2016. január 8., péntek

ELEGEM VAN A KIDOBOTT ÉTELEKBŐL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem van
2016.01.07.


Darwin úrnak alighanem igaza van abban, hogy az angol emberek a majomtól származnak. Talán a többi ember is. A magyart azonban a Jóisten teremtette. Mégpediglen kétféle magyart teremtett, az egyik fajtát a hörcsögből, a másikat a tücsökből. (Rubovszky a kísérletező tévedése.) Ez a kétfajta magyar egymás mellett él örök tápot adva a turáni átoknak.
 
A hörcsög magyar mindenből felhalmoz. Állandó készenlétben van egy III. világháborúra, civilizációnk bukására és - ami ezekkel egyenértékű - a vasárnapi zárva tartásra, amelyen remekül trenírozza magát. Készleteket dugdoz elemekből, lámpákból, petróleumból, gyertyából, gyufából, ha nem lesz áram. Alternatív fűtésrendszert alakít ki rengeteg fát felstócolva, ha nem adnak gázt az oroszok. Telepakolja a spájzát, fagyasztóládáját, hűtőgépét iszonyat mennyiségű tartós élelmiszerrel készülve az Armageddonra.
 
A tücsök magyar nem görcsöl, a carpe diem életvezetési elvet alkalmazza. Háztartást nem visz, kaját vesz a boltban vagy rendel. A tücsök magyar háziasszony például úgy kezd el sütni, hogy a receptet nézve egyenként szaladgál le a boltba azon alkotóelemekért, amelyekhez a sütési folyamatban éppen odaér. Tücsök magyar költ. Vagy a sajátját, de gyakrabban hitelből. Mert tücsök magyar megérdemli.
 
Úgy gondolnánk tehát, hogy a hörcsög magyar és a tücsök magyar kibékíthetetlen ellentétben él egymással, és ők az élet azon párhuzamosai, akik talán a végtelenben (sem) találkoznak. De nem így van! Mert hát magyarok ők, ezért vannak közös tulajdonságaik is, melyek időnként összehozzák őket. Ilyen az ünnepekre sok pénzből, fáradtsággal, rengeteg energiával elkészített ételek jó nagy hányadának kidobása. Persze más indíttatásból, de azonos eredményt érnek el a hörcsög magyarok és a tücsök magyarok...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.