2016. június 2., csütörtök

LOVASI ANDRÁS: "NEM IS SZERETNÉK MAGYARÁZKODNI"

7ÓRA7 BLOG
Szerző: Soós András
2016.06.02.


„Lassan 30 éve azt hallgatom, ha valami újat csinálok, hogy mit csináltam nagyon jól 5-10 éve, és mi az, amit ahhoz képest most rosszul csinálok.”

A Semmi konferencia című koncertszínházas előadás legközelebb június 14-én a POSZT-on lesz látható. Az előadás kapcsán Lovasi András e-mail interjúban beszélt nekünk az új műfajok kipróbálásáról, és arról, hogy erre hogyan reagál a kritika és a közönség.

Mikor, hogyan és miért fogalmazódott meg önben az, hogy egy koncertszínházas előadást csináljon?

2011-ben csináltunk egy estet Idáig tudom a történetet címmel. Ez egy amolyan csendes-ülős koncert volt, ahol egy szerelmi háromszög történetére voltak ráhúzva a dalaink. Ennek az előadásnak a  prózai részét  Papp Sándor Zsigmond írta a felkérésünkre.  2013-ban ennek született  egy második része, amit már én írtam. 2015-ben pedig Földes Eszter javaslatára a két est szövegeiből összehúztunk egyet, ezt már ő szerkesztette, rendezgette össze. Egységesebb, összefogottabb lett, felturbózta pici, apró gegekkel, ötletekkel, és valami izgalmas, irodalmi koncertszerűség kerekedett a dologból. A MOM-ban játszottunk ebből két koncertet is nagy sikerrel, és nagyon élvezte a munkát a zenekar is. Akkor döntöttem el, hogy a következő lemez dalait is hasonló formában lehetne prezentálni. Innen már adott volt az ötlet, hogy a Zsiga által megteremtett figurák bukkanjanak itt is fel. A Semmi konferencia tulajdonképpen az Idáig tudom... 3. része.  Nincs olyan nagy különbség az előző részek megoldásai és az új előadás között. Kicsit több a színházi elem, és nem olvassuk, hanem megtanultuk kívülről a szöveget. Ez volt egyébként a legnehezebb, Lecsónak is és nekem is. Zenés teleregény is lehetne... De koncertszínház lett...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.