2016. április 17., vasárnap

HA ERKÖLCSILEG EZT TARTJÁK HELYESNEK, MIÉRT NEM MARAD VASÁRNAP ZÁRVA A CBA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.04.17.


Tavaly júniusban addott interjút a CBA vezére a Heti Válasznak arról, hogy - bár ha vasárnap nyitva tartanának az üzletek, az profitot hozna - Baldauf látja az emberi oldalát a dolognak: családi konfliktusok, válások lennének a vasárnap nyitva tartó boltok eredményei. Szerinte:

“elfogadhatatlan, hogy a kereskedelemben dolgozók vasárnap sem pihenhetnek”

“az eladók, a boltvezetők ingerültebbek voltak a vasárnapi pihenőnap hiányában”

Most, hogy a Fidesz eltörölte a vasárnapi zárvatartást, szó fennakad, hang bennakad, és a Fidesz közeli üzletlánc képviselői nem állnak ki, hogy márpedig mi megvédjük a magyar családokat.

A helyzet az, hogy ha valóban érdekelné a CBA-t a munkavállalói sorsa, és a cég vezetőjéből nem csupán a Fidesz propagandája szólt volna, akkor most cselekedni kellene. Nem kinyitni vasárnap. Esetleg kinyitni, és brutálisan magas vasárnapi pótlékot adni a vasárnap is dolgozóknak. Mert a fenti mondatokból ez következik. És nem is lenne ezzel gond, hiszen akinek nem tetszik a vasárnapi nyitvatartás, az nem megy vásárolni, ezzel a CBA-t is támogatva, a CBA saját normáis szerint tizsteségesen bánik a munkavállalóival, az emberek pedig, akik vasárnap kell, hogy vásároljanak, elmennek máshova. Mindeki jól jár. Csak hát úgy tűnik, inkább a profitot választja a CBA, a saját maguk által meghatározott erkölcsi tisztesség helyett. Főleg, hogy már a vasárnapi boltzár alatt is azon ügyködtek, hogy nyissanak ki minél több boltot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése