2017. november 3., péntek

ORBÁN VIKTOR ALAPTÖRVÉNYE ÉRVÉNYTELEN. MAGYARORSZÁG ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGHELYZETBEN

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Zárójel
2017.11.03.


...Egyetlen lehetőség van a diktatúra felszámolására:
Az Alaptörvény eltörlése és az alaptörvény megalkotóinak felelősségre vonása.

A választás nem megoldás:
– A választást az érvénytelen alaptörvény szerinti választási törvények alapján tartják
– A választást Orbán Viktor új állama tartja, nem pedig a Magyar Köztársaság
– Az Magyarország Alaptörvényét kizárólag a Magyar Köztársaság Alkotmányának alapján lehet felszámolni, ugyanis az Alaptörvény úgy lett megírva, hogy ne lehessen az alaptörvény jogai szerint megváltoztatni. Az Alkotmány szerint viszont az Alaptörvény érvénytelen, közjogilag semmis és a létezése is egy anomália.

Tájékoztasd a polgárokat.

Soros György rájött Orbán Viktor turpisságára, ezért van a kormány célkeresztjében.

Ezekről a tényekről mindenkinek tudnia kell!

ORBÁN VIKTOR 100 HAZUGSÁGA

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2017.11.03.


Ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek!” (Orbán Viktor)

Köztudott, hogy a teljes fideszes politikai elit és médiabirodalom Orbán Viktor utasítására hazudja tele az étert, tehát azt is mondhatnánk, hogy a miniszterelnök az elmúlt években több százezer hazugsággal gazdagította az országot. De ennek a hazugságáradatnak a méretét szuperszámítógépek nélkül talán meg sem lehetne becsülni. Ha viszont azt akarjuk felmérni, maga a kormányfő mennyire szavahihető ember, amikor nyilvánosan beszél, már világosabb a helyzet.

Orbán a magyarországi politika legnagyobb játékosa, aki nagyon odafigyel arra, mit mond, ráadásul a pártalelnökével, Németh Szilárddal ellentétben neki nem a hablatyolás a fő foglalkozása. Viszont mivel a rendszerváltás óta a hazai politikai élet csúcsán van, talán mindenki másnál többször szerepelt nyilvánosan, így bőven van honnan meríteni, amikor az ember olyan helyzeteket keres, amikben Orbán úgy nem mondott igazat, hogy igazából tudta, mi a valódi helyzet.

Annak ellenére, hogy Orbán majdnem 30 éve politizál, mind a 100 hazugság a 2010 óta tartó korszakban hangzott el. (A módszertanról érdemes tudni, hogy amikor a gazdasági helyzetről beszél, azt vettem alapul, hogy Orbánnak tisztában kell lennie a valós adatokkal, így amikor itt „téved”, akkor valójában hazudik.) A lista nem követ időrendi vagy fontossági sorrendet, és nem is teljes, sőt a tendencia alapján valószínűleg egyre gyakrabban bővíthető.

A cikk kétoldalas, a második rész ide kattintva olvasható...

KORMÁNYVÁLTÁST SZERETNÉNEK A MAGYAROK, HA...

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2017.11.03.


A Publicus Intézet által, a Vasárnapi Hírek megbízásából készült felmérés szerint  az elmúlt két hétben egy százalékponttal nőtt a Fidesz támogatottsága, ami így 26 százalékon áll. Az MSZP tábora változatlan, 10 százalék, míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkenve 10 százalék
Az október 11 és 17 között, 1002 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatás vizsgálta a pártok támogatottságát és a szavazási hajlandóságokat. A megkérdezettek több mint fele kormányváltást szeretne. A nem-kormánypárti szavazók majd' kétharmada szavazna egy baloldali együttműködésre, ha annak lenne esélye legyőzni a Fideszt, míg kétharmaduk ha szavazatával meg tudná akadályozni a Fidesz kétharmadát; köztük az LMP szavazók több mint háromnegyede, és a Jobbik szavazók majd' kétharmada.
A Fidesz szavazóinak száma a
két hónapi csökkenés után, most újra egy százalékpontot növekedett, és így 26 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas. Az MSZP támogatottsága két héttel ezelőtt mért csökkenés után most nem változott, és 10 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is alacsony. A Jobbik támogottsága a elmúlt hónap növekedése után most egy százalékpontot csökkent, így 10 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása némileg növekedett...

MARKÓ BEÁTA: A HALÁL KORMÁNYA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2017.11.03.


„Senkit sem hagyunk az út szélén” – mondta 2010 nyarán a demokratikus érzelmektől fűtött magyar szavazók bölcs döntésének köszönhetően újra a kormányfői székbe került felcsúti politikus.

A mondatot nem fejezte be, s ebből az apahiányos magyar társadalom zöme arra következtetett, hogy az új apuka mindenkinek szerető gondját fogja viselni. Hét év elteltével a mondat folytatása világosan érthető mindazok számára, akik nem viselnek rózsaszín szemüveget. Mégpedig így szól: senkit sem hagyunk az út szélén, hanem belerúgjuk az árokba. Ez tekinthető egyben a magyar kormány nyolcadik éve folytatott – szellemes fideszes szófordulattal élve – „egészségpolitikája” alapelvének is.

Ma már nem kell meglepődnünk, ha valamelyik kórház iszonyatos bűzt árasztó – mert takarításra, fertőtlenítésre sincs pénz – mellékhelyiségéből ötnapos hulla dől ki. Valószínűleg egyre kevesebb sebész csodálkozik, ha a műtőben operáció közben váratlanul egy orvostudomány iránt érdeklődő patkány zuhan a fejére az álmennyezetből. Az is teljesen normálisnak tekinthető, ha hetek óta nincs fűtés az egyik budai ispotályban, és a betegek 6-8 fokos hidegben fagyoskodnak a százéves vaságyakban, a kiálló rugók között, a rongyos ágyneműben.

Be kell látnunk, hogy az emberek fasiszta tizedelésének ez a módja kissé nehézkes és lassú, de a Harmadik Birodalom genocídiuma is úgy kezdődött, hogy először fogyatékosokat tereltek zárt buszokba, teherautókba, beindították a motort és a kipufogógázt visszavezették az utastérbe. A tökéletesen hatékony és gyors ciklon B-s zuhanyozóra még várni kellett néhány évet...

ÉS AZ EGÉSZ PEREPUTTY ANNAK A HOLMINAK A BIRTOKOSAKÉNT LÉPI ÁT A BÖRTÖN KÜSZÖBÉT, AMI RAJTA VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2017.11.03.


Az angol parlament 1839-ben fogadta el a People’s Chartert, aminek az egyik pontja (szabad fordításban) így hangzott: a parlamenti képviselőnek semmiféle vagyona nem lehet, fizetését (megélhetését) kizárólag a parlamenttől kaphatja, más jövedelme nem lehet. Még egyszer: 1839. Annak a részleteit most hagyjuk, hogyan valósították meg, mi lett belőle (Anglia ma is a legvilágosabb színnel jelöltek egyike a korrupciós világtérképen, ha be tetszik írni a keresőbe a „korrupció Angliában” címszót, a motor nem jelez találatot), az adatok azt mutatják, hogy az elképzelés bevált.

Elábrándoztam. Semmi újat nem kellene kitalálnunk. Miután a csúti brigantitól és seggnyalóitól mindent elkobzott a bíróság, és az egész pereputty annak a holminak a birtokosaként lépi át a börtön küszöbét, ami rajta van, az ezt követő első parlamenti ülés elfogadja a magyar People’s Chartert, kis híján 180 évvel az angol után, valamennyi parlamenti képviselő, akinek bármilyen vagyontárgya van, azonnal elhagyja az üléstermet, a helyébe választanak olyat, akinek semmije sincs, utána megkezdheti munkáját az országgyűlés. Ahol kivétel nélkül mindenki annyi fizetést kap, amennyiből meg tud élni. Nincs semmilyen juttatás!...


HA KERESZTET KELL HAZAFUVAROZNI, A KORMÁNY KÉSZSÉGGEL FIZET, NEM ÚGY, MINT AMIKOR HALDOKLÓ EMBEREKEN KELLENE SEGÍTENIE

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa.hu / MTI
2017.11.03.Ű


A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető jelezte, hogy a párizsi nagykövetségen keresztül megkeresték a bretagne-i kisváros önkormányzatát, választ azonban egyelőre nem kaptak tőlük. Hozzátette: a keresztet a budaörsi Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola fogadná be. Szijjártó Péter nem kívánta kommentálni a kereszt eltávolítását elrendelő államtanácsi döntést, de úgy fogalmazott, hogy Európa jövője szempontjából “elképesztően káros” minden olyan döntés, amely képmutató módon a toleranciára hivatkozva a kereszténység visszaszorítására irányul, és keresztény szimbólumok eltávolítását rendeli el...

AZ INTERNET NEM FELEJT - PHARAON, A TÖMEGNEVŰ KÖRÖZÖTT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.11.03.


Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2016. november 3-án kiderült, hogy a Dömötör Csaba elnevezés tömegnévnek számít a hazudós államtitkárok világában.

És a Rogán Antal is egy tömegnév a helikopteren lakodalomba repülő miniszterek világában. Orbán Viktor miniszterelnököt pedig csupán összetévesztik egy szotyolázó, kezét állandóan zsebre dugó sültparaszttal, aki ráadásul időnként diktátornak mutatja magát.

Ezt írtam akkor erről.

"Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az arab világban a Ghaith Pharaon tömegnév, ezért nem biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélnek. Ha ez a Ghaith Pharaon az a Ghaith Pharaon volna, akit az Interpol és az FBI köröz, akkor, amint belépne Magyarországra, rögtön letartóztatnák.

A Dömötör Csaba elnevezés nem az arab világban, hanem a hazudós államtitkárok világában tömegnév.

Néhány héttel ezelőtt, az akkor még nem bezárt Népszabadságnak Rogán Antal azt nyilatkozta, hogy ő nem utazott a családjával helikopteren Szabó Zsófi színésznő lakodalmára. Bizonyára összetévesztették valakivel, mondta a miniszter, ami eléggé életszerű, mert köztudott, hogy Magyarországon a Rogán Antal tömegnév, miniszterek között pedig különösen gyakori.

Mondjuk, Rogán Antalt bizonyára könnyű összetéveszteni valakivel, de leginkább egy olyan emberrel, akiről később kiderül, hogy ugyanúgy miniszter, mint Rogán Antal, és ugyanúgy helikopterrel utazott Szabó Zsófi színésznő lakodalmára, mint az az ember, akit a nem sokkal később bezárt Népszabadság, legalábbis Rogán Antal állítása szerint, összetévesztett Rogán Antallal.

Magyarországon, amelyet sokan, bizonyára tévesen, Magyarországnak vélnek, az is megesik olykor, hogy az itt élő természetes személyek közül sem biztos, hogy mindenki az, akinek látszik.

Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt is csak összetévesztik valakivel, aki nem biztos, hogy ő. Vagyis, egy szotyolázó, kezét állandóan zsebre dugó sültparaszttal, aki ráadásul időnként diktátornak mutatja magát, miközben az igazi Orbán Viktor nem biztos, hogy diktátor, nem köpköd szotyolát, és állandóan zsebre vágja a kezét, modortalanságból kifolyólag..."

A KÁDÁR-RENDSZERRŐL ÁLMODOZNAK A MAGYAROK

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.11.03. 


Óvatosan és csak nagyon keveset mernek álmodni a magyarok, de a Fidesz szimpatizánsai mindenkinél optimistábbak saját jövőjükkel kapcsolatban. Magunknak boldog családi életet, biztos munkahelyet és megélhetést kívánunk, az ország számára pedig magasabb fizetéseket, nyugdíjakat, jobb egészségügyi rendszert és fejlettebb gazdaságot. A remények és álmok horizontjait jócskán befolyásolják a társadalom szörnyű anyagi körülményei, az emberek fele már egy nettó 300 ezres havi fizetést is álmai fizetésének tartana.


Mindezekre az adatokra a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Alapítvány pénteken bemutatott kutatásából derül fény. A Magyar Álom c. kutatás arra kereste a választ, álmodnak-e, és ha igen, miről a magyarok, de olyan dolgok is kiderülnek belőle, mint hogy mit gondolunk a múltról és a jövőről. Az eredményekből kiderül, hogy az „amerikai álom” mintájára létezik-e olyan, hogy „magyar álom”, és ha igen, miről szól.

A magyarok 64 százaléka nem álmodik.

Legalábbis MÁR nem álmodik. A társadalom ugyanis három viszonylag egyforma nagyságú részre osztható, a reprezentatív kutatás szerint. 35 százalék azok aránya, akik szoktak álmodozni saját jövőjükkel kapcsolatban, és kb. ugyanennyit, 38 százalékot tesznek ki azok, akik sosem álmodoztak. Köztük helyezkedik el az a 26 százalék, akik régebben álmodoztak, de mára felhagytak ezzel...

BAUER TAMÁS: REVÍZIÓS KONSZENZUS

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: BAUER TAMÁS
2017.11.03.


Súlyos hiba, hogy az ellenzék demokratikus pártjai többségükben felzárkóznak a Fidesz és a Jobbik revíziós politikája mellé. Vélemény.

Gulyás Márton Közös Ország mozgalmának kezdeményezésére nyolc demokratikus ellenzéki párt foglalt állást közösen egy tisztább, igazságosabb, arányos választási rendszer mellett. A nyolcból öt, az Országgyűlésben jelen levő párt egy-egy képviselője nyújtott be együtt törvényjavaslatot a választójogi törvény módosítására, mely törvényjavaslat a választási eljárás és a médiaviszonyok alakítására is tartalmaz fontos rendelkezéseket. A törvényjavaslatnak természetesen arra sincs esélye, hogy a jelenlegi, fideszes többségű Országgyűlés egyáltalán napirendjére vegye, mégis nagy a jelentősége. Jelzi az irányt, amelyben az ellenzék demokratikus pártjai egyetértenek.

A közös állásfoglalásnak sajnos van egy hibája, amely a törvényjavaslatban is megjelenik. A Demokratikus Koalíció elnöke az állásfoglalás aláírásához záradékot fűzött, és a párt a törvényjavaslathoz – annak tudatában, hogy az persze tárgyalásra sem kerül a jelenlegi Országgyűlésben – benyújtott egy jelzésszerű módosító javaslatot. A javaslat tárgya a Magyarországon lakóhellyel nem rendelkező kettős állampolgárok választójoga, amivel a DK kezdettől fogva nem ért egyet. (Ahogy a közvélemény-kutatások szerint a magyar választók számottevő többsége sem ért vele egyet.) A többi demokratikus párt viszont elfogadja a letelepedés nélküli kedvezményes honosítást, országgyűlési képviselőik 2010-ben megszavazták az állampolgársági törvény ilyen irányú módosítását.

A Fidesz választójogi törvényét az ellenzéki pártok nem szavazták meg, de más ellen volt kifogásuk, a kettős állampolgárok választójogát a többi demokratikus párt nem kifogásolja, programjaikban ezt nem kérdőjelezik meg. Az LMP például a választási rendszerrel kapcsolatos kritikájában leginkább azt hangsúlyozza – s ezt más pártoktól is halljuk –, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezőktől eltérően a külföldön tartózkodók nem szavazhatnak levélben, s szorgalmazza ennek a különbségnek a megszüntetését, de a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők állampolgárságát és választójogát magától értetődőnek tekinti...

ÉRTELMÉT VESZÍTI A KUBATOV-LISTA : ORBÁNÉK A LEGFÉLTETTEBB TITKAINKAT IS MEGTUDHATJÁK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.11.03.


Infrastrukturális fejlesztésekkel és törvényi szabályozással teszi lehetővé a kormány, hogy mindent megtudjon rólunk, az adatokat egy helyen tárolja és a megfelelő hatóságnak elküldhesse. 

A Kubatov-lista – ha létezik – egy olyan táblázat, amire a fideszes aktivisták felírták annak idején a választópolgárok adatait. A Fidesz szerint a választások után megsemmisítették, de azóta valószínűleg folyamatosan frissítik a nemzeti konzultációkkal.

A Fidesznek amely mostanra igazi állampárttá vált – befolyása van az ügyészségtől kezdve az iskolaigazgatók megválasztásán át arra is, kik válasszák meg a politikusokat – újabb törvényekkel és informatikai fejlesztésekkel újabb adatainkhoz juthat hozzá, azokat összesítheti, sőt, a tudtunk nélkül fel is használhatja.

Ennek három eszköze van, mind a három az utóbbi napokban került a nyilvánosságra igazán:
  1. Létrejön az egységes egészségügyi nyilvántartás (EESZT), ahová az orvosoknak kötelező felvinni az egészségügyi adatinkat;
  2. Felhőalapú szolgáltatásokat is nyújtó korszerű adatközpontokat építtet a kormány, amelyekben a közigazgatáshoz szükséges adatainkat tárolják majd;
  3. Elfogadták az új büntetőeljárási törvényt, amely bevezeti az előkészítő eljárás fogalmát, egyfajta előzetes megfigyelést tesz lehetővé a hatóságoknak.
Mindezek az informatikai eszközök és az új törvény olyan ehetőséget ad az állampárt kezébe, ami még sosem volt: gyakorlatilag a hatóságok könnyen, gyorsan érhetik el az adatainkat szinte bármikor. Az összesített adatok természetesen a mindennapi, online ügyintézésben nagy segítséget jelentenek majd minden állampolgárnak, de a Fidesznek is. Olyan adatbázisra tesznek ugyanis szert, amilyen eddig még sosem volt Magyarországon...

KERESZTET A HALDOKLÓKNAK

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.11.03.


A Népszava gyakorlatilag komment nélkül közölt két hírt. Egy egészségügyi, és egy látszólag kulturális hírt. Egymás mellett. Azt sugallva ezzel, hogy lehet némi rosszallásuk az ügyben. Abban, hogy a gyógyíthatatlan betegek, haldoklók ellátásra kevesebb pénz látszik jutni, miközben egy Franciaországban leszerelt kereszt Magyarországra szállítása, láthatóan, minden pénzt megér.

Holott a szimbólumok fontosak. A kereszt márpedig szimbólum. Magának a kereszténységnek is egy általános szimbóluma, de ismertségét mégis annak köszönheti, hogy az egyházi intézmények, templomok ezzel jelzik vallási hovatartozásukat. Ábrázolása nem egy esetben még az egyházak, vallási irányzatok közötti eligazodást is segítheti. Ahogy a „hagyományos”, Jézus kereszthalálát szimbolizáló, latin kereszt (crux oblonga) a katolikus egyházé. A nevét azonban nem Jézus kereszthaláláról kapta, hanem fordítva. Jézust azért feszítették keresztre, mert a maga korában igen elterjedt kivégzési mód volt a keresztre feszítés. A kereszt ebben az értelemben a halál jelképe. Egyes pletykák szerint ezt annyira komolyan vették a korai keresztények, hogy szinte rájátszottak elfogatásukra, majd mártírhalálukra a Római Birodalomban. De ez a pletyka lehet, hogy csak ókori kitaláció...

EGYSZERRE ZSENIÁLIS ÉS RETTENETES HÚZÁS GYURCSÁNYTÓL A HATÁRON TÚLIAK SZAVAZATI JOGÁNAK ELVÉTELE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.11.03.


A DK ezzel a húzással sok szavazót állíthat maga mellé, beleszáll a Fideszbe és egyértelműen kitűnhet a többi ellenzéki párt közül. Nem csoda, hogy mindenki nekitámadt Gyurcsányéknak. Viszont a javaslatnak vannak hátulütői is. 

Az Index remek összefoglalót írt a Gyurcsány Ferenc ötlete nyomán elindult újabb kampánytémáról, a határon túli szavazók választójogának elvételéről. Ugyanakkor azt kell mondjuk: az ellenzéki pártok hamis érveléssel estek neki Gyurcsányéknak, a Fidesznek pedig elemi érdeke a nekik kedvező választási rendszer fenntartása.

Miért jó húzás a határon túliak szavazati jogának elvételével kampányolni?
Mert csalásra és az eredmények torzítására ad lehetőséget a Fidesz által kialakított választási rendszer.

A rendszer maga sok szempontból igazságtalan, aránytalan. Az egyik aránytalansága a határon túliaknak megadott választói jog. A határon túliak sajátos helyzetüknél fogva sok esetben a Fideszre és Orbán Viktorra mint valamiféle megmentőre, nemzetmentőre néznek fel és eleve rá szavaznak. Tudjuk jól, hogyan önti ki a magyar adófizetők pénzét az Orbán-kormány a határon túliak támogatására, miközben a környező országokban az életszínvonal és a gazdaság messze lehagyja a magyarországiét. Ráadásul a Fidesz adta meg a határon túliaknak a szavazati jogot is. Mindez azt jelenti, hogy ha valaki onnan szavaz, 95%-ban a Fideszre fog szavazni. Ez mindenképpen torzítja az eredményt, méghozzá jelentősen.Azt már kevesen tudják, hogy olyanok is kaptak állampolgárságot, akiknek sok köze nincs Magyarországhoz, csak az ezzel járó előnyökre pályáztak. Sokan regisztrálták magukat a választási rendszerbe, de a rendszert nem frissítik – így például ha valaki anno regisztrált, de közben elhunyt, a rokonai nyugodtan szavazhatnak helyette levélben.

A másik probléma, hogy aki mostanában vándorolt ki és lett hirtelen „határon túli”, az nem szavazhat levélben. Neki bizony el kell mennie a követségre, vagy haza kell jönnie szavazni. Vagyis: azoknak, akik az országot reménytelennek ítélték, vagy nem jutott nekik a fideszes húsosfazékból és kivándoroltak, kevesebb joggal rendelkeznek, mint akik Magyarországon maradtak (és nagyrészt Fidesz-szavazók), vagy azok, akik korábban szorultak a határon túlra (és Fidesz-szavazók).

Szavazzon az, aki itt fizet adót és viseli a következményeket!

Hagyjuk a patetikus „a történelem által elsodródott nemzettestvéreink”-dumát a Fidesz paposkodó politikusainak. Könnyedén belátható (és, mint ahogy a fentebb idézett Index cikk is leírja, a magyarok többsége így is gondolja), hogy az szavazzon a magyar Parlament összetételére, aki Magyarországon él és itt is fizet adót. Hiszen csak a Magyarországon élők viselik a szavazásuk (nem szavazásuk) következményeit; az 50 éve Ausztráliába kivándorolt nyugdíjas, vagy az Ukrajnában élő magyar kisebbség jóval kevesebbet érez meg abból, hogy idehaza a Fidesz elfoglalja a médiát, terjeszti a gyűlöletpropagandát és közben omlanak a penészes falak a kórházakban. A döntésének pozitív és negatív következményeit viselnie kell, aki itt él, itt fizet adót...

GYURCSÁNY FERENC ÉS A HATÁRON TÚLI MAGYAROK

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2017.11.03.


Pár egyszerű kérdés és állítás a DK aláírásgyűjtő kampánya kapcsán.

Gyurcsány Ferenc a héten kampányt indított a határon túli magyarok választójoga ellen. A téma és a főszereplő okán is hatalmas zaj keletkezett a politizáló nyilvánosságban. Lenne pár kérdésem, illetve állításom nekem is.

1.Veszít-e szavazókat Gyurcsány Ferenc belföldön a kampány miatt?

Szinte kizárt. Aki ma DK-s, az annak tudatában szavaz Gyurcsány pártjára, hogy annak elnöke 13 éve következetesen a szavazati jog ellen foglal állást. A 2004-es népszavazás végére bele is állt a NEM-be, és azon kevesek egyike volt, aki a parlamentben is e jog megadása ellen szavazott. Tudható az álláspontja. Másrészt pedig a DK mai tábora már sok kanyarban, fordulóban követte a pártelnökét (kell-e közös lista, legyen-e /maradjon-e egykulcsos adó stb.), nem ilyen tartalmi ügyek tántorítanák el a Dk-tól.

2.Veszít-e szavazókat Gyurcsány határon túl?

Mihez képest? Álljunk meg egy pillanatra, és a kedves olvasó próbálja meg megtippelni, hogy hány szavazója volt e körben a baloldali összefogásnak (tehát az MSZP-nek, DK-nak, Együttnek, P-nek és Fodor Gábornak) összesen! Hányan szavaztak a határon túlról összesen az összefogósdi pártokra 2014-ben? 1495-en. Összesen. Vajon nőtt ezek potenciális száma azóta? Vajon a DK-s "hányad" lett nagyobb, ha igen? Ugorjunk...

AKI NEM VISELI A KÖVETKEZMÉNYEIT, AZ NE IS SZAVAZZON?

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.11.02.


Vajon politikai öngyilkosság vagy jogos követelés Gyurcsány Ferenc „ne szavazzanak a határainkon túliak” kérdése? Vagy egyszerre mind a kettő? Netalán csak egy mazochista politikus hattyúdalának vagyunk szemtanúi?
Ugyan nem népszavazási kezdeményezés keretében, hanem csak úgy magában, de igazi darázsfészkes tabutémában érdeklődik volt miniszterelnökünk az átlagemberek véleménye iránt: „egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?”
A kérdés sajnos sokkal populistább, mint amilyennek kellene lennie egy normálisan működő demokráciában. Az alapfelállás elvileg nagyon egyszerű, főleg ha a lényegre koncentrálva megtisztítjuk a felesleges nacionalista, irredenta meg egyéb érzelmektől: lehet-e más micsodájával verni a csalánt? És ha igen, mikor bosszulja meg majd magát ez a politikailag igen kétes „adomány”? És mennyire becsületesek azok, akik élnek is ezzel a szavazatért vett lehetőséggel?
„(…) a 2014-es választáson részt vevő határon túliak – ők szinte mind, 95 százalékos arányban a Fideszre szavaztak – voksai nélkül a Fidesz nem szerzett volna kétharmados többséget” (index.hu)
Mert valljuk be őszintén, egy olyan állam következő parlamenti összetételére és kormányára szavazni, ahol nem élünk, meg ahova egy fillér adót sem fizetünk, és amihez a beszélt (ha ugyan egyáltalán beszélt) nyelven kívül valójában sok közünk nincs, hát nem biztos, hogy becsületes. Nem véletlen, hogy a demokráciák egyik alappillére az, hogy nemcsak állampolgári jogok, hanem kötelezettségek is vannak, így például a választójog általában maga után vonja azt is, hogy a jog gyakorlásának következményeit is viselje el a kedves állampolgár. De mi van akkor, ha olyan gáláns politikusokkal találkozunk, akik még azt is lehetővé teszik, hogy nem kell szagolnunk azt, amit szakítottunk? Ha nyugodtan verhetjük más micsodájával a csalánt, és ezért még jutalmat is kapunk? Bátran beikszelhetjük még a legpopulistább, a hazáját aprópénzért kiáruló szereplőt is, csak legyen még egy ingyen sportpálya a falunk szélén meg a templom tatarozása is időszerű ugyebár, ha nyer a favoritunk, csak úgy dől majd a bőségszaru? Az meg kit érdekel, hogy az anyaországban évente 32 ezer ember hal meg a kutyaütő (és általunk is megszavazott) kormányuk által lepusztított egészségügy miatt. Elviselhető veszteség, hiszen itthon a faluban minden rendben, de tényleg, a templom újraszentelésére meg még el is jött valami páváskodó főmufti odaátról, ennyi belefér, a tévében is mutatták. És még a szavazófülkéig sem kell elmenni, a levélszavazatokat összeszedi a falu fideszes megbízottja, sőt, kérésre biztos ki is tölti, idejéből kitelik.
De vajon tisztességes ez a tényleges adófizetőkkel szemben? Azokkal, akik etetik a kormányt meg előteremtik az ellopható adóforintokat? Ha eltekintünk az „ők is magyarok”, „végre egyesült nemzetünk”, „keresztények vagyunk mindannyian, nemzeti fennmaradásunk záloga az összefogás”, meg „a rohadt libsi-bolsik még ezt is sajnálták szegény magyar testvéreinktől, miközben egymillió migránst telepítenének be, azoknak meg bezzeg”, valamint túljutunk az oly népszerű „vesszen Trianon” mindent ütő szlogenén, akkor bizony azt kell mondanunk, nem igazán. Mert miért vannak egyeseknek jogai úgy, hogy kötelességek nem párosulnak hozzá? Miért nem csak azok szavazhatnak, akik Magyarországon laknak és ide adót is fizetnek? Olyanok, akik nem csak a nekik hízelgőknek bedőlve szavaznak, hanem saját hátukon érezve a következményeket mérlegelik, kibe is vessék bizalmukat? És nem utolsó sorban, miért kell a magyar adófizetőknek olyan országban élőket támogatni, akiknél magasabb az életszínvonal, mint nálunk? Olyan nemzet adófizető tagjait, amely nemzet lassan már minden nemzetközi rangsorban megelőz minket? A bezzeg a migránsok meg végképp értelmezhetetlen, hiszen ha itt lennének, dolgozniuk meg adót fizetni kellene nekik (ellentétben a határainkon túli magyarokkal), másrészt állampolgárságot és szavazati jogot úgysem kapnának csak akkor, ha még a csillagokat is lehoznák az égről (ellentétben a határainkon túli magyarokkal)...

EGY RÁKBETEG MÁR NEM POTENCIÁLIS SZAVAZÓ

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2017.11.03.


Magyarországon a hospice ellátást a Soros Alapítvány indította útjára 1990-ben. A hospice végső stádiumba jutott rákbetegek számára teremt olyan feltételeket, amelyek biztosítják emberi méltóságának megóvását, szenvedéseinek csökkentését, szakszerű ellátását és szeretteinek jelenlétét az élet utolsó szakaszában.

A hospice program magyarországi meghonosítását és a hozzá kapcsolódó szakemberképzést személyesen az a Soros György kezdeményezte és finanszírozta, akinek arcképével, mint a magyar emberek első számú ellenségével, ma ki van tapétázva az ország.

Akit arra szemeltek ki a kormánypártok, hogy az ellene szított gyűlölet legyen a legerősebb kohéziós erő saját szavazótáborukban. Aki ma, a hatalom aljas propaganda kampányában megtestesíti a főgonoszt.

Soros György azért döntött úgy, hogy az általa létrehozott Alapítvány elindítsa a hospice programot, mert saját édesanyja is egy ilyen intézményben töltötte élete utolsó napjait, képzett szakemberek, emberhez méltó körülmények között, családi körben és Soros azt a gondolta, hogy a méltó halál mindenkit megillet, nemcsak a jómódú amerikaiakat, hanem a magyar embereket is.

A filantrop milliárdos - éppen a méltó halál gondolatának népszerűsítse érdekében - el is mesélte, hogy édesanyja először azt kérte tőle, hogy ha a fia úgy látja, hogy szenvedései már elviselhetetlenek, akkor segítsen neki eltávozni.

Soros, bár megértette édesanyja kérését, de elborzasztotta a gondolat. Számára éppen ezért volt revelatív élmény a hospice ellátás, amelyben édesanyjának része volt, mert megtapasztalta, hogy meghalni emberhez méltó módon, szeretteink körében is lehet. Ezt a mélyen emberi történetet fordította le a kormánypárti propaganda úgy, hogy "Soros akár az anyját is megölte volna". Hetekig ettől a szennytől volt hangos a goebbelsi kormánypropaganda...

CIVILEK CÉLKERESZTBEN - OSZD MEG ÉS URALKODJ!

168 ÓRA ONLINE - ITTHON
Szerző: ÓNODY-MOLNÁR DÓRA
2017.11.03.


Miért kerülnek a kormány feketelistájára olyan civil szervezetek, mint a Baptista Szeretetszolgálat, az Igazgyöngy Alapítvány, a Bátor Tábor Alapítvány, a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt? Miért kell ügynöközni, a terrorizmushoz fűzni gondolatilag a betegekkel, sérült gyerekekkel, bántalmazottakkal vagy állatokkal foglalkozó civileket, ahelyett hogy megköszönné nekik a kormány, hogy helyette (is) dolgoznak? A kabinet szűnni nem akaró lendülettel támadja a civil szférát, most már az Információs Hivatalt is csatasorba állítva. Vajon meg tudják védeni magukat? S hogyan válhattak ennyire kiszolgáltatottá? Miként torzította az EU támogatáspolitikája a magyar civil szektor fejlődését?


A kormány Brüsszel és a migránsok után – nyilvánvalóan kötődve a Soros György elleni kampányhoz – régi-új ellenséget talált magának: a civileket. E mostani támadás nem új keletű. Korábban a Norvég Alapból finanszírozott szervezetek álltak a kormány célkeresztjében, mondván, a külföldi pénzből valójában a belpolitikát próbálják befolyásolni. Annak a támadásnak a csúcspontján Móra Veronikát, az Ökotárs Alapítvány igazgatóját rendőrségi akció keretében vitték el kihallgatni. Utóbb kiderült, 2014 áprilisában személyesen Orbán Viktor kérésére estek neki a hatóságok a Norvégia, illetve Soros György támogatását élvező civileknek. Két év alatt 62 civil szervezetet vizsgált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, négy alapítvány adószámát próbálták meg felfüggeszteni. A rendőrség 16 hónapon át nyomozott, az ügyészség hét szervezetet ellenőrzött. Végül egyetlen civil szervezetet sem marasztaltak el.

Most a civilek újra célkeresztbe kerültek.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke bejelentette, hogy „tiszta képet kaphatunk januárban a Soros-birodalom magyarországi ténykedéséről, miután az Információs Hivatal már az év elején dönthet a milliárdos befolyásolási kísérleteit feltáró beszámoló egyes részleteinek nyilvánosságra hozataláról”. Németh fontosnak tartja, hogy „a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy az amerikai spekulánshoz közeli, magukat civilnek hazudó szervezetek miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába”. Orbán Viktor pedig arról értekezett, hogy „a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével a nyilvánosság elé kell tárni az európai életet befolyásolni igyekvő Soros-hálózatot”.

Nemcsak ezek a fenyegetések vetnek árnyékot a civil szektorra, hanem a már hosszú ideje tartó finanszírozási nehézségek is. Holott bőven akadnak olyan civil szervezetek, amelyeket az állam annak ellenére sem támogatott soha egyetlen fillérrel sem, hogy tipikusan olyan feladatot látnak el, amelyet épp az államnak kellene. Csak egyetlen példa: ilyen munkát végez a családon belüli erőszak áldozatait segítő Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen nevű szervezet, amely nem kap állami pénzt az áldozatokat óvó segélyvonal működtetéséhez. Viszont nincsenek ilyen gondjaik a kormány számára kedves civileknek, mint például az állami tulajdonú MVM által félmilliárd forinttal megtámogatott Civil Összefogás Fórumnak vagy a teljes szerepzavarral küzdő Fiatal Családosok Klubjának, amelynek legaktívabb tagja a kormánypárt újbudai alpolgármestere, Király Nóra. Ezek a szervezetek nem foglalkoznak érdekképviselettel, sem a civil jogok erősítésével, nem végeznek társadalmi haszonnal járó munkát, ellenben feltétel nélkül szolgálják a kormányt...

AZ "ÁRULÓ"

CIVILHETES
Szerző: DR. SZIMULY MÓNIKA
2017.11.02.


Ha én vagyok az áruló, mert vétkem, hogy a Magyar Köztársaságot nem tagadom meg, vállalom.

Ha én vagyok az áruló, mert a törvénytelen rendszer felszámolásáért küzdök, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert azt mondom, hogy hazánkat egy idegen magánhatalom tartja fogságban, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert azt mondom, hogy a híres devizás mozgalmak csak ártanak nekünk, vállalom.

Ha én vagyok az áruló, mert azt mondom, hogy a törvénytelen rendszer ellenfolyó tüntetések és petíciók elfogadhatatlanok, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, amikor azt mondom, hogy ez a rendszer nem a rendszerkárosultakat védi, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, azért mert azt mondom, erőszakkal nem lehet ellenük menni, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert nem ismerem el, hogy a közintézményeink megszállva vannak, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert kimondom, hogy felesleges pénzt fizetni megélhetési ügyvédeknek, jogvédőknek, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert azért küzdünk, hogy ne tűzoltás jellegű segítséget kapjanak a kilakoltatásra várók, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert képtelenek az emberek összefogni, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert hibáztatok és elítélek mozgalmakat, akik a "mindjárt megoldódik" szlogennel, álomvilágban tartanak embereket, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert elítélem azokat a vezérürüket, akiknek az egója nem esik le a közügy szintjére, vállalom.
Ha én vagyok hazaáruló, mert nem szégyellek tőlem felkészültebb emberektől tanulni, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert azt mondom, a jelenleg magát baloldalnak titulálók nem mondják ki, azt ami a közjogi helyzet, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert a valóságos alkotmányos válságot és államcsínyt hangosan kiabálom, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, és elmondom, hogy a felismerést 2011 óta mondják, nálam nagyobb emberek, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert azt mondom megfosztottak minket az önrendelkezéstől, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert nem nyalogatom a bankok ablaküvegét, vállalom
Ha én vagyok az áruló, mert elítélem a kormányváltás szót, vele együtt a politikai elit kicserélődését, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert nem akarom, hogy anarchia felé sodródjunk, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert nem fogadom el az érvénytelen OGY vitanapjait, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert sírok, amikor az ország meg mindig érvénytelen választásra készül, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert azt mondom, az alapszarság nem létezik, vállalom.
Ha én vagyok az áruló, mert naponta elmondom a megoldást, vállalom.
Látod mennyi mindent vállaltam? Te mit vállalsz?

POLGÁRI, NEMZETI, KERESZTÉNY, DEMOKRATA: NYAKTILÓ ÉS HÚSOS FAZÉK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.11.03.


...Persze senkinek nem ajánlom, hogy kritikátlanul fogadja azokat a felméréseket, amelyeket nem ő hamisított (via Churchill), de azért van itt egy fogalom, ami így hangzik: országos reprezentatív felmérés. Le lehet persze nullázni egy mondattal is a szociológia nevű tudományt, ám ezeknek az érdekes számításoknak pont az a lényegük, hogy úgy mondanak valamit a pillanatnyi – jelen esetben – pártpreferenciákról, hogy bizonyos mintavételi eljárásokkal választják ki a megkérdezetteket, és e válaszok alapján következtetnek az országos trendekre.

Vagyis attól, hogy se engem, se anyukámat, se a szomszéd bácsit, se a haverokat, se a kedves olvasót nem kérdezték meg történetesen – amennyiben módszertanilag helyes volt a kutatás -, igenis lehet szignifikáns következtetéseket levonni arra nézve, hogy ha mondjuk jövő vasárnap választások lennének, hogyan voksolna Magyarország. Egy közvéleménykutatásnak éppen az a lényege, hogy nem kell mindenkit megkédezni, mert azt már népszámlálásnak hívják. Lehet azt is mondani, hogy ezeket a felméréseket egytől egyig az összkomfortos konyha-, vagy kocsmaasztal mellett hamisítják, és mindenkit a Fidesz fizet azért, hogy ilyen eredményeket hozzon ki, ám véleményem szerint ez buta önáltatás. Az, hogy az ember inkább a vágyainak hisz, mint több, egy irányba mutató tudományos mérésnek, az nem vall túl nagy bölcsességre.

Az más kérdés, hogy egy annyi pusztítást, rombolást tető alá hozó párt, mint a Fidesz miért nem a parlamenti bejutásért küzd, de áltatni nem kellene magunkat azzal, hogy ezek a számok mind hülyeségek. Ezek a számok nem kizárólag a Fidesz teljesítményéről mondanak valamit ugyanis, ha a világ olyan egyszerűen működne, hogy Orbán a rosszfiú és a többiek mind jófiúk, akkor a lakosság 40 százaléka nem a bizonytalanokat erősítené. Ezzel tisztában lenni szerintem nem árthat akkor sem, ha valaki elkötelezett híve valamelyik bírálhatatlan ellenzéki pártnak/pártvezetőnek.

Nézzünk szembe a ténnyel, hogy a propaganda működik és felzabálja az agyakat, lelkeket. Ehhez elég Kömlő példáját idecitálni, ahol migránsnak nézték a mindenszentekre látogatóba érkező magyarokat. Általános hisztéria tört ki, a polgármestert telefonon hívták tömegesen a rettegésre kondicionált helyi lakosok, akik migránsinváziót vizionáltak a szeretteik sírjához látogató emberek láttán. Mit lehet erre mondani? Szerintem semmit.

Mint ahogy arra is elég nehéz bármit is mondani, hogy egy fideszes politikus (ezúttal Putnok derék polgármestere, Tamás Barnabás, aki 1994 óta látja el ezt a funkciót) október 23-ai ünnepi beszédében – Soros és a karvalytőke mellett – guillotine alá való politikusokról elmélkedik. Jó, mondjuk egy olyan országban, ahol a miniszterek elnöke mácrcius 15-én elhangzó beszédében leparazitázza a vele egyet nem értő magyarokat, ott a nyaktiló kilátásba helyezése a polgári, nemzeti, keresztény értékrend része.

Választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és enged esetleg olyan embereket a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.

Jellemző, hogy sem a Fidesznek, sem a derék polgármester úrnak nincs mondanivalója, megmagyaráznivalója a fenti okádással kapcsolatban, ám ami ennél is sokatmondóbb, hogy a polgármester úr fazekat vizionál a választási győzelemmel összefüggésben. Számára tehát egyértelmű a kérdés: az a választópolgár gondolkodik helyesen, aki a (húsos) fazékhoz juttatja őt, meg a Fideszt. Mert a választás megnyerése=húsos fazék. No, nem mintha ez valami mellbevágó meglepetés volna, mert nem. Ezt látjuk évek óta.

És veszem is a búcsúmat, csak még elmondom gyorsan, hogy terrorátvilágításon megbukott, az Orbán-famíliával és a külüggyel üzletelő Zaid Naffa nevű jordán konzul a toporzékolásügy szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Nem. Mert nemzetbiztonsági kockázatot itt kizárólag Soros és békés civilek és háború elől menekülők és a Fidesz kitalált démonai jelentenek. Mindenki, aki a húsos fazék melletti dagonyázást veszélyezteti. Hát ez van. Ennek tudatában kívánok további szép napot mindenkinek!

"ÉN AKKOR IS SZAVAZOK A HATÁRON TÚLRÓL, HA BELEPOFÁZOK AZ ÉLETEDBE!"

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: András

2017.11.03.


Csak hogy tiszta legyen mivel nézünk szembe!

“Még hogy megvonják a szavazati jogom? Nekem Orbán Viktor adta meg az állampolgárságot, persze hogy rá szavazok. Ne hogy már bárki is megmondja nekem mit csináljak a szavazatommal. Mert nem ott élek? És? Én akkor is szavazok a határon túlról, és belepofázok az életedbe!

Engem nem érdekel Orbán Viktor mit művel a nagy hazában. Nekem itt jó életem van, a medve bejár a házba, az asszonyt néha megverem, vagy fordítva, de a szavazatom akkor is le fogom adni ha bele is döglesz. És tudod kire? Hát Orbán Viktorra, mert ő az isten, ő a haza, és ő küldi a lóvét nekem az iskolára, focira, kórházra. Mit érdekel engem, hogy te ott megdöglesz, mert kevés a béred, sokat adózol, a gyermeked meg külföldön dolgozik. Az enyém is, de erről nem Orbán Viktor tehet, hanem az én kormányom.

Pofázzak neked jogról, meg igazságról? Ha ismerném én ezeket, megtenném a kedvedért. De nem teszem meg, mert nem érdekelsz. Én is állampolgár vagyok, hát persze hogy leadom levélben a szavazatom. Hogy neked ehhez utazni kell ha külföldön dolgozol, de a hazában laksz? Nem kellene ezen rugóznod testvér, neked ezt dobta a gép, én meg Orbánra szavazok. Te biztos nem rá akarod adni a voksod, hát akkor vagy dögölj meg, vagy utazz. Én még a szomszéd nevében is leszavazok, igaz, már régen meghalt, de lóvé jár érte nekem. Te meg csak fizess, ha Orbán ellen akarsz szavazni. Meg is érdemled.

Hogy a te adódból támogat engem? Hát sajnálod tőlem? Magyarok vagyunk! Nekem Orbán Viktor küldi a pénzt, én meg elrakom, aztán rá szavazok? Hogy nálatok is lenne mire költeni az adót? Hogy szar az oktatás? Nem működik az egészségügy? Ez engem nem érdekel, nekem jó amit tanítanak. Hogy magyarok vagyunk, meg egy vérből jöttünk, meg egy az isten, Orbán Viktor. És egészséges vagyok, ha meg beteg valaki, itt is van kórház. Majd itt meggyógyítanak..."...

VISSZATÉRÉS NEW YORKBA 10 ÉV UTÁN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Zoltán
2017.11.03.


New York sajnos az elmúlt napokban ismét egy támadás miatt került a hírekbe, pedig a város maga egy egészen egyedi jelenség, amihez nehéz semlegesként viszonyulni, vagy szereti valaki, vagy nem bírja elviselni. A mai poszt szerzője, Zoltán előbbi csoportba tartozik. Írása (és a mellé csatolt fotók) önmagukban is érdekesek, de különösen azok, ha összevetitek Susan múltkori New York-i posztjával (aminek jövő héten jön a következő része, közlöm megnyugtatásul). Irány tehát a Nagy Alma!

„Ebben a kissé hosszabb posztban arról fogok mesélni nektek, hogy milyen volt idén szeptemberben - csaknem 10 év után - visszatérni ebbe a hatalmas metropoliszba. Ugyan most csak rövid ideig tartózkodtunk itt (2 és fél nap), de remélem, hogy sikerül majd hasznos információkkal is szolgálnom.

Utazás és szállás

Szeretek nagyon korán elindulni, ha kicsit nagyobb távolságokról van szó (jelen esetben nagyjából 7 órányi autóút). Amennyiben sikerül az álommanót korán (mondjuk éjjel / hajnali 2-4 óra körül) kiebrudalni, akkor - szerintem - javarészben nyugodt és - egy ideig legalábbis - kevésbé forgalmas időszakában nyargalhatunk végig az autópályák szürke aszfaltcsíkjain.

Ahogy haladunk New York felé, ez a nyugalom és csendesség egyre inkább elkopik. A megnövekedett alapforgalmon túl hatalmas sorok tudnak feltorlódni az egyes autópálya-kapuknál. Nagyjából 18 dollárnyi díjat kell befizetni annak, aki az I-68-as autópályán Nyugat-Virginia felől közelíti meg ezt a lüktető és nyüzsgő várost.

Két fizetési mód van: az egyik a készpénzes, a másik pedig az elméletileg gyorsabb haladást eredményező ún. EZ-PASS-szos, ahol már utunk előtt elektronikusan letudhatjuk a befizetést.

Szállásunkat, ha nem is az élet, de a queensi negyed napos oldalán (Sunnyside) találtuk meg egy nagyon kedves magyar hölgynél. Viszont ez azt jelentette, hogy kelet-nyugati irányban át kellett haladnunk a város szívét jelentő manhattani városrészen. Mondjuk inkább nevezném araszolásnak, mert majdnem egy órába telt, amíg sikerült kikecmeregni a felhőkarcolók árnyékából.

Másfelől egy kicsit örültem ennek a vánszorgásnak. Hiszen nem sűrűn mondhatja el az ember, hogy az igazi New York-i dugóban ül Manhattanben, ahol mindenki azonnal betolja autójának csillogó vagy éppen kopottas orrát az utcákon csigaként haladó többi társa közé, hogy eggyé váljanak a bűzös fém-folyammal.

A haladást, mint valami gonosz kis játékmester, az is nehezíti - legalábbis sokak számára -, hogy sok utca egyirányú. Ezzel nem lenne baj, hiszen modern korunk sűrűn használt navigátora ezt tudja.

Azt már kevésbé, hogy egyes kétirányú utcákat a hét egyes időszakaiban és napjain egyirányosítanak, s ilyenkor nem lehet arra kormányozni saját kis benzinfalónkat, amerre a navigáció szeretné. Ezzel könnyen bekerülhetünk egy ördögi körbe és a Griswold család nyomdokaiba lépve még este is ugyanazokat az utcákat nézhetjük meg újra és újra..."...

VAGY ELKEZDTEK A VÁLASZTÓKKAL FOGLALKOZNI, VAGY MENTEK MIND A KUKÁBA

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2017.11.03.


Ez így nem mehet tovább, ha nem akarunk történelmi Fidesz győzelmet látni 2018 áprilisában.

A Tárki és a Medián kutatásai egyértelműek, de erősödést mutat a kormánypártnál majd minden kutató. Lehet ezt nem elismerni, a kormányváltásról elmélkedni, de a tét már nem ez, hanem az, hogy kap-e 2018 tavaszán brutális felhatalmazást a Fidesz, ami a 2010-eshez hasonlóan megkérdőjelezhetetlen, újra minden érvet lesöpör, és mindent megenged a kormánypártnak.

Annyiszor leírtam már különböző formákban, amit most újra le fogok. A választásokig nem is fogom többször, mert körülbelül itt az utolsó pillanat, fél évvel a választások előtt, hogy a pártok, választók, a ballib értelmiség, és mi is magunkba nézzünk, hogy mit baszunk el folyton-folyvást. Most még lehet változtatni, jó irányba fordulni. Persze én sem vagyok vátesz, biztos mondok hülyeségeket is, de egy biztos:
Ez így nem mehet tovább, ha nem akarunk történelmi Fidesz győzelmet látni 2018 áprilisában.

Persze értem én, hogy a kormánypárt mennyire brutálisan tudja a közhangulatot befolyásolni, hogy ott ülnek az emberei az ellenzéki pártokban, de:

Teljesen értelmetlen a határon túli magyarok szavazati jogának elvételével kampányolni, mert nem nagy politikai 1×1, hogy akiket ez érdekel, azok amúgy is ellenzéki pártra szavaznának, így ez nem hoz be új szavazókat. Hogy nem kezdünk bele ellenzéki miniszterelnökjelölt-kasztingba nyilvánosság előtt, ha ebbe már kétszer belebukott a pártunk. Hogy ha nincs koordinált megállapodás, egy darab baloldali-liberális-zöld egyéni jelölt minden körzetben, akkor a Fidesz brutálisat fog nyerni.

Adatok tömkelege mutatja, hogy mire kíváncsiak a választók: az egészségügyre; mégse tudja ezt témává tenni egyetlen ellenzéki párt sem. Hogy fölösleges a Soros-terv ellen érvelni, mert azzal csak a Fidesz propagandáját emeljük meg. És így tovább.

Hogy talán van egy kis probléma, ha január óta tudott esni a baloldali-liberális-zöld pártokat támogató szavazók összességének a száma. A választás előtti évben.
Hogy akkor talán lehet egy kis gond a kampánnyal is, nem? Hogy nem lehet másnak, csak buboréknak nevezni azt a folyamatot, ami nemhogy nem hoz új szavazókat, csak a mostaniakat osztogatja újra, sőt még párat el is ijeszt?

Észre kéne vennetek, hogy ez a buborék fél év múlva kidurran. Ha a Fidesz történelmi győzelmet arat, akkor lehet majd egymásra mutogatni, de ez senkit se fog érdekelni, egytől-egyig, mind menni fogtok a kukába.

Ott már nem lesznek parlamenti helyek, karrier, csak a kimúlás...

MEGVÁLTOZHAT-E AZ FPÖ?

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBLICISZTIKA
- SZABADPOLC
Szerző: FÖLDVÁRI ZSUZSA
2017.11.03.


A szélsőjobboldali szabadságpárttal (FPÖ) kezd koa­líciós tárgyalásokat az előrehozott választásokon győztes osztrák néppárt (ÖVP). Az osztrák közvélemény, a sajtó, a politológusok egyaránt azt nyomozzák, mennyi a hasonlóság a régi és az új FPÖ között, történt-e finomodás a 2000-ben még nyíltan neofasisztának tartott pártban, szalonképesebb viselkedése valódi változást jelez-e, vagy csak alakoskodásról van szó.

Sebastian Kurz otthonában kereste fel a harmadik helyen végzett FPÖ elnökét, még mielőtt megkapta a felhatalmazást az államfőtől, Alexander Van der Bellentől, hogy kezdje el a kormányalakítási puhatolózásokat valamennyi parlament párttal. Három órán át tárgyaltak. Aztán két nap alatt lezavarta az összes parlamenti párttal a megbeszélést. Sokatmondó volt, hogy a választás második helyezettjével utoljára ült tárgyalóasztalhoz, s 45 perc alatt felmérte, hogy nincs koalíciós szándék a szociáldemokratákban.

Az október 15-i választásokat az ÖVP új vezére provokálta ki tavaly májusban, érthető lett volna, ha az eddigi kancellár, Christian Kern nem lelkesedett volna a hosszú évtizedekre visszanyúló kétpárti együttműködés folytatásáért. Valójában azonban az SPÖ, miután megemésztette a kudarcát, hogy oda a kancellárság, azt tartotta legfőbb céljának, hogy megakadályozza a szélsőjobboldali FPÖ hatalmi összefogását a kereszténydemokrata párttal. Fogalmazhatunk úgy is, mindenáron hatalmon akart maradni. Azaz kész lett volna ő koalícióra lépni a Szabadságpárttal vagy újra házasodni a néppárttal, de ezúttal kisebbik pártként.

Nem így történt. A szociáldemokraták vezetősége egyértelműen kiállt Kern mellett, s a sikertelen próbálkozások láttán igent mondott arra, hogy a párt vonuljon ellenzékbe. De Kurz is határozottan közölte, hogy az FPÖ-vel kezdi az alkut, s mivel a két párt programjában komoly az átfedés (a Néppárt jócskán szemezgetett a Szabadságpárt terveiből), legkésőbb karácsonyra már le is tehetik az esküt.

Az első találkozóra felvonult a két 5‑5 fős csapat, túlzóan vidám képek készültek a szembe ülésről, az egyik hetilap szerint már csak a kamerák előtti csókváltás maradt el Kurz és az őt a kampányban még másológépnek nevező Strache között. Tekintettel az október 26-i nemzeti ünnepre, 30-ra halasztották az első komoly eszmecserét. A néhány nap szünet alkalmat adott a sajtónak arra, hogy alaposan szemügyre vegye a delegációk tagjait. A legkevésbé ismert személy a széles nyilvánosság előtt az 58 esztendős képviselőnő, a felső-ausztriai Anneliese Kitzmüller. Az FPÖ-vel együtt felélénkült Osztrák Ellenállási Dokumentációs Központ ontotta róla az adatokat: szélsőjobboldali lapok, extrém szervezetek aktív tagjáról van szó, a tradicionális germán szokások – tábortüzek, szent napfordulók, termésünnepek – lelkes követőjéről, az elkergetett bukovinai németek szövetségének vezetőjéről, a szintén menekülésre kényszerített szudétanémetek pártolójáról. Aki írásaiban, parlamenti felszólalásaiban a munkába menő férfi, otthon szorgoskodó feleség családi modelljét isteníti, a gyermekek délutáni napközijét viszont az egykori NDK államosított gyerekpolitikájával azonosítja...

KORRUPCIÓINFÓ: HADHÁZY SZERINT ELTUSOLTA A NAV A TÚLÁRAZOTT BESZERZÉST, PEDIG HANGFELVÉTEL IS VOLT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.11.02.


Amnesztiát javasol feltáró vallomásukért cserébe Hadházy Ákos, az LMP társelnöke kormányváltás esetére azoknak a nyomozóknak, akik jelenleg úgymond kénytelenek kimosni a fideszes korrupció érintettjeit. Szokásos heti korrupcióinfóján a politikus egy korábban bemutatott mutyi, a túlárazott szekszárdi óvodabővítés ügyében indult nyomozás most született megszüntető határozatát ismertette.

Azért ennyi, mert föl van árazva. És valószínűleg meg fogjuk tudni csináltatni nulla pénzből, mert annyival drágább a munka.
(…)


– De akkor olyannak kell nyerni, aki ezt támogatásként odaadja. (…)

– A pályázati rendszer ma így működik Magyarországon -


A beszélgetés – aminek részleteit az Index közölte korábbi cikkében – 2012-ben hangzott el Szekszárd fideszes vezetésű önkormányzatában. A képviselők a Wosinsky Óvoda bővítéséről döntöttek. Az uniós finanszírozású beruházás értéke nettó 102,3 millió forint volt, ami négyzetméterenként mintegy 380 ezer forintos bekerülési költséget jelent.

Hadházy 2015-ben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága el is rendelte a nyomozást, október 10-i határozatában azonban meg is szüntette azt. Még a NAV szerint is történt túlárazás „mindösszesen 1,5 millió forint” értékben, de ez

„Feltehetően véletlen adminisztratív hiba, elírás következménye, így a bűncselekmény megállapításához szükséges szándékosság, mint tényállási elem nem bizonyítható.”

A NAV a nyomozás során meg sem hallgatta a városi képviselőket, holott feljelentéséhez Hadházy mellékelte a hangfelvételt is. A hangfelvétel meghallgatható itt...

VÁLASZTÓJOG, KOCKÁZAT NÉLKÜL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.11.02.


Gyurcsány persze tudta - valahol nyilatkozta is, - hogy legújabb kezdeményezéséért fog kapni hideget-meleget, hazaárulónak fogják nyilvánítani, ha nem lesz szerencséje, még le is köpik, de nem érdekelte.
Igaza van.
Aláírásgyüjtést hirdetett a külföldön élő magyarok szavazati joga ellen, és itt nem azokra gondolt, akik gazdasági migránsok nyugaton, és megélhetési kényszerből, vagy/és a magyarországi minősíthetetlen közállapotok miatt mosogatnak Londonban, hanem azokra, aki soha nem éltek életvitelszerűen Magyarországon, más államok állampolgárai.
Annak idején Orbán nem másért, szavazatszerzési céllal adta meg az állampolgárságot nekik, mint ezt a Nemzet Orvosa, Mikola István ki is fecsegte, mikor azt hitte magáról, hogy valaki.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de a nemzet egyesítése egy tapodtat sem haladt előre - sőt.

Hajdan, Ceausescu alatt a magyar, ha átjött hozzánk, hát hazajött.
Szerettük őket, olyanok voltak, mint amikor a rég nem látott kedves rokonok jöttek Pusztaszabolcsról, örültünk nekik, próbáltunk segíteni, és volt egy kegyelmi pillanat, amikor a diktátor ellen lázadó román nép is elhitte, hogy élhetünk egymással barátságban, békességben.
Nem tartott az öröm sokáig, mikor elkezdtek a romániai magyarok tömegével jönni, és kapták a lakásokat meg a támogatásokat, akkor a magyarországi szegényben természetes irigység támadt: hát másodrendű állampolgár vagyok én a saját hazámban?
Ehhez jött aztán az állampolgárság megadása, a szavazati joggal együtt.
Ha úgy kapják meg az állampolgárságot, hogy korlátozzák szavazati jogukat, mindenki elégedett lett volna, hiszen ez abban az időben, mikor Románia még nem volt uniós tagország, valós segítséget jelentett az erdélyi magyaroknak, megkönnyítette mozgásukat a világban, de mára ez az előny eltűnt. Nem is költözik ide azóta senki, mennek tovább, értelmesebb országok felé.
Az elv, hogy az szavazhasson, aki a döntése következményeit is viselni fogja, ésszerű és igazságos, mert a mai helyzet ahhoz hasonlít, mintha átmennék az öcsém lakásába és beleszólnék, hogy jövőre mire költse a keresetét, meg, hogy számomra biztosítson mindenféle jogcímeken támogatást, mert az nekem jár...

A NER KURVÁI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.11.03.


Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, vagy nem nagyon nézek birodalmi teleképet, de még életemben nem hallottam sem az „Alapjogokért Központ” nevű műintézményről, sem pedig annak deli igazgatójáról, bizonyos Szánthó (sic! – lásd Csörgheő Csuli/Úri muri) Miklósról, de Isten segedelmével tegnap ez is megtörtént, és rögvest hatalmas örömöket okozott nekem.

A fiatalember büszkén vallotta be, hogy kurva, a NER kurvája. A dolog a következőképpen zajlik: a megidézett műintézmény két dolgot csinál, pénzt kap a Fidesztől, cserébe elmondja mindenkinek a Fidesz véleményét, és erre büszke. Felfedezték a piaci rést, a nemzeti nevű fiatalember azt mondja, kínálta magát a lehetőség, megcsinálták ezt a szart, aztán a Párthoz fordultak lóvéért, és kaptak is.

Harminc milliót, plusz még az MNB-től párat, amely bank a mi országunkban szintén maga a Fidesz. Ilyen munícióval és szellemi ihletéssel pedig szakértenek a birodalmi teleképben, azzal a meggyőződéssel, hogy nem közpénzből élnek, ami szintén sajátos világlátást feltételez. Ott tartanak már állítólag, hogy fideszes körökben az a szállóige járja: „A Mikiék majd úgyis elmondják a sajtóban, amit hallani akarunk.”, Szánthó pedig erre büszkén mondta, ha hiú lenne, ez nagyon hízelgő lenne számára.

Mindig örömteli, és megnyugtatja a lelket, ha egy cafka bevallja magáról egyenesen, miből is él. Nincsen mismásolás, titkolózás, kínos csöndek, belemondja a pofánkba, hogy szopok, nyalok, toszok igény és megrendelés szerint.

Mennyivel jobb már ez, mint például a CÖF, amely templomi kórusból úgy kellett kiimádkozni, hogy mennyiért teszi szét a lábát. És hánysok ilyen van még, szakértők, trollok, megarossebek népes serege, alapítványok, intézetek, és még elképzelni sem tudjuk, mifenék, akik, illetve amelyek jó pénzért fokozzák a tébolyt kies hazánkban...