2016. március 7., hétfő

BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉG AZ ÉLELMISZERHIÁNY?

ALAPBLOG
Szerző: ALAPBLOG
2016.03.07.


A Föld lakosságának egyik legnagyobb kihívása mögött egy egészen paradox helyzet áll. Míg világszinten közel 800 millió ember nem jut elegendő élelemhez, az ételek pazarlásával is meg kell küzdeni. Az ügy megoldása nem tűr halasztást, és ez nem csak a szegénységben élő embereknek jelent jó hírt. Azok is jól járhatnak, akik olyan területeken akarnak befektetni, ahol a piacok ugrásszerű növekedése várható. Hogy az élelemhiány megoldása kapcsán hol nyílhatnak a legnagyobb lehetőségek, az alábbiakból megtudhatod.

Egy friss ENSZ jelentés szerint napjainkban közel 800 millió ember számára nem jut elegendő élelem. Tekintve, hogy a Föld népessége harmadával fog nőni a következő 35 év alatt, a helyzet folyamatos súlyosbodása várható, ha nem történik változás.

Probléma azonban egész paradox: egyik oldalról az élelmiszertermelés 60%-os emelkedése lenne szükséges ahhoz, hogy a növekvő népességet ki tudja szolgálni, másrészről viszont az elpazarolt élelmiszerek mennyiségét is vissza kellene fogni. Napjainkban ugyanis a megtermelt élelmiszer egyharmada a kukában végzi.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.