2016. szeptember 6., kedd

CSAK ÍGY TOVÁBB MEGZÖLDÜLT BUDAPEST!

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Geréb Orsoly
2016.09.06.


Zöld Budapest - ki hogyan látja maga előtt ezt a képet? A csodás parkok, fás terek és városi növényfalak mellett én egy csendesebb, színes biciklikkel teli fővárost és annak elégedett lakóit látom. Szeretném ezt látni a jövőben. De addig is, megelégedem azzal a tudatossági tempóval, amellyel ma Budapest halad. Hiszen már ma is érvényes lehet rá a zöldülő jelző.

Manapság egyre többször hallhatjuk a tudatos és környezettudatos ember fogalmát, ezzel kapcsolatban is azt, hogy sokkal többen kellene felismernünk, mennyire maga arcára formált bennünket a fogyasztói társadalom, a gazdaság világa. Ez mint tény így van, nem vitatjuk, benne élünk, ki-ki eldöntve, hogy mit és mennyit enged be belőle. Aki már ezen elgondolkodik, az a tudatosabb fogyasztói társadalmat erősíti, amely pedig a környezettudatos gondokodás első lépcsőfoka.

Mindannyian tapasztalhatjuk a fővárosi pörgést, és annak másik oldalán az egészséges életmód trendjének egész sorát: a különféle diétákat, mozgásformákat, szellemi-lelki-fizikai terápiákat, a wellnesst, mindenféle gondolati irányzatokat stb., amelyek alternatívát nyújtanak a lassításra, a rohamtempóból való kiszakadásra. Ezek közt válogatva is lehet tudatos az ember. Csakúgy, mint fogyasztói szokásainak újraértelmezésében. Miből, mit és mennyit vásárolunk? És valóban szükségünk van mindenre?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.