2016. december 30., péntek

ÉS A VÉGÉN ORBÁN VIKTOR LEMONDOTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.12.30.


Az ország életében olyan évet zárhatunk, amely bekerül a törtételemkönyvekbe. Tőlünk és rólunk tanítanak majd a világ minden iskolájában, főleg Etiópia és Guinea Bissau egyetemein. Megvalósult a Tündérország-projekt, hihetetlen dolgok történtek.

Orbán Viktor belátta, hogy baromságokra költötte az ország pénzét. Nyilvánosan bocsánatot kért a Várba ölt milliárdokért. Utasítást adott a felesleges stadionok elbontására és az így felszabadult építőanyagból hajléktalanszállókat, valamint olcsó bérlakásokat építtet, természetesen saját pénzen.

Törvénymódosítással visszaadta a sajtószabadságot és biztosította a média számára a piaci alapú reklámbevételeket. Ennek kapcsán fájó búcsút vett a Magyar Időktől, a Demokratától, a Magyar Hírlaptól, a PestiSrácoktól, a 888-tól és minden olyan laptól és weboldaltól, amely saját erőből nem képes megállni a lábán.

Kirúgta Polt Pétert, Matolcsy Györgyöt, Szijjártó Pétert, Rogán Antalt és minden olyan kormánytagot és minisztériumi dolgozót, akik nem rendelkeznek kellő tudással a rájuk bízott munka elvégzéséhez. Ezzel egyidőben feljelentést tett önmaga és minden politikus ellen és vizsgálatot kezdeményezett saját és politikustársai vagyonosodása, valamint a felmerült korrupciógyanúk ügyében.

Az ellenzéki pártok parlamenti politikusai önként lemondtak mandátumukról, fizetésükről, juttatásaikról és mentelmi jogukról arra hivatkozva, hogy nem a pénzért, hanem a nép javáért óhajtanak munkálkodni a továbbiakban.

Miután teljesen kiürült a parlament, tendert írnak ki az épület hasznosítására.

Lévai Anikó jótékony célra felajánlotta az összes – nevén lévő – földterületet, csak fél hektár termőföldet tartott meg, ahol a család megélhetéséhez szükséges babot, krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot fogja megtermelni.

Orbán Ráhel önkéntesnek jelentkezett egy szegénykonyhára és mostantól ott fogja hasznosítani a svájci egyetemen szerzett tudását. Férje – Tiborcz István – minden vagyonát a Dóri-háznak, valamint Iványi Gábor egyházának adományozta és a továbbiakban életcélja az erdősítés, ezért fatelepítéssel kíván foglalkozni.

Rogán Antal és felesége – miután minden vagyonukat az oktatás fejlesztésére adományozták – karitatív tevékenységet vállaltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében...

SOKKAL GÁLVÖLGYIBB NEM LESZEK ATTÓL, HA MEGJELENIK RÓLAM HAT CÍMLAP - INTERJÚ GÁLVÖLGYI JÁNOSSAL

SZÍNHÁZ.HU
- MAGYAR SZÍNHÁZI PORTÁL
Szerző: színház szerk.
2016.12.30.


Gálvölgyi János pályafutásáról, az ismertségről és annak hiányáról, bizonyos skatulyákról és következő bemutatójáról is mesélt a Vasárnapi Hírekben.

Gálvögyi János saját pályakezdésére visszatekintve elmondja, hogy abban az időben még kellett valamilyen színészi/művészi teljesítmény ahhoz, hogy valaki az újságokba kerüljön. Úgy véli, hogy aki manapság nem szerepel a TV-ben, nem lehet széles körben ismert: „Én borzasztóan tudok rajongani fiatal kollégákért. Nézem őket a színházban, és megüt a guta, hogy én őket miért nem ismerhetem? Hát mert nincsenek benne a tévében! Múltkor megnéztem Az őrült naplóját. Keresztes Tamás zseniális színész, de aki nem látja őt a Katonában vagy a Jurányiban, annak erről fogalma sem lehet. Csak mert ő nem megy el ilyen túró vetélkedőbe”.

Arról is beszél, hogy színészi pályája szerencsésen alakult azáltal, hogy folyamatosan jelen volt a színház mellett a TV-ben is, hiszen TV-játékokban, sorozatokban, a Szeszélyes évszakokban, majd önálló műsorában, a Gálvölgyi Show-ban is képernyőre került. Ezek mellett a rádiókabaré állandó szerzőjeként és előadójaként, humoristaként is sikereket ért el. Úgy érzi, hogy mindez munkája minőségének köszönhető, és ez a fajta ismertség nem vethető össze a ma működő celebiparral: „ma, ha mi ketten összebeszélünk, és az anyagiakban meg tudunk állapodni, akkor magából perceken belül akkora sztárt csinálok, hogy a fal adja a másikat. Én viszont hál’ Istennek sokkal gálvölgyibb nem leszek attól, ha megjelenik rólam hat címlap”.
Az Orlai Produkciós Iroda 2017. február 10-én mutatja be Ladislav Fuks: Hullaégető című művét. A hátborzongató regényből a hatvanas években csehszlovák film is készült rasszizmusról, kirekesztésről és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Gálvölgyi János akkor Kopfrkingl magyar hangja volt, és régóta szerette volna eljátszani a krematóriumigazgatót. „A film tökéletesen sikerült, vagyis azt tudtam, hogy nagyon nehéz lesz elmozdítani ezt a vászonról, és színpadra állítani. Végül a feleségemnek, Juditnak, aki műfordító, sikerült megtalálnia azt a pontot, ahol ki lehetett mozdítani ezt a hatalmas szövegmasszát. Aztán találkoztam Pelsőczy Rékával, akit színészként is nagyon nagyra tartok, és kitűnő rendező, és ő ráharapott. Orlai Tibor pedig megfinanszírozza. Lehet, hogy akkorát bukunk vele, mint az ólajtó, de benne van a siker lehetősége is”- teszi hozzá az előadás létrejöttét elmesélve...

KŐKEMÉNY ÉVE VOLT A MAGYAR MÉDIÁNAK 2016-BAN

INDEX.HU
Szerző: SIXX
2016.12.30.


Nem volt olyan hónap, hogy ne történt volna valami. A TV2 kamuriportokkal operáló Tények című műsora szinte az egész évben szolgáltatott beszédtémát, a Habony-Rogán fedezetsor irányította kormányközeli médiahenger Andy Vajna és az egyre többet csodálkozó Mészáros Lőrinc asszisztálásával lapította szét a Népszabadságot, Desmond Child meg saját magát plagizálta az 56-os emlékév kedvéért.

A TV2 kormányszócső lesz

Eldőlt, legalábbis egy időre biztosan, a kívülről kutyakomédiának látszó, "végül is, kié a TV2?" című hajtépés Andy Vajna és Simicska Lajos (oppardon Fonyó Károly, Simicska üzlettársa) között, aminek az ugye az egyik pikantériája, hogy a G-nap, és azt megelőző, Simicska Lajos és Orbán Viktor viszonyát megmérgező események előtt a kérdés fel sem merülhetett volna. A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának. Amikor a TV2 jövőjét fejtegettük, azt feltételeztük, hogy egy olyan tévét akarnak csinálni, ami felveszi a versenyt az RTL-lel, így ezt írtuk:

Pontosan tudják, hogy a rossz emlékű politikai tisztek korszakát visszahozni nem lenne szerencsés, ha Habony Árpád vagy valamelyik samesza folyamatosan ott sertepertélne a TV2-ben, és óvatos fejbiccentésekkel irányítaná a politikai szempontokból mindenképpen legfontosabb műsornak tekinthető Tények szerkesztőségét, az nem vezetne semmi jóra.

Erre persze gyorsan rácáfoltak a Habony Árpáddal jóban levő, a köztévének milliárdos bukást hozó Marslakókat gyártó Halkó Gabriella gazdasági és Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói kinevezésével. Utóbbi keze alatt példátlan ámokfutásba kezdett a Marsi Anikóval és Gönczi Gáborral megerősített Tények: Juhász Pétertől Pukli Istvánon át Vona Gáborig több olyan közszereplőbe belerúgtak, aki politikailag valamiféle akadályt jelenthet a kormánynak. Ebben élen járt az a Kunfalvi Nóra, aki a G-nap után hagyta ott a HírTV Célpont című műsorát, átment a kormányközeli 888.hu-hoz, és innen hozta el a hírigazgató. A Tények nézettsége elég nagyot zuhant a minősíthetetlen karaktergyilkosságok miatt, de ez senkit nem érdekel, a tartalom pl. az NMHH-t nem, akik szerint minden oké a lejárató kamuriportokkal...

MIT MŰVELTEK 2016-BAN AZ ÖNKORMÁNYZATOK?

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.12.30.


Az országos jelentőségű események mellett idén is sok helyi ügyről írt az Átlátszó. Beszámoltunk anomáliákról Érpatak, Nyíregyháza, Erzsébetváros, és számos más önkormányzat esetében is. Összefoglaló:

PARASZTSÁGBÓL A MAGYAR KORMÁNY JOBBAN TELJESÍT - 2016 LEGFELHÁBORÍTÓBB MONDATAI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.12.30.


Szavakban gazdag év volt 2016 is. Politikusaink időnként elvesztették az agyuk és szájuk közti kapcsolatot, minek köszönhetően majd minden hónapra jutott egy-két felháborító kiszólás, vagy jól kiszámított fenyegetés.

Sorrendet persze kéne állítani egy ilyen év végi összegzésnél, de őszintén szólva nem nagyon lehet. Voltak kis elhajlások, voltak nagyobb botrányok, voltak zsigeri undort kiváltó megmozdulások idén is szép számmal – de az mindben közös, hogy olyan pökhendi, gőgös, nemtörődöm képet festenek a kormányról és holdudvaráról, amelyből csak úgy süt a „tök mindegy, mit mondok, úgy sem tehettek ellene semmit” mentalitás. És ez egyébként így is van – sajnos.
Az idei közbeszédet viszonylag sok dolog tematizálta (például a korrupció, az olimpia, népszavazás, a sajtószabadság lerombolása, tanártüntetések, hogy csak néhányat mondjunk), és a rájuk adott reakciókból tisztán kiviláglik az is, milyen Magyarországot képzel el a jelenlegi kormány.
Például nőgyűlölőt – csak hogy egy egészen konkrét példával kezdjük.
„Vén kurvázott” a szolnoki polgármester a közgyűlésen, Friderikusz Sándor pedig (az egyre erősebben kormányközelivé avanzsáló, de akkor ezt még leplező ATV-n) „ifjúkori hevületben” elkövetett „botlásnak” titulálta Kiss László botrányát, amikor kiderült, hogy évtizedekkel ezelőtt, aktív sportolóként többedmagával megerőszakolt egy lányt.
És mégsem ezek voltak az év legszexistább beszólásai. Egészen decemberig úgy tűnt, hogy Kósa Lajos mászta meg az alpári parasztság Csomolungmáját, amikor szintén a Kiss László-ügyre reagálva azzal védte a védhetetlent, hogy a sportra más szabályok érvényesek, mint a való életre...

AKIT SOHA NEM TUDOTT ELHALLGATTATNI EGYETLEN RENDSZER SEMKOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.12.30.Amikor a szervilizmus, a pitiánerség, a feneketlen ostobaság és a feltétlen párthűség találkozik, akkor vagyunk a közpénzből harsogó kormánypropagandától, hazug plakátoktól és újrahasznosított halszagú nótáktól határolt, rántotthús alakú, közmunkaalapú, stadionoktól és éhező emberektől ékes Mária országában.

Itt, ahol szárba szökkent az unortodox illiberalizmus, ahol a művészetet a vezér ízlésének arányában mérik Leslie Mándokiban és Mága Zoltánban, ahol az oligarchák és strómanok a milliárdokért épített, fűtöttgyepes, üresen kongó stadionokban köpködik a szotyolát az éhhalálra ítélt rokkantak, nyomorult létre kárhoztatott beteg, magányos idősek és a jobbágynak szánt fiatalok arcába és ahol a szabad sajtót rohamásókkal zúzzák darabokra az udvaroncok, majd ugyanők ugyanazzal az ásóval tolják elénk a hazug propagandát a közpénzből eltartott televíziócsatornákon, itt nincs szükség Bródy Jánosra.

Pontosabban soha nagyobb szükség nem volt Bródy Jánosra, csak éppen nem a hatalomnak van rá szüksége, hanem nekünk, akik itt élünk és akik nem tudunk belenyugodni a demokrácia és a szabadság elhantolásába. Orbán rendszere jó ideje a saját ritmusára mozog, kidob magából mindent, ami értékes, ami tiszta és ami őszinte. A szemrebbenés nélkül bármit és annak az ellenkezőjét is – igény és megbízás szerint – képviselő, nem a nézőkhöz és főleg nem az igazsághoz, hanem mindig, minden körülmények között a hatalomhoz lojális, már régen nem köz-, hanem pártmédia nem tart igényt semmire és főleg senkire, ami és aki nem illeszkedik a Nemzeti Együtthülyülés Rendszerébe.

Így fordulhat elő az, hogy Bródy János „Lesz még egyszer…” című, a művész 70. születésnapján adott koncertjét nem a magyar közpénzkanális tűzi műsorára, hanem az Erdélyi Magyar Televízió december 31-én 22 órától. Mégpedig elsőként, mert a honi szennycsatornák április óta nem találtak megfelelő alkalmat a koncertfelvétel adásba vételére és nagy valószínűséggel nem is fognak alkalmat találni rá.

Bródy az a művész, aki soha nem hajolt meg a hatalomnak. Csak a közönsége előtt hajlik az a gerinc, amikor megköszöni a tapsot és a szeretetet. Ez mostanában komoly hátrányt jelent, de Tini – nem is hiszem el, hogy hetven éves, az a néhány ősz tincs, a szemüveg semmit nem jelent – soha nem a könnyebb utat választotta. Ahogy sokan mások sem, ahogy például Koncz Zsuzsa sem. Volt ő már a rendszer ellensége akkor is, amikor a jelenlegi Fényes Csillag még meg sem született és most, 70 éves korában megint nem a politikai elit pitiánerek kedvence, hiszen olyan veszélyes dolgokról beszél a dalaiban, mint szabadság, köztársaság, emberség, büszkeség. Mert bizony a büszkeség nem azonos a melldöngető magyarkodással, az emberség nem alkalmi könyöradomány, a köztársaság nem diktatúra és a szabadság nem, soha nem néhányak korlátlan hatalma sokak élete felett.

Azonban Bródy Jánosnak van valamije, amivel szemben tehetetlen az orbáni-gépezet, ahogy tehetetlen volt a kádári-gépezet is. Ez pedig a tehetség, a mindenkori hűség önmagához és a közönség szeretete. Ezt nem lehet központilag szabályozni. Lovagkeresztet, földbirtokot, kaszinót, trafikot, állami tisztséget, médiát, megbízást, bármit adhat, vagy elvehet az aktuális hatalom. Tehetséget és a közönség szeretetét sem adni, sem elvenni nem képes senki. Ebbe nincs beleszólása, sem ráhatása egyetlen kormánynak sem. A legtöbb, amit tehet a hatalom az, amit az Orbán-kormány és a közpénzből pártpropagandista média meg is tesz. 1985-ös szilveszteri műsort sugároz, régi filmet vetít, a discozene kialakulásáról mesélget, retro BUÉK című akármivel zsibbaszt. Ugyanabban az időben:

IGAZI BOLSEVIK MÓDSZER

VÁSÁRHELYI MÁRIA BLOGJA
Szerző: Vásárhelyi Mária
2016.12.30.


Nos kedveskéim, emlékeztek még a trabantos önmerénylőre? Tudjátok az a titkos ügynök, aki Kövér biztatására felgyújtotta a trabantját, hogy elterelje a figyelmet a lehallgatási ügyről 1998-ban.

Azután történt, hogy Orbán a parlamentben azt az orbitális hazugságot adta elő, hogy a Horn kormány idején a titkosszolgálatokat felhasználva törvénytelenül figyeltek meg fideszes politikusokat. És mivel semmiféle bizonyítékot nem tudtak a nyilvánosság elé tárni minderről, utána elkezdtek össze-vissza hazudozni, Deutsch Tamás ott hebegett a riporternek a mamájáról stb.

Mindez most azért jutott eszembe, mert egyre inkább azt gyanítom, hogy az Orbán interjú meghekkelése is egy ilyen "önhekk" volt. Ha megpróbáljuk összeilleszteni a láncszemeket, akkor ugyanis kiderül, hogy itt semmi nem stimmel. Először utasításba adják, hogy senki nem nyúlhat az interjúhoz, jószerivel el se olvashatják az egyes megyei lapok szerkesztőségeiben, csak érintetlenül leadhatják.

Aztán az is kiderül, hogy nem kívülről hekkelték meg, hanem a szerkesztőségen belül nyúltak bele és azt is tudják, hogy kinek a kódjával léptek be a rendszerbe.

Tehát valaki ismeri az interjút, ami azt jelenti, hogy a legbelső körhöz tartozik (ilyen mindössze néhány ember lehet egy-egy szerkesztőségben), olyan profi hogy be tud lépni más kódjával a rendszerbe, de nem tudja leplezni, hogy kinek a kódjával lépett be...

MEGRÁZTÁK IRÁNT A SÍROKBAN ÉLŐ HAJLÉKTALANOK ÉPEI

GÉPNARANCS - GUMISZOBA BLOG
Szerző: Karakai Ildikó
2016.12.30.


Az, hogy temetőben élnek olyan emberek, akiknek másutt nincs hol lakniuk, nem új – gondoljunk csak a Holtak városára Kairóban. De míg ott a mauzóleumszerű házakban még villany is van, és bármily csekélyt is, de lakbért fizetnek a bérlők, addig Teherán mellett a földbe ásott sírokban tengetik éjszakáikat a jórészt szemmel láthatólag drogfüggő fedél nélküliek. Nők és férfiak. Hogy ne fagyjanak meg a téli hidegben.

“Mi nem vagyunk emberek? Külföldiek vagyunk? Mi is irániak vagyunk” – mondták a hajléktalanok az újságírónak. És azt kérték, hogy a hatóságok építsenek nekik egy hajléktalanszállót a környéken. Van köztük, aki már tíz éve sírokban él.

A képeket rengetegen osztották meg a közösségi médiában.

Sokan, köztük közszereplők is bírálták a kormányt, amiért hagyja, hogy irániak ilyen nyomorban éljenek. Az Oscar-díjas filmrendező, Asghar Farhadi levelet is írt Hasszán Rohani elnöknek. Az Al-Arabiya televízió szerint azt írta, hogy csordultig telve van szégyennel és bánattal, miután elolvasta a történetet a sírokban élő emberekről.

Az államfő válaszolt neki. Ki ne érezne szégyent, amikor olyan emberi lényeket lát, akik sírokban keresnek menedéket? – mondta. Ő is hallott olyan emberekről, akik nyugati országokban kartondobozokon alszanak hidak alatt vagy metróállomásokon, de nem sírokban – fogalmazott. És arról beszélt, hogy mindenkinek össze kell fognia, félre kell tenni a megosztó dolgokat, a nézetkülönbségeket, és az ország alapvető problémáira kell megoldást keresni...

JÖVŐ HÉTTŐL MINDEN AZ Ő HIBÁJUK: AZ ISKOLÁBAN IS

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2016.12.30.Januárban átveszi az állam az iskolákat. Onnantól bárhogy mosakodnak a fideszesek, minden de minden Orbán Viktor hibája lesz, ami ezeken a helyeken történik.

Hogy is állunk? Az állam által előírt, kötelező tankönyvekből a kötelező, állami alaptanterv mentén az állam által minősített és rövid pórázra fogott pedagógusok az állami kinevezett tankerületi vezetők és állami kinevezett iskolaigazgatók keze alatt fognak dolgozni az állam által átvett iskolákban. Pont. Nincs kire fogni, ha gond lesz. Ha nincs kréta, ha funkcionális analfabétákat képeznek, ha lemaradunk a nemzetközi versenyben, ha penészes a fal, kidőlt a kerítés, visszaköpi a szennyet a vécé, nincs tornaterem, nem bírja el a gyerek az iskolatáskát - minden Orbán Viktor hibája lesz. Kérte, követelte, kikényszerítette, elvette. Rajta fog száradni.

Jövő szeptemberben már olyan gyerekek kezdik meg az általános iskolát, akik még nem is éltek más kormány alatt. Nekik felnőve ugyanolyan távoli történelem lesz Magyar Bálint minisztersége, a liberális oktatáspolitika és az egész SZDSZ, mint Mátyás király és a Corvinák. Egy percet nem tapasztaltak belőle. Nem fogják érteni, és nem is fogják elfogadni (ahogy önöknek sem kéne), ha a teljhatalmú Orbán-rendszer hetedik évében még mindig arról írnak majd kimosakodott, fideszesnek állt egykori MSZMP-s propagandisták, hogy ami jó, azt köszönjük meg Viktor apánknak, ami rossz, arról viszont valami homályos világ-SZDSZ kampós orrú összeesküvői tehetnek.


Egyre kevésbé működik a visszamutogatás. Nincs már "elmúltnyolcév". Röhejes és szánalmas egyszerre, hogy a harmadik országgyűlési kampányára készül úgy a Fidesz, hogy egyszerre ígéri: mindent egyetlen csapásra (közbiztonságot két hét alatt) megold, és szűköl, hogy jaj, nincs mit tenni, mert valamikor a régmúltban, már nem is létező pártok és utoljára tíz éve mandátumot nyert, visszavonult politikusok valamit szerintük rosszul csináltak.

Miért jelentkezett a feladatra, ha nem tudja megoldani? Miért nem azt láttuk a plakátokon, hogy "szavazz rám, de úgyse tudok mit tenni, mert volt itt régen az SZDSZ"? Tarlós István vajon nekifut harmadszor is úgy egy főpolgármesteri kampánynak, hogy magát "működtető, műszaki emberként" próbálja eladni, majd mikor kigyullad a metró, szétesik a város, akkor szétteszi a kezét, mint egy kontár fűtésszerelő, hogy "hát a radiátor csöpög, mit lehessen tenni, még a Demszky szerelte be"? Már kétszer kifizettük a kiszállási díjat, megvetette velünk az anyagokat, aztán ott áll szétszedve az egész rendszer télvíz idején. Eddig annyi történt, hogy az udvarban a terepjárójával kidöntötte az összes fát, és minden lakót elküldött az édesanyjába...


BEST OF 2016 - AZ ELMÚLT ÉV LEGOLVASOTTABB CIKKEI ÉS BLOGPOSZTJAI

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Átlátszó
2016.12.30.Az Átlátszó blog legnépszerűbb cikkei és blogposztjai toplistákba rendezve...

LEHETSÉGES-E JÓ POPULIZMUS? MIT LEHET KEZDENI MAGYARORSZÁGGAL?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.12.30....Egy népet megmozdítani egy vízió jegyében, hogy közben az mégse járjon a szokásainak és képességeinek megerőszakolásával, ugyanakkor érzékelhető, hatékony, fenntartható változásokat hozzon -- nos, ez a jó populizmus. A választások előtt bedobott fizetésemelések és ígéretek, a xenofóbiára alapozott világmagyarázatok, egy nemzet valós értékeinek hazug beállítása stb. nem jó populizmus, hanem demagógia. A jó populizmus az ésszel felfogható és érzelmekkel átérhető megfontolt, szisztematikus társadalmi változás gyakorlata. A demagógia ad hoc (többnyire vagy a szociális, vagy a nacionalista érzékre ható), alátámasztatlan, összetákolt intézkedés- és ígérethalmaz, amely értelemszerűen jórészt kimerül a szavakban. A jó populizmus felemeli a társadalom nívóját és mediánját, a demagógia először becsapja a szavazókat, majd még mélyebbre nyomja őket az irracionalizmusban.

Az elmaradt magyar modernizáció bepótlásában a jó populizmusnak elengedhetetlen szerepe van, és ezért az állam sem hagyható ki belőle. (A konzervativizmus modern szemlélet, vegyesen premodern, posztfeudális, államelvű miliőben nem nyerheti el az értelmét: az értelmiségi vágyódáson túl irreleváns a mai állapotunkban, illetve könnyen behelyettesíthető a kifejezetten demagóg célokat szolgáló nacionalizmussal, amely radikálisan nemzet- és modernizációellenes: rombolja a tagjai értékteremtő erejét és erkölcsi képességeit, szétszakítja a családokat és a nemzettestet, kivérezteti a társadalmat.) Hiába akarják a polgári konzervatívok csökkenteni az államot, először hatékonyabbá kell tenni, hogy a társadalom megerősödhessen, aminek nyomán az állami feladatok egy részét majd az autonóm szerveződések és a növekvő szabadság át tudja vállalni. A konzervatív populizmus politikai megközelítésként nem ördögtől való dolog: az implementáció, a transzformáció, a modernizáció megfelelő megközelítése. És ennek eredményeként egyszer talán ez a mankó is eldobható lesz.

MÁR MEGINT HÁBORÚ LESZ

LENDVAI ILDIKÓ BLOGJA
Szerző: Lendvai Ildikó
2016.12.30.Szörnyű, hogy egyeseknek még karácsonykor is gonoszságokon jár az eszük. Meg vagyok botránkozva! Nem fogják elhinni, de meghamisították a miniszterelnök interjúját a Fejér megyei Hírlapban, beletoldottak néhány olyan mondatot, amit neki esze ágában sem volt nyilatkozni.

A kiadó gyorsan közleményt adott ki, elnézést kért, jogi eljárást ígért az ismeretlen bűnössel szemben, az online változatban közölte a betoldások nélküli, eredeti szöveget. Eső után köpönyeg, a nyomtatott lappéldányok addigra eljutottak az olvasókhoz. És pont abban a megyében, ahol Felcsút is van! Mi több, pont annál a lapnál történt a csúfság, amelyet sok mással együtt nemrégiben Mészáros Lőrinc-közeli cég vásárolt meg.

Rögtön meg is kezdték a tisztogatást, de úgy látszik, a karácsony kicsit lassította az eljárást, valaki megátalkodott mégiscsak maradt. Még nem találták meg a gazfickót, de mivel ellenzéki pártpolitikusok eddig sem fészkelhették be magukat szerkesztőségekbe, "civil" lehetett az illető.

Ami fényesen igazolja annak az új iránynak a szükségességét, amelyet a jövő esztendőre a kormányfő egy másik interjúban vázolt fel. Szerencsére azt megbízható helyre (a 888-nak) adta, így változatlan szépségében élvezhettük. Eszerint már megint háború lesz. Új ellenség ellen kell hadat viselni: a civil szervezetek ellen...

GAZDAGHOZ MÉLTÓ VISELKEDÉS

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwaart66
2016.12.29.


MINISZTERELNÖKSÉG

Postai cím: 1357
Budapest, Pf. 6.
Iktatószám: I-II/ME/5802
Ügyintéző: Earhart Amália

Özv. Eisenhower D. Dwightné részére
Ardenneki út 197-199/E/III/2.
Tisztelt Eisenhower D. Dwightné!
Kedves Doud néni!
Reméljük, hogy időben megkapta a 10.000.-, azaz TÍZEZER forint értékű Erzsébet-utalványunkat, melyet a Miniszterelnök úr minden követ megmozgatva próbált meg el eljuttatni az Ön részére. Ha még nem jutott volna el Önhöz jelentős, érdemi támogatásunk, ez esetben kérjük, szíveskedjék haladéktalanul feljelenteni az Ön, hanyag postai kézbesítőjét.
Tetszik tudni, az úgy történt, hogy a Bauer papája, jobban mondva a magyar gazdaság – a kormány hathatós intézkedéseinek és folyamatos, elszánt harcának következtében – a vártnál jobban teljesített, ezért azt a döntést hoztuk, hogy jelentős összegű Erzsébet-utalványokat juttatunk el az idősebb nemzedékeknek. Az utalványok eredete reméljük végképp minden kétséget eloszlatott Önben a Mikulás, illetve a Jézuska személyét illetően.
Be kell látnia, részünkről ez a jelentős, érdemi támogatás egy rendkívül nemes lelkű, és nagyvonalú tett volt. Ezért cserébe csupán azt kérjük Öntől, soha ne inogjon meg, és minden körülmények között higgyen a rezsicsökkentés sikerében, valamint a Bauer papájának, jobban mondva Magyarország erősödésében. Elszánt, szilárd hitének megerősítésének időpontjáról a megfelelő időben értesíteni fogjuk.
Egyben szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy felhívjuk tisztelt figyelmét arra, hogy a nyugellátásokban részesülő személyek egyszeri juttatásáról szóló 404/2016. (XII. 8.) Korm. rendelet értelmében – az utalvány átvételekor –, saját kezű aláírásával elismerte azt a tényt, hogy Ön immár dúsgazdag. Ez az örömteli hír bizonyos kötelezettségekkel és társas viselkedési normák betartásával jár. Ebben szeretnénk az Ön segítségére lenni.
Társaságban semmiképpen se panaszkodjon, sőt, lehetőség szerint soha ne panaszkodjon. Jobb helyeken ez rendkívül illetlen cselekedetnek minősül. A miniszterelnök nevét hiába ne vegye a szájára, legfőképpen hálálkodás céljából használja. Szíveskedjék minden rosszért, legfőképpen kellemetlen közérzetéért az előző kormányokat felelőssé tenni és mélységesen megvetni őket. Méltatlankodásának hangot is adhat. A Magyar Idők című, független napilapból részletesen és naprakészen megtudhatja, hogy éppen miért kell nagyon felháborodnia. Erre a lapra a dúsgazdag rétegeknek – amelyhez most már szerencsére Ön is tartozni tetszik – , mindenképpen illik előfizetnie. Kérjük, erre szíveskedjék határozottan felhívni mágnástársainak figyelmét is.
Olcsó élelmiszereket vásárolhat ugyan, de dúsgazdagként ezt semmiképpen sem szabad elárulnia senkinek, mivel jogosan fogják Önt emiatt megvetni. Ha véletlenül rajtakapják, amint éppen párizsit vásárol, mondja azt, hogy ez csak a macskáé lesz, mivel az nagyon ráunt a lazacra és allergiás lett az aszpikos tarajos sülre.
A dúsgazdagok táborának kedvelt társalgási témája a rezsicsökkentés. Legyen mindig tájékozott ebben a témában, mivel a tehetős emberek között ez hozzátartozik az általános műveltséghez. Tessék csak nyugodtan mindenben Gajdics Ottóra vagy Németh Szilárda hivatkozni. Mindenképpen tudatosítania kell megtévedt, gyenge jellemmel rendelkező honfitársaival, hogy rezsicsökkentés nélkül ők azonnal nyomorba, sőt rabszolgasorba süllyednének és nem dúskálhatnának a javakban. Gajdics Ottó hasznos tanácsaival ebben is szívesen áll az Ön rendelkezésére. Ha szükséges, a dúskálás fogalmát is készségesen elmagyarázza az Ön számára. Nyugodtan tessék neki megírni azt is, hogy végre milyen jól tetszik élni. Ennek ő nagyon örülni fog és rögtön meg is írja egy hosszú cikkben...

ÉV VÉGI ÜNNEPEK KÜLFÖLDÖN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.12.30.Az első mindig különleges, legyen az szerelem, vagy külföldön, határátkelőként töltött karácsony. Így lehet ezzel Tamás is, aki idén év elején költözött az Egyesült Államokba (a kezdetekről, illetve az előzményekről itt és itt olvashattok), most pedig arról írt, miként is éli meg ezeket a napokat Los Angelesben...

„Karácsony? Külföld? Kérek még. Soha életemben nem voltam még külföldön Karácsonykor. Egyszerűen így jött ki. Nem volt egy különösebben izgalmas ünnep számomra, nyilván csak gyerekkoromban vártam igazán. Mostanában kevésbé rajongok érte.

Egy dolgot viszont nagyon szeretek, hogy ilyenkor napokig a legjobb kajákat majszolom, és közben pizsamában vagyok egész nap. Na, ennek van valami értelme számomra, hiszen, amikor még 24-én is ügyeletben vagy, vagy tudod, hogy a Szilvesztert majd az utcán töltöd témákra vadászva, na, akkor ennek a néhány napnak nagyon tudsz örülni. Most sem volt másként, bár 6 éve ez az első olyan év, hogy egyik jeles napon sem kell dolgoznom.

Miért jó a külföldi Karácsony?

De nézzük az elejét, miért is jó itt külföldön a Karácsony? Először is nagyságrendekkel kevesebb ajándékot veszel és olyan dolgoknak az ajándékértéke, mint egy magyar vörösbor megnő. Nem kicsit, nagyon...

DIÓT FALVA AZ ORVOS ALMA...

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.12.30.Egy marék dió vagy mogyoró jelentős mértékben csökkenti a koszorúérrel kapcsolatos betegségeket, a cukorbajt, a rák kifejlődését – ezt állapította meg a londoni Imperial College és a norvég University of Science and Technology epidemológus és közegészségügyi szakértő csoportja. Kutatásuk a BMC Medicine című szaklapban jelent meg.

A kutatók 29 nemzetközi tanulmányt elemeztek, amelyek 300 ezer férfi és nő bevonásával készültek és arra a következtetésre jutottak, hogy napi 20 gramm dió vagy mogyoró 30%-kal csökkenti a koszorúér megbetegedésének kockázatát, a koleszterin-szintet, 15%-ban rákos daganat kialakulását, és 22%-kal a korai halált...

GENGSZTEREK ÉS TÖKFEJEK KEZÉBEN AZ ORSZÁG

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.12.29.


Bonyolultan fölépített szervezet uralja az országot: van fővezére, vannak alvezérei, főtisztjei, tisztjei és tisztesei – nevezzük őket ilyen katonásan, ha már állandóan hadat visel a társaság… És vannak tisztiszolgák.

Nehéz eldönteni, mi a megalázóbb: a geng fővezérének és klikkjének határtalan pofátlanságát, arcátlan hazudozásait, nyílt rablásait, vagy a tökfej tisztesek és tisztiszolgák készségeskedő ostobaságait elviselni.
Vagy inkább úgy kérdezem: melyik a nagyobb szégyen ránk nézve…
Nem tartok most névsorolvasást, bár a kísértést nem könnyen győzöm le. Aki akarja, besorolhatja nemzetikeresztény pártunk és kormányunk ismert alakjait a megfelelő csoportba. Csak azt jegyzem itt meg, hogy igazából a főemberek közül csupán egy olyan van, aki nyilvánvalóan képtelen uralkodni magán, akiről ordít az eszelősség (nem a fővezérre gondolok, bár az ő megnyilatkozásai szintén orvosi megítélésért is kiáltanak) – ám józan polgári értelemben, polgári erkölcs szerint mérve nincs közöttük egyetlen normális se.
Nem tudom, békeidőben mikor gyűlt össze az ország vezetésében annyi amorális figura, mint mostanság.
De most inkább a tökfejekről ejtek pár szót:

IGEN, LESZ MÉG MÉLYEBB...

SÁNDOR MÁRIA BLOGJA
Szerző: Sándor Mária
2016.12.30.A történet szereplői valós személyek, a történet 2016. decemberében, Magyarországon, az európai szintű betegellátásban történt. Kegyeleti okokból a városok nevét nem írom le. De amennyiben a szereplők magukra ismernek és úgy gondolják vállalják, tisztelettel kérem, jelentkezzenek.

December 27-én a rokonaimmal ülünk a temetkezési vállalatnál. A haláleset mindig fájdalmas, de karácsonykor kiemelten fájdalommal érinti az embert. A szenvedő ember tehetetlensége, a haldoklás folyamata, az elmúlás, míg a város gyönyörű karácsonyi pompában áll. A kettő nehezen összeegyeztethető és a fájdalom fokozódik.

Mi a hírt december 23-án kaptuk. Más is.

Óhatatlanul a két ügyintéző asztalnál ülve, az emberek hallják egymást. Egy idősebb és egy fiatalabb rokonommal ülünk és várjuk a papírokat. A másik asztalnál, egy édesanya- a fiával. Az édesapa halt meg


Karácsonyi időben nem lehet intézni semmit, ez természetes, így 27-én feltorlódnak az ügyintézni valók.

Halljuk a telefonokat, amiket az ügyintéző tesz. Két nagyváros kórházának a proszektúráját hívja. Keresik, hogy az édesapa holtteste melyikben található, mert az első információ szerint a mentőben halt meg.

Majd az egyik város kórházából jött a telefon, hogy az intenzív osztályra megérkezett, de ott nem tudtak már segíteni rajta.

Az eset már itt érthetetlen.

Egyszer a mentőben halt meg, aztán mégse ott. Egyik kórháznak telefon, másik kórháznak telefon, mégis csak 100 km-re vannak egymástól. Kocsijuk nincs.

Az ügyintéző egyre idegesebb, kellemetlenül érzi magát, egyre többen jönnek be az irodába. Valakinek megérkeznek a hamvai. Nyílik a nagy ajtó, látjuk a megrendelhető koporsók tömegét...

Az ember némán, alázattal van. Lehajtott fejjel, és elgondolkodva.

Az ügyintéző egyre emeltebb hangon beszél a telefonon, majd a hozzátartozókhoz fordul: "Tévedés történt! Az Édesapa él. Nem Ő halt meg. Más."

Idősebb rokonom rosszul lesz és rohan ki az irodából, hangosan ordítva: "Ennél már nincs lejjebb!"

De, drága magyar emberek! Van még lejjebb, mert ez a történet is elvész és természetessé válik. Mert engedjük...


SZAVAKKAL VERT GYERMEKEK

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Ambrózi Kata
2016.12.30.


Szidás, káromkodás, ordibálás, hibáztatás, sértegetés, fenyegetőzés, kigúnyolás, méltóság aláásása, kritizálás… hasonlóan káros hatással lehetnek az elszenvedőre, mint a fizikai- vagy szexuális- és más bántalmazások. Erről viszont kevesebbet beszélünk, nagyon kevéssé észrevehető és nehéz jelenteni is, hisz milyen külsérelmi nyomokat lehetne regisztrálni?
Pedig súlyos következményekkel járhat, ha valaki hosszú időn keresztül folyamatos verbális abúzusnak van kitéve. Például kialakulhat poszttraumás stressz zavar, a gyerek áldozatok több fizikai agressziót, bűncselekményt követnek el és számos szociális zavar figyelhető meg esetükben.
Egy amerikai kutatás szerint a szülők 63%-a számolt be olyan esetekről, ahol bántották verbálisan a gyermeküket.
Több kutatás is azt bizonyítja, hogy ha valaki gyerekként hosszasan verbális abúzusnak van kitéve, nagyon megnövekedik annak az esélye, hogy felnőtt korára bizonytalan, dühös személyiségjegyek alakuljanak ki nála, megjelenhet továbbá a narcisztikus viselkedés, a kényszeres viselkedési zavar és a paranoia. Egy másik kutatás a lehetséges következményekként említi a depresszió kialakulásának megnövekedett rizikóját, a dühös-, ellenséges viselkedésmódot és a disszociatív zavarok megjelenését.
Az utóbbiak különböző típusúak lehetnek, a személyiség egyfajta megbomlását jelenti; például a disszociatív amnézia, mikor az egyén nem tud visszaemlékezni bizonyos traumatikus vagy stresszkeltő önéletrajzi információkra a múltjából, és ez nem egyenlő a hétköznapi feledékenységgel. Más típusú disszociatív zavaroknál előfordulhat hallucináció, erős bizonytalanság érzet, vagy az, hogy tudattalanul a fájdalmas érzéseket fizikai tünetekké alakítja át a személy vagy akár a többszörös személyiség is létrejöhet...

10 TRÜKK AZ IGAZI FOOD STYLINGHOZ

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: BRAUN HENRIETT
2016.12.27.


Egy igazán izgalmas, trendi, tiszta, illatos szakma - ez a food styling. Szépérzék, kreativitás és részletekre való odafigyelés, precizitás és türelem kell hozzá. A végeredmény pedig mindig megéri a belefektett időt és munkát. Színesen, csalogatóan megkomponált ételtörténetek - ez is a food styling.
Kalandos utam nemrég újra Dubajba vezetett, ahol egy kis időre visszatértem korábbi szakmámhoz, a marketinghez. Több fotózáson vettem már részt marketingesként, és mivel közel áll hozzám a szabadabb, kreatívabb munka, úgy döntöttem, szabadúszó food stylistként is megpróbálok érvényesülni. Anno az egyetemen, sokan nem hittek a marketing szakmában, így abban sem, hogy ezen a területen valaha is érvényesülni lehet. 16 évvel később ugyanebben a cipőben találom magam, hisz sokan nem is tudják, mit is csinál az ételek sminkese, a food stylist...

VÉGRE EGY ŐSZINTE POLGÁRMESTER!

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Kalocsai Imre
2016.12.30.


- Polgármester úr, a lakásbérlése törvényszerű?
- Igen.

- Méltányos?
- Igen.

- Igazságos?
- Igen.
- Erkölcsös?
- Igen.
- Azt hiszi, ezt bevesszük?
- Igen.
- Hülyének néz minket?
- Igen.

TÖBB MINT TECHNIKA - AVAGY MIT MONDJON AZ ELLENZÉK 2017-BEN AZ ELŐVÁLASZTÁSRÓL?

MAGYAR NARANCS 
- LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON
Szerző: Madlovics Bálint
2016.12.30.2016 nem az ellenzék éve volt. 2017 azonban egészen más lehet.

Év vége felé a politikai elemzők általában vagy értékelik az adott évet és annak fontosabb eseményeit, vagy pedig – gyakran az évértékeléssel egybefűzve – jóslatokat, javaslatokat fogalmaznak meg a következő évben várható események kapcsán. Ennek szellemében, ha a demokrata ellenzék pártjait nézzük, mindenekelőtt nem tűnik kockázatosnak kijelenteni, hogy 2016 nem volt az ő évük.

A kormány még bő egy évvel korábbról hozott menekülttematikája és annak lendülete egészen az október 2-ai népszavazásig kitartott, és egészen addig lényegében megbénította az ellenzéki pártokat. Nem lévén hatásos és főként konzekvensen képviselt üzenetük a politikai napirend addig legfontosabb témájában (vagy egyáltalán bármilyen kérdésben), inkább csak „kibekkelték” a nevezett időszakot. Támogatottságuk némiképp változott ugyan, s a Republikon Intézet legfrissebb mérésében a szocialista párt még pár százalékpontos erősödést is mutat, viszont összességében nemigen látszik, hogy a pártválasztók körében 18%-osra mért MSZP vagy pláne a kisebb pártok elindultak volna a felé a súlycsoport felé, amelyet az ugyanebben a kutatásban 50%-on álló Fidesz képvisel.

2017 azonban egészen más év lehet. A menekülttematika kifulladt, a kormány szociális populizmusa pedig egyelőre nem társult még olyan átütő narratívával, amellyel hatásosan kitöltötték volna a kommunikációs teret. Mindez lehetőséget jelent a demokrata ellenzék pártjai számára, különösen, hogy fontos eseménynek néznek elébe: előválasztást fognak tartani.

Igaz, az utóbbi idők hírei némi bizonytalanságot mutatnak ez ügyben. Egyfelől úgy tűnik, hogy minden sínen van: ahogy a Modern Magyarország Mozgalmat (MoMa) képviselő Bokros Lajos azt egy interjújában elmondta, már dolgozik az előválasztás lebonyolításának részletein egy négypárti ún. technikai bizottság. Másfelől viszont a szocialista párt, beleállva a kormánysajtó által indukált miniszterelnök-jelölti castingba megnevezte Botka Lászlót – nem mint az előválasztáson résztvevő „jelölt-jelöltet”, hanem mint miniszterelnök-jelöltet. A DK ennek kapcsán föl is tette a kérdést, hogy akkor végül is legyen-e az MSZP szerint előválasztás, vagy sem, viszont ehhez érdemes hozzáolvasni a DK korábbi nyilatkozatait, melyekben azt hangsúlyozták, hogy nekik igazából érdektelen a kiválasztás módja. „Orbán a probléma, nem az előválasztás” jeligére világossá tették: mindegy, hogyan, csak valahogy álljon össze ez az oldal, és váltsák le Orbán „ocsmány garnitúráját”...

SZILVESZTERI VÁLOGATÁS A LEGHAJMERESZTŐBB KORMÁNYPÁRTI NYILATKOZATOKBÓL

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2016.12.30.


Szilveszter közeledtével némi vidámságot – komorabbaknak elkeseredést – hozunk olvasóink számára: összegyűjtöttünk néhány olyan kínos nyilatkozatot a magyar politikai életből, amelyek a 2016-os esztendőben hangoztak el. A lista teljesen szubjektív, a komment-szekciókban folytatható, hogy kinek mi maradt meg az esztendőből.
Tényleg világszínvonalú lenne a magyar egészségügyi rendszer? Egyáltalán nem gáz az elszomorítóak PISA-teszteredmények, hiszen például a bibliai versenyeket már mi nyernénk? Az RTL politikai munkát végez, a TV2 azonban egyáltalán nem? Európában a legnagyobb veszélyt nem is migránsok, hanem az őket irányító illuminátusok és szabadkőművesek jelentik, mint ahogy az egyik fideszes képviselő is állítja? A teljes válogatásunk itt olvasható:

PEDIG MENNYIVEL EGYSZERŰBB LENNE, HA NEM LOPNÁNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.12.29.


Meglepő lett volna, ha a pártállam nem próbál meg beleszállni Hadházy Ákos LMP-s társelnökbe, aki jó ideje tájékoztatja a nyilvánosságot a Fidesz ágas-bogas korrupciós ügyeiről. Miután a Hollik-Halász-szabadon választott akárki által celebrált sajtótájékoztatós bohóckodásra senki nem kíváncsi jó ideje, a propagandamédia olvasottsága sem veri az egeket, most az Origo-n keresztül igyekeznek lejáratni a politikust. Akit egyébként már réges-régen lejárattak volna örömmel, ha lett volna mivel. Sebaj, a csináld magad mozgalom keretén belül próbálják megoldani a dolgot.

Éppen tegnap jelent meg egy igen terjedelmes és zűrzavalos utalásokkal és fikciókkal gazdagon meghintett cikk Hadházy Ákos a Tolna megyei földmutyik közelében címmel. Esküszöm, amikor tegnap láttam a cikket, még volt szerzője. Ma meg már nincs. De maga az iromány drámaian hasonlít arra a cikkentyűre, amivel a Szalonna szerzőit akarta lejáratni egy szintén névtelen írózseni, ezért egy kicsit nyomozni kezdtem, honnan ered a történet. Az okát teljesen értem, Hadházy Ákos ténykedése igen kellemetlen a családok számára, az Origo meg még mindig olvasottabb, mint mondjuk a Magyar Idők. De nyugi, természetesen a cikket átvette a Magyar Idők is és az összes tagja a láncolatnak.

Tehát honnan az Origo szerzőjének – aki hirtelen mégsem adja a nevét a cikkhez – jólértesültsége? Meglepi! Az Origo az Alfahírtől és/vagy a Kurucinfóról szopja a tudományt. Egy áprilisban készült – pontosabban a fene tudja, mikor készült, de áprilisban közzétett, az N1 által készített – videó egy letakart fejű emberrel elég alapot szolgáltat mindenre, amire megrendelést kap a gépezet. Azért gondolom, hogy nem a teol.hu lehetett a hírforrás – ahol egy hónappal később újra felbukkant a hír -, mert a Teol nem elégedett meg egy láthatatlan arcú figurával készített videóval, hanem az érintetthez, Hadházy Árpádhoz (ő Hadházy Ákos édesapja) fordult. Hadházy Árpád cáfolta, hogy akár strómanokon, akár közvetlenül földet vásárolt volna akár ő, akár a felesége, ellenben feljelentést tett Szabó Balázs, a Jobbik szekszárdi elnöke ellen, aki sajtótájékoztatón vádolta meg őt törvénytelen földszerzéssel.

Induljunk tehát az elejéről, mielőtt teljesen belegabalyodnánk a történetbe. A jobbikos N1 tévé készített egy interjút 2016 áprilisában egy arc és név nélküli emberrel a préri közepén, amely arctalan ember azt állította, hogy Hadházy Árpád és felesége strómanok bevonásával földeket vásárolt, életjáradéki szerződésekkel földeket szerzett és egyéb törvénytelen módszerekkel jutott állami földekhez, illetve megbízója és alkalmazója, Twickel György a Szekszárd Zrt. tulajdonosa számára készített elő és/vagy kötött fiktív kölcsönszerződéseket, amikor is a föld tulajdonosa elméletileg hitelt kért a Szekszárd Zrt.-től, majd nem fizette vissza a hitelt és így a fedezetként használt föld a Zrt. tulajdonába ment át. Tehát lényegében adásvétel történt...