2015. december 25., péntek

AMI ÖSSZETARTJA A CSALÁDOT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Digger
2015.12.25.


Az ünnepek nagyon fontosak egy család életében, szerintem kellenek az ilyen alkalmak, mert bár a hétköznapokon dőlnek el az igazán fontos dolgok, az ünnep kicsit mindig más perspektívába helyezi az egész életünket. Ilyenkor van idő elgondolkodni kicsit, beszélgetni, elszakadni a hétköznapoktól. A mai poszt szerzője, Digger szerint a karácsony egyszerre számvetés és a családot összetartó erő.

„Megint eltelt egy év. Rácsodálkozunk a gyerekekre hogy mekkorát nőttek megint öregebbek lettek egy évvel, csak mi fiatalodunk. Egyre gyorsabban szaladnak az évek, mi pedig egyre sűrűbben mondjuk, hogy „már megint itt a karácsony”.

Nem akarom most az ünnep közhelygyűjteményét újraírni. Kihagynám most a meghittség, a békés, az áldott, és egyéb kapcsolódó szavak szövegbe illesztését. Kicsit máshonnan közelíteném meg.
Miért van olyan nagy jelentősége a karácsonynak?

Véleményem szerint ez egyfajta számvetése az évnek. Az amerikaiak kitalálták a hálaadás napját. A mi karácsonyunk a hálaadás ünnepe. Miért jó összejönni és együtt lenni? Ilyenkor számot vet az ember az évvel. Mire jutottunk? Itt van mindenki? Nem, nincs. Bátyánk elment. Pótolhatatlan veszteség. Többen lettünk? Igen. A nővéremnek megszületett a második dédunokája. Együtt van a család? Igen. Van mit enni, van tető a fejünk fölött, éljük a kispolgárok szokásos életét minden nehézséggel dacolva...

ITT OLVASHATÓ

Karácsonyi ráadás:

Szabó Magda: Az ajtó (regény)

Szabó Magda: Az ajtó (film)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.