2016. október 15., szombat

DON POLT SOFŐRJE ÉS A JÓKOR KIVETT 200 MILLIÓS MEGTAKARÍTÁS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.14.


A Jobbik-közeli N1TV szerzett meg egy listát, amelyen azok a személyek vannak, akik az utolsó pillanatban ki tudták menekíteni vagyonukat a Quaestor csődje előtt. A számtalan érdekes név közül kiemelkedik a legfőbb ügyészség sofőrjének a neve, aki 200 millió forintot vett ki még épp jókor. Aki aznap nem tudta kivenni a pénzét, azok közül sokan a mai napig nem kaptak kártalanítást.

Nyilván rögtön számos kérdés merül föl: honnan lehetett egy sofőrnek 200 milliója, és miként tudta meg, hogy aznap kell kivenni a pénzt?

Akkor most járjuk körbe egy korábbi fideszes országgyűlési képviselőjelölt, a legfőbb ügyészség vezetője, Polt Péter és a Quaestor kapcsolatát.

Polt Péter felesége 5 milliós fizetéssel a bankfelügyeletet is ellátó
Magyar Nemzeti Bank HR vezetője, és több gyanús gazdálkodású alapítványának felügyelőbizottsági tagja. Polt Péter lánya pedig Tarsoly Csaba Quaestor vezér titkárának a barátnője. Annak a titkárnak, akit ki se hallgattak a Quaestor-ügyben.

Persze nem tudjuk valójában, hogy ezek között az információk között van-e összefüggés, de van ennél egy nagyobb baj, hogy soha nem is fog kiderülni. Ugyanis az ügyészség a bennfentes kereskedés kapcsán csupán
egy nyugdíjas nénit tudott kihallgatni, úgy, hogy 333 ember 6,5 milliárd forintot vett ki aznap a cégből.

A nyomozás során az ügyben eljáró budapesti főügyészség nem vizsgálta azt sem, hogy a Quaestor vezérrel jó viszonyt ápoló Szijjártó Péter által vezetett külügyminisztérium cégei hogyhogy szintén aznap vették ki a pénzüket a Quaestorból...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.