2016. június 21., kedd

VÉGRE KIDERÜLT: 12,3 MILLIÓ FORINTBA KERÜLT AZ ORBÁN RÁHEL ESKÜVŐJÉN ELLOPOTT MOBILOK UTÁNI NYOMOZÁS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.06.20.


Nem sajnálta a pénzt a rendőrség annak kiderítésére, hogy ki tehetett zsebre két iPhone 4s-t az Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén való szórakozás közepette. Más lopási ügyekben gyakran egy hónap után eredmény nélkül zárják le az eljárást, most viszont 12,3 millió forintot költöttek rá az adófizetői forintokból. A Készenléti Rendőrség Hivatala az adatigénylés teljesítését mintegy nyolc hónapig elhúzta.
 
Idáig titkolózott a rendőrség és különböző kifogásokat keresve nem adta meg, hogy mennyi pénzt fordított arra, hogy megtalálja az Orbán Viktor miniszterelnök lányának az esküvőjén ellopott két mobiltelefon tetteseit. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jogsértőnek mondta a rendőrség azon hozzáállását és kötelezte a testületet az összeg közlésére, de továbbra is húzódoztak a tájékoztatástól.
 
Miután egy újabb közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Készenléti Rendőrséghez (KR) és felhívtuk a figyelmüket a NAIH állásfoglalására, nagy nehezen teljesítették a nyomozás költséginek kiadását.
 
A telefonok ellopását – mint a hvg.hu megírta – az egyik felszolgáló szellőztette meg, miután nem tetszett neki, hogy DNS-minta adására akarják kényszeríteni. De nem csak őt, hanem a kiszolgáló személyzetet, több tucat embert kötelezett erre a rendőrség. Ráadásul annak kiemelt szerve, a Készenléti Rendőrség (KR) Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Életvédelmi Osztálya. A férfi számításai szerint a DNS-minták elemzése 1,3 millió és 7,8 millió forintra is rúghatott...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.