2022. szeptember 9., péntek

LONDON HELYETT ÓBUDÁN ÍRTÁK A HABONY-FÉLE „NEMZETKÖZI HÍRÜGYNÖKSÉG” HÍREIT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SARKADI NAGY MÁRTON
2022.09.06.


Megtévesztő a Fidesz-barát sajtóba több ezer hírt szállító „nemzetközi hírügynökség” tevékenysége. A KESMA médiamonstrum, a nemhivatalos miniszterelnöki főtanácsadó Habony Árpád, és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségébe tartozó V4NA “hírügynökség” szerkesztősége az Átlátszó több, egymástól független forrásból származó információi szerint nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt. A cég által megadott londoni címeken az Átlátszó munkatársa hiába kereste a “nemzetközi hírügynökséget”. A Fidesszel baráti médiacímekben újraközölt tartalmakat a V4NA-nál nem ténylegesen hírügynökségi természetű munkával állítják elő.


Néhány éve történt, hogy egy magyar újságíró reggelente felkelt, majd beutazott a szerkesztőségbe. A munkaideje reggel nyolc órakor kezdődött. Úgy lehetett tudni, hogy egy angliai központú, nemzetközi hírügynökségnek dolgozik. De az újságíró reggelente mégsem a londoni City Roadon vagy a Kingswayen csekkolt be, hanem az óbudai Globe 3 irodaházban...

276 NAP UTÁN ZÁR ALÁ VETTÉK VÖLNER PÁL ÉS CSALÁDJA VAGYONÁT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.09.09.


Ügyvédje szerint a parlamenti fizetése nem bűnös vagyon

Nem-e????


GRECO-jelentés: Magyarország a korrupcióellenes ajánlások harmadát hajtotta végre

A fő problémákat továbbra is a parlamenti képviselők feddhetetlenségére és az igazságszolgáltatás függetlenségére vonatkozó javaslatok végre nem hajtása jelenti.

Hogy is mondta Gulyás tegnap?

“Ideológiai természetű vádak vannak. Minél inkább gyakorlati szinten folytatjuk a vitákat, a magyar gyakorlat Európában jónak számít.”

Továbbá:

“Ennél függetlenebb bírói szervezet nincs Európában.”

Valamint a holdról is.

Lattmann Tamás: a veszélyhelyzetekkel az EU ellenőrzése alól akar kibújni a Fidesz

Egyetlen más európai, vagy bármilyen más tagállam nem talált ki, nem vezetett be, nem alkalmazott azóta sem ilyen veszélyhelyzetet, rendkívüli jogrendi állapotot.

Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt Orbán Viktor

A megbeszélésen részt vett Köves Slomó is. És köszönetet mondta Orbánnak többek között a Horthy szoborért a zsidó menekültek támogatásáért. Nem is tudtuk, hogy van ilyen “kategória”. És vajon a civil szervezeteknek is köszönetet mondtak? (Nem.)

Varga Judit: készek vagyunk messzemenő garanciákat biztosítani az uniós pénzek átláthatóságát illetően

Origo: “Megmutatjuk, milyen elképesztő luxusban élnek a szankciókat követelő brüsszeli politikusok.”

Cseh és Donáth kikerülné a kormányt az EU-pénzekkel

Módosító indítványban kérik, hogy a támogatást kaphassák közvetlenül az önkormányzatok, kórházak, vállalkozók. (Gulyás G.: “Nézzék meg az útlevelüket, a személyi igazolványukat: milyen ország áll benne”. Megnézték: nem Orbanisztán vagy Neria volt beleírva. Még.)

Nem egyeztetett a kormány a csalás ellen küzdő civilekkel arról, hogy együtt üldöznék a korrupciót

„A hétfőn megjelent kormányrendelet azt tükrözi, hogy a Brüsszelnek beadott júliusi csomag a kukában landolt. Úgy tűnik, nem győzték meg a bizottságot a kormány által nyáron beadott javaslatok”

64 százalékkal drágult a kenyér, 54-gyel a vaj

24 éves rekordszinten, 15,6 százalékon áll a magyar infláció – tette közzé a KSH az augusztusi adatot. Ezen belül is az élelmiszerek inflációja a legdurvább, átlagosan 30,9 százalékos. És persze az átlag azt jelenti, hogy sok olyan termék volt, aminek az ára ennél is látványosabban szállt el.

Biztos nem nálunk van Európa legnagyobb energiatámogatási programja

“A legnagyobb támogatási program Európában ma Magyarországon van” – jelentette ki tegnap a Kormányinfón Gulyás Gergely.

Németh Szilárd takaréklángon

“Németh Szilárd, aki néhány hónappal ezelőtt még büszkén állította, hogy megvédik a rezsicsökkentést, mostanra ezen a téren kevésbé aktív. Időnként persze megszólal, legutóbb például a Balkánért és Nyugat-Európáért aggódott.”

Lengyelország közelében kezdtek hadgyakorlatozni a fehéroroszok

És mindeközben a Magyar Fórum újságírója a párhuzamos univerzumban azon aggodalmaskodik, hogy az EU-ban katonai kiképzések lesznek…

A Magyar Hangot továbbra sem engedik be a Kormányinfóra

A Szentkirályi Alexandrával folytatott párbeszéd mindent elmond…

Orosz invázió a hazai korcsolyasportban

Idén már jóval több orosz születésű sportoló indul HUN-színekben, mint magyar. A kiszorítósdi odáig fajult, hogy téli olimpiai sikerágazatunk legnagyobb reménysége, Papp Vivien országváltásra kényszerül. Az „oroszosítás” kulcsszereplői: Vardanjan Gurgen sportigazgató, Kósa Lajos szövetségi elnök, valamint az Európa-bajnok Sebestyén Júlia egyesülete 
(mögötte a férjével, aki szintén befolyásos Fidesz-politikus).

III. Károlynak hívják az új brit királyt

Csere vár az összes brit bankjegyre, pénzérmére, de még a himnusz szövege is változik.

A FELKÉSZÜLETLENSÉG ÉS AZ OSTOBASÁG ESETE A SZEMÉRMETLEN PÁRTSZOLGÁLATTAL.

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.09.08.


Küldtek egy televíziós műsort, amely az MTV nevű párttévében ment le. Azzal az üzenettel, hogy vajon „Téged miért nem hívtak meg?” Egyrészt, ha meghívtak volna, köszönettel nemet mondtam volna. Másrészt rajta vagyok a tiltottak listáján. Harmadrészt pedig ebben a diskurzusban nem is lett volna helyem. Szerencsére.

A műsor azzal kezdődött, hogy a mívesen pödrött bajszos műsorvezető elmondta, hogy a Nézőpont Intézet felmérése szerint míg 2019-ben a megkérdezett felnőttek 58%-a vallotta magát vallásosnak és az egyházi tanítás követőjének, illetve a maga módján vallásosnak, addig 2021-ben már a megkérdezettek 74%-a vallotta ugyanezt. Mi az emelkedés oka, mi van a számok mögött – kérdezte a bajszos. A Nézőpont Intézet elemzője így válaszolt: „Örömhírként lehet elmondani, hogy az emberek felbátorodtak, s vállalják a vallásukat.”

Nos, „örömhír” egy gyermek születése, a nagymama felépülése, a gyermek egyetemi felvétele stb., de egy szociológus (azaz „szociológus”) ne örömhíreket közöljön, ez a négy evangélium dolga, hanem adatokat, amelyeket konzekvensen és pártsemlegesen igyekszik értelmezni. Ha tudható, hogy számára mi az örömhír, máris – teljes joggal - megrendül a bizalom az általa szállított számokban, tényekben, adatokban.

Azzal pedig mit akar mondani a Nézőpont Intézet roppant mód felkészült szociológusa, hogy az emberek „felbátorodtak”? Ezt vajon milyen adatokból olvassa ki? Felbátorodtak? És ha épp ellenkezőleg: elbizonytalanodtak és megfélemlítették őket, melynek következtében minden igyekezetükkel csak megfelelni kívánnak, vagyis a megfelelési kényszer vezeti a válaszadók nagy részét. Kivált egy olyan politikai hatalom regnálása alatt, amely a (keresztény) nemzethez való tartozás egyik legfőbb kritériumát épp a vallásban, a vallási elköteleződésben látja. Mindez azonban fel sem merült, de hisz nem is voltam ott.

Aztán végképp nézhetetlenné válik az agitprop duma: 2010 előtt (!!!) nem vállalták az emberek a vallásosságukat, ám 2010-ben „tendenciaváltás” történt, s olyan jobboldali-konzervatív kormány került hatalomra, amely támogatja az egyházakat, ezért az emberek egyre nagyobb bátorsággal (!!!) vállalják vallásosságukat. Vagyis bátorság és nem politikai konformizmus.

Aztán egyikük közli, hogy 1945-től 1990-ig létezett az a kommunista rendszer, amely kifejezetten tiltotta a vallásgyakorlást. 1990-ig! Végül megállapodnak abban, hogy az, aki „a maga módján vallásos”, az „nem vállalja a hitét”, az „ciki”, az „avítt”, „kaotikus”, de azért mégis jó (!!!), mert „megnyitja az embereket az Isten felé.”

Ezen a ponton kikapcsoltam a műsort. A felkészületlenség és az ostobaság esete a szemérmetlen pártszolgálattal. Egyébként a műsor három vendége közül egy a Nézőpont Intézetből érkezett, kettő a Közszolgálati Egyetemről.
Épp, mint az adott tévé: közszolgálati.
Tényleg kacagni való.

LATTMANN TAMÁS: A VESZÉLYHELYZETEKKEL AZ EU ELLENŐRZÉSE ALÓL AKAR KIBÚJNI A FIDESZ

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.09.09.


A migráció miatt veszélyhelyzet meghosszabbítása semmilyen körülmények között nem indokolt – mondta a Hírklikknek Lattmann Tamás nemzetközi jogász. Emlékeztetett rá, hogy Magyarországon egymásra épülő, több dimenziós veszélyhelyzetben létezünk. A veszélyhelyzetek, a rendkívüli jogrendi állapotok azért kellettek, és kellenek a kormánynak a mai napig, mert azt gondolják, ezek alapján, nagyjából azt csinálnak, amit akarnak. Arra használják ezeket, hogy az adott helyzettel összefüggésben nem álló célokra is valamiféle alapvető jogi felhatalmazást, vagy vélt felhatalmazást barkácsoljanak maguknak.


Magyarországon a legrégebbi veszélyhelyzet 2016 óta van érvényben. Azóta újra és újra, folyamatosan meghosszabbították. Legutóbb ezen a héten, újabb fél évvel. Arra hivatkoznak, hogy egy év alatt majdnem 100 ezerrel több bevándorló próbált illegálisan Magyarország területére lépni, és az embercsempészek száma is megduplázódott az előző év azonos időszakához képest. Ön szerint indokolt a migráció miatti válsághelyzet meghosszabbítása?

– Szerintem semmilyen körülmények között nem indokolt. Egyetlen más európai, vagy bármilyen más tagállam nem talált ki, nem vezetett be, nem alkalmazott azóta sem ilyen veszélyhelyzetet, rendkívüli jogrendi állapotot. Nálunk a bevezetésekor ennek mindenféle mérhető, számbéli feltételeit teremtette meg a jogszabály, de ezek a kritériumok már az első két meghosszabbításakor abszolút nem teljesültek. Tehát teljesen szabálytalanul, Alaptörvény-ellenesen hosszabbította meg ezt a rendkívüli állapotot a kormány. Nyilván most is ez történt. Itt egész egyszerűen arról van szó, hogy a kormányzati kommunikációk – hány migráns volt, hányat fogtak el – az elmúlt években amúgy is gyökeresen ellentmondó képet mutattak, mint ami a hivatalos statisztikákból kiolvasható volt. Innentől kezdve, nem tudom, hogy az újabb bejelentés mennyire megalapozott, az adatbázisokból majd kiderül. Szerintem nem indokolt, és sehol másutt nincs ilyen...

II. ERZSÉBET HALÁLÁVAL ÉLETBE LÉPETT A LONDON BRIDGE ÉS AZ UNIKORNIS MŰVELET

TELEX
Szerző: FERENCI ÁRMIN
2022.09.08.


Csütörtök este 96. életévében meghalt II. Erzsébet brit királynő. „London Bridge is down”, avagy „A London-híd összeomlott”: a halálesetre készült szabálykönyv szerint ezzel a szöveggel kell értesítenie II. Erzsébet királynő magántitkárának Nagy-Britannia miniszterelnökét az uralkodó haláláról.

Ezzel életbe lépett az évtizedekkel ezelőtt előkészített London Bridge kódnevű művelet (valamint annak Unikornis művelet nevű alverziója, amit arra ez esetre készítettek, ha a királynő Skóciában halna meg), ami katonai precizitással, szinte percekre lebontva szabja meg a brit kormány lépéseit az elkövetkezendő napokban.

A műveletet akkori formájában a Politico hozta nyilvánosságra még 2021 szeptemberében. Ez D-napnak nevezi a királynő halálának napját, az ezt követőek pedig D+1, D+2, D+3 stb. lesznek, egészen a tizedik napra tervezett temetésig. A London Bridge-dzsel egy időben zajlik a Spring Tide, vagyis Szökőár hadművelet, ami II. Erzsébet királynő legidősebb fiának, Károlynak a trónra lépését készíti elő.

A dokumentumokból kiolvasható, hogy a királynő halálát követő napok várhatóan komoly teher alá helyezik a brit állam összes részlegét. Külön kiemelik annak a biztonsági műveletnek a nehézségét, amelynek célja a soha nem látott tömegek és várható utazási káosz kezelése lesz; egy hivatalos feljegyzés szerint azt várják, hogy a történelem során először annyira tele lesz London, hogy mozdulni sem lehet majd az utcákon...