2016. június 25., szombat

NYÍLT LEVÉL A MAGYAR SZURKOLÓNAK CSÚFOLT GENNYEKHEZ

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvasi Norbert
2016.06.24.


Az izlandi meccset a budapesti Tüske csarnoknál próbáltam végigszurkolni

Több kevesebb sikerrel. Nagyon tipic dolog történt, azért merem leírni. Amikor már megfogalmazódott bennem a meccs közben, hogy itt az idő magyar stadionokba kijárni, rájöttem, hogy elment az eszem. Valószínűleg ilyesmi futott át az ott levő emberek 90%-ának a fejében. Volt a bal felsőben egy csapat, akik már a kezdéskor a következő hétbe itták magukat. Ezzel semmi gond nincsen, hát igyál bmeg! Nyilván ők voltak azok, akik már a meccs előtt kemény rendezkedésbe kezdtek, mert nem tetszett nekik a szurkolótér elrendezése. Hát semmi gond. Felvagytok hatalmazva, mert ti rendszeresen jártok meccsre, a többiek meg nem!

Nagyjából a 11 és 13. perctől kezdve ez az örjöngő bagázs feladta a focimeccset és helyette a mellettük békésen üldögélő, magukban a lábukat az izgalomtól összefosó szurkolókba (férfiak, nők, nagymamák, nagypapák, gyerekek)  kötöttek bele: "Kanapédrukkerek menjetek haza"

Tehát ez az nagyon szimpatikus törzsgárda úgy érezte helyesnek, ha hazaküldheti a szurkolómezőről az emberek 90%-át, mert azok nem úgy nézik a meccset, ahogyan a szakosztály elvárná. Aztán persze felválta jöttek a mocskos Románok és a "Kubatov seggbe leszel..." rigmusok. Hogy ezeknek mi köze volt a Magyar- Izland EB 2016-hoz, azt a mai napig keresem. Engem és nagyjából az embereket (akik időközönként megbotránkozva fordultak hátrafele a bal felsőbe...) baromira nem érdekel, egyenes irritál ha egy meccsen belekeverik a politikát, focipolitikát és a primitív bullshitet. Ráadásul a gyerekek ne ezt tanulják már el a büdös életbe! Ne higgye már azt a nebuló, hogy a "mocskos román gecik" rigmus az igazi szurkolás, aminek mindenfajta meccsen helye van.

Mi szükség erre?

Ráadásul ti sügér suttyók! Ideje lenne felfogni, hogy nem a tiétek a stadion, a foci, a csapat, a játékos és bármi, ami ehhez a dologhoz köthető. Nektek nagyjából ugyanannyi jogotok és kötelezettségetek van, mint nekem vagy bármelyik másik kanapédrukkernek. Arról már ne is beszéljünk, hogy miért csak kanapédrukkerek vagyunk. Mert a magadfajta fogta és elüldözött mindenkit a stadionból, akiknek nem poén szétverni a székeket, köpködni és büdös románozni. A probléma, hogy az ilyen suttyók vannak pár százan és képesek tízezrek szórakozását elrontani. Hogy miért, azt nem tudom. Hidd el nekem, hogy bármelyik csapat a világon becserélne titeket normális szurkolókra, mert minden suttyó tagotokra jut 5.000 normális szurkoló, aki még a gyerekét is kivinné. A klubnak, a szeretett csapatodnak is az lenne a jó, ha minél többen lennének a szurkolók kinn a meccsen és minél többen vennék a relikviákat....

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.