2015. december 12., szombat

QUAESTOR - AZ MSZP JAVASLATA

KÉRDEZZ BÁTRAN! BLOG
Szerző: Steve123
2015.12.12.



A Fidesz olyan törvényt akart hozni, ami a bankoknak tetszik, ugyanakkor mégis kampányolhat azzal, hogy a Fidesz megmentette a Quaestorosokat. Így született az a javaslat, hogy 2008-ig visszaveszik a kamatokat. Az jogos, hogyha valakinek volt a csődkor 10 kötvénye, akkor csak a bekerülési értéket kapja vissza, kamatot nem. (Ezt hirdeti a Fidesz a médiában.) Valójában olyan törvényjavaslatot hoztak, hogy több évvel a csőd előtt lejárt kötvények kamatát is elveszik, teljesen logikátlan. Illetve az a logika benne, hogy minél kisebb legyen a kártalanítási összeg!
Abban reménykedik a Fidesz, hogy a bankok is örülni fognak, meg Quaestorosok is. Persze mindkét fél nem örülhet. Amit az egyik nyer, azt a másik veszíti el. A Fidesz is tudja ezt, ezért gyorsan intézkedett, hogy Győr önkormányzata (Fideszes vezetésű) mindent visszakapjon. Kamatokat is. Bezzeg a gyedi bíró!
Kommunikációs szempontból nagyon ügyes a Fidesz, mert akik nem érintettek, nem ismerik a részleteket, azok simán elhiszik, hogy csak a kamatokat vesztik el a károsultak. Ők már nem tudnak arról, hogy visszamenőleges kamatelkobzásról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.