2015. december 15., kedd

LACI BÁTYÁM, AZ MEGVAN, HOGY ÉN, A GYEREKEM ÉS AZ ANYJA NEMCSAK STATISZTIKAI ADATOK VAGYUNK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2015.12.15.


Én személy szerint mint apuka egészen elképesztőnek tartom, hogy egy statisztikai tényként tekint rám a kormánypárt, egy strigulaként a nagy demográfiai háborúban, és kevés félelmetesebb dolgot tudnék elképzelni, minthogy valaki azért vállaljon gyermeket, hogy csatasorba állíthassa magát, a magyarság fogyása elleni küzdelemben. Aki ezért vállal gyereket, ne tegye. Azért vállajon az ember gyereket, mert szeretné átadni a tudását, mert tudja, hogy tiszteségben fel tudja nevelni őt, mert szeretne szeretni és felnevelni valakit.
És pontosan itt veszít az első lövés eldurranása előtt a kormány. Ugyanis nem attól lesz több gyerek, hogy mindeféle programokat indítunk erre, hogy a politikusok harcba hívják az embereket a demográfiai csatában. Mi nem azért vállaltunk gyereket, hogy ezt a küzdelmet megvívjuk Kövér László és a nemzet mellett (bár azt tegyük hozzá, egyébként mint politizáló emberek, örülünk, vagy örülnénk, ha több gyerek születne az országban).
Majd akkor fog több gyerek születni, ha nem statisztikai programsorként, ide-oda tologatható bábuként, szülőgépként néznek a nőkre, és nem a demográfiai harc termékeként a gyerekre. 5 hónapos Gitta és már most be vagyunk szarva, hogy milyen minőségű oktatást fog kapni. Végigéltük az egészégügy lerohadását a szülés után, és órákat várva egy-egy állami rendelőben. A témával foglakozó újságíróként, egy szociális szférában dolgozó anya gyerekeként, és egy szociális munkás barátjaként pontosan látom, hogy a születés után hogy hagyja magára a mindenkori kormány a szegényebb anyákat és gyerekeiket. Hogy a családi támogatások összegét nem emelik évek óta, hogy nincsenek anyaotthonok, hogy a legnagyobb támogatás a családi adókedvezmény, amellyel az tud élni, aki gazdagabb. Például Semjén Zsoltnak 2012-ben 0 forint adót kellett fizetnie, két és fél millió forintot spórolt a családi adókedvezmény miatt, biztos neki kellett adni ezt a pénzt? Ő szorult rá legjobban a gyerekneveléshez? Látom azt is, hogy egy középosztálybeli anyuka hogy küzd, távmunka és részmunkaidő nélkül, bölcsődei férőhelyek hiányában. De látom a másik oldalt is, az alulfizett szociális munkásokat, bölcsődei és óvodai dolgozókat, a túlterhelt tanárokat, a leromlott oktatási rendszert, az ápolóhiányt, a borzasztó egészségügyi rendszert.
Kövér László a kormánypárt meghatározó politikusa. Azért kéne tennie, hogy ne legyen gond gyereket vállalni senkinek, és nem kiadnia a parancsot a népessfogyás ellen, sakkbábuként tekintve az anyákra és a nőkre. Kövér Lászlónak azt kéne megoldania, hogy ne kérdés legyen gyereket vállalni az országban, hanem biztonságos, jó döntés...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.