2017. május 29., hétfő

MIÉRT NEM TÉR VISSZA EGY KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAR?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Balek Béla
2017.05.29.


A mai poszt szerzőjét (mint oly sok sorstársát) a devizahitel sodorta abba a helyzetbe, hogy úgy érezte, külföldön tudja csak helyrehozni az életét. Ő magát „Balek Bélának” nevezi, és az alábbi posztban kifejtettekkel indokolja, miért nem tér haza. (Őszintén bevallom, nem vagyok gazdasági szakember, tehát az alábbi sorokat tekintsétek vitaindítónak, illetve önmeghatározása szerint egy „átvert devizahiteles” gondolatainak.)

„A kivándorolt magyarok jelentős része átvert devizahiteles. Sokak fejében a tudatosan félrevezető magyarországi média miatt ez egy megoldott régi problémaként dereng. Ezzel szemben jelenleg is fennálló és nemzetgazdasági szinten is komoly károkat okozó jelenség!

Hogy miért?


Ne rohanjunk annyira előre, nézzük meg, hogy milyen egy talpra állt és sikeres a devizahitellel földönfutóvá tett ember élete. A talpara állni nem tudott öngyilkosságba menekült és a még mindig fizető rabszolgasorsra ítélteket most hagyjuk. A szerencsétlenekre a közönyre nevelés miatt úgyse kíváncsi senki sem.

Nevezzük hősünket Balek Bélának továbbiakban csak BB-nek!

Tehát emberünk, BB miután a devizahitelét nem tudta fizetni, a számláját letiltotta a bank. Az ingatlanra 15 millió forint hitelt vett fel. Az ingatlan értéke pedig 20 millió forint.

Eddig már kifizetett kb. 4 millió forint tőkét, tehát gondolta, hogy már csak 11 millió van hátra. A bank viszont több mint a háromszorosát azaz 36 milliót kér! Igen a számok valósak!

A hitelfelvételt természetesen elbírálás előzte meg, ahol is kifizetett 80.000 forintot, hogy a bank szakértői megállapítsák, a ház elegendő a hitel fedezetéül! Ennek ellenére a házát elkobozták és további 15 millió forintot követelnek rajta. Ezt az összeget BB már nem akarja és nem is fogja kifizetni!

Elhangzott olyan is a magyar médiában, hogy sokan tudnák fizetni a devizahitelüket jövedelmük alapján. Igen, ez igaz! BB is tudná, de kurvára nem akarja! (Most márt OB-nek hívják, mert okos és óvatos.)

Több politikus is mondta, hogy a kivándorolt emberek (mint pl. OB) majd hazajönnek, és az újonnan szerzett tapasztalatuknak köszönhetően felvirágzik Magyarország!

Nem, nem így lesz! Miért?

Mert ha pl. BB erre rá is szánná magát azt totálisan ellehetetlenítette a jelenlegi regnáló hatalom és az általa hozott, bankokat segítő törvény! Sajnos ez idáig nem látszik komoly szándék ennek megváltoztatására!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.