2016. július 14., csütörtök

NYÍLT LEVÉL A PARLAMENTI PÁRTOKNAK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.14.


Hölgyeim és Uraim!

Önök lopnak. Lehet persze ezen megsértődni, de fölösleges. Önök is tudják, hisz csinálják, mi is tudjuk, mert oly léptékben teszik, hogy még annak is kiszúrja a szemét, aki egyébként úgy gondolja: a politikus mindig lop, azért politikus. Úgyhogy tovább is léphetünk, mert eddig semmi újdonság, Önök mindent ellopnak, amihez hozzáférnek, mi pedig ezt erősen zokon vesszük. Amit ellopnak, az ugyanis a miénk, 10 millió magyar közvagyona, és előbb-utóbb ezért majd elszámoltatjuk Önöket.

Az is világos, hogy nem ugyanannyit lopnak. Ki többet, ki kevesebbet, sőt, az is előfordul, hogy maradt még az Önök soraiban olyan, aki becsületes. És itt érünk el nyílt levelem céljához. Szavakban persze Önök a tiszta közélet bajnokai, mindahányan elmondják rogyásig, és unásig, hogy nem tűrik a korrupciót. No, azt persze sosem teszik hozzá: a másikét. Mert a sajátjukénál nemcsak szemet hunynak, de egyenesen elsikálják, szőnyeg alá söprik a legnyilvánvalóbb tettenéréseket is.

Ám tisztázzuk: a lopás az lopás, mindegy mekkora az elsíbolt vagyon. És az általános emberi erkölcsi mércék szerint lopni bűn. Köztulajdont meg különösen nagy bűn. Ezért aztán lehetőséget adunk Mindahányuknak, hogy tettekkel bizonyítsák be: Önök mégsem lopnak. Bizonyítsák be nekünk, magyaroknak, országunk valódi tulajdonosainak, hogy tévedünk, amikor azt gondoljuk és érezzük: Önök egyszerűen egy sokszínű, mindenütt összefonódott, bonyolult szereposztású fehérgalléros maffia.

Aki nem lop, annak nem kell félnie az elszámoltatástól. Megnyugtatom Önöket: lesz elszámoltatás, ha nem holnap, akkor holnapután, bár azt hiszem, ezt Önök is tudják, ezért tartják a vagyonukat ismeretlen külföldi helyeken, offshore cégekben, svájci bankokban, meg ki tudja hol a fenében. És mikor az elszámoltatás bekövetkezik, akkor bizony büntetés is lesz, mert ez így működik. Ám Önök most bebizonyíthatják, hogy nem félnek ettől az elszámoltatástól. Önök bebizonyíthatják, hogy nemcsak szavakban, de tettekben is ellenségei a közéletünket, társadalmunkat erkölcsileg és gazdaságilag szétromboló szabadrablásnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.