2017. november 16., csütörtök

"ORBÁN BANDÁJA"

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: GUSZTOS ISTVÁN
2017.11.16.


Bízom abban, hogy a Népszava tudósítása pontos. Ha igen, akkor – tudomásom szerint – első ízben hangzott el az Európai Parlament ülésén felelős politikus szájából: Orbán bandája. Ez a pontos kifejezés!

November 15-én az EP nagy többséggel fogadta el a lengyel fejleményekre reagáló többpárti indítványt. Szégyenünkre – micsoda botrány! – egy Semjén Zsolt nevű alak reagálhatott a magyar „kormány” nevében.

Bár az EP ezúttal Lengyelországgal foglalkozott, történelminek nevezhető mondat hangzott el Orbániáról is:

Guy Verhofstadt, a liberálisok frakcióvezetője azt mondta: Lengyelország ahelyett, hogy Európa vezető országa lenne, „lefokozta magát Orbán bandájának és az illiberális társadalmaknak a szintjére”.

Őszintén remélem, hogy ez szó szerint így hangzott el – szeretem a pontos kifejezéseket… Bár máshol ezt az „Orbán bandájának” fordulatot nem találtam, Halmai Katalinról elhiszem, hogy pontosan idézte, Verhofstadtról pedig, hogy ezt mondta. Kicsit korábban arról írt, hogy „újabb álhírkampányt indítottak az úgynevezett Soros-terv ellen”, és ezen kampány „antiszemita felhangokat mutat, hazugságokkal van tele, és méltatlan egy demokratikus európai országhoz”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.