2016. augusztus 28., vasárnap

JÓ LENNE OLYAN ORSZÁGBAN ÉLNI...

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.28.


...Összességében nagyon szeretnék egy olyan országban élni, ahol a miniszterelnök nem napi szereplője a híreknek, hanem teszi a dolgát az ország érdekében. Ahol a miniszterek szintén a munkájukat végzik. Ahol a polgárokat nem uszítják a kormány tagjai sem az Unió, sem polgártársaik ellen. Ahol a kormány nem kelti, hanem elsimítani igyekszik az ellentéteket. Ahol a kormány nem az uszítás és gyűlöletkeltés jegyében nyilatkozik meg minden áldott napon, hanem időnként tájékoztatja a polgárokat az elvégzett munka eredményéről, vagy akár kudarcáról, ha úgy alakul.
 
Olyan országban lenne jó élni, ahol a korrupciót szigorúan büntetik, ahol a szólás szabadsága alapvető emberi jog, ahol működik az ügyészség, a rendőrség, a bíróság, az alkotmánybíróság, a sajtó, a kormány és az ellenzéki pártok is. Ahol a civil kurázsi erősebb a mindenkori kormány hatalmi tébolyánál.
 
Olyan országban lenne jó élni, ahol a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket, a becsületes emberek nyugodtan élhetnek és ahol a polgárok többségének fogalma sincs arról, mi a neve a Jegybank elnökének, vagy a minisztereknek. Csak annyit tudnak, hogy jól végzik a dolgukat és hogy jó ebben az országban élni akkor is, ha vannak problémák. Ahol az ünnep ünnep lehet és eszébe sem jut senkinek azt politikai célokra felhasználni, kisajátítani.
 
Olyan országban lenne jó élni, ahol mindenki teszi a dolgát, én pedig nyugodtan írhatok arról, milyen csodás kiállításon voltam, milyen színdarabot láttam, könyvet olvastam és arról, hogyan csinálta a nagymamám a kézzel húzott rétest. Pont úgy, ahogy én is csinálom.
 
Kár, hogy mindez csak álom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.