2016. április 18., hétfő

ORBÁN A GYÁVA

PKP BLOG
Szerző: Hídvégi Mihály
2016.04.18.


Sok téveszme él a magyar emberek körében, ilyen az is, hogy Orbánnal végre van egy vezetője az országnak, amelyik bátor és erős, így határozottan vezeti a nemzetet egy jobb világba. Nem olyan girbe-gurbán, ahogyan az volt a demokráciában: még egykor a szocik alatt "sodródott" az ország, s vett kanyart hol erre, hol arra - így lehetett érezni az akkori viszonyokat. (Megjegyzés: a hatalomra ármánykodó Orbán már akkor mindent megtett, hogy girbe-gurba legyen az az út. S ez nem menti Gyurcsány felelősségét sem, a szocialista vezetés akkori felelősségét az ország helyzetének folyamatos romlásáért. Az elit e két emberének igen nagy felelőssége, hogy Magyarország egyre leszakadóbb helyzetben van a modern világtól.)

Orbánról már eddig is sok negatív jelzőt el lehetett mondani. Hazug, ezt ő maga ismerte el, mikor felhívta a figyelmet, hogy ne azt nézzék, mit mond, hanem azt, hogy mit cselekszik. Naponta szembe hazudja népét, minden megnyilatkozása a legmélyén hazug, figyelem-elterelő, ködösítő. Még akkor is, ha nemes eszmének vallóan állítja be magát, cselekedeteit: a magyar nép védelme. Nem igaz, a magyar népet semmi nem fenyegeti sem kívülről, sem belülről, az egyetlen ordas eszmén kívül: egypártrendszer létrehozása s megtartása.

Tolvajként is egészen biztosan szabad jellemezni, hiszen az a politikus, amelyik hatalmi helyzetét a saját, továbbá a baráti, rokoni kapcsolatainak gazdagítására használja ki, az tolvaj. Emlékszel kedves olvasó, ugye? ...ne mi nyerjük a legtöbbet...Azóta már eltűnt ez a fajta gyenge próbálkozása a tolvajlás rejtegetésének, nem a saját nevén, hanem strómanjain keresztül iszonyúan gazdagszik a miniszterelnök is, baráti, rokoni köre is. (Ugyanabban a szituációban vagyunk, mint amikor a nemzeti tulajdon java része külföldi kezekbe került a spontán privatizáció következtében, illetve amikor a Rákosi rendszer alatt a tulajdont elvették addigi birtokosaitól, államosították a cégeket, tsz-be kényszerítették a parasztokat: a nemzeti tulajdon nagy része avatatlan kezekbe került, olyan kezekbe, amelyek nem értenek annak működtetéséhez. Gondoljátok, kedves olvasóim, hogy Mészáros Lőrinc tud bánni azzal a hihetetlen vagyonnal, ami a kezébe került? Elmondom: nem, nem tud bánni, az így felkapaszkodott emberek kezei közül szétcsúszik minden, csak idő kérdése az egész. Persze amíg van Orbán hátszele, addig prosperálónak tűnik.)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.