2016. április 18., hétfő

A PANELPROLIKTÓL A KERTVÁROSI FIDESZES SZAVAZÓKIG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.04.18.


Észak-Korea szelleme telepedett a csütörtöki kormányinfóra, amikor Lázár János bejelentette, hogy talán jobban megérné hosszú távon, ha panelprogram helyett mindenkit családi házakba költöztetnének állami támogatással. A miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos nagyvonalúsággal kezelte e meglepő javaslat részleteit, úgyhogy erős a gyanúnk, hogy egy újabb kormányzati elterelő hadműveletről van szó.

Nem is olyan rég még azon zsörtölődtek a Fidesz vezető politikusai, hogy a panelekben lakó prolik miatt nem tudtak megnyerni választásokat. A népet persze nem lehet leváltani még akkor sem, ha toronyházakba zsúfolva éli mindennapjait, azt azonban el lehet érni, hogy egy pillanatra elhiggye a panelproli, hogy ha Orbán Viktor úgy akarja, akkor csöndes, kertvárosi környékre költözhet, a rezedaszagú utcában pedig luxuskocsik parkolnak. Egy pillanatra úgy tűnhet, hogy varázsütésre minden megváltozhat, ha népünk nagy vezére elhatározza magát.

Orbán Viktor persze még nem nyilatkozott érdemben a panellakók sorsának jobbra fordulásáról, ám gyanítható, hogy szavazókat szeretne szerezni a szegényebb sorban tengődő magyaroktól, ezért kecsegteti őket álomképekkel. Tény, hogy a lakótelepeken élők életminősége össze se mérhető a kertvárosokban lakókéval, ám önmagában attól, hogy valaki panelban lakik, még nem képvisel egy külön embercsoportot. Aki lakott már panelben, tudja, hogy ugyanúgy sokféle ember lakik egy toronyházban, mint egy kertvárosi társasházban. Sok a jó lakóközösség a panelekben, ugyanakkor a kertvárosokban szomszédok acsarkodnak egymással. Eleve hibás tehát az a felfogás, hogy a boldogságunkat a lakókörnyezetünk minősége biztosítja...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.