2016. augusztus 1., hétfő

SZÉP CSENDESEN UTCÁRA KERÜLNEK, ELLÁTÁS NÉLKÜL MARADNAK ÉS OTT PUSZTULNAK EL, AHOL MEGHÚZTÁK MAGUKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.01.
 
 KISMAMA DIVAT

11GROUND BLOG
Szerző: Bolla Viktória
2016.08.01.


Bár az utóbbi bejegyzéseim többsége beleillik a kismama divat kategóriájába, szimplán és egyszerűen azért, mert kismamaként szerepelek bennük, a mai mégis más lesz! A várandósságom alatt szinte végig igyekeztem úgy öltözködni, ahogy azt egyébként is tettem volna, de ez azért - be kell valljam - csak ideig-óráig működhetett. Eljött az ideje annak is, hogy meg kelljen rendelnem az első kismama felsőmet.

Lenyügöző, hogy mekkora változáson megy át egy nő teste, annak érdekében, hogy egy kisbabát világra tudjon hozni. Hiába néztem végig kívülállóként Inez és Domi várandósságát, és hiába nézegettem Instagramon hónapokon át pocakos bloggerek képeit, őszintén bevallom fogalmam sem volt, hogy ez a változás belülről milyen is lesz. Külső szemlélőként annyit látunk, hogy milyen édes az a pocak és mennyire cukin néz ki a viselője. Édes és cuki. Ez az a két szó, amit kapsz, a szexi és dögös helyett a 9, vagyis inkább 10 hónap alatt. Nem csoda, ha az utolsó hónapokra, amikor már egyébként is csak egy hordónak érzed magad, megkérdőjeleződik benned, hogy valahol ott a pocak mögött vajon te még nőnek számítasz-e?!? Leszel-e még valaha olyan, mint voltál? Gyors kétségbeesés, majd kezdődhet is a kinyúlt pizsomában a tv előtt fetrengés..

ITT OLVASHATÓ

...ÉS AKKOR VIZO KICSAPTA AZ ASZTALRA A NEGYEDMILLIÁRDOT

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.08.01.


Jeles nap ez a mai, Feleim, jegyezzük fel a rend kedvéért.

Vizoviczki László kicsapott az asztalra negyedmilliárdot, felpattintotta bokájára a nyomkövetőt és hazament.

- Miután megírta levelét Ovistárs Gabónak,
- miután alkut ajánlott az ügyészségnek a "kormány stabilitása érdekében,
- miután abortusszal is megzsarolta őket.


Vizo esetében nem vizsgálják honnan van a negyedmilliárd...

ITT OLVASHATÓ

ATTÓL MÉG, HOGY AZ EMBEREK AZT GONDOLJÁK DIKTATÚRA VAN, NEM FOGJÁK MEGDÖNTENI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.01.


Az elmúlt hónapok, sőt az elmúlt egy év kutatásai - többé-kevésbé stabilan - rendre azt mutatják, hogy a lakosság 60 százaléka elégedetlen a kormány tevékenységével. A Medián legfrissebb kutatása szerint közel 70 százalék tartja korruptnak a Fideszt és a kormányt. Ugyanezen kutatás szerint a lakosság 20 százaléka tartja diktatúrának Magyarországot, 15 százaléka maffiállamnak, míg polgári demokráciának csak a lakosság 18 százaléka. A többi lehetséges válasz pedig a polgári demokrácia és a diktatúra közötti lehetőségként értékelhető leginkább. Ez az arány még durvább, ha a nem Fideszre szavazó állampolgárokat nézzük, ott csupán pár százalék tartja Magyarországot polgári demokráciának, míg az országot diktatúrának vagy maffiállamnak tartók aránya meghaladja az 50 százalékot....

Ha csupán idáig tartana a cikk, az alábbi kérdéseket tennék fel az ellenzéki kommentelők: hol vannak ezek az emberek az utcákról? Miért birka a magyar? Miért nem állnak ki ezek az emberek Orbánék ellen?

És pontosan itt van a lényeg. Ezekben a kérdésekben. Ugyanis teljesen természetes, hogy ezek az emberek nem állnak ki minden nap. Nem életük a politika, nem foglalkoznak napi szinten vele. Nekik fontosabb a gyereknevelés, a munka, a munkakeresés, a pihenés, és még ezer dolog, mint a politika. És jelenleg nem is látszik semmi esély arra, hogy megérje nekik ezen a preferencia sorrenden változtatni.

Az ember ugyanis akkor cselekszik, ha az megéri neki. Akkor megy ki a tüntetésre, akkor oszt szórólapot, akkor küld egy ezrest, akkor szavaz oda, ha azt érzi, ettől a számára fontos dolgok, a család, a munka, a pihenés, az életkörülményei, a jóléte, a közösség jóléte javul. Attól nem fog megmozdulni, hogy Orbán takarodj. Attól viszont igen, ha valaki elmondja, mi az, ami a személyes életében pozitívan fog változni, ha Orbán eltakarodott...

ITT OLVASHATÓ

A KÖZMUNKÁSOK NEM DOLGOK

A TASZ JELENTI
Szerző: Szabó Máté Dániel
2016.08.01.


Toborzásra hívták több megyében a közfoglalkoztatottakat. Ellentmondásos híreket olvashattunk  arról, hogy a közfoglalkoztatottak számára a megjelenés, és a felajánlott katonai szolgálat, mint állásajánlat elvállalása kötelező-e. A Honvédelmi Minisztérium közleménye és néhány megszólaló állami hivatalnok mindenesetre tagadta ezt. Mivel azonban ezzel ellentétes hírek is napvilágot láttak, ezért legalább az kétséges volt, hogy a közvélemény és minden érintett megfelelő tájékoztatást kapott erről az akcióról. Ennél pedig súlyosabb problémára is rávilágít ez a történet.
 
Először a helyzet tisztázására kértük a két érintett minisztériumot. A Honvédelmi Minisztérium egy napon belül jelezte, hogy nem illetékes az ügyben, a Belügyminisztérium válaszából pedig az derül ki, hogy nem zárnak ki senkit a közfoglalkoztatásból, azokat sem, akik nem mennek el a toborzásra. Pár napja azonban a kisalfold.hu oldalon megjelent egy olyan levélnek a másolata, amelyet a foglalkoztatási hivatal a közfoglalkoztatottak részére elküldött. Ha ezt megelőzően kétséges is volt, hogy a toborzáson való megjelenés és/vagy a szolgálat vállalása kötelező, a levél ismeretében már nem kérdéses...
 

TERRORIZMUS, AMIN SEM A KERÍTÉS, SEM A TELJES KIUTASÍTÁS NEM SEGÍT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Szigetvári Viktor
2016.08.01.


Angela Merkel német kancellár szabadságát megszakítva reagált az elmúlt időszak részben radikális dzsihádista terrortámadásaira. Kitartó higgadtsággal utasítja el az Iszlám Államhoz köthető terrort és a párhuzamos társadalmak kialakulását, de nem hajlandó engedni a gyűlöletnek. Igaza van.

 Az európai és amerikai demagógok javaslatai csak még több szenvedést és emberhalált hoztak volna, így zsákutcát jelentenek. Az ilyen politikusok csak a félelemekre építve akarnak népszerűvé válni, nem a válságot próbálják kezelni. Minden egyes radikális dzsihádista terrorista saját muszlim közössége békés tagjainak is árt, mert nehezíti az integrációt és a segítségnyújtást.


Biztonságot csak emberséggel és összefogással lehet teremteni. Az európai együttműködést a menekültválság kezelésében éppen – sajnos – Orbán Viktor akadályozta meg. Egyetértünk Angela Merkel és az Európai Unió vezetőinek kitartásával és programjával. Ennek része a közös határőrizet, a szigorúan érvényesített kiutasítási politika és a jogszerű menedékkérők kvóta alapú elosztása...

ITT OLVASHATÓ

A TÁRSADALOM ÚJJÁSZÜLETÉSE - BALOLDAL ÉS MIGRÁCIÓ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Pap Szilárd István
2016.08.01.


Az utóbbi időben egyre gyakoribbá válik a baloldal migrációval kapcsolatos szótlanságának és tétlenségének kritikája. Ahogy arra Magyar Nemzet hasábjain a napokban Böcskei Balázs politikai elemző rámutatott, a baloldalnak pusztán elvont, morális válaszai vannak (bár itthon az Együttnek és az LMP-nek is volt konkrét intézkedésterve, amely ugyan senkit nem érdekelt), amelyek semmit nem mondanak arról a konkrét helyzetről, amellyel európaiak milliói szembesülnek: nevesül a muszlim bevándorlásról és az emiatt felmerülő politikai, társadalmi kérdésekről. Böcskei szerint az utóbbi időszakban tapasztalható erőszakos bűncselekményekről (nők elleni erőszak, terrorizmus) az európai liberálisok és baloldaliak csak annyit tudnak mondani, hogy „a nem radikális iszlamisták is erőszakolnak nőket (igen, sajnos), nyitnak tüzet ártatlanokra (igen), beazonosíthatatlan lénynek öltöző kistelepülési polgármester is vegzál melegeket”. De a baloldal nem mond sokat a konkrét körülményekről, amelyekben ezek a tragédiák történnek, nem mond sokat az iszlamizmusról, vagy épp a muszlim bevándorlás okozta társadalmi és kulturális szorongásokról.

Kár lenne tagadni, hogy ez az értékelés nagyrészt megállja a helyét. Ez nem jelenti azt, hogy fel kéne adnunk azokat a morális alapvetéseket, amelyek a baloldal sajátjai, nem jelenti azt, hogy felül kéne vizsgálni a meggyőződésünket, miszerint a különböző kultúrájú emberek képesek egy politikai közösséget alkotni, és fel kéne adnunk az elesettek, menekülők iránti felelősségvállalást vagy az igazságosság és szolidaritás eszméibe vetett hitünket. De a politikai morális kérdések nem lóghatnak pusztán a levegőben, akkor érnek valamit, ha azok a konkrét helyzetekből születnek meg, a konkrét helyzetekre adnak választ. Egy politikai ideológiának teljesen fölösleges köldöknéző módon moralizálgatnia, amíg minden egyes morális állításának nincs konkrét gyakorlati párja a társadalomban. Ha pedig ezt szeretnénk elérni, akkor bizony megtörtént esetekről, létező folyamatokról kell beszélnünk, és mindezekről valós gondokkal küzdő emberekkel kell beszélnünk.

A kritikai baloldal volt a modern történelem során az, ami pontosan ezt tette. A felszín helyett mindig mélyebbre próbált nézni, hogy feltárja azokat a szerkezeteket, amelyek az emberek életét befolyásolják. A demokratikus baloldal pedig ennek a tudásnak a tapasztalati bővítését és megosztását is megvalósította a közösségek építése révén, amelyek a tudatos politikai cselekvés alanyaivá tudtak válni. Ezért picit fura azzal a váddal szembesülni, hogy az iszlamizmus vagy épp a kortárs bevándorlás kérdésében nem ezt teszi a baloldal...

ITT OLVASHATÓ

KINCS, AMI NINCS! - ÜZENI ÓBUDA A KÉTFARKÚ KUTYAPÁRTNAK

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: laspalmas
2016.08.01.


Jó vicc volt a Bud Spencer park, de a szabály az szabály – mondja a III. kerületi önkormányzat.

A Kétfarkú Kutyapárt vasárnap elnevezett egy eddig névtelen közterületet Bud Spencer parknak a nemrég elhunyt színész emlékére. A park névadási ünnepségén volt pisztáciafagyi és emlék-tömegverekedés is.

A hír Bud Spencer hivatalos Facebook-oldalához is eljutott, egy “köszönöm szépen Budapest” kíséretében ki is tették a névtábla fotóját...

ITT OLVASHATÓ

BRÜSSZELT MEG KELL ÁLLÍTANI, HOGY NE ADJON TÖBB PÉNZT MAGYARORSZÁGNAK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.08.01.


A kormány szerint Brüsszelt meg kell állítani és szerintünk is. Elég volt abból, hogy az ottani bürokraták két kézzel szórják a magyar népnek járó uniós támogatás milliárdjait, amikor szemet hunynak afölött, hogy Orbán Viktor és családja, veje, apja, lánya és neje, továbbá közeli és távoli barátai, kedvenc gázszerelője, és minden egyéb strómanja, lakája, jobb- és bal keze, valamint volt osztálytársai, Garancsik, Csányik, Mészáros Lőrincek és a bánatos franc tudja ki mindenki más, kő gazdagra lopja magát fényes nappal a pénzünkből. A magyar állami és politikai vezetés az arcátlanul hülyére gyalázott Brüsszelen élősködik, amikor az EU pénzeiből megvalósuló beruházások és fejlesztések büdzséjét dézsmálja. Orbán és tettestársai egy nemzeti színűre festett és keresztel ékesített, a magyar katolikus egyház által megáldott hungarikum lopótökkel szívja le az ország felzárkózására szánt pénzekből a saját maguk gazdagodását szolgáló lét és ez millióknak tetszik.

Igen, elég volt! Brüsszelt meg kell állítani! A magyar demokratikus ellenzéknek már holnap és nem holnapután meg kellene emelni a kövér seggét és elzarándokolnia Belgium fővárosába. Nincs az olyan messze. Ott a helyszínen kellene megálljt parancsolni Brüsszelnek. Követelni, hogy azonnal fagyasszák be a Magyarországnak járó uniós kifizetéseket. Egészen addig, amíg nem jönnek létre e pénzek felhasználásának hatékony társadalmi ellenőrzését biztosító feltételek. Ha az ellenzék és a civil szervezetek valóban a szívükön viselik az ország sorsát, és tenni is akarnak érte, akkor nem lehet, hogy nem számít nekik a hazánkba pumpált uniós milliárdok sorsa. Akkor határozottan ki kell álljanak az uniós pénzek befagyasztása mellett. Ezzel azonnal megtakaríthatjuk az összeg legalább 20-30 százalékát, amit most pofátlanul és üzemszerűen ellopnak. Így ezt a pénzt is jó célra használhatnánk fel később, amikor majd ellenőrizni tudjuk az útját...

...Állítsuk meg Brüsszelt! Fagyasztassuk be velük a nekünk járó pénzeket, hogy megállíthassuk a siserehadat, amely Orbán vezérletével a magyar emberek vérét szívja. Ne törődjünk bele, hogy miután a szemünk láttára, fényes nappal ellopták a demokráciánkat, most ellopják a pénzünket is. Hogy a saját zsebükbe tömik a mi jussunkat. Nem csak az EU pénzét, de azt is, amit adóban szednek be tőlünk, hiszen ez is Orbánéknak, rokonaiknak, barátaiknak, kitartott kurváiknak, felbérelt lakájaiknak, idomított vérebeiknek, kopasz verőlegényeiknek az eltartására kell. Brüsszelt tényleg meg kell állítani! Ha onnan nem jönne több pénz, az alapjaiban rengetné meg Orbán Viktor parazita rendszerét. Ezzel mindenki számára világossá válna, hogy itt nem kurucos szabadságharcról, nemzetállami szuverenitásról, hagyományos értékek, a kereszténység védelméről, hanem pénzről, pénzről és pénzről van szó. A mi ellopott és dzsentri mód elbaszott kurva pénzünkről.

ITT OLVASHATÓ

FELESLEGES ÚGY TENNI, MINTHA KÉT MAGYARORSZÁG LENNE, MERT CSAK EGY VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.01.
 
 

SIMICSKA JOBBRA EL

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.01.


Simicska Lajost legutóbb a Jobbikkal hozták össze. Nem cáfolta, meg sem erősítette. Neki mindegy, hogy mit mondanak róla. Az ő érdeke, hogy időnként hír legyen belőle. Hogy készül valamire. Hogy hírbe hozzák ezzel-azzal. Addig jó neki, ameddig tartanak tőle. És sokaknak van félni valójuk, hiszen sokan tettek rossz fát a tűzre. Többet vettek el a közösből, mint amennyi járt volna nekik.

Lajos úrról mindenki úgy tudja, hogy mindenkiről mindent tud.

Nem csupán azért, mert Orbán Viktor szobatársa volt a kollégiumban. Persze, abból az időkből is lehetnek szaftos történetei, amelyeket a Kedves Vezető nem tenne ki az ablakba. De leginkább azért, mert az ő ötlete volt a rendszerszintű lopás, az orbánizmus. Ő vezényelte le a Kaya Ibrahim és Joszip Tot lopott útlevelével véghez vitt cégvásárlásokat, neki köszönhető a székház eladása, a máig tisztázatlan Hosszú Bájtok éjszakája.

Tőle származik a rendszerváltozás utáni korszak talán legcinikusabb mondata: mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.

Ő találta ki Orbánt. Orbán ugyanis előtte nem volt. Pontosabban: nem az volt, aki most. Orbán kezdetben liberális, demokrata volt. Illetve, annak látszott. Lehetett volna bármi, de akkor éppen ez hozott hasznot. Amikor Lajos úr szólt, hogy a liberális oldalon nincs már hely, Orbán zokszó nélkül átment a másik oldalra. Miután kiderült, hogy Medgyessy, miniszterelnökként nem fogadja el az ajánlatát, vagyis, hogy osszák ketté a köztévét, egy kormánypárti és egy ellenzéki részre, akkor elkezdett médiabirodalmat építeni.

Ezt sem a saját kútfejéből tette, Simicska Lajos segítette ebben is...

ITT OLVASHATÓ

ROGÁN SZOMSZÉDJÁNAK CÉGEI 5 MILLIÁRD FORINTOS MEGBÍZÁST KAPTAK A MINISZTERELNÖKSÉGTŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.08.01.


A kommunikációs és rendezvényszervezési feladatokat EU-s pénzből fizeti a kormány.

A július végén megjelent hivatalos tájékoztató szerint a Miniszterelnökség által áprilisban kiírt kommunikációs tender eredményesen zárult, a kiíró július elején kötött szerződést a nyertesekkel.

Az összesen 5,1 milliárd forint értékű közbeszerzést európai uniós programokból (Közszolgáltatásfejlesztés Operatív Program, Vidékfejlesztési Program, Magyar Halgazdálkodási Operatív Program) fizeti a kormány, a feladat három részből áll:

1, PR és kreatív feladatok, médiavásárlás, közvélemény- és piackutatás
2, Rendezvényszervezési feladatok ellátása
3, Nyomdai feladatok, grafikai tervezés, DTP és egyéb produkciós feladatok ellátása


A tendert a Miniszterelnökségtől az utóbbi időben több milliárdos megbízást is elnyerő Ész-Ker Kft. bonyolította, és a nyertesek sem ismeretlen szereplők a piacon.
A PR-feladatokra vonatkozó részmegbízás értéke 4,5 milliárd forint, a nyertes ajánlattevő pedig a Network 360 Reklámügynökség Kft., Affiliate Network Kft., és LV-Team Kft. alkotta trió lett. A Network 360 és az Affiliate tulajdonosa egyaránt a Rogán Antal pasa parki szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba, aki a két cégből összesen 700 millió forint osztalékot vett fel tavaly.
A rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó rész értéke 425,89 millió forint, ennek nyertese közös ajánlattevőként a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az LV-Team Kft. lett.
Az esztergomi LV-Team Kft.-nek még honlapja sincs, és tavaly decemberben alulmaradt Csetényi cégeivel szemben a MOB közbeszerzésén. Az Lv-Team Kft. tavalyi nettó árbevétele mindössze 78 millió forint volt, a miniszterelnökségi megbízás tehát kimondottan jól jött a cégnek.
Kapcsolódó:
A Fideszhez köthető konzorcium nyerte a Miniszterelnökség 670 milliós tanácsadói tenderét
Csetényi Csaba 700 millió forint osztalékot vett ki a cégeiből
Rogán szomszédjának is boldog karácsonya volt
5,1 milliárd forint állami megbízást kaptak a Rogán szomszédjához köthető cégek
ITT OLVASHATÓ

SZERENCSE, SZEGÉNYEK, SZEMETEK...

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.01.


Szerencséje van a katolikus egyháznak, úgy látszik az Úr azért nem fordította el arcát tőlük teljesen.
A szerencse neve Ferenc pápa.
Ő azon kevesek egyike, aki ember tudott maradni magas stallumában is, ő az, akire az Úr rábízta kősziklára emelt egyházának renoválását, adhatna neki szerencsét és sok sikert is hozzá.A katolikus egyház bajai nálunk főképp a rendszerváltás után ütköztek ki - nemhiába tartja a nép, hogy az ember is jódolgában bolondul meg.
A puha diktatúra évei alatt a katolikusok csendben élték hitüket, tették a dolgukat, melyet a vallásalapító előírt számukra, de a változás után elszabadultak legrosszabb ösztöneik, a hitélet helyett a hatalomra és a vagyonra koncentráltak, harácsoltak és erőszakos térítésbe kezdtek, nekiláttak a közvetlen politizálásnak, és - valamiféle lelkifurdalástól gyötörve - a múlt felé fordultak.
Miközben emberek milliói szegényedtek el, nem vették őket észre, miközben a társadalom viselkedése elembertelenedett, ők átléptek a sárba rugdalt gyerekeken és kritika nélkül támogatták és támogatják azokat az erőket, melyek hangzatos antikommunizmusukat hangoztatva porig pusztították és kirabolták az országot.
Azt hitték, hogy a templomaik megtöltéséhez elég a kereszt felmutatása, pedig ezzel legfeljebb a társadalomnak azt a részét tudták behúzni a templomokba, mely anyagi érdekektől vezérelve maradt kívül a szocializmus évei alatt, és most ugyanezen motivációtól inspirálva csúszott hason a templom bejáratától az oltárig.
Aztán a régi és új építésű templomok éppoly üresek maradtak, mint az egyház honi vezetőinek lelke - tisztelet a kevés számú kivételnek - , merthogy menet közben itt ember embernek farkasa lett és ők - hogy, hogy nem - valamiért az utóbbiak falkájában találták magukat.
Közben a templomokban nincs elég pap, a misék nem a gyülekezetek lelki békéjének elősegítését és a krisztusi tanok megértésének és az azokból fakadó feladatok gyakorlására való buzdítást szolgálják, hanem üres szertartások, néha némi aktuálpolitika, csilingelés és füstölőlóbálás, aztán menj haza keresztény testvérem és szolgáld uraid csendben, add meg a császárnak, ami a császáré és ne feledkezz meg az egyházi adóról se!

Az egyház vezetői összetévesztik a tradíciót a lényeggel, híveik egy része pedig elhiszi, hogy vezetői felettük állnak, hiszen ezt segíti elő a püspökök mára már meglehetősen mosolyra fakasztó fövege, - lám, magasabb vagyok, mint te!
Az emberek a magasabbakról hajlamosabbak elhinni, hogy okosabbak, erősebbek, szebbek, erre pedig nem az az örökös kompenzálás a válasz, melyet - és melynek eredményét - van szerencsétlenségünk ismerni.
Ferenc pápa legutóbb a katolikus fiatalok világtalálkozóján is az egyén felelősségéről beszélt, és aki nem ismeri fel napjaink egyik legaktuálisabb kérdésére adott tanácsát a zárómisén elmondottakban, az süket a jóra.
"Álmodozóknak bélyegezhetnek titeket, amiért hisztek egy új emberiségben, olyanban, amely nem fogadja el a népek közötti gyűlölködést, az országhatárokban nem korlátokat lát, és őrzi hagyományait önzés és neheztelés nélkül. Ne csüggedjetek: mosolyotokkal és nyitott karotokkal reményt hirdettek, és áldás vagytok az emberiség egyetlen családja számára, melyet itt oly szépen képviseltek!"
Azoknak egy része, akik hívőnek mondják magukat ma a kisegyházakban találja meg a reményt, ahol a közösségek együtt gondolkodva keresik az Istent, nem is nagyon tetszik ez a hatalomnak, hiszen számára nem a gondolkodó ember, hanem a programozható, humán alapú robot az optimális.
Ferenc pápa az egyén szerepét hangsúlyozza, te tudod megváltoztatni a világot és úgy, hogy teszel egy jobb világért!
Nagy szerencséje van a katolikus egyháznak Ferenc pápával, hiszen egy ekkora szervezetet nem könnyű és roppant időigényes új irányba állítani.
Olyan, mintha egy repülőgép-hordozót akarnánk elfordítani a viharos tengeren.
Neme elég átfesteni, meg a személyzetet újszabású egyenruhába öltöztetni, de új célokat kell meghatározni, a vallásalapító által kitűzött célok újragondolásával, XXI. századhoz igazításával.
Adjon munkáltatója ehhez hosszú életet, bátorságot és kitartást Ferencnek, az embernek, a pápának...


ITT OLVASHATÓ

EREJÉT VESZÍTI A FIDESZ NARRATÍVA, DE MÉG MINDIG NINCS VERSENYTÁRSA

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.08.01.


Ha a b. olvasó emlékszik az első Orbán-kormányra, egy elég erős pozitív világképre és mögöttes narratívára emlékezhet Szent Istvánnal és Széchenyivel, a polgári Magyarországgal, a keresztény állammal és az antikommunizmussal a középpontjában. Természetesen nem az az érdekes, hogy Orbán miben hitt akkoriban (vagy most), hanem, hogy milyen közös élményt kínált a szavazóknak. Ez a narratíva aztán szétesett a 2002-es országgyűlési választások közötti két hétben, amikor Orbán a negatív kampányra helyezte a hangsúlyt meglepetésében és kétségbeesésében. Ekkor született a hírhedt "A haza nem lehet ellenzékben!", és két-három másik, az ellenzéket a korábbiaknál is erőteljesebben megbélyegző, a maiaknál egyébként jóval antidemokratikusabb szlogen.

Az akkori narratíva mára elveszítette a pozitív és a negatív oldalának nagy részét is, a narratíva utóbbi, kritikai oldala az ellenzék összeesésével és az európai fejleményekkel párhuzamosan Brüsszelre és a migránsokra irányul, de ami a lényeg, a pozitív oldala a rezsicsökkentés demagógiáját követően csaknem teljesen kimerült. Általában azt lehet látni, hogy "Magyarország megvédésén" túl a Fidesznek nincs mondanivalója a társadalom számára, és főleg nincs olyan, ami egyszerre volna korszakalkotó (ami a kétharmadtól elvárható lenne, és amilyen reményekkel az első Orbán-kormány indult), és olyan, amely akár egy évezredes mítoszra támaszkodik, értelmezési keretet és indentitást ad, összeköti a múltat a jövővel. Ilyen narratíva már csak azért sincs, mert olyan politikai kormányzás (=egyszemélyi voluntarizmus) dominálja egy ideje a hazai politikumot, amelynek a jövőképe homályos, illetve nagyban függ az elérhető európai kompromisszumoktól...

ITT OLVASHATÓ 

A NEW YORK POST KÖZÖLTE MELANIA TRUMP MEZTELEN KÉPEIT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.01.


Vasárnap elárasztotta New Yorkban az újságos standokat a New York Post, címlapján Melania Trump meztelen képével. A címlapon a szöveg: "You've never seen a potential First Lady like this!" A Second Avenue-n a New York Post-ból este 8-kor már egy darabot sem lehetett kapni. A fotók megjelentek a New York Post online kiadásában is.

A republikánus párt mögött álló fundamentalista evangéliumi (evangelical) keresztény vezetők állandóan dörgedelmes beszédeket mondanak Amerika morális romlásáról. Azért akarnak beavatkozni a politikába, hogy az "erkölcsi romlást" megállítsák. Ezek a keresztény vezetők minden erejükkel Donald Trumpot támogatják. De az Egyesült Államok történelmének legsúlyosebb morális válságát éli azzal, hogy Trump lehetett a republikánus párt elnökjelöltje. Amerika ennél mélyebbre már nem süllyedhet morálisan, hogy a republikánus First Lady-jelölt szexképeivel vannak tele az újságos standok...

...Nyilván lesznek viták, hogy a New York Post etikusan járt-e el, amikor Melania Trump 1995-96-ban készült aktfotóit közölte, amelyek egy része nyilvánosan is megjelent különböző "férfi" újságokban. De Amerikának jogában áll tudni, ki akar elnök lenni, ki a potenciáls Fisrt Lady, aki a republikánus konvención még beszédet is mondott, és azt állította, hogy ő "keményen megdolgozott" a sikerért Milánótól Párizsig és Párizstól New York-ig. Azt el tudjuk képzelni a fotók láttán. Ezeknek az embereknek a színvonalára jellemző, hogy Melania még a beszédét is Michelle Obamától lopta, és hazudott magának egy dplomát.

Másrészt, Donald Trump úgy jutott el az elnökjelöltségig, hogy valamennyi ellenfelét sárba taposta, mindenkit bemocskolt és mindenkin átgázolt. Nála ezerszer különb embereket gyalázott és mocskolt be. Éppen ideje volt, hogy elkezdje az amerikai sajtó feltárni és bemutatni azt a mocskot, ami ezt az embert körülveszi. Meg kell ismerni őt és a feleségét. A világ szuperhatalmát, a nukleáris fegyvereket bíznák rá. Kinek a kezébe kerülhet a világ? Ezt joga van mindenkinek tudni, hogy ennek megfelelően szavazzon.

Harmadszor, Trump diagnosztizálhatóan és a szűk környezetének számos tagja által elmondottan pszichopata, szociopata, emellett gátlástalan hazudozó, aki nem fogja fel a hazugság és a valóság közötti különbséget. Nem érzékeli szavai és tettei súlyát, az indulatai vezetik, képtelen bármire koncentrálni, bármiben elmélyülni. Ehhez társul a züllöttsége. Amerikának tisztában kell lennie a felelősségével, és nem engedheti meg, hogy egy közveszélyes ember a gátllástalan goebbels-i módszereivel átgázoljon mindenen, megtévessze a szavazókat, és megkaparintsa az országot.
 
A New York Post helyesen járt el, amikor a fotókat közölte. Remélhetőleg ez csak az első lépés, hogy a nagyszájú Trumpot, aki elnyel mindenkit, mert senki nem képes olyan gátlástalanságra, mint ő, sikerül leleplezni és olyan meztelenül a világ elé állítani, mint a szépséges Melania az aktképeken. 

ITT OLVASHATÓ

TALÁLKOZTAK A PÁPÁVAL AZ ON THE SPOT RIPORTEREI

24.HU MÉDIA
Szerző: Varjasi Viktor
2016.07.31.


Különleges alkalom miatt fogadta Ferenc pápa Cseke Esztert és S. Takács Andrást. Következő filmjük főszereplőjét, az egyetlen zsidó asszonyt mutatták be neki, aki Auschwitzban született a haláltábor felszabadítása előtt, és túlélte.

Mint posztjukban írják: amikor megismerték egymást az egyetemen, félig poénból azt tervezgették, hogy egyszer majd forgatnak a pápával, ám azt álmukban sem gondolták volna, hogy ez megvalósul, sőt, ilyen körülmények közt.

A történelmi találkozásra egyébként kisfiukat is magukkal vitték, aki semmitől sem zavartatva magát azonnal elkapta az egyházfő nyakában logó feszületet...

ITT OLVASHATÓ

A RIOGATÁS LEZÁRULT, FELEJTSE EL?

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Lencsés Károly
2016.08.01.


A téves jogértelmezésből fakadó helytelen tájékoztatásért az érintett járási hivatali dolgozók elnézést kértek, a hibát javították, ezért az ügyet lezártnak tekintjük – válaszolta kérdésre a Miniszterelnökség sajtóirodája.
 
A kancelláriát a nol azért kereste meg,  mert továbbra is akadnak megválaszolatlan kérdések és különös egybeesések a múlt héten kirobbant közmunkástoborzás ügyében. Például miközben a Miniszterelnökség a járási hivatalok tévedésével magyarázta, hogy – jókora vitát szítva – kötelezővé tették a közfoglalkoztatottak számára a részvételt a honvédségi toborzáson, az nehezen magyarázható egybeesésnek tűnik, hogy több településen, Csornán, Gödöllőn és Várpalotán is ugyanúgy értelmezték rosszul a jogszabályokat.
 
Ez pedig még akkor is feltűnő, ha a hivatalok más-más stílusban fogalmazták meg a közfoglalkoztatottaknak küldött levélben a kötelező részvételt:

ITT OLVASHATÓ

ÉS NEM CSAK JÓ PÉNZÉRT PÖRGETED A SZEKTÁS SZÉLSŐJOBBOLDALI FOGYATÉKOS MUNKÁSŐRÖKBŐL ÁLLÓ BIRKA OLVASÓTÁBORODAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.07.31.
 
 

 

BOCSÁNAT, DE MIKOR IS KÉRDEZETT MEG BENNÜNKET A FIDESZ A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYES BEVÁNDORLÓKRÓL?

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.07.31.


"A magyar embereknek joguk van eldönteni, kivel akarnak együtt élni" 

Ezt a bugyuta, hatásvadász szlogent szajkózza most orrvérzésig a Fidesz minden szóvivője, „elemzője”, propagandistája és trollja.

Bárcsak annyi ezresem lenne, ahányszor hallottam az elmúlt hónapokban: Csányi Sándort megvehetném belőle kilóra.

Orbánék grandiózus gyűlöletkampányt szerveznek a menekültek ellen, amire legkevesebb 5 milliárd adóforintunkat szórják el.

Az egész gerjesztett hisztéria apropója, hogy az Unió azt kérte, ideiglenesen fogadjunk be 1300 ellenőrzött, tényleges menekültet, akik a szíriai pokolból menekültek el. Ezt a szimbolikus gesztust várja tőlünk az az Európai Unió, amelyik több mint 10 éve minden magyar közberuházást finanszíroz, és amelynek a támogatásain élősködve milliárdossá hízott a komplett fideszes pereputty, a vőkig és másodunokatestvérekig bezárólag.
1300 ember miatt megy az egész hisztéria, emiatt az 5 milliárdos gyűlöletkampány, emiatt az újabb 5 milliárdos népszavazás, és emiatt gyalázza az Uniót hónapok óta az összes nímand Szijjártótól Kovács Zoltánon át Németh Szilárdig.

És persze azért, mert 2016 nyarára a migránsügy maradt az egyetlen téma, amiről nem az égig érő fideszes korrupció jut az emberek eszébe az első másodpercben.

Pedig juthatna. A még fideszes mércével mérve is ritka mocsokságnak számító letelepedési kötvénybizniszben konkrétan összeér a bevándorlás és a fideszes korrupció.

Röviden a lényeg: Európán kívüli országok ismeretlen módon meggazdagodott szélhámosai megvehetik a magyar (egyben európai uniós) állampolgárságot, ha „letelepedési kötvényt” jegyeznek.

A kötvényt kizárólag Fidesz-közeli offshore-cégeken és ügyvédi irodákon keresztül lehet megszerezni, akik egészen bődületes jutalékokat vágnak zsebre a semmiért. Bónusz: a kötvények árát kamatostól kell majd visszafizetnünk a kínai és orosz milliomosoknak - és a piaci kamatnál jóval magasabb hasznot adunk nekik.

A Magyar Nemzet szerint a közvetítő cégek eddig 84-101 milliárd forint (!!) között kereshettek 2013 óta. Ebből legalább 33 milliárd közpénznek tekinthető, mivel a kötvények után járó, a magyar állam által fizetett kamat nem befektetőkhöz, hanem a közvetítőcégekhez kerül...

ITT OLVASHATÓ

NÉPSZAVAZÁSBA CSOMAGOLT PALLOSJOGUNK MARGÓJÁRA

REAGÁLÓ BLOG
Szerző: Treuga Mei
2016.08.01.


Elfogadom félelemtől vezérelt, vagy egyszerűen csak szélsőjobboldali borzalmakat is elsajátító polgártársaim némely aggodalmát.

Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül.

Persze ehhez a szögesdrót alkalmatlan. Egységes uniós belbiztonsági rendszer, egységes uniós titkosszolgálat szükséges. Minden olyan kezdeményezés tehát, amelyik gyöngíti az Európai Unió közös intézményrendszereinek erősítését, a terrorizmus szolgálatában áll.
Kezdeményezze azt Orbán Viktor, Jarosław Kaczyński vagy David Cameron.

De ennél is több kell. A laicizmus kultúrájának elterjesztése is. Minden politikai iszlám (Hezbollah), politikai keresztény (Breivik), politikai zsidó (zsidó telepesek), politikai hindu (Kasmír), politikai buddhista (Burma), politikai ateista (nácizmus) vagy bármely más világnézeti hivatkozású, világnézeti alapú kulturális eszme és mozgalom politikai vagy hatalmi aspirációja és szerveződése bárhol a világon potenciális veszélyforrás Európa és a világ humanista és aufklärista hagyományaira, és bármily meglepő, a keresztény hagyományokra is – és az élhető egyéni és közösségi életre. Arra, amire oly rátartian büszke némely – néha rasszista – szélsőjobboldali erő. Az euro-atlanti „felsőbbrendű” életmódra...


ITT OLVASHATÓ

A LONDONI KEBABOSTÓL A TATE MODERNIG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Kiss Angéla
2016.08.01.


Ki ne szeretné azokat a történeteket, melyek arról árulkodnak, hogy ha az ember igazán elszántan szeretne valamit, akkor előbb-utóbb meg is érkezik a lehetőség – pláne, ha azt magának teremti meg. Ilyesmi Kiss Angéla sztorija is, aki tényleg egy kebabostól jutott el addig, hogy… na, de hogy meddig, az kiderül a poszt végére.

„Sosem voltam kalandornő típus, ettől eltekintve tíz évvel ezelőtt mégiscsak repülőre ültem egy London csak oda jeggyel. Nemhogy konkrét tervem nem volt, de angolul sem beszéltem.

Hogyan lehet nyelvtudás nélkül új életet kezdeni külföldön?

Nehezen. Szó szerint: a legalján. Az első munkám felszolgálás volt egy török kebab shopban. Heti 72 órát robotoltam (illegálisan, ugyanis a főnököm nem volt hajlandó bejelenteni) és a minimál órabér felét sem kerestem meg.

Mindezt tetézte a kolléganőm, aki az állását tőlem féltve olyan mutatványokkal szórakoztatott, minthogy ketchupot nyomott a kötényem zsebébe, máskor csótányt cipzárazott a táskámba, arról nem is beszélve, hogy ellopta a borravalómat.

Hogy miért vállaltam el?

Nyelvtudás híján nem volt más lehetőségem. A munkámat (tányérok asztalhoz egyensúlyozása hollywoodi mosollyal és pantomim mutatványokkal spékelve) pár száz angol szó és kifejezés gyors bemagolásával el tudtam végezni, de tény, hogy a munkahelyi történéseket inkább csak sejtettem, mintsem értettem volna.

Bár az életszínvonalam a magyarországihoz képest mélyponton volt, meglepő módon mégis jól éreztem magam mind a munkahelyemen, mind Londonban. Minden bizonnyal azért, mert nem kényszerből hagytam el Magyarországot, nem konkrét tervekkel és célokkal vágtam neki Angliának, hanem mert szimplán csak ki akartam törni a komfortzónámból.

Hát az sikerült is!..."

ITT OLVASHATÓ

MASINKA FEKETEBALOG - KICSI VIKTOR PITYEREG

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.01.


Van egy hely az Univerzumban, a téridő görbületen nem is oly messze, a mi kies fővárosunktól csupán háromórányi laza autókázásra, és Szlovákiában. Ez a hely Feketebalog (szlovákul Čierny Balog) község.

A Besztercebányai kerületben, a Breznóbányai járásban, Breznóbányától kilenc kilométerre délre, a Fekete-Garam partján fekszik. 2011-ben 5227 lakosából 4657 fő szlovák és 289 cigány volt. Olyan Felcsút méretű emberi tömörület ez tehát.

Van neki síközpontja, Szűz Mária temploma, farsangi fesztiválja, erdészeti múzeuma, és uram, ne hagyj el, erdei kisvasútja is van neki, és pláne gőzös, bizony, ha már gyerekkori álom, ugye. A Fekete-garami erdei vasút Kisbalogból Feketebalogba vezet, építése 1908-ban kezdődött.

ITT OLVASHATÓ

A BÖLCSŐDÉTŐL AZ AGGKORIG - ERDŐGAZDÁLKODÁS SVÉDORSZÁGBAN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.08.01.


Fantasztikus, ahogy Svédországban óvják a hatalmas erdőket, ahogy megtervezik a fák pótlását, az utódok nevelését – írja a La Repubblica.
 
Husumban, a Botnia-öbölben működik a Nursery – a Bölcsőde, amely az első lépést jelenti egy fa életében: egy egyszerű kis gép egyenként kiválasztja a vörösfenyő és az erdei fenyő magjai közül a minőségileg megfelelőt és belemélyeszti az előre elkészített, földdel telített cserepekbe. Az ott dolgozók, mint a dadák, figyeik a kis életek fejlődését, minden olyan jelet, ami zavarhatná azt.
 
A folyamat hónapokig tart a nagy, üvegből és acélból épített melegházakban, amelyek csak inkubátorokhoz hasonlíthatók, ahol biztosított a megfelelő hő és páratartalom, amíg kiültetésükre nem kerül sor.
 
Svédország területének több mint 60%-át erdők borítják, főként tűlevelűek. Ezek 11%-a állami gondozásban van, 3100 természetes rezervátumban, 4000 Natura 2000 telepen és 28 nemzeti parkban. Az erdők 55% magas minősítésű, holott ez az átlag világviszonylatban 10% körüli. Oroszországban például csak 5, Dél-Amerikában 2, míg Afrikában csupán 1% kapta meg a Forest Stewardship Council (FSC) minősítését, amely az erdőgazdálkodási színvonalat jelzi. Az erdők nagy része északon van, de már terjednek délen is...
 

MIT TUD MÉG MEGFIZETNI A MAGYAR?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.07.31.


Alig néhány napja derült ki, hogy a magyarok több mint fele azt sem engedheti meg magának, hogy akár csak egy egy napos belföldi pihenést megfinanszírozzon magának, vagy családjának. De akkor mégis mire tudunk költeni?

Azt rögtön az elején érdemes leszögezni: az évi egyhetes üdülés, illetve annak a hiánya az anyagi depriváció (nélkülözés) kilenc tételéből az egyik. Akire három ilyen tétel is igaz, az már súlyos megélhetési problémákkal küzd. Vagyis az, hogy a magyar lakosság több mint fele egy éjszakát sem töltött lakhelyétől távol kikapcsolódási céllal, meglehetősen komoly problémára világít rá.

Csak hogy lássuk, kik és hol nem tudnak főként nyaralni:

– A Közép-Magyarországon, a Közép-, illetve Nyugat-Dunántúlon lakók turizmusban való részvétele meghaladta az ötven százalékot, ez az arány az Észak-Alföldön lakóknál már a negyven százalékot sem érte el.

– A nagyvárosi népesség gyakrabban engedheti meg magának a többnapos belföldi utazást, mint a kisebb településeken élők.

– A diplomások több mint kétharmada, a középfokú végzettségűeknek már csak 48 százaléka utazott el több napra, az alapfokú végzettségűeknek pedig alig 28 százaléka engedhette ezt meg magának.

– Legalább négy éjszakás üdülésen a magyaroknak csak negyede vett részt tavaly, a lakosság több mint fele pedig egyetlen éjszakát sem töltött sehol.

– Tízből négy esetben az indok az anyagi lehetőségek hiánya volt.

– A turizmusból kimaradók közül a Nyugat-Dunántúlon élők 32, az Észak-Magyarországon lakók 53 százaléka hivatkozott erre...

ITT OLVASHATÓ

NEM VICC! ORBÁN FELESÉGE, LÁZÁR FIA, ÉS GYURCSÁNY NEJE EGY HELYEN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.01.


Ezekről ne maradj le!
 
Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen (Direkt36)

Meglepő! Hálapénz nélkül is túlélhető a magyar egészségügy (
Átlátszó)
 
Milliárdos tuti állami üzlet előtt a Wizz Air (MNO)

Ha van 3 perced:
Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen
Méghozzá a képviselői vagyonnyilatkozatokban. Közös bennük, hogy náluk gyarapodik a vagyon, nem a politikusnál. Van, aki felesége vagyonát kezeli sajátjaként, miközben vagyonnyilatkozatában semmit sem mutat meg belőle. Más a gyerekei nevére írat, vagy vásárol értékes vagyontárgyakat. Mivel a családtagok nyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért csak találgatni lehet, mi van egy önmagáról szerény képet sugárzó képviselő zsebében. (
Direkt36)
 
Meglepő! Hálapénz nélkül is túlélhető a magyar egészségügy
Elterjedt vélekedés a magyar lakosságban, hogy komolyabb beavatkozásnál elkerülhetetlen, hogy a páciens – érvényes biztosítási jogviszonyától függetlenül – magánzsebből is „tejeljen”. Hálapénz leszurkolása, valamint saját „fogadott” orvos nélkül az emberrel rosszul fognak bánni, lekezelően viszonyulnak hozzá. Az Átlátszó újságírója utánajárt. (
Átlátszó)
 
Megint milliárdokat kaszálnak az Orbán-közeli építtetők
A Ludovika Campus terjeszkedésének néhány cég örül nagyon. A közbeszerzési adatokat böngészve kiderül, hogy jutott pénz Garancsi István érdekeltségének, a Market Építő Zrt.-nek, valamint jól járt Mészáros Lőrinc leendő vejének cége is, a Magyar Építő Zrt. is. Emellett busás haszonra tett szert a Fidesz-közelinek mondott Paár Attila vállalkozó West Bau Hungária Kft.-je is. (
MNO)
 
Bukott az MNB, ki kell adni a Századvég-tanulmányt
A Transparency International Magyarország jogerősen, másodfokon pert nyert az MNB-vel szemben egy olyan tenderrel kapcsolatban, amelyet a Századvég nyert meg meglehetősen érdekes elbírálás alapján. Ennek következményeként az MNB-nek most nyilvánosságra kell hoznia a Századvég-tanulmányt, illetve annak bírálatát. (
Napi)
 
Milliárdos tuti állami üzlet előtt a Wizz Air
Biztosra vehető az állami ráfizetés és a Wizz Air haszna, ha az állam az egyedüli jelentkező fapados légicégnek adja öt nyugat-balkáni járat repülési jogait. A fejlesztési tárca közcélokra hivatkozik az éves szinten milliárdos kiadást jelentő légihíd megteremtése kapcsán. Az állami szubvenció Brüsszelben is kiverheti a biztosítékot. (
MNO)
 
Ha van még két perced:
 
Majd’ 20 milliárdból építettek vasútállomást Vácon, az eső után kiderült, hogy medencének sem utolsó. Térdmagasságig állt a víz az aluljáróban. (Index)
 
Itt van néhány grafikon arról, hogyan szárnyalt uniós pénz Hollókőre, ahol egy teljesen tájidegen wellness-szálloda is lesz 500 millió forintos uniós támogatásból. (Átlátszó)
 
Törvény tiltja, de Lezsáké lesz az 1,3 milliárdból gazdálkodó Nemzeti Művelődései Intézet. A kulturális államtitkár korábban tagadta, hogy erre készül a kormány, most mégis meglépik. (HVG)
 
Hadházy Ákos, az LMP új társelnöke szerint a munkahelyi képzésekre szánt EU-s forrásokon szervezetten nyerészkednek a cégek. Feltűnik egy fideszes vállalkozó. (Átlátszó)
 
Leállt az uniós pályázatok értékelése, pedig a kis cégek nagyon várják a pénzt. A kormány erőltetett ütemű, az idén kétezermilliárd forintos kifizetést ígért, ám ez csak trükkel teljesíthető. (HVG)
 
Összesen 27 millió forintért vette két éve, most 44 millió forintért adna túl a velencei Vörösmarty-pincén egy magáncég, amelynek érdekében L. Simon László lobbizott. (Átlátszó)

Közbeszerzések nélkül épül a kerítés a határon, a Belügyminisztérium azt sem árulja el, hány milliárd forintot költöttek el eddig. A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt titkosították az információkat. (444)

Feljelentés kiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség Rogán Antal négymillió forintos állítólagos kenőpénze miatt. (Átlátszó)
 
Három vezető bankárt börtönbe zárnak Írországban a 2008-as válságban betöltött szerepük miatt. Befektetők, betétesek és hitelezők tudatos megtévesztésében bűnösek. (444)
 
Kié lesz a Forma-1? Akár 8 milliárd dollárt is érhet a verseny, amelynek megszerzéséért néhány héten belül elindulhat a verseny két milliárdos médiamágnás érdekeltségei között. (HVG)
 
Miközben a háború elől menekülőket nem látják szívesen, 2012 óta a kelet-európai országok több, mint 1 milliárd euró értékben adtak egy fegyvereket közel-keleti országoknak. (Világtérkép)
 
Dollár százmilliárdokkal rövidítik meg az adóelkerülő óriáscégek az Egyesült Államok költségvetését. Itt van egyetlen ábrán minden. (Index)