2016. február 19., péntek

MEGKEZDŐDTEK A NYUGATI HADMŰVELETEK LÍBIÁBAN

GLOBOPORT
Szerző: Szűcs Tamás
2016.02.19.Az Egyesült Államok légiereje csapott le a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet egyik bázisára Szabratha városa mellett. 38 fegyveres helt meg – köztük, minden valószínűség szerint, a múlt évi tuniszi merényletek szervezője.
Azt már jó ideje sejteni lehet, hogy a nyugati hatalmak le szeretnének csapni az Iszlám Állam  fegyv ereseire Szíria és Irak mellett Líbiában is. Az is kiderült már, hogy – legalább – egy amerikai kommandós egység már az országban is van (vagy legalább is volt), és hírek keltek szárnyra arról, hogy a brit SAS és a franciák is küldtek már különleges egységeket az észak-afrikai országba.
Egy – titkos, de a Wikileaks által nyilvánosságra hozott – uniós jelentés pedig arról beszél, hogy az EUNAVFORMED, az unió embercsempészet-ellenes tengeri egysége, tervezi kiterjeszteni  tevékenységét Líbia parti vizeire, illetve magára a szárazföldre is. A kettő annyiban függ  össze, hogy az embercsempészet is elsősorban az Iszlám Állam által ellenőrzött területekről indul.,
ITT OLVASHATÓ

JÖN VALAKI A MOSZKVA TÉR FELÉ?

MOST & ITT BLOG
Szerző: fsp
2016.02.19


Állunk a buszmegállóban, lehetünk vagy tízen. Reménytelenül szakad az eső, amerre a szem ellát, a szokásosnál is elviselhetetlenebb a forgalmi dugó. Egy Mercedes érkezik mellénk, mentségére legyen mondva, csak mérsékelten fröcsköli le a megállóban várakozókat.
Hirtelen megfordul az úttesten, ám, mint egy másodperccel később kiderül, ezt nem kellett volna. A meseautó ugyanis az át nem gondolt kormánymozdulattól lefullad. Várjuk, hogy a sofőr újból indítja, ám egészen más történik. A vezető kipattan a kocsiból és odaszól az őt bámuló közönségnek: nem tudna valaki segíteni? Egy kicsit arrébb kellene tolni, hogy ne akadályozza a forgalmat!
Csak ekkor nézzük meg jobban a Mercedest és a sofőrt. Több százezer forintos öltönyben, és hasonló árfekvésű kabátban van, karján milliós aranyóra. A buszmegállóban álló népek ilyen elegáns embert talán még filmekben sem láttak.

ITT OLVASHATÓ

JÓKÉPŰ VAGY ÖNZETLEN FÉRFIRA VÁGYNAK A NŐK?

PALEOSZEX BLOG
Szerző: Meskó Norbert
2016.02.19.


A nők természetesen az olyan férfiakhoz vonzódnak, akik egyaránt jóképűek és önzetlenek. (Ezeknek a külső és belső férfi tulajdonságoknak a párválasztásban betöltött evolúciós jelentőségéről korábban már írtunk itt és itt.) Mivel azokból a férfiakból, akik mindkét tulajdonságot egyszerre birtokolják, viszonylag kevés van, ezért a nőknek általában választaniuk kell az inkább vonzó (jóképű, sármos, szexi, stb.), vagy inkább önzetlen (megbízható, barátságos, őszinte, stb.) tulajdonságokkal jellemezhető férfiak közül - hacsak nem szeretnének partner nélkül maradni.

Ön milyen partnert szeretne inkább: szexit vagy önzetlent?

ITT OLVASHATÓ

NAGYON ALACSONY BÉREK ÉS SÚLYOS MUNKAERŐHIÁNY A MUNKAERŐPIACON

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.02.19.


Magyarországon az elmúlt 5 évben kedvezően alakultak a munkaerő-piaci folyamatok, ha statisztikai szempontból nézzük azokat. Mélyebben megvizsgálva azonban hamar rájöhetünk, hogy nem történt semmilyen csoda, és még csak nem is a Fidesz „csoda gazdaságpolitikájának” egy pozitív hozadéka a foglalkoztatás ugrásszerű megemelkedése.

A kedvező munkaerő-piaci folyamatokról szóló győzelmi jelentéseket tovább árnyalja, hogy miközben valóban jelentősen csökkent a munkanélküliek száma Magyarországon, a munkaerőhiány számos szektorban egyre súlyosabb lett. Az utóbbi években ráadásul a munkaerőhiány heterogenitása is egyre erősebb lett: már nem csak arról kell beszélnünk, hogy IT-szektor szereplői kevés megfelelő kvalitással rendelkező munkaerőt tudnak felszívni, hanem olyan iparágakban is hiány tapasztalható, mint például a vendéglátás, az építőipar, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az egészségügyi ellátás az összeomlás szélén van a kevés orvos és nővér miatt.

Hogy mi ennek az oka? Elsősorban az alacsony bérszínvonal, ami az elmúlt 15 évben nem tudott felzárkózni még kicsit sem a nyugat-európai szinthez. Pedig a környező országokban nemcsak a GDP, hanem bérszínvonal is jelentősebb ütemben növekedett. Másodsorban pedig a magyar munkaerőre jellemző kvalitáshiány, amely nemcsak a termelékenységi mutatókban tükröződik, hanem egyre több cég is panaszkodik arra, hogy a rengeteg jelentkező ellenére nem találnak alkalmas munkaerőt az adott pozícióra...

ITT OLVASHATÓ

A CSEND TENGERE

HVG ONLINE - VÉLEMÉNY - NYÜZSI BLOG
Szerző: Mérő László
2016.02.19.


A Kossuth téri pedagógustüntetés legemlékezetesebb mozzanata a legvégén az öt perc csend volt. Nem balhézni jöttünk, hanem balhé van. Pilz tanár úr szavaival: Mögöttünk csak a tábla áll. De mi itt állunk az esőben, mert ez így nem mehet tovább. Némán, mert mindent elmondtunk már milliószor, és mégsem történik semmi érdemi.

Ez alatt az öt perc alatt mindenki másra gondolt, mindenki másként fogalmazta meg magában ugyanazt: ez így tényleg nem mehet tovább. Nekem kamaszkori nagy kedvencem, Vercors: A tenger csendje című kisregénye jutott eszembe.

Az 1941-ben írt könyv cselekménye roppant egyszerű. Egy német tiszt elfoglal egy francia házat, amelyben egy öregember él az unokahúgával. A két lakó az egyetlen rendelkezésükre álló ellenállási módot választja: nem szólnak egy árva szót sem a tiszthez.

A német tiszt valódi széplélek, korábban zeneszerző volt, és arról álmodozott, hogy a németek és a franciák egyszer majd testvériségben fognak élni egymással. A csend, a tenger mély titkokat rejtő csendje döbbenti rá, hogy mennyire félrevezette az akkori idők progagandája. Végül jelentkezik a keleti frontra harcolni, ahogy mondja, „megy a pokolba”...

ITT OLVASHATÓ

AZ ÁLDOZAT II. - AZ EGÉSZSÉGÜGY

KÉNYSZERBAGOLY BLOGJA
Szerző: Kényszerbagoly
2016.02.19.


Először arra gondoltam, jó lesz in medias res módszerrel rávilágítani arra, hogy a Balog→Navracsics→Kávé által megálmodott oktatás- és egészségügyi rombolást mi köti össze a KLIK és az ÁEEK (GYEMSZI) strukturális tükörforgatókönyvén kívül. Persze mindkettőben jelen van az értelmetlen és káros központosítás, a tökélyre fejlesztett bürokrácia, a terület kártékony kádereinek zsíros álláshoz juttatása, a megfélemlítés és a megalázás. Ezek a WTC-akció nélkülözhetetlen kellékei, de a végcél a két esetben nem egészen azonos. Míg a tanítás kívánt eredménye Madách: Az ember tragédiája című drámája falanszter jelenetében ölt testet (falanszter rendszerű oktatásügy) addig a gyógyítás szándékos lerohasztása egyenesen a temetőkbe torkollik. Hívjuk ezt jobb híján Taigetosz-jelenségnek ((bár a mai szlengbeli jelentésének még a spártai csecsemők vélt likvidálásához sincs köze, pláne nem az idősektől való megszabaduláshoz. A mítosz szerint az idősek legfeljebb ítészek lehettek volna a hajdan volt "vének tanácsában")). A Taigetosz rendszerű egészségügy igazi "gyöngyszem" mellékterméke a nyugdíjrendszerben is fellelhető. Mivel a magánnyugdíjpénztárakba fizetők 3000 milliárdját a Kávé-kabinet rég eltapsolta, a megoldás kézenfekvő volt, "természetes úton" csökkenteni kell az igényjogosultak számát.

Míg az oktatási szférából 100 milliárd hiányzik, ez az összeg a gyógyítás területén 500-600 milliárdra rúg...

ITT OLVASHATÓ

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ MAGYAR METRÓPÓTLÓ, M168D

OMNIBUSZ BLOG
Szerző: kristoof
2016.02.19.


Majdnem pontosan hat évvel ezelőtt mutattak be utoljára hazai gyártású, új csuklós autóbuszt.

A 2010-es nagy buszteszt idején már nyilvánvalónak tűnt, hogy nem lesz pénze a BKV-nak a többször beharangozott ezer új autóbusz megvásárlására. Az akkor bemutatott két csuklós autóbusz közül, mi a Credo termékét tartottuk piacképesebbnek, de az okfejtésünket végül az élet felülírta, ugyanis a BKV végül, az akkor még Ikarus néven futó, de valójában ARC által tervezett típus mellett tette le a voksát. A 2010-ben tesztelt Ikarus V187-est a közlekedési vállalat nemrég meg is vásárolta.

A BKV végül, nemhogy ezer, de egyetlen egy darab új csuklós buszt sem vásárolt az elmúlt tíz évben. Igaz nagyobb szerencséje volt az Ikarusnak a szóló buszokkal, ugyanis a BKV 2014-ben 18 darab PKD konstrukciójú autóbuszt vásárolt.

ITT OLVASHATÓ

A POLITIKAI PERSPEKTÍVA HIÁNYA

MAGYARNARANCS BLOG
Szerző: Reiner Roland
2016.02.19.


A nőverő Baloghot az eset után a fülöpházi szavazók 2014 őszén megválasztották polgármesternek. Másra nem is szavazhattak.
A héten első fokú ítélet született Balogh József ügyében: az élettársát fizikailag bántalmazó polgármester, egykori képviselő 420 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Mindez azzal is jár, hogy polgármesteri széke megmarad – ez a tény pedig önmagában is komoly politikai reakciókat szült.
Balogh József 1998-tól volt parlamenti képviselő, a közvélemény ugyanakkor 2013 tavaszán ismerte csak meg, mikor élettársa súlyos sérülésekkel kórházba került, és rövid időn belül kiderült, hogy Balogh okozta  a sérüléseket. Bár a Fidesz kizárta a frakcióból, képviselői mandátumát nem adta vissza, 2014-ben független képviselőként fejezte be parlamenti pályafutását, az őszi önkormányzati választáson azonban újra Fülöpháza polgármesterévé választották. Balogh neve – különösen az eleinte a sérülések okozójaként megnevezett háziállat, a vak komondor – szimbólum lett: a családon belüli erőszak, a nők következmény nélküli bántalmazásának szimbóluma. 

ITT OLVASHATÓ

TÜNTETÉSRE VÁRVA

DR. SZÜDI JÁNOS BLOGJA
Szerző: Dr, Szüdi János
2016-02-19.


Lehet-e egy lapra feltenni az ország jövőjét? Igen, lehet! A hatalom va banquot játszott, amikor az oktatást önös céljai szolgálatába állította.
Ma, amikor tisztán látszik, ebben a központosított, állam által kézi vezérléssel irányított oktatási rendszerben nem lehet megalapozni a fenntartható fejlődést, nem lehet megalapozni a társadalmi esélyegyenlőséget, nem lehet megalapozni a biztos megélhetést, a boldog jövőt sokak számára, a televízió képernyőjéről a jól fésült, méregdrága ruhában feszítő, földesúri babérokra pályázó, gunyorosan az alattvalókra mosolygó miniszter azt üzeni az oktatás helyzetéért aggódóknak: szamárbőgés nem hallatszik az égig. Nincs visszaút! Nincs visszaút? Ezt mindenki tudja. Aknamezőre önként nem megy rá senki. Mögöttünk pedig nincs járható út. Felszedték, elaknásították a tanszabadsághoz, a tanuláshoz való szabad hozzáféréshez vezető ösvényt.


ITT OLVASHATÓ

SÓLYOM ÚJRATÖLTVE

ALAPBLOG
Szerző: Travolta
2016.02.19.


A múlt héten, annak ellenére, hogy volt olyan pillanat, amikor a DAX már hat és fél százalék esést hozott össze, a legrémisztőbb jelenség nem ez volt. Hanem az, amikor ismét előkerült, hogy felélesztjük (felélesztik) a nemzeti légitársaság – ezek szerint nem elég mélyre temetett – szellemét.
A megfelelő narratívaEzzel kapcsolatban olvasgatva találtam ezt a nyilatkozatot a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnökétől, amiben – megfelelő kontextusba helyezve – benne van minden a piac örömeiből. Demeter úr szerint például a Malév kiválóan látta el feladatát (utasok „ráhordása” a nagyobb járatokra). Azt én teszem hozzá, hogy amitől aztán – az elégetett adófizetői milliárdok ellenére – simán ment csődbe.
Hogy ez a „feladat” mennyire nem valós, jól jelzik az interjú további gondolatai: a diszkont légitársaságoknak eszükbe se jut ezt „ellátni”, így aztán nem csak ők élnek és virulnak (köztük a magyar Wizz Airrel), de a ferihegyi repülőtér is elfoglalhatta azt a pozíciót, amire a piacon szükség van (diszkont reptér). Emlékszik még valaki arra a 2012-es a rémületre, hogy az adófizetők által szponzorált Malév nélkül Ferihegy is bajban lesz? Nos, ennyit az állam „hasznos” szerepéről a gazdaságban.

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN ÉPÍT ÉS KIÉPÍT MAGÁNAK EGY SAJÁT MAGYARORSZÁGOT

POSZT ITT - 24HU
Szerző. Nagy Bandó András
2016.02.19.

Hetek óta keresek egy jelképet. Olyasmit, ami egybetereli mindazokat, akikben elég civil kurázsi gyűlt össze ahhoz, hogy megmutassák magukat, tudassák, hogy jelen vannak, hogy nem olvadtak bele az Orbán rezsim nem, nem, nem nemzeti együttműködési rendszerébe.
Olyasvalamire gondoltam, mely jelképes és mindenre képes, olyasfélére, mint A tanú című film citromból lett magyar narancsa, mely ugyan savanyú, de a mienk.

ITT OLVASHATÓ

BAÁNKÖZTÁRSASÁG

APÁPAI - RAJZOLNI MÉG SZABAD BLOG
Szerző: Pápai Gábor
2016.02.19.


Nem ez a botrány. Nem a hóna alá csapott festmények, nem az ingyenlagzi, nem a “királyi” várból Orbán elől a Galériát Ligetbe evakuáló kormánybiztos. De nem is a kockásingező Klinghammer, nem Czunyiné, Gál Roland, Farkas Flórián, ezek senkik. Hanem az omerta!ITT OLVASHATÓ

AZ ALÁVALÓK KÖZÉ SOROLTÁK MAGYARORSZÁGOT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2016.02.19.


Az olasz kormányfő arra figyelmeztette a brüsszeli EU-csúcson a kelet-európai vezetőket, hogy kevesebb uniós támogatást kaphatnak, ha nem segítenek a menekültválság megoldásában - számol be a New York Times és a Reuters. A Daily Telegraph Magyarországot is azok közé az alávaló tagok közé sorolja az unión belül, amelyek meg akarják akadályozni a brit tagsági feltételek újraszabályozását...


ITT OLVASHATÓ

NYÍLT LEVÉL

NAHALKA ISTVÁN BLOGJA
Szerző: Nahalka István
2016.02.19.
Nyílt levél Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, és mindenkinek, aki az elmúlt napokban azt állította, hogy a pedagógusok újabb, ezúttal 18%-os fizetésemelést követelnek

Tisztelt Uraim! (Hölgyet nem hallottam e témában nyilatkozni)

Szinte biztos vagyok benne, hogy amit most ebben a nyílt levélben leírok, azt Önök nagyon jól tudják. Feltételezem, hogy saját maguk, vagy inkább kommunikációs szakembereik, tanácsadóik alaposan átgondolták, hogyan is van ez a fizetésemelés ügy, és valójában Önök is pontosan tudják, hogy nem mondanak igazat. Nyilván mérnöki módon megtervezték, hogy ezzel az egyetlen valótlansággal miképpen lehet szinte lehengerlő módon hatni egy meglehetősen nagy tömegre, olyan emberekre, akik az Önök szavait készpénznek veszik. Sikerült. A fél ország a pedagógusokat ócsárolja, mert szentül meg van győződve arról, hogy a pedagógusok gazdasági katasztrófába sodorják az országot a bérköveteléseikkel. Bár – amint írtam – Önök nagy valószínűséggel pontosan ismerik a valós helyzetet, mégis leírom ebben a nyílt levélben, hogy legalább azt lássák, vannak ebben az országban olyanok is, akik nem veszik be ezt a maszlagot...

CSELÉDEK SZOBA NÉLKÜL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.02.19.

Azt mondja Kövér potentát, hogy Magyarország nem az Unió cselédszobája.
Hát, ebben kétségkívül igaza van, egy rendes háznál a cselédszobában volt fűtés, Julcsa időnként enni kapott, a környezet tiszta és rendezett volt, továbbá az Úr nem lopta el Julcsa összes tulajdonát az utolsóbugyiig bezárólag.
Magát a lányt olyan kondícióban tartotta, hogy legyen hozzá gusztusa éjjelente egyszer-egyszer belopakodni és jól megmigrálni, míg csak ketté nem áll a füle.
Namármost, ha már hasonlatokat keresünk, akkor Magyarország inkább az Unió trágyadombja, mint cselédszobája, a tetején ott uugrabugrál egy érces torkú kiskakas, aki lenyelte az ország gyémánt félkrajcárát.

Meg a másik felét is.
És akkor itt cselédszobázgat a Fidesz erőművészeti felelőse, akinek annyi fogalma sincs a polgári viszonyokról, mint a másik hatalmi ág első emberének (nem a bíróságra gondolok...) a tisztességről.


Azon rugózik Kövér, hogy hiába is fenyegetnek bennünket azzal, hogy megvonják a strukturális támogatásokat, merthogy  "azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai". Az ember mosolyog, mikor hallja a tolvajt a Büntető Törvénykönyvről szónokolni, egyébként meg elcsodálkozik, hogy pont ő nincs azzal tisztában, hogy mindent meg lehet csinálni, csak akarni kell?
Elég lenne csak - az ő módszereiket alkalmazva - hangulatot kelteni a korrupció és az uniós pénzek lenyúlása ellen a Lajtától nyugatra, mondjuk a migránsplakátok mellé ragasztani a német plakátot: Aki Magyarországon lop a felzárkóztatásra szánt támogatásból, az a te munkád gyümölcsét lopja!
Garantált lenne a siker, főleg, ha mellé tennének egy másik plakátot is: Amennyit egy év alatt Magyarországon a te pénzedből ellopnak, abból egymillió menekültet lehetne etetni és képezni - három évig...


ITT OLVASHATÓ

NÁSZUTASOK A BUDIPAPÍRON

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.02.18.


Habony Árpád már 2007-ben is nagyon fontos ember volt. Ezt Baán László, a Szépművészeti igazgatója is tudta, mert mint elmondta, a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az általa dirigált intézmény előrébb juthat. Pedig Árpi akkoriban még nem járt Ibizára, hogy szemeinek élességét a kokó sötétségében javítsa, maximum a pénzt gyűjtögette rá.

Mit ád a jóisten, a befektetés hasznosnak bizonyult. Ez okozhatja, hogy igazgató úr az országra azóta szakadt vérzivatarban is a helyén maradt, ami valljuk be, egészen különleges teljesítmény a NER tombolása közepette, amikor is a káderek úgy szállnak a légben, akárha luftballonok volnának. Szerencsétlenebb esetben bíróságra járnak. Igaz, nem gyilkossági ügyekben, meg vak komondorok miatt, mint a mai elit, hanem csak úgy játszásiból, hogy legyen helye az ilyen frisseknek, akiket az új középkor szabadított kies honukra...

ITT OLVASHATÓ

A SPANYOL KALAND ÉS A TALÁNY

SAKKOZZ MINDENNAP
Szerző: General Ludd
2016.02.19.


Ma két igencsak elgondolkodtató feladványban lesz részetek! Sok sikert!

ITT OLVASHATÓ

A KALAPÁCSOS EMBER

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.18.


Korábbi blogjaimban írtam már: a Felcsúti Gazember egyszerűen nem érti, mi történt a Szakszervezetek Kossuth téri tüntetésén, és mi zajlik azóta az országban. Pedig egyszerű. Mármint nekünk, demokratáknak.

Ja, a címről először is. Biztosan sokan ismerik a mondást: akinek CSAK kalapácsa van, mindent szögnek lát. A Geci ilyen vezetői mentalitását fejtegettem ki részletesen pár korábbi blogomban, előrejelezve a mostani történéseket. Hozzászokott, hogy ha erőböl odavág valahova, használva direkt erre kiépített, centralizált államapparátusát, akkor ott kuss lesz, és a fű sem nő többé. Ha értené, hogy a Kossuth téri szakszervezeti tüntetés óta az addig megosztott ellenzéki csoportok fölsorakoztak az Amazonok mögé, és a hatalmas, eltökélt tömeg mindenkinek erőt adott, akkor nem csinálna akkora baromságokat, mint amiket épp csinál. Korábban az ellenállás elszigetelt gócokból állt, amikre ha a Talajmenti Hülyegyerek odacsapott, akkor az homokkőként repedt is. Most meg hiába csapkod a kalapácsával, az egyesült tömeg, és a benne ébredt szolidaritás gyémánttá keményítette a követ, visszapattan a kalapács, nem is kicsit. Bocs, de elmesélek itt egy kis viccet, hogy érthető legyen, mire gondolok. Winnetou, Old Shatterhand és Old Firehand egy kunyhóban üldögél a vadnyugati prérin. Kintről zaj hallatszik. Old Firehand föláll, kimegy, csattanás, betört fejjel tér vissza. Fölpattan Old Shatterhand, Ő is kimegy, csattanás, betört fej, visszaül. Na, Winnetou is kimegy. Csattanás. Winnetou visszajön: fehér testvéreim is ráléptek a gereblye fejére?

ITT OLVASHATÓ

MEDDIG TARTHATÓ HABONY?

POLITIKAZABÁLÓ BLOG
Szerző: Politikazabáló
2016.02.18.


A legutóbbi botrány már tényleg csak hab a tortán, volt itt minden az elmúlt években, ha visszagondolunk kicsit, akkor emlékezhetünk rá, tényleg csak néhányat felsorolva:

- Gucci táska a Parlamentnél
- Szerb utcai ingatlan és annak kérdőjelei
- Szabálytalankodás Andy Vajnával az anyósülésen (azóta se derült ki, kié az a VW Transporter...)
- Nincs jövedelme, állása, vagy mégis van? (Csak nemrég alapított céget, azt is miből?)
- Azóta sok állami hirdetés áramlik az új cégekhez.
- Szipogós Ibiza (azt se lehet leírni, amit mindenki tud...) 
- Főtanácsadó vagy sem? (Ilyen sincs, mindenki tudja, hogy a tűz közelében van, a forrásnál, legközelebb. Lehet ködösíteni, hogy hivatalosan nem az államnak dolgozik, csak fölösleges, mert nem ez a lényeg.)
- Képek a Szépművészetiből
- Ingyenlagzi a Szépművészetitől
 
Mi jöhet még? Mit bír el a közvélemény? Meddig tartható fenn ez az állapot Orbánnak? Mikor válik terhessé?
 

A BIRODALOM VISSZAVÁG – NA ÉS?

ALAPBLOG
Szerző: Zentuccio
2016.02.18.Oroszország próbálja legyengíteni a Nyugatot, különösen az Európai Uniót. Azért teheti ezt meg, mert Európa gyakorlatilag elveszíti maga mögül Amerikát, aki önmagán kívül már szinte csak Kínára képes koncentrálni.Az Eurasia Group elnöke, Ian Bremmer beszélt erről nekünk Münchenben, a hét végén tartott biztonságpolitikai találkozó egyik szünetében. Bremmerék elemzése szerint a világban egyfajta „teremtő rombolási folyamat” megy végbe, beláthatatlan kimenettel. A kezelhetetlennek látszó globális politikai és gazdasági fejleményeket alaposan felgyorsította az olaj árzuhanása, mely mögött nem más húzódik meg igazából, mint a Negyedik Ipari Forradalom.


ITT OLVASHATÓ

A TE KILENCÉVESED TUDJA MÁR, HOGY LESZ-E TETOVÁLÁSA?

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Tünde
2016.02.18.


Szinte nem múlik el hét, hogy ne találnának a szülők az új magyar tankönyvekben valamit, ami felháborodásra ad okot. Az egyik legújabb példa, amit egy harmadikos kisfiú anyukája tett közzé, a Mi világunk című környezetismeret munkafüzetből való, és a külső megjelenés fontosságát vizsgálja. A megválaszolandó kérdések között van az, hogy kik a legszebbek az osztályban, és az, hogy tervez-e a gyermek a későbbiekben többek között hajfestést, tetoválást, és testékszert csináltatni.
Azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy a jó tanár kezében a legvitatottabb és legmegbotránkoztatóbb feladat, kötelező olvasmány, vagy gyakorlat is kiváló eszköz lehet, mert jó irányba tudja terelni a beszélgetést. Ám ezt a feladatsort látván, és a célközönséget (harmadikos alsósok) ismerve, nagyon nehéz megvédeni ezt a munkafüzetet. Pontosan mit akart elérni a szerző azzal, hogy a kicsiket rangsoroltatja a kinézetük alapján?
ITT OLVASHATÓ

HOGYAN KÖNNYÍTSE MEG SAJÁT ÉS MUNKATÁRSAI ÉLETÉT 3 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN?

BUSINESS & CAFÉ
Szerző: business&café
2016.02.18.


Az e-mailezés a legtöbb munkakörbe beletartozik, de lássuk be, legtöbbször nehezünkre esik válaszolni a beérkező üzenetek tömkelegére.
Csak gyűlnek, majd jön a szokásos halogatás: "Majd este/holnap/hétvégén válaszolok rájuk".
Íme néhány tipp, amelyet könnyen új rutinná alakíthatunk ezzel megkönnyítve a saját munkánkat.ITT OLVASHATÓ

EREDETI NYELVEN IS KÖVETHETJÜK AZ OSCAR-GÁLÁT A DUNA TV-N!

COMMENT:COM
Szerző: SIXX
2016.02.18.Az utóbbi évek számunkra legfontosabb Oscar-gáláját magyar idő szerint február 28-ról 29-re virradó éjjel rendezik meg Hollywoodban. A legjobb külföldi film mezőnyében toronymagas esélyesként induló Saul fia lévén érintettek vagyunk ugye mi, magyarok is, így várhatóan többen követik majd a közvetítést, mint egy átlagos Oscarét. A gálát gy időben az HBO adta itthon, de voltak a jogok az AXN-nél is, korábban meg tán az akkor még az RTL-en is látható volt, de például tavaly csak akadozó online streamen lehetett követni a puccoparádét.

ITT OLVASHATÓ

ÉLET A BREXIT UTÁN - NAGY-BRITANNIA LEHETSÉGES PERSPEKTÍVÁIRÓL

DANUBE INSTITUTE BLOG
Szerző: Mészár Kata
2016.02.18.


Mi jöhet egy esetleges EU-ból való kilépés után Nagy-Britanniában? A London School of Economics blogjában összefoglalta a brit Centre for Economic Performance (CEP) kutatási központ által február 12-én nyilvánosságra hozott, Élet a Brexit után: melyek Nagy-Britannia lehetőségei az Európai Unión kívűl? című beszámolóját. A kiadvány felvázolja az esetleges lehetőségeket és forgatókönyveket az Európai Unióból való távozás esetére.
A szerzőpáros, Swati Dhingra és Thomas Sampson kiemeli, hogy a felvetett problémák csupán lehetséges opciók, hiszen az Unióból való kilépés egy ugrást jelentene az ismeretlenbe, csak bizonytalan jövőképek festhetőek le, egyértelmű következtetéseket lehetetlen volna előre levonni.

ITT OLVASHATÓ