2016. április 25., hétfő

FÖLDÁRVERÉSEK: KÖZPÉNZBŐL LETT ORBÁN-MEGYE FEJÉRBŐL?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.04.25.


Az országos földrablásból is kiemelkedik a miniszterelnök szülőfaluja közelében egy hektárra vetített Fidesz-közeli nyertesek száma. A miniszterelnök barátai mind bevásároltak, hogy ne kelljen a miniszterelnöki vagyonbevallást holmi 1000 hektárokkal, meg kastélyokkal terhelni.  

A két, Fejérben a legtöbb földet elnyert érdekcsoport közös eleme, hogy mindkettő vezetője, Garancsi István és Mészáros Lőrinc is Orbán strómanjaként bizalmasaként tartható számon. A legnagyobb meglepetés mégsem ez, hanem Orbán kutyás coming-outja. Ennek következtében derült ki ugyanis, hogy Mészáros Lőrinc bérli Orbán apjától azt a majorságot is, amelyen valószínűleg az Orbán-család titkos, 5+1 épületes rezidenciája található.

Ahogy azt már sokszor megírtuk, a földmutyi képlete egyszerű: a magánvagyon gyarapításának kézenfekvő módja a közösség (nemzet) által  generációk alatt felhalmozott vagyon megszerzése. Az állam kezelésében álló termőföld pont ilyen jószág, amely - különösen 2014-től az uniós agrártámogatási pénzek kiteljesedésével, a hazai nagytőkések, a földművelést iparszerűen végző érdekeltségek figyelmének középpontjába került...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.