattal, hanem a legtermészetesebb módon szólít meg: „Ne reménykedj, Uram, ez nyilván veled kapcsolatos. – Nem tartozik ide, csak eszembe jutott: a legkevésbé sem vagyok dühös rád. Hogy átvertél, vagy ilyesmi. Jól van ez most, csak elég rossz. De minden rendben van. Lényegében számíthatsz rám, ha nem értek is mindent ebben a szenvedésprojektedben. Köztünk szólva én már a felfeszítésedet is túlzásnak  találtam. De rendben (hogy ne mondjam, oké), a Teremtés nem kívánságműsor. […] Szóval, odajutottunk, hogy (megint egyszer) nem értem, miért lett a Teremtés. Azt tudom, vagy úgy emlékszem, hogy mintha ez a szeretettel volna kapcsolatos. Uram, kétségkívül ez a legnagyobb ötleted, a szeretet. Ennek nem lehet a végére járni.”
 
Teremtés, ima és szeretet – éppen egy évvel ezelőtt e szavak körül forogtak Esterházy gondolatai. (Meg persze minden egyéb körül, kezdve a focitól a menekültkérdésen át Wittgenstein nyelvfilozófiájáig.) Amikor megtudtam, hogy beteg, küldtem neki egy néhány soros e-mailt. A tárgyba ezt írtam: „mint egy zugárus”. Arra a történetére utaltam, amelyet egyik régi könyvében olvastam. Egy barátja felhívta, hogy imádkozzon a gyerekéért, aki súlyos beteg. Esterházy valahogy így írt: ahogy letettem a telefont, imádkozni kezdtem, mint egy zugárus.
 
Bátortalan e-mailemre órákon belül válaszolt. Így kezdte:
 
 

ZÖLDET HÁNYTAM A FRADITÓL ÉS AZ ÁLLAMI MILLIÁRDOKTÓL

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.07.21.


Kubatov szerint 15 millió eurós éves büdzsé kell a stabil szerepléshez

Jó persze, ez így számokkal kimutatható. Nekem is vannak számaim:
Fradi költségvetése 11 millió euró (javarészt állami vagy állam közeli papírpengőből) és a játékoskeretének az értéke 11,5M euró

Az albán második helyezett, aki kiverte a fradit: 5,33 millió font (6 millió euro a transfermarkt.de szerint)

Ez volt idén! Mi volt tavaly?

A bosnyák Zeljeznicar (tavaly a bosnyák bajnokság 5. helyezettje) értéke 8,1M euro. Valahogy ők is kevesebből gazdálkodnak. Nem is értem. Biztos véletlen. 
De mondok keményebbet! Az Európa bajnokság előtt a magyar válogatott értéke  22 millió euró volt (azaz a legértékesebb magyar keret összeválogatva alig ért kétszer többet, mint a fradi kerete...), messze a legkevesebb. Ez a csapat fogta magát és a 12x értékesebb, végső győztes portugálokat majdnem elverte, az 5x értékesebb osztrákokat hazaküldte és a másfélszer értékesebb izlandiakkal ikszelt. 

Le kéne tenni a számológépet és focizni kéne szerintem...

ITT OLVASHATÓ

DURVUL A KAMPÁNY

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Hargitai Miklós
2016.07.22.


Hogy Orbán Viktor szerint mindig más a hibás, azt tudjuk, az új elemet mindig az jelenti a történetben, hogy ki és miért az. Ezúttal az ideális mumus, az Európai Bizottság a felelős, mégpedig az EU szétveréséért, ellenben az orbáni Magyarország „azáltal, hogy lezárta határait a migránsok előtt, segített megmenteni az európai modellt és életmódot”. Orbán európai párttársa, a német Angela Merkel viszont másképp gondolja: „Németország a tavalyi menekültválság idején az EU értékei mentén cselekedett, nem úgy, mint ahogy például Magyarországon tették”. Két néppárti politikus, két nyilatkozat ugyanazon a hétvégén. A kettő együtt nem lehet igaz, de szerencsére nem nekünk kell igazságot tennünk. Inkább annak néznénk utána – elsősorban magyar állam- és szavazópolgárként –, mennyire szokása az Orbán-kormánynak az igazmondás menekültügyben.
 
Napok óta harsogja ugyanis a központi tévé és a rádió, hogy a „magyar baloldal” az európai parlamentben megszavazta: aki nem kér a migránskvótából, fizessen büntetést, méghozzá migránsonként 78 millió forintot, vagyis – vonták le a következtetést – a bolsevikok már megint hátba szúrták a nemzetet.
 
Ha valakit netán a valóság érdekel: az EP valóban szavazott a múlt héten. Először is elfogadtak egy állásfoglalást a költségvetés felülvizsgálatának előkészítéséről, méghozzá egy lengyel és néppárti, vagyis duplán Orbán-szövetséges jelentéstevő inter­pretációja nyomán, amelynek az 53. pontja – miután utal rá, hogy a vártnál több menekült megjelenése és az ígéreteiket nem teljesítő tagállamok szűkmarkúsága nyomán felbillent a menekültprobléma finanszírozására szolgáló uniós pénzalapok egyensúlya – egyfajta bonus-malus rendszer bevezetésére tesz javaslatot annak érdekében, hogy aki kevesebb terhet vállal a menekültellátásban, illetve a határvédelemben, az fizessen többet, és viszont...

ITT OLVASHATÓ

DIKTÁTOR ELŰZÉSÉHEZ NÉP KERESTETIK. KALANDOROK KÍMÉLJENEK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.07.21.

 
Magyarország az Európai Unióba lépett be és nem a Visegrádi Négyekbe. Előbb vagy utóbb az egyikből ki kell lépni, ha a másikban maradni akarunk.
 
A Visegrádi Négyek Varsóban csütörtökön úgy döntöttek, hogy meg fogják védeni Európát, mégpedig Európától, amelyik az Európai Unió képében mély válságba taszította saját magát és egy tagország kilépését idézte elő, amikor rossz válaszokat adott a migrációs válságra. A jó válasz ugyanis az lett volna, ha a migránsoknak nevezett háborús menekülteket az EU határain kívül tartjuk, és az ott beadott bevándorlási kérelmeiket bíráljuk el, mégpedig – a magyar álláspont szerint – úgy, hogy visszautasítjuk azokat és nem engedünk be egyetlen egyet sem közülük Európába.
Ahogy ezt Orbán Viktor világosan megfogalmazta...
 
A négy uniós tagország, amelyek az EU kenyérén lébecolnak, és gazdasági növekedésüket, egyáltalán költségvetési egyensúlyukat, relatív jólétüket az Európai Unió gazdagabb országainak adományaiból tudják fenntartani, hitet tettek amellett, hogy ez így van jól, és ennek így is kell maradnia. Elárulták azt is, mit tartanak az EU legfontosabb négy vívmányának és ezért a jövőben is megőrzendőnek, ezek: az áruk, a szolgáltatások, és a tőke szabad áramlása és az EU polgárainak korlátozástól mentes mozgása. (Copyright: Beata Szydło, Lengyelország)
 
A demokrácia, mint megvédendő érték a szerdai varsói V4-ek tanácskozás közleményében el sem hangzott és az emberi jogok, vagy a jogállamiság úgy szintén, mint olyan dolgok, amelyekből a V4-ek vezetőinek jelenlétében illetlenség beszélni. Mindeközben szerintük az Uniót úgy kell megreformálni, hogy annak jövőjéről és működési mechanizmusáról a tagországok parlamentjei, vagyis nem az EU központi szervei, az Európai Parlament, hanem a kormány- és államfők, vagyis Orbán, Fico és Sobotka urak, valamint Szydło asszony döntsenek. Ah, mily szép is lenne! A nemzetállamok laza szövetsége, ahol mindenki szabadon basztathatja a saját népét, holmi brüsszeli ellenőrzés és felügyelet nélkül. Mert azok ott, Brüsszelben még azt is megmondanák, hogy mit szabad és mint nem szabad tenned a saját alattvalóddal. Kinek hiányzik ez? A nemzeti szuverenitás lábbal tiprása fényes napal? Prágának, Pozsonynak, Varsónak és Budapestnek erre nincs szüksége...
 
 
 

TÖK MINDEGY!

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.07.21.


Idővel rájössz, hogy senki megerősítésére sincs szükséged. Ha idáig eljutsz, onnantól szabad vagy. Nehéz lesz, az biztos, főleg, ha senki sem támogat abban, amiben annyira hiszel. Higgy benne, és jön. Megy. Működik. De csak akkor, ha biztos vagy magadban. Nem kell tudnod, hogy mi a cél, hogy hová tartasz. Tök mindegy. Egy dolog a fontos: méghozzá az, hogy bármi van, te csak menj tovább.” Oravecz Nóra
 
Hogy valójában mi lehet Oravecz Nóra idézetének az értelme? Ki tudja? Imád ilyesmiket írogatni kávézgatás közben, mások pedig szeretik olvasgatni. Így működik a világ, nem szabad ezért irigykedni. Nagyjából valami olyasmiről lehet szó, hogy nyugodtan csináld azt, amihez csak kedved van, és ne nagyon törődj mások nyűgével és bajával. Tök mindegy. Az se baj, ha közben oltári nagy hülyeségeket követsz el, a lényeg az, ha már valaminek nekiláttál, egy pillanatra se hagyd abba.
 
Méltánytalan és rendkívül tiszteletetlen dolog azt állítani, hogy Magyarország kormányfőjének politikai krédóját Oravecz kisasszony sokkal jobban összefoglalta, mint Schmidt Mária nagyasszony, de ha ez így van, akkor mit lehet ez ellen tenni. Tulajdonképpen más is nyugodtan megírhatta volna. Ott van egy rakás politológus és újságíró.
 
Orbán Viktor szerencséjére nagyon jó mesterséget választott magának, így idővel még támogatókra is szert tett ahhoz, amiben nagyon hisz, azaz önmagában. Hiba lenne ezen önfeledten kacarászni, mivel nem kevés emberről van szó, akik rendkívüli módon szeretik őt. Hogy mi a kormányfő célja, azt soha nem köti senkinek az orrára. Valószínűleg egyszerűen hatalomban akar maradni. Az, hogy miként, az tök mindegy...
 

A TÁRSADALOM MŰKÖDIK. A KORMÁNY MENTHETETLEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.07.21.

 

TUDTAD, HOGY AZÉRT GYŰLÖLÖD AZ IDEGENEKET, MERT KEVESET KERESEL?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.21.


A kvótanépszavazás kampánya jó ürügy lesz arra, hogy kormány ismét háttérbe szorítson olyan témákat, melyek megoldása fontosabb lenne minden eddiginél a következő kormányzati ciklusban. Itt nem egyszerűen az oktatás vagy az egészségügy agóniájáról van szó, hanem egy generális problémáról, amit úgy fogalmazhatnánk meg legegyszerűbben, hogy Magyarország szellemi és fizikai kiüresedése. Ennek legfőbb oka, hogy lassan minden ország vonzóbb célpont a magyarok számára, mint a saját hazájuk. Ráadásul, ez nem a nemzeti elkötelezettség hiányából, hanem a fizetések megalázó mértékéből következik.

Bármi is lesz az október 2-i népszavazás végeredménye, a rendszerváltás utáni Magyarország eljut egy olyan mélypontra, melyből nagyon nehéz lesz kikapaszkodnia. Lényegében mindegy, hogy a kormánynak sikerül-e négymillió embert az urnákhoz csábítania félrevezető információkkal és kőkemény rasszista kampánnyal, Orbán Viktor azt a célját mindenképpen eléri, hogy a hazánkat sújtó legfontosabb kérdések továbbra is maradjanak a háttérben, az ellenzéki, és/vagy értelmiségi körökön kívül szinte senki se beszéljen azokról az égetően fontos ügyekről, melyek jóval fontosabbak, minthogy letelepedhet-e Magyarországon ezer, netán kétezer menekült...

ITT OLVASHATÓ

MÉG ORBÁN SE TUDTA JÓL KITÖLTENI A VAGYONNYILATKOZATÁT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.07.21.


Ezekről ne maradj le!
 
Bréking: leleplezték az Átlátszó újságíróját! (Átlátszó, Youtube)

Pontatlanok Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai (
Direkt36)
 
A Betyársereg a rendszer jóváhagyásával önbíráskodik a migrások ellen? (ATV)
 
Ha van 3 perced:
 
Bréking: leleplezték az Átlátszó újságíróját!
Sokadszor sem tudta megtárgyalni a tavalyi zárszámadást az érpataki képviselő-testület. Orosz Mihály Zoltán polgármester a kínosnak ígérkező kérdések megválaszolása helyett Móricz Csabát, az Átlátszó helyszíni tudósítóját szidalmazta, hívei pedig Újfehértóig üldözték őt autókkal. Az újságíróról teljesen komolyan fel is töltöttek az internetre egy videót, amiben „bevallotta”, hogy napi egymillió forintért próbálja lejáratni Orosz Mihály Zoltánt. (
Átlátszó, Youtube)
 
Újabb Fidesz-közeli személyek egy balatoni nyaralóban
A Fidesz egyik kedvelt győri ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, és CBA-s káderek is ingatlant vettek abban a balatonfüredi luxustársasházban, amelynek másik felében Polt Péter a feleségével együtt lakást vett. A legfőbb ügyész által lakott részben milliárdos üzletemberekkel, köztük egy Közgépnek dolgozó vállalkozóval és a a Simicska-cég vezérigazgatójának a lányával is össze lehet majd futni. (
Átlátszó)
 
Pontatlanok Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai
A miniszterelnök nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában öt ingatlannál a teljes méretüket és azt, hogy ott társtulajdonosaik is vannak. Ezek ugyan csak kisebb szabálytalanságok, de az előírásokat tudnia kellett, a feleségével közös tulajdonban lévő budapesti házukat például sikerült jól feltüntetnie. A miniszterelnöki sajtóiroda szerint a jogszabályoknak és a valóságnak megfelelően van kitöltve a nyilatkozat. (
Direkt36)
 
A Betyársereg a rendszer jóváhagyásával önbíráskodik a migránsok ellen?
„A migránsválság megoldásában, büszkeséggel mondhatom, hogy a Betyársereg is igencsak kivette a részét, és úgy, hogy a rendszer keresett meg bennünket” – állította egy hangfelvételen a szélsőjobboldali félkatonai szervezetet vezető Tyirityán Zsolt. A belügyi és a honvédelmi tárca cáfolt, de ha valóban ők akcióztak, az megmagyarázná, miért beszélt több menedékkérő „rendőri” verésekről és erőszakos visszatoloncolásokról. (
ATV)
 
Nem válaszolt érdemben Portik vádjaira Rogán
Bűnözők vádjaival és ellenzéki sajtótájékoztatók témájával nem foglalkozik, próbálta lepattintani magáról Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök a vádat, hogy még belvárosi polgármesterként tízmillió forintot fogadott volna el a maffiózó Portik Tamástól. Közben a rendőrség egy hónappal meghosszabbította a kerületi ingatlanügyek miatti nyomozást, amelynek kulcsszereplője Habony Árpád nagynénje. (
HVG, 444)
 

VIKIRÁLY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.21.


Ez aztán valóban királyság!
Tele van az internet azzal, hogy a kormányátalakítás - két részre szedik a kormányt - az elnöki rendszer előkészítésének része.
Mit mondjak, talán jobb megoldás lett volna a kormánytagokat egyenként hosszában kettévágni.
Még azon se kellett volna kínlódni, hogy orjára vagy karajra bontsuk őket, gerinc hiányában ez szinte mindegy is, akár karikára is érdemes lenne vágni őket - mindegylófax, ugye...
Namostmár, ugye két kormány két kormányfőt feltételez, úgyhogy érdemes lenne a Legmagasztosabbat is kettéfürészelni, természetesen hosszában, hiszen keresztben már gyárilag kettéfűrészelte őt a sors...
Szóval, jön a prezidenciális rendszer, hiszen ami jó az Egyesült Államoknak, jó Oroszországnak, jó Franciaországnak és jó Angliá - na jó, nekik nem jó, de nekik van jobb, - az jó kell, hogy legyen nekünk is, és jó is lesz!
Majd megszavaztatja a népet: aki egyetért a javaslattal, emelje fel a bal kezét, aki nem, az a jobbat is...


A vicc az egészben, hogy megcsinálhatja, igaz három ütemben, de kit érdekel, hisz még oly fiatal, a kezét kitépjük, még kinő!
Első lépés, hogy elnöknek nyilvánítja magát, a jogköröket hozzáigazgatja a szükségleteihez, ius primae noctis, pallosjog, magas sarkú bíbor cipő viselésének kizárólagos joga, trón a korona előtt.
Második, hogy a megnevezést kormányzóra változtatja és felveszi "A migráncsok ostora" címet.
Apróbb korrekciók, általános vétójog, a bíróságok döntésének felülvizsgálati joga, azonnali ítélkezés a felcsúti bakaszivarfa alatt, halálbüntetés kiszabása, stb.
Trón a korona mellett.
Harmadik ütem a koronázás, palást, református püspökök, korona a fejen, jogar a kézben, országalma a spájzban, ingyombingyom, koronázási domb összehordása, hülyeségek összehordása, majd a koronázódombra való felvágtatás Semjén hátán.
Kardlengetés a négy égtáj felé, nyelvlengetés Graz felé, a hercegprímás vállonveregetése, zsidók megnyugtatása.
Aztán már csak a Lázár féle parasztlázadás leverése és Gyurcsány tüzes trónra ültetése van hátra.
Ákos elénekli a himnuszt, az Operaház balettkara meg elénekli az örömódát:
Király vagyok, és nem herceg
Bírom, mikor Ferkó serceg...

ITT OLVASHATÓ


 

SZEMBESÍTÉS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.22.


Magát a szót nagyjából mindenki ismeri: van két ember, ellenkező állításokkal, kiállítjuk Őket egyszerre a placcra, aztán mondják egymás szemébe a frankót, mi meg figyelünk, vajon melyik hazudik.
 
Két egymással ellentétes állítás nem lehet egyszerre okés: az egyik igaz, a másik hamis. Ebből adódóan aztán akik az igazat mondják, azok kedvelik a szembesítést, akik meg hazudnak, azok roppantmód rühellik. Rengeteg ellenem indított Fidesznyik eljárás fulladt ki a szembesítéseknél: volt, amelyik már a rendőrségi szakaszban, volt, amelyik a bíróságon. A rólam hazugságot állító delikvens egyszerűen nem mert eljönni a szembesítésre, elkerülendő, hogy aztán belezavarjam a mondókájába, és végül Ő váljon vádlottá. Úgyhogy nemcsak úgy általában szerettem meg a szembesítés módszerét, hanem saját bőrömön szerzett tapasztalataim alapján is a leghatékonyabb igazságfeltárási technikának tartom. Ebből adódóan oknyomozó újságíróként is ez vált fő módszeremmé: a szavak és tettek közötti ellentmondás, a látszat és a valóság éles ellentéte gyorsan megmutatható általa.
 
Nem fogad el segítséget, adományt, pozíciót Tőlük, mert annak súlyos ára van. Diktatúrában élünk, ahhoz, hogy legyőzzük, tisztának kell maradnunk: nem lehet egyszerre kinn is, meg benn is lenni. A Rendszert kell bojkottálni, mert akik nem így tesznek, azok valójában hitelesítik azt. CSAK egy népszavazást bojkottálni, annyit tesz: minden más tettüket törvényesnek, demokratának, europernek fogadjuk el, és ami ennél rosszabb: fogadtatjuk el a külvilággal. Megy a verseny a parlamentben melegedő műellenzék pártjai között: melyik a legnagyobb bojkottáló. Hát, csaxólok: egyik sem. Műbalhé, folyamatosan veszik föl a személyi és pártszerű támogatásokat ettől a Rezsimtől, parlamenti jelenlétükkel legitimálják a Diktatúrát demokráciának. A valódi ellenzéki honpolgárok természetesen bojkottálni fogják a népszavazást, ez nem kérdés, de elvi alapon: azért mert a RENDSZERT magát bojkottálják...
 
 

ELEGEM VAN A FELESLEGESEN FELBONTOTT UTAKBÓL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.07.21.


Milyen könnyű szép hazánk országos politikusainak! Annyi pénzük van már, hogy külön szólni kell az offshore számláikat kezelő svájci, szingapúri, Öböl-menti országok bankjainak, hogy szélesítsenek egy csöppet a számlájukon, mert lecsorog róla a közbeszerzések közbeiktatásával oda surrant EU-s meg költségvetési zsozsó. Ezen kívül vehetnek földet ócsóér' számolatlanul és kastélyt dögivel. Meg aztán letelepedési kötvényekből, a nemzetközi pénzmosásban élenjáró kaszinóüzemeltetésből is csurrangat valami. (Az ennél is feketébb üzletekről ne is beszéljünk, a fesztiválszezon kábszerbotrányai azért utalnak valamire, de hála Istennek Rogán Tóni sosem látta Vizoviczki és Portik urakat.)

Mit tegyen viszont az egyszeri középszerű politikus? Az már nem számít? Az dögöljön meg? Néki is kell juttatni valamit, nem? Nohát. Ezért osztán a karácsonyi ünnepkör lezártával, a szilveszteri bulira készülve a népnemzeti, polgári, hazaffy és keresztény politikus elkészíti a következő évre szóló korrupciós tervét. (A nagyon nyugatos, ócseny baloldali, erősen liberális politikus is elkészítené, csak ezekre mostanság rossz idők járnak, nekik meg kell elégedniük azokkal a morzsákkal, amelyeket a Fidesz dob nekik, ha jól viselkednek.) Tehát a mi szabadon választottunk szépen betervezi, hogy a különböző engedélyekhez való hozzájárulása, támogatása mennyit is ér. Így aztán midőn február elején hazatér a családi síelésből - ha jobban megy Mauritiusról -, azonnal elkezdi szervezni a nyári spanyol körút finanszírozását...

ITT OLVASHATÓ

POLITIKAILAG MEGÉRI A FIDESZNEK A NÉPHÜLYÍTÉS, DE MAGYARORSZÁG GYENGÜL ÁLTALA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Szigetvári Viktor
2016.07.21.


A Fidesz menekültügyi gyűlöletkampánya új fokozatba kapcsolt. Új hirdetések jelentek meg új üzenetekkel. Az állami pénzből milliárdokért folytatott hazug propaganda káros, és gyengíti Magyarországot. Védtelenné és félelmekkel telivé teszi egy változó világban, amikor meg kellene erősödnünk, magabiztossá kellene válnunk, mert a 21. század igazi kihívásai még előttünk vannak. Szemben a Fidesz hazugságaival, a menekültkvóta jó megoldás, amely része a közös, európai biztonságteremtésnek. Embertelenségből csak gyenge Magyarország terem.
 
Az Együtt azért bojkottálja a Fidesz hazug népszavazását, mert alkotmányellenesen lett kiírva, és olyan dologról szól, ami valójában nincs is. Érdemes erről higgadtan, tárgyszerűen beszélni. Az Európai Unió nem akar senkit betelepíteni Magyarországra. Amit akarnak, az egy új menekültügyi mechanizmus, amelynek része a menedékkérők elosztása. És ez helyes, és jó dolog. Az Együtt a kezdetektől, 2015 nyarától fogva támogatta Németország és az Európai Bizottság javaslatát. Akkor lesz biztonságosabb Európa, akkor lesz biztonságosabb az Európai Unió és a schengeni övezet, ha közös határőrizeti szerveket alakítunk, közös és egységes beléptetési politikát érvényesítünk, közös és betartott szabályok szerint fogadunk menedékkérőket, és azonos elvek szerint állunk hozzá az Európai Unióban a bevándorlás kérdéséhez is.
 
Az új plakátok is leegyszerűsítenek bonyolult problémákat. Ez a propagandában ugyan bevett, de csak generációkra ható kára lesz ennek, mert egy félelmekkel és indokolatlan gyűlölettel teli társadalmat szül. Nem most érkezők szervezték meg a rettenetes terrortámadásokat, hanem olyanok, akik több generáció óta Európában élnek. Az Európai Unió sem egy falunyi, sem egy városnyi embert nem akar ide telepíteni, csak azt kéri, hogy vállaljunk néhány ezer fő erejéig részt a közös, uniós válságkezelésben. Politikailag megéri a Fidesznek a néphülyítés, de csak a közösségünk gyengül általa...
 

HIÁBA OLYAN KELENDŐEK A DIÁKMUNKÁSOK, MINDEN PROBLÉMÁT NEM FOGNAK MEGOLDANI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.07.21.


Döbbenten küldözgetik ma egész nap egymásnak az emberek a hírt: napjainkban egy diákmunkás lazán többet kereshet annál, aki minimálbéren tengődik. Az okok közt a legprózaibb a legigazabb: a munkaerőhiány tette oly értékes portékává a fiatalokat, hogy ilyen „magas”, akár 700 forintos órabérért dolgozzanak. De azért vannak más, ennél kevésbé látványos, mégis elgondolkodtató elemei is ennek a történetnek.

Azért érdemes a munkaerőhiánnyal kezdeni: miből is van akkora hiány, hogy már a diákmunkásokat kell hadba állítani? Egyre több a gyári összeszerelő, operátor, de az árufeltöltő és pénztáros állás is, amit immár nem szakképzett munkások, vagy főállású kollégák, hanem képzetlen, még nem végzett diákok töltenek be.

Tény és való, hogy szakmunkásokból például jóformán nincs lassan olyan, aki ne a külföldi munkák felé kacsintgatna (hacsak nem vándorolt már ki korábban), és ugye már tavaly is arról szóltak a hírek, hogy a Balatonon nem nyitnak ki a kifőzdék, mert nincs pincér, miközben egy soproni légkondicionáló-berendezésekkel foglalkozó cég összes alkalmazottja azért mondott fel, mert inkább Ausztriában vállaltak munkát. És mehetnek is bátran – csak Németországban tavaly több mint 30 ezer bolti eladót vagy egyéb, kereskedelemben dolgozó szakembert kerestek...

Maradnak tehát itthon a diákok (ők se sokáig), akik viszont felverik az árakat, és nem ritkán többet keresnek, mint velük együtt dolgozó, főállású, de minimálbérért foglalkoztatott kollégáik. Ez az egyenlőtlenség azonban hosszú távon újra csak a további elvándorlás irányába billenti a mérleg nyelvét – mégis minek maradna itthon bárki eladóként, ha Ausztriában, Németországban akár a két és félszeresét is keresheti az itthoni minimálbérének?

ITT OLVASHATÓ

A DÍZELLEL VAN AZ IGAZI BAJ

ZÖLDHULLÁM BLOG
Szerző: zsoltmelinda
2016.07.21.


Londonban 2017-től drasztikus összegeket fizettetnek azokkal a járműtulajdonosokkal, akik 2005 előtt gyártott autókkal közlekednek, de úgy néz ki, ez sem lesz elég ahhoz, hogy megfelelő mértékben javuljon a levegő minősége. A megoldás, hogy ki kell tiltani a dízelüzemű járműveket.

Az Institute for Public Policy Research (IPPR) friss jelentése szerint a gázolajat használó autók, kisteherautók és buszok okozzák a legnagyobb szennyezést a városi közlekedésben. A téma megosztó, hiszen korábban az az érv kapott hangsúlyt, hogy a dízelmotorok kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint az ennek megfelelő benzin kibocsátása lenne. A dízelautók száma jelentősen növekedett is mindenhol Európában...

ITT OLVASHATÓ

TÖRVÉNYI SZIGORÍTÁS NÉMETORSZÁGBAN A NEMI ERŐSZAKKAL KAPCSOLATBAN: MA TÖBBET ÉR EGY "NEM"

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: LANGOWSKI JUDIT
2016.07.21.


Németországban régen várt módosítást szavazott meg a parlament a nemi erőszakkal kapcsolatban, szigorúbb lett az erőszak eddig meglehetősen tág definíciója. Mostantól kezdve akkor is büntetendő, ha az áldozat „csak“ szóban védekezik, és hárítja az erőszaktevő szexuális gesztusait. A törvénymódosítás körüli vitában 2 bűnügy kapott fontos szerepet: a tavaly szilveszter éjjel elkövetett, több mint ezer nőt érintő támadások mellett, egy német modellel szemben elkövetett erőszak esete, amelyet a bíróság a közelmúltig nem talált büntethetőnek.

Magyarországon az utóbbi kevésbé ismert: Gina-Lisa Lohfink, német modell, celeb és a Germany’s Next Topmodel verseny volt résztvevője, 2012-ben egy éjjel két férfi társaságában találja magát, akik szexuális aktust kezdeményeznek, esetleg előtte nyugtatócseppekkel bedrogozzák a nőt. A két férfi videófelvételt készít, amelyen látszik az aktus, és ahogyan Lohfink védekezik. “Hagyd abba!” - kiáltja többször. A videót elküldik ismerősöknek, felrakják a netre, eladják a sajtónak. Lohfink vádat emel a két férfi ellen, először a videó illegális terjesztése, majd nemi erőszak miatt. A férfiakat nagyjából ezer eurós bírsággal büntetik, a videó illegális eladása miatt. Lohfinkot pedig a bíróság 24.000€ bírságra itéli – a szexuális erőszak hamis vádja miatt. A videófelvétel a bíróság szerint ugyanis nem bizonyítja a megerőszakolást.

A modell az ítélet után fellebezett, és a per 2016. június 24-én folytatódott. A bírósági szóvivő azt mondta a videóra, hogy gusztustalan, ahogyan a férfiak Lohfinkkel bántak. De ez nem büntethető – egyelőre...

Alig tíz nappal később, 2016. július 7-én, a német heti- és napilapok címlapján a legfőbb hír: a német parlament (Bundestag) kormánykoalíciót alkotó két nagy pártja, a keresztény-demokrata CDU és a szociáldemokrata SPD egyhangúlag megszavazta a szexuális erőszakról szóló törvény szigorítását...

ITT OLVASHATÓ