2016. április 19., kedd

GYŰLÖLTÉK ÉS IMÁDTÁK MA ORBÁNT NÉMETORSZÁGBAN

HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.04.19.


És persze a menekültek is szóba jöttek: ott, a Szigeten, a tengerpartokon, Ferenc pápánál. Tarlós pedig, ajjaj, mindenkit megnyugtatott. Hírek.

Képregényírók ölni szoktak az ilyen nevekért, és ha rajtunk állna, egye fene, odaadnánk a német utálói által Szögesdrót-Orbánnak nevezett miniszterelnököt mondjuk a DC-nek (hiszen Batman például eléggé gyakorlott már az ilyen, khm, huncut alakok hatékony kezelésében), de amíg ez összejön, csak azt tudjuk lejegyezni, hogy OV meglátogatta Helmut Kohl egykori kancellárt, mely esemény az érzelmek igazi viharait idézte elő a német népben.
Egy antifasiszta szervezet lelkesen tüntetett Orbán ellen Kohl házánál, hiszen OV 
szerintük "szisztematikusan leépíti a szabadságjogokat és a sajtószabadságot Magyarországon", míg az AFD szélsőjobbos hívei szeretettel üdvözölték hazánk kis nagy emberét.
Orbán szerint “a német-magyar barátság egy különös dolog Európában, mély lelki barátság van mögötte, és ennek a barátságnak a szimbóluma Helmut Kohl kancellár.”
Mindemellett Kohl a menekültkérdésben finoman szólva sincs azonos platformon Angela Merkellel, így Orbán látogatásának nyilván lehetett egy jól célzottan Merkel-ellenes olvasata is, habár Orbán ma sietve támogatásáról biztosította Angela Merkelt és Berlint. Ravasz!



ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.