2016. augusztus 30., kedd

MI AZ, AMI NEM TÚL DRÁGA A HATALOM MEGTARTÁSA ÉRDEKÉBEN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.30.


Nem, nem Bayer Zsolt a téma. Csak az apropó. Amúgy engem – és még sokunkat – hidegen hagy a publicista személye, külseje, belseje, éppen aktuális eszméi. Gondol és ír, amit akar, akinek tetszik, az pedig helyesel, vagy nem. Nincs jelentősége az egész figurának.

Amiért mégis szót kell ejtenem róla, az a Magyar Idők – tudom, de hiszek abban, hogy figyelni kell a kormánypropaganda hangjára és nyitottnak kell lenni minden irányba, tehát én olvasom – mai számában egy egészen döbbenetes cikk jelent meg, ami mellett nem tudok, nem is akarok szó nélkül elmenni. Egy rendkívül feldúlt nyugdíjas ügyvéd jegyzi az írást, bizonyos Somogyi János. Róla annyit lehet – és talán ezt sem feltétlenül érdemes tudni -, hogy 1994-ben Somogyi volt a Magyar Helsinki Bizottság első ügyvédje. Aztán 10 évvel később kilépett a Magyar Helsinki Bizottságból és lelkes támogatója lett – bár a tagság alatt is az volt – Orbán Viktornak. Szíve joga, semmi baj nincs ezzel.

A
cikkel azonban, amit a Magyar Időkben összehordott, számtalan súlyos gond van.

Az apropó: Bayer emberi és szerzői nagysága, hazaszeretete és mindenki más aljassága. Úgy általában is és tételesen is.

„Nehogy már olyan emberek diktáljanak, akik a társadalom asztalára semmit sem tettek le, csupán a baloldali kormányok klientúráihoz való tartozásukat állami díjjal ismerték el, méltatlanul, a magyarság szégyenére.”

Tehát akik nem az Orbán-kormánytól kapták a kitüntetésüket, azok politikai seggnyalók és szerencselovagok, szemben Bayer Zsolt Orbán-kori kitüntetettel, aki a magyarság büszkesége. Értjük.

„Nehogy már nekünk kelljen meghátrálnunk. Bayer Zsolt ebben az országban százezrek kedvenc publicistája, tévés műsorvezetője, személyisége, aki kimondja helyettük is azt, amit nem tudnak úgy megfogalmazni, elmondani és százezrekhez, milliókhoz eljuttatni, mint ő.”

Kissé túl van misztifikálva Bayer. Százezrek kedvenc publicistájának blogját havonta kevesebb, mint 93 ezer ember olvassa. Ez még a blogszféra alsó szegmense, magyarul közepesen érdektelen az olvasók számára. A komplett Magyar Hírlap, ahol ez a nemzeti büszkeség publikál heti egy-két alkalommal, tehát az egész weboldal havonta 760 ezer oldalmegnyitást ér el. Csak összehasonlításként: a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk lényegesen magasabb olvasottsággal büszkélkedhet. Mégpedig úgy, hogy nem Széles Gábor tolja a pénzt, hanem az olvasók önkéntes alapon és a teljes költségvetésünk kisebb, mint Bayer nettó fizetése. Tehát szó sincs százezrekről, milliókról pláne nincs, legfeljebb forintban. Bayer egy túlhabosított, túlértékelt és túlfizetett publicista, semmi több...


ITT OLVASHATÓ

JÓLÉT ÉS ERKÖLCSÖSSÉG

HOCINESZE BLOG
Szerző: ricardo
2016.08.30.


Mellár Tamás cikkéhez. A gazdasági válság demoralizálja a népet, ez afféle politológiai közhely. Az 1920-as évek német munkanélkülisége és Hitler felemelkedése példaszerű eset. De a Ku-Klux-Klan tagsága is többnyire azokban az évtizedekben növekedett számottevően az elmúlt 150 év során, amikor az amerikai gazdaság pangott (vagy válságban volt). Jólét és erkölcsösség című vaskos könyvében Benjamin Friedman épp e témában értekezik. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország történelme azt mutatja, hogy a demokratikus folyamatok szinte kizárólag gazdaságilag prosperáló időszakokban mozdultak előre, miközben a gazdaságilag stagnáló vagy hanyatló évtizedekben megrekedtek (sőt időnként visszalépés történt). Evidensnek tűnik, hogy a gazdasági stagnálás (még inkább a válság) nem tesz jót a demokratikus érzületnek. Bár az emberek közérzetét, vélekedik Friedman, egyszerre befolyásolja anyagi helyzetük abszolút és relatív változása, ám abszolút helyzetük változása a meghatározó. Ha az emberek az tapasztalják, hogy évről-évre jobban megy soruk, akkor jobban elviselik az olyan jogkiterjesztő politikát, ami a jövedelemkülönbségek növekedését, illetve az állami jövedelem-újraelosztás növekedését okozza, vagyis relatív helyzetük stagnálását vagy akár romlását. Vagyis: ha az embernek jól megy a sora, akkor kevésbé érdekli, ha másoknak is jól megy, és amikor beül az új autójába, és végig simítja kezét a bőr ülésen, akkor kisebb ingerenciát érez a buzizásra is. Olyankor „ami jó a General Motorsnak, az jó Amerikának”. És ha az ember azt látja, hogy a gyerekére még ennél is jobb sors vár, akkor a szomszéd is lehet marokkói. Ellenben, ha a gazdaság tartósan stagnál, és az emberek azt tapasztalják, hogy csak múlnak az évek, de mégsem jutnak egyről a kettőre, vagyis anyagi helyzetük abszolút szintje stagnál (vagy ami még rosszabb, csökken), akkor szinte elviselhetetlenné válik számukra relatív helyzetük romlásának még a gondolata is. És az emberek érzékenyebbekké válnak a jövedelemkülönbségekre, a gazdagok és sikeresek utálatosak lesznek (és zsidók), felerősödnek az idegen- és bevándorlásellenes érzelmek...
 
ITT OLVASHATÓ 

ÍGY SEGÍTS A GYEREKEDNEK VISSZARÁZÓDNI A VAKÁCIÓ UTÁN

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Czecz Fruzsina
2016.08.30.


Vége a nyárnak, nyílnak az óvodák, iskolák kapui... A nyárral együtt pedig vége a szabadabb életformának is. Szeptembertől jobban be kell osztani az időnket, pontosan kell érkezni, tartani kell a határidőket. A hosszú vakáció után nem könnyű visszazökkenni a szigorúbb hétköznapokba, ez leginkább az alvási szokások változására igaz. Az a fránya ébresztőóra nem adja fel, és egyfolytában figyelmeztet: "Itt van az ősz, itt van újra."

Dr. Hermánné Fogarassy Éva, tanácsadó szakpszichológus és alvásterapeuta tanácsait betartva megkönnyítheted a család dolgát. 

- Hogyan segíthetjük a gyerekeket, hogy alvásban is visszaszokjanak az óvodás, iskolás üzemmódra?

A nappalt és az éjszakát az alkonyat köti össze - ez az a napszak, ami ráhangol minket az éjszakai működésre, tehát az alvásra. Az alkonyat - lefekvés előtti másfél óra - ingerszegény környezetet jelent: csend, nyugalom, semmi feszültség, számonkérés, és egyre halványabb fényviszonyok.

Érdemes a fentieknek megfelelő alvási rituálét kialakítani. Kisgyerekeknél ennek az esti mese lenne az utolsó láncszeme. A legjobb és legmeghittebb, ha a szülő fejből mesél, sötétben...


ITT OLVASHATÓ

ILYEN NINCS: OLAJRÓL TÁRGYALT A MAGYAR TRÓNÖRÖKÖS BAHREINBEN

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.08.30.


Budaházy börtönben, a Chili Budapesten, a Mediaworks meg ki tudja. Hírek!
13 év Budaházynak

Kedden reggel elsőfokú ítéletével a Fővárosi Törvényszék tizenhárom év fegyházra ítélte Budaházy Györgyöt, miután bűnösnek találták társtettesként elkövetett terrorcselekmény, felbújtóként testi sértés és kényszerítés bűntettében, mindezt bűnszervezetben elkövetve. Az ítélethirdetés nem zajlott valami csendesen, a szimpatizánsok balhézása miatt a folyosón rendőröknek kellett felsorakoznia.

A Magyarok Nyilai nevű csoport ellen még 2011-ben indult büntetőper, a vád szerint 2007 és 2009 között a csoport több olyan robbantásos támadást követett el, melynek középpontjában az MSZP és az SZDSZ pártirodái, illetve politikusainak otthonai álltak. Emellett felgyújtottak több szórakozóhelyet és egy székesfehérvári bankautomatát, és őket gyanúsították a Csintalan Sándor elleni, még 2007-ben történt támadással is. Budaházy az ítélet szerint feltételesen sem szabadulhat, a közügyektől tíz évre eltiltották. A másodrendű vádlott 12 évet kapott, négy embert 10, egyet 9 évre ítéltek, ketten pedig rövidebb, felfüggesztett büntetésre számíthatnak. Mindenki fellebbezett, Budaházy házi őrizetben várhatja a másodfokot...

ITT OLVASHATÓ

MÉRTÉK - PLECSNI AZ ASSZONYTÓL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.08.30.


Van, akik nem tanulnak semmit.

Még szinte el sem múlt Bayer Ötös Számú Tagkönyv botránya – igaz, egyhamar nem is fog, vagy soha -, amikor már megint saját hatáskörben tobzódnak a kormányzó erők, ezúttal Nyírbogáton, ahol saját feleségétől vehette át Nyírbogát díszpolgári címét a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Ő Simon Miklós, és egyszer már kapott ötmillió forint végkielégítést az asszonytól, aki a település polgármestere. Igaz, ezt aztán duzzogva visszafizette, de most megint tobzódott a házi rendszer. Állítólag egyhangú volt a szavazás, de ennél többet a zárt ülés miatt nem lehet megtudni.

Mindez egyébként amennyire pitiáner, annyira felháborító is egyben. A kérdés annyi, milyen halmazállapotú a lelke annak, aki adja, s főképpen, mennyire sötét annak pedig, aki elfogadja.

Ezt már soha nem lehet megtudni, és azt sem, hogy aki megszavazza, hogy törvényes legyen a dolog, mennyire hithű, szervilis, vagy épp mily mértékig félti a nyamvadt életét és egzisztenciáját...

ITT OLVASHATÓ

ILYEN LESZ ORBÁN VIKTOR SZUPRKERÍTÉSE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.30.


A magyar miniszterelnök legalább annyira szeret kerítést, mint kisvasutat építeni. Mindkettő idejétmúlt vállalkozás, ám jelen helyzetben jó ötletnek tűnik határzárral és játékvasúttal nosztalgiát ébreszteni az emberekben. Orbán Viktor legutóbbi bejelentése nem ért váratlanul bennünket, ugyanis több jel mutatott már arra, hogy lényegében a Maginot-vonal magyar változatát készül megvalósítani, amely sokba kerül ugyan, előbb-utóbb le kell bontani, de legalább ronda és megkerülhető.

Még mindig nem vette a fáradtságot egyetlen újságíró sem, hogy végigmenjen a déli határ 175 kilométeres szakaszán, és a saját szemével győződjön meg arról, mennyi igaz abból a kormányzati propagandából, mely szerint kettős kerítés védi a szerb-magyar határszakaszt. Az biztos, hogy Mórahalom és Ásotthalom térségében létezik a pengés- és kétméteres drótkerítés kombinációja, ám Tiszaszigetnél már biztosan csak a GYODA névre keresztelt pengés szörnyeteg riogatja az arra járó vaddisznókat és szarvasokat.

Orbán terve egy új” védvonal megépítésére tehát akár megalapozott is lehet, hiszen eléggé hányaveti módon készült el az első változat. Ennek a „kettős kerítésnek” az a legfőbb tanulsága, hogy önmagában a határzár nem ér semmit, az élő erő ugyanis nem váltható ki ezzel a rómaiaktól megörökölt módszerrel. A korszerű határőrizet elsősorban hőkamerákra és mozgásérzékelőkre épül, melyek fejlesztését most tesz lépéseket a kormány.

Van azonban ennél lényegesebb újítás is, például az, hogy a helyi áramszolgáltató megbízást kapott arra, hogy megteremtse a közvilágítás kiépítésének feltételeit. Ha ehhez hozzátesszük azt a tényt, hogy a szegedi rendőrkapitányságra közmunkásokat rendeltek be néhány hete, akik feladata elsősorban fűnyírás és tereprendezés lesz a határszakaszon, akkor lényegében egy kivilágított sétánnyá is alakíthatják a kerítés magyar oldalát. Még az sem elképzelhetetlen, hogy lebetonozzák a kerítés melletti utat, így lényegében közúton folytatódhat a migránsok üldözése a határszakaszon...

ITT OLVASHATÓ

VOLDEMORT 1.0 - NEM MENGYI VOLNA AZ ELSŐ, AKIT A PÁRTVEZETÉS ENGED A MENTELMI JOGA MÖGÉ BÚJNI

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Becker András
2016.08.30.


Minden valószínűség szerint felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte volna 2011-ben a bíróság Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselőt, ha három évvel korábban a Fidesz-frakció nem akadályozza meg mentelmi jogának felfüggesztését. Így viszont a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével – mai nevén költségvetési csalás – vádolt Simon ügyét elkülönítették a többi vádlottétól, és megszüntették ellene az eljárást. Az ügy összes többi vádlottját jogerősen szabadságvesztésre ítélték. Simon viszont 2010-ben és ’14-ben is újrázhatott a Fidesz színeiben, ma pedig az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. Nemrég pedig a felesége által vezetett Nyírbogát község díszpolgára is lett – az ominózus bűncselekmény idején éppen ő volt a nagyközség polgármestere.

Abban kételyem nincsen, hogy az Országgyűlés felfüggeszti Mengyi Roland képviselőtársam mentelmi jogát” – nyilatkozta Lázár János a múlt heti kormányinfón „Voldemort” ügyéről. Továbbá: „Hat év kormányzás után ez az első eset, hogy kormánypárti politikus esetében közvádas ügyben javasolja az ügyészség mentelmi jog felfüggesztését.”

Ez utóbbi állítás tényszerűen igaz, de erősen árnyalja a képet az a sajátos
üzemmód, ahogy az elmúlt hat évben e Polt Péter irányította ügyészi szervezet kezelte a kormánypárti politikusokkal kapcsolatos korrupciógyanús ügyeket.

Mengyi lehetséges kiadatásával kapcsolatban további kételyt ébreszt, hogy 2008-ban az Országgyűlés, a mentelmi bizottság hasonló tartalmú határozati javaslata alapján, nem függesztette fel a közvádas ügyben meggyanúsított dr. Simon Miklós (Fidesz-KDNP) mentelmi jogát. A mentelmi bizottság ezzel egy közel húsz éves hagyományt tört meg, mely szerint közvádas ügyben mindig a képviselő kiadását javasolják – más kérdés, hogy aztán miképp
szavaznak a frakciók...

ITT OLVASHATÓ

RÁHEL! ELDÖNTÖTTED, HOGY TE FOGOD MEGBUKTATNI APÁDAT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA, NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.30.


Első ránézésre nagyon ideges lettem, második olvasásra még idegesebb, harmadik nekifutásra majdnem lefejeltem a laptopot, ehhez képest írom a cikket. A hír nem mai, de örökérvényű, a 444 futott bele a Bahrein-i Nemzeti Olaj és Gázipari Hatóság (NOGA)  oldalán:Bahrein energiaügyi minisztere fogadja a Tiborcz-Orbán duót 2015. szeptember 21-én, a jelenlévők a két országot érintő gazdasági kapcsolatokról csacsorásznak
Bahrein energiaügyi minisztere fogadja a Tiborcz-Orbán duót 2015. szeptember 21-én, a jelenlévők a két országot érintő gazdasági kapcsolatokról csacsorásznak
Azt pont leszarom, hogy Orbán Ráhel nem Orbán Viktor felesége, és hogy a fogadó fél örömmámorában azt sem tudta, kivel tárgyal. De emberek, mi a f*sz van? Mit keres a miniszterelnök lánya és veje és főleg milyen minőségben keresi azt, amit keres egy olyan hivatalos (?) látogatáson, ahol Magyarország fontos gazdasági ügyeiről esik szó? És mit vigyorog az egészhez a kép jobboldalán látható Garamvölgyi Balázs konzul?
Egy tetszőleges, jelen esetben egy Perzsa-öböl menti arab ország energiaipari miniszterének milyen megbeszélnivalója van a Magyarországot érintő olaj- és gázügyekről Orbán Ráhellel, akiről azt gondolják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felesége? Ha Orbán Ráhelnek és férjének nincsen hivatalos állami tisztsége Magyarországon, akkor ki hatalmazta fel, hogy – amint a Bahrein-i hatóság oldalán közzétett beszámolóból is kiderül – a Magyarország és Bahrein közötti gazdasági együttműködés szálairól társalogjon? Milyen beleszólása van Orbán Ráhelnek és igen tehetséges férjének abba, hogy milyen üzleti, befektetési lehetőségek alakulnak ki a két ország között?

ITT OLVASHATÓ

GYULA A ZÖLDSÉGES

HUPPA BLOG
Szerző: IM
2016.08.30.


...Gyulát nem érdekli, hogy a járdát mennyi pénzből építették, pontosabban: mi kerekedik még ki a járdaépítésre szánt összegből, nem érdekli, hogy a ledes ember mekkora piaci előnyhöz jutott a beházasulás révén, és Gyulát az sem érdekli, hogy a polgi egy közönséges bűnöző, aki több lóvét rakott zsebre egy nap alatt, mint amennyiből a szökőkút felépült.
Járda legyen meg strand, a többi le van szarva. Pedig Gyulának annyira nem jó, nincs luxusháza Gödöllőn, és nem fussa neki csíkokra sem, legfeljebb azokra, amiket Erzsi fodrász húz kéthavonta a felesége hajába. De megvan. Luxusra nincs keret.
Életét egyszerű szabályok között éli, erre nap mint nap megkapja az utasítást a közmédiából.
Ha a sógort kirúgják, azért a multik felelnek.
Ha nem megy a bolt, azért a menekültek.
Ha késik a busz, azért a Soros.
Ha egyest kapott a gyerek, azért a szocik.
Ha esik az eső, azért a liberálisok.
Minden másért Gyurcsány.
Hazudni szabad, lopni egyenesen ajánlatos, és apa is szeret, amíg nem pofázol.
Gyula, a zöldséges világa annyira egyszerű, mint a tök, és ő elégedett zöldségként él ebben a rendszerben, álma édes, mint a nektárját csurgató barack, és azt sem veszi észre, hogy kilopják alóla a párnát. Eltakarja a szökőkút. Meg a járda. Meg a strand.
Gyula boldog.
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Lassan a magyaroké is.

ITT OLVASHATÓ

AZ APA, A FIA, AZ ATV MEG A SZAMARAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.30.


Érdekes híradást közölt a 444.hu "Az ATV hírigazgatója szerint a csatorna a Hit Gyülekezetétől függetlenül utálja a migránsokat" címmel. A cikk "Dr. Németh Szilárd az ATV vezérigazgatóhelyettes hírigazgatója" Médiapiacnak adott interjújáról tudósít.

Érdemes a cikket is, az interjút is elolvasni, hogy bárki saját szemével győződjön meg arról, hogy ez a gyerek az apja televíziójának hírigazgatójaként hogyan ferdít. Az csak hagyján, hogy egyenes kérdésre egyetlen egyenes válasza nincs, de amikor hazudik, felmerül a kérdés, mennyire igazak és korrektek azok a hírek, amelyeket egy hazudozó hírigazgató keze alatt gyártanak.

Az interjú feszegeti, hogy Németh Szilárd nem televíziós szakemberként lett az ATV hírigazgatója. Ez fontos kérdés. A válaszból kiderül, hogy Németh Sándor fia az apja tévéjén kívül sehol nem dolgozott a szakmában, pályafutását jószerivel hírigazgatóként kezdte az apja tévéjében. A szicíliai maffián kívül ehhez hasonló karrier nincs a világon a sajtószakmában. De Németh Szilárd szerint ennek nincs jelentősége.

Majd kijelenti, az ATV nem a tulajdonos Hit Gyülekezete álláspontját közvetíti, saját feladatáról pedig azt mondja: a tulajdonostól független "szabadságot kell biztosítania a munkatársak számára". Vagyis, az ATV tényleges tulajdonosa, Németh Sándor, azért nevezte ki komoly szakmai előélet nélkül a fiát hírigazgatónak, hogy a gyereke védje meg a televíziót tőle, a tulajdonostól, a saját apjától, aki ebből a célból kinevezte. S ez a gyerek ezt komolyan előadja, mintha mindenki hülye vagy legalább Pajor Tamás lenne.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Németh Sándor kontroll nélküli egyszemélyi vezetője a Hit Gyülekezetének, akinek akkora hatalma van, hogy a római pápának sincs akkora a saját egyházában. Németh Sándor mindent kézzel vezérel, az ATV-t azért szerezte meg, hogy a saját világnézetét közvetítse. Miután senkiben nem bízott, saját fiát nevezte ki hírigazgatónak, hogy a fia az ő korlátlan befolyását garantálja.

Az apja a 444.hu cikkével ellentétben nem "egyik alapítója" a Hit Gyülekezetének, hanem a diktátora. Orbán Viktor Németh Sándorhoz képest ultraliberális demokrata, aki alárendeli magát a demokratikus döntéseknek, s aki a fékek és ellensúlyok rendszerét erősíti minden erejével. Németh Sándor akarata nélkül egy légy nem zümmöghet az ATV-ben. S erre a fia, aki az ő bábja, azt állítja, hogy az apjának semmi köze az ATV politikai irányvonalához, s nem szól bele semmibe. ..

ITT OLVASHATÓ

KICSIT MÁSHOGY LISZTÁZZA AZ IDÉN A "MIGRÁNS TANULÓKAT" A KORMÁNY, MINT EGY ÉVE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.08.30.


Alig néhány hete, hogy nyilvánosságra hoztunk egy „Adatszolgáltatás a migráns tanulókról” című levelet, amelyet a tankerületi igazgatók küldtek ki az iskoláknak. Utólag kiderült, hogy ez amolyan bevett (egyéves…) gyakorlat. Csakhogy most előástunk egy tavalyi, hasonló témájú levelet is. Érdemes megfigyelni, mekkorát fordult azóta a világ kereke.

Míg az idei levélben már határozottan csak a migráns tanulókról volt szó (okozott is némi zavart a fejekben, hogy tulajdonképpen ki is tekinthető migráns tanulónak…), addig tavaly nagyobb figyelmet fordítottak még a tankerületi igazgatók arra, hogy pontosan elmagyarázzák, hogy kikre is gondolnak. Nos, lássuk:

ITT OLVASHATÓ

A HAZAÁRULÓK ORSZÁGA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Singing Jungle
2016.8.30.


Hazánkban sokan nincsenek tisztában a hazaárulás fogalmával. Nem kell jogtudornak lenni, hogy megleljük az idevonatkozó passzust a Büntető Törvénykönyvben, vagy akár a Google segítségével a Wikipedia-n.

Egy törvényi megfogalmazás nem sokat jelent ebben az országban (mennyiből is áll egy törvényt átírni manapság?), hiszen aki a „liberális” szóból képes szitkozódás alkotni, annak hazaárulózni sem nehéz. Sok éve figyelem már különböző politikai pártok követőinek a megnyilvánulásait, nyilatkozatait. Mindig akad valami, amiért szívfájdalom nélkül hazaárulózza embertársát a magyar. Most a kvótanépbutítás idején is igen sikkes dolog lett másokról kijelenteni, hogy „eladja” a hazáját. Láttam már pro, és kontra érveket az igen, a nem és a bojkott mellett is. Az érvek legtöbbje úgy ért véget: „Ha nem ezt választod, hazaáruló vagy.”

Bármerre is nézek duzzad a magyar büszkeség. Kopaszra nyírt, rovásírással tetovált mélymagyarokat látok, akik import bakancsaikban, turulszarban gázolva, habzó szájjal fennen hirdetik hazaszeretetüket, miközben mindenki más csak áruló és alsóbbrendű.

Ott vannak a narancsködbe burkolózott embertársaink is, kik már nem látják a fától az erdőt. Nekik mindegy ki, mit mond, ha a szövege kicsit sem hasonlít a vezér szavaira, az már csak hazaáruló lehet. Vezérük szavait eléjük rakták, sőt mi több, rájuk öntötték. Volt általános hörgés és köpködés, de mikor kiderült az igazság, akkor lettek végképp haragosak. Olyanok ők, mint Orwell 1984 c. művében az Angszoc párt aktivistái. A gyűlölet hetére készülve Kelet-Ázsiát éltető Eurázsiát gyalázó plakátokat ragasztanak ki, éltetik a Nagytestvért, és a birodalmukat. Aztán a Gyűlölet hetének hatodik napján kiderül Eurázsia a barát, és Kelet-Ázsia az ellenség. Habzó szájjal tépik, szaggatják az általuk felragasztott plakátokat, mert biztos, hogy a Goldstein ügynökeinek a műve, hogy azok a falragaszok felkerültek…

Végtelenségig lehetne sorolni a különböző „büszke” magyar fajtát. Nem sorolom, mert az ő szemszögükből én már nem is vagyok magyar, sőt még a hazámat is elárultam a fenti soraimmal. Százfelé szakadt népet látok, kiket a gyűlölet hajt s éltet. Magyarokat látok akiken fogott a Finkelstein-Habony gyűlöletkampány. Százféle Facebook csoport szidja a kormányt és egymást is. Elfeledik, hogy az útjuk egy, a céljuk is egy. Csak a felejtés lehet az oka, hogy nem tudnak közös nevezőre jutni, nem tudnak egyeztetni. Az egyik nem fogadja el a másikat, mert a másik Gyurcsányt akarja, az egyik meg a Vonát, a harmadik pedig egyiket sem, csak a száját tépi. Elvannak a Facebookon, véres szájjal marják egymást, elborult aggyal állítják egymásról, hogy elárulták a hazát, miközben nem vesznek tudomást egy sötét, kegyetlen árnyékról melynek Orbán-kormány a neve.

Két hazaárulózás között mindenki csak nyafog, hogy nincs kit követni, nincs alternatíva. Csak két nevet mondok a sok közül: Sándor Mária, Pukli István. Mögéjük lehet állni, szívvel, lélekkel, testtel, nem csak a Facebookon sajnálkozó nyavalygással.

Elmúlt már az „Ébredj Magyar”, ez a nóta lecsengett. Tudomásul kéne venni, hogy az ország háromnegyede változást akar, egy a cél, egy az akarat. Azért mert mások nem úgy akarják mint mi, attól még nem hazaárulók és attól sem, ha igent húz, ha nemet, vagy ha el sem megy. Ideje két új szót megtanulni és hasznosítani: kompromisszum és az együttműködés.
Amíg ezt nem tanuljuk meg, az Orbán maffia sötét árnya lesz rajtunk. Épül-szépül a maffiaállam, mígnem egy kerítéssel körülvett diktatúra foglyai leszünk. Akkor már késő lesz ráébredni, hogy ha a cigányság integrációjára szánt pénzt nem ellopják, hanem valóban az ő oktatásukra fordítják, akkor 25 év alatt a róluk alkotott kép is változott volna. Ha az egészségügybe tolják a stadion pénzt, akkor sokkal kevesebb ember hal meg. Ha a Manyup pénz lenyúlásánál elhajtjuk őket a francba, már akkor is jobban jártunk volna, ha a….ha a….ha a….Ott lesz ez a sok HA, de mi egyikkel sem fogunk törődni, mert az egyik kezünkkel a rácsba kapaszkodunk, a másikkal pedig egymásra mutogatunk: Miattad van, HAZAÁRULÓ...


ITT OLVASHATÓ

ELHALLGAT A CLASS FM FREKVENCIÁJA

444.HU
Szerző: Rényi Pál Dániel
2016.08.30. 


...A Class FM-et korábban a Simicska-érdekkörbe sorolt Advenio Zrt. üzemeltette hosszú időn keresztül, de nemrég eladták azt Michael McNutt amerikai befektetőnek és köreinek. Azt már korábban sejteni lehetett, hogy a hatóság talál majd kifogást a Class eddigi működésében, és nem hosszabbítja meg Simicskáékkal az év végén lejáró frekvenciajogosultságukat, hanem új pályázatot ír ki.
 
A pályázati tervezet közzétételét követően minimum 20, maximum 30 nap múlva tart közmeghallgatást az NMHH, amire optimális esetben október elején kerül sor. Ezt követően 45 napon belül döntenek a tervezet véglegesítéséről, és ha ez gyorsan is megy, akkor is minimum 60 napot kell hagynia a hatóságnak arra, hogy befogadjon pályázatokat. A folyamat így jócskán belenyúlhat a téli hónapokba.

A Class FM-et jelenleg üzemeltető cégnek nincs lehetősége ideigelenes szerződést kötni, arra jog szerint csak helyi médiaszolgáltatók kaphatnak lehetőséget. Ez alapján arra lehet számítani, hogy november 19. után néhány hétig néma marad a 103,3-as országos frekvencia. (Világgazdaság)

ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG: A RÁNCFELVARRÁS NEM LESZ ELÉG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Kishableány
2016.08.30.


Sok minden kellene ahhoz, hogy lehessen egy Magyarország 2.0, a mai poszt szerzője, Kishableány 7 pontban foglalta össze, mik lennének ezek. Persze a változás nem történne egyik napról a másikra, inkább évtizedekben mérhető, de minél később kezdődik, annál tovább tart. (A pályázatra eddig megjelent írásokat
itt olvashatod el.)

„Rendhagyó módon több különböző országra és nemzetközi szervezetek gyakorlatára is fogok hivatkozni. Magyarországon a probléma nagyon sokrétű, egy szimpla kormányváltás nem fogja megoldani a problémákat, mert generációk óta halmozódó feszültségeket, hibás szemléletet, megszokássá vált rossz gyakorlatokat kellene egészen mélyen átgondolni és megváltoztatni.

Ha tényleg van igény és elszántság a megoldásra, és egy élhetőbb ország kialakítására, és ha tényleg megvan egy kritikus tömeg, amely ezért tenni is hajlandó, akkor van esély egy új, élhetőbb verzióra, de hosszú, kemény munka lesz, és évekig, ha nem évtizedekig nem lesz látványos eredménye.

Húsz éve az egyetemen politikatudományi előadáson hallottam a következő mondatot: „politikai változáshoz elég hat hónap, gazdasági átalakításhoz elegendő hat év, a társadalom és a szemlélet megváltoztatásához viszont hatvan év kell". Sajnos nem emlékszem kitől idézett az előadó tanár, de a mondat igazságát naponta a saját bőrünkön tapasztaljuk meg.

Nézzük tehát, mi lenne a következő hatvan év feladata:

ITT OLVASHATÓ

LOPNAK RENDÜLETLENÜL: NYÁRON IS ÓRIÁSI ÖSSZEG VESZÍTETTE EL KÖZVAGYON JELLEGÉT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.08.30.


Ezen a nyáron sem történt nagy meglepetés a NER háza táján: többek között kiderült, hogy a játszóterekre szánt EU-s pénzt is ellopták, miután az EU csalás elleni hivatala elkezdett vizsgálódni az ügyben.

Az útépítési bizniszt is átszabták - mostantól még drágábban épülhetnek utak kis hazánkban, ráadásul úgy, hogy borítékolható a borítékosztás a pályázat megnyerése után, ha értitek mire gondolunk. 

Természetesen nem is lenne Fidesz a Fidesz anélkül, hogy újabb piackorlátozó, meghatározott üzleti köröket monopolhelyzetbe hozó intézkedést vezessen be. Ezúttal a városnéző-buszok piacáról szorítják ki a konkurenciát, hogy végül egy vállalat vihesse az egész piacot, felsrófolva az árakat.

S persze a felsorolásból nem maradhat ki a legújabb Rogán-találmány, amely nem is biztos, hogy valóban Rogánéké, ugyanis korábban egy nagyon hasonló dolgot már levédettek. Az állítólagos találmányt egyébként a MobiSign cég jegyzi, amely egyébként teljesen véletlenül a kormánytól az Új Széchenyi Terv keretein belül 256 millió 800 ezer forint többségében EU-s forrást kapott a fejlesztésre, majd jó pénzért el is passzolta a technológiát több ügyfélnek, például a Magyar Telekomnak is...

ITT OLVASHATÓ

MIGRÁNSOK VAGY MENEKÜLTEK? INTERJÚ MUSTÓ PÉTER ATYÁVAL

HUPPA BLOG
Szerző: Somogyvári Zoltán
2016.08.30.


Kérdező: Sokan mondják, hogy az 1945-ben, 1956-ban elmenekült magyarokkal nem lehet összehasonlítani a mai menekülők helyzetét, mert most nagyon más a helyzet. Te mit gondolsz erről?

Összeesküvési teóriák a jelenlegi migrációról

Mustó Péter SJ: Számtalan összeesküvési teóriát hallok, amelyek terjednek azokról, akik a Földközi tengeren át Európába igyekeznek.

Az egyik teória szerint gazdag mecénások felbújtatják és ellátják pénzzel az afrikai és közel-keleti tömegeket, hogy jöjjenek és tegyék tönkre Európát. Egy másik teória szerint a jövevények csak a nyugati jólétet keresik. Egy harmadik teória szerint az iszlám vallás megszállja az elkereszténytelenedett Európát, hogy meghódítsa magának azt, amit korábban fegyverrel nem tudott elérni. Gyerekeket azért hoznak magukkal, hogy őket élő pajzsként felhasználják, és ezzel álcázzák aggresszív szándékukat.

Megdöbbenve kérdezem, hogy 3 700-an is azért fulladtak a Földközi tengerbe 2015-ben, hogy ezzel menekülőknek tűnjenek és szánalmat keltsenek?

Ha ezeket az összeesküvési teóriákat komolyan vennénk, akkor annyi erővel az 1956-os kétszázezer magyarról is állíthatnánk, hogy a kommunizmust akarták Nyugaton terjeszteni, amikor oda menekültek, hiszen volt köztük ÁVO-s és kommunista párt tag. Ezt nem én találtam ki. Beszéltem velük. Akik pedig nem „hódítási szándékkal” hagyták el magyar hazájukat, azok közül sokan a jobb életet keresték Nyugaton. A szocialista országokban az életszínvonal akkortájt sokkal alacsonyabb volt, mint Nyugaton. Voltak nagy számban, akik az életüket mentették.

A menekülteket különben rendszeresen gyanú veszi körül ott, ahová hivatlanul érkeznek. A náci üldözés elől menekülő zsidókat sok nyugati ország nem fogadta be. Franciaországban internáló táborba zárták őket.

Kérdező: Különböznek-e a migrációs helyzetek?

Amikor érintetté válunk

A ma Európát fenyegető népvándorlásnak nem ugyanaz a történelmi és politikai háttere, mint az 1956-osnak. Az 1930-as évek végén a zsidók menekültek. 1945-ben az én családom az oroszok elől menekült. 1946-ban a lerombolt Nyugat-Németországot sok millió kitelepített árasztotta el. Ha a vallásukat, nemzetiségüket, a menekülés okait figyeljük, akkor mindig más volt a helyzet.

De az igazi különbség mélyebbre mutat. 2015-ben most hozzánk Magyarországra érkeztek. Átláthatatlanul sokan. Ezért ijedtünk meg annyira. Hirtelen veszélyeztetve érezték magukat a lakosok. A menekültek tömege, idegen arca, a cigányokhoz hasonló sötét bőre, érthetetlen nyelve, más vallása riadalmat keltett. Egészen más kulturkörből származnak, mások a szokásaik. Az arabokat és a muzulmánokat különben is már hosszú évek óta terroristának minősítette a nyugati világ. És most itt vannak. Elárasztanak bennünket!

Különös számunkra, hogy 70 év béke után veszély fenyeget minket újra. Érintetté váltunk. A menekülők kilátástalan sorsa most ránk nehezedik. Közünk lett hozzájuk.

A migráns szó a menekülő személyes arcát eltakarja

Ezzel hirtelen megváltozott a szóhasználat. Amíg tőlünk távol, Olaszországba érkeztek tízezrével, addig még menekülteknek neveztük őket. De amint közel kerültek hozzánk, migránsokká váltak számunkra. Idegenekké.

A menekültet nemzetközi megegyezés védi, mert veszélyben van. A menekültnek vannak jogai. A templom, a vallás ősidőkig visszamenőleg befogadja az üldözöttet, nem szolgáltatja ki őt. Mégha súlyosan vétkezett, akkor sem. A menekült megérdemli a segítséget. Ember, akinek van személyes története. Van arca.

A migráció egy szociológiai jelenség megnevezése. A migráns elsősorban nem emberi személy, hanem egy eset. Nem szorul különleges védettségre. Nem hívja fel a figyelmet arra, hogy segítségre szorul. Kalandor talán, aki új vidékekre vágyik. A migráns engem a vándor madarakra emlékeztet. Nem látom az emberi arcát.

Ha a menekült szemébe nézel, felismerheted benne az embert, aki rémületből hagyta el az otthonát, mindenét. Az életét kockáztatva rozoga csónakba száll, idegen országokba merészkedik. Mert az emberek lehetnek olyan kétségbeeseett állapotban, hogy útnak indulnak még akkor is, ha a vesztükbe mennek. Ha a bajba jutott embert látod bennük, akkor nincs különbség 1940, 1945, 1956 vagy 2015 között.

Ugyanígy, ha a 600 000 honfitársamra gondolok, akik hazájukból kivándoroltak, akkor sajnálom, hogy elmentek, kívánom, hogy megtalálják a helyüket a nagyvilágban, de nem aggódom miattuk. Kivándorlók. Csak ha a szemébe nézek egynek, akkor kezd érdekelni a sorsa igazán. Akkor válik személlyé. Fontos lesz számomra. Akkor nem a tömeget látom.

A szóhasználat meghatározza a hozzáállásomat az érkező iránt. Barát vagy idegen. Menekült vagy migráns. A szó megváltoztatásával más viszonyulás keletkezik bennem. Nem mindegy az, hogyan nézek rá. A menekült mellett nem mehetek el érzéketlenül. A migránsok iránt viszont lehetünk közömbösek. Befogadjuk vagy kizárjuk őket. Jöhetnek-mehetnek. Nincs hozzájuk kötődésünk...


ITT OLVASHATÓ

SZABADÍTS MEG A SZINKRON-REMAKE-EKTŐL!

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.08.30.


Játszd újra, Sam! Woody Allen klasszikusa, nagyszerű kamarakomédia, benne van szinte minden az igazi Woody-ból: a neurotikus értelmiségi, a kétbalkezes slemil, a nők iránti csillapíthatatlan vonzalma, és természetesen nagy bánata, hogy nem valaki más. No és a moziőrület, egy mítikus film, nem kevésbé mítikus főszereplővel, aki megtestesít számára egy utolérhetetlen példaképet. Régi kedvencem a film, láttam eredetiben, láttam a színpadi változatot a Vígszínházban még újkorában és láttam a filmet (amelyet kivételesen Herbert Ross rendezett) több ízben is magyarul.

És most újra láttam magyarul. Mintha nem is ugyanaz a film lett volna.

A képsorok ugyanazok, a szöveg már nem egészen, és a hangok! Nekem – és sokunknak – Woody Allen = Kern András. A Fogd, a pénzt és fuss-tól egészen a 90-es évekig. Nem csupán azért, mert őt szoktuk meg, hanem azért is, mert – mint a klasszikus magyar szinkronban oly sokszor – telitalálatnak bizonyult az ő kiválasztása Woody Allen karakteréhez, stílusához, a magyar színész (jóval előbb, minthogy színpadon is megjelenítette Allan Felix filmkritikust) belülről formálta meg ezt a hangot, annak minden öniróniájával.

Most ezt a filmet is elérte szinkron-remake-ek őrülete. Már a régi értékeknek sincsen becsülete. Legalább azt hagynák meg nekünk!

Mert a magyar szinkron olyan színészi értékeket teremtett, amelyek jócskán túlmutatnak holmi nosztalgián. És nem „Woody Kern” az egyetlen. Senki sem tudna olyan, arisztokratikusan behizelgő hangon beszélni Roger Moore-ként, mint Láng József. Tony Curtis kedvesen link, nőbolondító figurái nem is szólalhatnának meg hitelesebben Sztankay István hangjával. Jack Lemmon folytonos kétkedései Zenthe Ferencül szólalnak meg bennünk, Columbo hadnagy Szabó Gyula rekedtes orgánumával megy a gyilkosok idegeire. Helyei László telt basszbaritonja pompásan illett Gérard Depardieuhöz és Donald Sutherlandhez egyaránt...

ITT OLVASHATÓ

ÉPÍTSÜNK SZUPERKÓRHÁZAKAT!?

KALEIDOSCOPE BLOG
Szerző: kaleidoscope
2016.08.29.


Az elmúlt hetekben ismét egyre többet hallani az új szuperkórházas tervekről. Ezt mindenki támogatja, ebben mindenki egyetért, mert hát ki ne örülne annak, ha szép új kórházakban gyógyítanák a betegeket! Csak arról nem beszél egyetlen kormánypárti politikus, kormányzati tisztségviselő sem, amikor a szuperkórházak szóba kerülnek, hogy ki fogja ezekben az új intézményekben gyógyítani a betegeket, milyen lesz ezeknek a szervezeti és működési rendszere,
milyen működési finanszírozásból fogják ezeket fenntartani, vagyis mennyire lesz ezekben valójábaan biztosítható a közvélemény szeme elé lebegtetett magas ellátási színvonal. Azt ma már a közügyek iránt nyitott laikusok is tudják, hogy az egészségügyi ellátórendszer válsága a tárgyi feltételek súlyos hiányosságain túl, a szakemberek egyre kritikusabb hiányából, a szervezeti-működési rendszer alapvető zavaraiból, és mindezek hátterében a működési finanszírozásnak, ezen belül többek között az amortizációpótlásnak a tökéletes elégtelenségéből fakad. Márpedig amíg ez így van, addig a szuperkórházak kialakításába tolt tízmilliárdok a felelőtlen gazdálkodás, a hűtlen kezelés állami szintre emelését jelentik. Lehet ugyanis, hogy sokan meg fognak gazdagodni az új kórházak kialakítása közben, de azokban az orvos és szakdolgozó hiány miatt nem lesz magas szintű ellátás, a működési finanszírozás, az amortizációpótlás és a további folyamatos fejlesztések kiszámítható forrásainak hiányában pedig elkerülhetetlen lesz a rohamos pusztulás és leépülés...

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN ÁLLÍTSUK MEG A POPULISTÁKAT?

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.08.29.


Persze, senkinek fogalma sincs róla. A rossz hír az, hogy még a Politicóra publikáló, nemzetközi hírű elemzőknek sincs. A legtöbb, amit írnak, hogy hatalmas az átrendeződés a hagyományos jobb-bal-dichotómiához képest.
 
A XXI. századi politikai a jelek szerint nem igazán hasonlít majd a XX. századihoz. Megszoktuk, hogy jobboldal és baloldal egymásnak esik ideológiai, kulturális-társadalmi és gazdasági kérdésekben. A XXI. században is ugyanezt teszik, csak
mindkét oldal átalakul egy kicsit.
 
A vallásos kereszténydemokraták és az ateista liberálisok harcát felváltja másvalami. A „háború” egyre jobban áttolódik a (jobboldali) nacionalisták és (multikulturális) globalisták közé (akik javarészt baloldaliak). A „régi” témák természetesen ugyanígy megmaradnak, csupán a bal-jobb felosztás csúszik át egy kicsit máshová.
 
Milyen kérdésekről is beszélünk?
  • szexualitás, erkölcs és a vallás (abortusz és az LMBT-jogok, mint a melegházasság)
  • szociális kiadások csökkentése, nyugdíjak
  • nemzetközi politika, EU, szabadkereskedelmi egyezmények, gazdaság
A nacionalisták a legfontosabb választóvonalat az saját hazájuk állampolgárai és a bevándorlók, kívülállók közé húzzák meg. Gondoljunk csak Trump vagy Orbán kerítésére. Ehhez vegyük hozzá a kívülállók elleni gyűlöletbeszédet (megint csak Trump és Orbán), öntsük nyakon kis rasszizmussal,és kész is van egy jó nagy szavazócsoport, amely mindig beválasztja ezeket az embereket a hatalomba.
 
Persze, a nacionalisták és a rasszisták nem ugyanaz a csoport, de gondoljunk csak bele abba, hogyan szívja el a Fidesz a Jobbiktól a szavazókat. 
Ügyesen...
 

A PISZKOS MUNKÁT A NŐKRE BÍZZA A FIDESZ

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Rab László
2016.08.30.


Meglehetősen sok a Fidesz körül a tájékozatlan és naiv, de mindig jókor, jó helyen lévő hölgy.

Gabi néni kezdte a sort Fejér megyéből, amikor vasárnapi boltzárügyben beelőzte az MSZP-t. Hasonló műfajban jeleskedett Erdősi Lászlóné, a herceghalmi polgármester neje, most pedig Bayer Zsolt kitüntetése ügyében tűnt fel a rasszista újságírót lovagkeresztre javasló asszony.

Gabi néni, a 65 éves baromfitenyésztő tavaly októberben úgy
„hekkelte" meg a népszavazást boltzárügyben, hogy pár másodperccel hamarabb érkezett a kérdése az Országos Választási Irodára, mint a szocia­listáké. Simonné Gercsényi Gabriella jött, látott, és eltűnt. A Tordas község határában élő asszony bazárt működtetett – és működtet ma is – lakóhelyén. Amikor a helyszínen érdeklődtünk, a „szemét multikat" szidalmazó férje a rendőröket is ránk hívta. A jogügyletekben és a népszavazási kérdésekben igen „jártas" hölgy csak annyit tett, hogy megakadályozta a boltzár megszüntetéséért küzdő MSZP-t a kérdés benyújtásában.

Utána annak ellenére sem kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy a Kúria előre engedte. Viszont elérte, hogy az MSZP további négy hónapig nem nyújthatta be azt a kérdést, hogy semmisítsék meg a boltzártörvényt...


ITT OLVASHATÓ

HÁNYJÁK AZ EPÉT BELE AZ ARCUNKBA ÉS TOLJÁK A SÖTÉTSÉG, BUNKÓSÁG SZEKERÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.29.


Mivel átmenetileg kicsit belefáradtam abba, hogy Ki mennyit lopott ma és miért már megint Mészáros Lőrinc?, ezért úgy gondoltam, hogy egy közepesen jelentéktelennek tűnő témával fárasztom a nagyérdeműt. Persze valamilyen úton-módon összeér a dolog Lölövel így is, úgy is.

Történt ugyanis, hogy a felcsúti Akadémia címén bejegyzett FourFourTwo (értelmszerűen felcsúti) hetilap – amely az azonos nevű tekintélyes angol futballap magyar kiadásának gondolja magát, és állítólag az is – online felületén a főszerkesztő által jegyzett publicisztikában buzizott egy lábszagút.

A híresen hírhedt, magát főszerkesztővé felszopó Bodnár Zalán a Mikor lesz újra a férfiaké a futball? című, tradicionálisan 7 mondatos opuszában azon kesergett, hogy micsoda szar manapság a foci. Nem, nem a felcsúti, NB 28-as aranycsapat játékát gyalázta a tekintélyes sportújságíró, hanem az európai futball jelenlegi állapotán picsogott és meg is fejtette a problémát.

A foci azért szar az Espanyol-tól a Liverpool-ig, mert a mai focisták lányosak, buzisak, nem tudnak focizni. Ráadásul a legfőbb okot a mezek színe jelenti, amelyek nem hagyományos sportmezek, hanem szponzorált mezek, és amelyek – érvel a szerző – totálisan kiölik a férfiasságot a focistákból.

A hétmondatos cikk elejétől végéig egy szakmaiatlan, lábszagú ámokfutás, íme, szemléltetésképpen:
  • …az Espanyol játékosai rózsaszín sportszárban játszottak, míg a hazaiaknál majdnem minden futballistának rózsaszín vagy piros cipője volt…
  • …a hagyományápolásra oly büszke Liverpool valami meghatározhatatlan színű – amit legfeljebb a nők tudnak szóval kifejezni -, talán leginkább libafoszöld-hányásnak nevezhető mezben játszott.
  • Ráneztem erre a Morenóra, a kis buzis csurijára, és azon gondolkodtam: ez most tényleg gyerekek példaképe kellene, hogy legyen? (Kezében a labda is a leggusztustalanabb színekben „pompázik”)
  • Vajon meddig kell eltűrnie a futballnak, hogy a szponzorok a nők és a hülyegyerekek ízlését szolgálják ki a futball kellékeiben, mezekben, sportszárakban, labdákban? Vajon meddig kell eltűrni a hagyományok provokatív sárba tiprását, hogy alig van csapat, amely a saját klubszíneire emlékeztető dresszeket rendszeresít? Aki azt gondolja, hogy a borzalmas szakmai válságban lévő labdarúgást a plázacicákkal és a selyemfiúkkal való történelmi szövetségkötés rántja majd ki a bajból, óriásit téved.
Az ugyan nincs beleírva a szövegbe szó szerint, hogy ha valaki buzi, akkor értelemszerűen nem lehet jó focista, de tény, hogy rég olvastam ekkora veretes idiotizmust és gusztustalanságot a felcsúti, zsíros állami pénzeken hízlalt sportújságírás háza tájáról. Igaz, máshonnan se...

ITT OLVASHATÓ

PÁPAI AUDIENCIA...VAGY PÁPAI KÉZFOGÁS?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Lázár György
2016.08.29.


Orbán Viktort audiencián fogadta Ferenc pápa harsogják a magyar újságok fejcímei. Ezt maga a magyar miniszterelnök állítja Facebook oldalán.

Ferenc pápa programja nyílvános, ott nyoma sincs az audienciának.
Megnézem a Vatikán hivatalos hírcsatornáit.

A Catholic News Agency nem tud Orbán Viktorról. Az utóbbi napokban csupán egyetlen privát audienciát említenek. Facebook alapító Mark Zuckerberget és feleségét fogadta Ferenc papa. Erről fényképes riportot is közölnek. (Itt olvasható.)

Nincs hír Orbánról a L’Osservatore Romano-ban a Vatikán hivatalos lapjában sem.
A Vatican Radio nemzetközi híreiben sincsen szó Orbánról.

Nyugati hírügynökségek sem jelentettek a találkozóról és a Vatikán egyetlen hivatalos szócsöve sem erősítette meg Orbán audienciáját.

A pápai audienciáról szóló híreket kizárólag a magyar források terjesztik...

...Lehetséges lenne, hogy Orbán Viktor három másodperces pápai kézfogásából hivatalos audienciát kreált a magyar kormánysajtó?

ITT OLVASHATÓ

MENEKÜLTEK ÖRÖKLETES BETEGSÉGÉVEL IJESZTGET A KÖZMÉDIA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.29.


Az elmúlt napokban a népszavazás közeledtével újra belekezdett az adóforintjainkból finanszírozott, régen közmédiának nevezett Fidesz-média az álhírek gyártásába. Az elmúlt pár napban kamu Los-Angeles-i lövöldözés, menekültellenesre torzított iraki robbantás
, és még ki tudja, hány manipulált hír jelenhetett meg a közmédiában, hiszen a hazugságoknak csak kis részét szúrják ki. De mind közül a legdurvábbnak a Ternák Gábor infektológussal készült MTI-riport tűnik.

A 2004 óta Fidesz-tag, nigériai nagykövettel és orvossal készült riport arról szólt, hogy a Magyarországon jelenleg alig megtalálható menekültek most is milyen durva vírusokat terjesztenek. Illetve hogy a magyar egészségügy mindent megtesz, de a menekültek nem akarnak orvosi vizsgálaton átesni - nyilván ezt a Nigériában élő Fidesz-tag nagykövet nem támasztotta alá semmivel. Majd következett az alábbi bekezdés:

"Ternák Gábor szerint a migrációval nem csak járványos betegségek kerülhetnek be Európába, hanem olyan genetikai betegségek is, amelyek Magyarországon nem fordulnak elő. Ilyen többek között a sarlósejtes vérszegénység, amelyeknek (sic!) fontos lenne a felismerése."

Először is szeretném megijeszteni Ternák Gábort, ugyanis ez a genetikai rendelenesség előfordul Magyarországon, nekem van egy itt élő ismerősöm, akinek ilyen van. Aztán pedig szeretnék mindenkit megnyugtatni, ugyanis ez semmit nem jelent. A betegség ugyanis, lévén egy genetikai rendellenesség, öröklődéssel terjed, és csak akkor jeletkezik egy gyereknél, ha mindkét szülő hordozója annak. Tehát ha mondjuk egy Nigériából érkező menekült, aki hordozója a genetikai rendellenességnek, összeházasodik egy magyar nővel vagy férfival, és gyereket nemzenek, nem fog semmi történni. Ha ez a gyerek összeházasodik egy másik olyan gyerekkel, akinek valamelyik szülője hordozta a genetikai problémát, akkor már van esély arra, hogy az ő gyerekük beteg legyen. De ugye jelenleg ez az esély lényegében minimális.

Pluszban pedig az MTI hírének csúsztatásának ellentmondva, a sarlós vérszegénység Nigéria környékén számit gyakori genetikai rendellenességnek, ezt szírek vagy afgánok, esetleg marokkóiak nem hordozzák. Idén pedig a bevándorlási hivatal adatai nem is gyűjtik külön a Nigériából érkezőket, annyira kevesen vannak azok, akiknek elfogadták menekültkérelmét. Egy ember van, aki Nigériából érkezett, és nem kiutasítható státuszba került...

ITT OLVASHATÓ 

TANULJ KÖZPÉNZÜGYI SZAKÚJSÁGÍRÁST EGY MATOLCSY-KATONÁTÓL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.30.


Ezekről ne maradj le!

Kerítés, börtön, hadsereg, rendőrség vár ránk (Nol)

Szijjártó és a magozott meggykonzerv (
444)
 

Többszöri átadás és megduplázódó költségek a Várkert Bazárnál (Átlátszó)


Ha van három perced:

Többszöri átadás és megduplázódó költségek a Várkert Bazárnál
Többszöri átadásáról híresült el a mintegy hét milliárd forintnyi európai uniós támogatás felhasználásával is újjá varázsolt Várkert Bazár. Az pedig külön nevetség tárgyává tette a Világörökség részeként számon tartott műemlék felújítását, hogy a ráfordított hatalmas költségek ellenére még 2016 tavaszán sem volt tökéletes állapoban. A beruházást körbelengi a korrupció gyanúja. (
Átlátszó)
 
Kerítés, börtön, hadsereg, rendőrség vár ránk
Erőszakszervezetek és fegyházak révén összetartható egy olyan társadalom, ahol bezáródnak a mobilitás csatornái, és tömbökként szigetelődnek el egymástól a társadalmi csoportok. Egy oktatáskutató szerint az Orbán-kormány hetedik évében látjuk, a tankötelezettségi korhatár leszállítása után fiatalok tízezrei lesznek közmunkások, vagy keresnek könnyebb, de törvényellenes módon megélhetést. (
Nol)
 
Szijjártó és a magozott meggykonzerv
Közel hatmilliárd forint veszteséget termelt eddig az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház. A külügy exportnövelésre létrehozott hálózatát 2015-ben 2,6 milliárd forintért tartották fenn. Az anti-sikertörténetek közt szerepel például a botswanai kirendeltség, aminek a fenntartása többe kerül, mint az országba küldött export. Egy valószínűleg rosszul elsült üzlet nyomán létrejött az MNKH-nál egy 3,2 milliárd forintos követelés, amit csemegekukorica és magozott meggykonzerv formájában próbálnak behajtani. (
444)
 
Így szipolyozzák ki a pénzt az FKF-ből
A Fővárosi Közterület-fenntartónál a vezérigazgató közeli ismerőse többszörösen is törvénysértő módon juthatott zsíros megbízáshoz. A tanácsadásról szóló 17 és fél millió forintos közbeszerzést nem kellett nyilvánosan meghirdetni, a feltételeket a nyertes pályázó előre jóváhagyta, majd az eredményt az FKF nem tette közzé. Napi nettó 350 ezer forintért zajlik a tanácsadás. (
Mandiner)
 
Ha van még két perced:
 
Nem vicc: közpénzügyi szakújságírást tanulhatsz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, az MNB-s alapítványok egyik kuratóriumi tagjától. (444)
 
Orbánék felcsúti bizalmasának lánya lett az ügyvezetője annak az öt Fejér megyei agrárcégnek, amelyeket tavasszal szerzett meg Garancsi István Leisztinger Tamástól. (Átlátszó)
 
Mintegy 95 millió forintért egy olyan cég nyerte el a Szépművészeti Múzeum épületeinek takarítására kiírt közbeszerzést, ami érintett a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt zajló nyomozásában. (Átlátszó)
 
Egymilliárd forintért építettek Oroszlányban kosárlabdacsarnokot, amiről az átadás másnapján már elkezdtek leesni a nevét jelző betűk. (444)
 
Áron alul adja el ingatlanbirodalmát Spéder Zoltán, a Nobilis Kristóffal és Schmidt Máriával közösen jegyzett cég, a BIF részvényeire a NER egyik bejáratott embere jelentkezett. (444)
 
Lőtt sebbel a fején, holtan találták meg Putyin egyik kritikusát, egy orosz, de ukrán állampolgárságú újságírót. Alekszander Scsetinyin a Novy Region hírügynökség alapítója volt. (Independent)

ITT OLVASHATÓ