2016. február 14., vasárnap

NAPONTA FELNYALNI A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERÉNEK ÖSSZEHUGYOZOTT PADLÓJÁT

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Dühöngő, Hacsaknem blog
2016.02.14.


A sokáig méltatlanul leszart, a kormány értetlenségnek álcázott érdektelenségével szembesülni kénytelen pedagógustársadalom - szülőkkel, diákokkal, más ágazati dolgozókkal és egyszerű szimpatizánsokkal együtt - a Kossuth téren adott hangot szombaton annak, hogy betelt a pohár.

Közben a köz(pénzből) lakájmédia a rengeteg csoki- és mangalicafesztivál okán úriasan elhallgatta az eseményt, a hatalom pedig kényelmesen sunyult a szombati ebéd illatába burkolózva. Kivéve Palkovics László oktatási államtitkárt, aki sietett a demonstrációval párhuzamosan okafogyottnak nevezni az indokolatlan hőbörgést. Mert amit ő és az apparátus nem hajlandó megérteni, az egyszerűen f*szság.
 
Bár a Fidesznek összességében csak a szokásos adag gyurcsányozásra és elmúltnyolcévezésre futotta a tegnapi napból, azért előrángattak egy szolgálatos megmondóembert (ezúttal nem Németh Szilárd kulturális bölcsőt), akire rábízták a bomlasztás, lejáratás, uszítás nemzetileg hálás feladatát. Pósán Lászlónak hívják a kiválasztottat, ő az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke (nem sűrűn hallottuk a nevét, biztosan megöli a munka, nem ér rá szerepelni), aki verbálisan rúgott egyet a Pedagógusok Szakszervezetébe (PSZ), ha már szombaton is dolgoznia kellett...
 

TOXOPLASMA ÉS FŐEMLŐSÖK

CRITICAL BIOMASS
Szerző: Critical Biomass
2016.02.14.

A paraziták általában néma borzadályt, vagy heveny undort váltanak ki az emberekből, pedig, ha atavisztikus félelmeinket leküzdjük és közelebbről megvizsgáljuk őket, gyakran hihetetlen izgalmas biológiai kérdésekre kaphatunk választ. Hogyan próbálják a paraziták áttörni a szervezet védelmét a bejutásuk során, hogyan bújnak el az immunrendszer elől, vagy épp hogyan változtatják meg a viselkedésünket, hogy saját érdekeink helyett már az ő prioritásaikat vegyük elsődlegesen figyelembe.Ezek az idegrendszerre (is) ható, viselkedést-moduláló élőlények különösen megmozgatják nem csak a laikusok fantáziáját, de a kutatókét is, nem véletlen, hogy viszonylag intenzív tanulmányozások alanyai. Köztük is különösen jól jellemzett aToxoplasma gondii nevű parazita egysejtű, amelynek a végső gazdaszervezete a macska (vagy valamely macskaféle), de köztes hordozóként nem ritkán olyan fajokat találunk, amelyek a macskák/macskafélék táplálékai.

ITT OLVASHATÓ
A SZAKSZERVEZETI DEMAGÓGIA

BIRCAHANG BLOG
Szerző: BircaHang Média
2016.02.14.

Miután a ballibek csúnyán elvesztették a tgenapi pedagóguscsatát, éppen halálgágognak. Kiderült: még valós problémák mentén sem képesek mozgosítani pár ezer embernél többet.
Az ok persze ők maguk. Ha nem telepedtek volna rá ilyen gyorsan a pedagógustiltakozásra, az akár meg is nőhetett volna. Ez viszont alegnagyobb veszélyéppen a ballibek számára, nekik áll a legkevésbé érdekükben, hogy kialakuljon egy olyan erő, mely ellenzéki a jelenlegi kormányzattal szemben, de velük sem nem áll kapcsolatban. Ennél még a Fidesz örök uralma is a kisebbik rossz a ballib agytröszt számára.
Alá kell húzni, hogy a ballib agytröszt egyetlen célja: hatalomra kerülni, hogy az országot a lehető legszorosabban alávethessék a nyugati érdekeknek, s biztosítsák a vagyon intenzív kipumpálásátnyugatra. Más céljuk nincs.

ITT OLVASHATÓ

NEM ENGEDTÉK BE A PÁROMAT A SZÜLŐSZOBÁBA

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Tuna
2016.02.14.


2014 októberében döntöttünk úgy a párommal, hogy jöhet a baba. Teljesen őszinte leszek, kicsit már besokalltam a munkahelyemen, és szerettem volna minél előbb eljönni táppénzre. Az orvos ki is írt 9 hetesen. Igaz, akkor azért megijedtem, hogy ilyen hamar – gondoltam azért 3-4 hónapig dolgozni fogok. De elég sok nehéz fizikai része is van a munkámnak, és a műszakvezetőm csak annyit mondott: kerüld a fizikai részt. Na, most akkor a nyolc órából kb. hatot végigálltam volna egyhelyben, semmit sem csinálva.
Teltek szépen a napok, hetek, hónapok eseménytelenül, de izgalommal tele. A 18. héten megtudtuk, hogy kislányunk lesz. A pozitív teszt után két héttel én már éreztem, hogy kislány lesz. Abszolút problémamentes terhességem volt, a gyomorsavat leszámítva. Csak úgy fogyott levélszámra a „gyógyszer”.
ITT OLVASHATÓ

BLAMA EZ A JAVÁBÓL - Ő AZ ELLENZÉK ÚJ ARCA

BAL-RAD BLOG
Szerző: spíler
201602.14.

Mindenki nyugodjon le, a tegnapi „tanár” tüntetés után most már egészen biztos, hogy megbukik az Orbán-kormány, csak azt a kicsit még ki kell várni.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy olyan csillogó szemű fiatalok is ott voltak tegnap, mint Dávid Gyula.
Mutatjuk ki is ő.
Ha ironikusak akarnánk lenni, akkor mondhatnánk, hogy a srác az iskolapéldája a mai ellenzék működésének. Elsőre az ember azt hihetné, hogy csak egy átlagos lázadó fiatal sráccal van dolga, aki még nem annyira ismeri a világot, hogy abban jól el tudjon igazodni. Mert a legfontosabb hogy mi lesz ezzel az országgal, de azért fontos az is, hogy időben legyen szállásunk a Balaton Soundon...
...De aztán jobban megnézve kiderült, hogy egy messzebbre menő következtetéseket is le lehet vonni.
Ha kicsit mögé nézünk a srácnak, akkor érdekes dolgokra bukkanhatunk. Dávid Gyula Márton ugyanis annak a Dávid Gyulának a kisfia, aki Puch Lászlónak, az MSZP pénztárnokának a strómanja, jobbkeze. 
ITT OLVASHATÓ

S.Z.Ü.K.S.É.G.Á.L.L.A.P.O.T - HOGY FOGJA ELVENNI A NETEDET A FIDESZ?

ÁTLÁTSZÓ - SLEJM
Szerző: slejmshow
2016.02.14.


Az elmúlt hetekben derült ki, hogy a Fidesz az Alaptörvény újabb, immár 6. módosításával kívánja a hatalmát minden korábbi próbálkozását felülmúlóan kiterjeszteni.
Mit jelentene ez a módosítás, hogyan kellene kezelnie az országnak egy esetleges terrorveszély-helyzetet, és mi tett a Fidesz mindeddig a terrorizmus visszaszorításáért?
Válaszok a videóban!
Ha megnézted a videót, csatlakozz a “Ki a tégla?” mozgalomhoz – részletek a videóban!

MIÉRT NEM ÉR SZART SEM A TÜNTETGETÉS?

PIROS LAP BLOG
Szerző: Brendel Mátyás
2016.02.13.


Persze nem azt mondom, hogy a tüntetés általában, sehol a világon, semmikor nem ér semmit. Csak Magyarországon, és most nem. Azért, mert ez egy ilyen hülye ország. Orbán és bandája nem fél semmitől, csak attól, ha megbuknak a legközelebbi választáson. A jelenben nem félnek semmitől, csak, ha a közvélemény-kutatóknál nem a Fidesz vezet, vagy, ha egy időközi választáson bukik a Fideszes jelölt. Ettől is csak azért félnek, mert a választásokon való bukás rémét vetíti előre. Egyébként viszont ez a maffia kormány mindent leszar.

Egy normális országban ha kimegy százezer ember tüntetni, akkor az emberek elgondolkodnak, és lesz pár ember, aki azt mondja: "igazuk van, nem szavazok a kormánypártra". És ha sok ilyen tüntetés van, és igazuk van, akkor a kormány lassan sok szavazót veszít. Ezért normális országban az ilyen tüntetések jelzések, és a kormány figyel rájuk, próbál érdemben egyezkedni velük.

De nagyon sok magyar szavazó hülye:

ITT OLVASHATÓ

EZ A TAHÓ LESZ A MTVA ÚJ SAJTÓFŐNÖKE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: atlatszo
2016.02.14.


Még tavaly ősszel történt, hogy helyreigazítási pert nyertünk ifj. Kobza Miklós, az MTVA új sajtófőnöke ellen. Nem fogadta sportszerűen a vereséget.
Az agrárminiszter politikai és közéleti megjelenésével kapcsolatos tanácsadásra, illetve azok elemzésére és véleményezésére visszamenőlegesen kötött és visszamenőlegesen megszüntetett szerződések dzsungelében kellett a bíróságnak igazságot tennie, aminek a vége az lett, hogy a helyreigazítási kérelmet jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék, illetve megítélt összesen harmincezer forint perköltséget.
Kapcsolódó cikkek

KISSINGER AZ ÚJ VILÁGRENDBE HÍVJA PUTYINT

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Luwoa
2016.02.14.


Alexander Szobjanin orosz diplomata szerint Henry Kissinger február 3-i moszkvai látogatása során felajánlotta Vlagyimir Putyinnak az Új Világrendhez való csatlakozás lehetőségét, cserébe azért, ha Putyin segítséget nyújt a nyugati bankok kimentéséhez és a Vatikán által támogatott világvallás bevezetéséhez.
Szobjanin, aki a Stratégiai Környezet Központ tanácsadó bizottságának, valamint az Orosz-Iráni Külkapcsolati Tanácsnak is tagja, a Pravdának adott interjúbanadott hangot véleményének.
Amikor Kissinger moszkvai látogatásának céljáról kérdezték, Szobjanin kifejtette, hogy a Kissingerhez hasonló emberek nem szoktak személyes jellegűlátogatásokat tenni, így ezek „minden esetben valamilyen globális és összetett ügy érdekében történnek, mint amilyen Oroszország és az Egyesült Államok globális tevékenységei, a háborúk, globális piacok és forradalmak.”

ITT OLVASHATÓ

GYEREKSZOBA

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.02.14.


Tessék egy kicsit alaposabban megnézni ezt a képet (úgy értem, 3-4 másodpercig, ennyi idő alatt talán nem fordul fel a gyomruk).

Az ilyenek vezetik a világot. Fogják egymás kezét, és néznek bele a fényképezőgépbe. Nem egymás szemébe, ahogy tanítják olyan házaknál, amelyekben van gyerekszoba (ha csak képletesen is), hanem oda néznek, ahol a népszerűséget osztják...

ITT OLVASHATÓ

HOVÁ LÉPJEK?

SAKKOZZ MINDENNAP BLOG
Szerző: General Ludd
2016.02.14.


Micsoda sakk készlet! Staunton, ide látom...

ITT OLVASHATÓ


Világos lép!


RENDŐRÁLLAM (?)

SVÁJCIS(CH)APKA BLOG
Szerző:
2016.02.14.


Előző írásomban, ami a növekvő munkanéküliségről szólt, hagytam egy kis rejtélyt. Megemlítettem, hogy sok szektorban csökkent az üres álláshelyek száma, ugyanakkor volt egy, amiben növekedett ez a szám.
Lássuk, mi az!

ITT OLVASHATÓ


 .

HOLLYWOODBAN CSAK A PÉNZ SZÁMÍT - INTERJÓ ROBERT DE NIRÓVAL

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N László
2016.02.14.


Robert De Niro nem szeret interjút adni, az újságírókat sem kedveli túlságosan. Előfordult, hogy egy-egy nem helyénvaló kérdésre, kerek-perec megtagadta a választ. A Huffington Postnak most sikerült őt megkörnyékeznie, hogy új szerepben mutatkozott be David O. Russell filmjében, a Joy-ban, ő Rudy papa, lánya pedig, aki az Oscar-díjas Jennifer Lawrence alakít, Joy Mangano olasz-amerikai üzletasszony, aki 25 évvel ezelőtt feltalálta a Miracle Mop felmosót, amellyel úgy lehet takarítani, hogy a háziasszonynak nem kell a kezét vízbe mártani...

ITT OLVASHATÓ

ÉRTELMISÉGI TÁJKÉP - CSATA KÖZBEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Szalai Erzsébet
2016.02.14.


2010 után alapvetően átalakult a hazai humán értelmiség helyzete. Miközben fellazultak a liberális értelmiség pártkötöttségei, és a kormány mellett nyíltan kiálló pártkatonák új trendet írnak, a függetlenség esélyeit több tényező is rontotta. Az intézményrendszer átalakulása, a Fidesz által gründolt új és az öröklött struktúrák küzdelme, illetve az érvényesülés új követelményei révén behatárolt játéktérben a racionális eszmecsere lassan lehetetlenné válik. De a fóbiák és törzsi törésvonalak között olyan új kísérletek is születtek, amelyek reményt adnak a társadalomtudományos diskurzus és praxis megújulására – Szalai Erzsébet írása.

A Fidesz 2010-es hatalomátvételét követően döntő változások következtek be a magyarországi humán értelmiség élethelyzetében, munkakörülményeiben és szerkezetében. A korábbi pozíció lényege az volt, hogy ezen értelmiségiek döntő része valóságosan, vagy legalábbis virtuálisan/eszmeileg betagozódott valamely politikai párt holdudvarába – miközben igényt tartott arra is, hogy a közvélemény személyét és teljesítményét függetlenként ismerje el.  Ezzel összefüggésben az értelmiségi közéletben  a szellemileg valóban függetlenek gyakran marginális helyzetbe sodródtak, de ez a helyzet még nem feltétlenül jelentette egyben munkakörülményeik romlását/megszűnését és/vagy egzisztenciális ellehetetlenülésüket is...

ITT OLVASHATÓ

EURÓPA MENEKÜLTJEI: A ZSIDÓK

LUMENS BLOG
Szerző: Funcs Fanni
2016.02.14.


Francia- és Németország politikai vezetői manapság helytelenítik az antiszemitizmust, és feltűnő gesztusokat tesznek országuk zsidó lakossága felé szolidaritásukat kifejezendő – hasztalanul. Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége és több hasonló szerv kutatásai alapján növekszik az öreg kontinensen az antiszemita megnyilvánulások száma. A zsidók számos európai államban, különösen Franciaországban távozásukat fontolgatják, mert úgy gondolják, szülőföldjük veszélyessé vált számukra. A politikai vezetés arról igyekszik biztosítani őket, hogy túlzás az 1933-mas állapotokkal vont párhuzam...

ITT OLVASHATÓ

KOSSUTH TÉR = FIZETÉSEMELÉS = INFLÁCIÓ

ALAPBLOG
Szerző: Citadella
2016.02.13.

Habár a pedagógustüntetéssel indult, és a Kossuth téri felszólalások hangulatából egy szélesebb rendszerellenes elégedetlenséggé vált folyamat alapvetően nem erről szól, mégis nagyon valószínű, hogy bérinflációhoz vezet.
Magyarországon kifejezetten alacsony az egészségügyre és oktatásra költött összeg, ezzel szemben monstrummá hízott az államszervezet, amelynek (gyakran teljesen értelmetlen) fenntartása sokszázmilliárddal többe kerül, mint az szükséges lenne. Az alapvető probléma a központi döntéshozatal és bürokrácia működésképtelensége, a centralizáló, forrásmegvonó erők hatékonytalansága, a jövedelmi különbségek általános növekedése, az oligarchaizáció, a latinamerikásodás – a tüntetés csak ezeknek a mögöttes jelenségeknek a leképződése, és korántsem csak a pedagógusokról vagy az oktatásról szólt.
ITT OLVASHATÓ

LÁTHATTA-E EINSTEIN KISBABAKÉNT PUTYINT?

ÁTLÁTSZÓ HU. - ADATÚJSÁGÍRÁS
Szerző: Katona Fruzsina
2016.02.13.


Egy amerikai kutató táblázatba rendezte a világtörténelem nagyjainak életét. Láthatjuk például, hogy Martin Luther King és Anna Frank egy évben születtek, de érdekes, hogy Einstein akár láthatta volna Putyint is. Igaz, csak cumizó kisbabaként.

Egy átlagos magyar ember ötödikes korától, nyolc éven át tanul történelmet. Megtanulja az ókort, a görögöket, majd a “sötét” középkort, a reneszánszot, végül eljut a boldog békeidőkön és a világháborúkon át napjainkig. Vannak, akik kapásból megmondják, hogy 1521. augusztus 29-én vesztettük el a török ellen a nándorfehérvári csatát, de vannak olyanok is, akiknek nincs érzékük a történelemhez.
Általános hiányosság azonban, hogy nem mindig tudjuk egy dimenzióban elhelyezni a történelem nagy alakjait. Mert bár megtanultuk a Habsburg-ház uralkodóit, majd énekórán az összes nagy zeneszerzőt, irodalom órán pedig a nagy írókat, mégis problémát jelenthet megmondani, hogy ki kinek volt kortársa. Pedig George Washington, Mozart és Rousseau is láthatta volna egymást, ahogyan mondjuk ma Malála és Miley Cyrus is tehetné.

A Wait But Why? tudományos ismeretterjesztő oldal csapata úgy döntött, a történelemnek ezt az oldalát is bemutatja. Ehhez az oldal egyik kutatója, Tim Urban, színes táblázatokat gyártott, benne a világtörténelem nagy alakjaival, időrendbe helyezve.
ITT OLVASHATÓ

CSAK AZ ESŐ HANGJA

A HUNVALD-ÜGY
Írta: hunvaldugy
2016.02.13.

Ömlött az eső, mégis rengetegen voltak a pedagógustüntetésen, amely Sándor Mária kérésére öt perc néma csönddel ért véget. Több tízezer ember állt néma csendben. "Az az 5 perc csönd a végén. Ennyi ember egy pissz nélkül csak állt, és állt, csak az eső hangját lehetett hallani, ahogy csapódott az esernyőkön.” Senki nem szólt, senki nem mozdult
Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke: „Azt látom, többen vagyunk itt, mint a mi pénzünkből épült fűtött gyepű stadionok lelátóin a futball- drukkerek. Ma azért vagyunk itt, hogy azt mondjuk, a KISZ-es haverokból verbuvált Fidesz-KDNP-nek, hogy eddig, és ne tovább. A Fidesz–KDNP ámokfutásának áldozatai a gyermekek és mi bölcsődei dolgozók is. A hatalom stadionokat és felcsúti vasutat épít magának, miközben a sérült, idős vagy fogyatékossággal élő emberek számára a Taigetoszt kínálja. A bértárgyalásnak nevezett egyeztetésen száz vagy ezer forintos emelést keserves küzdelmet folytatunk, míg az állami vezetők ötmilliós fizetést markolnak fel. Belegondoltak?”

ITT OLVASHATÓ

OLYAN LESZ A JÖVŐ, AMILYEN A MA ISKOLÁJA - GONDOLATOK A KOSSUTH TÉRI TÜNTETÉSRŐL

KANADAI MAGYR HÍRLAP
Szerző: Hollósy Gerti
2016.02.13.


A címben szereplő idézet Szentgyörgyi Alberttől származik.
Végignéztem a délelőtti pedagógus tüntetés közvetítését a Kossuth térről. Nem vagyok egy fanatikus politika rajongó, nem nézek végig minden híradót, politikai elemzőműsort és vitát, de ez nagyon érdekelt és nagyon megérintett. Bizonyára sokan fognak írni róla, én is leírom, ahogy és amit én hallottam meg belőle. Hosszú beszédekből, egy több mint egy órás élő közvetítésből nyilván mindenki azt hallja ki, azt próbálja megjegyezni, ami neki fontos. Gyorsíró sem vagyok, tehát sok helyen a saját szavaimmal fogom elmondani, amit kulcsszavakban jegyzeteltem.
Azt is elárulom, hogy nem vagyok egy meghatódós típus, mégis annyira felemelő volt az egész, hogy olykor a meghatódottság könnyeivel küszködtem.

ITT OLVASHATÓ

EZ A TÜNTETÉS NEMCSAK A PEDAGÓGUSOK TÜNTETÉSE VOLT

NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.02.14.


Szombaton a tanárok tüntettek, de a fölszólalások nem csupán az ő problémáikkal foglalkoztak, hanem a társadalom majd’ minden csoportjának érdeksérelmet okozó orbánizmust támadták. 

Hogy mi lesz a vége annak a tiltakozó hullámnak, amely a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levelével, majd a zuglói Teleki Blanka Gimnázium oktatóinak a követelésével folytatódott, azt továbbra sem tudjuk. Annyi azonban már most biztos, hogy az orbánizmussal szembeni társadalmi ellenszenv ekkora erővel még nem nyilvánult meg...

ITT OLVASHATÓ

A FEUDALIZMUS VISSZATÉRÉSE?

HUPPA BLOG
Szerző: Ille István
2016.02.14.


A feudum vagy hűbér nyugat-európában a feudalizmusnak a 12-13. Századi kialakult formájában az adományozó hűbérúr irányában főleg katonai szolgáltatással terhelt földbirtokot jelentette, amelyet a megadományozott hűbéresnek vagy vazallusnak személyesen kellett teljesítenie.

Jelen korunkban a katonai szolgálat, mint olyan, nem játszik, ezt pótolja a párthűség, szavazási készség és a gazdasági támogatás. Ezt úgy hívják, visszajattolás, az adományozó hűbérúrnak. Úgy vélem, nem kell nevesítenem az illetőt.

A feudum szó a latin pecus ‘marha, jószág’ szó rokona, amelyhez hasonló többértelmű szó minden germán nyelvben létezett – ahogy a magyarban is – az ingó jószág, illetve annak legértékesebb részének, a lábasjószágnak a jelölésére. A németben vieh, ezt átvéve a galloromán nyelvben a fief, burgundiában feos, a provanszál nyelvben feu.

Mit mondjak,kicsiny hazánkban akad marha bőven...

ITT OLVASHATÓ

3 FURCSA DOLOG DÁNIÁBAN

HELLO MAGYAROK BLOG
Szerző: Sörös Tamás
2016.02.14.


Azt gondolnánk, hogy 1000-1500 kilométer nem nagy távolság, hiszen az ember még Európában van... Európaiak vesznek körül minket, más nyelven beszélünk ugyan, de hasonlóan gondolkodunk és élünk. Egy frászt!

2013 áprilisában érkeztem Dániába egy barátomhoz letelepedési szándékkal. A feleségemet és az akkor még 3 hónapos fiamat hátrahagytam, hogy mielőtt a család kijön, tudjak teremteni némi létbiztonságot – amit egyébként sikerült is, egész gyorsan. Szépen alakítottam az életemet, de közben minden nap – még a mai napig is – belefutok olyan dolgokba, ami nagyban eltér az otthon megszokottól. Nem mondanám rossznak, de nagyon más. Amikor mesélünk a családnak, barátoknak, sokszor kikerekedik a szemük. Ők is furcsának találják a sztorijainkat. Minden egyes ilyen élmény egy-egy bizonyíték arra, hogy nem Magyarországon élek, hogy az az 1500 kilométer igenis számít, nem is keveset...
 

KATINKA, EMBER LESZEL, VAGY GÉP MARADSZ?

MENTÁLIS DEFICIT
Szerző: Hakapeszi Miki
2016.02.14.


Amikor tavaly év végén összegyűjtöttük azokat a magyar figurákat, akikre 2015-ben a legbüszkébbek voltunk, többen befikáztak, hogy Katinka miért maradt ki. Sehol nem volt még akkor a nagy balhé, mégis úgy éreztük, hogy van valami fura ebben a lányban, illetve hiányzik belőle az a plusz, amivel a listára kerülhetne.

Azóta még inkább ezt érezzük. Le a kalappal az akaratereje, a céltudatossága és persze a teljesítménye előtt. Tetszik, hogy ki mert állni az ellen, ami az úszószövetségben megy. Pontos információk hiányában abban nem tudunk állást foglalni, hogy önzőségből, saját maga érdekében tépte darabokra azt a bizonyos szerződést, vagy tényleg a teljes magyar úszósport ügyét viseli a szívén. De ahogy Gyárfás elnök úr részéről egyértelműek a Katinka ellen bevetett  legócskább kommunikációs trükkök (elterelés, csúsztatás, apróságok felnagyítása, stb), az sem kóser, ahogy az úszólány viselkedik...

ITT OLVASHATÓ

KISEMBER, HÁT ITT A VÉGE

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.13.


Innentől a Felcsúti Gazember marhanagy bajban van. Mint előző cikkemben írtam: annyira beleszokott már saját teljhatalmába, hogy képtelen a megszokott rutinjain változtatni. Megpróbálta a Szakszervezeteket megosztani, nem sikerült, megpróbált látványos vezéráldozatot hozni, kutyát nem érdekelte, fenyegetőzött, ki nem szarta le. És a következőkben ez még rosszabb lesz. Ugyanis a Szakszervezetek utcán vannak, nem kényelmes bársonyszékekben a parlamenti bábszínházban, és önkormányzati közbeszerzési bizottságokban. A szokásos technikák nem fognak működni: nem lehet megvenni a szakszervezőket, mert nincsenek olyan államhatalmi helyen, ahol a Műellenzék pártkatonáit bevásárolták dömpingáron. És ami még fontosabb: a Szakszervezetek rendelkeznek mindazon lehetőségekkel, amelyekkel rajtuk kívül senki más: sztrájk. Mondom: SZTRÁJK. Egy összehangolt vasutas, volános, pedagógus, egészségügyis, szociális ágazati, és egyáltalán mindenféle többnapos munkabeszüntetés kormányozhatatlanná teszi az Országot. És ezzel destabilizálja Orbán Rezsimjét, és ami még fontosabb: a Geci mindenhatóságába vetett hitet. Lelki terror ellen a lelki fegyver a leghatékonyabb: ha az Akarnok szándéka többé nem teljesül, ott szétesik az uralmi rendszer...

ITT OLVASHATÓ

ESERNYŐS TÜNTETÉS ÉS ELLOPOTT SHOW

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.14.


Igazán impozáns tüntetés volt a mai, és azoknak, akik ki mertek kukucskálni az ernyőjük alól, a látvány önmagában is lenyűgöző volt - a sok színes, esőtől csillogó ernyő igen szépen mutatott.
A beszédek is jók voltak, habár a vasutasok hiányában is némelyik olyan hosszú volt, mint a vonatfütty, és a szónokok sem voltak mindig tisztában a politikai beszédekkel szemben támasztható követelményekkel, de butaságot egyikük se mondott.
Jó érzés volt ennyi értelmes ember között lenni, eső ide – eső oda.

Hogy mennyire volt hatékony, az más kérdés, de ha egy harc első lépésének tekintjük, akár elégedettek is lehetünk vele.
Hozadéka talán annyi lesz, hogy a pedagógusok tárgyalói nagyobb önbizalommal ülhetnek tárgyalóasztalhoz, de ha valaki arra számított, hogy Orbán majd megretten, hát alaposan tévedett.
Már közölte is, hogy
 
2018 előtt nem jöhet szóba a KLIK feldarabolása, az pedig, hogy megszüntessék, szóba se került.
A pedagógusok persze igen jól látják, hogy a miniszterelnök és bandája nem ért másból, csak a nyers erőből, csak éppen nem hisznek a szemüknek.
A tetejébe azt hiszik, hogy képesek lesznek arra, hogy szigorúan szakmai kérdésekről tárgyaljanak, jóllehet ez illúzió a javából, körülbelül olyan, mintha Vukkal a növényevés szépségeiről tárgyalnánk, és elfelejtenénk, hogy ő bizony libaevésre van optimalizálva
...