2017. szeptember 5., kedd

4 DOLOG, AMI MIATT NEVETSÉGES, AMIKOR A FIDESZ ELLENZÉKI ERŐSZAKKAL RIOGAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.09.05.


Az elmúlt hónapokban a kormánypárt prominensei folyamatos utalásokat tesznek arra, hogy ősszel politikai erőszak költözhet a magyar utcákra, amit az ellenzék vagy éppen a kormány megdöntésén munkálkodó titokzatos körök kelthetnek. Erről beszélt most, és pár hónapja is Rogán Antal és Deutsch Tamás, a nyár közepén pedig Kövér László. Úgy tűnik, mintha a Fidesz vezetői azt az apróságot elfelelejtenék, hogy az elmúlt években is rendre volt erőszak a politikai történések körül, csak azt majdnem mindig az ő szimpatizánsaik, segítőik követték el, az ellenzéki aktivisták ellen. És ezzel a Fidesznek soha nem volt problémája.

Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az erőszak ha minimális szinten is, az elmúlt 7 év ellenzéki eseményein is jelen volt. Ott volt a Fidesz-székházat a netadós tüntetések idején megdobáló, bár személy elleni erőszakot el nem követő tömegben, és ott volt az elmúlt időszak tüntetésein rendszeressé váló, rendőrökkel szembeni nyomakodásban is. Még ha ez a nyomakodás nem is a másik fizikai bántalmazására ment ki.

És van előképünk az ellenzéki tehetetlenség erőszakba fulladásáról is. Méghozzá nem úgy, ahogy az elmúlt 7 évben láthattuk. Gondoljunk csak a TV-székház ostromára, vagy az azt követő tüntetésekre (és akkor az állami erőszakmonopóliummal való akkori visszaélésekről ne is beszéljünk), az akkori kormánytagok ellen elkövetett kisebb támadásokra, a Hollán Ernő utcai jegyiroda bedobására, vagy épp a szélsőjobboldal más erőszakos cselekményeire. A devecseri kődobálásra és a szélsőjobbos félkatonai szervezetek más erőszakos fellépéseire, vagy a cigányok elleni sorozatgyilkosságra, ami már bizonyos értelemben más téma, hiszen nem a nyilvánosságban történő politikai esemény. Mégis, erre is, ahogyan a fentiekre is igaz, hogy mind-mind a politikai tér által létrehozott erőszakos cselekmények voltak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.