2017. július 17., hétfő

ORBÁN NEM SZERETI AZ EURÓPAI UNIÓT - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Csernyánszky Judit
2017.07.17.


Két eljárás három hónapon belül – címmel a hazánk ellen indított bizottsági eljárás hátterét részletezi az osztrák Kurier. Orbán Viktor művelt, képzett ember, aki ezt Sorosnak is köszönheti, hisz az ő jóvoltából tanulhatott az Oxfordon – kezdi az írás. Ellenben most Soros lett az ország első számú ellensége. Orbán évek óta azon dolgozik, hogy a filantróp alapítványát tönkretegye.

S most, hogy a civil szervezetekről is törvényt hozott, az megbélyegzi az osztrákok által is szponzorált Gyerekfalu sorsát. Orbán nem szereti az Európai Uniót, s ez például Oroszországban nem keltene meglepetést. Mivelhogy Orbán és Putyin jó barátok. S az oroszok mintájára született Fidesz-féle civil törvény a cikk szerint még az oroszon is túlmegy, s ennek egyik következménye az lesz, hogy megfélemlítik a civileknek dolgozó aktivistákat, akik emiatt elpártolhatnak az NGO szervezetektől. Épp úgy, mint Oroszországban.

Kancellárjelölti programjának ismertetésekor Martin Schulz, az SPD elnöke Merkel menekültpolitikáját bírálta – számol be többek között erről a Der Spiegel. Szerinte az uniós kasszába Merkelnek és pénzügyminiszterének többet kellett volna befizetni, s ezzel érvényt szerezni a szolidaritás alapú menekült-politikának. Merkel ezzel gyengítette az Uniót a pénzügyi válság kezdetén épp úgy, mint a menekültválság kialakulásakor. Schulz kijelentette, aki nem vállalja az uniós szolidaritás elvét, mint például Lengyelország és Magyarország – az ne számítson a mi szolidaritásunkra sem. Kancellárként ez esetben nem fogja megszavazni azt az uniós büdzsét, amelyik a szolidaritás alapelvét nem veszi tekintetbe.

A kormány feltétel nélküli védelmét élvezik a zsidó szervezetek Magyarországon – idézi Orbán Viktort a Times of Israel, amit a rabbik koszorújában mosolygó magyar kormányfő fotójával illusztrál az izraeli lap. S persze arra az ellentmondásra hívja fel a figyelmet, hogy a találkozóra épp akkor került sor, amikor a Mazsihisz elnöke is bírálta Orbán Viktort az antiszemita érzelmeket gerjesztő Soros-ellenes plakátháborúja miatt. Az esemény apropóját egyébként a napi 2400 libát feldolgozó kóser mészárszék felavatása adta, amely nagymértékben magyar állam támogatásával jött létre, és lett Európa egyik legnagyobb kóser víziszárnyas vágóhídja, amelyet a Köves Slomó vezette EMIH is felügyel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.