2022. június 30., csütörtök

ORBÁNNÁL CSAK A PÁPA BÉKEPÁRTIBB – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA.HU
Szerző: HUPPA
2022.06.30.


Nézőpont kérdése

Mi, többiek, úgy élvezzük, mint a strandot.

Szijjártó: A stratégiai kommunikációs csatornát fenn kell tartani Oroszországgal

“Mi az adócsökkentések kormánya vagyunk” – bírta még mondani.

Vajon melyik az az ország, ami először elismerte a luhanszki és a donyecki “népköztársaságokat”?

Bassár el-Aszad elnök Oroszországnak (is) köszönheti, hogy hatalmon tudott maradni a 2011 óta zajló polgárháborút követően.

Makkgyűjtéssel foglalkozott a közmunkás, aki Somlószőlős legfőbb építési vállalkozója lett

400 millió forint… A falu vezetője szerint hazaárulók ármánykodnak ellene és a falu ellen.

Több mint 8 milliárd forint kerülhetett a Magyar Pünkösdi Egyház jól körülhatárolható személyi köréhez

A MPE az Országgyűlés 2012-es határozata alapján nyilvántartott és bevett egyház.

Egyre többe kerül az Orbán-kormánynak a Budapest-Belgrád vasútvonal

Tegye fel a kezét, aki nem tudta, hogy ez lesz! Senki…?

Kiderült, ki gyűjtötte be a szerb posta helyett a vajdasági levélszavazatokat

A szerb posta és a Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH)-iroda szerződése a bizonyíték arra, hogy a Vajdaságban a szavazási levélcsomagok széthordását a Vajdasági Magyar Szövetség ellenőrizte. A borítékok ugyanis először a pártszékházba kerültek, onnan indultak tovább a CMH- és a VMSZ-aktivista szerepét betöltőkhöz.

Hoppál Péter hazudott pontatlanul fogalmazott

A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást.

Alföldi Róbert újabb pert nyert az Origo kiadója ellen

Az Origo viszont a bíróság szerint is hazudott.

Csak a Fidesz! Csak a Kis Grófo!

“Amúgy meg épp most építitek le ezerrel a saját olvasnivalós médiátokat is, mert mindannyiótok főnöke (mínusz Orbán Viktor) rájött, hogy a bugyuta propaganda mellé felesleges a hagyományos média.”


TELT HÁZ ELŐTT CSAPOTT LE BUDAPESTEN A FACEBOOKRA A FILOZÓFIA ELEVEN OSTORA, BYUNG-CHUL HAN

QUBIT
Szerző: DIPPOLD ÁDÁM
2022.06.30.


Az érintés eltűnéséért is a digitalizáció a felelős: Erósz haldoklik, helyette ott a Tinder, mondta szerda este a CEU-n a dél-koreai származású, Németországban élő filozófus, aki ritkán vállal fellépéseket, mert hogy a fák sem utaznak, és nem érti, miért épp diófára kötik fel magukat a magyarok.


Hülyeség volt zakót hozni – gondoltam, amikor délután négykor kiléptem az utcára, ahol 31,4 fok volt. Árnyékban. A zakót végül az este folyamán csak egyszer vettem fel, de akkor is csak azért, mert nem tudtam hova rakni, különben a kezemben maradt, esetleg a székem hátán, de nem tudtam, hogy mi a dress code, és el is felejtettem megkérdezni, ugyanis Byung-Chul Han sztárfilozófus budapesti előadására voltam hivatalos, ezúttal nem csak újságíróként, hanem moderátorként és beszélgetőpartnerként is.

Az elefántcsonttoronyból a teltházig

Az esemény rendkívülinek ígérkezett: a dél-koreai születésű, Németországban élő Han, akit a magyar nagyközönség Horváth Bencének a 444.hu-n megjelent cikkéből ismert meg, nagyon ritkán ad interjút (szigorúan véve most sem adott), évente legfeljebb egyszer-kétszer hagyja el berlini otthonát, akkor is csak hosszabb időre és egyáltalán nem szívesen, a szervezés pedig hosszan elhúzódott. Végül a Goethe Intézet, a budapesti Koreai Kulturális Központ, a Typotex Kiadó és a MOME közös erőfeszítéseinek hála sikerült tető alá hozni az eseményt. Az előadást a CEU Auditorium Maximumában tartották a Nádor utcában. A szervezési nehézségek később valamivel érthetőbbé is váltak, amikor a tech-szkepticizmusáról ismert Han kacarászva közölte, hogy van ugyan okostelefonja, de csak virágok azonosítására használ rajta egy appot, különben általában kikapcsolja (a filozófus magyarul legutóbb megjelent könyve, A föld dicsérete a télikertjéről, a csigákról és kisebb mértékben a Facebookról szól)...

KANYARBAN ELŐZTÜNK VOLNA, DE KICSÚSZTUNK – MADÁR ISTVÁN INFLÁCIÓRÓL ÉS GYENGE FORINTRÓL [HETIVÁLASZ 130]

VÁLASZ ONLINE / PODCAST
Szerző: VÖRÖS SZABOLCS
2022.06.30.


Rekordmagas euróárfolyam, kétszámjegyű infláció, elszabaduló energiaárak. Meg a háború. A világgazdaságot megrángató válságköteg Magyarországon fokozottan hat. Miért? Mi az oka annak, hogy a forint a lengyel złotyhoz vagy a horvát kunához képest is látványosan gyengül? Hova vezetett a magyar gazdaság túlfűtése és az egyre lazuló költségvetési fegyelem? Miért drágul hetente a vaj, és jogos-e „háborús inflációról” beszélni? HetiVálasz podcastunkban ezekre a kérdésekre is válaszol Madár István, a Portfolio vezető elemzője. A műsorvezető Vörös Szabolcs
...

REZSIÁR: HOGYAN JÁRHATNAK MOST A LEGJOBBAN VAGY ÉPPEN PÓRUL A VÁLLALKOZÁSOK?

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2022.06.30.


Ezekben a napokban nehéz dilemmákkal és fontos kötelezettségekkel szembesülnek a magyar kisvállalkozások: azt kell kitalálniuk, hogy milyen áron jár nekik a jövőben az áram és a gáz. Mit kell június 30-ig mindenképpen bejelenteniük? Akinek már nem jár rezsiáron az energia, az szerződjön egy kereskedővel, vagy legyen végső menedékes, amivel nem ötszörösére, „csak” 3,5-szeresére nőnek a költségeik? Utóbbi a jó döntés. De hogy ez mit jelent? Cikkünkből kiderül.


A kormány augusztus 1-től mintegy százezer mikrovállalkozásnak rezsiáron biztosítja a gázt és az áramot. Vagyis mondhatjuk azt, hogy „osztogat”. Igen ám, de most éppen egy ennél szélesebb kör, vagyis még több magyar kkv kapja rezsiáron az energiát. Számukra komoly nehézségeket jelenthet, hogy az eddigi kedvezményes ár megszűnik, vagyis mondhatjuk azt is, hogy a kormány éppen visszavesz, azaz „fosztogat”...


PÁRTRENDEZVÉNYEK KÖZPÉNZBŐL: VÁLASZTÁSI MOZGÓSÍTÁSRA HASZNÁLHATTÁK AZ ÁLLAMI CIVIL ALAP TÁMOGATÁSAIT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZUBOR ZALÁN
2022.06.30.


Tavaly, a választási év előtt médiaépítésre, idén pedig a választási kampányban tartott, politikusokat is felvonultató rendezvényekre kapták a legnagyobb pénzeket a Fidesz-közeli szervezetek az állami civil alapból. A K-Monitorral közösen megnéztük, milyen pályázatokra adott pénzt idén a főleg kormánypártközeli csoportokat támogató Városi Civil Alap program.


Idén március 10-én, a 2022-es választási kampány hajrájában a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör szervezett beszélgetést Szolnokon Benkő Tibor akkori honvédelmi miniszter főszereplésével, és Kállai Mária, a helyi kormánypárti képviselőjelölt részvételével. A Magyar Narancs tudósítása szerint a fórum tipikus választás előtti mozgósító esemény volt: a rendezvény témája a kampány akkor már központi eleme, az ukrajnai háború volt; elhangzott a Fidesz fő üzenete, miszerint az Orbán-kormány a béke záloga, az ellenzék pedig belesodorná az országot a háborúba.

A fórumra érkező főként időskorú közönségnek Kállai Máriát dicsérő, az ellenzéki jelöltet támadó szórólapokat osztottak, és személyes adataikat gondosan felírták jelenléti ívekre, minden bizonnyal a választásnapi mozgósítás érdekében. Az eseményt szervező kör (nevéből is kitalálható módon) régi Fidesz-szövetséges, elnöke, M. Román Béla korábban maga is a kormánypárt fideszes helyi képviselője volt...

ÜZLETCSAJOK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.06.30.


Mint megtudtuk, Rogán Cecília és Sarka Kata cége tavaly akkorát ment, hogy az még a holdról is látszik. A közgazdaság története nem nagyon ismer olyat, hogy egy vállalkozás piaci viszonyok között nyolcvanöt százalékos profitrátát ért volna el, azaz, hogy minden száz forintnyi bevételből nyolcvanötöt zsebre tudjon tenni. Ez arra enged következtetni, hogy a vállalat működésének kiadásai nincsenek is, ők azt a terméket, amit a piac megfizet, tisztán szellemi úton állítják elő. Ez a működés valami transzcendenst tételez, vagy elég csupán a nevükre nézni, és minden titok egyből magyarázatot nyer.

A twn.hu oldalt kiadó Top News Hungary Kft. tavaly nyolc alkalmazottal ért el másfél milliárdos árbevételt, és ennek a nyolcvanöt százalékát ki is vették belőle a tulajdonosok, ami derék, ebből sok csajos partira telik. Mindig elcsodálkozom a bulvárlapokon ugyanis, amelyek a NER-hölgyekről rendszerint beszámolnak, hogy csajos, rosszabb esetben csajszis napot tartottak, ilyenkor kerülnek elő a tízmilliós táskák, ahogyan örül egymásnak a sok sikeres üzletasszony, akik akkor lettek vállalkozózsenik, amikor az urukhoz hozzámentek. Különban ők is csak bánatos csinovnyikkét reszelgetnék a körmüket a hivatalban.

A csajok azonban ennél többet tudnak. Mert például a twn.hu, amelyik ennek a kettőnek termelte a másfél milliárdot, ránézésre semmit nem csinál, alig látogatják, az impresszum szerint főszerkesztője sincs, sőt, április harmadikán, a nagy, végső választás napján, amikor mindenki a neten csüngve várta az eredményeket, őket csak ezernégyszázan látogatták, ami, valljuk meg, nem egy egetverő szám. Sőt, ennél is kínosabb. Főleg úgy, ha belegondolok, ha nagyon elcseszek egy írást, és az én nyájasaim nem olvasnak igazán, akkor is hússzor annyian mégis, mint ezt a nyüves oldalt összesen, tehát valami nem stimmel az egyenletben...

ÚJRA ÉLETRE KELT A SZOCIALIZMUS LEGSÖTÉTEBB IDŐSZAKÁNAK NAGYHATALMÚ KULTÚRPOLITIKUSA, AKI HAJLAMOS AZT KÉPZELNI, HOGY NEM A KÖZ, HANEM A SAJÁT PÉNZÉVEL GAZDÁLKODIK, S EBBŐL A PÉNZBŐL KEDVÉRE, NEKI TETSZŐ VAGY NEM TETSZŐ IDEOLÓGIAI ALAPON JUTALMAZ VAGY BÜNTET.

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.06.29.


Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár destruktív anarchistának minősítette Molnár Áront (noÁr), s megtagadott tőle minden további támogatást.
Kisebbik baj, hogy Hoppál személyében újra életre kelt a szocializmus legsötétebb időszakának nagyhatalmú kultúrpolitikusa, aki hajlamos azt képzelni, hogy nem a köz, hanem a saját pénzével gazdálkodik, s ebből a pénzből kedvére, neki tetsző vagy nem tetsző ideológiai alapon jutalmaz vagy büntet.
Nagyobbik baj, s felettébb árulkodó, hogy Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól egy fillér támogatást sem kapott volna Mahatma Gandhi, aki a hinduizmus erőszaknélküliségének destruktív anarchiáját vallotta, továbbá Martin Buber, aki dialógusfilozófiájában Isten és ember kapcsolatát a judaizmus Ich und Du (Én és Te) fogalompárjának tegeződő anarchiájával írta le, s nem kapott volna a nagy Hoppáltól egy fityinget sem az a Lev Tolsztoj, aki korának fennálló, „meghamisított” kereszténysége helyébe a krisztusi őskeresztény tanítás „államnélküliségének” igazságos és szegények iránt elkötelezett anarchiáját kívánta visszaállítani.

AZ ORBÁN-KORMÁNY SEMMI ÁRON NEM MOND LE AZ OROSZ GÁZRÓL - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ / VILÁGTÜKÖR
Szerző: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2022.06.30.


A magyar kormány még csak tárgyalni sem hajlandó a gázembargóról, mivel hazánkban ez "gyakorlatilag a gazdaság és az ország működőképtelenségét jelentené”. Csernyánszky Judit nemzetközi lapszemléje.

Nincs döntés az uniós vezetők részéről abban, hogy Magyarország megkapja-e a Covid helyreállítási alap rá eső részét, azaz 15,5 milliárd eurót (mintegy 6000 Eurót a mai árfolyamon) – számol be a legfrissebb fejleményekről az amerikai Wisconsin állam konzervatív talk rádiója (WSAU) és a US News and World Report a Reuters alapján. Mint köztudott a hét elején járt le a határideje annak, hogy a magyar kormány írásban elküldje válaszát Brüsszel kifogásaira az uniós forrásokhoz való hozzáférés érdekében. A magyar kormánnyal való egyeztetés során számos kérdésben haladást értünk el, de maradt még néhány tisztázandó ügy – tekintve a korrupcióellenes és az oktatási intézkedéseket – fogalmazott a Reuters megkeresésére az illetékes uniós szóvivő, hozzátéve, az egyeztetések folyamatosak, illetve megkezdődött a kormány által megküldött levél tartalmának feldolgozása. Az Európai Bizottság különös tekintettel lesz a közbeszerzések ellenőrzésére, mert elfogadhatatlan, hogy csak egy ajánlattevő van egy-egy pályázatra, illetve gyakran tapasztalható összeférhetetlenség a pályázóval szemben és korrupció kíséri végig a folyamatot. Az csalás elleni hivatal, az OLAF felmérése szerint hazánknak az uniós pénzekkel történő visszaélése 4%-os, míg a tagállamoknál átlagban ez a mutató 0,36%-os. Ursula von der Leyen hivatala egy hónap múlva küldi meg válaszát a magyar kormány most benyújtott levelére.

A kormány által bevezetett veszélyhelyzet, illetve az annak nyomán életbe léptetett rendeleti kormányzás lehetővé teszi, hogy teljes kontroll alá vegye az energetikai cégeket, azok operációs rendszerét, azaz átvegye az irányítást a FGSZ- és tartalékolás, az olajipari-, a fűtésrendszerek, szénkitermelés felett, amennyiben az ellátás akadozna – ezt tartalmazza a kedden aláírt kormányfői rendelet – számol be tényszerűen a történésekről a New York-i részvénytőzsde, a Nasdaq portálja a Reuters alapján.

A politikai botrányokról elhíresült balatonőszödi üdülő ukrán zsidó menekülteket fogad be, gyakorlatilag egy menekülttáborrá alakítják át – olvashatjuk a The Jerusalem Postban, de még a clevelandi Jewish Newsban is. Az üdülő teljes renoválásáról az EMIH vezetője, Köves Slomó beszélt a Jewish Telegraph Agencynek is. Eddig pár tucatnyi zsidó menekültet tudtak elhelyezni, de ütemesen haladnak az átalakítások, s elkészül a 664 fő befogadására alkalmas kóser étterem is a kormány és a Chabad közösség közös működtetésében. A munkálatokat hat héttel az oroszok Ukrajna elleni háborújának megindítása után kezdték el. Mindenesetre alapítványt is létrehoznak a havi 600 ezer dollárba kerülő menekülttábor működésiének finanszírozására. A konkrét és átvitt értelmű építkezés egyébként része annak a világszerte beindult mozgalmi szerveződésnek, amely 1200 új ortodox iskola megnyitását tűzte ki célul. A cikk egyébként szól Balatonőszöd jelképes jelentéséről is, hisz Orbán hatalomra jutásának szimbolikus létesítménye lett.

Дмитрий Ветчинкин tollából született a moszkvai Красная Весна újságban megjelent kétrészes elemzés, amelynek első darabjában az Ukrajna és Magyarország kapcsolatában beállt változásról megállapítja – propaganda jelleggel – megállapítja, hogy az utóbbi hónapokban a kárpátaljai magyarok egyre ellenségesebbek az ukránokkal szemben és ezért egyre nyilvánvalóbb a történelmi anyaországhoz való csatlakozásukat kifejező törekvésük. A szeretettől a gyűlöletig alcímmel közölt írás első bekezdésében azt állítja, hogy a közszolgálati médiából dől a ruszofóbia. Innen aztán eljut a cikk a szélsőséges ukrán nacionalistákig

Magyarország nem mond le az orosz gázról, s ennek témája még csak nem is vita tárgya a magyar kormányban – fogalmazott Szijjártó Péter a héten Luxembourgban, amiről az orosz Царьград honlap is beszámolt. A magyar külügyminiszter az uniós miniszterek tárgyalásán kijelentette, ilyen kompromisszumot nem hajlandó kötni Magyarország, mert az orosz gáz nélkül az ország működőképessége lebénul.

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

TÍZ ÉVEN ÁT BÁNTALMAZTAK SZEXUÁLISAN GYEREKEKET A BÖJTE-OTTHONOKBAN (18+)

AZONNALI
Szerző: KULCSÁR ÁRPÁD
2022.06.29.


Nemi erőszak és durva bántalmazás rajzolódik ki Böjte Csaba erdélyi gyermekotthonaiban egy most született bírósági ítélet nyomán. Súlyos rendszerhibákra világít rá, a romániai szociális intézmények működését illetően, hogy ennyi éven át senki nem vette észre, ami történt. De akadnak más megválaszolatlan kérdések is...

A KIVÉGZŐOSZTAG FELÁLLT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.06.29.


Amikor Hoppál Péter dönt kultúráról, ott nagyon beszélni nincs mit. Amikor ő szabja meg, ki kap támogatást, tehát ki maradhat életben, illetve kinek kell megdöglenie, az már a végnek nevezhető. Pedig így van. Ugyanekkor, ha Kovács Zoltánnak az a baja, hogy megjelenés előtt elküldenek neki egy cikket, és már emiatt is fröcsög és ordít, hogy „nem szeretnénk részt venni a balliberális propaganda önigazolási folyamatában”, akkor látjuk, hogy a valóság olyan iszonyatos sebességgel távolodik szürreális világunktól, hogy utol már soha nem is fogjuk érni, de fölösleges is. Már úton van az az aszteroida, száguld felénk a végtelen űrben, amelyik úgy irtja ki arra érdemes emberi fajunkat, mint annak idején a dinókat.

Kovács Zoltánt már ismerjük. A jéghideg szemüvegét, vállán a puskáját, oldalán a vizslát, ahogyan ölni indul, és ismerjük a benne élő tehetetlen dühöt minden ellen, ami kicsit is más, mint a NER. Kovács Zoltánnak a gémeskúton túl nincsen horizontja, benne már csak ordítások maradtak, mert minek nevezzük, amikor a New Yorker magazin előzékenyen elküld neki egy írást a megjelenés előtt, amelyben azt kéri, ellenőrizze le a tényeket, amelyeket az ő dzsemborijukról közöl, lévén, oda be nem engedték őket, s emiatt a mi Kovácsunk elküldi őket az édes anyukájukba, újabb bizonyítványt állítva ki magáról, a pártjáról, de sajnálatosan egyben rólunk is, ahogyan az általánosban megjelenik az egyes.

Hoppál Pétert is ismertük eddig is. Igaz, a kultúrához való viszonyát nem igazán, sokkal inkább a rajongását és szervilis butaságát. Hoppál Péternek nehéz volt eddig úgy megszólalnia, hogy az értelem szikrája fölfedezhető legyen benne, és akkor jön itt nekünk, mint a kultúrára szánt pénzek állami felügyelője, aki dönt életről és halálról, és valljuk meg, ez kissé rosszul esik. Azt hittük, Káslernél rosszabb nem jöhet, de látjuk, de bizony, igen. Mert amíg az onkológus-sámán a saját kis tömjénszagú, dohos szemüvegén keresztül nézte a kajla világot, Hoppál a küldetéstudatosok fogvicsorgatásával, viszont az eredmény ugyanaz lesz. A nagyferók teszik el a lóvét. Olyanok, akik a piacon már nem kapnának, mert lejárt az idejük.

Ha volt egyáltalán valaha. De amíg Kásler nem vetemedett arra, hogy nagy hangon kijelentse, ennek meg annak nem ad, s pláne, hogy miért nem, Hoppál már nevesített is általa anarchistának ítélt előadót (NoÁr), kijelentve, hogy dögöljön éhen, illetve, hogy éljen meg a piacról. Tudjuk, hogy nem fog, mint ahogyan a nagyferók sem tudnának, de ők kijelentették, hogy szívesen és hevesen nyalják a felséges ülepet. A kultúrharc tehát folytatódik, illetve most kezdődik el igazán, amikor éles szakaszába lépett, és a jelek szerint Hoppál Péter vezényli a kivégzőosztagot. Egyébiránt nemzeti rózsaszínű kultúránk lesz, amely „stabil bástyaként segíti az európai civilizáció hanyatlását”. De van jobb is...

KÖSZÖNJÜK PUTYINNAK!

VÁLASZ ONLINE
Szerző: BORISZ SESZTAKOV
2022.06.29.


„Mindnyájan elítéljük a Kremlben uralkodó szektának az orosz nemzeti érdekkel teljesen ellentétes, csupán Putyin elnök hatalmi ambícióit kiszolgáló politikáját, az Ukrajna ellen indított bűnös háborút” – írja a Válasz Online-nak küldött cikkében Borisz Sesztakov Magyarországon élő orosz újságíró, a szovjet/orosz állami hírügynökség, a TASZSZ egykori budapesti tudósítója. Szerinte a hazájukat február 24-e óta elhagyó milliók pont azok, akik képesek lennének jobb életet teremteni Oroszországban, ám civilizációjukat még azok is elutasítják, akik Tolsztoj, Csajkovszkij vagy Tarkovszkij szerelmesei. Vélemény.


A paradicsomban is ott a pokol – ez a címe Erich Maria Remarque, német antifasiszta író utolsó, már halála után megjelent regényének. Szereplői – németek és Németországból elmenekült zsidók – az óceánon túl, New Yorkban élik meg 1945 tavaszát. Pontosabban nem is megélik a második világháború utolsó hónapjait, inkább küzdenek a fennmaradásukért. Óvatosan a jövőt tervezgetik, abban reménykedve, hogy valamikor hazatérhetnek. Eközben a főszereplő Robert Ross újságíróhoz hasonlóan azon meditálnak, hogyan volt képes azonosulni egy kulturált európai nemzet az embertelen fasiszta eszmével, miként válhatott Kant, Goethe és Beethoven hazája a világkataszrófa bölcsőjévé.

Hasonló gondolatok gyötrik manapság világszerte – így Magyarországon is – oroszok millióit. Külföldre kényszerült honfitársaim száma az ukrán háború kirobbanása óta folyamatosan nő. A Meduza független hírportál szerint csak az első negyedévben 3,9 millió orosz állampolgár hagyta el az országot.

Más hírek szerint többszörösére növekedett idén, főleg február 24-e után az orosz diaszpóra a balti országokban, Kazahsztánban, a közép-ázsiai és a kaukázusi térség más államaiban. Máshova, például az EU területére csak érvényes vízummal léphetnek be orosz állampolgárok, emiatt ostromolják a különböző konzulátusokat. A háború kitörése óta az általában a változásra legjobban felkészült IT-szakemberek száma teszi ki az Oroszországot elhagyók durván felét. Leginkább fiatal, képzett, az önálló emberek választják a nulláról való újrakezdést. Pont azok, akik képesek lennének jobb életet teremteni hazájukban és akiknek elmenekülése esélyt sem hagy Oroszországnak a viszonylag gyors talpra állásra az ugyancsak fájdalmas nyugati gazdasági szankciók mellett. Közvélemény-kutatások szerint az új emigránsok 90 százalékát érdekli a politika, és 55 százalékuk Oroszország elhagyása előtt beleütközött a politikai nyomás valamilyen formájába...

KÚTBA ESETT AZ ARC KIÁLLÍTÁS KORMÁNYPÁRTI MÁSOLATA – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.06.29.


Állítólag visszafizették a 15 milliós NKA támogatást

A „Nemzeti (H)Arc” névre elkeresztelt pályázaton történelmi plakátokat vártak a Honfoglalástól 1956-ig bezárólag egy mobil kiállításra, melyek összekötnek és rámutatnak a magyarsághoz társítható pozitív tulajdonságokra.

Hoppál Péter: A destruktív, utcai anarchistákat támogató NoÁr nem kap több állami támogatást

Több mint 150 ügyben vizsgálja a kormányhivatal a Ryanairt

A rendkívüli ellenőrzés egyelőre csak a Ryanairt érinti, de állítólag folyamatosan figyelik az egyes vállalatokat.
Gulyás Gergely is lement kutyába

“Orbán Viktor ugyan még nem szólalt meg az ügyben, de az ő beleegyezése, vagy legalábbis tudta nélkül nem fajulhattak volna odáig a dolgok, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is megmutassa, tud ő alpári is lenni, ha úgy látja jónak.”

A honvédelmi miniszter Hernádi Zsoltnak adta el a vagongyártó cégét is

Az orosz tulajdonos kiszállt a Dunakeszi Járműjavítóból és az Egyiptomba vasúti kocsikat szállító Transmashholding Hungaryból, utóbbiba Tombor András cége szállt be. Mindenre van megoldás.

Gazdasági csoda Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília milliárdos profitbányája

100 forintnyi bevételből 85-öt zsebre tudtak tenni a celebtulajdonosok, ami a hazai médiapiacon igazi kuriózum.

Hatalmasat emelt az alapkamaton a jegybank, mert hamarosan 16 százalékos lehet az infláció

A kamatemelésnek éppen ez a célja, hogy fékezze a növekedést és a fogyasztást, mert így lehet az infláció ellen küzdeni. Amíg túlkereslet van, addig az árak is nőnek.

Nem támogatja a pedagógusok szakszervezeteinek követeléseit a Belügyminisztérium

Levélben közölte álláspontját a Belügyminisztérium a pedagógus szakszervezetek sztrájkköveteléseivel kapcsolatban. Legalább a szemünkbe mondták volna…

Rétvári Bence totálisan elégedett a magyar egészségügy járvány idején nyújtott teljesítményével

Közel egy évvel a járvány kirobbanása után a lakosságarányosan vett halálozási adatok terén Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat. Jobban teljesít.

„Politikai szempontból hulla” az ÁSZ távozó elnöke

Domokos László a legjobban kereső magyar politikus volt, aki nem csak a parlamenti képviselőségért és a közgyűlési elnökségért vett fel tiszteletdíjat és költségtérítést, de negyedévente 4,5 millió forintos prémiummal jutalmazta magát, amiért fenntartja a közgyűlés likviditását. Holott ez az elnöki alapfeladatok közé tartozott. Érdekes módon Orbán állítólag sohasem kedvelte.

Miért pont a költségvetési politikát ne használnák a demokrácia rombolására?

A szabályváltozások mind abba az irányba mutatnak, hogy minél kevésbé legyen átlátható a rendszer. Évek óta sok százmilliárd forinttal eltérnek a kiadások attól, amit megszavaztak, de erről még csak nem is szólnak az országgyűlésnek – mondta a lapnak Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője.

Ha így megy tovább, az ellenzék elveszítheti azokat a városokat is, ahol 2019-ben győztek

A kormánykritikus szavazók aktivitását Nagy Attila Tibor szerint az is jelentősen csökkenthette, hogy a tavaszi vereség után pártjaik nem csak az országos politikában fordultak szembe egymással, de sokszor helyi szinten is „ölik egymást”.

Orbán megérkezett a NATO-csúcsra

A gyors fegyverszünet és a béketárgyalások mellett fog érvelni.

Hozzá: Az Ukrajna-dilemma: azonnali kapituláció vagy azonnali béketárgyalások?

Orosz salátát is felszolgáltak a NATO-csúcson

Az esti banketten viszont már a védelmi és külügyminiszterek számára felszolgált menüben „ukrán salátaként” tálalták fel az ételt. Mentés, ha nem is szép…

Orbán Viktor akkor akar határőrséget, amikor nincs menekültválság

Hat évvel ezelőtt – már a nagy, 2015-ös menekültválság után – a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes többsége tárgyalni sem volt hajlandó az önálló határőrség felállítását sürgető jobbikos javaslatról.

Törökország nem blokkolja tovább Svédország és Finnország NATO-csatlakozását

Az, hogy a török külügy nyilatkozata szerint Ankara „megkapta, amit akart” nem nagyon jelenthet mást, mint annak a 33 főnek a kiadatását, akiket Törökország a Kurdisztáni Munkáspárt, illetve egyéb baloldali felkelő szervezetek tagjainak, illetve a 2016-os puccsban tevékenykedő gülenistáknak tart. A zsarolás másnak is bejön.

Nem számíthatnak kártérítésre a ház előtt parkoló autók tulajdonosai

Ha csupán kötelező biztosításuk van, fújhatják, ugyanis nem közlekedési balesetben károsodtak.

Hajdú Péter elnöki tanácsadó lesz a TV2 Csoportnál

Mintegy 30 másik emberrel együtt Hajdú Péter televíziós műsorvezetőt is elbocsátotta a Life TV-t és az Ozone csatornát működtető, Mészáros Lőrinc-közeli Media Vivantis Hungary Zrt. vezérigazgatói posztjáról a tulajdonos.

"EURÓPA IS ELKÚRJA. NEM KICSIT, NAGYON!"

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.06.28.


Boldog voltam amikor beléptünk az Európai Unióba.
Azt gondoltam, tetszik, de ez számomra már nem sokat jelenthet, nos persze tévedtem.
A határok átmeneti láthatatlanná válása megkönnyítette az utazásokat, az ember már szinte európainak érezhette magát, mikor beleült az autójába és elő sem kellett vennie az útlevelét az uticéljáig.
Azt gondoltam, majd a gyerekeimnek még jobb lesz, ők már igazi világpolgárként vállalhatnak munkát bármerre ezen az óriási munkaerőpiacon, az unokák meg tanulhatnak bármerre, akár a legszínvonalasabb egyetemeken is, ha a képességeik megengedik.
Merthogy az évek során majd itt is euróban adják a fizetéseket, melyek vásárlóereje fokozatosan közelít egymáshoz a különböző országokban, melyek szép ütemesen egyre közelebb kerülve egymáshoz államként kezdenek viselkedni, melynek mi is büszke magyar polgárai lehetünk.
Megszűnik a primitív nacionalizmus, értelmét veszti a revansvágy, mivel a mindenki ott élhet Európán belül, ahol számára a legkellemesebb.
A régiók Európája átnyúlik az államhatárokon, a nemzeti hagyományok, a kultúra sokszínűsége pedig egy színes, érdekes, jól élhető társadalmat hoz létre, demokratikus keretek között minden európai ember számára.
Persze akkor kicsit, ma már látnivaló, hogy nagyon utópisztikusan egyetértettem De Gaulle megállapításával, mely szerint Európa az Atlanti óceántól az Urálig tart, de ennek is örültem.
Abban bíztam, hogy ha a hajdani szocialista világrendszer és a kapitalista világ képes volt közeledni egymáshoz, akkor a nyugati államok és Oroszország relációjában is elképzelhető ez.
A folyamat végén azután létrejöhet egy egységes európai gazdasági-politikai és kulturális tér, mely méltó vetélytársa lehet a XXI. század nagy kínai kihívásának.
Nagyon sajnálatos, de megint tévedtem.
Az ember nem sokat okosodott, mióta lepottyant a fáról, és néha-néha szereti vágyait realitásként kezelni...