2015. november 8., vasárnap

A MAGÁN(Y)EMBER TRAGÉDIÁJA: ORBÁN VIKTORNAK LENNI GÖNCZ ÁRPÁD TEMETÉSÉN

HACSAKNEM BLOG
Szerző: H_A

goncz-temetese-orban-e1446821606500-1024x575.jpgKét nappal ezelőtt arra gondoltam, és arra nézve fogalmaztam meg költői kérdést, vajon lehetséges-e, hogy Göncz Árpád temetése kizárólag Göncz Árpádról szóljon? Kérdésem, egyben kívánságom-óhajom meghallgattatott. Bár csak a Duna Televízió közvetítését követve tudtam megadni a végtisztességet a volt államfőnek, értetlenül állok az utólagos fanyalgások előtt. Amely fanyalgások koherens folytatásai a temetést megelőzőeknek, amelyek tudni vélik: mit szeretett volna egészen pontosan Göncz Árpád, mennyire megalkuvónak bizonyult a család az elhangzó beszédek tekintetében, kinek volt joga ott lenni, kit kellett volna megakadályozni abban, hogy a lábát ne tehesse be az Óbudai temetőbe, kinek az akarata érvényesült, „ki jött ki jól” az esemény nyomán, és ki maradt alul.

ITT OLVASHATÓ !


ORBÁN VIKTOR BESZÉDET MONDOTT JÓ MINŐSÉGŰ FELCSÚTI LAKOSOKNAK...

ORDÍTOK BLOG

Szerző: Edgar Swan

"Mindig is tehetséges falu voltunk." - mondta Felcsút kíres szülötte. Igen, biztosan így van. Ahogy tehetséges falu Magyarnándor, Hejőpapi, Vácduka és még ezernyi település. Mégis Felcsúton épült megalomán stadion, Felcsúton épül kisvasút. A Magyarnándorban, Hejőpapiban, Vácdukán élő emberek pénzéből. Lehet nagyon tehetséges falu Felcsút, de a faluban megvalósuló gigaberuházások egyetlen egy okból jönnek létre: azért, mert Orbán Viktor onnan szabadult az országra. Azért, mert a faluvégi kis házból indult, keménykezű apamodelltől sérült egykori tehetségtelen focista srác hatalmat kapott a kezébe. Ezért most megtehet mindent és meg is tesz mindent. Ahogy annak idején Ceaușescu is természetes és normális dolognak tartotta stadiont építeni szülőfalujába, Scornicestibe. A falu lakosságának háromszorosát befogadni képes valamikori csoda ma így néz ki.

A MEDVE LELKE

REZEDA VILÁGA BLOG

Szerző: rezeda

Faludy György a legnagyobb magyar, ezt bizton állítom, és igazam van, mert méris ne. Én magam mondtam. Még valamikor az idők kezdetén interjúvoltam őt arról, hogy mért cseszett ki magával. Hogy mért jött haza a klafa kanadai erdőkből, 45-ben, s akkor elmondta. Hogy azért, mert amikor angolul kezdett el álmodni a dietroiti éjszakában, ahol a futószalagról ömlöttek le a sherman-ek, akkor megrémült, hogy elveszik, ami a fejében van.Azt – vélekedése szerint – haza köllött hozni, hogy népszavazhasson Petrasovis Annával a bukolikus magyar rónán, míg el nem viszik egy csöppet sziklákat görgetni Recskre, amely kalandba majdnem belehalt. Ámde mégis itt volt. Árpi bácsit a halálsorra vitték, most eltemettük. Gyurkát régebben. Hogy ez a kettő mért hajaz most épp egymásra – bár ne tenné -, megmondom én. Kiárusítják a lelkeinket, mint hasított fát…

A HIBÁZTATÁSRÓL

NYOMOR SZÉLE BLOG

Szerző: L. Ritók Nóra

Olyan furcsa ez az egész. Az egyszerűen, fizikailag leképezhető esetekben a segítségnyújtás nyilvánvaló. Ha valaki megbotlik mellettünk a lépcsőn, és elesik, felsegítjük. Nem nézzük meg a cipőjét, közölve, hogy nem ilyet kellett volna felvennie, tehát ő a hibás. Nem vonjuk felelősségre, hogy minek rohant (netán valami rosszat tett, és menekülnie kellett?!). Nem győződünk meg arról, hogy pl. megszédült-e, és ha igen, annak vajon mi az oka, esetleg túl sok kávét ivott, vagy más, de mindenképpen az ő hibájából létrejött egészségkárosodásról van-e szó… és felsegítés helyett, hiszen számunkra nyilvánvalóan kiderülhet, hogy mindenért kizárólag ő a hibás, nem hagyjuk ott, és nem is rúgunk még egyet rajta, hiszen időnket, energiánkat vette el azzal, hogy elesett.

És nem mondjuk el az eset kapcsán,hogy ugye ott vagyunk példának okáért mi, akik ugye nem estünk el a lépcsőn. Mert mi előre gondolkoztunk, lapos, csúszásmentes cipő van a lábunkon (megdolgoztunk érte, hogy megvehessük!), nem rohanunk, mert mi ugyebár be tudjuk osztani az időnket, és makkegészségesek vagyunk, mert mi egészségesen táplálkozunk, sportolunk (lehetőleg focizunk), tudatosan élünk, tanulunk, dolgozunk. Igen, mert mi vagyunk az értékesek, a társadalmilag hasznosak, és aki nem így él, az csak és kizárólag magát okolhatja. Mindezt, akkor, ott, a lépcsőnél nem tesszük meg. Csak felsegítjük az illetőt.

Ám a szegénység kapcsán másképp működik a dolog…

ITT OLVASHATÓ!

E-HAVI ESEMÉNY A NICK GALÉRIÁBAN

FESTŐNAPLÓ BLOG
Szerző: Rékai Zsolt

Nyilas Márta festményét jó néhány évvel ezelőtt láttam a Pécsi Galériában.
A kriminális esemény amit megörökített, helyi illetőségű, - a Mecsek lábánál épített közti aluljárónál, késsel kényszerített valaki egy arra járó nőt orális szexre.
A festmény kriminális jellege hihetővé tette azt az ostoba hozzáfűzést, hogy ezt egy rendőrnő festette. Azóta némileg felvilágosultabb vagyok, tudom, hogy Nyilas Márta távolról sem rendőrnő, hanem az egyetemen oktat.Ismét egy nappal, megnyitó előtt láthattam  festményeket. Még nem voltak fent  falakon, de már ki volt jelölve a helye mindegyiknek.

ITT OLVASHATÓ !

BOLDOG FINNEK?

SZEDETT-VEDETT BLOG
Szerző: Valéria

Rénszarvasszán-Finnország/fotó:http://www.kiskegyed.hu/lapokkepek/kepgaleria/index/3000/index_3200_lappfold-renszarvas-szan-bi-d000236D5bb8a37a2a8eb.jpgSzerintem többen egyetértenek velem mint nem, hogy a mostani ködös-nyirkos didergésben kellemesebb a neten mediterrán országok fotóit szemlézni, mint a zord Észak szépségeit.
Ám a  gugli -  amelyik már szinte tökéletesen ráérez, mit lökjön elém- ma reggel egy finnországi hírről tudósított. A témára rálátásom vajmi szerény, mondjuk nem is azért adom tovább, hogy közgazdaként próbáljak villogni, hamar kiderülne a való, akkor meg minek. Inkább csak olvasgatásra szánom...no és hátha a válaszok által én is okosodom.
Tárgyra térve, a cikk a nem kis vitákat kiváltó állampolgári alapjövedelem bevezetéséről szól.

SZEXUÁLIS SZOKÁSOK

MÁSODIK NEKIFUTÁS BLOG
Szerző: Pettra1

Képtalálat a következőre: „ARAB SZEX”Drámai összeállítást tett közzé ma az M1 Híradó a menekültek újabb rémtetteiről. De mit is beszélek, nem menekültekről, hanem illegális migránsokról szólt a vérfagyasztó történet. Nemi erőszak Nagy-Britanniában, hétéves kislány meggyalázása Németországban. Félnek nyugaton és persze nálunk is növekszik a félelem, legalábbis a szorgos kezek építik a rettegés kerítését. Az is elhangzott, hogy Németországban egy pedagógusi szakszervezet vezetősége felhívást tett közzé, hogy a tizenéves lányok legyen óvatosak a muszlimokkal - ezt azért látták szükségesnek, mert "a 12 év körüli német fiataloknak nincs elegendő ismerete a muszlim férfiak szexuális szokásairól".Bár én nem vagyok se 12 év körüli, se német, se fiatal, ennek ellenére ha belegondolok, nekem sincs elegendő ismeretem a muszlim férfiak szexuális szokásairól.